ediszew 12.07.07, 14:31 Witam Czy ktoś się orientuje czy w Pruszkowie lub okolicach są jakieś ogródki działkowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mag_ Re: ogródki działkowe 12.07.07, 14:35 W Pruszkowie są - na Ostoi, ogródków różnego typu jest od groma. Gdzie indziej nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ediszew Re: ogródki działkowe 12.07.07, 14:40 Dziękuję, ale jestem nowym obywatelem tego miasta. W związku z tym mam jeszcze takie nieśmiałe pytanie - czy Ostoja to nazwa ulicy czy jakiejś części Pruszkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
mag_ Re: ogródki działkowe 12.07.07, 15:00 Ostoja to osiedle domów jednorodzinnych (dzielnica willowa), za (przed) WKD, sąsiadująca z Komorowem. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_ja Re: ogródki działkowe 12.07.07, 15:34 w Komorowie na ul. Turystycznej jest duży kompleks działkowy, w Strzeniówce też jadąc z Pruszkowa przez Nową Wieś do Nadarzyna, W Pruszkowie są jeszcze działki gdzieś w okolicach Radosnej i Wiśniowej na Gąsinie , niedaleko Glinianek Hosera przy Parku Kultury i Wypoczynku Mazowsze przy ilicy Mostowej też na Żbikowie ( dzielnica przuszkowa za torami kolejowymi), w Pęcicach niedaleko stawów pęcickich (prosto drogą za widuktem nad WKD) to na tyle co mi przychodzi do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
ediszew Re: ogródki działkowe 12.07.07, 15:49 dzięki a może ktoś wie o jakieś wolnej działce, albo zna kogoś kto chciałby się jej pozbyć? Odpowiedz Link Zgłoś
dragicsl Re: ogródki działkowe 12.07.07, 21:41 Witam, moi poprzednicy nie wspomnieli jeszcze o ogrodach działkowych przy ulicy Srebrnej. Nabyłem działkę w tym roku. Proponuje abyś się wybrał do każdego z ogródków działkowych i obejrzał, które ogrody są dla Ciebie atrakcyjne (pod względem bliskości miejsca zamieszkania lub urokliwości miejsca), następnie sprawdź w Urzędzie Miasta czy na tych miejscach nie jest coś w najbliższym czasie planowane do wybudowania (odszkodowania za działkę są marne, a ceny działek są dość duże - około 10 000 PLN, aż do 30 000PLN w niektórych miejscach - sam sprawdzałem). Na koniec, możesz wywiesić ogłoszenie typu "Kupię działkę i pozostawić telefon", chociaż nie polecam ten sposób - nie jest mocno skuteczny. Skuteczniejsze jest pójście do posiedzenie zarządu działkowców (zazwyczaj są w soboty, raz w miesiącu) i zapytać się, czy są działki na zbyciu lub zapytać się kogoś z zarządu ogrodów działkowych, czy nie wiedzą o tym, czy ktoś chce sprzedać działkę. Można się też przechadzać po ogrodach działkowych i pytać ludzi, czy nie wiedzą, czy ktoś z ich sąsiadów nie sprzedaje działkę. Jak jesteś dość zawzięty w poszukiwaniach, to w ciągu 3-4 tygodni znajdziesz działkę. Trzymam kciuki i pozdrawiam. Mam nadzieję, że tym postem Ci pomogłem. Pzdr S. Odpowiedz Link Zgłoś
inqa108 Re: ogródki działkowe 08.04.15, 08:22 Mozesz powiedziec cos wiecej o tych zebraniach, jak je namierzyc? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: ogródki działkowe 12.07.07, 19:54 Są jeszcze działki za Wyględówkiem, między nowym torem kolarskim a Utratą i na Żbikowie, między Utratą a ul. Poznańską. Odpowiedz Link Zgłoś
inqa108 Działka Pruszków 08.04.15, 08:21 Również szukam dzialki w Pruszkowie, stad pytanie o to posiedzenie dzialkowcow. Ktos, cos moze wiecej powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
cinosan Re: Działka Pruszków 12.04.15, 18:21 Na kablówce "wisi" ogłoszenie "Działkę rekreacyjną 300 m 2 , ul. Srebrna sprzedam.Tel.539-092-526" Teraz właśnie na działkach zaczynają się zebrania sprawozdawczo-wyborcze. Przeważnie w niedzielę w godz. 10-14. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: Działka Pruszków 12.04.15, 18:44 Jest do sprzedania działka, ROS Perła, między ul Poznańską a Utratą, na wysokości ul. Mostowej - jeżeli jesteś zainteresowana tą lokalizacją to podaj maila, podeślę namiary. W ROD Perła działki są po kilka tysięcy, max 12 tys, w Komorowie przy Turystycznej od kilkunastu tysięcy do ponad 100 tys zł. Odpowiedz Link Zgłoś
anetam1984 Re: Działka Pruszków 16.04.15, 13:49 No właśnie jak kształtują się te ceny działek? My z mężem też zastanawiamy się nad kupnem, najbardziej byśmy chcieli w Komorowie,ale te ceny....moja ciocia ma działke w Komorowie tylko nie wiem ile m i zapłacili 30tys.,ale to było dobrych lat temu. Jak byłam mała to mieliśmy działke na Polnej sprzedawaliśmy ją za 15tys, ktoś sie orientuje po ile teraz chodzą te działki na Polnej? Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: Działka Pruszków 16.04.15, 20:31 Nie znam cennik Polnej, w Komorowie ceny są następujące: - działka zaniedbana, domek rudera - 10-15 tys zł - działka zadbana, domek rudera - 20-25 tys zł - działka zadbana, domek zadbany, drewniany - 30-40 tys zł - działka zadbana, domek zadbany, drewniano-murowany, z kominkiem - 60 tys zł - działka zadbana, domek zadbany, murowany, z kominkiem - od 80 tys zł oczywiście czasami trafi się tańsza okazja, wszystkie działki mają 300mkw, standardowo jest to 15x20 metrów Nad Utratą przy Mostowej, jest działka bardzo zadbana, trawa, kilka drzew owocowych, warzywa, 250mkw, domek murowany, bez wody i kominka, na działce przyłącze do pompy wodnej, prąd, cena 10 tys. zł - ktoś chce info, to proszę zostawić maila. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga1224 Re: Działka Pruszków 22.04.15, 13:27 Witam, również poszukuję działki w Pruszkowie w okolicach Parku Mazowsze, bo tu mi najbliżej. Nie mam żadnych wymagań dotyczących stanu i wyposażenia działki, może być nawet zaniedbana. Jakby ktoś coś wiedział zostawiam tel.606285129 Odpowiedz Link Zgłoś
elomar Re: Działka Pruszków 03.02.18, 20:18 Sprzedam działkę na Srebrnej w Pruszkowie. Do własnej aranżacji. Nie ma altany. Pow. 305 m2. Tel 696 463 465. Odpowiedz Link Zgłoś
misiafisa Re: Działka Pruszków 15.04.16, 19:36 Witam szukam działki w okolicach Pruszkowa. megigaw@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: Działka Pruszków 15.04.16, 20:22 Działka w ROD Perła, Żbików Ponawiam ofertę sprzedaży działki na terenie ROD Perła na Żbikowie - między ul. Poznańską a Utratą. Trawę już można kosić, ale czeka na nowego właściciela. Na drzewach pierwsze listki i kwiaty przyszłych owoców, a w kąciku warzywnym posiane: marchewka, buraczki, pietruszka, rzodkiewka itp. Są jeszcze maliny, agrest i porzeczka. To wszystko w cenie 10 tys zł do negocjacji. Tel. 514 330 487. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: Działka Pruszków 17.04.16, 21:58 Sprzedane, ogłoszenie nieaktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
cinosan Re: ogródki działkowe 04.02.18, 14:52 Och, masa tych ogrodów. Np przy ul.Mieszka I, Ogrody "Perla na Żbikowie, przy Mordechaja (wjazd od Lipowej) przy ul. Turystycznej - w Komorowie i jeszcze pewnie wiele innych. Zdarzaja się nawet ogłoszenia o sprzedaży takich działek, ale to trzeba albo samemu podejść pod bramę lub skontaktować się z zarządem. Odpowiedz Link Zgłoś
globtroter7676 Re: ogródki działkowe 07.02.18, 14:00 Ja mam do sprzedania w Błoniu. Odpowiedz Link Zgłoś