bandziorek08 13.01.08, 16:28 W mieście nie zorganizowano nic żeby wspomóc WOśP .Wróciłem niedawno z Warszawy tam atmosfera niczym by był sylwester,koncerty,pełno ludzi (pogoda styczniowa dopisała) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leo48 Re: WOŚP 13.01.08, 17:14 Też przed chwilą wróciłem ze stolicy. Na Nowym Świecie i całej Starówce roi się od wolontoriuszy kwestujących na rzecz Orkiestry. Nie zauważyłem, by ludzie żałowali datków. Praktycznie wszyscy paradują przyozdobieni orkiestrowymi serduszkami. A trzeba dodać, że tłumy spacerowiczów były jak gdyby gęstsze niż zazwyczaj. Było miło. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: WOŚP 13.01.08, 17:24 bylam w szkole gdzies na zbikowie na przedstawieniu dzieciakow, pewnie po szkolach cos sie robi;) Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: WOŚP 13.01.08, 17:42 W SP2 była bardzo sympatyczna impreza, dzieci kwestowały, malowały twarze, tatuaże, występowały, sprzedawały ciasta w kawiarence, organizowały loterie fantowe... Pan Prezydent wpadł i dał sie pofotografować. Ale fakt, w mieście cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: WOŚP 13.01.08, 17:48 W naszym Pruszkowie przestałem "datkować" od czasu, gdy kilka lat temu sam objechałem autem całę miasto w poszukiwaniu skarbonki, do której mógłbym coś wrzucić. Bezskutecznie. Wtedy załatwiłem sprawę metodą sms-wą. Teraz wolę pojechać do Warszawy, tam widać życie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: WOŚP 13.01.08, 17:58 o przepraszam, dwa lata pod rzad calkiem niezle imprezy byly, TSA te sprawy;)) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-w Re: WOŚP 13.01.08, 18:01 Imprezy tylko w szkołach a w miescie klapa W Piasecznie w Grodzisku orkiestra gra od rana ze światełkiem o 20 A my walimy na światełko do arszawy kolejny raz nic śię nie robi wielki skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: WOŚP 13.01.08, 19:33 anna-w napisała: > Imprezy tylko w szkołach a w miescie klapa W Piasecznie w Grodzisku orkiestra > gra od rana ze światełkiem o 20 A my walimy na światełko do arszawy kolejny raz > nic śię nie robi wielki skandal. tak piszecie jakby to w tym roku zabrakło organizacji, przypominam że w Pruszkowie nigdy nie było oficjalnych imprez, tylko w szkołach organizowano zbiórki. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: WOŚP 13.01.08, 19:51 o nie!! pisalam post wyzej ze byly,oficjalne na zniczu, sama je wspolorganizowalam.. a ze towarzystwo w pruszkowie malo zabawowe bylo i ruchliwe,to po drugim razie doszli wszyscy do wniosku ze szkoda nerwow:/ Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: WOŚP 13.01.08, 19:57 Na dworcu ok. 10.20 nie moglem opedzic sie od puszek. Wiec jak kktos chcial to trafil. Poza tym mozna wyslac sm-a , jest konto. Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: WOŚP 13.01.08, 20:36 ilekobietamalat napisała: > o nie!! pisalam post wyzej ze byly,oficjalne na zniczu, sama je > wspolorganizowalam.. a ze towarzystwo w pruszkowie malo zabawowe > bylo i ruchliwe,to po drugim razie doszli wszyscy do wniosku ze > szkoda nerwow:/ mówisz o tych próbach zorganizowania imprezy o której nikt nic nie wiedział? o walce między szkołami która więcej zbierze kasy i pojedzie do studia na Woronicza? nie pamiętam - kiedy to było? Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: WOŚP 13.01.08, 21:08 w studiu na woronicza bylam ja;> o:> dwa lata pod rzad, wspieralam organizacje orkiestry na hali znicza.. raz na duzej i raz na malej. owszem, tlumow nie bylo,jednak informacje o imprezie byly wywieszone w pruszkowie i okolicach.. a zadnych walk szkol nie kojarze,bo jak mowilam, na woronicza bylam ja;P moze niewielka ilosc osob wynikala z rockowego klimatu imprezy;) ale napewno ci ktorzy byli zainteresowani trafili;) bylo to jakies 5 - 6 lat temu chyba. niestety okazalo sie ze gwiazdy wcale tak chetnie nie biora udzialu w orkiestrowych koncertach, ba! rzadaja calkiem sporych wynagrodzen:/ wiec pomysl organizowania na zniczu padl Odpowiedz Link Zgłoś
ramirez71 Re: WOŚP 13.01.08, 21:13 no, odnoszę wrażenie, ze wszyscy chcą dobrze, wszyscy to samo i.. nawzajem na siebie naskakują.. natychmiast proszę sobie podac ręce! ;) w przyszłym zrobi się super imprezę, trza tylko dograć zespół organizatorów. ot i po krzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: WOŚP 13.01.08, 22:12 ramirez71 napisał: > no, odnoszę wrażenie, ze wszyscy chcą dobrze, wszyscy to samo i.. nawzajem na s > iebie naskakują.. > natychmiast proszę sobie podac ręce! ale ja na nikogo nie naskakuje ale rękę mam zawsze wyciągnietą. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: WOŚP 13.01.08, 22:41 Pewnie tego już też najstarsi górale nie pamiętają, ale podczas pierwszej lub drugiej edycji Orkiestry, kiedy to jeszcze nie w każdym domu był telefon a komórka kojarzyła się zupełnie z czym innym, naszą zbiorową pasją było CB-radio. Otóż bardzo wtedy aktywne grono pruszkowskich radiowców narobiło niezłej wrzawy w eterze, zebrało trochę grosza i wysłało własnych delegatów na Woronicza, o czym każdy mógł w telewizorku naocznie się przekonać. Chyba nie potrzeba do tego powoływać jakiegoś specjalnego komitetu organizacyjnego. W każdym razie w ostatnich latach ulice w Pruszkowie wyglądają w tym dniu tak samo jak parę lat temu w Nysie. Ale tam burmistrz i prezydent pod dowództwem proboszcza wydali szkołom i urzędom wyraźne zakazy. Czy w Pruszkowie był jakiś szlaban ? Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: WOŚP 14.01.08, 07:39 moim skromnym zdaniem - takie imprezy powinny być organizowane na powietrzu i nie koniecznie na Zniczu. W centrum miasta, w celu przyciągnięcia mieszkańców ( i to tych starszych bo to oni dają do puszek - starszych - czytaj pracujących ) a młodzi mają podziękowanie w wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: WOŚP 14.01.08, 07:40 leo48 napisał: > naszą zbiorową pasją było CB-radio. Otóż bardzo wtedy aktywne > grono pruszkowskich radiowców Leo, a pamietasz akcję zbierania funduszy na zakup CB radia dla Policji w Pruszkowie? Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: WOŚP 14.01.08, 07:46 Jak nie, jak tak ? Wtedy również bardzo pomocny był "strażak Pruszków" czyli radyjko na stałe dyżurujące w straży pożarnej na Ołówkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: WOŚP 14.01.08, 13:05 leo48 napisał: > Jak nie, jak tak ? a na radiu jak Cię wołali? Odpowiedz Link Zgłoś
rybcia29 Re: WOŚP 12.02.08, 09:40 o ile się dobrze orientuję, to od bieżącego roku zmieniły się przepisy i na przeprowadzenie zbiórki na rzecz WOŚP jest potrzebna zgoda Fundacji Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: WOŚP 14.01.08, 09:06 toz to ja na nikogo nie naskakuje;) swoja droga, jak patrze na te 'tlumy' ktore byly wtedy na wospach,to boje sie o nasze tworcze ruszenie;P ze poza nami nie bedzie niekogo;) Odpowiedz Link Zgłoś