Dodaj do ulubionych

LO Jose Marti W-wa

20.07.19, 15:21
Szukam w miarę bieżących informacji i opinii o tej szkole. Wygląda że od września dwójka moich dzieci trafi do tej szkoły. Niestety nie mieliśmy możliwości poznać szkoły od środka bo dzień otwarty się nie odbył z powodu strajku. Tym samym wybór był kompilacją rankingu perspektyw, informacji na stronie, profili klas i ilości punktów.
Interesują nas profile mat-fiz i biol-chem ale też ogólnie atmosfera wśród uczniów i nauczycieli. Dobre i złe strony tej szkoły.
Mnie na pierwszy rzut oka przerażą ilość klas pierwszych - łącznie 13!
Obserwuj wątek
    • kurt.wallander Re: LO Jose Marti W-wa 21.07.19, 22:18
      Mam info z trzeciej ręki, że w tym roku w pierwszej klasie w biol-chemie nie zaczęli jeszcze rozszerzeń, pani od biologii, Palińska, ponoć super. Podobnie p. Śliwińska od matematyki. W klasie atmosfera bardzo dobra, w szkole jednak ciasnota. Niezłe obiady.
      • esperantza Re: LO Jose Marti W-wa 21.07.19, 22:31
        Dzięki Kurt.
        Jak teraz ciasnota to co będzie od września???

Z tego co piszą na stronie rozszerzania rozpoczynają się w drugiej klasie.
        A coś ci wiadomo o jakim życiu pozalekcyjnym?
        • kurt.wallander Re: LO Jose Marti W-wa 21.07.19, 23:15
          esperantza napisała:

> Dzięki Kurt.
          > Jak teraz ciasnota to co będzie od września???
          >
          > Z tego co piszą na stronie rozszerzania rozpoczynają się w drugiej klasie.
          > A coś ci wiadomo o jakim życiu pozalekcyjnym?

O tym akurat nic nie wiem, ale chłopak chyba nie narzeka jakos specjalnie.

Co do ciasnoty, niestety to jest problem w tej szkole, przecież to tam ćwiczyli ruch jednostronny.
          • esperantza Re: LO Jose Marti W-wa 21.07.19, 23:25
            Pamietam, czytałam.
            Ale odeszło pewnie 6-7 klas maturalnych a przychodzi 13 . Nie wiem jaki maja pomysł aby się pomieścić. Piszą na stronie ze będzie jedna zmiana.
            Na razie syn widzie w eLo ze na 27 osób w jego klasie jest 5 czy 6 chłopaków. Z kolejki w mat- fiz dokładnie odwrotne proporcje.

A na coś, poza ciasnota, narzeka?
            • kurt.wallander Re: LO Jose Marti W-wa 22.07.19, 13:43
              esperantza napisała:

> Pamietam, czytałam.

> Na razie syn widzie w eLo ze na 27 osób w jego klasie jest 5 czy 6 chłopaków. Z
              > kolejki w mat- fiz dokładnie odwrotne proporcje.

O dziwo w zeszłorocznej biol-chem ponoć tylko 7 dziewczyn. U mojej na 31 osób 8 chłopaków, zazwyczaj biol-chem y są sfeminizowane.
              >
              > A na coś, poza ciasnota, narzeka?

O ile wiem, to nie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka