Dodaj do ulubionych

Ranking partii

IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 19.03.04, 20:59
Dzisiaj w Faktach był nowy ranking poparcia dla różnych sił politycznych. Już
tyle lat żyję, a jeszcze nikt nigdy nie pytał się mnie ani nikogo z moich
znajomych na kogo bym, kurde, głosował. Skąd oni biorą te notowania. Po
drugie na Leppera niby chce głosować co czwarty Polak czyli powiedzmy na
czterdziestu moich znajomych czterech będzie na niego głosować. Tylko, w
mordę jeża, nikt z moich znajomych nie chce oddać głosu na tego klienta. To
ja się pytam gdzie oni zbierają te dane? Oprócz zamkniętych zakładów
psychiatrycznych nic mi do łba nie przychodzi.
Obserwuj wątek
    • ariwederczi Re: Ranking partii 19.03.04, 21:04
      Gość portalu: Drucik napisał(a):

> (...) czyli powiedzmy na czterdziestu moich znajomych czterech będzie
      > na niego głosować (...)

Nie czterech, a dziesięciu, Druciku!!!

> (...) To ja się pytam gdzie oni zbierają te dane? (...)

Wierzę w to, że oni te dane sami wymyślają tylko w celach profilaktycznych.
      Straszą ludzi, że taka banda Samozagłady może dojść do władzy, aby zmobilizować
      wszystkich do udziału w wyborach i wybrania porządnych polityków... :)
    • facecja Re: Ranking partii 19.03.04, 21:06
      troszku ci się pomyliło
      jeśli co czwart Polak chce głosować na Samoobronę, to znaczy, ze teoretycznie
      10 z 40 twoich znajomych będzie głosować, nie 4. Czyli jeszcze gorzej.
      • Gość: Drucik Re: Ranking partii IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 19.03.04, 22:00
        Tak moja pomyłka-oczywiście że dziesięciu. Tym bardziej nieprawdopodobne te
        wyniki i straaaszne...
        • facecja Re: Ranking partii 19.03.04, 22:14
          Gość portalu: Drucik napisał(a):

> Tak moja pomyłka-oczywiście że dziesięciu. Tym bardziej nieprawdopodobne te
          > wyniki i straaaszne...

co do tych ankiet, to kiedyś kiedyś, przed wyborami w 1995r. moją koleżankę
          nawiedziło paru panów i pytało się jej mamy, którego kandydata popiera.
          Powiedziała, że Kwaśniewskiego. I zapisali. A jej mąż na to, że żadnego
          komunisty wybierał nie bedize, że głosuje na Wałęsę. Tego już nie zapisali, bo
          się nie liczyło - oni mieli zbadać opinię tylko tej pani. Więc czasami moga po
          prostu trafić na ludzi o takich poglądach, a o innych niechcący ominąć. Choć
          podobno to się rzadko zdarza, bo specjalnie wybierają dużą grupę osób, z
          różnych środowisk itp.
          W statyscyce bierze się pod uwagę możliwość błędu, ale boję się, że ten błąd
          statystyczny przy samoobronie nie jest wynosi 15 %, a tylko taka możliwośc by
          mnie uspokoiła.

Druga rzecz - ankiety w Familiadzie. Już mnie wkurza ten głupi Strasburger, jak
          pieprzy o "badaniach przeprowadzonych na 100 losowo wybranych osobach". Do
          każdego odcinka tak z 6 pytań idzie + 5 w finale, dwa razy w tygodniu, chyba 50
          tygodni w roku, bo nawet an Święta nie odpuszczają, bodajże 10 lat - toż już by
          pół populacji Polski przepytali, pytam więc, czemu ja ani razu pytania nie
          usłyszałam, hę??? No chyba, że maglują cały czas te same osoby, które pewnie
          kota dostają od tych durnych pytań.
          • hawkmoon269 Re: Ranking partii 21.03.04, 10:05
            Jak to mówiła moja babka od statystyki :
            "Są kłamstwa, duże kłamstwa i statystyka"....:)
            wszystko zależy od tego jaką wylosujemy próbe statystyczną, jak zadamy pytanie,
            jakie są możliwe odpowiedzi...Chociaż ze smutkiem stwierdzam że w tych firmach
            pracują wykwalifikowani ludzie, wiec te badania mogą być dość wiarygodne..
            Jednak np. wśród moich znajomych też nikt nie głosowałby na Leppera, zresztą w
            moim życiu jeszcze nie spotkałem osoby która by popierala jego partie..
            Ludzie weźcie się w garść i nie pozwolcie zeby taki idiota miał rządzić Polska,
            żeby ten koleś miał jakąkolwiek, chociaż małą wiedzę o ekonomii to nie gadałby
            takich pierdół,..
            Pzdr..
            • facecja Re: Ranking partii 21.03.04, 13:08
              hawkmoon269 napisał:

> Jednak np. wśród moich znajomych też nikt nie głosowałby na Leppera, zresztą
              w
              > moim życiu jeszcze nie spotkałem osoby która by popierala jego partie..
              > Ludzie weźcie się w garść i nie pozwolcie zeby taki idiota miał rządzić
              Polska,
              >
              > żeby ten koleś miał jakąkolwiek, chociaż małą wiedzę o ekonomii to nie
              gadałby
              > takich pierdół,..
              > Pzdr..
              >

Ja nie spotkałam nikogo, kto by powiedział: "popieram Leppera i jego program",
              ale soptkałam się z amtołami, którzy głosowac będą na niego:
              - albo dlatego, że nigdy jeszcze u włądzy nie był-w przeciwieństwie do całej
              reszty
              - albo po to, by zrobić na złość Rokicie, "żeby sobie nie myślał, ze wszyscy go
              tak popierają". Z tych powodów głosują pewnie ci, co nabili w poprzednich
              wyborach 40% SLD. Wtedy się skompromitowali, teraz też wolą sie ośmieszyć, niż
              powierzyć włądzę Rokicie, którego nie lubią.
              No cóż ja mogę powiedziec - neistety większość Polaków zasłuzyla sobie na
              takich debilnych polityków, jacy są w SLD i w samoobronie.
              • Gość: Drucik Re: Ranking partii IP: *.kolornet.pl / *.crowley.pl 21.03.04, 19:12
                Cóż, sami wybieramy sobie polityków i ciągle tych samych. Od 89 roku ciągle te
                same twarze i ciągle obietnice- niestety puste. Hasło wyborcze w zasadzie jest
                jedno 'Głosuj na mnie, to będzie mi dobrze'.Nie widzę polityków, którzy
                chcieliby zrobić coś dla Polski bezinteresownie, wszędzie tylko liczy się tylko
                własna prywata. A na Leppera będą głosować ci co żyją na krawędzi ubóstwa, a
                jest ich coraz więcej. Im jest wszystko jedno. To,że jest to banda
                kryminalistów, to nie ma raczej dla nich żadnego znaczenia. Może chcą się
                odegrać na SLD i innych, może wierzą w piękne obietnice.
                Ja mam cichą nadzieję, że wyniki badań nie sprawdzą się. A może właścicielem
                wszystkich firm badających opinię publiczną jest Samoobrona?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka