mallina 01.10.03, 22:28 czy ktos z Was oglada ten serial moze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martolka Re: 24 godziny 01.10.03, 22:57 Ja oglądam. Oglądam go na dwu kanałach: na Polsacie i na szweckiej kablówce TV4. A dlatego to piszę, bo nie mogę pojąć, o co chodzi naszej stacji, która (po porównaniu ze szwecką) okazała się nadawać tenże serial od połowy. Tzn. za morzem idą po kolei odcinki zaczynające się od 8-ej rano, a u nas zaczęli od 24-ej i dalej dnia następnego. W efekcie powinno wyjść im 12 godzin, a nie żadne 24. Ktoś tu nie potrafi liczyć. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze zapewne. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: 24 godziny 01.10.03, 23:05 hmm ja dzis obejrzalam pierwsze trzy, przyznaje ze sciagniete z netu - i pierwszy zaczynal sie wlasnie o polnocy..myslalam ze tak mialo byc?? a ponadto to mnie serial wciagnal Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: 24 godziny 01.10.03, 23:21 teraz zaczełam się zastanawiać, kto ma rację, Polsat czy TV4... ale nie, u Szwedów zaczęło się od wprowadzenia w sytuację, prezydent nic nie wie na początku, Jack nic nie wie, parę osób w ogóle nie ma w tym co Polsat pokazuje - m.in. podejrzanego Araba, który może być terrorystą, itd. A u nas zaczęło się od razu z biegu, jakby było jasne o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: 24 godziny 01.10.03, 23:37 musze wiec jutro kolezanke przepytac od jakiego momentu rtl tutaj puscil - pierwsza seria w Niemczech sie juz skonczyla a drugiej ponoc nie kupili hehehe:- ) Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: 24 godziny 02.10.03, 08:32 a ja sie mocno nastawialem na ten serial, ale przyznam ze po obejrzeniu 3 odcinkow dalem sobie spokoj...Mocno naciagane, ponadto nagromadzenie nieprawdopodobnych wydarzen na przestrzeni kazdej godziny jest troche przesadzone...Ale sam pomysl OK. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: 24 godziny 02.10.03, 14:16 agentcooper napisał: > a ja sie mocno nastawialem na ten serial, ale przyznam ze po obejrzeniu 3 > odcinkow dalem sobie spokoj...Mocno naciagane, ponadto nagromadzenie > nieprawdopodobnych wydarzen na przestrzeni kazdej godziny jest troche > przesadzone...Ale sam pomysl OK. ee, dlaczego przesadzone?? specyficzna sytuacja, pewne rzeczy przygotowane wczesniej(np wybuch samolotu, porwanie dziewczyny ) jak na razie swa opinie opieram na trzech odcinkach -ale z checia obejrze kolejne Odpowiedz Link Zgłoś
agentcooper Re: 24 godziny 05.10.03, 12:52 mallina napisała: > > ee, dlaczego przesadzone?? > specyficzna sytuacja, pewne rzeczy przygotowane wczesniej(np wybuch samolotu, > porwanie dziewczyny ) > jak na razie swa opinie opieram na trzech odcinkach -ale z checia obejrze > kolejne przsadzone to troche malo powiedzane, just 2 wątki: 1. laska leci samolotem, idzie na numerek z sąsiadem z fotela do toalety, wraca, zabija stewardesse, wysadza samolot uprzednio wyskoczywyszy na spodochronie, laduje na pustyni, zabierają ją kumple, negocjuje z kolegami terrorystami oddanie cennej zdobyczy z samolotu podbijając stawkę z miliona do dwoch USD, wyznaje miłość swojej kochance (to w koncu jest homo hetero czy bi ?), po czym wraca na pustynie i swoją narzeczoną zabija....I to wszystko w ciągu trzech godzin. Agent 007 by się tego nie powstydził, ale tam pastisz i przesada są założeniem koncepcyjnym a tutaj wszystko ma podobno wyglądać pradopodobnie.... 2. porwane dziewczyny. Ttuaj nagromadzenie wydarzen przebija nawet powyzszą akcje.... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: 24 godziny 05.10.03, 13:57 to nie ona(Mandy) zabija swoja ukochana.. poza tym wszystko dzieje sie w rzeczywistym czasie -wiec numerek szybki jest, stewardessa to pare sekund, wysadzenie samolotu jak wszystko bylo przygotowane to tez moment, nie mowiac juz o skoku spadochronowym..e zreszta co ja tlumacze..) mi sie podoba i zaraz bede wlasnie ogladac 4 odcinek drugiej serii zaczelo sie o 8 rano..to pewnie to Martolka sledzi teraz w szwedzkiej tv.. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: 24 godziny 02.10.03, 08:32 Sorry Marty ale chyba ci się coś pomyliło. Jednocześnie informuję, że na świecie leci 3 sezon tegoz serialu. A w Polsacie, oprucz tego, że nadają go w strasznie chujowy sposób, chronologia się zgadza. Zresztą w pierszym odcinku, który nadawali 2 razy jest na poczatku zaznaczone od kiedy do kiedy się dziej, i w jakich godzinach. Czyli Polszit tu jest w porządku, a serial jest rewelacyjny, tyle, że za cholerę się wczuc nie mozna, tygodniowa przerwa to za długo, aby utrzymac widza w napieciu i odcinki się rozjeżdzają, i do tego reklamy, nie zgodne z przeznaczonym na to czasem. Żałuję teraz, że po prostu nie zacząłem nagrywać, aby potem obejrzeć w całości. Podobno w niektórych telewizjach serial leciał cały ciagiem i przyciągał więcej widzów niz którykolwiek z seriali, ale sądzę, że w Polsacie nie dali by rady, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: 24 godziny 02.10.03, 23:05 aric napisał: > Sorry Marty ale chyba ci się coś pomyliło. Nic nie pomyliło Dziś obejrzałam ten szwedzki i dochodzę do wniosku, że oni dają część pierwszą a my drugą. U nas na niedzielę reklamowali kawałek, w którym pewien facet prosi o pomoc Jacka w związku ze sprawą, która działa się u Szwedów, a u nas nie. Pożyjemy, zobaczymy. Teraz będę oglądała dodatkowo dlatego, żeby przekonać się jak jest naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: 24 godziny 03.10.03, 09:37 Oj chyba jednak nie masz racji. www.bbc.co.uk/24/episodeupdate/series1.shtml Tu jest opis pierwszej serii. Mozna się wszystkiego dowiedzieć, a ten nadawany na Polszicie to seria 1. Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: 24 godziny 04.10.03, 00:06 > Oj chyba jednak nie masz racji. Oj, to ja już nic nie rozumiem. )) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: 24 godziny 04.10.03, 20:59 druga seria sie zaczyna od 8 rano.. a ja wlasnie dzis zakonczylam pierwsza))) Odpowiedz Link Zgłoś
jp29 Re: 24 godziny 02.10.03, 11:02 Z przykrośią nie włączę siedo dyskusji ponieważ nie posaidam TV. Ale z przyjemnością posłucham relacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: 24 godziny 02.10.03, 14:15 hehe, ja tez nie posiadam tv jesli mamy na mysli programy telewizyjne.. telewizor mam i na nim ogladam jedynie stare i nowe filmy z dvd badz tez "znalezione" w sieci Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: 24 godziny 02.10.03, 21:31 juz jestem na 8 odcinku zaluje ze wszystkie nie zeszly na raz, wowczas poswiecilabym sobie jedna dobe i obejrzala po kolei od 1 do ostatniego))) Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: 24 godziny 13.10.03, 12:27 Kurcze, przerąbane, 6 odcinek minął i zaczęło świtac. A akcja dopiero tempa nabiera, a tu jeszcze 18 odcinków, cholera jasna, przecież to najwiekszy kibel, żeby taki film puszczali co tydzień... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: 24 godziny 13.10.03, 13:14 to racja, przerwy tygodniowe to beznadzieja mi pozostalo do obejrzenia 4 odcinki z drugiej serii, i dzis wieczorem to nastapi a z drugiej strony to bedzie mi szkoda ze juz "bede wiedziec".. i mam w tym serialu jedna taka osobe co jak tylko pojawia sie na ekranie to az z nerwow sie mi gotuje w srodku!! Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: 24 godziny 13.10.03, 14:09 A zdradzisz która, jeżeli się pojawiła już w 6 pierwszych odcinkach. A podobno już trzecia seria jest emitowana w stanach, i mam pytanie, jak wypadło porownanie drugiej do pierwszej, trzymają poziom, czy troszke siadło?? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: 24 godziny 13.10.03, 14:28 w pierwszych 6-ciu drugiej serii? druga czesc dotyczy innej sprawy wiec niewiem czy porownywac? troche sie balam wlasnie porownan, ale wciaglo mnie tak samo jak przy pierwszej.. i coz, z niecierpliwoscia czekam az 3 pojawi sie w zasiegu mozliwosci) - it.uefa.com/competitions/UCL/Players/Player=26557/ Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: 24 godziny 13.10.03, 14:35 w pierwszych 6 pierwszej.) Jestem wkurzony, bo chciałbym obejrzec też na raz całośc, a nie mam do tego technicznych mozliwości. A ktos się wybiera na Kill Bill 1?? A może ktoś już widział?? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: 24 godziny 13.10.03, 14:43 pani prezydentowa o imieniu Sherry - babsko kazdym pojawieniem sie mnie draznilo!!! ja tez chcialam obejrzec calosc ale udalo mi sie pierwsza czesc w 3 etapach obejrzec, a druga tez wlasnie w ten sposob Odpowiedz Link Zgłoś