kwika 29.05.08, 10:15 Jadąc dzisiaj WKD, w Parku Potulickich widziałem lisa. Nie wiem czy jest to codzienny widok, ale bardzo się zdziwiłem. Często widujecie lisa w Parku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fush Re: Lis w Parku Potulickich 29.05.08, 10:35 Zgadza się, w tamtej okolicy żyją te zwierzaki. Są widywane na pobliskich działkach. Odpowiedz Link Zgłoś
fock-e-wulf Re: Lis w Parku Potulickich 29.05.08, 10:42 Jedna trasa przecinająca ich naturalne ścieżki migracji- i po zwiarzakach. Mamy naszą Rospudę zdaje się. Odpowiedz Link Zgłoś
humptyangel Re: Lis w Parku Potulickich 29.05.08, 11:13 mmm, to osiedle Staszica trzeba zlikwidować, bo lis tam też buszują. I linie WKD również, bo po Ostoi biegają. O, i Osiedle Lipowa Ostoja, bo widziałem sam osobiście ja lisek biegł z czymś paszczy przy budowie. Propnuje zamknąc ul. Prusa, bo tam lisy przebigają z parku do parku i DW 719 też, bo często kursują w stronę Żbikowa - raz kierowca N85 musiał dać ostro po heblach, bo mu lis wyskoczył. No to N85 też chyba zlikwidujemy, bo lisa by przejechał. Swoją drogą Londyn też trzeba wyburzyć, bo lisy tam też się zapuszczają w głąb miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
fock-e-wulf Re: Lis w Parku Potulickich 29.05.08, 11:31 Na szczęście tu nie trzeba nic burzyć. Tunel chyba załatwiłby sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
swistak133 Re: Lis w Parku Potulickich 29.05.08, 15:06 fock-e-wulf napisał: > Mamy naszą Rospudę zdaje się. Tak, mamy Rospudę, "Mały Nowy Świat" "Pruszkowskie Łazienki". Co jeszcze? Góry Pruszkowskie? A, przepraszam, góry mamy. Na gąsinie. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Lis w Parku Potulickich 29.05.08, 15:20 No i Jezioro Pruszkowie, nie zapominajmy o naszym Jeziorze. A biorąc pod uwagę kombinację stanu nawierzchni dróg i zdarzających się od czasu do czasu opadów atmosferycznych, to nie od rzeczy byłoby chyba nawet określenie "kraina tysiąca jezior". Odpowiedz Link Zgłoś
z.bednarek Re: Lis w Parku Potulickich 29.05.08, 16:00 jezioro nr 1 jest wowczas na skrzyzwoaniu uliczek osiedlowych miedzy blokami Helenowska 22 i 24, a jezioro nr 2 takze na ulicy helenowskiej na wysokosci bramy wjazdowej na teren poczty :) Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Lis w Parku Potulickich 30.05.08, 09:27 Tylko żadnych akcji w celu likwidacji jezior 1 i 2! Po pierwszym można godzinami kółka robić na rowerze a jezioro nr 2 zimą służy za ślizgawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
z.bednarek Re: Lis w Parku Potulickich 30.05.08, 12:40 swego czasu, gdy jeszcze mieszkalem u rodzicow w okolicy jeziora nr 1 widzialem jak sasiadowi auto stanelo na srodku, mial dwa wyjscia: wysiasc i wypchnac autko z jeziora albo poczekac az MPWiK przyjedzie i wypompuje wode, wybral to pierwsze :) jezioro nr 2 jest dosc niebezpieczne, dla pieszych, bo nie mam zwyczaju paplac sie w tym bajoze, wiec zawsze gdy smigam do rodzicow to jade chodnikiem, jak wszyscy zreszta. Odpowiedz Link Zgłoś
pdx2000 Re: Lis w Parku Potulickich 10.06.08, 09:10 witam mam pytanie: czy w Parku Potulickich nikt nie sprząta w jeziorku, chodzi mi o stan wody, a może planowane są tam mokradła? wstyd park jest śliczny a stan jeziorka - szkoda gadać pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna-w Re: Lis w Parku Potulickich 10.06.08, 18:23 marzenia kiedyś czyscili staw ale podobno to kupe kasy kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
pdx2000 Re: Lis w Parku Potulickich 10.06.08, 18:55 mam nadzieje, że jednak ktoś się kiedyś za to weźmie, przecież nie trzeba tego robić codziennie Odpowiedz Link Zgłoś