13.01.08, 16:28
W mieście nie zorganizowano nic żeby wspomóc WOśP .Wróciłem niedawno z
Warszawy tam atmosfera niczym by był sylwester,koncerty,pełno ludzi (pogoda
styczniowa dopisała)
Obserwuj wątek
    • leo48 Re: WOŚP 13.01.08, 17:14
      Też przed chwilą wróciłem ze stolicy. Na Nowym Świecie i całej
      Starówce roi się od wolontoriuszy kwestujących na rzecz Orkiestry.
      Nie zauważyłem, by ludzie żałowali datków. Praktycznie wszyscy
      paradują przyozdobieni orkiestrowymi serduszkami. A trzeba dodać, że
      tłumy spacerowiczów były jak gdyby gęstsze niż zazwyczaj. Było miło.
      • ilekobietamalat Re: WOŚP 13.01.08, 17:24
        bylam w szkole gdzies na zbikowie na przedstawieniu dzieciakow,
        pewnie po szkolach cos sie robi;)
        • madee1 Re: WOŚP 13.01.08, 17:42
          W SP2 była bardzo sympatyczna impreza, dzieci kwestowały, malowały twarze,
          tatuaże, występowały, sprzedawały ciasta w kawiarence, organizowały loterie
          fantowe... Pan Prezydent wpadł i dał sie pofotografować. Ale fakt, w mieście cisza.
          • leo48 Re: WOŚP 13.01.08, 17:48
            W naszym Pruszkowie przestałem "datkować" od czasu, gdy kilka lat
            temu sam objechałem autem całę miasto w poszukiwaniu skarbonki, do
            której mógłbym coś wrzucić. Bezskutecznie. Wtedy załatwiłem sprawę
            metodą sms-wą. Teraz wolę pojechać do Warszawy, tam widać życie.
            • ilekobietamalat Re: WOŚP 13.01.08, 17:58
              o przepraszam, dwa lata pod rzad calkiem niezle imprezy byly, TSA te
              sprawy;))
            • anna-w Re: WOŚP 13.01.08, 18:01
              Imprezy tylko w szkołach a w miescie klapa W Piasecznie w Grodzisku orkiestra
              gra od rana ze światełkiem o 20 A my walimy na światełko do arszawy kolejny raz
              nic śię nie robi wielki skandal.
              • wfe416n Re: WOŚP 13.01.08, 19:33
                anna-w napisała:

> Imprezy tylko w szkołach a w miescie klapa W Piasecznie w Grodzisku orkiestra
                > gra od rana ze światełkiem o 20 A my walimy na światełko do arszawy kolejny raz
                > nic śię nie robi wielki skandal.

tak piszecie jakby to w tym roku zabrakło organizacji, przypominam że w Pruszkowie nigdy nie było oficjalnych imprez, tylko w szkołach organizowano zbiórki.
                • ilekobietamalat Re: WOŚP 13.01.08, 19:51
                  o nie!! pisalam post wyzej ze byly,oficjalne na zniczu, sama je
                  wspolorganizowalam.. a ze towarzystwo w pruszkowie malo zabawowe
                  bylo i ruchliwe,to po drugim razie doszli wszyscy do wniosku ze
                  szkoda nerwow:/
                  • kol Re: WOŚP 13.01.08, 19:57
                    Na dworcu ok. 10.20 nie moglem opedzic sie od puszek. Wiec jak kktos
                    chcial to trafil. Poza tym mozna wyslac sm-a , jest konto.
                  • wfe416n Re: WOŚP 13.01.08, 20:36
                    ilekobietamalat napisała:

> o nie!! pisalam post wyzej ze byly,oficjalne na zniczu, sama je
                    > wspolorganizowalam.. a ze towarzystwo w pruszkowie malo zabawowe
                    > bylo i ruchliwe,to po drugim razie doszli wszyscy do wniosku ze
                    > szkoda nerwow:/

mówisz o tych próbach zorganizowania imprezy o której nikt nic nie wiedział? o walce między szkołami która więcej zbierze kasy i pojedzie do studia na Woronicza? nie pamiętam - kiedy to było?
                    • ilekobietamalat Re: WOŚP 13.01.08, 21:08
                      w studiu na woronicza bylam ja;> o:>
                      dwa lata pod rzad, wspieralam organizacje orkiestry na hali znicza..
                      raz na duzej i raz na malej. owszem, tlumow nie bylo,jednak
                      informacje o imprezie byly wywieszone w pruszkowie i okolicach.. a
                      zadnych walk szkol nie kojarze,bo jak mowilam, na woronicza bylam
                      ja;P
                      moze niewielka ilosc osob wynikala z rockowego klimatu imprezy;) ale
                      napewno ci ktorzy byli zainteresowani trafili;)
                      bylo to jakies 5 - 6 lat temu chyba.

niestety okazalo sie ze gwiazdy wcale tak chetnie nie biora udzialu
                      w orkiestrowych koncertach, ba! rzadaja calkiem sporych
                      wynagrodzen:/ wiec pomysl organizowania na zniczu padl
                      • ramirez71 Re: WOŚP 13.01.08, 21:13
                        no, odnoszę wrażenie, ze wszyscy chcą dobrze, wszyscy to samo i.. nawzajem na siebie naskakują..
                        natychmiast proszę sobie podac ręce!
                        ;)
                        w przyszłym zrobi się super imprezę, trza tylko dograć zespół organizatorów.
                        ot i po krzyku.
                        • wfe416n Re: WOŚP 13.01.08, 22:12
                          ramirez71 napisał:

> no, odnoszę wrażenie, ze wszyscy chcą dobrze, wszyscy to samo i.. nawzajem na s
                          > iebie naskakują..
                          > natychmiast proszę sobie podac ręce!

ale ja na nikogo nie naskakuje ale rękę mam zawsze wyciągnietą.
                          • leo48 Re: WOŚP 13.01.08, 22:41
                            Pewnie tego już też najstarsi górale nie pamiętają, ale podczas
                            pierwszej lub drugiej edycji Orkiestry, kiedy to jeszcze nie w
                            każdym domu był telefon a komórka kojarzyła się zupełnie z czym
                            innym, naszą zbiorową pasją było CB-radio. Otóż bardzo wtedy aktywne
                            grono pruszkowskich radiowców narobiło niezłej wrzawy w eterze,
                            zebrało trochę grosza i wysłało własnych delegatów na Woronicza, o
                            czym każdy mógł w telewizorku naocznie się przekonać. Chyba nie
                            potrzeba do tego powoływać jakiegoś specjalnego komitetu
                            organizacyjnego. W każdym razie w ostatnich latach ulice w
                            Pruszkowie wyglądają w tym dniu tak samo jak parę lat temu w Nysie.
                            Ale tam burmistrz i prezydent pod dowództwem proboszcza wydali
                            szkołom i urzędom wyraźne zakazy. Czy w Pruszkowie był jakiś
                            szlaban ?
                            • wfe416n Re: WOŚP 14.01.08, 07:39
                              moim skromnym zdaniem - takie imprezy powinny być organizowane na powietrzu i nie koniecznie na Zniczu. W centrum miasta, w celu przyciągnięcia mieszkańców ( i to tych starszych bo to oni dają do puszek - starszych - czytaj pracujących ) a młodzi mają podziękowanie w wakacje.
                            • wfe416n Re: WOŚP 14.01.08, 07:40
                              leo48 napisał:

> naszą zbiorową pasją było CB-radio. Otóż bardzo wtedy aktywne
                              > grono pruszkowskich radiowców

Leo, a pamietasz akcję zbierania funduszy na zakup CB radia dla Policji w Pruszkowie?
                              • leo48 Re: WOŚP 14.01.08, 07:46
                                Jak nie, jak tak ? Wtedy również bardzo pomocny był "strażak
                                Pruszków" czyli radyjko na stałe dyżurujące w straży pożarnej na
                                Ołówkowej.
                                • wfe416n Re: WOŚP 14.01.08, 13:05
                                  leo48 napisał:

> Jak nie, jak tak ?

a na radiu jak Cię wołali?
                            • rybcia29 Re: WOŚP 12.02.08, 09:40
                              o ile się dobrze orientuję, to od bieżącego roku zmieniły się przepisy i na
                              przeprowadzenie zbiórki na rzecz WOŚP jest potrzebna zgoda Fundacji
                        • ilekobietamalat Re: WOŚP 14.01.08, 09:06
                          toz to ja na nikogo nie naskakuje;)
                          swoja droga, jak patrze na te 'tlumy' ktore byly wtedy na wospach,to
                          boje sie o nasze tworcze ruszenie;P ze poza nami nie bedzie niekogo;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka