asiamaszkiewicz 07.05.08, 16:19 będę mieszkać w Pruszkowie a pracować w Mościskach, czy ktoś zna może jakis dobry dojazd? interesuje mnie zarówno dojazd samochodem (jaką trasą) jaki i połączenia pociągiem, autobusem itd??? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sqh Re: Pruszków-Mościska 07.05.08, 19:55 Jeżeli chodzi o Mościska koło Lasek, to nie ma tam w ogóle torów kolejowych. Brak jest chyba też bezpośredniego połączenia autobusowego z Pruszkowa. Natomiast wydaje mi się, że całkiem sprawnie powinien wyglądać tam dojazd samochodem. Korki są na trasach dojazdowych do Warszawy, zaś droga z Pruszkowa do Mościsk biegnie dokładnie w poprzek nich - przez Piastów, Konotopę, Bronisze i Babice. Ale to by musiał ktoś zmotoryzowany potwierdzić; ja jeździłem tamtędy tylko rekreacyjnie, na rowerze, do Puszczy Kampinoskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_m2 Re: Pruszków-Mościska 08.05.08, 00:25 a komunikacjązbiorową to patrząc od końca: 708 z placu Wilsona do Truskawia, 726 do Sierakowa, 701 do Łomianek ale tu głowy nie dam. może jst też jakiś autobus z pętli na górczewskiej, ale tam chyba gorszy dojazd. przy wariancie Żoliborskim to metro z centrum a do w-wy PKP, KM lub WKD albo autobus lwnuka lub PKS'u generalnie będzie pod 1.5 do 2h w jedną stronę (te podmiejskie kursują żadko) do samych Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Pruszków-Mościska 08.05.08, 12:49 samochodem - prosto i szybko, ja jeżdżę tak: - Pruszków - Duchnice - Ożarów ( przecinam ul. Poznańską przy stacji paliw BP ) - Piotrkówek - Strzykuły - Zielonki Parcele ( w prawo do Babic kier Warszawa ) - Babice Stare ( na rondzie w lewo ), łukiem w prawo i w lewo przy cmentarzu i cały czas prosto ) - Mościska Jeżeli jesteś zainteresowana mogę pokazać trasę na żywo, zajmnie nam to góra godzinę w obie strony. Tory kolejowe są ale pociągi tylko towarowe. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_m2 Re: Pruszków-Mościska 08.05.08, 22:40 tory te zwane były/są pieszczotliwie Warszawską Magistralą Hutniczą. A wiodądo Huty Warszawa i przy okazji do kilku obiektów po drodze np Wojskowych na Boernerowie i do spalarni śmieci koło górki Radiowo. Być może baza paliw też ma swoją odnogę. Po wspomnianej nazwie można wyguglać stronę pasjonatów tej lini. ps,. autkiem to zwykle jeździłęm przez Piastów, Konotopę, Bronisze do Babic Starych i dalej jak poprzednik opisywał i wypadałęm na drogę łącą Lazurową z Mościskami koło bazy paliw przy górce śmieciowej Odpowiedz Link Zgłoś