Dodaj do ulubionych

jaki router??? PROSZE o pomoc!!!

30.07.07, 12:04
chcialbym pozbyc sie kabla laczacego laptopa z modemem dostepu do internetu,
zainstalowanym przez TV kablowa. Moj komputer wyposazony jest w bezprzewodowa
karte sieciowa, wiec szukam routera, ktory bedzie z nia wspolpracowal. Nie
znam sie na sprzecie komputerowym, wiec bardzo prosze o rade na jaki router
powinienem sie zdecyodowac. Czy taki bylby dobry:
www.allegro.pl/item216489739_najtanszy_acces_point_tp_link_router_dsl_54g_gwar
.html
Z gory bardzo dziekuje za wszystkie rady!!!

Obserwuj wątek
    • jarcioszy Re: jaki router??? PROSZE o pomoc!!! 30.07.07, 20:50
      czesc,

a jaki masz modem o TV, laczony przez karte sieciowa do komputera, czy przez USB?
      • miron1977 Re: jaki router??? PROSZE o pomoc!!! 30.07.07, 20:56
        laczony przez karte sieciowa
        • jarcioszy Re: jaki router??? PROSZE o pomoc!!! 30.07.07, 21:02
          jak nie masz w planach neostrady (chociaz tam tez daja modem), to mysle, ze w
          tej cenie mniej wiecej, co cie interesuje duzo lepszy, bo firmowy bedzie:

www.allegro.pl/item216799588_d_link_di_524_router_dsl_gw2l_dostepne_od_reki_.html
          odbior osobisty w Warszawie, wyjdzie cenowo na to samo, a na pewno duzo
          stabilniejszy
          • miron1977 Re: jaki router??? PROSZE o pomoc!!! 30.07.07, 21:11
            wielkie dzieki za tak fachowe porady!!! Prawdopodobnie kupie wlasnie ten!!!
            Moglbys jeszcze mnie oswiecic na co powienem zwrocic uwage przy zakupie i...
            czy poradze sobie z jego instalacja, bo mam marne pojecie o tak zaawansowanej
            (jak dla mnie) technice :-( I jeszcze jedno pytanie. Czy przy pomocy tego
            routera moglbym jakims cudem podlaczyc takze drukarke? bardzo byloby mi milo
            gdybym w jednym pokoju mogl klinknac "drukuj" a w drugim wyciagnac wydruk :-)
            Prosze o rade i w tym zakresie!!! Jeszcze raz wielkie dzieki!!!
            • jarcioszy Re: jaki router??? PROSZE o pomoc!!! 30.07.07, 21:26
              dwie opcje:

albo masz drukarke z karta sieciowa (dosc droga, ale moze), to wystarczy ten co
              wczesniej pisalem
              albo masz drukarke laczona przez USB, wtedy powinien zadzialac ten ponizej, ale
              jest drozszy i moze nie dzialac ze wszystkim drukarkami, choc nie wiem z jaki,
              bo nigdy nie uzywalem
              www.allegro.pl/item219263656_router_d_link_di_524up_ps_usb_wifi_54_gw_2l_fv.html
              co do konfiguracji: jest troche zabawy, jesli chcesz w miare bezpiecznie
              korzystac w bezprzewodowego lacza. w internecie sa poradniki, jak poprawnie
              skonfigurowac - poszukam cos jutro i jak znajde podesle ci linka.

za to drukarki nigdy nie konfigurowalem, wiec nie potrafie opisac, jak to
              zrobic, byc moze wystarczy podlaczenie do portu USB w ruterze i kliknieciu paru
              opcji w panelu sterowania, ale jeszcze takich "bajerow" nie robilem ;)

ale od czego metoda prob i bledow ...
              • miron1977 Re: jaki router??? PROSZE o pomoc!!! 30.07.07, 22:02
                po raz kolejny wielkie dzieki za rade!!! w takim razie daruje juz sobie zdalne
                drukowanie. Tym bardziej, ze bede mogl spacerowac z komputerem po domu :-)
                Pozdrawiam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka