Gość: max IP: *.osiedla.net 29.02.04, 23:45 dyrektorze "czerwinskim":) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anakin Re: niezle wojewodzki pojechal dzisiaj po IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.02.04, 23:47 Bardziej mnie interesuje wątek o Chylińskiej. Może ktoś to rozwinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eroll Re: niezle wojewodzki pojechal dzisiaj po IP: *.chello.pl 29.02.04, 23:56 kuba powiedział że aga chce 25 tys za udział w jego programie no i zaczął zbierać kasę od gości, hehe ciekawe czy Nina i Zieliński przeczytali już książeczkę? Luft wypadła całkiem ok. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: niezle wojewodzki pojechal dzisiaj po 01.03.04, 09:55 to faktycznie była perełka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: niezle wojewodzki pojechal dzisiaj po 29.02.04, 23:58 Gość portalu: Anakin napisał(a): > Bardziej mnie interesuje wątek o Chylińskiej. Może ktoś to rozwinie? też byłabym wdzięczna, bo za późno włączyłam tv. a co do ksiązki M.Luft - to chyba nazwiska i imiona bohaterów budzą odpowiednie skojarzenia. Wojewódzki by chciał, żeby wszystko było dosłownie, ale wg mnie nie powinno. Ja tam wolę powieść pełną aluzji czytać niż raport o działalności telewizji publicznej. Przecież inteligentni ludzie się domyślą o co chodzi. i trzeci, ale nie najmniej wazny wątek - Kurt Nilsen. Piosenki ma średnie (żeby było jasne - nie w moim stylu), ale ten głos.... No i nie rozumiem czepiania się ejgo wyglądu. Moim zdaniem jest uroczy i zwróciłabym na niego uwagę. Ale widocznie jakaś dziwaczna jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eroll Re: niezle wojewodzki pojechal dzisiaj po IP: *.chello.pl 01.03.04, 00:05 Kurt jest spox, widać że sodówa mu nie uderzyła do głowy po wygraniu światowego idola, mam nadzieję że pozostanie skromnym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me still so ho(r)n Re: niezle wojewodzki pojechal dzisiaj po IP: 217.153.143.* 01.03.04, 00:08 kicha , kaszana ten dzisiejszy program , ta popierdolka z kurtem , nie wiadomo czemu sluzyla , mogl go jeszcze nauczyc " chcialbym bzyknac ew puknac gorniak " , nic , po co on tam siedzial , z luft tesz kicha , niczego sie nie dowiedzialem z tego programu , kuba z siebie zrobil tylko blazna , zmarnowana godzina czasu , mozna by pojsc dalej i napisac ze to bylo nachalne promowanie tego z idola ale po co , Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: niezle wojewodzki pojechal dzisiaj po 01.03.04, 00:12 Gość portalu: me still so ho(r)n napisał(a): >to bylo nachalne promowanie > tego z idola ale po co , no właśnie - po co niby miałby promować idola norweskiego, przy okazji nabijając się niemiłosiernie z idolki polskiej, której "sukcesu" jest jednym z ojców na jego tekście "she's so high - piosenka o alicji janosz" głośno się uśmiałam, jak już dawno nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QLB Re: niezle wojewodzki pojechal dzisiaj po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 10:10 Program Wojewodzkiego od jakiegos czasu stal sie miejscem promocji kazdego, kto nagral plyte czy wydal ksiazke. Luft byla tego najlepszym przykladem - to nachalne przypominanie kiedy to jej dzielo bedzie w sprzedazy. Kogo obchodza wypociny wykreowanej przez kolorowe szmatlawce panienki z okienka niewiele soba reprezentujacej? W ogole kwestia prezenterow tv publicznej jest dla mnie zenujaca - kiedys byli to ludzie zapowiadajacy po prostu kolejny program czy film, ale za to jak to robili taki Suzin czy Loska? Teraz kreuje sie prezenterow na wielkie gwiazdy, a to miernoty zupelne robiace wokol siebie duzo szumu we wspominanych kolorowych pisemkach. No i Wojewodzki ma kogo zapraszac :-) P.S. Z Chylinska faktycznie ciekawa sprawa i jestem sklonny uwierzyc, ze zazadala tyle kasy za wystep. Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Chylińska, kasa, Górniak 03.03.04, 09:39 1) Ile Wojewódzki płaci gościom za wizytę? Bo chyba nie idą tam w ramach promocji - charytatywnie? W kazdym razie 25000 zł to to nie jest... ;) Brawo dla Kuby, ale ja nawet pół grosza na Chylińską nie dam. ;) 2) Czy Górniaczka złoży oficjalny protest w ambasadzie Norwegii? ;) Ciekawe czy Kurt by to powtórzył, gdyby wiedział o kim mówi... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liama Re: Chylińska, kasa, Górniak IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 12:10 nie sądzę, żeby Kurt w ogóle wiedział co mówi ....;-) Natomiast ciekawe czy Kuba w ogóle coś płaci swoim gościom? Przecież zazwyczaj zaprasza ludzi, którzy właśnie są w trakcie jakiejśc większej lub mniejszej promocji swojego tworu - a pokazanie się w programie, ktory ogląda średnio 3 miliony widzów to dla nich smaczny kąsek. Takiej promocji nie zapewni żadna agencja reklamowa. Kwestia tylko jak się wypadnie i czy odnajdzie się w konwencji programu narzucanej przez Kubę. Taka np. Kasia Nosowska od początku konsekwentnie odmawia przybycia do programu. A jeśli historia z Chylińską jest prawdziwa to naprawdę jestem zdziwiona takim zachowaniem. Przecież ona jest w przededniu wydania płyty, która raczej nie będzie zbyt często puszczana w mediach. A tak btw - to od kiedy ona stała się tak cholernie "gwiazdorska"? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Re: Chylińska, kasa, Górniak 03.03.04, 12:27 Najbardziej widac było promocję w przypadku pp. Pazurów. ;) Czarek promował "Nienasycenie" a potem Weronika samego Czarka... Rzyg! Chylińska czuje się gwiazdą od dawna, podejrzewam, że od momentu kiedy Skawińskiemu sie przedstawiła... Co do Kuby: jak dla mnie za dużo czasem mówi, bardziej promuje siebie niż innych, ale i tak bardzo lubię go oglądać. Jego humor po prostu mnie bawi. Niesamowitą klasą u Kuby wykazał się Jan Kanty Pawluśkiewicz - tak na marginesie. Ciekawe dlaczego Nosowska odmawa pokazania sie u Kuby? Kubie trzeba przyznac, ze jesli coś/ktos jest dobry to to pokaze, ale jesli ktos się wygłupił to nie zostawi na nim suchej nitki i nie lize mu d... Tak jak wspomniany wczesniej J.K. Pawluśkiewicz: "Panie Janie! Taka legenda! Tyle muzyki filmowej! Marek Grechuta! A pan nagle z czyms takim..." ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liama Re: Chylińska, kasa, Górniak IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 12:35 Też mnie bardzo dziwi, że Kasia tak kategorycznie stawia sprawę. Tym bardziej, że Kuba towarzyszył zespołowi Hey od samego początku - kręcił im pierwsze teledyski, promował w Trójce, zapraszał do programu na Polsacie, na kilku pierwszych płytach zawsze były podziękowania dla Wojewódzkiego. W sensie chodzi mi o to, że Nosowska zna Kubę bardzo dobrze, nie patrzy na niego przez pryzmat "idolowego chama" i powinna wiedzieć, że to dobry muzyczny dziennikarz. Ale wiesz, Nosowska to dosyć awangardowa artystka i może w pewnych programach nie pokazuje się "programowo"? Szkoda wielka, bo taki program z nią obejrzałabym z ciekawością. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to_tylko_ja Re: Chylińska, kasa, Górniak IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 03.03.04, 17:15 Ja osobiście nie dziwię sie Nosowskiej. Jest artystką uznaną i nie musi robć sobie reklamy w takim szmatławcu jakim jest ten program. Na pewno nie jest prawdą że ona się Wojewódzkiego boi i dlatego nie chce przyjąć zaproszenia. Początkowo oglądałem ten program, ale ile można słuchać tych samych, skądinąd nieraz (lecz nie często) dowcipnych tekstów pana W. Przecież od tego można się porzygać! A wracając do Nosowskiej, podejrzewam, że gdyby jej zaproponowano występ w innym, bardziej ambitnym programie, przyjęłaby go bez wahania. Nadmieniam, że nie jestem fanem Nosowskiej i nigdy nie słuchałem Hey. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liama Re: Chylińska, kasa, Górniak IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 17:33 dwa nicki, dwie opinie ;-)))) Nikt tutaj nie napisał, że Nosowska boi się Wojewódzkiego. Zastanawiałyśmy się tylko z lahliq skąd jej niechęć do wystąpienia u Kuby się może brać. Natomiast co występowania w ambitniejszych programach: swego czasu Kasia była jurorką w programie "Mini playback show", wystąpiła w programie Alicji Resich- Modlińskiej "Wieczór z Alicją", w programie Jagielskiego itd....nie przesadzałambym z tymi opiniami, że Nosowska bierze udział tylko w ambitnych i wysoce artystycznych projektach. I rzecz jasna nie uważam też, że program Kuby takim NIE jest. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Chylińska, kasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 20:46 Ej, a może z Chylińską jest tak jak dawno temu z Tyszkiewicz i jej występem w reklamie odkurzaczy (ktoś to jeszcze pamięta???). Widziałam kiedyś wywiad z Tyszkiewicz, w którym aktorka opowiadała, że producent tych odkurzaczy strasznie ją męczył i prosił o udział w reklamie sprzętu. Tyszkiewicz, co zrozumiałe nie bardzo miała ochotę być kojarzona z rurą odkurzaczową i żeby się producent już od niej wreszcie raz na zawsze odczepił rzuciła hasło, że OK, wystąpi, ale za 60.000 USD - i co?? I producent klepnął stawkę, a Tyszkiewicz nie miałą wyboru, musiała przełknąć żabę i dać się sfotografować z odkurzaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Chylińska, kasa, Górniak IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.03.04, 21:08 > Nikt tutaj nie napisał, że Nosowska boi się Wojewódzkiego. Zastanawiałyśmy się > tylko z lahliq skąd jej niechęć do wystąpienia u Kuby się może brać. > Natomiast co występowania w ambitniejszych programach: swego czasu Kasia była > jurorką w programie "Mini playback show", wystąpiła w programie Alicji Resich- > Modlińskiej "Wieczór z Alicją", w programie Jagielskiego itd....nie > przesadzałambym z tymi opiniami, że Nosowska bierze udział tylko w ambitnych i > wysoce artystycznych projektach. I rzecz jasna nie uważam też, że program Kuby > takim NIE jest. > > pozdr. A jednak, dla mnie K.W. to haniebna postac a jego program prezentuje poziom polskiego hip hopu. Intelektualny chwast! A kiedys go lubilem...wstyd sie przyznac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liama Re: Chylińska, kasa, Górniak IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 21:47 A mógbyś napisać dlaczego uważasz Wojewódzkiego za "haniebną" postać? Tak z ciekawości pytam...:-)))) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Wojewódzki IP: *.revers.nsm.pl 04.03.04, 01:29 Ja tam go nawet polubiłem, bo dupek (piszę dupek, bo zarozumialec z niego piekielny) jest błyskotliwy, cięty i inteligentny. Ale jednej rzeczy mu nie mogę wybaczyć - krytyki zespołu Iron Maiden, którego zapewne od dziecka nie widział na oczy i nie słyszał. To tak jakby krytykować, hmmmmm, Queen albo Deep Purple, "bo mu się nie podobają, bo nie w jego stylu". Jeżeli w większej ilości przypadków tak kreuje własne opinie, to cofam tezę o jego dużej inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś