Dodaj do ulubionych

MJM dzis-absurdy

IP: *.iweb.pl 24.02.04, 22:08
pierwszy absurd w dzisiejszym odcinku to Terenia w mieszkaniiu prowizorce,
tyrajaca na kasie z pampersem i ....ubrana w swterek Cottonfield-Jacpot z
kolekcji jezien zima 2003/2004. Niby bida a pulowerek za jakies 2 bańki

zauważyliście coś jeszcze??

aha- a seniorka Mostowiakowa jak podczas rozmowy memławej Marty z Tatem
poszła okna zamykać to zamykała takdługo,az sie ciemno zrobiło...... a potem
to pewno w krzunach leżała i podsłuchiwała te dysputy
ona zreszta i tak albo okna uszczelnia albo zamyka
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: MJM dzis-absurdy 24.02.04, 23:34
      Małgochna wpatrująca się w akwarium Norbiego: "czysto, obiad podany" - a woda w
      tym akwarium zielonkawo-mętna (mały papug poskapił na glonojada ?)
      • Gość: widz Re: MJM dzis-absurdy IP: 217.153.149.* 25.02.04, 08:25
        kanapki które zrobił dla Gośki syn Marty Moskowiak, gówniarz a wyglądały niczym
        z dobrego bufetu - sałatka, pomidorek, serek......
        ledwo co położył je na stole a juz stwierdzili że muszą wyjąść i przekąska
        została na stole ... a tyle się chłopak napracował :(((
      • lahliq Re: MJM dzis-absurdy 25.02.04, 08:33
        Glonojad był kupiony. Widziałam ten odcinek gdy akwarium zostało
        sprezentowane. ;) Glonojad wtedy był. ;)
    • paool Re: MJM dzis-absurdy 25.02.04, 09:08
      Nie wiem czy zauważyliście, ze oni maja problemy z porą dnia. Jak w Warszawie
      dzień i ewidentnie jasno w pokoju, w Grabinie siedzą przy lampie albo jeżdżą
      samochodami na światłach. tak jest w prawie każdym odc.
      • lunatica Re: MJM dzis-absurdy 25.02.04, 10:05
        w pewny okresie roku jeździ się z włączonymi światłami przez całą dobę :-)
    • Gość: glus filmowiec Re: MJM dzis-absurdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 09:50
      A Malgosia. ktora bucy, bo maz dowiedzial sie o zdradzie, a sama mowila ze
      Michala nie kocha i ze nie wyobraza sobei dalszego zycia z nim. Dowiedzial sie
      i dobrze!!! Powinna sie cieszyc.
      • Gość: dezerter Re: MJM dzis-absurdy IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.04, 10:10
        Małgosia ryczy no-stop, bez względu na powody, zresztą nie tylko ona, wszyscy
        tam płaczą co chwilę, ale dołujący serial M jak Morze łez
      • moniq_c Re: MJM dzis-absurdy 25.02.04, 10:18
        Gość portalu: glus filmowiec napisał(a):

> A Malgosia. ktora bucy, bo maz dowiedzial sie o zdradzie, a sama mowila ze
        > Michala nie kocha i ze nie wyobraza sobei dalszego zycia z nim. Dowiedzial
        sie i dobrze!!! Powinna sie cieszyc.

a tymczasem w dziesięć minut naprodukowała stos usmarkanych chusteczek u
        Marty ;-))))
        • jak_sie_pije_to_sie_nie_je Re: MJM dzis-absurdy 25.02.04, 10:22
          no a jakby Ciebie przeleciał Napiórkowski a później olał moczem maksymalnie,
          dodatkowo opisał to wszystko z detalami - nawet w temacie łechtaczki - w
          książce, która byłaby trendy tak jak teraz 'Paryż, Londyn, Dachau' i mąż by Ci
          wrócił itp to nie zapłakała byś tylu chusteczek. Przy płaczu się smarka też
          dodatkowo, więc gluty trzeba wycierać do tego również a nie tylko łzy.
          • Gość: P-77 Re: MJM dzis-absurdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 12:06
            Przecież MAłgosia nie załamała sie z powodu Michała (chyba tylko raz zapytała o
            niego i to bez szczególnego zainteresowania) tylko z powodu Lucjana.
            Mam wrażenie, że aby odcinek był ważny Małgosia musi płakać przynajmniej raz.
            • moniq_c Re: MJM dzis-absurdy 25.02.04, 12:32
              Gość portalu: P-77 napisał(a):

> Mam wrażenie, że aby odcinek był ważny Małgosia musi płakać przynajmniej raz.

hi hi wczoraj z kumplem robiliśmy zakłady, ile razy i gdzie jeszcze pójdzie
              chlipać ;-))))
          • lahliq Ciekawy nick bt 25.02.04, 12:20

• moniq_c odp. 25.02.04, 12:23
            po pierwsze taki Napiór obleśny nie miałby najmniejszych szans żeby mnie nawet
            dotknąć
            po drugie z tego co pamiętam nie zrobił tego siłą ani podstępem - sama mu do
            wyra wlazła-co jej zresztą osobiście przypomniał, więc nie powinna zgrywać
            wiecznie skrzywdzonej niewinności bo sama sie w to wszystko wpakowała
            po trzecie w żywe oczy skłamała ojcu, że nic jej Kamisem nie łączy - ojciec jej
            zaufał i uwierzył - wyszedł z tym na idiotę, więc powinna chociaż teraz mieć na
            tyle godności i odwagi cywilnej żeby ponieść konsekwencje swoich zachowań, a
            nie pędzić do siostry żeby jej ratowała opinię u ojca...
            to tyle
            • Gość: Betrix Re: odp. IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 25.02.04, 12:38
              Oczywiście nie pochwalam postępowania Małgosi, jednocześnie nie rozumiem
              postawy Wichury.I uważam,że Marta powiedziala ojcu prawdę.Małgośka była
              załamana, a rodzice są od tego, by kochać dziecko nie tylko wtedy gdy spełnia
              ich oczekiwania, ale również wtedy, gdy są z nim problemy...poza tym przecież
              to już dorosła dziewczyna...I problem nr jeden to nie to z iloma tam spała,
              tylko,ze okłamala rodziców...Plusem dla niej powinno być już chćby to, że
              przyznała się do klamstwa, a nie brnęła w nie dalej. A takie zachowanie
              rodziców ( dobrze, że mają sie gdzie wyprowadzić, bo nie wiem, czy tak chętnie
              pakowaliby walizki, gdyby mieli płacić za hotel lub tułać się po znajomych)
              doprowadzić może do zupełnego załamania , w skrajnych przypadkach nawet do prób
              samobójczych....Rodzice są od tego by wybaczać, pocieszać, utulać i zapewniać o
              swej miłości. Taka jest , oczywiście w/g mnie rola naprawdę kochających
              rodziców. Ojciec Małgosi nawet nie próbował z nią rozmawiać i bezwzględnie
              odrzucił wszelkie próby nawiązania kontaktu przez Małgosię.No przpraszam..czy
              to jest wzór postępowania dorosłych ludzi? Zachowali się jak dzieci...nie
              podoba się nam, to Cię ukarzemy, zabierzemy zabawki i pójdziemy bawić się gdzie
              indziej....Chyba,że jest to ewidentny przykład tego,że na starośc faktycznie
              dziecinniejemy;)
              • Gość: ale Re: odp. IP: 193.111.166.* 25.02.04, 12:45
                fakt, że traktujesz to tak serio jest dla mnie przerażający......
                • Gość: Betrix Re: odp.do ale... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 25.02.04, 15:18
                  Nie chcę nikogo przerażać:))))Nie martw się ale- umiem odróżnić fikcję od
                  realu, tylko trochę mnie już ten serial wkurza.............Wszystko
                  nienaturalne i ogólnie ble ble ble,...flakowo-oleiście się robi....
                  • Gość: ale Re: odp.do ale... IP: 193.111.166.* 25.02.04, 16:13
                    a zatem po kiego grzyba to oglądasz???
                    • Gość: Betrix Re: odp.do ale... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 26.02.04, 09:28
                      Jestem kobietą:)))))
                      • Gość: ale Re: odp.do ale... IP: 193.111.166.* 26.02.04, 09:56
                        ja tez, ale nie oglądam durnowatych seriali, nie czytam głupich kolorowych
                        pisemek o tym że tylko buty za 1000 zł sa w tym sezonie modne i o tym, że pani
                        H z panem C mieli romans za plecami pana H, który okazał się gejem i miał 7
                        operacji plastycznych pośladków oraz o tym, że tylko uprwiajac seks na
                        kserokopiarce można zrobic kariewre i miec orgazm jednoczesnie

bycie kobieta nie oznacza, że człowiek musi dac się ogłupiac...
                        przepraszam, ale bycie kobieta nie oznacza bycia kretynką

oglądasz bo chcesz, bo ci sie podoba, bo lubisz, bo cie interesuje - tylko
                        dlaczego sie tego wstydzisz???
                        • Gość: Betrix Re: odp.do ale... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 26.02.04, 12:56
                          Ale...skąd u Ciebie tyle agresji???? Przeciez zupełnie mnie nie znasz. Wyobraź
                          sobie, że ogladam MjM z przyzwyczajenia,bo lubię i wcale się tego nie
                          wstydzę...chociaż z czasem serial traci coraz więcej(o czym już
                          wspominałam)...To,że ogladam ten film oraz to że jestem kobietą nie oznacza, że
                          łykam wszystko. Nie jesteś taka wyjątkowa, droga Ale...Wyobraź sobie,że jak mam
                          oglądac telewizję, to wolę poczytać książkę... i na pewno nie typu Harlequin,
                          a na czasopisma typu Tina, Z Zycia gwiazd,Przyjaciółki itp itd po prostu szkoda
                          mi czasu. A jeżeli nie oglądasz głupich seriali ( jak niektóre głupie kobiety -
                          do których niewątpliwie według Ciebie należę) to czemu w ogóle zabierasz głos
                          na tym wątku forumowym???
                        • Gość: Betrix Re: odp.do ale... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 26.02.04, 13:02
                          poza tym,moja droga Ale.....popatrz na świat troszkę z przymróżeniem oka. Moja
                          odpowiedź(że jestem kobietą )była w swym charakterze odpowiedzią
                          żartobliwą...którą Ty potraktowałaś niezwykle poważnie, która Cię uraziła i
                          przez która obrażasz mnie. A przecież to tak wspaniale być kobietą!!!!!:)))))))
                          • Gość: ale Re: odp.do ale... IP: 193.111.166.* 26.02.04, 14:00
                            skoro oglądasz, bo luibisz, to dlaczego tego nie mówisz od razu?
                            a to, że nieczytasz tiny, to nie znaczy, że jesteś intelektualistką - założę
                            się, że czytujesz TwójStyl, Elle, Cosmopolitan lub cos podobnego - a to ten sam
                            szit, tyle, że za większe pieniądze zrobiony
                            a ja zabieram watek, bo lubie z ludxmi gadać, ot co i nie moge wyjść z podziwu
                            nad tym jak strasznie się ludzie podniecaja takimi głupotami

bycie kobieta jest piekne, ale uzywanie tego jako wymówki... błe
                            • Gość: Betrix Re: odp.do ale... IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 26.02.04, 14:09
                              Jeśli się założyłaś , to przegrałaś:)))))))Za intelektualistkę nigdy się nie
                              uważałam. Ty natomiast cierpisz chyba na pewną odmianę feministycznej
                              ksenofobii. Pozdrawiam i kończę nasz dialog, bo staje się on bezsensowny, tak
                              jak i przedmiotowy serial/Żegnaj:)
          • es_el Re: MJM dzis-absurdy 25.02.04, 13:26
            drogi jak_sie_nie_je,
            nie nadazam za toba (czy raczej za idea), czy to jakis nickowy experiment?
            wszystkie sa niezle...
            pozdrawiam serdecznie,
            s_l
            • lahliq Re: MJM dzis-absurdy 25.02.04, 15:42
              es_el napisał:

> drogi jak_sie_nie_je,
              > nie nadazam za toba (czy raczej za idea), czy to jakis nickowy experiment?

Chyba tak...
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=10964332&a=10969402
              ale to nie my!!!
              :)
      • Gość: seweryna Re: MJM dzis-absurdy IP: *.icpnet.pl 25.02.04, 16:04
        Ryczy i leci do domku dla letników przytulać się do swetra swego niekochanego
        męża...
    • magdzinek Re: MJM dzis-absurdy 25.02.04, 12:54
      kinga opowiadała madzi, że przed maturą też
      myślała, że jest w ciąży, a potem chyba do
      mężusia, że to było dwa lata temu...
      skoro dopiero co zaczęli studia, to maturę
      chyba zdawali też w tym roku...
      no chyba, że w tamtych okolicach jest inaczej
      niż wszędzie...

;)
      • anx Re: MJM dzis-absurdy 25.02.04, 13:36
        magdzinek napisała:

> kinga opowiadała madzi, że przed maturą też
        > myślała, że jest w ciąży, a potem chyba do
        > mężusia, że to było dwa lata temu...
        > skoro dopiero co zaczęli studia, to maturę
        > chyba zdawali też w tym roku...
        > no chyba, że w tamtych okolicach jest inaczej
        > niż wszędzie...
        >
        > ;)

A może np. przed maturą czyli w III klasie liceum? ;)
        • lahliq Re: MJM dzis-absurdy 25.02.04, 15:50
          A nawet w przedszkolu - też przed maturą... ;)
    • johnny_tomala Re: MJM dzis-absurdy 25.02.04, 13:37
      a nie zauważyliście rzeczy ktrej ja nie mogę zrozumieć? mianowicie ta straszna
      tajemnica że się małgosia puściła. ten młody pyta się tej sędziny , w końcu
      siosty własnej, co się dzieje? a ta mu mówi jak małgosia będzie chciała to Ci
      sama powie. jeeeeeeezuuuuuuu coto za rodzina? w szczególności że kamis to
      opisał wiec można sobie o siostuni poczytać ze szczególami. powiedziała by po
      ludzko własnemu bratu - wiesz małgościa się z letnikiem puściła i teraz są
      kłopoty. a nie jakieś tajemnice że to sprawy osobiste i takie tam brednie.
      pierdoły i tyle
    • Gość: mania Re: MJM dzis-absurdy IP: *.icpnet.pl 25.02.04, 16:09
      Kingunia z tymi witaminkami i tym soczkiem...jakie to infantylne..
      • Gość: Jola Re: MJM dzis-absurdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 16:40
        Może to nie absurd prosto z MjM, ale takei message: ten jak go niektórzy
        nazywają "obleśny" Napiórkowski czyli w cywilu Waldemar Kownacki, był w
        młodości super facetem, naprawdę. No i tak się nieładnie zestarzał. Zresztą
        Gabi Kownacka chyba do dziś ma do niego sentyment, bo sobie primo voto
        zostawiła na wieczną pamiatkę.
        • Gość: gabi Re: MJM dzis-absurdy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.04, 12:33
          Ale za to Gabi Kownacka do dzisiaj sie swietnie trzyma :)
      • Gość: Jola Re: MJM dzis-absurdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 16:41
        Może to nie absurd prosto z MjM, ale taki message: ten jak go niektórzy
        nazywają "obleśny" Napiórkowski czyli w cywilu Waldemar Kownacki, był w
        młodości super facetem, naprawdę. No i tak się nieładnie zestarzał. Zresztą
        Gabi Kownacka chyba do dziś ma do niego sentyment, bo sobie primo voto
        zostawiła na wieczną pamiatkę.
    • Gość: king Re: MJM dzis-absurdy IP: *.zec.lodz.pl 26.02.04, 08:31
      ja rozumiem wszystkie absurdy, placzaca Malgosie i inne. ale ja chce zwrocic
      uwage na to, ze to wlasnie w tym odcinku okazalo sie ze to jednak Radomska
      Marte sledzi i zdjecia jej robi.
      zupelnie nie wiem dlaczego.
    • wojtek_kosynier Nie oglądam wszystkich odcinków i jak coś 26.02.04, 12:04
      przeoczyłem to przepraszam. Tym niemniej za pewną niekonsekwencję scenariuszową
      należy uznać, we wtorkowym odcinku, scenę pobytu Stefana w domu Hanki i Marka.
      Dwa, trzy odcinki wstecz Marek z oburzeniem wspominał żonie o widoku jaki
      ujrzał przed domem Niemca, czyli o scenie pocałunku (nawiasem mówiąc cosik
      nieudolnego) Stefana z Małgosią. A tu Stefan, jak gdyby nigdy nic, siedzi u
      nich - a nawet podżera surowe ciasto z miski...
      • Gość: sa-bella Re: Nie oglądam wszystkich odcinków i jak coś IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.02.04, 19:52
        A jak Płaczliwa Małgoś była z małym papugiem u Norberta to na stół wjechał
        pokrojony sernik. Pogadali, pogadali a potem Norbert mówi:" N to do stołu i
        POKRÓJMY sernik". Niby drobiazg, ale od razu widać, że serial jakiś drweniany.
        • bm_ka Re: Nie oglądam wszystkich odcinków i jak coś 26.02.04, 21:28
          Gość portalu: sa-bella napisał(a):

> A jak Płaczliwa Małgoś była z małym papugiem u Norberta to na stół wjechał
          > pokrojony sernik. Pogadali, pogadali a potem Norbert mówi:" N to do stołu i
          > POKRÓJMY sernik". Niby drobiazg, ale od razu widać, że serial jakiś drweniany.

Słabo u Ciebie ze zwrokiem!Tu akurat absurdu nie było, sernik był w kawałku
          kiedy wjechał na stół! :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka