Dodaj do ulubionych

Telewizję oglądajmy świadomie

01.07.11, 08:39
"Gratuluję " gazety tv w wydaniu papierowym!. Od dziś nie kupuję!, co za id...a to zmienił!.
Obserwuj wątek
    • implicite Re: Telewizję oglądajmy świadomie 01.07.11, 12:49
      W pełni zgadzam się z przedmówcą. Poradnik poradnikiem - zgoda, sensowne wademekum jest potrzebne, ale z jakiego względu zostało usuniętych wiele wartościowych programów: Cinemax, HBO2, Canal+ Film, Discovery: Science, World, Historia, Mezzo itp., itd.? Gdzie jest BBC Knowledge? Cięcie kosztów można uzasadniać bardzo szczytnie misją przewodzenia zdezorientowanemu narodowi, sęk w tym, że zdezorientowany naród nie lubi, jak traktuje się go jak bandę idiotów! Strzał w stopę, Panie Krzyżaniak!
      • le.chujarek Re: Telewizję oglądajmy świadomie 01.07.11, 13:23
        "świadome oglądanie" polega najwidoczniej na niewyściubianiu nosa poza kanały polecane przez gw.
    • stz Dno i kpiny z czytelników 01.07.11, 14:20
      Oboje z żoną nie możemy znaleźć swych ulubionych kanałów, bo szef Telewizyjnej Wojciech Krzyżaniak (zapamiętamy to nazwisko, oj zapamiętamy!) uznał za stosowne wcisnąć nam tandetę. Jest piątkkowe popołudnie, rozłożyłem Telewizyjną z programem na najbliższe dni i ku wściekłości obojga nas stwierdzam, że będziemy musieli kupować inną gazetę. Może Rzepa drukuje więcej programów? Kurczę, kilkanaście lat obserwowałem powolny spadek poziomu Gazety Telewizyjnej, ale teraz to już przegięcie.

I w dodatku te kpiny z czytelników na stronie drugiej. Ile trzeba mieć tupetu, by tak traktować czytelników?
    • doktor_kidler Re: Telewizję oglądajmy świadomie 01.07.11, 14:54
      Domyslam sie, ze programy wszystkich płatnych kanałów czyli HBO, Canal +, Canal + Film i tym podobne - ostały się, kosztem tych tanszych, szerzej dostępnych?
    • szerpa74 Re: Telewizję oglądajmy świadomie 01.07.11, 15:21
      Telewizyjna z misją - "oglądajmy świadomie", to chyba jakaś kpina... że porady - ok, że opisy filmów i programów - ok (tylko czemu nie ma "od A do Z", gdzie było mnóstwo opisów - nie chciało się już komuś piać co tydzień 3 stron, czy etat obcięli?), tylko co to za świadomy wybór, jak nie wiadomo z czego wybierać, bo szanowna redakcja usunęła ramówki ok. 40 kanałów? Gdzie BBC, gdzie kanały popularnonaukowe, dziecięce, sportowe? To jest lekceważenie widza, robienie z niego głupka, prosta jazda w dół!!!
      Po dzisiejszych zmianach mnóstwo ludzi przestanie kupować piątkową GW.
      Ech, chyba się na TeleTydzień przerzucę, choć za nim nie przepadam...
    • pawro Telewizję oglądajmy świadomie 01.07.11, 17:20
      dzisiejsza tv ma kilkanaście stron mniej! i to zapewne jest główną przyczyną zmian. Ja również przestaję kupować gazetę.
    • wlodix Telewizję oglądajmy świadomie 01.07.11, 17:25
      tia towarzysz redaktor naczelny wie lepiej co mamy oglądać, brawo ,dzisiejszy dodatek rozszarpałem na strzępu i wylądował w koszu, tyle lat kupowałem piątkowe wydania gazety głównie ze względu na porządny dodatek telewizyjny , który z powodzenie mógł konkurować np z to i owo dzięki bogatej ofercie programowej i świetnym treściwy opisom filmów (gwiazdki) ,jeśli film miał dwie gwiazdki to z wielkim prawdopodobieństwem można było go sobie darować, ja oglądałem tylko te z trzema i więcej. Rozumiem odchudzić i wyrzucić z ramówki niszowe stacje np.polsat play,domo,kuchnia tv,polsat cafe, ale wywalić z oferty TVP Sport !!! i to przed copa america ??,Canal + Film ??? !!! granda.Wielka szkoda trzeba będzie poszukać alternatywy, bo ten pseudo dodatek który trafił do moich rąk jest na poziomie paszkwilków z biedronki za 50 gr
    • stalowy_szczur1 Telewizję oglądajmy świadomie 01.07.11, 17:46
      Zacytuję materiały prasowe:
      "Od dzisiaj Gazeta Telewizyjna, piątkowy dodatek Gazety Wyborczej, będzie ukazywać się w
      Zmiany ma odzwierciedlać nowy tytuł dodatku: "Gazeta Telewizyjna, poradnik Gazety Wyborczej"."
      Wooow. Od razu lepiej się czuję

"Pojawią się w nim recenzje filmów i programów kulturalnych, dokumentalnych i sportowych."
      Zaskakujące- liczyłem na przepisy na babkę z piaskowca, jak wytępić mrówki na działce, i jak malować sufit, aby podłoga była czysta.
      "Nowości to rubryka "z przymrużeniem oka", omawiająca najgorsze filmy oraz informacje związane z technologią i cyfryzacją mediów. W "Gazecie Telewizyjnej" pojawią się również rozmowy Rafała Bryndala i felietony Michała Ogórka."
      ...rozumiem, że wcześniej to pisały jakieś boty...

"Wydawca zapowiada, że większy format i nowa makieta pozwolą na jeszcze czytelniejszą prezentację treści i poszerzenie oferty dla reklamodawców."
      Większy format= mniej stron?????
      Tja.....
    • wlodix Telewizję oglądajmy świadomie 01.07.11, 18:17
      rtv@agora.pl ja już swoją opinie panu W.K wysłałem, proponuje forumowiczom wysłać swoje, może się opamięta ten pan jeśli ma choć odrobinę zdrowego rozsądku.
    • never_never Re: Telewizję oglądajmy świadomie 01.07.11, 19:19
      ten zmieniony dodatek to jest jakiś koszmar
      brak wielu kanałów, które oglądałam, a najbardziej mi brakuje opisów filmów A-Z, wiele razy zdarzyło się, że dzięki nim nie pominęłam interesującego filmu, na który w innym wypadku w ogóle nie zwróciłabym uwagi
      kupowałam regularnie Gazetę właśnie w piątki i soboty, teraz na pewno stracą piątkowego klienta - czy możecie polecić jakiś dodatek telewizyjny, który byłby podobny do poprzedniego wydania Gazety Telewizyjnej?
      (powoliłam sobie skopiować wpis z poprzedniego wątku, nie zauważyłam wcześniej tych komentarzy do artykułu. Dzięki za adres e-mail, zaraz wyślę swój komentarz, pewnie to nic nie zmieni, ale może kiedy każdy z nas niezadowolonych to zrobi, to rzeczywiście chociaz zapchamy skrzynkę ;-)
      • jedzoslaw Re: Telewizję oglądajmy świadomie 01.07.11, 20:11
        Kiedy zacznie się masowe wykupywanie dodatku TV do "Dziennika" to może wtedy GW pójdzie po rozum do głowy. O ile dobrze pamiętam, to właśnie dodatek do "Dziennika" był łudząco podobny do dodatku GW.
      • sir_fred Kompromitacja 02.07.11, 19:21
        Dokładnie tak.
        Znika HBO2, Canal + Film, Canal + Sport 2, Discovery Science, HBO Comedy, Polsat Film (choć tam raz na miesiąc coś ciekawego). Zostaje za to beznadziejny Polsat 2 z powtórkami durnych seriali dla moherów czy kuriozalna zupełnie TVS - z niczym, podobnie TV Puls. Jakaś zupełna groteska.
        Przegląd od A do Z był akurat przydatny, to zlikwidowali. Upodobniają się do jakiegoś teletygodnia.
        To chyba ostatni zakup piątkowego wydania, zwłaszcza że ciągle napychają to jakimiś stosami reklam - w autobusie nie da się tego czytać, bo co chwilę wypadają jakieś śmieci.
    • dokturmarianszajssen Telewizję oglądajmy świadomie 01.07.11, 20:19
      Totalna popelina, nawet do tego żeby d..pe wytrzeć się nie nadaje, i w wmawiają nam świadome oglądanie.
    • iwmaciej Telewizję oglądajmy świadomie 01.07.11, 23:15
      Zdecydowanie podzielam oburzenie poprzedników. Od tylu lat kupowałam piątkową Wyborczą głównie dla Telewizyjnej, a tu taka niespodzianka... Wydawało mi się do tej pory, że jestem świadomym odbiorcą, okazuje się jednak, że potrzebuję przewodnika.... Ale ja nie chcę i chyba rozstanę się z Telewizyjną w tej formie, no - chyba że zostanie przywrócona poprzednia...
    • wyrodnyojciec Czy Wy naprawdę... 02.07.11, 13:17
      nie to zeby podobała mi się telewizyjna po zmianach,ale naprawde ktos z was uwaza ze usiadl sobie redaktor z telkewizyjnej i wpadl na pomysł, żeby zmienijszyć swoją gazetę o połowę? Dostal polecenie i co mam robic. Bylem w podobmnej sytuacji. Albo się zwalniasz w ramach protestu, albo starasz się uratować co możesz. Zawsze winien jest jakis pionek, a preezesi i dyrektoerzy czysci, super i niewinni.
      • stalowy_szczur1 Re: Czy Wy naprawdę... 02.07.11, 14:50
        OK- a więc skoro pojechał po całości w sensie cięcia, i to jeszcze kiepawo usiłował tłumaczyć, to trzeba zagłosować portfelem. Wówczas okażę się, że skórka za wyprawkę się nie opłacała...
    • traviata45 Telewizję oglądajmy świadomie 02.07.11, 14:28
      Niestety dla mnie zmiana w Gazecie telewizyjnej jest zdecydowanie niekorzystna.Nie wiem dlaczego zrezygnowano z programu muzycznego MEZZO.Kupowałam w piątek Gazetę zdecydowanie dla tego programu, myślę ,że nie tylko ja.Nawet w gazetach tylko z programami telewizyjnymi nie ma tego programu, pozostaje mi tylko internet ew. papierowa wersja Rzepy.A może jeszcze coś da się zrobic, bo Pan Wojciech Krzyżaniak liczy na rady i uwagi .
      Pozdrawia miłośniczka muzyki poważnej z Krakowa.
    • kuma53 Telewizję oglądajmy świadomie 02.07.11, 16:25
      Ten kto wam podpowiedział tą zmianę w Telewizyjnej powinien już być zwolniony!! Albo wrócicie do poprzedniej wersji albo będę wyrzucał telewizyjną do kosza zaraz po zakupie. Nie podoba mi się szata graficzna, która przypomina niegdysiejszy dodatek do Sportu poza tym ile lat dochodziliście do poprzedniej ilości kanałów telewizyjnych drukowanych w Gazecie? I tak łatwo można z tego zrezygnować? Błagam zrezygnujcie z tych zmian!!!
    • ikaz Catch-22 03.07.11, 13:47
      Film CATCH-22 "zasłużył" na dwie gwiazdki a byle jakie mordobicie obok ma trzy gwiazdki- pewnie dlatego że gra tam czarny i biały. Przez tą jełropejsko-poprawność przestałem kupować DF bo nie było tygodnia bez mniejszosci i feministek. W redakcji myślą że to co dobre dla nich musi być dobre dla mnie. A wała, sami się kupujcie! ten odmóżdżony pseudoprzewodnik. Te zmiany są na gorsze i to początek waszego końca, sorry.

