Dodaj do ulubionych

24 godziny

01.10.03, 22:28
czy ktos z Was oglada ten serial moze?
Obserwuj wątek
    • martolka Re: 24 godziny 01.10.03, 22:57
      Ja oglądam.
      Oglądam go na dwu kanałach: na Polsacie i na szweckiej kablówce TV4. A dlatego
      to piszę, bo nie mogę pojąć, o co chodzi naszej stacji, która (po porównaniu ze
      szwecką) okazała się nadawać tenże serial od połowy. Tzn. za morzem idą po
      kolei odcinki zaczynające się od 8-ej rano, a u nas zaczęli od 24-ej i dalej
      dnia następnego. W efekcie powinno wyjść im 12 godzin, a nie żadne 24.
      Ktoś tu nie potrafi liczyć.
      Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze zapewne.
      • mallina Re: 24 godziny 01.10.03, 23:05
        hmm ja dzis obejrzalam pierwsze trzy, przyznaje ze sciagniete z netu - i
        pierwszy zaczynal sie wlasnie o polnocy..myslalam ze tak mialo byc??

a ponadto to mnie serial wciagnalsmile
        • martolka Re: 24 godziny 01.10.03, 23:21
          teraz zaczełam się zastanawiać, kto ma rację, Polsat czy TV4... ale nie, u
          Szwedów zaczęło się od wprowadzenia w sytuację, prezydent nic nie wie na
          początku, Jack nic nie wie, parę osób w ogóle nie ma w tym co Polsat pokazuje -
          m.in. podejrzanego Araba, który może być terrorystą, itd.
          A u nas zaczęło się od razu z biegu, jakby było jasne o co chodzi.
          • mallina Re: 24 godziny 01.10.03, 23:37
            musze wiec jutro kolezanke przepytac od jakiego momentu rtl tutaj puscil -
            pierwsza seria w Niemczech sie juz skonczyla a drugiej ponoc nie kupili hehehe:-
            )
            • agentcooper Re: 24 godziny 02.10.03, 08:32
              a ja sie mocno nastawialem na ten serial, ale przyznam ze po obejrzeniu 3
              odcinkow dalem sobie spokoj...Mocno naciagane, ponadto nagromadzenie
              nieprawdopodobnych wydarzen na przestrzeni kazdej godziny jest troche
              przesadzone...Ale sam pomysl OK.
              • mallina Re: 24 godziny 02.10.03, 14:16
                agentcooper napisał:

> a ja sie mocno nastawialem na ten serial, ale przyznam ze po obejrzeniu 3
                > odcinkow dalem sobie spokoj...Mocno naciagane, ponadto nagromadzenie
                > nieprawdopodobnych wydarzen na przestrzeni kazdej godziny jest troche
                > przesadzone...Ale sam pomysl OK.

ee, dlaczego przesadzone??
                specyficzna sytuacja, pewne rzeczy przygotowane wczesniej(np wybuch samolotu,
                porwanie dziewczyny )
                jak na razie swa opinie opieram na trzech odcinkach -ale z checia obejrze
                kolejne
                • agentcooper Re: 24 godziny 05.10.03, 12:52
                  mallina napisała:
                  >
                  > ee, dlaczego przesadzone??
                  > specyficzna sytuacja, pewne rzeczy przygotowane wczesniej(np wybuch
                  samolotu,
                  > porwanie dziewczyny )
                  > jak na razie swa opinie opieram na trzech odcinkach -ale z checia obejrze
                  > kolejne

przsadzone to troche malo powiedzane, just 2 wątki:
                  1. laska leci samolotem, idzie na numerek z sąsiadem z fotela do toalety,
                  wraca, zabija stewardesse, wysadza samolot uprzednio wyskoczywyszy na
                  spodochronie, laduje na pustyni, zabierają ją kumple, negocjuje z kolegami
                  terrorystami oddanie cennej zdobyczy z samolotu podbijając stawkę z miliona do
                  dwoch USD, wyznaje miłość swojej kochance (to w koncu jest homo hetero czy
                  bi ?), po czym wraca na pustynie i swoją narzeczoną zabija....I to wszystko w
                  ciągu trzech godzin. Agent 007 by się tego nie powstydził, ale tam pastisz i
                  przesada są założeniem koncepcyjnym a tutaj wszystko ma podobno wyglądać
                  pradopodobnie....
                  2. porwane dziewczyny. Ttuaj nagromadzenie wydarzen przebija nawet powyzszą
                  akcje....
                  • mallina Re: 24 godziny 05.10.03, 13:57
                    to nie ona(Mandy) zabija swoja ukochana..

poza tym wszystko dzieje sie w rzeczywistym czasie -wiec numerek szybki jest,
                    stewardessa to pare sekund, wysadzenie samolotu jak wszystko bylo przygotowane
                    to tez moment, nie mowiac juz o skoku spadochronowym..e zreszta co ja
                    tlumacze..wink)
                    mi sie podoba i zaraz bede wlasnie ogladac 4 odcinek drugiej seriismile
                    zaczelo sie o 8 rano..to pewnie to Martolka sledzi teraz w szwedzkiej tv..
                    pozdr.
      • aric Re: 24 godziny 02.10.03, 08:32
        Sorry Martysmile ale chyba ci się coś pomyliło.

Jednocześnie informuję, że na świecie leci 3 sezon tegoz serialu.
        A w Polsacie, oprucz tego, że nadają go w strasznie chujowy sposób, chronologia
        się zgadza. Zresztą w pierszym odcinku, który nadawali 2 razy jest na poczatku
        zaznaczone od kiedy do kiedy się dziej, i w jakich godzinach.
        Czyli Polszit tu jest w porządku, a serial jest rewelacyjny, tyle, że za
        cholerę się wczuc nie mozna, tygodniowa przerwa to za długo, aby utrzymac widza
        w napieciu i odcinki się rozjeżdzają, i do tego reklamy, nie zgodne z
        przeznaczonym na to czasem. Żałuję teraz, że po prostu nie zacząłem nagrywać,
        aby potem obejrzeć w całości.
        Podobno w niektórych telewizjach serial leciał cały ciagiem i przyciągał więcej
        widzów niz którykolwiek z seriali, ale sądzę, że w Polsacie nie dali by rady, a
        szkoda.sad
        • martolka Re: 24 godziny 02.10.03, 23:05
          aric napisał:

> Sorry Martysmile ale chyba ci się coś pomyliło.

Nic nie pomyliło tongue_out
          Dziś obejrzałam ten szwedzki i dochodzę do wniosku, że oni dają część pierwszą
          a my drugą. U nas na niedzielę reklamowali kawałek, w którym pewien facet prosi
          o pomoc Jacka w związku ze sprawą, która działa się u Szwedów, a u nas nie.
          Pożyjemy, zobaczymy.
          Teraz będę oglądała dodatkowo dlatego, żeby przekonać się jak jest naprawdę.
          • aric Re: 24 godziny 03.10.03, 09:37
            Oj chyba jednak nie masz racji.smile

www.bbc.co.uk/24/episodeupdate/series1.shtml
            Tu jest opis pierwszej serii.smile Mozna się wszystkiego dowiedzieć, a ten
            nadawany na Polszicie to seria 1.smile
            • martolka Re: 24 godziny 04.10.03, 00:06
              > Oj chyba jednak nie masz racji.smile

Oj, to ja już nic nie rozumiem.
              smile))
              • mallina Re: 24 godziny 04.10.03, 20:59
                druga seria sie zaczyna od 8 rano..

a ja wlasnie dzis zakonczylam pierwszasmile)))
    • jp29 Re: 24 godziny 02.10.03, 11:02
      Z przykrośią nie włączę siedo dyskusji ponieważ nie posaidam TV. Ale z
      przyjemnością posłucham relacji....
      • mallina Re: 24 godziny 02.10.03, 14:15
        hehe, ja tez nie posiadam tv jesli mamy na mysli programy telewizyjne..
        telewizor mam i na nim ogladam jedynie stare i nowe filmy z dvd badz
        tez "znalezione" w sieciwink
    • mallina Re: 24 godziny 02.10.03, 21:31
      juz jestem na 8 odcinkusmile
      zaluje ze wszystkie nie zeszly na raz, wowczas poswiecilabym sobie jedna dobe i
      obejrzala po kolei od 1 do ostatniegosmile)))
      • aric Re: 24 godziny 13.10.03, 12:27
        Kurcze, przerąbane, 6 odcinek minął i zaczęło świtac.smile
        A akcja dopiero tempa nabiera, a tu jeszcze 18 odcinków, cholera jasna,
        przecież to najwiekszy kibel, żeby taki film puszczali co tydzień...
        • mallina Re: 24 godziny 13.10.03, 13:14
          to racja, przerwy tygodniowe to beznadziejasmile
          mi pozostalo do obejrzenia 4 odcinki z drugiej serii, i dzis wieczorem to
          nastapi
          a z drugiej strony to bedzie mi szkoda ze juz "bede wiedziec"..
          i mam w tym serialu jedna taka osobe co jak tylko pojawia sie na ekranie to az
          z nerwow sie mi gotuje w srodku!!
          wink
          • aric Re: 24 godziny 13.10.03, 14:09
            A zdradzisz która, jeżeli się pojawiła już w 6 pierwszych odcinkach.smile

A podobno już trzecia seria jest emitowana w stanach, i mam pytanie, jak
            wypadło porownanie drugiej do pierwszej, trzymają poziom, czy troszke siadło??
            • mallina Re: 24 godziny 13.10.03, 14:28
              w pierwszych 6-ciu drugiej serii?smile

druga czesc dotyczy innej sprawy wiec niewiem czy porownywac?wink
              troche sie balam wlasnie porownan, ale wciaglo mnie tak samo jak przy
              pierwszej..
              i coz, z niecierpliwoscia czekam az 3 pojawi sie w zasiegu mozliwosciwink)
              -
              it.uefa.com/competitions/UCL/Players/Player=26557/
              • aric Re: 24 godziny 13.10.03, 14:35
                w pierwszych 6 pierwszej.smile)
                Jestem wkurzony, bo chciałbym obejrzec też na raz całośc, a nie mam do tego
                technicznych mozliwości.sad
                A ktos się wybiera na Kill Bill 1?? A może ktoś już widział??
                • mallina Re: 24 godziny 13.10.03, 14:43
                  pani prezydentowa o imieniu Sherry - babsko kazdym pojawieniem sie mnie
                  draznilo!!!

ja tez chcialam obejrzec caloscsmile ale udalo mi sie pierwsza czesc w 3 etapach
                  obejrzec, a druga tez wlasnie w ten sposobsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka