Dodaj do ulubionych

X Factor Live 3 - 08.05.2011

08.05.11, 21:02
z lekkim poczuciem beznadziei, ale jednak zakladam ten watek ;)
Obserwuj wątek
    • siuil_a_run Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 08.05.11, 21:22
      moje wrazenia:

1. Mats Meguenni - ten rockowy aranz to byl dobry pomysl ;) w rockowych utworach na falszowanie zazwyczaj nieco przymyka sie oko. a Mats niestety falszuje - ale i tak bylo to jak dotad jego najlepsze wykonanie. swoja droga, widze, ze juz kolejny z wykonawcow Kuby ma od niego immunitet na krytyke: Szpak, bo ma imydz - wiec jak go ktos skrytykuje, to musi jest nietolerancyjnym ciemnogrodzianinem. Mats - bo jest obcokrajowcem, wiec krytyka pod jego adresem to oczywiscie objaw rasizmu. ciekawe, jaki bedzie argument zamykajacy usta krytykom Ady.

2. Malgosia Stankiewicz - ech. na temat tej - sympatycznej skad inad - pani wszystko juz zostalo powiedziane. i nic sie nie zmienilo.

3. Sweet Rebels - no, one po prostu sa slabe. coz poczac. z nich Destiny's Child nie bedzie, ba, z nich nie bedzie nawet Girls Aloud. i nie ma sensu udawac, ze jest inaczej. trzeba je w koncu pozegnac. zaraz po pani Malgosi, ktorej w ogole nie powinno tu byc.

4. Michal Szpak - no prosze. nie myslalam, ze to kiedykolwiek napisze, ale podobalo mi sie. nie, zebym byla w takich zachwytach, jak jury - ale to bylo jego najlepsze wykonanie. i gdyby calkiem odpuscil te wrzaski, to chyba nie mialabym zastrzezen.

5. Gienek Loska - dla mnie ten facet jest bezbledny. nie musi byc artysta uniwersalnym - zreszta, dla mnie to w ogole jest oksymoron, jak ktos jest uniwersalny, to jest produktem, nie artysta, artysta musi miec jakas tozsamosc, i dla mnie Gienek ja ma i mnie ona przekonuje. poza tym, znakomicie spiewa, jako jedyny chyba w tym towarzystwie nie falszuje. Szpak nie wytrzymuje porownania, chocby nie wiem jak Kuba zaklinal rzeczywistosc.

6. Dziewczyny - ku mojemu zdziwieniu, to bylo po prostu slabe. nieczysto, kiczowato, infantylnie, po prostu zle. i gdyby jeszcze slabosc tego wykonania sprowadzala sie do tandety, moglabym wybaczyc. ale falszowania profesjonalistkom nie wybacze.

7. Ada Szulc - dla mnie wystep wieczoru. zaspiewane piekna barwa, subtelnie, bez wydziwiania i mizdrzenia sie. po prostu bezbledne i juz. co nijak nie zmienia moich obaw o to, co sie z Ada stanie po programie, bo osobowosci nadal w niej nie moge sie doszukac.

moja kolejnosc dzis:

1. Ada
      2. Gienek
      3. Michal
      4. Mats
      5. Dziewczyny
      6. Sweet Rebels
      7. Malgosia

do dogrywki powinny stanac Sweet Rebels i pani Malgosia, i powinnismy pozegnac juz pania Malgosie. a za tydzien SR. a pewnie poleca SR.
      • kubissimo Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 08.05.11, 21:29
        o Adzie juz sie dowiedzielismy, ze my jako widzowie mozemy nie poznac sie na genialnej piosence. znaczy sie, kto nie zaglosuje, ten glupi ;)

szczerze mowiac marzy mi sie, zeby w dogrywce wyladowal ktokolwiek z grupy Kuby tylko po to, zeby ta osoba przegrala np. ze sweet rebels, albo pania Malgosia. Tak w ramach odwetu za Williama :)
        • siuil_a_run Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 08.05.11, 21:47
          heh, Twoje marzenie niemal stalo sie rzeczywistoscia - ale Czeslaw okazal sie zupelnie niemalostkowy, cholerka ;)
      • xemxija Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 00:15
        siuil_a_run napisała:

4. Michal Szpak - no prosze. nie myslalam, ze to kiedykolwiek napisze, ale podobalo mi sie. nie, zebym byla w takich zachwytach, jak jury - ale to bylo jego najlepsze wykonanie. i gdyby calkiem odpuscil te wrzaski, to chyba nie mialabym zastrzezen.

Ja tez jestem pod wrazeniem. Odwoluje zeszlotygodniowe kalumnie rzucane na Szpaka. Bardzo mi sie podobal dzisiaj.
        Mats...ja naprawde, naprawde ciagle mysle, ze on sie znalazl w tym programie jakims cudem. Nie wiem, napasl czyms jurorow czy co? Moj kot lepiej spiewa niz on, a juz na pewno lepiej wyglada.
    • princessofbabylon Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 08.05.11, 21:47
      Cieszę się, że odpadły Sweet Rebels.

Pani Stankiewicz to jakaś pomyłka. Szkoda, że ją wzięli w ogóle, bo jest bardzo sympatyczna i niepotrzebnie teraz jej mówią, że zły śpiew, zły angielski. To po co brali? Też zastanawiam się kto im piosenki dobiera. W zeszłym tygodniu śpiewała "I will always..." - piosenkę którą mało kto umie dobrze zaśpiewać. W tym tygodniu znów kawałek nie dla niej, bo nie umiała po prostu wyciągnąć.

Ada mnie denerwuje. Mam nadzieję, że wygra Gienek.
      • kubissimo Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 08.05.11, 21:53
        pani Malgosia spiewala (a raczej starala sie spiewac) oryginalna wersje Dolly Parton. Ona jest duzo prostsza i bez tych wszystkich whitneyowych ozdobnikow. No ale wyszlo jak wyszlo.

Mysle, ze w jej przypadku problemem moze byc to, ze Czeslaw z powodu zycia na obczyznie moze tak po prostu nie znac klasyki polskiej piosenki i dlatego z uporem maniaka kaze jej spiewac anglojezyczne kawalki.
    • kubissimo Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 08.05.11, 21:50
      I znowu podobal mi sie tylko Gienek.

Ada byla przyzwoita, ale cos mi tu nie zagralo. I jakos od razu
      Byc moze ja tak bardzo lubie wersje Evy Cassidy (a zeby bylo ciekawiej, to za oryginalem nie przepadam), ze kazde inne wykonanie spisuje na straty.

Szpak niby tez przyzwoity, ale chyba juz nic mnie nie przekona do tego czlowieka. Zabawne, ze Kuba krytykowal Czeslawa za wypuszczenie pary tancerzy na scene, ale ten koszmarny fortepian oklejony kwiatami mu nie przeszkadzal :)

o reszcie nawet nie chce mi sie pisac.

wynik z jednej strony sluszny, ale troche zaluje, ze Czeslaw nie znalazl w sobie swini, ktora utarlaby nosa Kubie. Mysle, ze gdyby z Mattsem stanal ktos od Czeslawa, to Maja by zaglosowala na przekor Kubie.
      • stary_zgred1 Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 08.05.11, 22:10
        Dziś zaplusował u mnie Czesław - za to ze nie podłożył Wojewódzkiemu świni, choć mógł. Nabieram do Mozila coraz więcej i więcej sympatii.

Jeśli zaś chodzi o wykonawców, to podobały mi się tylko dwa wykonania: Loski i Szpaka.

Gienek jak zawsze zaatakował mnie emocjami - jego występy się nie tylko odsłuchuje lecz i przeżywa, więc jest dla mnie podwójnym zwycięzcą.
        Michał Szpak pokazał za to jak diabelnie dobry ma głos - ograniczając krzykliwość udowodnił, że doskonale panuje nad dźwiękami i ma szeroka skalę. Bez dwóch zdań - panował nad utworem i pomimo, że jest w nim parę trudnych górnych rejestrów ten młody chłopak wyśpiewał je z ogromną lekkością.
        Z Adą Szulc mam problem. z jednej strony doceniam jej technikę i czystość śpiewania, z drugiej - nie jestem w stanie doszukać się w jej wykonaniach żadnych emocji. Jej głos jest kompletnie pozbawiony głębi. Gdy Ada wychodzi na scenę, to przypomina mi idealnie śpiewającą lalkę - niby ładne, ale jednak sztuczne.
        Pani Małgorzata utłukła mnie ostatecznie - od przyszłego odcinka będę wychodzić podczas jej występów z pokoju - po herbatę, kawę, na siusiu - byle tylko nie słuchać tego przeraźliwego wycia. co za dużo to niezdrowo.
        Mats - ładne chłopię. Tylko co on robi w konkursie wokalnym? nie lepiej byłoby w jakiś wyborach mistera wziąć udział - tam miałby realne szanse zabłysnąć.
        Dziewczyny - dzisiejszy występ przemilczę. Kompletnie nietrafiony repertuar i wykonanie. Dziewczyny nie nadają się do wyśpiewywania głupiutkich i prostych jak budowa cepa melodyjek. Mam nadzieję, że w przyszłym programie dostaną na warsztat coś ciekawszego.
        Sweet rebels - nierozpoznawalna grupa, pozbawiona "czynnika X", czymkolwiek on jest. Brak charyzmy, brak talentu wokalnego, o urodzie można podyskutować. z przyjemnością mówię tym paniom: "Do widzenia!"
    • anonimowa_melancholiczka Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 08.05.11, 22:03
      Co ten Kuba za bajki wyssane z palca opowiada? Gdzie niby ktoś wytyka Norwegowi pochodzenie? O_o Chłopak nie potrafi śpiewać i tyle. Rockowy aranż piosenki Geoorga Michaela był świetny, za to kreacja anemicznego Matsa na żywiołowego rockmana kompletnie nieautentyczna. Tak samo było z resztą w dogrywce. Sweet Rebels faktycznie nie były najwyższych lotów, ale co w takim razie powiedzieć o pani Stankiewicz? Kto na nią głosuje? Ten dzisiejszy wykon był straszny, a dodając do tego scenografię i ubiór jak z Eurowizji Anno Domini 1980 - koszmarny...Brrr.
      Szpaku - dobry był dziś. Jedyne, co mi zgrzytało w czasie jego występu to ten kiczowato przystrojony fortepian i pianistka. Dziwne, że nikt tego nie wytknął.
      Gienek - powtórka z rozrywki. Niby fajny, niby zdolny, niby fajna muzyka, ale mnie nudzi jakoś.
      Ada - pięknie zaśpiewała, i wyglądała także nie najgorzej. Nareszcie jak kobieta, nareszcie nie jak podlotek z podstawówki.
      Dziewczyny - zawód. Czyżby panie spoczęły na laurach? Zbyt wielką uwagę skupiały dziś na wdzięczeniu się na scenie, a śpiew zszedł na dalszy plan.
      I na koniec - szkoda, że Kuba wcześniej nie skonsultował się z Zapendowską odnośnie możliwości wokalnych uczestników. Może wtedy zamiast pani Małgosi czy Matsa moglibyśmy oglądać kogoś bardziej utalentowanego. I w tym wypadku ani wiek, ani narodowość nie ma nic do rzeczy.
    • kelle1986 Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 08.05.11, 22:10
      Ja też z lekkim poczuciem beznadziei zasiadłam do obejrzenia kolejnego odcinka....

Matts - nie podobał mi się, chociaż w dogrywce bardzo fajnie
      Szpak - ech wszystko pieknie ladnie ale co on mial na sobie???
      Ada - bardzo fajnie ale Evy Cassidy nie przebila
      Malgosia - znowu jej dali epicka piosenka w ktorej nie dala rady i znowu po angielsku, efekt jak co tydzien
      Gienek - bardzo ok ale co tydzien jest taki sam i niczym nie zaskakuje
      Dziewczyny - nic specjalnego ale one mnie w ogole draznia i nie wiem czemu
      Sweet Rebels - ech.. wreszcie odpadly

Juz myslalam ze Czeslaw sie zemsci na Kubie i wywali Mattsa ale na szczescie byl obiektywny.

Z przykroscia stwierdzam ze Kuba mnie drazni w X Factor a do tej pory go uwielbialam i bylam w stanie mu wybaczyc wszystko co robi/mowi na wizji. Tutaj irytuje mnie to ze postrzega ten program glownie jako rywalizacje jury.
      • monika790 Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 08.05.11, 22:42
        Mats falszuje, ale druga piosenka ok,pani Malgosia- coz tu napisac, lepiej przemilczec,Szpaku dzis ladnie, jeszcze jakby mniej krzyczal to by bylo super, Gienek dzis mi sie srednio podobal,mam wrazenie,ze piosenka mu nie lezala,ale jest autentyczny,czekam na lepszy wystep,jakis rockowy czad,Ada- ladnie, ale glosik jak dziecko,nie porywa mnie,Dziewczyny- slabo, bez wyrazu, infantylnie,nieczysto,Sweet rebels- amatorszczyzna.Ogólnie program jest porazka,poziom slaby,Kuba zachowuje sie jakby rozumy pozjadal,choc musze przyznac,ze czesto sie z nim zgadzam,panie Kubo w tym programie nie chodzi o rywalizacje jury!!!Szkoda,ze w tym programie nie ma Marcina Czyzewskiego.
        • flojd2 Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 08.05.11, 22:55
          Jestem bardzo zawiedziony realizacją tego formatu przez TVN. Słabizna. Nie ma bardzo komu kibicować. Jury denerwujące - o dziwo zwłaszcza Wojewódzki, Mozill może i sympatyczny ale jego problemy z wymową nie są urocze ale wku...ające. Majka taka trochę nijaka.

Studio ciemne, aranże słabe, nagłośnienie nadal szwankuje. Wszystko na wariata. Dlaczego nie ma wykonów grupowych? Gdzie do cholery jakieś gwiazdy? Gdzie fun? Niby idzie tyle kasy, a robione na kolanie.

Reklam więcej niż treści.

• monika790 Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 08.05.11, 23:03
            Zgadzam sie z toba calkowicie,jestem zaskoczona, bo TVN ma doswiadczenie w realizacji tego typu programow,a tu im zwyczajnie nie wyszlo,pozostaje miec nadzieje,ze druga edycja bedzie lepsza,nie spodziewalam sie,ze Kuba bedzie mnie tu bardziej dranzil niz w Idolu,jak wiemy w Idolu troche gral, chcial sie wypromowac,krytyka jest potrzebna,ale jest nieobiektywny i pozbywa sie konkurencji bezczelnie.
          • siuil_a_run Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 09:54
            podpisuje sie pod Twoim postem. moj zawod jest tym wiekszy, ze brytyjska wersje sledze od lat i uwielbiam, naprawde mialam wielkie oczekiwania zwiazane z polska edycja - a tu taki zonk. producentom, ktorzy tak sie przylozyli do TZG i YCD tu wyraznie sie juz nie chcialo - moze mysleli, ze format jest tak popularny, ze na nim samym pojada, bez specjalnego wysilku.

te edycje obejrze do konca, glownie ze wzgledu na Gienka, ale spisuje ja na straty jesli chodzi o sam program. i w nastepnej edycji DOMAGAM SIE ZMIAN: wprowadzenia zasad zgodnie z ostatnimi edycjami brytyjskiego XF, wymuszenia na jury bardziej merytorycznego podejscia (bo wymiany jury sie nie spodziewam, zreszta, te programy podkopaly moja wiare w to, ze da sie znalezc kogos lepszego...) i przedluzenia programu do dwoch dni: dzien konkursowy i dzien wynikow, w ktorym jest wystep grupowy uczestnikow oraz wystep zaproszonej gwiazdy. Howgh!
            • kubissimo Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 10:07
              nie spodziewalbym sie, ze wprowadza dwudniowy program.
              W amerykanskim YCD tez jest podzial na dwa dni (pierwszego dnia jest czes konkursowa, drugiego ogloszenie wynikow, wystepy zbiorowe, solowki, wystepy zaproszonych gwiazd), ale tvn na cos takiego nigdy nie pojdzie, bo wtedy publicznosc nie dostalaby swojego serialu!
              I na pewno nastapilby koniec swiata ;)
        • wrocek71 Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 08.05.11, 23:02
          <Gienek - bardzo ok ale co tydzien jest taki sam i niczym nie zaskakuje>
          <Gienek - powtórka z rozrywki>

No i już kupujecie głupie gadanie Wojewódzkiego. Matko, jak ludźmi łatwo manipulować! A jaki ma być - co tydzień innego, raz udawać, ze jest Georgem Michaelem, a raz, że Ryśkiem Riedlem?
          Według mnie to tylko jego atut, jest taki sam, bo to po prostu on i nie musi wcielać się w nikogo, by zaistnieć. Na dodatek umie śpiewac, to miło usłyszeć kogoś w tym programie kto trafia w dźwięki, śpiewa czysto.
          Wojewódzkiego żałosne manipulacje są zabawne, tekst o dyskryminowaniu Norwega, no ludzie, przecież to nieprawda zwyczajnie i nic takiego w sieci nie ma miejsca. Może są jakieś gdzieś pojedyncze uwagi, ale ja takich nie widziałem.
          Rozumiem, że w ramach poprawności politycznej trzeba zachwycać się Szpakiem i Norwegiem? A kto nie to ksenofobiczny moher?
          • maciej1909 Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 08.05.11, 23:26
            O dziwo nie było dzisiaj tak strasznie jak poprzednio, chociaż uczestnicy w większości dalej nie zachwycają.
            Matts - jak zwykle fałszował i dobrze że w końcu stanął do dogrywki bo słabe to chłopię, że aż dziw bierze czym jurorzy tak się zachwycają?!
            Sweet Rebels - najlepszy ich występ był właśnie dziś. Dobrze że odpadły po wykonaniu czegoś poprawnie, przynajmniej nienajgorsze wrażenie zostawiły.
            Pani Małgosia - co ten Czesław uparł się tak na piosenki giganty do tego po angielsku. Ktoś wspomniał że w zeszłym tygodniu Małgosia śpiewała wersję Dolly Parton - bzdura totalna. Zarówno aranż jak i wykonanie stylizowane były na Houston i dlatego było tak fatalnie, dziś też nie lepiej.
            Szpak - lepiej niż ostatnio, ale o ile na początku wzbudzał ciekawość to teraz budzi już we mnie tylko irytację i nawet w miarę dobry głos tu nie pomaga :/
            Dziewczyny - niestety faktycznie najsłabszy ich występ, ale i tak wszystko im wybaczę bo są tutaj obok Gienka najlepsze i nie wyobrażam sobie bez nich wielkiego finału.
            Ada - ponownie pokazała że ma piękny, ciepły głos. Fantastycznie się jej słucha, tylko obawiam się jej płyty w razie wygranej... porównania do Janosz nie są znowu tak całkiem chybione...
            Gienek - profesjonalista w każdym calu. Ponownie najlepszy występ wieczoru. Zarzuty że jego występy są nudne, zupełnie dla mnie niezrozumiałe. Ten człowiek wie kim jest i co chce śpiewać. Wiemy w jakim kierunku pójdzie jego płyta w przeciwieństwie do pozostałych po których można spodziewać się wszystkiego.

Dzisiaj zdecydowanie najlepsi Gienek i Ada.
            Biorąc pod uwagę całość Gienek i Dziewczyny :)
          • anonimowa_melancholiczka Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 08:59
            No i już kupujecie głupie gadanie Wojewódzkiego. Matko, jak ludźmi łatwo manipulować!
            Bullshit, kolego! Gdybyś czytał dokładniej posty, to byś wiedział, że ludzie, których wypowiedzi cytujesz doskonale poznali się na manipulacjach Kub(p)y W.
            Ja osobiście od początku uważam Gienka za wspaniałego, ale jednowymiarowego artystę, chłopa kompletnie bez fantazji. Powiatowy wcale nie musi mną manipulować, gdyż posiadam własny rozum. Może prosty, ale własny :P
            • maciej1909 Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 17:47
              Czyli co? Skoro Alicia Keys śpiewa r'n'b, Rolling Stones rocka a Michael Jackson pop to znaczy że są to artyści bez polotu i jednowymiarowi??? Gienek jest już artystą kompletnym, ukształtowanym i nastawionym na robienie konkretnej muzyki. Zgadzam się z wypowiedzią że Wojewódzki ładnie podszedł widownię, która zaczęła mu przytakiwać że Loska jest nudny. Daliście się zmanipulować Kubie bo jakoś wcześniej nie widziałem na tym i innych forach zarzutów do Gienka że wykonuje tylko jeden rodzaj muzyki. Kubę bardzo lubię, ale sporo traci w moich oczach po tym programie i mam nadzieję że w finale spotkają się Gienek i Dziewczyny (czyt. Czesław i Maja) :)
              • anonimowa_melancholiczka Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 18:22
                Chłopie, widocznie czytasz wybiórczo. Od początku nie przepadam za Gienkiem, jeszcze zanim Wojewódzki wytknął mu przynudzanie. Loska jest zamknięty w swojej muzycznej skorupce, i wcale nie chodzi o to, żeby zmieniał styl. Przydałoby mu się nieco dystansu do siebie, i tego co robi (Wojewódzkiemu z resztą też).
                Wymienieni przez Ciebie artyści są bardziej wszechstronni - Jackson łączył różne style muzyczne, a oprócz tego, że śpiewał, także doskonale tańczył. Mick Jagger mimo wieku i zniszczenia używkami wszelakimi potrafi z charyzmą i energią poruszać się na scenie, natomiast Gienek zaśpiewał dwuminutową wersje piosenki stojąc w miejscu i już miał czoło zroszone potem. Chyba nie wyrabia kondycyjnie albo zżera go stres. Przyjmij do wiadomości fakt, że nie każdemu się musi twórczość Gienka podobać i nie doszukuj się w tym interwencji Kupy W.
                • maciej1909 Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 19:22
                  No fakt nie śledzę z wypiekami na twarzy każdego forum dotyczącego X-Factor, jednak po wczorajszej wypowiedzi Kuby daje się zauważyć wzmożoną ilość takich właśnie wypowiedzi co wcześniej nie miało miejsca. Nie zrozumiałaś chyba do końca tego co miałem na myśli. Nie przepadam za osobowością Loski, ale jak już wspomniałem jest on artystą kompletnym, idącym w jednym kierunku i zdecydowanym jaką muzykę chce robić. Dla mnie nie jest wyznacznikiem to czy tańczy, czy telepie się na scenie bo gdyby to robił zeszmaciłby się udając kogoś kim nie jest.

PS. Zabawnie byłoby zobaczyć Gienka w Moon Walku :D
          • siuil_a_run Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 09:54
            dobrze gada ten pan, polac mu! ;)
    • highway_star Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 08.05.11, 23:26
      W zasadzie mogę się zgodzić z większością z Was,
      dla mnie najlepsza dzisiaj była Ada Szulc, ale nie znałem wcześniej wersji
      Evy Cassidy (thank's YT) ;-)
      też nie myślałem, że to powiem - DZISIAJ PRZYZWOICIE ZAŚPIEWAŁ MICHAŁ SZPAK...
      ufff jakoś poszło,
      Gienek faktycznie mógł się mniej drzeć,
      mocno zawiodły mnie Dziewczyny, które dla mnie były przykładem profeski w podejściu do utworu i wykonania - dzisiaj nie znalazły dobrego pomysłu na ten utwór,
      reszta to niestety amatorszczyzna w nienajlepszym wydaniu, a pani Małgosia - no cóż,
      miałaby chyba kłopoty załapać się do dobrych zespołów weselnych, a tu przechodzi
      do kolejnej rundy z takimi fałszami, że aż ucho boli.
      Pozdrawiam telesłuchaczy :-)
    • meeegotka Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 09:00
      Matts - w ogole nie moge pojac, jakim cudem on ukradl miejsce Ani Klys? No jak????

Malgosia - tu z kolei nie moge zrozumiec przydzielania jej piosenek, ktore wiekszosc "zabija", czemu nie dostala polskiego "Milosc ci wszystko wybaczy" na przyklad? Wypadlaby, jak podejrzewam niebo lepiej. Ale to prawda, ze to jurorzy dopieraja im repertuar??????

Sweet Rebels - ja tam sie nie znam, ale pani fajnie grala na skrzypeczkach :-)

Szpak - niestety nie moge zdzierzyc tego czlowieka w zadnej postaci, musi malo dojrzala emocjonalnie i moherowa jestem, bo drazni mnie bardzo :-)

Gienek - urzekl mnie, gdy powiedzial, ze juz nie ma tyle czasu, zeby grac na ulicy, ale podejrzewam, ze i tak bedzie robil swoje :-) Ma facet dusze wolnego ptaka i ja osobiscie nie wyczuwam w nim ani odrobiny falszu i sztucznosci.

Ada - niby malolata, niby slodka lalka, ale podoba mi sie jej glos - podejrzewam jednak, ze w rozgrywce z Gienkiem, czy nawet ze Szpakiem - przegra sromotnie.

Kuba - wnerwia!
      Maja - stara sie lagodzic, ale jest malo wyrazista jakas taka...
      Czecho - bardzo lubie, szczegolnie za slowa do Wojewodzkiego: "A wlasnie, ze nie bedzie krotko, bo ty dlugo gadales" i "Ja tam nie znam zadnej Zapendowskiej i do nikogo po programie nie dzwonie" :-))) I czulam, ze nie ma w nim krzty z msciwej swini :-)
      • nika_75 Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 09:38
        Gienek - urzekl mnie, gdy powiedzial, ze juz nie ma tyle czasu, zeby grac na ul
        > icy, ale podejrzewam, ze i tak bedzie robil swoje :-) Ma facet dusze wolnego pt
        > aka i ja osobiscie nie wyczuwam w nim ani odrobiny falszu i sztucznosci.

Kiedyś, przyznaję, myślałam o nim - udaje, że kocha muzykę, a ma parcie na szkło jak każdy - dziś to odwołuję, byłam niesprawiedliwa, uwielbiam Gienka, widzę w nim dalej skromność i prawdę, ma prawo wykorzystać swój ogromny talent w taki sposób, a dzięki XF my mogliśmy poznać tak fantastyczną osobowość.

> Szpak - niestety nie moge zdzierzyc tego czlowieka w zadnej postaci, musi malo
        > dojrzala emocjonalnie i moherowa jestem, bo drazni mnie bardzo :-)

To jest dziecko, dziecko, duże dziecko, któremu wydaje się, że rozumie "co artysta chciał powiedzieć". Gdy nie pozwalają mu krzyczeć, skakać i zatracać w dzikim tańcu to wypada całkiem, całkiem.. Niestety sam ze sobą gubi się całkowicie i wtedy.. klapa..

Kuba - wnerwia!

Zgadzam się.

> Maja - stara sie lagodzic, ale jest malo wyrazista jakas taka...

Też się zgadzam.

> Czecho - bardzo lubie,
        Też bardzo lubię, ale czasami, zanim się doczekam aż się wysłowi i wymęczy o co mu chodzi to szaczyna mnie trafiać :) A i tak na koniec nie wiem o co mu właściwie szło :)
        • jodipiku Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 09:58
          ojojoj...hm... zaczne od:
          Kuzniar-niestety ten prowadzacy sie nie sprawdza-zdecydowanie wolalabym duet Holownia i Prokop-tu jest nudno, nudno i sztywno.
          Ale do rzeczy:
          Szpak-rzeczywiscie dzisiaj zaspiewal, nie wyciagal tak czesto w smiesznym gescie reki, ale wygladal fatalnie!te wlosy, to ubranie, te paznokcie-rzeczywiscie zamknelam oczy i bylo o wiele lepiej.
          Ada-ja jej barwe glosu i ozdobniki uwielbiam!Wystep bardzo dobry,az mi sie wierzyc nie chce ze ona taka niesmiala i te jej minki przy oglaszaniu wynkikow,ale lubie jej sluchac bardzo!
          Genek-przekonalam sie do chlopam, jest soba aczkolwiek w zasadzie ciagle to samo...
          Dziewczyny-zawiodlam sie, czekalam na ich wystep a tu lukierowo, ich glosy gdzies zniknely-fatalnie.
          Malgosia-niestety ale na tym etapie to juz za daleko
          Matt-uroczy chlopak, jego wystep z eliminacji byl piekny, a teraz coraz gorzej, nie wiem czy trema, czy publika....szkoda...
          Swee rebels-nareszcie, to juz w programie bitwa na glosy ludzie mieli glosy z piekna barwa itp. a te 4 dziewczyny zupelnie!!!jak one molgy zajsc tak daleko?
          Jury: Maja ok,lubie ja choc zawiodlam sie jej pomyslami na zespoly....fakt, najgorsza grupa no ale jako menadzer najbardziej znana w POlsce....hm,kiepski repertuar dobiera, a styl uczestnikow fatalny.
          KUba-drazni ze tak faworyzuje swoich ludzi i jest nieoboiektywny-zalozmy ze ma pod opieka zespoly to jechalby po innych na 100%, dot ego jego teksty nie sa juz zabawne i tarfione, czesto przesadza....i to drazni i moze sie obrocic przeciwko niemu ijego uczestnikom...
          MOzil -rewelka, jak mnie draznil swoim sposobem mowienia tak teraz syskal wiele. cieply, obiektywny facet!jedyny w jury! mial okazje sie zemscic na Kubie i wywalic Matsa....a postapil jak ja bym zrobila, sweet rebels mialy juz tydzine temu odpasc...no ale Kuba wolal usunac konkurencje....wstydz. a Czeslam brawa! spoko gosc.
    • black-cat Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 10:15
      Ja nie o uczestnikach, a o jury. Konkretnie o K.W. Wczorajszy program obnażył w nim brak poczucia humoru i dystansu do siebie. Zobaczyłam nagle podstarzałego pana, który nie lubi przegrywać i jest w stanie zrobić wszystko, aby do tego nie doszło. Wcześniej jego komentarze czasami bawiły, czasami drażniły, wczoraj wywołały niesmak. Może miał trudny dzień, może ciężko przechodzi andropauzę, a może po prostu taki jest. Szkoda.
      Jeżeli chodzi o uczestników, podobały mi się występy Gienka i Michała. Ada nie powinna śpiewać tego utworu. Po Evie Cassidy nikt nie powinien go śpiewać, bo zawsze zaśpiewa gorzej.
      • monia515 Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 11:26
        Nie rozumiem dlaczego z Ady robią taką dziewusię. Wczoraj Kuba wypowiadał się, że tak dojrzale śpiewa, a to przecież jeszcze... dziecko! Jake dziecko? Przecież ona jest studentką! Ma 21 lat; a nie 13!
        • siuil_a_run Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 12:31
          otoz to. a potem jest zdziwko, ze ludzie w niej widza kopie Ali Janosz. no zesz, dziewcze ma dosc podobna mimike, podobnie infantylnie sie zachowuje, a do tego usilnie wsadzaja ja w buty podlotka, ktorym przeciez nie jest. wbrew wlasnym slowom, robia co moga, zeby te porownania znalazly uzasadnienie.
      • default Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 12:34
        Całkowicie się zgadzam co do Kuby - o ile w Mam talent jego uwagi bardzo mnie bawiły i uważałam je za dowcipne i trafne, o tyle tutaj przegiął, komentarze są niesmaczne i żenujące. I ta kłująca w oczy stronniczość ! Najpierw mówi (przy Sweet Rebels), że emocje to mają znaczenie tylko w discopolo, a jak przyszło do występu jego uczestnika, to emocje w występie wychwalał pod niebiosa :(
        • annia251 Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 12:39
          Czyli tak jak powiedzial Mozil "Kupa Wojewodzki", i nawet Sablewska sie wybrabia. Kilka razy go przymknela. Zrobila niezly skok od nanki kogos znanego do siedzacej za TYM stołem:)Ale to ze odpadly wszystkie jej zespolu - rzuca na nia dziwne swiatlo jako managera od popu.
          • siuil_a_run Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 12:50
            nie odpadly wszystkie jej zespoly - ma jeszcze ciagle najlepszy, Dziewczyny.
            • siuil_a_run Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 12:52
              poza tym, wez poprawke na to, ze dostala naprawde slaby material do pracy i miala na te prace malutko czasu. praca managera to nie jest zrobienie z kopciuszka krolewny w 2 tygodnie.
              • aguszak Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 10.05.11, 14:06
                siuil_a_run napisała:

> poza tym, wez poprawke na to, ze dostala naprawde slaby material do pracy i mia
                > la na te prace malutko czasu. praca managera to nie jest zrobienie z kopciuszka
                > krolewny w 2 tygodnie.

Dostała... hmmm... przeciez te zespoły w castingach ktoś wybierał...? ;-) co stało na przeszkodzie wybrać nieco lepsze zespoły?
                • maciej1909 Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 10.05.11, 14:18
                  Hmmm... A widzialaś tam lepsze zespoły??? Mogli co prawda tworzyć sobie grupy tak jak to było z By Mistake ale wyszłoby pewnie tak samo słabo jak z tym trio.
                  • aguszak Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 10.05.11, 15:58
                    Np. te spiewające siostry - trochę utemperować i uszłoby lepiej niż Sweet Rebels czy jak im tam ;)
                    • maciej1909 Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 10.05.11, 16:07
                      jakie? nie znam :P
                      • aguszak Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 11.05.11, 09:29
                        Charyzmatyczne ;-) siostry Zalewskie:
                        xfactor.plejada.pl/4211,wideo,1,245464,,,odcinki_detal.html
                        • maciej1909 Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 11.05.11, 16:30
                          Raczej mało charyzmatyczne ale za to bardzo wkurzające, zaryzykuję swterdzenie że Sweet Rebels jednak lepsze, ale skoro idziemy takim tropem to może bliźniaczki bez talentu ;)
                          xfactor.plejada.pl/45961,wideo,,249030,tego_nie_bylo_w_telewizji_blizniaczki_bez_talentu,newsdetal.html
          • bardu Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 12:52
            > Ale to ze odpadly wszystkie jej zespolu
            Przecież Dziewczyny zostały.
            • iwu Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 13:20
              Liczyłam na to, że Czesław będzie obiektywny i się nie zawiodłam, mam nadzieję, że to się nie zmieni. Całe to gadanie o rywalizacji jurorów mocno mnie zniesmacza.
              Co do Gienka, to chciałabym, żeby zaśpiewał coś subtelnego, bo że ma kawał głosu, to już wszyscy wiemy.
              No i niech oni skończą z tymi "wykonami", bo aż zęby bolą jak to słyszę... Chociaz wczoraj już ich było mniej. ;)
              • kum-nye Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 16:16
                O! To, to! Słuchać nie mogę o tych "wykonach", ale widzę, że tutaj na forum przyjęła się ta durna moda. Takie to pretensjonalne, że aż zęby bolą... A Polacy nie gęsi.
                • newsstand Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 10.05.11, 07:55
                  > O! To, to! Słuchać nie mogę o tych "wykonach", ale widzę, że tutaj na forum prz
                  > yjęła się ta durna moda. Takie to pretensjonalne, że aż zęby bolą... A Polacy n
                  > ie gęsi.

a w czym "wykon" jest gorszy od "Polakow nie gesi."?
                  poradnia.pwn.pl/lista.php?id=9349
      • pawel-strzalka Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 09.05.11, 18:19
        Wojewódzki siedział jakby dzień wcześniej najadł się śliwek i popił pepsi. Najpierw tekst o rzekomej ksenofobii Polaków w odniesieniu do komentarzy o Matsie, których jakoś nie widziałem. Podejrzewam, że chodziło mu o Michała Szpaka ale nie potrafił powiedzieć wprost, że ludzie nie akceptują jego inności.
        A potem jego tekst o "rywalizacji jurorów" zabrzmiał tak, jakby w tym programie tylko o to chodziło. Nie ważne kto jak śpiewa, wygląda, nie ważne że uczestnicy doszli tam gdzie doszli dzięki wspólnej decyzji jurorów właśnie. Wojewódzki formułę programu rozumie jako: "liczą się tylko moi wykonawcy, reszcie trzeba do*ebać, innym jurorom przy okazji też, a w ogóle to ja tu jestem gwiazdą".
        Mam coraz mniej tolerancji dla gościa i uważam, że powinien zrobić sobie dłuższą przerwę od tv, póki jeszcze ktokolwiek chce go oglądać.
        • pochodnia_nerona Re: X Factor Live 3 - 08.05.2011 13.05.11, 22:31
          Mnie się też go przykro słucha ostatnio.
          Oglądam w tv oba programy - MBTM i X-Factor i uważam, że to pierwsze było na zdecydowanie wyższym poziomie.
          Przede wszystkim - w jury siedzieli zawodowcy. Kora, co prawda, moim zdaniem trochę się wygłupiła, ale w końcu to legenda polskiej sceny i ma charyzmę oraz wiele lat pracy w muzie. Zapendowska to dla mnie najbardziej chyba kompetentna osoba z jurorów w jakimkolwiek programie ever, tak więc i tutaj profesjonalizm w każdym calu. Podobnie Sztaba, a i Łozo dawał radę oraz dostarczał uciechy mojej rodzicielce, która lubiła patrzeć na jego miny i emocje podczas występów uczestników. Program wyłonił 2 świetne zespoły, kilu wspaniałych wokalistów, mieli się w nim okazję zaprezentować doskonali instrumentaliści. Szkoda, że trwał tak krótko! I że nie było jakichś kategorii, typu: instrumentaliści, wokaliści, zespoły, bo w każdej można by znaleźć perłę. Enej jest świetny, ale srogi żal mam o Noko, bo choć inny gatunek, to poziom profesjonalizmu równie wysoki.
          X-factor jawi mi się na tym tle jako tło dla popisów Wojewódzkiego. Jury to porażka - Kuba dawał radę wśród profesjonalistów pokroju Zapendowskiej jako enfant terrible, ale jako ten, który kreuje się na jurora-seniora, niestety, irytuje. Stronniczy, obgadywał wykonawców poza swoimi, i ta uwaga o telefonie do Zapendowskiej właśnie i o tym, co powiedziała na temat pani Małgorzaty - cóż za brak kultury! Zapewne była to prywatna rozmowa, bo z pewnością znajomi plotkują między sobą o uczestnikach programu, ale żeby zdanie jurora jednego show prezentować w drugim - to nie fair, panie Kubo. Powinien pan przeprosić i panią Małgorzatę, i panią Elżbietę - z kwiatami.
          Czesława uwielbiam, ma ogromne serce do pani Małgosi, która, dla mnie osobiście, jest szansonistką weselną. Maja jest dla mnie nijaka. Brakuje w jury jakiegoś profesjonalisty z muzycznym wykształceniem, popartym wieloletnią praktyką i niebojącym się mówić konkretnie, nie kierując się litością czy sercem, ale też nie widzimisię, jak Wojewódzki.
          Co do Kuby jeszcze - denerwuje mnie to jego faworyzowanie Ady Szulc. Dla mnie ta uczestniczka to taka troszkę zbyt słodka nie wiadomo- dziewczynka? Kobieta? ładnie śpiewa, ale moim zdaniem brakuje jej charakteru. Szpak ma talent, ale jego narcyzm osiąga szczyty. Ten młody Norweg to porażka ze względu na brak talentu. Co z tego, ze sympatyczny. W porównaniu z finalistami MBTM czołówka Z-factora wypada bledziutko.
          uff ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka