Dodaj do ulubionych

Abw w Sulejówku

15.08.05, 12:16
Czytam w gazetach i internecie o wizytach funkcjonariuszy badających
przetargi organizowane przez burmistrza naszego miasta ale nie wiem co jest
przyczyną i o jakie konkretnie przetargi chodzi.Czy moze o kanalizację?
Mówiono nam w urzedzie jak nie wpłacimy dobrowolnie ponad tysiąc złotych to
nie bedziemy mieli wogóle na ulicy rury.Wpłacilismy wszyscy i okazało się ,że
kazano nam sie podpisac pod wnioskiem o to ,że to ja proszę burmistrza żeby
łaskawie przyjął kase ode mnie na budowę kanalizacji a w zamian nie dostałem
nic bo z wyliczenia wynikło ,ze dodatkowo mam zapłacic kilka tysiecy
złotych.Czy to jest legalne ,zeby dwa razy płacic?
Obserwuj wątek
    • kapsel2665 Re: Abw w Sulejówku 15.08.05, 16:28
      marian9910 napisał:

> Czytam w gazetach i internecie o wizytach funkcjonariuszy badających
      > przetargi organizowane przez burmistrza naszego miasta ale nie wiem co jest
      > przyczyną i o jakie konkretnie przetargi chodzi.Czy moze o kanalizację?
      > Mówiono nam w urzedzie jak nie wpłacimy dobrowolnie ponad tysiąc złotych to
      > nie bedziemy mieli wogóle na ulicy rury.Wpłacilismy wszyscy i okazało się ,że
      > kazano nam sie podpisac pod wnioskiem o to ,że to ja proszę burmistrza żeby
      > łaskawie przyjął kase ode mnie na budowę kanalizacji a w zamian nie dostałem
      > nic bo z wyliczenia wynikło ,ze dodatkowo mam zapłacic kilka tysiecy
      > złotych.Czy to jest legalne ,zeby dwa razy płacic?

Szczerze mówiąc nie jestem w tym temacie zorientowany. Jedno wiem tak z kosmosu
      funkcjonariusze słuzb specjalnych w sulejówku to sie na pewno nie pojawili.
      Musiał być jakiś istotny powód. Po drugie dziwią problemy włodarza naszego
      miasta z ABW w konteksćie jego przeogromnych znajomośći. Min. z Panami
      ministrem Ryszardem Kaliszem,posłem Markiem Siwcem oraz marszałkiem Tomaszem
      Nalęczem o których Pan Burmistrz tak chętnie i często opowiadał.I teraz ni z
      gruszki ani z pietruszki nagle ktoś tak wyskoustosunkowany ma olbrzymie
      problemy z " kapralami ABW " jak to napisali w jednej z gazet. Nie wierze.
      Przecież jeszcze ta cała lewica a więc ww. bliscy koledzy Pana Waldemara są
      przy władzy. Z drugiej strony to bardziej ciekawe jest dla mnie to co dzieje
      się w kwestii przyłączenia sulejówka do stolicy. Bo na przyjaciół pana
      burmistrza to już chyba nie możemy liczyć (niedługo wybory) więc może ktoś z PO
      nam pomoże, tudzież Pan Kaczyński albo Giertychy.

• baltazarek1 Re: Potrzebna Pomoc 18.08.05, 11:30
        Potrzebna pomoc i wsparcie tym radnym co chcą przyłączenia sUlejówka do
        Warszawy.Jak zawsze będą plusy i minusy przynalezności do stolicy ale patrząc
        na to co sie dzieję bez wahania zagłosuję na Kaczyńskiego bo on obiecał nam ze
        to się w koncu urzeczywistni.Z drugiej strony patrzac coraz bardziej będę
        realnie patrzył na to co pisza w tych naszych dziwnych gazetach,które pojawiaja
        sie jak grzyby po deszczu.Ile w nich przekleństw,złosci i nienawisci.Niewiadomo
        o co chodzi i o kogo.Plucie w ludzi i nic poza tym.Może by znlazł się obok tego
        chamstwa kacic poetycki,bo tego brak jest w kazdej gazecie.Widze ,że nie jest
        to wszystko tak jak przedstawiaja to te gazety,które chwala Sulejówek i
        władze.Potrzebni sa w końcu młodzi ,trzezwo myslacy ludzie ,którzy zaczną
        realnie mysleć na temat ZMIAN W SULEJÓWKU.OCZYWISCIE ZMIAN NA LEPSZE
        • kapsel2665 Re: Potrzebna Pomoc 18.08.05, 13:08
          baltazarek1 napisała:

> Potrzebna pomoc i wsparcie tym radnym co chcą przyłączenia sUlejówka do
          > Warszawy.Jak zawsze będą plusy i minusy przynalezności do stolicy ale patrząc
          > na to co sie dzieję bez wahania zagłosuję na Kaczyńskiego bo on obiecał nam
          ze
          > to się w koncu urzeczywistni.Z drugiej strony patrzac coraz bardziej będę
          > realnie patrzył na to co pisza w tych naszych dziwnych gazetach,które
          pojawiaja
          >
          > sie jak grzyby po deszczu.Ile w nich przekleństw,złosci i
          nienawisci.Niewiadomo
          >
          > o co chodzi i o kogo.Plucie w ludzi i nic poza tym.Może by znlazł się obok
          tego
          >
          > chamstwa kacic poetycki,bo tego brak jest w kazdej gazecie.Widze ,że nie jest
          > to wszystko tak jak przedstawiaja to te gazety,które chwala Sulejówek i
          > władze.Potrzebni sa w końcu młodzi ,trzezwo myslacy ludzie ,którzy zaczną
          > realnie mysleć na temat ZMIAN W SULEJÓWKU.OCZYWISCIE ZMIAN NA LEPSZE

Zgadza się na początek zacznijmy od wyeliminowania populizmu tego Pana, który
          nie potrafi napisać nawet słowa "frekfencja" poprawnie (sugeruje korepetycje u
          dzieci przygotowujących się obecnie do 1 komunii) i chce nas uszczęśliwić
          kopią białego domu z panteonami.
          • baltazarek1 Re: Potrzebna Pomoc 18.08.05, 18:03
            He he ato ci numer z niego.ha ha ha
            • golam5 A no właśnie, jaka pomoc? 18.08.05, 23:47
              Nie naśmiewaj się z niego baltazarek, bo to chyba Twój kumpel.Ale mnie, choć
              jestem w jego wieku, też nie podobał się ten pomysł z Białym Domem w
              Sulejówku.Tak myślę sobie czy ktoś nie wpadnie na pomysł, żeby walnąć taki
              Biały Dom na centralnym placu naszego osiedla?
              • baltazarek1 Re: A no właśnie, jaka pomoc? 20.08.05, 12:01
                Swoja chałupę pobudował jak Belweder i jeszcze drugi chciał postawic ale to nie
                mój kumpel.Młodszy sporo ode mnie wiec go nie poznałem osobiscie.Podziwiam go
                jednak ,ze gosciu ma odrebne zdanie jak szereg emerytów co to po gazetach
                protestowali.Odwaznie powiedział to co myśli a ,ze wyszło co innego to juz
                trudno.Mi to wogóle urząd nie potrzebny.Wolałbym zeby mi droge zrobili przed
                domem ale na przykład moi rodzice i sasiedzi uwazali ,ze nie jest to głupi
                pomysł pod warunkiem ,ze nie tylko te zmiany kończyłyby się na pobudowaniu
                ratusza.Jesli wzieli by się za ulice i chodniki to ten nowy ratusz byłby ekstra
                w tym miejscu obok tego ciagle zamknietego dworka
      • 52b1 Re: Abw w Sulejówku 19.08.05, 12:25
        ja na Kaczyńskiego nie będe glosowac, bo po ludzku go nie lubię itd ale bardzo
        chcialabym zeby sulejowek byl częścią Warszawy. Chcę jeżdzic do pracy
        autobusem. Liczę na lepsze drogi . Każdy moze mieć marzenia , wyobrażam sobie
        jak mnie przeciwnicy Warszawy obsobacza: ze nie jestem patriotka sulejowka ,
        jego historii i zamierzam sie na jego tozsamość. Traktowanie Sulejowka jak
        muzeum z racji zamieszkiwania w nim w okresie międzywojennym kilku znaczących
        ludzi mnie nie przekonuje. Terażniejszość jest przykra dla oka: ulice gorsze
        niz w niektorych wioskach, marazm i te ciagle klotnie i pomysly od czapy
        radnych. Popatrzccie na Wesola i nie musze więcej pisać o Sulejowku. To jest
        moje zdanie , muzealnicy niech patrzą na rozwalajace sie dworki pamiatki i
        spiewaja Legiony. Zeby sobie jezyka nie przygryżli jadąc po wertepach zwanych
        ulicami miasta calą gęba. basia
        • golam5 Zależy co kto lubi. 19.08.05, 13:52
          Te ulice w Sulejówku też mi się nie podobają, ale mam nadzieję, że jak już
          zrobią kanalizację to wezmą się za ulice. A co do Warszawy? Jeśli już miałbym
          wybierać, to wolałbym mieszkać w Krakowie.
          • baltazarek1 Re: Zależy co kto lubi. 20.08.05, 11:51
            Kraków napewno lepszy od wWarszawy ale po co głupoty rzucac na wiatr skoro to
            nie realne .A tak sobie mysle ,że faktycznie te zadne muzeum ,pamiątki ,i
            robienie na siłe z Sulejówka miasta patriotycznego nikogo poza wąska grupa
            emerytów i rencistów nie interesuje.Młodzi ludzie chcą trzezwo patrzeć na świat
            i jak najpredzej wyjechać z kraju tam gdzie po prostu jest praca i
            WYNAGRODZENIE ZA TA PRACE!!!!!Piłsudski nie nakarmi ich rodzin ,nie wyszkoli
            ich dzieci i nie wychowa w tym kraju.Nikogo nie interesuja puste słowa i zanika
            patriotyzm w kraju w którym NIE MOGĄ GODNIE ŻYC ,GDZIE BEZROBOCIE SIEGA BLISKO
            40 % ,A WSZYSTKIE FIRMY PLAJTUJA PODDAJĄC SIE KONKURENCJI Z ZACHODU ALBO GINAC
            W GĄSZCZU PRZEPISÓW NIEREALNYCH DO ZREALIZOWANIA PRZEZ POLAKA.
            • kapsel2665 Re: Zależy co kto lubi. 20.08.05, 14:26
              baltazarek1 napisała:

> Kraków napewno lepszy od wWarszawy ale po co głupoty rzucac na wiatr skoro to
              > nie realne .A tak sobie mysle ,że faktycznie te zadne muzeum ,pamiątki ,i
              > robienie na siłe z Sulejówka miasta patriotycznego nikogo poza wąska grupa
              > emerytów i rencistów nie interesuje.Młodzi ludzie chcą trzezwo patrzeć na
              świat

>
              > i jak najpredzej wyjechać z kraju tam gdzie po prostu jest praca i
              > WYNAGRODZENIE ZA TA PRACE!!!!!Piłsudski nie nakarmi ich rodzin ,nie wyszkoli
              > ich dzieci i nie wychowa w tym kraju.Nikogo nie interesuja puste słowa i
              zanika
              >
              > patriotyzm w kraju w którym NIE MOGĄ GODNIE ŻYC ,GDZIE BEZROBOCIE SIEGA
              BLISKO
              >
              > 40 % ,A WSZYSTKIE FIRMY PLAJTUJA PODDAJĄC SIE KONKURENCJI Z ZACHODU ALBO
              GINAC
              > W GĄSZCZU PRZEPISÓW NIEREALNYCH DO ZREALIZOWANIA PRZEZ POLAKA.

Masz rację Marszałek Piłsudski nie wykarmii a nie ciebie ani nikogo innego. Jak
              miałby to zrobic skoro nie żyje od 70 lat. Swoje jednak dla nas zrobił dlatego
              dla wielu spośród mieszkańców Sulejówka (i nie tylko) jest wielkim
              autorytetetem, którego absolutnie nie można szkalować ani też lekceważyć.
              Zauważ "dobry człowieku" ile osób w różnym wieku przywołuje jego imię w
              kontekście bieżacych wydarzeń politycznych. Na pewno nie sa to tylko emeryci.
              Ja osobiście dumny jestem z tego że tu mieszkam właśnie ze względu osobę
              marszałka. Myślę że większosć pozostałych mieszkańców Sulejówka również.
              Natomiast nie w widzę żadnych przeszkód aby któryś z pomysłodawców Białego Domu
              zafundował sobie takie cudo na własnej posesji za swoje uczciwie zarobione
              pieniądze. Bo na razie to ww. Państwo Radni zbytnio nie maja sie czym pochwalić
              a ich najbardziej głośnym " sukcesem" było podniesienie sobie diet po prawie 2
              razy do maksymalnej wysokości. O tym że niektótrzy z nich publicznie
              deklarowali chęć pracy za złotówkę nie będe już pisał. Co za ludzie- Zero
              wstydu!!!
              Odnośnie Polski to jest coraz gorzej. W prywatnych firmach sukcesem staje się w
              ogóle otrzymanie jakiekolwiek wynagrodzenia nie mówiąc już o umowie o pracę.
              • golam5 Re: Zależy co kto lubi. 20.08.05, 18:08
                Oj baltazarku, zupełnie się z Tobą nie zgadzam. Bardzo są mi bliskie natomiast
                poglądy kapsla. Trzeba mieć chociaż odrobinę patriotyzmu i nie wszystko
                przeliczać na pieniądze. Z podwyżką tych diet to było bardzo brzydko, a jak
                czytałem, to właśnie Ci radni od Belwederu w tym przodowali. Przecież to idzie
                z naszej miejskiej kasy. Niech lepiej zbudują za te pienądze trochę ulic. A te
                mury Belwederów niech stoją tam gdzie je wybudowali i pewnie jeszcze długo
                postoją.
                • baltazarek1 Re: Odkręcili kota ogonem 20.08.05, 19:19
                  Niewiem ile maja diety 500 ,1000 czy 2000 to nic w porównaniu z tym co mozna
                  zarobic w Anglii czy Irlandii jako sprzatacz czy kelner ma się 4 razy wiecej.Ja
                  nie mówie ,ze nie nalezy być patriota bo oczywiscie trzeba szanowac
                  historię.Mogę się jednak załozyc ze jak mielibyscie mozliwość wyjechania
                  gdziekolwiek i otrzymania pensji w wysokości conajmniej 5000 zł to jeszcze dzis
                  w pospiechu byście sie pakowali i hura na Anglię.Taka jest prawda .Z reguły
                  najwiecej o patriotyzmie moga powiedziec ci co nic nie mają poza
                  ambicjami ,które mierzy się inna skalą -skalą osobistych uczuć i skalą
                  charakteru.Co z tego ,ze Piłsudski walczył o Polske jak dalej jest tu bałagan w
                  tym kraju.Pewnie patrzy z góry -gdziekolwiek teraz jest i patrzy ,że Polska nie
                  jest taka o jaką walczył a Polacy chodzą po smietnikach ,żeby wygrzebać cos
                  wartościowego.Czy to jest patriotyzm.Byc Polakiem bez pracy we własnym kraju i
                  kochac Polskę -a za co?Za biedę i upokorzenie,za historię ,za udreki komuny,no
                  za co?Wcale się nie dziwię ,że wyjezdzaja -na zachodzie mogą czuc sie Polakami
                  ale z pretensjami do własnego kraju ,ze dla nich nie ma tam miejsca
                  • kapsel2665 Re: Odkręcili kota ogonem 20.08.05, 21:22
                    baltazarek1 napisała:

> Niewiem ile maja diety 500 ,1000 czy 2000 to nic w porównaniu z tym co mozna
                    > zarobic w Anglii czy Irlandii jako sprzatacz czy kelner ma się 4 razy
                    wiecej.Ja
                    >
                    > nie mówie ,ze nie nalezy być patriota bo oczywiscie trzeba szanowac
                    > historię.Mogę się jednak załozyc ze jak mielibyscie mozliwość wyjechania
                    > gdziekolwiek i otrzymania pensji w wysokości conajmniej 5000 zł to jeszcze
                    dzis
                    >
                    > w pospiechu byście sie pakowali i hura na Anglię.Taka jest prawda .Z reguły
                    > najwiecej o patriotyzmie moga powiedziec ci co nic nie mają poza
                    > ambicjami ,które mierzy się inna skalą -skalą osobistych uczuć i skalą
                    > charakteru.Co z tego ,ze Piłsudski walczył o Polske jak dalej jest tu bałagan
                    w
                    >
                    > tym kraju.Pewnie patrzy z góry -gdziekolwiek teraz jest i patrzy ,że Polska
                    nie
                    >
                    > jest taka o jaką walczył a Polacy chodzą po smietnikach ,żeby wygrzebać cos
                    > wartościowego.Czy to jest patriotyzm.Byc Polakiem bez pracy we własnym kraju
                    i
                    > kochac Polskę -a za co?Za biedę i upokorzenie,za historię ,za udreki
                    komuny,no
                    > za co?Wcale się nie dziwię ,że wyjezdzaja -na zachodzie mogą czuc sie
                    Polakami
                    > ale z pretensjami do własnego kraju ,ze dla nich nie ma tam miejsca

Mają po tysiaczku na rączkę dla przykładu salowa w szpitalu w Stolicy niecałe
                    600zł. Niewiele więcej początkujący policjant z dyplomem po studiach. A oni ile
                    uchwał podjęli niezgodnie z prawem. Czy to nie kpina jeżeli ktoś zarabia 800
                    zł. miesięcznie vide oświadczenie majatkowe ( na tyle wycenia go praodawca) a
                    za społeczna funkcję spiewa sobie 1000zł. bo jego czas jest drogi albo Lokalna
                    mu dokucza. I to jeszcze w imie poprawy komfortu życia mieszkańców. Baltazarek
                    wierz tu nie chodzi o te 1000zł. tylko o to ze po tym co niektórzy za swoją
                    niechęć do nauki obłude i arogancje nie zasługują nawet na symboliczny 1 zł
                    diety. Druga kwestia naprawdę nie rozumiem co ty masz do Piłsudskiego gdyż
                    niepodajesz żadnych konkretów. Czy może zamknął kogoś z twojej rodziny w
                    Berezie Kartuskiej. Otóż ja też jestem całym sercem "za Warszawą" co wcale nie
                    musi być równoznaczne z pogardą dla twórcy Polski Niepodległej. W moim
                    przypadku jest akurat wręcz odwrotnie. Czy to Piłsudski rozkradł Polskę po 1989
                    r. był Baronem w ekipie SLD, ministrem w Solidarnościowym Rządzie Tadeusza
                    Mazowieckiego - upychającym możliwie największą ilosć krwewniaków na
                    lukratywnych posadach konsulów po kilka tysiecy dolarów za sztukę. Dzis mr
                    nobody jutro Szanowny Pan konsul taka była zasada - przejrzyj sobie nazwiska
                    powołanych wówczas konsulów zobaczysz co się już wtedy działo. Ty za wszystko
                    niewiedziec czemu winisz Marszałka. Jest w Ojczyżnie żle wszędzie układy,
                    łapownictwo i nepotyzm to prawda w kazdym urzędzie całe rodziny urzędują.
                    Zamiast faktycznie pomagać brzrobotnym-natworzyli im klubów pracy. W końcu
                    skserować ogłoszenia z oferty, Wyborczej i życia Warszawy to żadna sztuka. CV
                    uczą pisać ludzi po studiach. Jakbyś przejrzał wykaz klubowiczów to w
                    większosći przypadków ani śladu o podjęciu jakiejkolwiek pracy.
                    Jednak za granicą też nikt pieniędzy nie daje za nic a i oszukać też potrafią.
                    Moich kilku znajomych pracowało za już za darmo. Natomiast oczywiście Polska to
                    wolny kraj i dlatego jęśli masz życzenie to startuj już dziś razem z całym
                    gronem przeciwnków Marszałka oraz silną ekipą niektórych radnych miasta
                    Sulejówek. Jedźcie robić do/ na Turków czy sprzątać toalety w Szwecji życzę
                    dużo szcześcia na nowej drodze życia. Ja tu zostane przemęcze się i za klika
                    lat razem z innymi zrobię porzadek z tymi klientami co to mi ojczyznę
                    rozkradli - " no mercy no limits".

• baltazarek1 Re: Odkręcili kota ogonem po raz drugi 21.08.05, 21:26
                      Ja nie gardze Marszałkiem.Przeczytaj co pisze!!!!Szanuje jego postać a moi
                      dziadkowie walczyli w A.K i wiem co pisze.Ani Oni ani Piłsudski nie walczyli o
                      taka Polske ,żeby po studiach szorować kible u Szwedów tak jak to mówisz
                      (piszesz).Takich naprawiaczy jak ty było juz wielu i jakos nikomu sie nie
                      powiodło,bo juz nie ma co naprawiac .Wszystko doprowadzone do ruiny
                    • 52b1 Re: Odkręcili kota ogonem 29.08.05, 14:17
                      Kluby pracy maja za zadanie pomoc osobom poszukujaycym pracy skutecznie to
                      czynić- nie wyreczaja nikogo w tym zajeciu. Kazdy jest kowalem swego losu i nie
                      nalezy takze uszczęsliwiać go na sile. Mniemam, że wg Pana bezrobotny powinien
                      wejść jak panisko do kp a tam czeka na niego 1000 ofert- wszystko praca stala,
                      duze zarobki itp, wybierac przebierać . Tak bylo kiedyś i to se nie wrati.
                      Zmienil sie rynek pracy, wymagania pracodawcow. Nie ma gwarancji ze po studiach
                      bedzie praca. Licza sie kwalifikacje, umiejętności( im wiecej tym lepiej) ,
                      aktywność , szczęscie i umiejętność poszukiwania pracy. A tego ludzie nie chca
                      sie uczyć co jest dużym bledem. Tak naprawde to niewiele wiemy o sobie - a moze
                      warto dowiedziec sie co moglibysmy robić a nie zasadzac sie w stereotypach.
                      Pisanie cv to osobny problem. Zgadzam sie, ze ucza tego nie tylko na uczelniach
                      ale i w szkolach średnich ale napisac prawdziwe ciekawe cv to sztuka. Mlodzi
                      ludzie pisza je schematycznie ale w cv nie o to chodzi - nawet ten dokument
                      trzeba skonstruowac pod pracodawce. A jak w zainteresowaniach czytam : śpiew i
                      taniec to rece opadaja. Prosze nie ironizowac z misji klubów pracy- tak pisza i
                      wypowiadaja sie osoby, ktore bagatelizuja ich pracę, a ja nie wierze, że Pan
                      nie chcialby wiedzieć czym zajmuje sie kp(www.upwarszawa.pl pod kluby pracy).
                      Sprawa bezrobocia, szukania pracy, utrzymania pracy, doksztalcania itp to
                      bardzo rozlegle dziedziny. Każdy z nas moze zostać bezrobotnym.Ja bardzo
                      żaluje, że w moim mieście nie ma takiego klubu. staram sie pomagać wszystkim
                      osobom, ktore do mnie docieraja ale nikogo nie wyreczam. Dostepne oferty
                      przekazuje wszystkim zainteresowanym. Organizuję warsztaty : jak prowadzć
                      firme, spoldzielnie socjalna, korzystać z ofert polskich i zagranicznych,
                      sprawnie i skutecznie szukać pracy. ( zapraszam praktyków, bo nie jestem alfa i
                      omega)Pozdrowienia
                  • golam5 Za co kocham Polskę? 20.08.05, 22:56
                    Za to, że jest moją Ojczyzną! Znasz to "Kto ty jesteś? Polak mały. Jaki znak
                    twój? Orzeł biały .....itd" Dobrze Kapsel napisał- jak Ci tak tu żle,to teraz
                    nie ma żadnego problemu z wyjazdem. Dziwię się, że tyle czasu czekasz (przecież
                    mamy już 15 lat demokracji).I rzeczywiście najlepiej zabierz ze sobą tych
                    swoich "wybrańców", których tak tutaj zachwalasz, bo akurat oni nic
                    pożytecznego w tym mieście nie dokonali.
                    • baltazarek1 Re: Za co kocham Polskę? 21.08.05, 21:35
                      Może nadejdzie taki czas ,ze moje dzieci wyjadą a ja juz jestem za
                      stary.Najwiecej ty masz Golamie zasług.Kazdy tępy Polak uwaza sie za kogos
                      lepszego od tego co rządzi.Twoim prymitywnym tokiem myslenia należy
                      domniemywać ,że wszyscy politycy,radni ,burmistrzowie ,urzednicy to ZŁO
                      KONIECZNE,ALE MOŻE DLATEGO ,ZE SAM PRZEGRAŁES WYBORY I CZKAWKA DALEJ CI SIE
                      ODBIJAJA I Z BÓLU WYJESZ ZE PRZEGRAŁES(AŚ)A KTOŚ INNY ZDOBYŁ ZAUFANIE
                      SPOŁECZEŃSTWA.Tylko jak ty sie dostaniesz to sam na siebie juz nie bedziesz tu
                      pisał.Socjologowie oceniaja takie zachowania jako "Destrukcja Wrodzona"-bo
                      dostrzegasz błędy u iinych choć sam /sama dostrzegac potrafisz tylko złe a
                      dobre omijasz.Dlaczego?Bo jestes człowiekiem słabej wiary w siebie i dla
                      ciebie ,każdy bedzie zły.Wiec przestań juz mamrotac.Jasne jest ,że nie wszystko
                      wszystkim sie udaje ,ale Kochać Polske można tylko wtedy jak rządzą nia
                      ludzie ,którzy sa uczciwi i nie sprzyjają destrukcji Państwa.Samo kochanie
                      Polski nie wystarcza-TRZEBA JA BUDOWAĆ -A MY BUDUJEMY
                      ZACHÓD,FRANCJE ,ANGLIE ,NIEMCY ,SZWECJE I INNE KRAJE.Dlaczego tak jest -BO W
                      POLSCE KTOS WYMYSLIŁ ,ŻE NIE MA I NIE MOŻE BYC TU PRACY ,FABRYK ,SZKÓL
                      ITD.Wszystko trzeba doprowadzić do ruiny a tylko dlatego ze ludzie nie maja
                      pracy i muszą emigrować.
                      • kapsel2665 Re: Za co kocham Polskę? 21.08.05, 21:52
                        baltazarek1 napisała:

> Może nadejdzie taki czas ,ze moje dzieci wyjadą a ja juz jestem za
                        > stary.Najwiecej ty masz Golamie zasług.Kazdy tępy Polak uwaza sie za kogos
                        > lepszego od tego co rządzi.Twoim prymitywnym tokiem myslenia należy
                        > domniemywać ,że wszyscy politycy,radni ,burmistrzowie ,urzednicy to ZŁO
                        > KONIECZNE,ALE MOŻE DLATEGO ,ZE SAM PRZEGRAŁES WYBORY I CZKAWKA DALEJ CI SIE
                        > ODBIJAJA I Z BÓLU WYJESZ ZE PRZEGRAŁES(AŚ)A KTOŚ INNY ZDOBYŁ ZAUFANIE
                        > SPOŁECZEŃSTWA.Tylko jak ty sie dostaniesz to sam na siebie juz nie bedziesz
                        tu
                        > pisał.Socjologowie oceniaja takie zachowania jako "Destrukcja Wrodzona"-bo
                        > dostrzegasz błędy u iinych choć sam /sama dostrzegac potrafisz tylko złe a
                        > dobre omijasz.Dlaczego?Bo jestes człowiekiem słabej wiary w siebie i dla
                        > ciebie ,każdy bedzie zły.Wiec przestań juz mamrotac.Jasne jest ,że nie
                        wszystko
                        >
                        > wszystkim sie udaje ,ale Kochać Polske można tylko wtedy jak rządzą nia
                        > ludzie ,którzy sa uczciwi i nie sprzyjają destrukcji Państwa.Samo kochanie
                        > Polski nie wystarcza-TRZEBA JA BUDOWAĆ -A MY BUDUJEMY
                        > ZACHÓD,FRANCJE ,ANGLIE ,NIEMCY ,SZWECJE I INNE KRAJE.Dlaczego tak jest -BO W
                        > POLSCE KTOS WYMYSLIŁ ,ŻE NIE MA I NIE MOŻE BYC TU PRACY ,FABRYK ,SZKÓL
                        > ITD.Wszystko trzeba doprowadzić do ruiny a tylko dlatego ze ludzie nie maja
                        > pracy i muszą emigrować.

Zdobył zaufanie społeczeństwa czyżbyś miał na myśli tego radnego co to miał
                        poprawić innym komfort życia tylko chwilowo (na pół roku) wyskoczyl do pracy
                        za wielką wodę a po powrocie pobrał jak gdyby nic diety ( oczywiście z drobnymi
                        potrąceniami) za spędzony poza krajem okres. Masz rację prawdziwy Społecznik.

• golam5 Re: Za co kocham Polskę? 21.08.05, 22:08
                          Tak bredzisz baltazarku, że aż nie chce mi się na te brednie odpowiadać. Po
                          pierwsze nic nie przegrałem, bo nigdy nie startowałem w żadnych wyborach. Po
                          drugie uważam, że w Radzie jest część ludzi, którzy dużo robią(co mogą)dla
                          miasta i Burmistrz też. Ale są i tacy(bliżsi Tobie)co tylko rozrabiają. I tak
                          dojadą do końca kadencji. Widzę, że kapsel jest bardziej, w tych układach w
                          Radzie zorientowany, to Ci napisał trochę prawdy.My na osiedlu mamy tez dobrą
                          radną, ale ona chyba akurat Tobie nie leży. To Ty masz człowieku jakieś
                          skrzywione spojrzenie na tą rzeczywistość. Może to ze względu na wiek? Trochę
                          się wyluzuj i przestań przede wszystkim judzić!
                        • kapsel2665 Re: Za co kocham Polskę? 21.08.05, 22:16
                          kapsel2665 napisał:

> baltazarek1 napisała:
                          >
                          > > Może nadejdzie taki czas ,ze moje dzieci wyjadą a ja juz jestem za
                          > > stary.Najwiecej ty masz Golamie zasług.Kazdy tępy Polak uwaza sie za kogo
                          > s
                          > > lepszego od tego co rządzi.Twoim prymitywnym tokiem myslenia należy
                          > > domniemywać ,że wszyscy politycy,radni ,burmistrzowie ,urzednicy to ZŁO
                          > > KONIECZNE,ALE MOŻE DLATEGO ,ZE SAM PRZEGRAŁES WYBORY I CZKAWKA DALEJ CI S
                          > IE
                          > > ODBIJAJA I Z BÓLU WYJESZ ZE PRZEGRAŁES(AŚ)A KTOŚ INNY ZDOBYŁ ZAUFANIE
                          > > SPOŁECZEŃSTWA.Tylko jak ty sie dostaniesz to sam na siebie juz nie bedzie
                          > sz
                          > tu
                          > > pisał.Socjologowie oceniaja takie zachowania jako "Destrukcja Wrodzona"-b
                          > o
                          > > dostrzegasz błędy u iinych choć sam /sama dostrzegac potrafisz tylko złe
                          > a
                          > > dobre omijasz.Dlaczego?Bo jestes człowiekiem słabej wiary w siebie i dla
                          > > ciebie ,każdy bedzie zły.Wiec przestań juz mamrotac.Jasne jest ,że nie
                          > wszystko
                          > >
                          > > wszystkim sie udaje ,ale Kochać Polske można tylko wtedy jak rządzą nia
                          > > ludzie ,którzy sa uczciwi i nie sprzyjają destrukcji Państwa.Samo kochani
                          > e
                          > > Polski nie wystarcza-TRZEBA JA BUDOWAĆ -A MY BUDUJEMY
                          > > ZACHÓD,FRANCJE ,ANGLIE ,NIEMCY ,SZWECJE I INNE KRAJE.Dlaczego tak jest -B
                          > O W
                          > > POLSCE KTOS WYMYSLIŁ ,ŻE NIE MA I NIE MOŻE BYC TU PRACY ,FABRYK ,SZKÓL
                          > > ITD.Wszystko trzeba doprowadzić do ruiny a tylko dlatego ze ludzie nie ma
                          > ja
                          > > pracy i muszą emigrować.
                          >
                          >
                          > Zdobył zaufanie społeczeństwa czyżbyś miał na myśli tego radnego co to miał
                          > poprawić innym komfort życia tylko chwilowo (na pół roku) wyskoczyl do pracy
                          > za wielką wodę a po powrocie pobrał jak gdyby nic diety ( oczywiście z
                          drobnymi
                          >
                          > potrąceniami) za spędzony poza krajem okres. Masz rację prawdziwy Społecznik.
                          >
                          > Jednak jeśli miałbym wybierać pomiędzy ww.Radnym a dobrym znajomym Milera,
                          Kalisza i Oleksego to naprawdę sto razy wolę ww. żeby tylko w końcu
                          wypowiedział się jednoznacznie na temat swojego stosunku do Marszałka i zaczął
                          coś robić w kierunku przyłaczenia Sulejówka do Warszawy. To może i o Belwederku
                          by się zapomniało. W końcu w życiu nie tylko przeszłość ma znaczenie ale i
                          przyszłość a ludzi z pewnej opcji politycznej to chyba nie tylko ja mam dosyć
                          do końca życia.
                          • golam5 Re: Za co kocham Polskę? 21.08.05, 22:21
                            Już chyba wystarczająco i jednoznacznie się wypowiedział na temat Marszałka i
                            Jego Rodziny. Czy czegoś jeszcze nie rozumiesz?
                            • kapsel2665 Re: Za co kocham Polskę? 21.08.05, 23:24
                              Faktycznie zaagalopowałem sie troszkę to wszystko przez przemęczenie i ogromną
                              awersję do kolegów Pana Burmistrza. Dziękuje za zwróconą uwagę.
                      • 52b1 Re: Za co kocham Polskę? 29.08.05, 14:49
                        Panie Baltazarku- wybieramy radnych czyli powierzamy nasze miasto w czyjes rece-
                        maja to byc ludzie spolecznego zaufania. Jeśli wybraliśmy zle to nasz blad i
                        nie ma o co kruszyc kopii Narzekanie i dokopywanie na forum nie ma sensu, bo to
                        wolanie na puszczy. Może trzeba wymagac od swojego radnego jakis dzialań a
                        nikomu sie nie chce. Ciekawe czy ktos zwracal sie do swojego wybrańca z jakąś
                        sprawą- ja sie osobiście przyznaje ze nie i może to moj bląd. Potepiac wszystko
                        i wszystkich w czambul to nie w moim stylu. Jeśli kogos krytykuje to musze znać
                        kto zacz i jego zdanie.Co do wyjazdu mlodych za praca to popieram, niestety w
                        Polsce jest bardzo malo ofert pracy i dalej pokutuje zatrudniam\nie znajomego
                        krolika. Zarobia pieniadze, wroca , pozakladaja firmy i beda pracowac dla dobra
                        swojego kraju i to jest częśc patryjotyzmu.
                    • 52b1 Re: Za co kocham Polskę? 29.08.05, 14:29
                      skad ten atak na Baltazara? Co ma Marszalek do tego co obecnie dzieje sie w
                      Sulejówku?. Gdyby Marszalek zyl to rozgonilby te cale towarzystwo nie tylko z
                      rady miasta ale i z sejmu rzuciwszy za nimi kilka żolnierskich slow. I o co ta
                      draka. Kto chce wyjechac z Polski niech jedzie , jego sprawa, kto chce pracowac
                      jak niewolnik u naszego rodzimego przedsiebiorcy też jego biznes a co ma do
                      tego Baltazar? A kogo macie Panowie na myśli pisząc o jakis osobach , mam
                      nadzieje że wspolczesnych, ktore duzo zrobily dla Sulejówka?Może warto
                      przedstawić te osoby, bo przyjda wybory do nowej rady miasta i znow zostaniemy
                      z reka w nocniku. Dobrzeby bylo, zeby po przedstawieniu tych obywateli forum
                      nie przerodzilo sie w nagonke na nich. -tego sie boje.
            • 52b1 Re: Zależy co kto lubi. 22.08.05, 08:48
              baltararku - dziękuje ci za te slowa, myślalam ze juz wszyscy w Sulejowku
              poglupieli z tym pseudopatryjotyzmem lokalnym. Rzeczywistość jest taka, ze
              mlodzi wyksztalceni ludzie wyjeżdzaja za chlebem na zachod, bo w Polsce brak
              perspektyw a niewolnicza praca ( wiem co piszę) za 800zl lub staż za 460 to
              kpiny. Sama namawiam mlodych ludzi na wyjazd, bo to jedyna szansa zeby zarobić
              uczciwie pieniadze, zdobyc inne umiejętności poszerzyc swoje horyzonty, poznać
              innych ludzi, inne kulturya potem wrocic do może innego kraju. Choc w Polsce
              zawsze bylo inaczej- korupcja, znajomości i nie koniecznie kompetencje. Liczy
              sie tylko znajomy krolika. popartz na to co sie dzieje przed wyborami na
              prezydenta, kto startuje- noz sie w kieszeni otwiera. Leper znow przeholowal z
              solarium, Kaczyński robi grożne miny i jest obrażony na caly świat) pamietasz
              slynne- spieprzaj dziadu), Religa skończyl kariere i niewątpliwie zna sie jak
              nikt inny na rządzeniu państwem( dotąd myąlalam, ze tylko nauczyciele sie na
              wszystkim znaja), lewica jest śmieszna, prawica także .Zawsze mamy do wyboru
              mniejsze zlo- dlatego nie ide na wybory. A zobaczysz jakie gwiazdy wystartuja
              do sejmu choćby z sulejowka.Pozdrowienia basia
              • kapsel2665 Re: Zależy co kto lubi. 22.08.05, 14:11
                52b1 napisała:

> baltararku - dziękuje ci za te slowa, myślalam ze juz wszyscy w Sulejowku
                > poglupieli z tym pseudopatryjotyzmem lokalnym. Rzeczywistość jest taka, ze
                > mlodzi wyksztalceni ludzie wyjeżdzaja za chlebem na zachod, bo w Polsce brak
                > perspektyw a niewolnicza praca ( wiem co piszę) za 800zl lub staż za 460 to
                > kpiny. Sama namawiam mlodych ludzi na wyjazd, bo to jedyna szansa zeby
                zarobić
                > uczciwie pieniadze, zdobyc inne umiejętności poszerzyc swoje horyzonty,
                poznać
                > innych ludzi, inne kulturya potem wrocic do może innego kraju. Choc w Polsce
                > zawsze bylo inaczej- korupcja, znajomości i nie koniecznie kompetencje. Liczy
                > sie tylko znajomy krolika. popartz na to co sie dzieje przed wyborami na
                > prezydenta, kto startuje- noz sie w kieszeni otwiera. Leper znow przeholowal
                z
                > solarium, Kaczyński robi grożne miny i jest obrażony na caly świat) pamietasz
                > slynne- spieprzaj dziadu), Religa skończyl kariere i niewątpliwie zna sie jak
                > nikt inny na rządzeniu państwem( dotąd myąlalam, ze tylko nauczyciele sie na
                > wszystkim znaja), lewica jest śmieszna, prawica także .Zawsze mamy do wyboru
                > mniejsze zlo- dlatego nie ide na wybory. A zobaczysz jakie gwiazdy wystartuja
                > do sejmu choćby z sulejowka.Pozdrowienia basia
                Ja tam wierzę Panu Profesorowi Relidze bo jest to dobry człowiek, który oddał
                innym kawał serca.Wielu ludzi uważa że powinien dalej leczyć.Dlaczego jednak
                ma on być niewolnikiem raz obranej profesji. Czy jako prezydent nie mógłby
                zadbać o budowę sztucznego serca. Każdy ma prawo w jego wieku zmienić zawód i
                zostać politykiem. Przemawia za tym doświadczenie życiowe. Stąd mój apel.
                Szanowna Liderko Klubu Pracy przestań się martwić o Profesora Religę i jego
                rzekomo skończoną karierę. Pomyśl lepiej o bezrobotnych bo jak na razie to poza
                dobrą radą wyjazdu za granicę raczej niewiele masz im do zaoferowania.
                • baltazarek1 Re: manipulacja 22.08.05, 14:43
                  Widzę ze celowo manipuluje sie moimi wypowiedziami.Odwalcie sie wreszcie od
                  PIŁSUDSKIEGO bo to wielki człowiek dla Polski.Znalazł sie w odpowiednim
                  momencie w odpowiednim miejscu żeby zasłynąć jako pogramiacz rusków.I zato mu
                  chwała.Ale napewno nie walczył o to zeby POLSKA RZĄDZILI OSZUŚCI ,KRYMINALISCI
                  I ZŁODZIEJE.Przez takich degeneratów co z ław sejmowych trafiaja do cel -bierze
                  sie bezrobocie.Rozprzedano połowe majatku narodowego,zniszczono
                  fabryki.Upokarza sie Naród Polski oferując im 800 zł.Niech by mieli i 1500 zł
                  to niestety ZA TO TERAZ CIEZKO SIĘ UTRZYMAĆ I ODŁOZYĆ.Czy Piłsudski chciał
                  takiej Polski?????Zastanówcie się nad tym i mąćcie ludziom w głowach,nie
                  wykręcajcie moich wypowiedziw perfidny sposób.Zarobki typu 600,800,15000 czy
                  nawet 2000 zł są KPINĄ Z POLAKÓW !!!!!!Pójdz do lekarza (teraz tylko prywatnie
                  bo państwowo się nie doczekasz)to zostawisz połowę pensji ,szczególnie gdy po
                  drodze odwiedzisz aptekę.I za to mam kochać Polskę??ŻE LUDZI SIĘ TAK PONIŻA,ZE
                  EMERYTÓW NIE STAĆ NA LEKI ,ŻE O JEDZENIU NIE WSPOMNĘ,ŻE RODZICÓW NIE STAĆ NA
                  WCZASY DLA DZIECI,ŻE DZIECI PRZYCHODZĄ GŁODNE DO SZKOŁY??????TAK DALEJ BYC NIE
                  MOŻE BO ZGINIE TEN KRAJ Z MAPY SWIATA.PYTANIE KTO ZASTĄPI PIŁSUDKIEGO WTEDY I
                  CZY WOGÓLE BEDZIE SENS WALCZYĆ JESZCZE I Z KIM,KIEDY NAS BEDZIE POŁOWA
                  • alf.net Re: dla Baltazarka oraz Kapsla i Golama: 26.08.05, 01:41
                    Baltazarku! Opisałeś wspaniale - ale niestety jedynie SKUTKI, a zadajesz
                    pytania jak dziecię we mgle.. o przyczyny? Pora na lektury - to może nie
                    nakarmi, ale dodaje ducha i ... pozwala określić "wroga" :-)))
                    Bieda - wiadomo, jest rzeczą straszną, obezwładniającą, odbierającą chęć do
                    życia - to truizmy. Polska - nie dość, że biedna to jeszcze rozkradziona,
                    bardzo źle rządzona od powojnia i jeszcze gorzej - od 15 lat (wystarczy
                    pojechać do Czech, żeby szlag trafiał, że oni sobie radzą). Polecam Ci lekturę -
                    książkę pisaną "spod serca" przez Waldemara Łysiaka: "Rzeczpospolita kłamców -
                    Salon", a zaczyna ją zdaniem zbliżonym do Twojego: "Wkurza mnie dosłownie
                    wszystko..." Może będziesz bliższy diagnozy...
                    A rady? Może nie jesteś jeszcze za stary, żeby spróbować wyjechać i trochę
                    zarobić? Tak "dorobili" się Irlandczycy, do których teraz my jeździmy na
                    zarobek :-) - wyjeżdżali i przywozili kapitał, zmusiła ich do tego bieda.
                    A - do Kapselka i Golama: ucieszyły mnie Wasze posty niemożebnie, choć ja
                    akurat nie tęsknię za włączeniem do Warszawy (akurat nie mam domu do
                    sprzedania, żeby cieszyć się z wysokiej ceny, za to boję się katastru!!! A
                    zdecydowanie lepiej mi w małej ale samodzielnej mieścinie niż życie na
                    peryferiach metropolii). Pozdr.
                • 52b1 Re: Zależy co kto lubi. 26.08.05, 14:49
                  osobiście nie martwie sie o Pana Relige bo i dlaczego. Skad w tobie Kapselku
                  tyle agresji. Nikomu nie narzucam swojego zdania- pisalam do Baltazara i nie
                  musisz sie wsciekac do bialości- to niezdrowe.Wyluzuj. Pozdrowienia
                  • golam5 Re: Zależy co kto lubi. 26.08.05, 22:25
                    Ty Baltazarku jesteś jakimś rozgoryczonym człowiekiem. Chyba wypadłeś już z
                    gry. Czy to Twój wiek tak Cię nastraja? Ja jako dość młody człowiek widzę, że
                    mam bardzo dużo do zrobienia właśnie tu w kraju i nie zamierzam nigdzie
                    wyjeżdżać, chyba że turystycznie. Wszystko zależy od tego aby mieć dobre
                    wykształcenie,to można mieć i dobrą pracę i nie za 800 zł. Trzeba było się w
                    odpowiednim czasie przyłożyć do nauki i popracować nad sobą a teraz zbierać
                    efekty. A Piłsudski to dobrze,że pogonił ruskich. Przynajmniej żyjemy w wolnym
                    kraju. Za to Go tak cenię.
                    • kapsel2665 Re: Zależy co kto lubi. 28.08.05, 08:22
                      golam5 napisała:

> Ty Baltazarku jesteś jakimś rozgoryczonym człowiekiem. Chyba wypadłeś już z
                      > gry. Czy to Twój wiek tak Cię nastraja? Ja jako dość młody człowiek widzę, że
                      > mam bardzo dużo do zrobienia właśnie tu w kraju i nie zamierzam nigdzie
                      > wyjeżdżać, chyba że turystycznie. Wszystko zależy od tego aby mieć dobre
                      > wykształcenie,to można mieć i dobrą pracę i nie za 800 zł. Trzeba było się w
                      > odpowiednim czasie przyłożyć do nauki i popracować nad sobą a teraz zbierać

Wyższe wykształcenie nie chroni już przed bezrobociem - było tak ale 10 lat
                      temu. Świadczy o tym chociażby wiele tysięcy młodych i wykształconych Polaków,
                      którzy w desperacji wyjechali do Anglii. A w urzędach to jedynie dla ludzi
                      z "układami" praca jest od zaraz. Każdego przecież można zwolnić jeśli tylko
                      potrzebne jest dobrze płatne stanowisko dla "swojego"

> efekty. A Piłsudski to dobrze,że pogonił ruskich. Przynajmniej żyjemy w
                      wolnym
                      > kraju. Za to Go tak cenię.
                  • kapsel2665 Re: Zależy co kto lubi. 27.08.05, 22:00
                    52b1 napisała:

> osobiście nie martwie sie o Pana Relige bo i dlaczego. Skad w tobie Kapselku
                    > tyle agresji. Nikomu nie narzucam swojego zdania- pisalam do Baltazara i nie
                    > musisz sie wsciekac do bialości- to niezdrowe.Wyluzuj. Pozdrowienia

Uprzejmię dziękuje za pozdrowienia i przepraszam za słowną "napaść" na Pani
                    osobę. Skad moja agresja ? Szanowna Pani oczywiście faktem jest iż, każdy z nas
                    może mieć swoje indywidualne poglady na całokształt dokonań człowieka, które
                    całe swoje życie poświecił narodowi polskiemu i odbudowie naszego państwa. Nie
                    może być jednak tak iż ktoś wypowiadając się publicznie nie okazuje Marszałkowi
                    Piłsudskiemu nawet odrobiny szacunku (vide wspierany przez panią rozmówca-
                    Baltazarek). Albowiem jego służba i bezgraniczne oddanie dla Polski , którą
                    kochał i której dobro stawiał zawsze na pierwszym planie zasługuje na
                    niekwestionowaną pamieć, Stąd to co wygaduje ww. osobnik oraz wyczyniają
                    niektórzy jego "lokalni idole" osobiście traktuje jako wyraz najwiekszego
                    ogłupienia i zdziczenia obyczajów.
                    Kończąc ten watek przypomnę tylko słowa Marszałka, które ww. wypowiedział z
                    bólem podając motywy tzw. zamachu majowego " oburzała mnie absolutna
                    bezkarność wszystkich nadużyć w państwie i wzrastająca coraz bardziej zależność
                    państwa od wszystkich nuworiszów, którzy na równi ze mną i wielu ludźmi przyszli
                    do państwa polskiego ubodzy i zdążyli kosztemm państwa i kosztem wszystkich
                    obywateli w kilka krótkich lat wyrosnąć na potentatów pieniężnych, chcąc by ku
                    hańbie naszej ojczyzny państwo we wszystkich drobiazgach zależało od nich".
                    To wszystko co mam do powiedzenia. Pozdrawiam - Kapsel

• baltazarek1 Re: Ubeckie zagrywki 28.08.05, 16:14
                      Nic takiego nie napisałem tu ,że nie cenię Piłsudskiego za to ,że ruskich
                      przepedził.Gdybyś skończył z 8 klas albo zawodówke to umiał bys przeczytac
                      jeden z drugim ,że CHODZIŁO MI O CO INNEGO.Idę o zakład z każdym ,ze Marszałek
                      nie o taka Polske walczył ,pełna kłamstwa i fałszu ,złodzieji i
                      bandytów ,itd....
                      • baltazarek1 inny temat 28.08.05, 16:18
                        ......ale to jest inny temat.Może ktos wie jak wyglada sprawa Z ABW.Ciągle
                        tylko opluwanie idzie w strone Radnych ,którzy doniesli o rzekomym naruszeniu
                        prawa ,a nie ma żadnych konkretnych wiadomosci.Napewno były jakieś
                        przesłuchania....Dlaczego gazety milcza na ten temat a zajmuja się
                        głupotami.Czy to celowa zmowa milczenia lokalnych mediów
                        • kapsel2665 Re: inny temat 28.08.05, 16:35
                          baltazarek1 napisała:

> ......ale to jest inny temat.Może ktos wie jak wyglada sprawa Z ABW.Ciągle
                          > tylko opluwanie idzie w strone Radnych ,którzy doniesli o rzekomym naruszeniu
                          > prawa ,a nie ma żadnych konkretnych wiadomosci.Napewno były jakieś
                          > przesłuchania....Dlaczego gazety milcza na ten temat a zajmuja się
                          > głupotami.Czy to celowa zmowa milczenia lokalnych mediów.

Na pewno media się po raz kolejny zmówily i to znowu na tych samych biednych
                          radnych. Co za nieszczęście ? Ale radni dadzą sobie radę już raz przecież
                          wygrali wtedy gdy zachciało się im większych dietek. Może nawet otworzą własną
                          gazetę. W końcu prezentowany przez nich na sesjach poziom retorycznej
                          stymulacji jest taki wysoki..

• obserwatorka15 Re: inny temat 28.08.05, 22:05
                            Ci biedni radni na których zawzięły się lokalne media przymierzają się do
                            własnej gazetki. To ciekawe. Wyćwiczyli się na pisaniu skarg i donosów więc
                            powinno pójść gładko.Poziom merytoryczny przemilczę, ale ten retoryczny jest
                            niesłychanie wysoki. Tylko kto będzie naczelnym?
                            • kapsel2665 Re: inny temat 29.08.05, 14:51
                              obserwatorka15 napisała:

> Ci biedni radni na których zawzięły się lokalne media przymierzają się do
                              > własnej gazetki. To ciekawe. Wyćwiczyli się na pisaniu skarg i donosów więc
                              > powinno pójść gładko.Poziom merytoryczny przemilczę, ale ten retoryczny jest
                              > niesłychanie wysoki. Tylko kto będzie naczelnym?
                              Może niedoszły reprezentant narodu w Parlamencie Europejskim. Ciekawe w której
                              on teraz jest partii. Podobno jakaś nowa się u Sulejówku rozwiją. Ale nie Pana
                              Korwina- Mikke tylko w miejsce PISU jakiś Ruch Patriotów czy coś koło tego.
                            • 52b1 Re: inny temat 29.08.05, 14:52
                              Pietniczka albo Dabrowski. Pozdrowienia
                              • kapsel2665 Re: inny temat 29.08.05, 16:58
                                52b1 napisała:

> Pietniczka albo Dabrowski. Pozdrowienia
                                OOO!!! Radny Dąbrowski to wspaniały pomysł. Krasomówca ławnik oraz niezależny
                                ekspert w dziedzinie prawa wszystko w 1.
                                Poza tym ten Pan jako szef komisji rewizyjno- śledczej najlepiej wie kto w
                                mieście jest złodziej największy a kto trochę mniejszy.

• obserwatorka15 Re: inny temat 29.08.05, 21:49
                                  Stawiam na Dąbrowskiego, bo opróćz w/w zalet ma "wielką łapę" udźwignie
                                  najcięższe pióro.
                                  • golam5 To nie zawsze idzie w parze! 30.08.05, 00:20
                                    Udżwignąć pióro to jedno, a coś napisać to drugie.Do tego drugiego trzeba mieć
                                    choć troszeczkę szkoły.
                                    • obserwatorka15 Re: To nie zawsze idzie w parze! 30.08.05, 13:41
                                      Co do edukacji zgadzam się z Tobą. Ale wierz mi, nie wszyscy tak myślą. Dla
                                      niektórych chcieć tzn. móc. Prawda jednak jest inna, nie rozprasza się w
                                      oparach absurdu i i nie ugina przed "ciężkimi argumentami". Ciekawa jestem czy
                                      wiedzą o tym ulubieńcy lokalnych mediów?
    • rinoli Re: I co dalej 03.10.05, 00:07
      Czy jest wiadomo cos nowego w sprawie rzekomych nieprawidłowosci w Urzędzie
      Miasta???Czy juz kogos moze zamknęli czy nie???Czy wogóle są jacys winni???
      • hals_ownik Re: I co dalej 03.10.05, 00:59
        rinoli napisał:

> Czy jest wiadomo cos nowego w sprawie rzekomych nieprawidłowosci w Urzędzie
        > Miasta???Czy juz kogos moze zamknęli czy nie???Czy wogóle są jacys winni???

Ale ciekawość.... aż do odgrzewania starych postów! Wiesz, najprościej zapisz
        się na rozmowę do burmistrza i zapytaj!
        A tak przy okazji.... przestał pisać maciong1 a zaczął...rinoli?
        • aruba5 Re: I co dalej 03.10.05, 01:31
          Tak, tak-ona cały czas pisze. Ale ta radna z naszego okręgu jest "aktywna"!
          • krzysztofus Re: I co dalej 12.10.05, 01:14
            ostatnio chciała "usmiercić" dziecko kolegi - radnego. Jest nagranie tej
            dwuczłonowej. Super katoliczka!
    • maciong1 Re: wycieczki 21.10.05, 12:23
      Chodzą słuchy po miescie ze niektórzy co maja duzo do powiedzenia ostatnio
      jezdzą na "pogawędki "z funkcjonariuszami ,ale jakos mało rozmowni sa na ten
      temat
      • krzysztofus Re: wycieczki 22.10.05, 09:49
        Najczęściej widziana w ABW Oddział Radom para to Myślińska - kierowca Pietniczka
        • maciong1 Re: wycieczki 24.10.05, 22:58
          Ty tez pojedziesz jak trzeba bedzie Nostradamusie Krzysztofusie!!!!!Poki co
          stoisz w sandałach a zima nadciąga
          • maciong1 Re: wycieczki do .............................. 08.11.05, 21:53
            Czy sa nowe wiesci w tej sprawie????Ciekawe czemu tak długo to trwa.Dziwi mnie
            ze do tej pory Radni którzy brali udział w tym zdarzeniu oraz burmistrz nie
            zajęli żadnego stanowiska w tej sprawie
    • smosar Re: Abw w Sulejówku 03.01.06, 14:02
      Najlepszym zaprzeczeniem tego ,że Burmistrz jest winny czego kolwiek jest
      przyznanie mu WYZSZEJ PENSJI.Ktoś kto zarabia teraz blisko 10 000 zł niemoże
      byc złym człowiekiem tylko fachowcem w tym co robi.Na nic zdały się nedzne
      komentarze opozycyjnych radnych bo i tak 8 radnych skupionych przy naszym
      wspaniałym włodarzu JEDNOGŁOŚNIE DAŁO PANU WALDEMAROWI PODWYŻKĘ.A wy możecie
      sobie krzyczec ,krzyczeć i krzyczeć.Należało mu się i koniec.Pogódzcie sie z
      tym i dajcie spokój
      • zkpl Re: Abw w Sulejówku 03.01.06, 19:22
        smosar napisał:

> Najlepszym zaprzeczeniem tego ,że Burmistrz jest winny czego kolwiek jest
        > przyznanie mu WYZSZEJ PENSJI.Ktoś kto zarabia teraz blisko 10 000 zł niemoże
        > byc złym człowiekiem tylko fachowcem w tym co robi.Na nic zdały się nedzne
        > komentarze opozycyjnych radnych bo i tak 8 radnych skupionych przy naszym
        > wspaniałym włodarzu JEDNOGŁOŚNIE DAŁO PANU WALDEMAROWI PODWYŻKĘ.A wy możecie
        > sobie krzyczec ,krzyczeć i krzyczeć.Należało mu się i koniec.Pogódzcie sie z
        > tym i dajcie spokój
        Nie zgodzim się Smosar. Trzeba było burmistrzowi obniżyć pensję do 2 tys a
        resztę obniżyć pomiędzy szczęśliwą siódemkę od Urbana. Toż to przeciez
        superfachowcy a jako radni mają tylko po nędznym tysiaku do łapki. Jeszcze ich
        jakiś Witek polityk z PO ściga. Podobno jak nie złożą do lutego honorowo
        mandatów to ich w drodze referendum precz wygoni. Ciekawe jak on zebrał te
        pierwsze 500 podpisów zbulwersowanych mieszkańców i to w tydzień.
        • smosar Re: Abw w Sulejówku 03.01.06, 21:02
          Jam mu pomagał ino mnie przeganiali czasem
          • zkpl Re: Abw w Sulejówku 03.01.06, 21:29
            smosar napisał:

> Jam mu pomagał ino mnie przeganiali czasem
            Jak to i ten gruby "Rambo" nie stanał w twojej obronie.
            • krzysztofus Re: Kaganiec na grubego 04.01.06, 00:47
              Nie, bo mu założyli kaganiec...
          • krzysztofus Re: Podszywacz "smosar" 04.01.06, 00:46
            smosar napisał:

> Jam mu pomagał ino mnie przeganiali czasem
            Ty smosar vel maciong1 komu tu możesz pomóc, sobie nawet nie potrafisz
            podszywaczu wredny...
        • krzysztofus Re: Krycha pomogła? 04.01.06, 00:45
          zkpl napisała:
          Jeszcze ich jakiś Witek polityk z PO ściga. Podobno jak nie złożą do lutego
          honorowo mandatów to ich w drodze referendum precz wygoni. Ciekawe jak on
          zebrał te pierwsze 500 podpisów zbulwersowanych mieszkańców i to w tydzień.
          Moze mu Krycha pomogła, wszak ona najlepiej wie, jak się zbiera podpisy pod
          dowolnym pismem... Ale, żeby sama na siebie?
          • obserwatorka15 Re: Krycha pomogła? 05.01.06, 00:59
            krzysztofus napisał:

> ... Ale, żeby sama na siebie?

Może jej podmienili pierwszą stronę. Przecież to ona pokazała, że tak też
            można. Albo biedaczka tekst zrozumiała inaczej.
            • obserwatorka15 Re: Krycha pomogła? 05.01.06, 21:21
              > krzysztofus napisał:
              >
              > > ... Ale, żeby sama na siebie?
              >
              >1) Może jej podmienili pierwszą stronę. Przecież to ona pokazała, że tak też
              > można. 2)Albo biedaczka tekst zrozumiała inaczej.

Napisałam wczoraj ten post dla żartu. A dzisiaj patrzę i oczom nie wierzę. To
              nie żart, tylko prawda. Ale jaja. Ciekawe, co ją tak zmotywawało punkt pierwszy
              czy drugi, a może jest jakiś trzeci?
      • alf.net Radzę ci dobrze.... 05.01.06, 00:00
        ...zostaw koleś ten NICK "smosar" nadal uśpiony, bo ani chybi zarobisz od kogoś
        w papę....
        • krzysztofus Re: Radzę ci dobrze.... 05.01.06, 00:39
          alf.net napisał:

> ...zostaw koleś ten NICK "smosar" nadal uśpiony, bo ani chybi zarobisz od
          kogoś
          > w papę....
          Chyba Alfie nie "koleś", bo to przecież baba, a dokładnie pół baby...
          • obserwatorka15 Re: Radzę ci dobrze.... 05.01.06, 00:51
            krzysztofus napisał:

> Chyba Alfie nie "koleś", bo to przecież baba, a dokładnie pół baby...

E tam, nieważne, też ma papę
            • mecenas24 Re: Radzę ci dobrze.... 05.01.06, 22:44
              obserwatorka15 napisała:
              E tam, nieważne, też ma papę
              Ale by się do tej otwartej dłoni mogła przypadkiem przykleić...
              • kzbyszynski Re: Radzę ci dobrze.... 05.01.06, 23:44
                mecenas24 napisał:
                Ale by się do tej otwartej dłoni mogła przypadkiem przykleić...
                i potem trzeba by było długo tę dłoń myć, najlepiej szarym mydłem
                • obserwator.2236 Re: Radzę ci dobrze.... 06.01.06, 23:24
                  kzbyszynski napisał:
                  najlepiej szarym mydłem
                  nie na wszystkie "mendy" szare mydło pomaga...
                  • krzysztofus Re: Święta prawda! 07.01.06, 16:51
                    obserwator.2236 napisała:
                    nie na wszystkie "mendy" szare mydło pomaga...
                    I to jest nie żadna g... prawda (jak mawiają górale), tylko święta prawda!
    • posik Abw w Sulejówku 04.02.06, 22:26
      Coś cisza co z tym ABW a nowe wybory zbliżają się wielkimi krokami. Pójdziemy
      głosować i znów będziemy mogli wybierać pomiędzy dżumą a cholerą.
      Zamiast głupio się kłócić podawajcie propozycje kogo wybrać do władz Sulejówka
      i dlaczego na niego warto głosować.
      • obserwatorka15 Re: Prezentacje na forum 04.02.06, 22:39
        Na forum raczej to będzie trudne! Ale można dokonać podsumowania, tych kórzy
        juz byli, a zwłaszcza tych na których nie warto. Z pewnością ONI wystartują w
        następnych wyborach. Z moich obserwacji wynika, że gorszych od niektórych
        obecnych dzisiaj w radzie nie można już wybrać!!!
        • zkpl Re: Prezentacje na forum 04.02.06, 23:09
          obserwatorka15 napisała:

> Na forum raczej to będzie trudne! Ale można dokonać podsumowania, tych kórzy
          > juz byli, a zwłaszcza tych na których nie warto. Z pewnością ONI wystartują w
          > następnych wyborach. Z moich obserwacji wynika, że gorszych od niektórych
          > obecnych dzisiaj w radzie nie można już wybrać!!!
          Ale można lepszych. Obydwoje macie państwo rację. Tyle że na prezentację nowych
          kandydatów jest chyba za wcześnie natomiast o obecnych Radnych szkoda gadać.
          Myślę że należy dać szanse ludziom młodym i wykształconym bo większośc ze
          starych radnych siedzi praktycznie bez żadnych efektów po 2 czy 3 kadencje.
          Oczywiście dobrze by było żeby nowi kandydaci napisali coś od siebie na forum
          ale niekoniecznie teraz gdzieś tak miesiąc (2 tygodnie przed wyborami.
          Natomiast co startu tych co się wielokrotnie skompromitowali ( np. podwoili
          sobie za friko diety) to zgadza się oni nie mają żadnego wstydu (tak jak "radna
          na chorobowym").

• posik Re: Prezentacje na forum 04.02.06, 23:20
            Jeśli poczekamy do samych wyborów to będzie musztarda po obiedzie bo ile osób
            zagląda na to forum? kto się dowie na kogo warto oddać głos?
            W poprzednich wyborach startował jeden psychol i drugi który okazał się mało-
            lepszy

• maciong1 Re: Prezentacje na forum 27.12.06, 12:13
              Mija rok i nie wiadomo nic?Po co było te skamlanie skoro Waldemar jest ok
              • kogut15 Re: Prezentacje na forum 29.12.06, 09:31
                maciong1 napisała:

> Mija rok i nie wiadomo nic?Po co było te skamlanie skoro Waldemar jest ok

Waldemar jest ponoć ok, ale ci, co zgłaszali do ABW (b. radni opozycyjni) ponoć
                mają ręce brudne...

Poznosili opłaty adiacenckie. Podobno to dlatego, że sami mieli działki do
                podziału i nie chcieli płacić (tak słyszałem). Jeśli to prawda, to to taki jakby
                przekręt podatkowy, tylko przez ingerencję w organ stanowiący :]

Najlepsze jest to, że oni sami robili jesień średniowiecza w urzędzie,
                twierdzili, że przekręty są robione, a wszystkie śledztwa zostały umorzone, poza
                tym, które wskazywało, na ich winę... :]

No i co? Trafiła kosa na kamień?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka