Dodaj do ulubionych

Serial "Robin Hood"

22.04.04, 14:41
Pamieta ktos serial o przygodach "Robin Hooda". ktore niegdys byly emitowane na programie pierwszym. Jaka byla obsada tego filmu itp. Mam moze ktos te odcinki gdzies na kompie. Interesowala by mnie tez muzyka a szczegolnie piosenka zespolu Clannad "Robin (The Hooded Man).

Pozdrawiam Danway.
Obserwuj wątek
    • the_dzidka Re: Serial "Robin Hood" 22.04.04, 14:45
      www.imdb.com/title/tt0086791/
      Tu jest cała obsada, z tą róznicą, że w I-szej części Robin Hooda grał Michael
      Pread
      • facecja Re: Serial "Robin Hood" 22.04.04, 20:34
        Michael Pread w roli Robin Hooda to jedna z pierwszych miłości mojego życia,
        pan, który grał Guya z Gisbourne - zaraz po nich.

Ale o ile pamiętam, oglądnęłam tylko pierwszą część, która końćzyła się na
        wzgórzu, kiedy mieli zabić Robina. I to był Michael, tego drugiego nie
        pamietam, no ale miało się tylko te 7 czy 8 lat.

Jak się oglądało drugi raz, na TVP 3, to już nie było to samo :(
        • Gość: a to ja Re: Serial "Robin Hood" IP: *.iig.pl / *.iig.pl 22.04.04, 23:08
          facecja napisała:

> Michael Pread w roli Robin Hooda to jedna z pierwszych miłości mojego życia,
          Moja również...
          Chciałam się przynajmniej ściąć jak on.

> pan, który grał Guya z Gisbourne - zaraz po nich.
          Guy był blondynem - więc "z góry" u mnie wtedy odpadał (młody Connery również -
          i to podwójnie:jeszcze za to, że zastąpił Michaela;)
          Stare dzieje:-)))
        • moniq_c Re: Serial "Robin Hood" 23.04.04, 10:12
          facecja napisała:

> Michael Pread w roli Robin Hooda to jedna z pierwszych miłości mojego życia,

heh, widzę, że było nas więcej ;-))) wzdychało się , no nie?????
          >
          > no ale miało się tylko te 7 czy 8 lat.
          >
          i majtki w zębach jeszcze nosiło, więc tym piękniejsze to uczucie, bo czyste i
          platoniczne ;-))))
          >
    • Gość: berry Re: Serial "Robin Hood" IP: 80.51.226.* 22.04.04, 20:08
      nie w jedynce tylko w dwójce w kinie familijnym. A potem jeszcze w rtl-u 7
    • Gość: ap Re: Serial "Robin Hood" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 08:29
      serial tak na prawdę nazywał się Robin z Sherwood, był dwuczęściowy i produkcji
      angielskiej. Muzyka do niego w wykonaniu zespołu Clanad jest dostępna na
      płytach i na kasetach, bez problemu można ją też ściągnąć z internetu Kazą.
    • wogrodrycha Re: Serial "Robin Hood" 23.04.04, 08:34
      Muza z tego filmu jest na płytce zespoły Clannad pt. "Legend"
    • Gość: dezerter Re: Serial "Robin Hood" IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.04, 09:00
      oj to był serial, jak na tamte czasy prawdziwy total, klimacik był nieziemski
      dosłownie i w przenośni. Pamiętam, że robin się w pewnym momencie zmienił z
      blondasa w bruneta, ale nie pamiętam, czy ta ruda piękność Marion była ta sama
      przez dwie serie ? Obejrzałbym to sobie raz jeszcze
      • danway1 Re: Serial "Robin Hood" 23.04.04, 09:13
        nie ty jeden bys to chcial obejrzec.
        • Gość: Grim Re: Serial "Robin Hood" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 10:08
          To był pierwszy film o Robin Hoodzie jaki widziałem i, jak dla mnie, chyba
          najlepszy. Miałem chyba z 9, 10 lat i klimat mnie wciągał na maxa
          • ksywa Re: Serial "Robin Hood" 23.04.04, 11:08
            A ja mam nagrane, a ja mam nagrane tzn. te odcinki ktore najbradziej lubiłam;))
            A tak w ogóle, to RTL7 lubi to puszczać tak w okolicach wakacji, przynajmniej w
            ostatnich latach tak było.
            • sengas Re: Serial "Robin Hood" 24.04.04, 23:44
              A podzielisz się?:))
            • danway1 Re: Serial "Robin Hood" 27.04.04, 12:13
              Na jakich masz to nośnikach??
              • ksywa Re: Serial "Robin Hood" 27.04.04, 12:22
                danway1 napisał:

> Na jakich masz to nośnikach??
                >
                Przecie to dawno było;)) więc siłą rzeczy na VHS, i to jeszcze w LP coby się
                więcej zmieściło, bo akurat jak leciało byłam wyjechana. Od razu mówię, ze to
                ta druga seria, bo nienormalną mocno będąc wolałam blondynka;P Był taki
                bardziej zdystansowany, mniej sieriozny od Praeda;)) Aczkolwiek najwiekszy
                klimat miała z kolei pierwsza seria. Po prostu trzeba będzie kiedyś uzupełnić
                nagrania;))) pozdr,
                ksywa
                • danway1 Re: Serial "Robin Hood" 27.04.04, 12:35
                  Myślałem, że na VHS, ale od tamtego czasu minęło sporo czasu i można to byo
                  przerobić na postać cyfrową.
            • robin302 Re: Serial "Robin Hood" 21.01.14, 22:40
              Witaj mam takie pytanie masz może przegrane odcinki na kasecie VHS robin Hood z michaelem Praedemm a jest mozliowsc przegrania ????
              • wladca_pierscienii Re: Serial "Robin Hood" 24.01.14, 13:55
                robin302 napisał(a):

> Witaj mam takie pytanie masz może przegrane odcinki na kasecie VHS robin Hood z
                > michaelem Praedemm a jest mozliowsc przegrania ????

a ty gdzie żyłeś przez ostatnie lata

na pustelni?

Robin Hood wyszedł już dawno na płytkach DVD

a do tego puszczają go często w TV PULS
                (teraz lecą odcinki z R.H.-blondynem)
            • ros30 Re: Serial "Robin Hood" 06.02.14, 13:21
              Witaj mam takie pytanie nagrywalaś może odcinki Robin Hooda a czy jest możliwosć przegrania go moj mail to marcinotiger27@wp.pl????
      • facecja Re: Serial "Robin Hood" 23.04.04, 15:19
        Gość portalu: dezerter napisał(a):

> Pamiętam, że robin się w pewnym momencie zmienił z
        > blondasa w bruneta,

TAK???? a to nie było odwrotnie??
        dlaczego ja tego nie pamiętam?? :(:(:(
        • misiania Re: Serial "Robin Hood" 23.04.04, 17:08
          odwrotnie było, Pread się zmienił w O'Connery'ego. brunet w blondynka.
          blondynek mi się nie spodobał bo miał niedorozwiniętą dolną wargę, o ile
          pamiętam ;))))))) a Pread dorabiał sobie potem jako jakiś książę w Dynastii i
          od razu mi się przestał podobać w tych granatach czerwieniach, złoconych
          akselbantach i innych upiększeniach
          • Gość: Grim Re: Serial "Robin Hood" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 18:36
            Pread był chyba lepszym Robinem niż ten blondas, może dlatego że był pierwszy.
            A w Dynastii, to rzeczywiście, wyglądał marnie bez kaptura i w garniaku. Ale w
            tym okresie Dynastia nabrała tempa, było kilka scen sensacyjnych, z Dexterem
            jako herosem, że aż zaczełem ją ogladać.
            • danway1 Re: Serial "Robin Hood" 27.04.04, 12:13
              zdecydowanie Pread był o wiele lepszym Robinem niż ten drugi, a w Dynastii to
              już wyglądał zupełnie inaczej. To już nie był ten sam aktor.
          • bigrock Re: Serial "Robin Hood" 23.04.04, 22:48
            Pread byl pierwszy Robinem - przez dwa sezony trwania serialu - lacznie 13
            odcinkow. Potem zastapil go mlody Connery i nakreconych zostalo kolejnych 13
            odcinkow (ale tym razem jako jeden sezon). Reszta obsady sie nie zmienila. Obie
            serie rownie udane moim zdaniem, aczkolwiek jako Robina zawsze preferowalem
            Majkela. Co znamienne, zadna z serii nie zakonczyla sie happy endem - kto
            ogladal ten wie :-). Serial mozna sciagnac z internetu w sieciach p2p -
            oczywiscie niezbyt legalnie. Swego czasu lecial tez na RTL7. Muzyka Clannadu z
            tego serialu znalazla sie na albumie o idealnie pasujacym tytule "Legend".
    • Gość: aallicja Re: Serial "Robin Hood" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 20:58
      raaany, ale mnie rozrzewnienie ogarnęło
      pamiętam, jak podczas ferii zimowych bawiliśmy się "w Robin Hood'a" /wersja
      brunet/, jako że serial był wówczas emitowany
      byłam Willem Szkarłatnym
      a kuzynka opisywała mi każdy odcinek, jak nam się tv popsuł i mi to w listach
      przez 400 km słała
      raaany :)
      • Gość: Grim Re: Serial "Robin Hood" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 11:33
        Ja też pamiętam go z ferii zimowych (chyba 2 emisja), zdaje się '91 rok -
        miałem 11 lat, w kinach leciały wtedy Gremlinsy 2, a w Wiadomościach piersza
        wojna iracka.
        Moim drugim ulubionym bohaterem po Robinie, był saracen Nazair i jego 2
        zakrzywione szaple.
        • mallina Re: Serial "Robin Hood" 24.04.04, 15:21
          Gość portalu: Grim napisał(a):

> Moim drugim ulubionym bohaterem po Robinie, był saracen Nazair i jego 2
          > zakrzywione szaple.

a nie jednak szable?
          • Gość: magda Re: Serial "Robin Hood" IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 07:50
            Grim Sprofanował Nazira - jakie szble? - to były 2 proste miecze (o ile mnie
            pamięć nie myli) - u nas każdy chciał być nazirem - i niestety został nim mój
            brat a dla mnie pozostał Will Szkarłatny i to dlatego w nim się kochałam a nie
            w Robinie - nikt nie chciał być Robinem bo musiałby ciągać za sobą Marion a w
            tamtych czasach miłość była dla nas błłee! Poraziła mnie widomość o śmierci
            Gaya z Gisbern - jakie życie jest ulotne!
            Po willu Szkarłatnym kochałam się w Bruce Willisie więc pozostało mi to
            kochanie się w niepokornych, spoconych brutalach w brudnych podkoszulkach :-)
        • Gość: Vera Re: Serial "Robin Hood" IP: *.acn.waw.pl 25.07.04, 18:59
          ech... jeden z moich najukochańszych seriali, a miłość ta zaczęła się właśnie
          od Clannadu (Clannad i siostry Brennan, a także Loreenę McKinnitt uwielbiam od
          lat). moim ulubieńcem był właśnie Nazir, przypomniał mi się jak zobaczyłam
          Lancelota w najnowszym "Królu Arturze"... :))) miłe wspomnienia...
    • missmarion Re: Serial "Robin Hood" 24.04.04, 12:44
      Ja rowniez pamietam ten serial! Wtedy byl dla mnie rewelacyjny.

einstein.et.tudelft.nl/~tirza/RoS/rosbios/page2.html
      Niestety aktor, ktory gral Sir Guy of Gisbourne (w ktorym kochaly sie wszystkie
      dziewczyny :) umarl w zeszlym roku na raka. Mial 43 lata :(
      • facecja Re: Serial "Robin Hood" 24.04.04, 15:02
        missmarion napisała:

> Ja rowniez pamietam ten serial! Wtedy byl dla mnie rewelacyjny.
        >
        > einstein.et.tudelft.nl/~tirza/RoS/rosbios/page2.html
        > Niestety aktor, ktory gral Sir Guy of Gisbourne (w ktorym kochaly sie
        wszystkie
        >
        > dziewczyny :) umarl w zeszlym roku na raka. Mial 43 lata :(

Szkoda, sprawdzam własnie, gdzie jeszcze grał, bo chciałabym go zobaczyć w
        innej, trochę "milszej" roli, ale jedyny tytuł, który cokolwiek mi mówi,
        to "Excalibur".

A co do Michaela Preada - przypomniałam sobie (dzięki stronce;)), że można go
        było jakiś czas temu oglądać w "Przygodach Juliusza Verne'a"! Ale to już nie to
        samo - te siwe włosy, no i aktor grający Juliusa go trochę przyćmił ;)

I jeszcze jedno - dzięki tej stronie przypomniałam sobie tego drugiego Robina.
        Tylko czemu mi się kojarzy, że to byłcałkiem inny film? Ech ta pamięć. A w
        ogóle - dlaczego pierwszy Robin (Praed) był z Loxeley, a drugi (Connery) z
        Huntington?? Ktoś wie??
        • mallina Re: Serial "Robin Hood" 24.04.04, 15:23
          bo drugi, czyli Jason Connery byl z jakiegos szlacheckiego rodu..pierwszy nie
          pamietam skad sie wzial;-))
          no w sumie nie jest powiedziane ze obaj powinni byc z tego samego miejsca:-)))
        • bigrock Re: Serial "Robin Hood" 25.04.04, 02:43
          UWAGA PONIZEJ SA SPOILERY DO ROBIN OF SHERWOOD :P

Robin (Pread) byl wychowywany od malego berbecia przez rodzine mlynarzy po tym
          jak jego ojciec zostal zabity przez wiadomo kogo. Generalnie jego ojciec byl
          kims w rodzaju szlachcica i kaplana Herna czy cos. Nie pamietam dokladnie ;-). W
          kazdym razie Robert (Connery) byl juz na pewno szlachcicem z krwi i kosci, na
          takiego byl wychowywany, jego ojciec byl jednym z podporzadkowanych szeryfowi,
          wiec syn de facto wystapil przeciwko ojcu (nie do konca oczywiscie tak bylo,
          ale...). Zrobil to poniewaz powolal go do tego Hern, ktory przewidujac smierc
          poprzedniego Robina za wczasu przygotowal jego nastepce (to on uwalnia ekipe
          Robina na koncu drugiego sezonu z rak szeryfa i to on strzela ostatnia strzala
          do jeziora w gescie pozegnania Robina). Co wiecej, Robert z H. jest przyrodnim
          bratem Guya z G. - tak wytlumaczono ich podobienstwo fizyczne i przeplatajace
          sie bez przerwy przeznaczenie ;-).

Generalnie serial mimo uplywu lat nadal oglada sie z przyjemnoscia i
          zaciekawieniem. Ma to "cos".
          • facecja Re: Serial "Robin Hood" 25.04.04, 11:22
            > Generalnie serial mimo uplywu lat nadal oglada sie z przyjemnoscia i
            > zaciekawieniem. Ma to "cos".

yyy, jak to? można o teraz gdzies obejrzeć, czy masz nagrane na VHS?
            • bigrock Re: Serial "Robin Hood" 25.04.04, 11:56
              Czy puszczaja to gdzies aktualnie w TV tego nie wiem.

Mozna kupic serial na DVD, ewentualnie sciagnac z netu
              (www.the-realworld.de/modules.php?name=ed2k&op=Category&cid=1&csid=289).
              Na VHS mialem swego czasu, ale komus pozyczylem i nie oddal.
              • Gość: marta Re: Serial "Robin Hood" IP: *.toya.net.pl 25.04.04, 13:19
                A może ktoś kto ma mógł by udostępnić?
    • Gość: berry Re: Serial "Robin Hood" IP: 80.51.226.* 25.04.04, 16:18
      spoko serial najlepsze były odcinki z Gulnarem. No i extra muzyczka grupy
      Clannad.
    • Gość: berry Re: Serial "Robin Hood" IP: 80.51.226.* 22.07.04, 23:38
      Nadchodzi jesienna ramówka może znajdzie się miejsce dla Robina ?
      • Gość: Spartan Re: Serial "Robin Hood" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 18:37
        Też uwielbiałem ten serial, ale był on w dobrym momencie mojego życia, mając 12-
        13 lat człowiek lubi takie rzeczy. A z postaci też najbardziej lubiłem Nasira
        Saracena i niesamowicie podobał mi się ostatni odcinek tej serii z Praedem.
        Nasir skutecznie eliminował wszystkich żołnierzy Szeryfa, a pod koniec Robin
        daje popis strzelania z łuku. Fajny to był serial...
    • Gość: Zdzisław_Dyrma Re: Serial "Robin Hood" IP: *.c151.petrotel.pl 25.07.04, 22:15
      Odcinki tego serialu można ściągnąć programem eMule (Kazą może też). Nie wiem
      tylko jak jest z napisami do wszystkich odcinków. Ja mam tylko dwa odcinki w
      DivX'sie ale wiem że jest w sieci więcej.
      • Gość: elf Re: Serial "Robin Hood" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 22:34
        Wszystkie dziewczyny w mojej klasie dzieliły się na te co wolały
        Robina "czarnego" czyli Michaela i "białego" czyli Jasona. Potem okazało się,
        że wiele nie chciało się przyznać do tego, że jednak wolały Guy'a czyli tego
        złego. A Michael Pread dostał za swoje. Zrezygnował z trzeciej części, bo
        zachciało mu się gry w teatrze (chyba to było "Trzech Muszkieterów" na
        londyńskim West Endzie) a sztuka okazała się totalną klapą. Choć z drugiej
        strony Pread bardzo narzekał, że podczas kręcenia filmu nie mógł wychodzić na
        miasto z resztą ekipy (przy drugiej części) ponieważ właśnie w Anglii emitowano
        pierwszą część i wszędzie dziewczyny rzucały mu się na szyję.
        Ostatnio widziałam wywiad nagrany z aktorami zaledwie kilka lat temu (aktor
        grający Guy'a jeszcze żył). O rany jak oni się zmienili!!!!! Natomiast Marion
        prawie wcale!!!! Niestety Michael Praed utracił cały swój czar i urok.
        Najśmieszniejsze jest to, że on podobno nigdy nie był w lesie Sherwood (film
        kręcono w Walii)
        Pozdrawiam wszystkich fanów tego serialu! Robin of Sherwood rules!!!!
        • mamamamamama Re: Serial "Robin Hood" 25.07.04, 22:45
          tak tak........a ja pamiętam jak pisałam do Robina (Preda) listy miłosne i
          próbowałam je wsadzić prez głośnik telewizora........seryjnie !!!
          myślałam , że dojdą i że je przeczyta i się we mnie zakocha :D
          to była moja pierwsza big love....no i do tej pory preferuję panów z długimi
          włosami...może coś w tym jest ???
          • Gość: Judyta Re: Serial "Robin Hood" IP: 217.33.48.* 12.08.04, 10:25
            Uwielbialam ten serial i jak pokazywali drugi raz (lecial w TVP jakos dwa razy
            w jednym roku) to nagralam. Wlasnie zmywam bo jak sobie obejrzalam to mnie
            jakosc zmulila. Poza tym wole sobie teraz obejrzec w oryginale. Mozna kupic na
            amazon.co.uk obydwie serie, na DVD albo VHS. Muzyka piekna i w ogole ta
            atmosfera. Tez mialam wtedy z 12 lat.... Po przeczytaniu calego tego watka
            chyba sie wybiore do sklepu i kupie... :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka