a.p.28 30.07.09, 15:02 Witam, Chciałam zapytać gdzie jest fajne kąpielisko/odkryty basen w okolicy Pruszkowa, oczywiście na wypad z dziećmi :)? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agazet3 Re: Gdzie fajne kąpielisko? 30.07.09, 22:04 W Mszczonowie termy-mszczonow.eu/index.php?ac=9&dz=7&idd=7 Odpowiedz Link Zgłoś
wilkninja Re: Gdzie fajne kąpielisko? 31.07.09, 07:50 Ostatnio przejeżdżając przez Milanówek zauważyłem, że przy ulicy chyba Dębowej jest spory odkryty basen. Sądząc po liczbie kąpiących musi mieć jakieś zalety, choć niewątpliwie ustepuje mszczonowskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
katspo Re: Gdzie fajne kąpielisko? 31.07.09, 12:08 Polecam również termy w Mszczonowie, czyścutko, ludzi nie za dużo , wola cieplutka..... nic tylko pełen relaks:-) Odpowiedz Link Zgłoś
a.p.28 Re: Gdzie fajne kąpielisko? 31.07.09, 12:30 Dziękuję za info , po odwiedzeniu stronki z term mszczonowskich jutro tam się wybiorę :) Odpowiedz Link Zgłoś
dardamel Re: Gdzie fajne kąpielisko? 01.08.09, 08:54 Ciekawe kiedy Katspo był ostatnio w Mszczonowie. Ja z rodziną byłem w czwartek 23 lipca i czas oczekiwania w kolejce do kasy to około 1h, a stali bywalcy mówili że "dziś krótka kolejka". Zgadza się na basenie jest odpowiednia ilość ludzi. Chciałem się wybrać w ten weekend, ale jak pomyślę o staniu w kolejce na pełnym słońcu to wolę iść na Kapry... Pozdrawiam Dardamel PS. Zgadza się, że jak jesteś w środku to pełen relaks (ładny ten obiekt) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-w Re: Gdzie fajne kąpielisko? 01.08.09, 12:44 a nasze urocze mazowsze teren na glinkach hozerowskich plac zabaw ładnie zagospodarowali warto wpaść i zaleta za darmo polecam zajrzyjcie Odpowiedz Link Zgłoś
sejwiur Re: Gdzie fajne kąpielisko? 01.08.09, 19:15 Dziś byłem w Zalesiu Górnym, bardzo fajne miejsce, oprócz basenu z całkiem sporym terenem, jest sporo stawów na których można popływać rowerami, kajakami, łódkami. Piękna okolica, prosty dojazd (nawet bez samochodu niecała godzina). Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
sejwiur Re: Gdzie fajne kąpielisko? 02.08.09, 14:37 Zakaz kąpieli w jeziorkach (chociaż ludzie się kąpią), ale można popływać różnymi akcesoriami o których wcześniej pisałem. Na basenie żadnego zakazu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kwestus Re: Gdzie fajne kąpielisko? 02.08.09, 22:48 Polecam zalew żyrardowski,spory akwen woda może nie jest najczyściejsza ale za to jest kawałek "plaży",ratownicy i ogrodzony brodzik dla dzieci ale uważać trzeba wszędzie dziś na własne oczy widzieliśmy jak reanimowali faceta niestety bezskutecznie :( pływał z drugiej strony brzegu tam ratowników niema :(( Odpowiedz Link Zgłoś
kachad Re: Gdzie fajne kąpielisko? 03.08.09, 08:48 Termy Mszczonów, niedziela 2 sierpnia, czas oczekiwania w kolejce 1,5 - 2 godziny, na terenie basenów człowiek na człowieku:( mimo szczerych chęci, zrezygnowaliśmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka.5 Re: Gdzie fajne kąpielisko? 03.08.09, 10:52 Pojechałam po raz pierwszy wczoraj na Termy Mszczonów, nie spieszylismy się, spokojnie zjedlismy w domu sniadanko, bylismy tam więc o 11.30 i zastaliśmy straszną kolejkę.... Zrezygnowałabym, gdyby nie dziecko błagajace mnie z zapłakanymi oczami, ze bedzie czekać. No, zgadnijcie, ile czekalismy, hi,hi... 3,5h!!!!!!!!!!! Weszlismy o 15.00, dobrze, ze fajni ludzie w kolejce i nie bylo tak tragicznie jakby się zdawało. Jak już bylismy w środku, to naprawde fajnie i szybko zapomnielismy o wczesniejszych uniedogodnieniach. Wniosek jest jeden: za mało jest takich obiektów jak Termy Mszczonów!!! Była kiedyś mowa, ze są plany utworzenia odkrytego basenu w Parku Mazowsze, ale jestem ciekawa czy to są tylko ogólne plany, czy jakieś naprawde konkretne i miasto w tym kierunku coś zaczęło juz działać??? Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Gdzie fajne kąpielisko? 03.08.09, 12:07 A jak wygląda sprawa plumkania się w zalewie Komorowskim ?? Ktoś był ostatnio?? Bo ja byłem tam wieki temu i nie wiem czy można sie kąpać czy nie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
czarek_29 Re: Gdzie fajne kąpielisko? 03.08.09, 12:27 Nad Zalewem Komorowskim obowiązuje zakaz kąpieli, z resztą na oko widać, że woda w nim nie jest zbyt czysta. Jeśli chodzi o Zalesie Górne zgodzę się z tym, że to bardzo fajne i ładne miejsce, jednak basen, który tam się znajduje powinien już dawno być zamknięty. Po prostu jeden wielki syf. Też jestem ciekaw kiedy zostaną rozpoczęte prace nad basenem odkrytym w Pruszkowie. Szkoda, że taki basen nie powstał w miejscu starego odkrytego basenu na kapry. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Gdzie fajne kąpielisko? 03.08.09, 12:22 Zawsze zostaje warszawskie Moczydło. Ale uprzedzam, nie byłam tam od lat, kiedyś komfort był "peerelowski" czyli badziewie, ale wtedy tak było wszędzie. Ale jeśli ktoś szuka tylko kawałka trawy i wody to powinno wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
radical82 Re: Gdzie fajne kąpielisko? 04.08.09, 09:14 Zalew "Tatar" - Rawa Mazowiecka ( ok 18km za Mszczonowem, jadąc cały czas trasa katowicką). Trochę dalej od Pruszkowa, ale bez kolejek. W weekend - taki jak ostatni - wiadomo, ludzi sporo. 2 strzeżone kąpieliska (jedno dla dzieci). Kajaki, łódki, rowery, omegi. W pobliżu kort tenisowy (2 boiska). Czystość wody - jak to w akwenach open air, nie spodziewajmy się przejrzystości wody na 2 metry ;), ale kąpać się można (kontrola sanepidu - ok). W tym roku, zrewiatlizowano obiekt oraz zrobiono dookoła zalewu sieczkę rowerową (przedłużona przez park). Dodatkowo zapraszam do zwiedzania miasta np.: ruiny zamku ksiżąt mazowieckich (basztę można zwiedzać) :) adonai.pl/galeria/?id=112 www.serwis.rawamazowiecka.pl/lot_ptaka2006/zalew/index.html zamki.res.pl/rawam.htm pl.wikipedia.org/wiki/Zamek_w_Rawie_Mazowieckiej Odpowiedz Link Zgłoś