Gość: JA IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.01.04, 10:34 Już można posłuchać piosenki Ani promującej płyte,która wyjdzie w lutym.Oczywiście na stronie BMG. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Ania Dąbrowska IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.01.04, 10:41 Ach i pare słów o Ani z tejże strony BGM "Czy można osiągnąć sukces bez kompromisów? W dzisiejszych czasach wydaje się to dość trudne. W każdym momencie swojego życia trzeba ulec. Często zaczyna się już przy wyborze szkoły, o której decydują rodzice. Byłam zawsze szczera w tym jak i co śpiewam, nie szłam na kompromisy. Mam nadzieję, że ludziom się ta moja szczerość spodoba" mówi Ania Dąbrowska, którą niektórzy pamiętają pewnie z drugiej edycji "Idola", inni zaś ze znakomitych występów wraz z Homosapiens i Jackiem Lachowiczem ze Ścianki, na kompilacji Sissy Records "PROJEKT SI 031’ (...) Od zawsze wiedziałam, że chcę zajmować się muzyką. Autorska płyta to było coś, o czym zawsze marzyłam" – mówi Ania, która sama komponuje i pisze teksty. Oprócz utworów autorskich płyty na swą płytę wybrała też dwa niezwykłe covery: "Charlie Charlie" The Camp (solowego projektu Niny Persson z The Cardigans) i - niespodzianka – 'Souvenir" grupy OMD, nagrany wspólnie z Kubą Wandachowiczem z Cool Kids of Death(...) Posłuchajcie zresztą "..."- to jeden z najbardziej poruszających fragmentów płyty...... zupełnie pozbawiony tekstu. Ania – skromna, skupiona, wyciszona, budzi się do życia w dźwięku, istnieje w melodii, rozmawia z trąbką, basem, bębnami... A my w napięciu oczekujemy, co z tej rozmowy wyniknie. Wydaje się, że płyta ta mieści więcej emocji niż można wyrazić przez czterdzieści minut. Nie dlatego, że to muzyka debiutantki, pełnej zapału, nie przeżartej rutyną, wyzbytej cynicznych kalkulacji. Dlatego, że Ania potrafi wyśpiewać wszystko. Z pewnością nie potrzebuje protekcjonalnego poklepywania po plecach: " nienajgorzej - jak na pierwszy krążek, jak na nasz rynek, jak na Idola" – tak często zdradzamy własne kompleksy. W tym przypadku takie opinie się nie pojawią - przynajmniej nie z ust / spod pióra tych, którzy tej płyty wysłuchali. (...)Ania wkracza na scenę jako dojrzałą artystka w pełni młodzieńczych sił. Jej samoświadomość, upór i konsekwencja w działaniu zaskakują, gdy spojrzy się na drobną, nieco nieśmiała 23-letnią dziewczynkę. Ta dojrzałość poparta jest jednak niecodziennym talentem Odpowiedz Link Zgłoś
azja.pl Re: Ania Dąbrowska 06.01.04, 11:15 A ja jej w ogole nie kojarze! Ona byla w drugiej edycji Idola? Kiedy odpadla i czy mozna obejrzec jakis jej teledysk w tv? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Ania Dąbrowska IP: *.pwst.krakow.pl 06.01.04, 11:25 ona była w pierwszej edycji idola. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenik1 Re: Ania Dąbrowska 06.01.04, 11:37 z I edycji Idola idol.interia.pl/uczestnicy/ed1/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumix Re: Ania Dąbrowska IP: 217.96.18.* 06.01.04, 12:03 a ona coś nie dzoiałałą ze Smolikiem i nie chwaliła jej Nosowska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Ania Dąbrowska IP: *.pwst.krakow.pl 06.01.04, 12:19 www.ania-dabrowska.prv.pl/ ANIA DĄBROWSKA Dotychczas współpracowała z Andrzejem Smolikiem przy płycie Krzysztofa Krawczyka „Bo marzę i śnię”, gdzie nagrała partie wokalne do ośmiu piosenek. Została także zaproszona do udziału w Projekcie SI 031, gdzie zaśpiewała duet z Homosapiens, a także wykonała własną kompozycję z Jackiem Lachowiczem ze Ścianki. Aktualnie pracuje nad swoją debiutancką płytą, która ukaże się jesienią tego roku. (ww2.tvp.pl/tvppl/575,2003052341546.strona) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezalogowany Re: Ania Dąbrowska IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.01.04, 09:18 No i jak Wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: Ania Dąbrowska IP: *.neonet.gliwice.pl / *.neonet.gliwice.pl 08.01.04, 10:10 a co ma się podobać. Nie chce mi się nic ściągnąć:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Ania Dąbrowska IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.01.04, 10:22 na stronie bmg,w dziale artysci,Ania ,można posluchać piosenki Tego chcialam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: Ania Dąbrowska IP: *.neonet.gliwice.pl / *.neonet.gliwice.pl 08.01.04, 10:25 może podaj link... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Ania Dąbrowska IP: *.chello.pl 08.01.04, 10:38 www.bmg.pl/bmg/bio1.php?ID_wyk=405&nazwa=ANIA swietny kawalek jezeli cala plyta bedzie tak dobra.... :) w kazdym razie Ania pierwsza pokazala, ze jednak mozna sie postawic BMG i nagrac swoja plyte, a nie plyte wymyslona przez panow z dzialu marketingu chwala jej za to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: Ania Dąbrowska IP: *.int.warszawa.sint.pl 19.01.04, 12:01 juz podobno jest teledysk, widzial ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koralik Re: Ania Dąbrowska IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.01.04, 12:11 Tak widziałam można na stronie bmg go obejrzeć.Piosenka jest całkiem fajna!! Odpowiedz Link Zgłoś