Dodaj do ulubionych

Wielki Poker

25.03.07, 10:50
Czy ktos z was byl na castingu do Wielkiego Pokera bo podobnie odbyly sie w
sobote w Warszawie. Ile osob bylo spodziewam sie ze duzo i czy ktos moze
napisac jak one wygladały i czy dostał sie do programu. Ewentualnie kiedy
nagranie programu
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tomrejten Re: Wielki Poker 31.03.07, 20:19
      Na temat Wielkiego Pokera:
      www.teleturnieje.fora.pl/viewtopic.php?t=34&sid=eeeb0c2bda65bc99c62ae8a588074215

Byłem na eliminacjach, osób z 40, więc nie tak dużo.
      • macma73 Re: Wielki Poker 02.04.07, 13:12
        Witam Tomrejten. Napisz jak ci poszło i czy wiesz czy sie dostales do programu
        jesli tak to kiedy nagranie. Drugie pytanie jak wygladały te eliminacje
        szczegolnie interesuja mnie pytania wiedzowe ile było pytan jakies przykłady
        jak pamietasz
        Z gory dzieki Pozdrawiam
        • tomrejten Re: Wielki Poker 02.04.07, 16:36
          Poszło mi średnio, poziom pytań też był średnio-trudny, a czy się dostałem
          dowiem się do 13 kwietnia.
          1. Jak w geometrii nazywa się kąt powyżej 180 stopnii.
          2. Który Polski kompozytor wynalazł wycieraczki samochodowe?
          3. Z jakiego kraju pochodzi ser Czedar?
          4. Kto prowadził galę telekamery w 2007 roku?
          5. Kto wcielił się w nowego bonda?
          6. Legendarny król który zamieniał wszystko w złoto to?
          7. Z jakiego zwierzęcia otrzymywana jest wełna Kuru*** (wyleciało z głowy
          podobnie jak przy zadaniu 8 tez raz widziałem to w Kopalińskim, chodziło o
          jakąs owcę, sądzę, że wiesz o co chodzi, ode mnie tego nie wymagaj ).
          8. Jakies pytanie o cos greckiego, chyba przyprawę. W Kopalińskim raz to
          widziałem, ale nie przypomne sobie nazwy. Mielismy 4 sekundy na odpowiedź.
          9. W jakiej części ciała znajduje się (Nie pamiętam o co chodziło, wiem, że w
          głowie ).
          10. W którym roku odbył się cud nad wisłą?
          • macma73 Re: Wielki Poker 02.04.07, 16:55
            dzieki za odpowiedz
            Czyli było 10 pytan czy to sa ktore pamietasz czy moze bylo 20 pytan?? na ile
            dobrze odpowiedziałes albo wydaje ci sie ze dobrze odpowiedziales. czyli jak
            dobrze zrozumiałem teraz czekasz na telefon od nich i nie mowili o wynikach na
            eliminacjach. A może podali ile trzeba było mieć żeby zakwalifikować się do
            wielkiej kasy (np 8 z 10 pytan albo inaczej) i kto został zakwalifikowany do
            programu jak to jest np w 1 z 10. Pozdrawiam
            • tomrejten Re: Wielki Poker 03.04.07, 12:55
              Pytań było 20, odpowiedziałem poprawnie na 10 co było wynikiem srednim. Czy się
              dostaliśmy powiedzą do 13 kwietnia. Nie podawali ile punktów zalicza i
              gwarantuje udział w programie, bo sądzę, ze wiedza w tym teleturnieju nie jest
              zbytnio mile widziana.
              No i dobrze, bo mam większe prawdopodobieństwo dostania się :)

Pozdrawiam
              • macma73 Re: Wielki Poker 03.04.07, 13:06
                Dzieki za odpowiedz. To życze tobie powodzenia i napisz jak do ciebie zadzwonią
                z zaproszeniem do wielkiej kasy. Z tego co napisałeś pytania były dość trudne.
                Ale nie bardzo rozumiem twojego zdania

bo sądzę, ze wiedza w tym teleturnieju nie jest
                > zbytnio mile widziana.
                > No i dobrze, bo mam większe prawdopodobieństwo dostania się :)

To co sieliczy na eliminacjach moze uroda Czyzby im gorszy kandydat tym lepiej
                ale to sie sprawdza bo w dotychczasowych odcinkach co były emitowane w TV grały
                niezłe aparaty A faktycznie twoj wynik jest torche słaby bo tylko 50% a czy
                wiewsz jak poszło innym kandydatom czy z nimi rozmawiałeś jesdli tak to napisz
                Może im tez słabo poszło w tym twoja nadzieja
                Pozdrawiam
                • tomrejten Re: Wielki Poker 04.04.07, 15:32
                  Nie ukrywajmy, że wiedza we współczesnych teleturniejach nie jest mile
                  widziana :) Liczy się "osobowość".
                  Mój wynik był średni, nie był najgorszy, ale nie był najlepszy. Ale może z
                  racji tego, że jestem młody, a na eliminacjach zachowywałem się bezszczelnie to
                  może mnie przyjmą. Nie chcę zapeszać.

Pozdrawiam
                  • macma73 Re: Wielki Poker 04.04.07, 17:39
                    Ale juz w samym teleturnieju sama osobowość nie wystarczy. Trzeba dobrze
                    odpowiadać na pytania bo jak nie to zostaniesz wyeliminowany. I akurat to mi
                    się w tym programie podoba że ten co najlepiej odpowiada ma szanse wygrać
                    bardzo duże pieniadze. I jeszcza jedna rzecz każdy gracz dostaje te same
                    pytania a nie jak jest w np 1 z 10 o roznym stopniu trudnosci. I toje st
                    kolejny obiektywny czynnik. Ja np grałem w najsłabszym ogniwie i doszedłem
                    prawie do finału i cały czas byłem najlepszy a przed finałem inni zawodnicy
                    mnie wyeminowali a byli bardzo ciency i cieniasy znalazły się w finale. W
                    wielkim pokerze nie ma takiej moiżliwości. A teraz pytanie do ciebie Tomrejent
                    Na swoim forum napisałes że na eliminacjach byłes w grupie z Andrzejem Dudkiem
                    zawodowcem. Ciekawi mnie czy on pracuje i co robi czy utrzymuje sie tylko z gry
                    w teleturniejach. Swoja droga tacy zawodowcy powinni grac tylko ze soba w
                    teleturniejach jak był np turniej mistrzow. Bo ci co kuja cały czas to
                    teleturniejow i z tego zyja sa bezkonkurencyjni dla tych osob kt pracuja
                    normalnie lub sie ucza albo studiuja
                    dzieki za odpowiedz
                    Pozdrawiam
                    • tomrejten Re: Wielki Poker 04.04.07, 22:24
                      Oj nie jest tak jak mówisz. Pan Andrzej pracuje. W sumie to tylko o Marku
                      Krukowskim mozna powiedzieć "zawodowiec" bo nie pracował.
                      Sam powiedziałeś, że w 1z10 jest różny stopień trudności a więc decyduje
                      szczęście. Dzięki temu można w pewien sposób rywalizować z zawodowcami.
                      Nie sądzę, aby oni cały czas siedzieli przy ksiazkach i sie kuli. W końcu ja
                      też lubie sobie poczytać itp., a nie jestem zawodowcem.
                      Swoją drogą w tych czasach trudno by było regularnie brac udział w
                      teleturniejach bo jak?

A co do teleturnieju:
                      Liczy się osobowość. Nawet największego geniusza poniosą nerwy i wycofa sie
                      przed czasem. Taka prawda. Pozdrawiam
                      • macma73 Re: Wielki Poker 05.04.07, 23:40
                        Tomrejten mam do ciebie techniczne pytanie jak zrobić że w wypowiedzi dołączyc
                        link do jakies strony www np jak ty to zrobiles w 2-gim poscie. 2-gie pytanie
                        odezwali sie do ciebie z Wielkiego Pokera

Pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedz
                        • tomrejten Re: Wielki Poker 06.04.07, 00:29
                          1. Po prostu wklejasz link. Np. wystarczy wkleić
                          www.teleturnieje.fora.pl/ i wyskakuje aktywny link.
                          2. nie.

Pozdrawiam
                          • macma73 Re: Wielki Poker 06.04.07, 08:39
                            A wiesz moze czy te osoby ktore wygrały 50 tys zl w swoich odcinkach maje ta
                            kase gwarantowana w wielkim finale czy ryzykuja nia jak odpadna jako piersi to
                            przepada im dotychczasowa wygrana. Przeciez tytul programu to wielki Poker
                            Mozesz widziales ten program w oryginale na jakiejs brytyjskiej stacji tv
                            • tomrejten Re: Wielki Poker 06.04.07, 12:26
                              Nie, ona nie jest gwarantowana. Jak zaryzykują zbyt mocno tą ją tracą. Więc w
                              finale może byc na prawdę ciekawie, ale pamiętajmy, że ktoś te 250 000 musi
                              wygrać :)

Pozdrawiam

PS
                              Nie oglądałem tego formatu w innych stacjach.
      • danka07 Re: Wielki Poker 07.04.07, 18:42
        Witaj tomrejten!
        No, to byliśmy w tej samej grupie eliminacyjnej. Mnie też niestety nie wybrano
        do gry , ale wiem , że to z powodu mojej często oglądanej buzi. Takiej
        informacji udzielił mi jeden z pracowników firmy , którego znam z innych
        produkcji. Powiedział , że za dużo informacji mają na mój temat potencjalni
        gracze i telewidzowie. Nawet w zupełnie nowym kolorze włosów też jestem przez
        wszystkich rozpoznawalna. Muszę o ile jest to możliwe pozwolić o sobie
        zapomnieć. Sądzę , że wielu , kiedyś "eksploatowanych " zawodników - będzie
        miało ten sam problem.
        Pozdrawiam świątecznie Danka
      • madzia19888 Re: Wielki Poker 19.06.07, 14:38
        hejka:)jak mozena dostac sie do programu?trzeba wyslac jakiegos smsa?jezeli tak
        to na jaki numer i o jakiej tresci?mozesz odpisac na nr gg 3740581.z gory
        dziekuje za wszelkie informacje:)pozdrawiam;)
    • jafrodo Re: Wielki Poker 06.04.07, 23:59
      Ja byłem na eliminacjach 1.IV i już zadzwonili że mam startować, pytania miałem
      takie same jak Tomrejten. Niestety nie mogę więcej napisać, bo wszystko obięte
      jest tajemnicą, jeśli zdradzę szczegóły mogą mnie wywalić.
      • filippides Re: Wielki Poker 07.04.07, 14:48
        A jaką miałeś skuteczność odpowiedzi (o ile to też nie jest tajemnicą)
        • jafrodo Re: Wielki Poker 09.04.07, 10:40
          Być może że biora tych którzy mają mało wiedzy;), ja odpowiedziałem prawidłowo
          tylko na 8 pytań.
          • filippides Re: Wielki Poker 09.04.07, 13:41
            jafrodo napisał:

> Być może że biora tych którzy mają mało wiedzy;), ja odpowiedziałem prawidłowo
            > tylko na 8 pytań.
            Dzięki za odpowiedź. Wobec tego mam jeszcze jedno pytanie. W ankiecie na
            eliminacjach jedno z pytań brzmiało (ogólny sens), czy brałeś udział w innych tt
            i czy wygrałeś jakąś kasę. Czy Ty masz jakieś wygrane na koncie, czy to pierwszy
            program?
            • jafrodo Re: Wielki Poker 10.04.07, 06:53
              Tak byłem i nawet wygrałem kilka ale to było już dawno.
              Oglądając dotychczasowe odcinki miałem wrażenie że biorą ludzi którzy mieli już
              kontakt z kamerą, ale nie są jeszcze rozpoznawalni jak np:pan Krukowski
              W tym teleturnieju powinno się być opanowanym, a ktoś kto pierwszy raz stoi
              przed kamerą i publicznością napewno będzie miał tremę i się denerwował
              (pamiętam swój pierwszy teleturniej).
              • macma73 Re: Wielki Poker 10.04.07, 18:41
                Witam mam pytanie do jafrodo kiedy masz nagranie programu i gdzie
                Pozdrawiam

• filippides Re: Wielki Poker 11.04.07, 20:14
                > Tak byłem i nawet wygrałem kilka ale to było już dawno.

Dziękuję za informacje. Po prostu starałem się dojść wg jakich kryteriów są
                dobierani gracze.
    • moja_adrenalina Re: Wielki Poker 10.05.07, 23:22
      W którym odcinku serii grałeś frodo? Będą emitować po kolei?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka