gobelin10 28.03.06, 13:31 witam, w długi weekend wybieram się z narzeczoną na rowerowanie po roztoczu i szukam dobrych czyli baaardzo dokładnych map. Może macie jakieś sugestie, namiary na takowe? Za wszelkie info bedę wdzięczny. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koziorozka Re: dokładne mapy roztocza 28.03.06, 15:07 Nie wiem, czy dokładność wystarczająca, ale kliknij na mój podpis i zobacz w katalogu dział "Mapy". Inna jest tu roztocze.pol.lublin.pl/Roztocze/Mapa.html łądnej pogody życzę Odpowiedz Link
czuk1 Re: dokładne mapy roztocza 28.03.06, 15:55 Dobre i to. Dziekuję, przechowam. Mozna komus drogę pokazać - a w każdym razie. m Odpowiedz Link
czuk1 Podziękowania 28.03.06, 15:58 Do podziękowań dla Koziorozki dołączam podziękowanie dla mojego znajomego Pana Edzia Słoniewskiego. mariusz Odpowiedz Link
leszeks Re: dokładne mapy roztocza 05.04.06, 23:35 Polecam, kilka map. Nie znalazlem jeszcze mapy dokladnijszej niz 1:50000. Jesli jedziesz przez Zamosc to odwiedz Starowke. W Ratuszu jest Punkt Informacji Turystycznej, prawdopodobnie kupisz kazda z tych map: - Roztocze Srodkowe i Puszcza Solska, mapa zgodna z GPS 1:50000. wyd. ExpressMap, - Roztocze Srodkowe, mapa turystyczna 1:50000. wyd. Kartpol - Roztocze Srodkowe i Wschodnie, Puszcza Solska, mapa turystczno-topograficzne 1:80000. Wydawdnictwo Naukowe, Turystyczne i Edukacyjne, Mielec. - Roztoczanski Park Narodowy, mapa turystyczno-przyrodnicza 1:50000. Jesli posiadzasz GPS, firmy Garmin, to mozesz skorzystac z darmowej mapy UMP wykonanej przez p. Klimkiewicza www.klimkiewicz.com/GPS/mapygps.htm. Pozdrawiam, Leszek. www.hucisko.pl Odpowiedz Link
czuk1 Re: dokładne mapy roztocza 06.04.06, 03:14 Adres z przeglądarki Onetu www.roztocze.stalwol.pl/Roztocze/Html/przewod_map.ht m Odpowiedz Link
gobelin10 Re: dokładne mapy roztocza 24.04.06, 13:40 wielkie dzięki czuku z pewnością przydadzą mi się Twoje wskazówki. Jade od leżajska przez susiec, józefów, zwierzyniec do biłgoraju. Niestety nie ma dojazdu do Zamościa z rowerem Odpowiedz Link
niklosss Re: dokładne mapy roztocza 06.04.06, 10:08 > - Roztocze Srodkowe i Puszcza Solska, mapa zgodna z GPS 1:50000. wyd. > ExpressMap, Jeśli to jest mapa laminowana, o której myślę, to również ją polecam- ładnie, czytelnie narysowana, no i trwała. Warto zapłacić za nią więcej niż za mapę papierową, bo na długo starcza, no i można się nią przed deszczem zasłonić > - Roztocze Srodkowe i Wschodnie, Puszcza Solska, mapa turystczno-topograficzne > 1:80000. Wydawdnictwo Naukowe, Turystyczne i Edukacyjne, Mielec. Dobra mapa ogólna, choć troszkę zbyt mało czytelna z powodu dziwnej skali. Jesli dobrze pamiętam obejmuje również Lasy Janowskie. Z tego samego wydawnictwa jest również mapa Roztocza Wschodniego w skali 1:60000. Więcej tutaj: roztocze.pol.lublin.pl/Roztocze/Literat1.html pozdrawiam Odpowiedz Link
czuk1 Re: dokładne mapy roztocza 24.04.06, 18:36 A pociąg z Krakowa? Nie można nim przewieźć roweru? pzdr mariusz Odpowiedz Link
gobelin10 Re: dokładne mapy roztocza 25.04.06, 08:17 Dłuuugo wole przez Lublin do Leżajska to tylko 1h dłużej niż do Zamościa. Niestety ten już nie ma wagonu rowerowego trzeba się będzie znowu ściskać na pomoście, zresztą nie 1 raz. Odpowiedz Link
koszatek Re: dokładne mapy roztocza 24.04.06, 01:29 Istniały jeszcze topograficzne 1:25000 z lat 60-tych - posługuję się takimi do wypraw rowerowych. Słyszałem, że w przygotowaniu albo już gotowe są 1:10000 z okolic Tomaszowa. Odpowiedz Link
jefren Re: dokładne mapy roztocza 29.04.06, 19:00 Mapy topograficzne w skali 1:25000 można nabyć w tamtejszym Urzędzie Wojewódzkim Wydziale Geodezji i Kartografii. Jak kupisz będziesz bardzo zadowolony. Informuję z zastrzeżeniem, ponieważ niektórzy urzędnicy są bardzo przywiązani do pojęcia "mapy tajne" lub "mapy poufne", pomimo, że mapami satelitarnymi, dokładniejszymi częstokroć od ww. wymienionych dysponują określone służby krajów zachodnich. Powodzenia ! Odpowiedz Link
leszeks Re: dokładne mapy roztocza 29.04.06, 22:33 Tak, sa 1:25000 ale dla Roztocza naklad wyczerpany. OD dwoch lat probuje kupic je w Warszawie u Centralnego Geodety Kraju (sklep przy Zurawiej). I non stop powtarzaja, ze dodruk bedzie w kwietniu. Jesli ktos moze sprawdzic w Lublinie w Wojewodzkim Wydziale Geodezji i Kartografii to bede wdzieczny za informacje. Pozdrawiam, Leszek. www.hucisko.pl Odpowiedz Link
koszatek Re: dokładne mapy roztocza 02.05.06, 00:23 Masz na mysli te w układzie 1965 ? One niestety obejmują tylko fragment Roztocza, a reszta prawdowpodobnie już nigdy nie zostanie opracowana, bo prace nad 1965 zostały zaniechane. Odpowiedz Link
leszeks Re: dokładne mapy roztocza 02.05.06, 23:57 Tak, to chodzi o te mapy w układzie 1965. Będąc w ww sklepie kupiłem mapy okolic Warszawa, teraz sprawdziłem i to są te mapy. Z tego co pamiętam to na indeksie map widziałem Roztocze. Ale interesowały mnie wtedy okolice Zwierzyńca. Rzeczywiście, nie pamiętam czy była część południowa Roztocza. Jeśli chodzi o tą część, którą byłem zainteresowany to pani powiedziała, że nakład wyczerpany i żebym spróbował w kwietniu. I tak przez dwa lata bez skutku. Wciąż mam nadzieję, że nakład będzie wznowiony. Pozdrawiam, Leszek. www.hucisko.pl Odpowiedz Link
koszatek Re: dokładne mapy roztocza 06.05.06, 04:04 Sprawdziłem na indeksie, w 1:25000 wydany został teren na północny zachód od Zwierzyńca: Czarnystok, Sąsiadka, Frampol itd, w kierunku Radecznicy i dalej. Natomiast sam Zwierzyniec i reszta ku granicy (Krasnobród, Tomaszów, Zamość, Biłgoraj itd.) nie została w ogóle opracowana i już nie będzie . Jedyna znana mi mapa 1:25000 tych okolic pochodzi z lat 60-tych. Ta, którą mam, nie obejmuje jednak znacznej częsci Puszczy Solskiej (ówczesnego powiatu Biłgorajskiego). Ma może ktoś dostęp do tego ? Odpowiedz Link
leszeks Re: dokładne mapy roztocza 06.05.06, 17:51 Ok, moja pomyłka. Chodziło o 1:50000. Mam Tomaszów Lubelski, Tyszowce, Grabowiec i Zamość Pn. Natomiast brakowało pasa na zachód od tych map (czyli m.in Zwierzyniec) i wciąż czekałem na dodruk. Pozdrawiam, Leszek. www.hucisko.pl Odpowiedz Link