pikopl 02.03.06, 16:19 witam! co prawda jestem tu nowy, ale tak jak Wy - leworęczny. I mam takie pytanie - na której ręcę nosicie zagarek? Ja osobiscie nosze na lewej, choć często zaginam kartki pisząc :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poziomka_1 Re: zagarek na ręcę 05.03.06, 19:24 Myślę, że raczej każdy człowiek nosi na lewej, co do tego nie zauważyłam wyjątków, choć pewnie są. Ja noszę zawsze na lewej. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus znam leworecznych z zegarkiem na prawej 06.03.06, 15:43 i to pare osob, wiec nie wszyscy. ja nosilam na lewej, bo mnie na prawej rece irytowal, a wlasciwie ciagle zdejmowalam i szukalam zegarek po kieszeniach itepe a jest proste rozwiazanie - komorka tez ma zegarek! Odpowiedz Link Zgłoś
pikopl Re: znam leworecznych z zegarkiem na prawej 08.03.06, 19:55 hieh..a propos - nasz kolega Bruce Willis nosi zegarek na prawej rece tarcza zwrocona do wewnatrz :D Wyglada to dosyc oryginalnie :) PS. Komorka nie ma tej własciwosci ze mozna ja sobie przypoiac na rece :) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus Re: znam leworecznych z zegarkiem na prawej 08.03.06, 22:13 no a mnie chodzi o godzine, a nie o przypinanie! Odpowiedz Link Zgłoś
pikopl Re: znam leworecznych z zegarkiem na prawej 09.03.06, 08:14 ja tam nigdy nie moge sie przyzwaczaic do zegarka w komorce i zawsze patrze na ten na łapie.. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: zagarek na ręcę 30.09.09, 22:11 Witam wszystkim. Ja jestem praworeczna, ale zegarek zawsze nosilam (kiedy jeszcze go nosilam, teraz do sprawdzania czasu uzywam komorki) na prawej rece. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: zagarek na ręcę 09.03.06, 06:05 Na lewej wylacznie, denerwuje mnie jak widze ze ktos ma na prawej. Odpowiedz Link Zgłoś
wanna421 Re: zagarek na ręcę 09.03.06, 11:18 Na prawej,zawsze.Nie umiem inaczej.To moze kogos denerwowac???)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: zagarek na ręcę 09.03.06, 15:00 Hehe ja mam tak wyostrzony na to wzrok ze nie bede pamietac ubrania, koloru oczy itp tylko ze mial zegarek na prawej rece. Nie mam pojecia skad takie wyczulenie. PS.Nie pasjonuje sie zegarkami. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaw83 Re: zagarek na ręcę 04.07.08, 18:11 kiedyś nosiłam na lewej od dłuższego czasu nosze na prawej. Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka1326 Re: zagarek na ręcę 21.05.07, 19:11 A ja jestem praworęczna i noszę zegarek na lewej ręce. Mój tata jest leworęczny i kiedy kiedy kupił mi pierwszy zegarek,po prostu założyłam go na lewą rękę,tak jak on. Teraz już nie potrafię się przestawić,zwłaszcza,że wcale mi to nie przeszkadza. Siła przyzwyczajenia. Zresztą lewą umiem też pisać i gestykulować... Odpowiedz Link Zgłoś
ginmik Re: zagarek na ręcę 10.03.06, 14:02 na lewej,zresztą tak są skonstruowane,spróbujcie nakręcic zegarek na prawej ręce bez zdejmowania(no wiem że juz prawie nie ma takich zegarków,ale były) Odpowiedz Link Zgłoś
mario.p Re: zagarek na ręcę 09.01.07, 12:17 tylko i wyłącznie na lewej, zresztą mam taki, który trzeba nakręcać wiec dla własnego komfortu tak jest najlepiej. A swoją drogą też musze przyznac, że troche mnie drażni, trochę dziwi zegarek na prawej... tak na marginesie, to szkoda że już nie ma takich zegarków bo były naprawdę dobre: mój dostałem na 1.komunie (sic!) 20 lat temu i działa bez zarzutu cały czas. Odpowiedz Link Zgłoś
aganycz1 Re: zagarek na ręcę 10.01.07, 23:38 ja noszę na prawej. tak właściwie tylko dzięki temu wiem która jest prawa ;) Dlaczego ma to dziwić. ja rozumiem gdybym zakładała lewy but na prawą nogę, albo próbowała zapiąć guzik lewego rękawa lewą ręką, ale to. to moja jedyna słabość- ups nie jedyna, myszkę mam po lewej stronie na biurku. dziwi Cię to, drażni? Przecież większość ma po prawej. pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
bastille Re: zagarek na ręcę 12.03.06, 13:52 pikopl napisała: > witam! > co prawda jestem tu nowy, ale tak jak Wy - leworęczny. I mam takie pytanie - > na której ręcę nosicie zagarek? Ja osobiscie nosze na lewej, choć często > zaginam kartki pisząc :) Witaj ;) Tylko na prawej. Właśnie to zaginanie kartek mnie najpierw wnerwiało jeszcze w szkole... Poza tym jak spojrzeć na zegarek, jak się notorycznie coś robi lewą ręką? :) Ktoś wspomniał o nakręcaniu zegarka... Ja taki właśnie noszę - jednak nakręcam, gdy mam zdjęty, więc żaden to argument dla mnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
candy74 Re: zagarek na ręcę 12.03.06, 23:34 Teraz na lewej. Kilkanaście lat temu nosiłam na prawej, bo tylko w ten sposób udawało mi się ustrzec kolejny zegarek od destrukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: zagarek na ręcę 15.03.06, 15:53 W ogóle nie noszę, bo nie lubię, ale jak już - to na prawej. Odpowiedz Link Zgłoś
mysia63 Re: zagarek na ręcę 04.04.06, 22:58 Jak nosiłam zegarek, to na prawej. A wynikało to z tego, że swój pierwszy zegarek, gdy miałam 6 czy 7 lat, jakoś tak odruchowo wzięłam do lewej ręki, przyłożyłam do prawej i zapięłam :) I tak mi zostało. W sumie to nie wiem czy umiałabym zapiąć zegarek prawą ręką na lewej... Muszę spróbować ;) -------------------------------- "Pozwólmy ludziom być szczęśliwymi według ich własnego uznania." B. Prus Odpowiedz Link Zgłoś
studentka123 Re: zagarek na ręcę 14.04.06, 22:57 Tylko na prawej. Wielu ludzi to drażni, nie wiem dlaczego, przecież to moja ręka. NIe boję się, że zegarek sie wytrze od ciągłego szurania po kartce, lepeij pisać na klawiaturze komputera, wszystko robię lewą ręką i to zniszczyłoby pewnie wiele zegarków. Odpowiedz Link Zgłoś
sillke Re: zagarek na ręcę 27.04.06, 11:13 A ja noszę TYLKO na prawej, jakos nie umiem na lewej i przeważnie tarczą do wewnątrz... :) Odpowiedz Link Zgłoś
paris_16 Re: zagarek na ręcę 27.04.06, 14:00 no ja na lewej, jakos nie potrafilam sie przyzwyczaic do noszenia na prawej. chociaz jak pisze to go zazwyczaj sciagam, bo troche przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
mija17 Re: zagarek na ręcę 28.05.06, 18:08 Nie noszę zegarka bo mi przeszkadza na lewej rece. Godzinę sprawdzam z tel.komórkowego. W zamian za zegarek bardzo lubie nosić branzoletke na prawej ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
makaronzsosem Re: zagarek na ręcę 08.06.06, 16:20 Wydaje mi się, że w sumie to zmarnowaliśmy kilkaset minut, ogóem, na te wpisy... może mi sie wydaje... większy problem, to to, czy sie naprzykad nauczyć jednej czynności, w sposób praworęczny... to wiele uatwi.. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina19911 Re: zagarek na ręcę 08.06.06, 19:13 Jestem leworęczna i od zawsze noszę zegarek na prawej ręcę, tak jak i wszelki pierścionki... Tarczę widzi się normalnie, normalnie zapina... A już wogóle nie rozumiem jak to może komuś przeszkadzać... Odpowiedz Link Zgłoś
weronikaa89 Re: zagarek na ręcę 18.07.06, 12:22 Ja noszę na prawej. Zawsze na prawej od pierwszego zegarka. Jakoś mi tak wygodniej, łatwiej mi go założyć a poza tym nie niszczy się. I podobnie jak inni zastanawiam się co może być denerwującego w noszeniu zegarka na prawej ręce. Każdy nosi tam gdzie mu wygodniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
shila2k2 Re: zagarek na ręcę 18.07.06, 22:04 na prawej, na lewej by mi przeszkadzal... No i jakos glupio na godzine z lewej strony patrzec... Odpowiedz Link Zgłoś
emac1 Re: zagarek na ręcę 18.07.06, 22:23 Witam' opoki mnie zmuszano - nosilam na lewej ręce...kiedy mogłam o sobie decydowac (czyli po osiągnięciu pełnoletności) - oczywiście na prawej! Przez kilka dnibyło mi "nie tak", ale potem wszystko się ułożyło. Choć piszę prawą ręką, bo nie udało mi się wrócić do pisania lewą ręką, zegarek noszę na prawej ręce... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: zagarek na ręcę 19.07.06, 00:05 Kiedyś dowolnie - jednego dnia na lewej, innego na prawej. Teraz tylko na lewej. /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
kulawa.stonka Re: zagarek na ręcę 19.07.06, 06:29 na prawej, bo na lewej mi niewiygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
mniejszaztym Re: zagarek na ręcę 19.07.06, 12:32 zdecydowanie na lewej ;) jedynie gdy technicznie jest to niemożliwe (tj. bardzo niewygodne) na prawej, ale wtedy jest jakoś nietak ;] Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: zagarek na ręcę 19.07.06, 18:27 Nie nosze zegarka:P A jak już to różnie - czasem na prawej czasem na lewej. Zresztą część praworęcznych też nosi zegarek na prawej ręce(Kwaśniewski chyba tak nosił o ile mnie pamięć nie myli) Odpowiedz Link Zgłoś
dwakretki Re: zagarek na ręcę 26.07.06, 16:20 nie noszę zegarka (jest w telefonie) wcześniej miałem kieszonkową "cebulę" bo jakoś ani na lewej ani na prawej mi nie pasował Odpowiedz Link Zgłoś
mery.i.tekla Re: zagarek na ręcę 21.07.06, 10:34 Na prawej. A wszyscy pytajac o godzine lapia mnie za lewa... Odpowiedz Link Zgłoś
gypsy_girl Re: zagarek na ręcę 15.08.06, 14:07 ja mam to samo nosze zegarek tylko i wylacznie na prawej rece ludzie mnie zaczepiaja pytaja o godzine patrzac na lewa i mowa "o przepraszam nie ma pani zegarka " :P Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: zagarek na ręcę 12.08.06, 23:33 jak jeszcze nosilam, to na lewej :) Odpowiedz Link Zgłoś
mobilo81 Re: zagarek na ręcę 13.08.06, 15:29 ja noszę zegarek na prewej ręce. Na lewej mi przeszkadza, co chwila nim op coś obijam. Odpowiedz Link Zgłoś
saraah Re: zagarek na ręcę 16.08.06, 17:27 Na prawej,a jak komuś się nie podoba to jego sprawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.j.97 Re: zagarek na ręcę 18.08.06, 18:16 Na prawej, bo jest wygodniej...:) Odpowiedz Link Zgłoś