sarmatian 27.05.04, 17:30 Poszukujemy ciekawych miejsc (lini okopow,bunkrow,itd.) na wykopki z detektorem w okolicach Juzefowa??? Kopacze z Opola. Pozdrowka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perla a to się dobrze składa 27.05.04, 17:56 trzeba pogłębić zalew w Józefowie. Partycypujecie? Odpowiedz Link
perla Re: Nie ma sprawy... 27.05.04, 18:29 ale czemu musicie kopać? Chcecie coś znaleść, czy to tylko imperatyw taki jest? Odpowiedz Link
januszx i co kopiecie?? 27.05.04, 21:44 Podłączam się pod pytanie Perły a cóz to za pasja kopania ?! , czy ktoś coś gdzieś zakopał??, myślę sobie ,że chyba imperatyw jest... J Odpowiedz Link
mamix Re: Poszukujemy ciekawych miejsc na wykopki z det 27.05.04, 19:52 A co, na Śląsku już wszystko wykopaliście? Jak tak musicie, to kopcie u babci w ogródku. Odpowiedz Link
stiah Re: Poszukujemy ciekawych miejsc na wykopki z det 27.05.04, 21:39 Ne chcę być nieuprzejmy, ale to nie jest właściwe miejsce. Widziałem Monastyr koło Werchraty po wizycie Waszych kolegów - kopaczy. Wyglądało jak po bombardowaniu. Widziałem też wyrabowane cmentarzysko na Podlasiu - horror. Ja sam często kopię (geolog), współpracuję też z archeologami. Pozdrawiam i zapraszam turystycznie. Jeśli ktoś zobaczy Was ze sprzętem, to może Was wykopać! Odpowiedz Link
mamix Re: Poszukujemy ciekawych miejsc na wykopki z det 27.05.04, 21:44 Brawo, Stiahu! Nie damy rozkopać Roztocza! Odpowiedz Link
sarmatian Re: Po pierwsze... 27.05.04, 22:57 Po pierwsze,widze,ze cholernie mili ludzie na tym forum... Po drugie , szanowny STAIHU nie jestesmy zadnymi HIENAMI cmentarnymi ! Tez wspolpracujemy z archeologami i mozemy sie poszczycic URATOWANIEM wielu reliktow histori (jak i prehistorii).Obecnie interesuja nas militaria polskie ( 2 RP ),a jak wiadomo na Slasku mozna spotkac jedynie niemieckie i sowieckie,wiec zastanawialismy sie czy czasem na Roztoczu cos popartyzanckiego by sie nie znalazlo...A czy my cos wykopiemy,czy ktos nas to czas pokaze... Bez podziekowan sarmata Odpowiedz Link
perla spokojnie 27.05.04, 23:34 Ty się nie dziw, ale my tu wszyscy bardzo czyli na punkcie Roztocza jesteśmy. Szczególnie gdy ktoś chce kopać. I wybacz, ale tym wejściem, nie sprawiłeś wrażenia profesjonalisty, bo taki na ogół wie, gdzie i jak, i co. Militaria z II wojny to na pewno znajdziesz. Ostatecznie tam komasacja zgrupowań AK była. I sporo bitew, potyczek, etc. Ja z dzieciństwa pamiętam mityczne opowiastki o garncu złota, które w puszczy rzekomo miała zakopać żydowska rodzina, i która zaraz potem zginęła, tak, że nikt nie wie gdzie to złoto jest Ale z tym kopaniem to nie wiem czy to ok jest. Na Roztoczu ścisłe rezerwaty są a wokół Park Narodowy, prawie wszędzie. W okolicach Józefowa to akurat nie, ale dość już rabunkowej gospodarki w puszczy i nie tylko. Odpowiedz Link
benia30 Re: Po pierwsze... 27.05.04, 23:36 sarmatian napisał: > Po pierwsze,widze,ze cholernie mili ludzie na tym forum... > Zaręczam, że tylko mili ludzie są na tym forum, bardzo mili... Musisz ich zrozumieć - umiłowanie przyrody, patriotyzm lokalny i te sprawy... Nie dziw sie że tak reagują, gdy ktoś chce atakować łopatami ich rodzoną, ukochaną, dziewiczą krainę.... Pozdrowienia! Słoneczne pozdrowienia!!! Benia Odpowiedz Link
miriamfirst_ Re: Po pierwsze... 27.05.04, 23:46 benia30 napisała: > sarmatian napisał: > >Po pierwsze,widze,ze cholernie mili ludzie na tym forum... "Cholernie mili" - to dosyć ryzykowne określenie, nie wiadomo jak zareagować. Miłe cholery - też można tak odebrać, jako wyraz wymuszonego charme'u. Nie to, że się czepiam, ale z kopaniem, to sugerowałabym w okolice Kłodzka lub za Sejnami, tam jest mnostwo bunkrów. Poza tym, można się nadziać na patriotę lokalnego, który, znając krewkie, roztoczańskie charaktery, i pacierzem może przywitać, ale i kłonicą Od razu zaznaczam, że ja - powitałabym z procy Miriam Odpowiedz Link
czuk1 Re: Po pierwsze... 28.05.04, 07:57 benia30 napisała: > sarmatian napisał: > > > Po pierwsze,widze,ze cholernie mili ludzie na tym forum... > > > > Zaręczam, że tylko mili ludzie są na tym forum, bardzo mili... > Musisz ich zrozumieć - umiłowanie przyrody, patriotyzm lokalny i te sprawy... > Nie dziw sie że tak reagują, gdy ktoś chce atakować łopatami ich rodzoną, > ukochaną, dziewiczą krainę.... > > Pozdrowienia! > Słoneczne pozdrowienia!!! > Benia > Beniu. Ja sądzę ,że to są fachowcy ci nasi adwersarze. Nie szkodzi aby sobie ostro wyjaśnili poglady, tak po męsku. Przy okazji mam pytanie? Pytanie laika. Czy koniecznie trzeba wszędzie kopacby coś znależć? Wiem że dziennikarze z TV Lublin zajmowali sie poszukiwaniem pamiatek w czasów Ostatniej Wojny Światowej, w miejscach wcześniej opisanych. Szukali przedmiotow przy pomocy wykrywaczy tym potem dopiero punktowo wydobywali te "zabytki", jkąś menażke, karabin czysztandar wojskowy. Czy tak to sie prowadzi poszukiwania. Ciekawe bylo by sie o tym dowiedzieć. pzdr Mariusz Odpowiedz Link
stiah Re: Po pierwsze... 28.05.04, 09:27 Szanowny Sarmato! Podaj proszę przykłady Waszej współpracy z archeologami, proszę o nazwiska, może coś opublikowaliście? Jeśli prawdą jest że jesteście profesjonalistami, cholernie miło mi będzie was zaprowadzić w parę miejsc, bo je znam. Stiah Odpowiedz Link
czuk1 Re: Po pierwsze... 29.05.04, 08:05 stiah napisał: > Szanowny Sarmato! Podaj proszę przykłady Waszej współpracy z archeologami, > proszę o nazwiska, może coś opublikowaliście? Jeśli prawdą jest że jesteście > profesjonalistami, cholernie miło mi będzie was zaprowadzić w parę miejsc, bo > je znam. Stiah I ot mi chodziło. Jest problem, jest różnica pogladów. Niebawem dowiemy się o dobrym zakończeniu. Życzę tego bardzo - Mariusz Odpowiedz Link
misia.m Re: Po pierwsze... 29.05.04, 21:43 Myślę,że poszukali już innego rejonu do kopania.... Odpowiedz Link
ampolion Re: Poszukujemy ciekawych miejsc na wykopki z det 01.06.04, 03:55 A co, gnojówek na Roztoczu nie ma wcale? Odpowiedz Link
czuk1 Re: Poszukujemy ciekawych miejsc na wykopki z det 01.06.04, 16:07 ampolion napisał: > A co, gnojówek na Roztoczu nie ma wcale? Co mają do tego gnojowki? Możesz wyjaśnić? Ciekawski - ale poważny niezwykle - Mariusz. PS.Może nie oberwę za ciekawość. Odpowiedz Link
januszx Re: Poszukujemy ciekawych miejsc na wykopki z det 02.06.04, 07:13 TEz mnie te gnojówki zainteresowały Gnojówki na Roztoczu dostatek Pozdrawiam J Odpowiedz Link
czuk1 Re: Poszukujemy ciekawych miejsc na wykopki z det 02.06.04, 10:58 januszx napisał: > TEz mnie te gnojówki zainteresowały > Gnojówki na Roztoczu dostatek > Pozdrawiam > J Tak. Tak. Gnojówki Ci na Roztoczu dostatek. Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Gnojowki 02.06.04, 12:33 czuk1 napisał: > Tak. Tak. Gnojówki Ci na Roztoczu dostatek. Ech, Wy Roztoczanscy Pozytywisci - z waszym zapalem i entuzjazmem dla regionu nawet z ta gnojowka cos wymyslicie dla pozytku ogolnego - moze jakies kapiele lecznicze dla agroturystow? Odpowiedz Link
benia30 Re: Gnojowki 02.06.04, 13:34 Kąpiele lecznicze, okłady, aromaterapia... Wyrób i sprzedaż kosmetyków perfumowanych... Import nawozu ekologicznego z produkcji własnej... Odpowiedz Link
stiah Re: Gnojowki 02.06.04, 20:52 Bardzo dziękuję - jesteście wspaniali! To mi się najbardziej podoba, że nie dajemy się sprowokować jeszcze jakie ciekawe wątki wychodzą! Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Re: Gnojowki 02.06.04, 21:15 Oj, Stiahu, my tu tylko Tobie staramy sie dowcipem dorownac... Odpowiedz Link