morgen_stern 03.01.10, 10:54 Baba z tej reklamy ma tak koszmarną wymowę, akcent i tembr głosu, że ilekroć na nią trafiam, mam ochotę zrzucić telewizor z balkonu. Skąd oni ją wytrzasnęli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkokos Re: Reklama be2 03.01.10, 11:26 zza jakiejś granicy, jakiś babon, co od stu lat w niemczech mieszka i w swej polszczyźnie ma więcej naleciałości niż naturalności to się zdarzało na początku lat 90., gdy obcy reklamodawcy uważali, że nikt w polsce im dobrze polskiej wersji nie zrobi i wychodziły takie śpiewy jak w gilette "nalepsi dla meśćiznyyyyy". a teraz pewnie taniej było znaleźć polkę z okolicy niż zapłacić profesjonalnej lektorce w polsce. ale to rybka. znacznie bardzie wkurza mnie dyżurna jaszczurka czytająca promosy w hallamarku. pretensjonalna, nie panująca nad falowaniem głosu (wysoko-nisko-wysoko-nisko), ociekająca fałszem i sztucznością. nie potrafię o babie myśleć inaczej niż jaszczurka i chyba nie zdarzyło mi się jeszcze obejrzeć filmu, który by reklamowała... a głos pewnie był aprobowany przez jakiegoś zagranicznego zarządcę, bo nie wierzę, by ludzie pracujący w polsce nad hallmarkiem tej obłudy nie słyszeli. chyba że to czyjaś panna, to wtedy wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
kkokos Re: Reklama be2 03.01.10, 13:57 e tam, żadne to szczęście, ominęło cię parę niezłych seriali krymynalnych, zwłaszcza brytyjskich :) Odpowiedz Link Zgłoś