P.S. dla znafców w redakcji
      Catch-22 po polsku "Paragraf 22" książka wydana w Polsce.

• michaga Telewizję oglądajmy świadomie 03.07.11, 15:12
      Mam nadzieję, że piątkowa gazeta będzie tańsza, bo teraz będę musiała dodatkowo kupić inną gazetę z programem. Właśnie dlatego, że chcę oglądać świadomie, potrzebuję programu, w którym będą wszystkie moje ulubione stacje.
    • andaluzjaxl Telewizję oglądajmy świadomie 03.07.11, 19:30
      Witam
      Zmiana telewizyjnej fatalna. Prezentuje się teraz jak dodatek do lokalnego dziennika. Te dziwne ograniczenia informacji o filmach i programach trudno zrozumieć, ale wybaczyć nie można braku programu MEZZO, jedynego z muzyką klasyczną. Proponuję powrót do poprzedniej wersji a pomysłodawcę zmian - wylać na zbity łeb. Pozdrawiam
    • formulafun Telewizję oglądajmy świadomie 04.07.11, 19:10
      Witam,
      No coż, postaram się bez emocji. Była prośba Pana Wojciecha o komentaż to napiszę parę słów.
      Do tej pory uważałem, że dodatek telewizyjna do wyborczej był najlepszy na rynku. Bez zbędnego badziewa, przystępny, dowcipny. Wszystko co potrzebne człowiek znalazł.
      Z zainteresowaniem zajrzałem więc do nowej telewizyjnej zachęcony informacją o zmianach bo sobie pomyślałem, że jak zmiany to tylko na lepsze.
      Ale niestety po raz kolejny okazało się, że lepsze wrogiem dobrego.
      Największe wady zmian (szczerze to dla mnie nie do zaakceptowania) to: poginęły ważne stacje, brak opisów filmów od A do Z, mniej informacji o nowościach Vod.
      Zaproponowane nowści są fajne ale bledną przy tych brakach i raczej sprawiają wrażenie, że na siłę redakcja próbuje usprawiedliwić wprowadzone cięcia.
      W obecnej formule telewizyjna nie spełnia moich oczekiwań kompletnie (brakuje zbyt dużo stacji telewizyjnych). Aż mi się źle robi jak pomyślę, że będę musiał kożystać z teletygodnia ale trudno.
      Chyba, że faktycznie planujecie Państwo wsłuchać się w opienie czytelników. Z tego co zauważyłem to mało jest osób którym się te zmiany podobają i nie mówię tylko o tym forum.
      Pozdrawiam
      radek
    • formulafun Telewizję oglądajmy świadomie 04.07.11, 19:13
      Witam,
      No coż, postaram się bez emocji. Była prośba Pana Wojciecha o komentaż to napiszę parę słów.
      Do tej pory uważałem, że dodatek telewizyjna do wyborczej był najlepszy na rynku. Bez zbędnego badziewia, przystępny, dowcipny. Wszystko co potrzebne człowiek znalazł.
      Z zainteresowaniem zajrzałem więc do nowej telewizyjnej zachęcony informacją o zmianach bo sobie pomyślałem, że jak zmiany to tylko na lepsze.
      Ale niestety po raz kolejny okazało się, że lepsze wrogiem dobrego.
      Największe wady zmian (szczerze to dla mnie nie do zaakceptowania) to: poginęły ważne stacje, brak opisów filmów od A do Z, mniej informacji o nowościach Vod.
      Zaproponowane nowści są fajne ale bledną przy tych brakach i raczej sprawiają wrażenie, że na siłę redakcja próbuje usprawiedliwić wprowadzone cięcia.
      W obecnej formule telewizyjna nie spełnia moich oczekiwań kompletnie (brakuje zbyt dużo stacji telewizyjnych). Aż mi się źle robi jak pomyślę, że będę musiał korzystać z teletygodnia ale trudno.
      Chyba, że faktycznie planujecie Państwo wsłuchać się w opienie czytelników. Z tego co zauważyłem to mało jest osób którym się te zmiany podobają i nie mówię tylko o tym forum.
      Pozdrawiam
      radek
      • marzennak Re: Telewizję oglądajmy świadomie 05.07.11, 19:19
        Zgadzam się z przedmówcą. Ja również przestaję kupować telewizyjną. Brakuje zbyt wielu stacji, które oglądałam: canal+ film, hbo2, hbo comedy, stacje dziecięce. Mało opisów filmów. Zmiany mają sens, gdy są na lepsze, a nie na gorsze.
    • triada10 Telewizję oglądajmy świadomie 05.07.11, 20:43
      Przyłączam się do poprzednich opinii. Skandalem jest brak programów sportowych: TVP Sport, Polsat Sport Extra i Eurosport 2. Polsat Cafe jest też częściej oglądany niz wiele z tych zakodowanych. A już tytuł artykułu sugerujacy, że mamy oglądać to, co nam Szanowni Panowie i Panie Redaktorzy polecą i wtedy dopiero będziemy oglądać TV ŚWIADOMIE, bo sami wybieramy nieswiadomie, czyli bezmyślnie.... Zgroza.
    • opty2 Tą świadomość poprę czynem, 06.07.11, 07:37
      czyli nie kupię w piątek GW,
      i proponuję innym zrobić to samo,
      bedzie to jak najbardziej świadome działanie
    • gra_pa Telewizję oglądajmy świadomie 06.07.11, 12:56
      Widzę że nie tylko ja się zdenerwowałam zmianą Dodatku i hipokryzją komentarza pana Krzyżaniaka. Najpierw pomyślałam że zmieniono po prostu kierownika. Czy Pan naprawdę sądzi że czytelnicy Wyborczej nie oglądają DiscoveryScience, Word, Historia, Animals, Mezzo...?! Że się nabiorą na "ambitne misje"? Było stron 56, jest 40. Było programów 89, jest 39. Zniknięcie opisów filmów - niewybaczalne. Każde odchudzanie trzeba robić z głową. Zepsuliście mi weekend. Oczywiście kolejnego wydania nie kupię. Żądam poprawy. Na razie skorzystam z porad i zajrzę do "To i owo" albo do Dziennika. Może jeszcze jakieś podpowiedzi ?
    • kuma53 Telewizję oglądajmy świadomie 06.07.11, 14:52
      Akcja protestacyjna ! Zostawiamy Telewizyjną w kiosku. Jeżeli nie zaniechają tego żartu to do odwołania zostawiam Gazetę Telewizyjną w kiosku a od nasępnego miesiąca zastanowię się nad zaprzestaniem prenumeraty.
      • gra_pa Re: Telewizję oglądajmy świadomie 07.07.11, 12:40
        Zostawienie "Dodatku" w kiosku albo nawet najbardziej ostentacyjne wyrzucenie go do śmieci niestety nic nie da. Gazeta i tak dostanie swoje 2,50 i reszta ich nie obchodzi.
        Jedynym sposobem protestu jest rezygnacja z zakupu wydania piątkowego, do czego namawiam.
        • kuma53 Re: 07.07.11, 14:55
          Na szczęście dodatek TV jest tylko jedną z części Gazety. Przyzwyczaiłem się do czytania tego dziennika - kupuję go od początku, od powstania. Za pierwszymi numerami stałem w kiosku w Karwi gdzie byłem na wczasach z FWP. Dlatego tak bardzo zaskoczyła mnie zmiana na gorsze. Dotychczas tylko powiększano i udoskonalano poszczególne części. Mam nadzieję, że to co zrobiono z GTV to jakieś nieporozumienie!
    • kuma53 Akcja protestacyjna 06.07.11, 14:56
      Akcja protestacyjna ! Zostawiamy Telewizyjną w kiosku. Jeżeli nie zaniechają tego żartu to do odwołania zostawiam Gazetę Telewizyjną w kiosku a od nasępnego miesiąca zastanowię się nad zaprzestaniem prenumeraty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka