Dodaj do ulubionych

koszmar tv

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 13:36
tragedia!!!!!!mówiąc szczerze, gdyby nie HBO, oddałabym telewizor do jakiegoś
domu dziecka, bo oferta programowa niemalże wszystkich polskich stacji to
jakaś kpina.przecież nie można od tak po prostu wybaczyć:
-zdjęcia "ballady o lekkim zabarwieniu erotycznym"
-serialu "baobab"
-powtarzania co dwa tygodnie tych samych filmów
-maćka dowbora
-michała wiśniewskiego
-nowej ramówki tvn
-nowych "genialnych" produkcji tvn
-polsatowskich seriali na czele z "czego się boją faceci.."
Za duzo jednak tego wszystkiego,żeby to wypisać..DRAMAT.
-
Obserwuj wątek
    • lahliq Re: koszmar tv 08.03.04, 13:47
      Oj nie mów, HBO tez schodzi na psy...
      A może już wszystko widziałyśmy? ;)
      • Gość: coco Re: koszmar tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 15:15
        no z pewnością widziałyćmy dużo,ale mówiąc szczerze, to wolę obejrzeć drugi czy
        trzeci raz fajny film (tak jak wczoraj "genialny klan",który po prostu
        uwielbiam), niż te zbutwiałe, zatęchłe starocie i tandetne
        sitcomy,brrrrrr.Pozdrawiam ;-)
        • franzmaurer Re: koszmar tv 08.03.04, 15:48
          Gość portalu: coco napisał(a):

> sitcomy,brrrrrr.Pozdrawiam ;-)

Najlepsze sitcomy są na Animal Planet - puść sobie dzisiaj o 22.00 kolejny
          odcinek "Urodzeni Grzesznicy" - polecam ;)
          • mahoney Re: koszmar tv 08.03.04, 16:09
            no dali na tapete ten watek , to sie zaloguje , alez ja sie poswiecam :)
            uwazam jednak ze mozna bylo wziasc inne takze watki na tapete , przykladowo
            moich jest bardzo duzo ,
            a teraz wypowiem sie w kwestii tematu a zarazem tresci watku ,
            no !
        • Gość: walosz Re: koszmar tv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 08:44
          "Genialny klan", czy genialny "Klan"? ;)
      • Gość: andy Re: koszmar tv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 16:56
        nudne je to powtarzanie jak papuga "Mężczyzna jest panem........"
    • Gość: Wicio Re: koszmar tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.04, 23:44
      Ty Coco chyba nie masz co robić, skoro znajdujesz czas na sprawdzenie oferty programowej niemal wszystkich polskich stacji i oglądanie ballad, seriali, dowbora, wiśniewskiego itd. itp. Może jakiejś pracy byś poszukała, albo przynajmniej porządek w szafie zrobiła? A nie wydziwiasz.
      Telewizor to takie sprytne urządenie, że można je w każdej chwili wyłączyć i zająć się czym pożytecznym.
      • lahliq Re: koszmar tv 09.03.04, 08:57
        Niezbyt miły Wiciu jesteś, ale chyba trzeba Cie uświadomić, że przejrzenie
        tygodniowego programu osobie o przeciętnej szybkości czytania zajmuje, góra,
        pół godziny czasu. W sam raz do porannej kawy. I zostaje jeszcze 23,5 godzin na
        zajmowanie się innymi rzeczami.
        Po drugie, telewizor to takie urządzenie, w którym chcę się czasem coś
        ciekawego zobaczyć.
        Rozumiem, że Ty pracę masz i porządek w szafie ale za to wielu innych rzeczy
        brak... Min. zrozumienia czytanego tekstu. Gdyby dziewczyna ogladała te
        wszystkie telenowele, to nie narzekałaby na ich nadmiar...
        A Ty zamiast siedzieć na forum mógłbys się zająć czymś pożytecznym...
        • dobbi Re: koszmar tv 09.03.04, 14:44
          i o to chodzi i o to chodzi
          • lahliq Re: koszmar tv 10.03.04, 10:31
            Atomówki. :)
            • marian_koniuszko1 Re: koszmar tv 12.03.04, 17:27
              lahliq napisała:

> Atomówki. :)

własnie!!! atomówki, Strażnicy Czasu, to z Ponurym(zapomnialem nazwy), i to z
              bliźnakami(wiecie jeden niebieski drugi różowy)
              "Przecież bekłem na swojej stronie!!!":)
        • Gość: Wicio Re: koszmar tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 11:46
          Skoro Coco tak narzeka i wymienia konkretne pozycje programowe i ludzi (np. serial "baobab", maciek dowbor, michał wiśniewski, nowa ramówka tvn, nowe "genialne" produkcje tvn) to niechybnie znaczy, że musi to wszystko oglądać. Bo ja powiem szczerze nie mam pojęcia o czym jest baobab, co robią i o czym rozmawiają dowbor z wiśniewskim i jak wygląda stara czy nowa ramówka tvn. A żeby mieć podstawy do wyrażenia tak druzgocącej opinii trzeba sporo tych rzeczy się naoglądać. Bo jeśli ktoś zobaczy w programie słowo "baobab" a za myślnikiem "serial jakiśtam produkcji jakiejśtam", to to nie jest chyba wystarczający powód do wieszania na nim psów?
          Ja tam na telewizję nie narzekam. Jest tyle kanałów, że zawsze można coś ciekawego znaleźć. Tylko trzeba mieć szerokie zainteresowania. A jak się nie podoba to można po prostu wyłączyć.
    • Gość: Hania Re: koszmar tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 13:35
      Ja zaliczam tylko jakieś wiadomości ewentualnie coś z publicystyki i
      praktycznie nie ma nic do ogladania. Jeszcze na Discowery można znależć coś
      ciekawego. Nawet HBO wyciąga starocia. Jeśli już to niech dadzą klasyków tylko
      nie o 01.00, spać też kiedyś trzeba.
      Czy jest to celowe odmóżdżanie społeczeństwa.
      • Gość: jorgen Re: koszmar tv IP: *.man.polbox.pl 10.03.04, 10:21
        Haniu masz rację! Tylko dokumentalne można spokojnie obejrzeć i nic poza tym.

Codziennie wieczorem czytam książkę conajmniej 1 godzinę. A jak sprzątam/zmywam
        etc. to tylko przy radiu z muzyką lub przy płytach.

• fumag Re: koszmar tv 10.03.04, 11:18
      No odkąd posiadam pakiet "socjalny"-jak uświadomiła mnie pani od kablówki-czyli
      wybieram między 1,2 ,3lubelską i polonią to właściwie nic już nie wybieram i
      nie oglądam.Czasem ale to b.rzadko na jakiś film mi się uda załapać ale to
      przeważnie o jakiejś dziwnej godzinie.
      Osobny temat to oferta dla dzieci-kkompletne dno!!!!!!!!!!!!!(ale może to już
      było?)
    • Gość: zuza Re: koszmar tv IP: 212.122.214.* 10.03.04, 22:45
      • Gość: zuza Re: koszmar tv IP: 212.122.214.* 10.03.04, 23:22
        cos mi tam przedtem nie wyszlo, wiec jestem raz jeszcze. czemu chcesz ukarac
        telewizorem dzieci z domu dziecka? one juz chyba dosc po pupie dostaly. moze
        lepiej telewizorek dac do sejmu? tam zasluzyli na cios.....
        • Gość: AndrzejM Re: koszmar tv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 00:35
          Znowu nie przesadzajcie z tym brakiem interesujących rzeczy na kanałach tv.
          Nie mam zbyt czasu na oglądanie,ale jeżeli już siądę przed ekranem / UPC-52
          kanały/,nierzadko jest tak,że śledząc repertuar wszystkich stacji w gazecie lub
          przełączając pilotem po stacjach,stwierdzam,że niejednokrotnie w tym samym
          czasie jest wiele bardzo interesujących tematów/ szczególnie na kanałach z
          serii Discovery czy tez innych podobnych jak "N Geographic;Planete,Travel
          itp.i jest kłopot z wyborem.
          Oczywiście zgadzam się,że w polskich stacjach komercyjnych jest zbyt wiele
          tandety szczególnie w tzw.programach rozrywkowych lub turniejach.ale i ciekawe
          filmy tez się trafiają podobnie jak w publicznej.
          Nie jest wcale żle.A co mieli powiedzieć np.telewidzowie jeszcze np.35 lat
          temu / wlatach 60-ych/,kiedy mieli tylko jeden jedyny program TVP na dodatek
          czarno-biały i emitowany tylko 6 godzin dziennie od 17 do 23.
          Poza 50 ponad kanałami tv dużo z nas ma jeszcze wideo i dvd/chocby na
          kompie/,wiec chyba nudzic się w wolnych chwilach nie powinniśmy...
          • franzmaurer Re: koszmar tv 11.03.04, 00:43
            Gość portalu: AndrzejM napisał(a):

> Nie jest wcale żle.A co mieli powiedzieć np.telewidzowie jeszcze np.35 lat
            > temu

Wtedy ludzie ze sobą rozmawiali... teraz się kontaktują :(
          • Gość: Hania Re: koszmar tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 12:32
            Nie sądzę, że przesadzamy. Możesz napisać, że kiedyś nie było wcale TV, światła
            i innych dóbr techniki i ludzie też żyli. Powoływanie się na lata 60-te nie ma
            sensu. Owszem emitowano filmy o kołchoźnikach, robotnikach i takie tam bzdety,
            ale też Bergmana, Feliniego, Bondarczuka i Kurosawę. Trzeba przyznać, że pomimo
            jednego czy dwóch programów, więcej było emitowanych mądrych filmów, gożej było
            z uczciwą publicystyką. Jeszcze chciałam przypomnieć o Wielkiej Grze, która
            jest emitowana od ponad trzydziestu lat i nadal ma ten sam poziom i kulturę.
            Owszem, życia nie należy przeżyć z pilotem TV w ręku, ale oglądać na wszystkich
            dostępnych kanałch o morderstwach, zawiedzionych pięknościach( odcinek 2378) i
            dzielnych policjantach z FBI lub "Rambo 10" i "Krzyk 11" poprostu KOSZMARRR!!!!
            Dobrze że są jeszcze książki.
            • ola Re: koszmar tv 11.03.04, 13:55
              tylko dlaczego musimy za te seriale i teleturnieje placic co miesiac abomament?
    • akimer Re: koszmar tv 11.03.04, 16:37
      Koszmar, dramat, ale i tak lud gapi to ciągle, bez mózgu.
      Manipulujące reklame, TVN śmieci itp. Tylko można wymiotować .

Dlaczego lud gapi to ????

Niech będzie to tematem !
      Podajcie wasze zdania !
      • franzmaurer Re: koszmar tv 11.03.04, 20:04
        akimer napisał:

> Koszmar, dramat, ale i tak lud gapi to ciągle, bez mózgu.
        > Manipulujące reklame, TVN śmieci itp. Tylko można wymiotować .
        >
        > Dlaczego lud gapi to ????

Och ludu mój, ludu... naprawdę tak trudno napisać kilka zdań poprawnie po
        polsku?
        • Gość: Butch_Coolidge Re: koszmar tv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 20:20
          I do tego właśnie prowadzi oglądanie tefałenu!!!;)
          pzdr
          Butch C.
    • gocha221 Re: koszmar tv 12.03.04, 18:34
      a co takiego zmienilo sie w ramowce TVN-U???
      ja sie we wrzesniu pozbylam telewizora, wiec tylko z ciekawosci pytam...
      • Gość: Iglo Re: koszmar tv IP: *.chello.pl 12.03.04, 19:02
        Ja telewizji prawie nie ogladam.Przestalam juz nawet sledzic fakty.
        Sporadycznie obejrze jakis film,gdy zaciekawi mnie jego zapowiedz lub ze
        wzgledu na obsade aktorska,ale to tez raczej rzadko.Zadnych reality
        shows,telenowel,seriali nie ogladam.Najciekawsze kanaly to wg mnie
        Discovery,Animal Planet i Planete.
        Za to duze siedze w internecie i czytam ksiazki.
        Pozdrawiam :)
        • Gość: micho Re: koszmar tv IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.03.04, 20:44
          Masz rację, że:
          Najciekawsze kanaly to wg mnie
          > Discovery,Animal Planet i Planete.
          Tylko teraz trzeba sobie zadać pytanie: to po co i dla kogo jest polska
          telewizja?
          • franzmaurer Re: koszmar tv 12.03.04, 20:58
            Gość portalu: micho napisał(a):

> Tylko teraz trzeba sobie zadać pytanie: to po co i dla kogo jest polska
            > telewizja?

Ten kombinat przy Woronicza czy traktowana całościowo?
            Kombinat jest dla derektorów, związków zawodowych, gembarowskich i innych
            szmat..

Polska tivi jako całość? hmmm... może jakiś obop zrobi takie fajne badania
            pokazujące przy słupkach oglądalności słupki średniej ważonej IQ widzów...
            Wtedy się dowiemy ;)
      • Gość: Hania Re: koszmar tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 19:24
        Zamieniono Monikę Olejnik na Michała Wiśniewskiego
        • Gość: Iglo Re: koszmar tv IP: *.chello.pl 14.03.04, 14:58
          Choc za Olejnik nie przepadam, powiem szczerze, ze chetnie ogladalam jej
          program po Faktach,do ktorego zaparaszala politykow i omawiala biezace problemy.
    • Gość: Dalen Re: koszmar tv IP: *.resetnet.pl 15.03.04, 16:46
      Dramat to za duze słowo- TV to Wielkie Dno dno i jeszcze dno. Potem nie ma już
      nawet mułu.I za co oni chca takie pieniądze za abonament- pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka