Dodaj do ulubionych

Gdzie idziesz tam dojdziesz !!!

01.11.04, 16:43
Jak mozna osiagnac jakis Cel jak sie zaden nie ma.
Jak znalesc ten Cel?np.przez marzenia ?!
Czy niechcemy osiagnac czegos o czym marzymy?!
Jak pogodzic Marzenia z rzeczywistoscia?!
W to musimy Wierzyc i naprawde CHCIEC !!!
Pomyslcie tu na waszym Forum wszyscy na tym,jak to rzeczywiscie
jest,zapytajmy sie sami ,czy nie osiagnelismy w naszym zyciu czegos o czym
zesmy tylko marzyli? jak to bylo z ta dziewczyna ktora teraz jest wasza
zona,? jak to bylo z waszym pierwszym Autem ? jak to bylo w waszym sukcesem w
Sporcie,Pracy Zawodowej.?Jakie to jest uczucie jak osiagniemy to co zesmy tak
mocno CHCIELI !
To co latwe do osiagniecia ma kazdy albo tego nie chcemy bo nie ma zadnej
wartosci.To co ma wartosc jest trudne do osiagniecia.Wybor nalezy do nas
samych co CHCESZ to wybierzesz!
Chcesz do tego doprowadzic zeby w Siemianowicach bylo lepiej wybierzesz te
trudne ale nie nieosigalne jasli to bedziesz tylko CHCIAL!!!
Pomyslcie nad tym ,nie piscie tylko pomyslcie najpierw.
Jestem tym co to CHCE,sam tego nie osiagne tylko z innymi co tez ta chca.
Pomysl nad tym co mozesz DAC a nie nad tym co mozesz DOSTAC !!!
Obserwuj wątek
    • ryba368 Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 01.11.04, 19:23
      Dość dobre kazanie jak na DZIEŃ ZMARŁYCH.
      Mam marzenia odnosnie naszego miasta należe do grupy lydzi którzy
      tez tak mi sie wydawalo dobrze dla miasta I COOOOOO!!!!!!!!!!!!!
      GŁOSOWALEM NA NICH PODCZAS WYBOROW I JAK DOSTALI SIE DO KORYTA TO
      POKAZALI D................!!!!!!!!SAMO ŻYCIE
      POZDRAWIAM
      • siwy_27 Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 01.11.04, 22:07
        Małe sprostowanie ryba - dzień Wszystkich Świętych, a to akurat spora różnica:)
        Chociaż dla niektóryxh to tylko po prostu fajny dzień wolny od pracy - każdy ma
        swoje poglądy:)
        Co do tematu wypłat w magistracie ryba (Urząd Miasta nie Urząd Miejski ;-) )
        podaj mi owo źródło (pod warunkiem że to źródło pisane, bo tylko takie może być
        wiarygodnym dokumentem, a nie przekaz ustny znajomego), które wykazuje taką
        średnią w naszym Urzędzie - bardzo proszę, jeżeli to prawda co piszesz, to
        zwrócę honor i przeproszę:)
        Tak się składa, że do tej pory rozliczałem przed fiskusem znajomego na
        podstawie pit-u z Urzędu i na żaden sposób (nawet z 13, nagrodami - bo w
        Urzędzie nie ma premii jak wiesz, ewentualnymi dodatkami socjalnymi) nie wyszła
        mi kwota o której pisałeś!!! Owszem, doliczając np 13 było to na rękę nie 1050
        złotych, ale 1140:)))) Pozdrawiam!!!
        PS. Ryba nie odbierz tego jako złośliwość - po prostu cenię sobie prawdę, więc
        jeśli możesz podać źródło, np. oficjalne dane opublikowane przez Urząd, to
        bardzo proszę:)
        Miłego wieczoru i jutrzejszego Święta Zmarłych, czyli Dnia Zadusznych:)
    • mefistofel Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 02.11.04, 08:22
      Nie pierdol !!!
      • ryba368 Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 02.11.04, 10:32
        Siwy z calym szacunkiem, ale jezeli pracujesz w rachunkowosci to
        wiesz, że w urzedzie są zarobki rzędu 600zł ale i sa rzedu15tys.zl
        i stad ta średnia.
        Pozdrawiam
      • leydson Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 02.11.04, 20:34
        mefistofel napisał:

> Nie pierdol !!!

A TY JUZ NIE PISZ NIC !
    • matrix_has_you Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 02.11.04, 17:50
      Zaczęło się od takiej ciekawej myśli a skończyło na zarobkach urzędników. A
      nich zarabiają jak najwięcej, byleby pieniądze brali za konkretną robotę i
      tyle - dodajmy robotę służącą nam, czyli mieszkańcom Siemianowic. Uśrednianie
      pensji nie wychodzi nigdy na zdrowie bo fałszuje rzeczywistość. A prawda jest
      taka że są tacy co mają dużo i ci co mają mało. Niby banał, a taka jest
      rzeczywistość. Zamiast więc na badaniu średniej, skupmy się na tym by jako
      mieszkańcy, w miarę naszych możliwości, patrzeć urzędnikom na ręce - niech
      pracują coraz wydajniej i lepiej, niech będą coraz bardziej mili i uprzejmi dla
      przychodzących ze swoimi sprawami ludzi. Niech sprawy te załatwiają szybko i
      bez zbędnych komplikacji. Oto moje życzenia na dziś.
      • ryba368 Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 03.11.04, 13:56
        Matrix popieram Cię .Dyskusja o poborach urzednikow nic nie zmieni w
        naszym mieście.
        ale urzednik pracujacy sumiennie, życzliwie dla nas petentow powinien
        i zarabiac tą srednia nalezy sie, a jask jest wszyscy wiemy.
        przychodzi wypłata i czy sie lezy czy sie stoi to 2 tysiaczki sie
        nalezy komuno wroc i tu mnie zalewa krew jak sie na to patrzy i
        toleruje.
    • leydson Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 02.11.04, 20:33
      I to ma sie nazywac My chcemy cos dla Siemianowic zrobic????
      To nic dziwnego z w Siemianowicach tak wyglada!!!
      Nikt z Was nie mysli ?!
      • heksa3 Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 23.12.04, 10:48
        Oto Siemianowice właśnie ...
    • leydson Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 16.11.04, 22:06
      Czy jest jeszcze ktos kto nad tym co pisze sie zastanowil?
      • leydson Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 24.12.04, 01:42
        Wesolych Swiat zycze wszystkim !!!! W Nowym Roku zycze Wam zebyscie wrascie
        POWAZNIE pomysleli o Waszym Miescie !!! Bleiben sie Gesund !!!!
        • leydson Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 24.12.04, 01:48
          Siemianowice - Moj Dom ! Jak chce go miec w 2005 Roku i co zrobie zeby tak sie
          stalo.Moze tak dla wielu w Siemianowicach wygladac Noworoczne zamiary !!!
          • leydson Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 24.12.04, 01:53
            Albo chcemy sie tylko tak zabawic ?!
            • leydson Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 24.12.04, 19:08
              Na Swieta tez o czyms marzymy ale czy to osiagamy ,czy od kogos dostaniemy albo
              musimy liczyc tylko na siebie ?!
        • ryba368 Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 25.12.04, 00:04
          LEYSDSON marzy Ci saie germania w SIEMIANOWICACH z FIREREM korduplem
          fon szanderemHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIFajne zarty na swieta!!!!!!!!
          • leydson Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 27.12.04, 17:54
            Ty nie masz zadnej fantazji albo jestes tylko zly na to ze nie umiesz marzyc? i
            dlatego nic nie osiagasz.Czy to nie wszystko jedno gdzie ja mieszkam ? To jest
            wazne ze takie Siemianowice widze.Szandar ,Szyga albo jak oni tez sie wszyscy
            nazywaja bez nich czy z nimi TAKIE SIEMIANOWICE WIDZE !!!
            • ryba368 Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 28.12.04, 14:37
              Szanowny leyfson jestes chyba bardzo mlodym czlowiekiem bo w obecnych
              czasach marzeniami lodowki nie zapelnisz, a jak nie zaplacisz czynszu
              i swiatla na czas to Cie wyrzuca na zbity pysk na bruk. Gdzie tu
              czas na MARZENIA I FANTAZJE TAKIE CZASY!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • leydson Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 28.12.04, 20:57
                Ja nazywam sie Leydson nie Leyfson!
                Te problemy jakie ty masz musisz sobie je napisac bo nie tylko tacy ludzie sa w
                Siemianowicach.Pomysl co robisz zle ze Ty masz takie problemy ale nie wszyscy?
                Nic nie stracone musisz tylko tak jak inni inaczej zyc i robic.Jestem 50 lat
                mlody i wiem co pisze!Starcy i mlodzi ludzie marza ,jak to nie czynia sa juz
                umarci!!!
                • heksa3 Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 30.12.04, 11:45
                  Leydson przywracasz mi wiarę w ludzi ...
                  • leydson Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 30.12.04, 19:20
                    Bez wiary nic nie powstanie!
                    • leydson Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 31.12.04, 18:22
                      Wszystkim DOSIEGO I WYMARZONEGO 2005 ROKU !!! Leydson
                      • leydson Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 01.01.05, 19:14
                        Zyczenia to tez marzenia ale zeby sie spelnily musimy im pomoc.
                        • leydson Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 02.01.05, 19:58
                          Kto wogole konkretnie chce cos dla Siemianowic zrobic ?
                          • ryba368 Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 03.01.05, 18:20
                            JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!
                            Tylko z kim????????????
                            • leydson Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 03.01.05, 20:15
                              Dziekuje Ci. Zo jestesmy juz dwoch ale wiecej nas potrzeba.
                              • heksa3 Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 06.01.05, 12:49
                                A co tak naprawdę chcecie zrobić? Macie jakiś konkretny plan czy tylko to są
                                takie ideologiczne wywody?
                                • leydson Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 13.04.05, 22:48
                                  Marzenia to sa zele ktore sie osiagnac pragnie.
                                  Szanuj Innych to tez Ciebie beda szanowac.
                                  Co robi Miasto dla Ciebie -co Ty robisz do Miasta.
                                  GZIE IDZIESZ - TAM DOJDZIESZ !
                                  Pomyslmy nad tym.
                                  • ryba368 Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 15.04.05, 11:04
                                    MRZONKI MRZONKI!!!!!!!!!
                                    • leydson Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 15.04.05, 18:40
                                      Prosze ,to powiedz Ty cos konkretnego!!!
                                      Z tego co piszesz tu na forum widze ze chcesz tylko siebie pokazac jaki to
                                      jestes dobry ,to prosze o Twoje nie Mrzonki!!
                                      • ryba368 Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 16.04.05, 12:50
                                        ley.......myśle że forum jest do wymiany myśli mrzonek itd.
                                        Moje mrzonki ley...po przeżyciu ponad 60l napewno sa inne niz Twoje
                                        bo podejżewam, że jestes mloda osoba.
                                        Odnosnie mojej skromnej osoby to chyba jestes w błedzie wskaż mi
                                        post na forum gdzie bym bil piane nad swoja osoba?????????
                                        Poprostu mam swoje dlugoletnie przemyślenia i przekonania, których
                                        bronie i czasami chce przekonac do nich innych.
                                        • leydson Re: Gdzie idziesz tam dojdziesz !!! 16.04.05, 20:21
                                          Na tym forum trzeba pisac na TEMAT jaki jest nie odpowiedzi ,krytyke i tylko
                                          krytyke innychNa Temat!! Tak jestem mlody bo dopiero 51 lat.
                                          Rzeczowo i z powazaniem drugiego i jego opini.Najpierw pomyslec nad tym co sie
                                          moze za tym co pisze kryje, nie od razu w Leb!!
                                          Demokracja to powazanie drugiego ,zastanowienie sie nad tym co
                                          robi,pozostawienie go w spokoju ,kazdy niech robi jak chce.Jezeli uwazam ze
                                          ktos robi nieprawidlowo , nie podoba to co robi osoba X albo Y ,sam ROBIE
                                          inaczej,ale ROBIE,przeciez na bledach innych najlepiej sie UCZY !!
                                          Tutaj jest sporo ludzi ktorzy chca byc madrzejsi od innych,platforma tego Forum
                                          to dla niektorych miejsce na obrazanie innych,walki priwatne .Widze ze niby
                                          chodzi nam o Losy miasta i ich poprawienie , bo Tematy tez nie do
                                          tego,plotki,przypuszczenia,oskarzywanie,po prostu zadne Forum tylko
                                          TARGOWISKO ,Spotkania anonimowych przeciwnikow wszystkiego i wszystkich co cos
                                          robia,tylko NEGATYWNE,Nie kazdy moze byc Prezydentem,nie kazdy moze byc
                                          Dyrektorem,nie kazdy .... Znajdz swoje miejsce i rob to to najlepiej umiesz i
                                          daz do tego co chcesz osiagnac.Jak bedziemy tak robic to kazdy z nas cos bedzie
                                          mial tez z tego do siebie.Nie tylko gadac ale przede wszystkim sluchac trzeba
                                          umiec.Pomyslec,potem robic,szanowac i respektowac innych,pomoz innym,i nie
                                          widziec wszystkiego negatywnie,rozwiazywac klopoty a nie z klopotow robic
                                          jeszcze wieksze.Jesli mamy tysiac pomyslow ale zadnego z nich nie
                                          realizujemy ,stoimy tylko w miejscu,niz np.ten co ma tylko jeden
                                          Pomysl,mysl,ale ja REALIZUJE .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka