bonk_ts Re: polska edukacja 05.06.03, 19:11 A co mamy rozumieć pod pojęciem "polska edukacja"?? ;) Bo jeśli chodzi o nauczanie i jego sposób w polskich szkołach, to nie jest zbyt dobrze.... Przykładem są jakieś specjalne międzynarodowe matury (?), w których to , Polacy wypadli najsłabiej.... Odpowiedz Link
kolega.maynard Re: polska edukacja 05.06.03, 21:32 Moim zdaniem ta cala miedzynarodowa matura to bzdura. Sam papier sie na nic nie przyda, ale oczywiscie jest to swietna nauka jezyka obcego. Czy warto tylko po to sie meczyc? A co do edukacji... cienko jest. Najprawdopodobniej pojade na studia do Niemiec, mam wrazenie ze tam bedzie mi lepiej Odpowiedz Link
deithwen777 Re: polska edukacja 06.06.03, 13:22 Rzeczywiście u nas w sferze edukacji nie jest najlepiej (w jakiej w ogole sferze u nas jest dobrze to juz zupelnie inne pytanie :( ) ale nie mozna dramatyzować sądze że takie uczelnie jak np. Uniwersytet Jagielloński prowadzi zajecia na dość dobrym poziomie. To tyle jesli chodzi o mnie. Odpowiedz Link
kolega.maynard Re: polska edukacja 06.06.03, 17:06 nas jest 40 milionow i polowa chce miec wyzsze wyksztalcenie. Teraz kazda ekspedientka w sklepie z pasztetem ma tytul magistra :P Swiadczy to o tym (oczywiscie to jest tylko moje zdanie), ze: po pierwsze: uczelnie sa przetloczone, co napewno nie pomaga w nauce po drugie: na studia teraz wybieraja sie ludzie, ktorzy krotko mowiac "nie nadaja sie" - interpretacje pozostawiam forumowiczom *to sa tylko moje opinie, nie bluzgac mnie tu :P Odpowiedz Link
deithwen777 Re: polska edukacja 07.06.03, 08:08 kolega.maynard napisał: > nas jest 40 milionow i polowa chce miec wyzsze wyksztalcenie. Teraz kazda > ekspedientka w sklepie z pasztetem ma tytul magistra :P > Swiadczy to o tym (oczywiscie to jest tylko moje zdanie), ze: > po pierwsze: uczelnie sa przetloczone, co napewno nie pomaga w nauce > po drugie: na studia teraz wybieraja sie ludzie, ktorzy krotko mowiac "nie > nadaja sie" - interpretacje pozostawiam forumowiczom > > *to sa tylko moje opinie, nie bluzgac mnie tu :P nikt tutaj nie zamierza Cie bluzgac przynajmniej nie ja ale powiem Ci ze w tkiej np. Wielkiej Brytani ucza dzieci ze II wojna swiatowa zaczela sie atakiem Niemiec na Francje to ja dziekuje wole polskie szkoly (juz uswiadamialem kilku brytyjczykow o prawdziwym poczatku tej wojny) Odpowiedz Link
kasztann44 Re: polska edukacja 09.06.03, 22:19 Polska edukacja wyglada tak : "Pater, mialam Cie dzis pytac....aleee....jest za goraco....masz tego dopa"...... RESPECT Odpowiedz Link
eressea Re: polska edukacja 09.06.03, 23:03 Na dzień dzisiejszy polskiej edukacji nie ma. Co najwyżej sprawdzją jeszcze liste obecności ;). Wakacje w pełni! Odpowiedz Link
deithwen777 Re: polska edukacja 10.06.03, 11:13 zgadza sie myslmy o wakacjach teraz a nie o szkole:) POlecam watki poswiecone wakacjom w tej chwili, opiszcie tam swoje wrazenia jak juz zwrocicie z wyjazdow. :) Odpowiedz Link
kewi Re: polska edukacja 10.06.03, 14:09 a ty sie nie ob(p)ijaj i marsz do szkoly, dezerterujesz na samym koncu, przylazlbys sie choc przywitac Odpowiedz Link
xavier11 Re: polska edukacja 10.06.03, 16:10 kewi napisał: > a ty sie nie ob(p)ijaj i marsz do szkoly, dezerterujesz na samym koncu, > przylazlbys sie choc przywitac Ja jestem teraz chory i jakbym usłyszałem taki tekst pod moim adresem to bym się wnerwił. Odpowiedz Link
deithwen777 Re: polska edukacja 10.06.03, 16:25 ej chory jestem. Zreszta siedze w domu i robie cos pozyteczniejszego niz Ty na lekcjach, nie chleje taniego wina tylko ucze sie na historie. Dlatego tez bylem wczoraj po zeszyt i sie przywitalem (wiem alkohol szkodzi na pamiec ale nie sadzilem ze pijesz az tyle :P ) Odpowiedz Link