Dodaj do ulubionych

Richardson vs Bosak w TVN

04.07.11, 16:29
www.wykop.pl/link/800559/fakty-po-faktach-bosak-i-richardson/
polecam przeczytać komentarze...
Głupotę warto obnażać. Pietkiewicz potrafiła wepchnąć córeczkę do tv ale o wychowaniu już zapomniała.
Obserwuj wątek
    • sugestywniak Re: Richardson vs Bosak w TVN 04.07.11, 20:16
      cosik mało komentujących

Tak sobie myślę że jest wiele określeń zbudowanych z przedrostkami euro:
      eurosceptyk, euroszołom, euroentuzjasta, eurorealista, eurofanatyk,

po tym materiale doszedł nowy
      euroidiota

• iuscogens Re: Richardson vs Bosak w TVN 04.07.11, 21:58
        Pomijając kompletny brak kultury u Richardson to zaskoczyło mnie coś innego, nie wiedziałam, że ona jest tak bezdennie głupia. Jakoś się lepiej kamuflowała do tej pory. Ani wiedzy nie ma ani umiejętności krytycznego podchodzenia do informacji. Powinna być w encyklopedii pod hasłem leming :P
        Chyba, że pijana była, bo żeby tak na trzeźwo się ośmieszać???
        • j.poplawski Re: Richardson vs Bosak w TVN 13.07.11, 21:12
          podpisuję się pod tym - nie sądziłem, że i jedna i druga nie grzeszy... hm.... szkoda gadać. Tekst o tym jak długo się czekało na samochód i telefon powalił mnie z nóg/ i z krzesła - tak jakby to Unia spowodowała, że już nie czekamy :/ nei dało się tego oglądać... A na koniec o ślubie w monako - i przy takich tematach powinny te Pani pozostać - chociaż i tak nie umiały się o tym wypowiedzieć - szok - a ja kiedyś oglądałem Europa da się lubić - teraz mam nadzieję, że Pani Richardson nie zobazcę i nie usłyszę ani chichrającej się ani w ogóle nic mówiącej przez baaardzo długio czas. Dobry też argument był prowadzącego " a widział Pan ile ludzi przyszło na koncert" WTF??? to ze ludzie przyszli na koncert nie znaczy ze ich w ogole prezydencja obchodzi i w ogolwe wiedza co to jest i dlaczego .. Żenada. az mnie zeby bolą jak sobie je przypomnę :/
    • dona.a Re: Richardson vs Bosak w TVN 04.07.11, 22:50
      Mimo wszystko obejrzałam/posłuchałam z zainteresowaniem. Wygląda na to, że p. Richardson b. źle znosi odstawienie od kamery, bo kompletnhie nie myślała nad tym co mówiła. Bosaka podziwiam za opanowanie. A tak wogóle to obydwie panie powinny rozmawiać wyłącznie o ślubie w Monako;)
      • kasiamilan Re: Richardson vs Bosak w TVN 04.07.11, 22:57
        tak, obejrzałam ten wywiad (?) w sobotę "na żywo", ale w pewnym momencie , nie mogą już znieść idiotycznego zachowania p.Richardson, przełączyłam na inny kanał; teraz obejrzałam całość - brak słów, i jeszcze hasło podsumowujące, które powaliło mnie na kolana "my dziennikarze", eh.. najważniejsze jest wysokie mniemanie o sobie, panie prezenterko,
        a Bosaka, fakt, podziwiam, za opanowanie i szacunek, do .. idiotki, ale jednak kobiety... a co już pomyślał na odchodnym, to jego :)
    • dziala_nawalony Re: Richardson vs Bosak w TVN 04.07.11, 23:12
      obie wypadly przy tym Bosaku jak pijane studentki pierwszego roku dziennikarstwa.Kompletna kompromitacja M.R. wyszla na infantylna idiotke. Szkoda,ze to byl ten facecik. Ktos z jajami pokroju Kalisza badz Niesiolowskiego zalatwilby obie na cacy! Mam nadzieje ze szybko nie bedzie okazji do ogladania tego duetu.
      • wrocek71 Re: Richardson vs Bosak w TVN 04.07.11, 23:22
        Obejrzałem przed chwilą. Po czymś takim pani Richardson powinna zarzucić "dziennikarstwo", przestać się udzielać publicznie i schowac gdzieś głęboko. Naprawdę, strasznie to obciachowe. Zresztą ta druga też niedużo lepsza, ponura i zawzięta.Skąd oni biorą te "dziennikarki"?
    • nnike Re: Richardson vs Bosak w TVN 05.07.11, 00:51
      Wszyscy, jak jeden mąż macie rację co rzadko się zdarza w tym samym wątku.
      A z Bosakiem kiedyś zupełnie nie było mi po drodze, a teraz stwierdzam że czas (w przeciwieństwie do Richardson) działa zdecydowanie na jego korzyść.
      Facet z klasą (sama się sobie dziwię, ale musiałam to napisać ;))
    • gdytyjeszczenamucheptapta Re: Richardson vs Bosak w TVN 05.07.11, 01:39

Nie wiem, czego Richardson miałaby się wstydzić - chyba tylko rytualnego pitolenia o dumie narodowej (kiedy, do k. nędzy, ludzie w tym kraju zaczną być dumni tylko z tego, czego sami, osobiście, dokonali?). Fakt, że się wcięła Tadli, ale ta przecież nie protestowała, a nawet sprawiała wrażenie zadowolonej, że rozmowa jakoś się toczy. Chyba nikt się nie spodziewał po Richardson intelektualnych fajerwerków i błyskotliwych analiz społecznych, bo wiadomo jaki typ dziennikarstwa ta pani prezentuje: śniadaniowo-rozrywkowy. Natomiast należy się jej szacunek za przypomnienie, z jakiego środowiska wywodzi się Bosak i jakie hasła głosiła jego partia. O tym faktycznie nie wolno zapominać, bo - jak wiadomo - historia lubi się powtarzać. Cała ta ekipa Giertycha ma życiorysy tak haniebnie i obrzydliwie zababrane, że w porównaniu z nimi, Monika Richardson jest wręcz aniołem, na którego przynajmniej patrzy się z przyjemnością.
      • iuscogens Re: Richardson vs Bosak w TVN 05.07.11, 08:49
        gdytyjeszczenamucheptapta napisał:

>
        > Nie wiem, czego Richardson miałaby się wstydzić - chyba tylko rytualnego pitole
        > nia o dumie narodowej (kiedy, do k. nędzy, ludzie w tym kraju zaczną być dumni
        > tylko z tego, czego sami, osobiście, dokonali?). Fakt, że się wci
        > ęła Tadli, ale ta przecież nie protestowała, a nawet sprawiała wrażenie zadowol
        > onej, że rozmowa jakoś się toczy. Chyba nikt się nie spodziewał po Richardson i
        > ntelektualnych fajerwerków i błyskotliwych analiz społecznych, bo wiadomo jaki
        > typ dziennikarstwa ta pani prezentuje: śniadaniowo-rozrywkowy. Natomiast należy
        > się jej szacunek za przypomnienie, z jakiego środowiska wywodzi się Bosak i ja
        > kie hasła głosiła jego partia. O tym faktycznie nie wolno zapominać, bo - jak w
        > iadomo - historia lubi się powtarzać. Cała ta ekipa Giertycha ma życiorysy tak
        > haniebnie i obrzydliwie zababrane, że w porównaniu z nimi, Monika Richardson je
        > st wręcz aniołem, na którego przynajmniej patrzy się z przyjemnością.

ze słuchaniem już jest gorzej :P
      • dona.a Re: Richardson vs Bosak w TVN 05.07.11, 20:01
        gdytyjeszczenamucheptapta napisał:

> Natomiast należy
        > się jej szacunek za przypomnienie, z jakiego środowiska wywodzi się Bosak i ja
        > kie hasła głosiła jego partia. O tym faktycznie nie wolno zapominać, bo - jak w
        > iadomo - historia lubi się powtarzać.

Bez przesady z tym szacunkiem, Bosak jak wielu młodych ludzi szukał jakiejś tam drogi, być może kimś się zafascynował, ale w rzeczonym programie sprawił pozytywne wrażenie, przede wszystkim rzeczowością i opanowaniem, co powinno być również udziałem obydwu pań, a nie było, gdyby tak wszyscy dziennikarze czy "dziennikarze" przypominali widzom o przeszłości co poniektórych swoich interlokutorów z najwyższej politycznej pólki ładne bagienko by się ujawniło.
        • gdytyjeszczenamucheptapta Re: Richardson vs Bosak w TVN 06.07.11, 13:21

To nie była "jakaś tam droga" i fascynacja "kimś tam", tylko uczestnictwo w skrajnie prawicowym, nacjonalistycznym ruchu, jawne nawiązanie do przedwojennych polskich tradycji endecko-faszystowskich, statutowa walka z tolerancją, zastraszanie mniejszości etnicznych, szczucie i prześladowanie gejów itd. - przez skinheadów w garniturach. Próbkę rządów tej giertychowskiej drużyny mieliśmy parę lat temu - dzięki światłej wizji politycznej Jarosława Kaczyńskiego. Sam Giertych wsławił się m.in. rugowaniem Gombrowicza ze szkół i desygnowaniem na szefa telewizji typa, który w geście pozdrowienia wykonuje hitlerowskie "sieg heil" - choć dla ciebie dona.a będzie to zapewne jedynie gest zamawiania pięciu piw lub "starorzymskie pozdrowienie".

I oczywiście - rolą, wręcz obowiązkiem, dziennikarzy jest ujawnianie plam na życiorysie prominentnych polityków, nawet jeśli w wyniku tych działań miałoby się okazać, że cała klasa polityczna nurza się w bagnie, a może i w gnojówce.
          • sugestywniak Re: Richardson vs Bosak w TVN 06.07.11, 22:05
            > I oczywiście - rolą, wręcz obowiązkiem, dziennikarzy jest ujawnianie plam na ży
            > ciorysie prominentnych polityków, nawet jeśli w wyniku tych działań miałoby się
            > okazać, że cała klasa polityczna nurza się w bagnie, a może i w gnojówce.

Obawiam się że ujawniając plamy na życiorysach popularnych dziennikarzy, redaktorów, gwiazdek tv mogło by się okazać że cała celebrycka brać nurza się w bagnie, a może i w gnojówce.

Jak sobie przypominam jeden z owej grupy nawet miał do czynienia z jakąś psią kupą więc jest to wielce prawdopodobne.
            • gdytyjeszczenamucheptapta Re: Richardson vs Bosak w TVN 07.07.11, 01:37

Na szczęście "celebrycka brać" nie stanowi prawa w tym kraju (w odróżnieniu od polityków).
    • grek.grek nic nowego, TVN w pełnej krasie 06.07.11, 10:47
      Dziennikarka TVN przygotowuje się do prowadzenia programu publicystycznego za pomocą pójścia do fryzjera celem zmiany fryzury, dokładanego umakijażowania gębofonu i doboru kiecki pod kolor cieni do powiek. Sami rozumiecie... na przygotowanie merytoryczne nie ma już czasu. Taki świat. Szybki ;]

Spełnione marzenie feministek - dwie kobiety znęcające się nad samotnym facetem. Agresywne, złośliwe, pretensjonalne, momentami protekcjonalne. A masz, chamie, za to, że nasze prababcie musiały nosić za ciasne staniki ! A masz, gnoju, za to, ze nie urodziłyśmy się w czasach, kiedy kobiety ubierały się w spodnie i wzniecały rewolucję dosiadając traktorów.

Feministki i prawicowych dziennikarzy spod herbu kaczego łączy jedno - kompleks poprzednich pokoleń. Jedne i drudzy chcieliby poczuć się jak ich poprzedniczki/nicy, ale czasy nie sprzyjają, prześladowań nie ma, płaszczyzn do wywoływania rewolt - też nie, zatem - próbują się realizować w takim wymiarze w jakim to możliwe, a że wymiar ów ma się do ich ambicji i podejmowanych działań oraz ich prezentowanego natężenia roznamiętnienia, jak kwiatek do kożucha, to są przekomiczni :]

swoją drogą, widać do czego prowadzą tzw. parytety - mądrzej nie będzie, chamowaciej na pewno.

mądre kobiety, na całe szczęscie, albo wręcz przeciwnie, trzymają się od feministek, polityki i TVN z daleka. I jakoś polityka i media za nimi nie tęsknią, zawsze bowiem znajdzie się jakaś eks-tramwajowa styropianówka, która uniesie się gniewiem napędzanym niezliczonymi golonkami spałaszowanymi, pokrzyczy bez ladu i składu, i zostanie supergwiazdą pudrowaną przez wyżelowanych ęsiów i lalunie w bucikach w szpic spod sztancy Telewizjii Vyłącznie Nobilitowanej.
    • nie_stara Re: Richardson vs Bosak w TVN 06.07.11, 13:46
      Się Państwo ekscytują... A TVN już przecież podał oficjalną interpretację tej audycji.

www.tvn24.pl/1,1709107,druk.html
      Osoby wrażliwe uprasza się o nie zaglądanie do powyższego linka.
      Niezastosowanie się może spowodować dysonans poznawczy.
      • dalia1234 Re: Richardson vs Bosak w TVN 07.07.11, 00:38
        Richardson - żenujące zachowanie, wypowiedzi wręcz głupie...
        • iuscogens Re: Richardson vs Bosak w TVN 09.07.11, 10:03
          Jesli ktoś miał jakieś watpliwości co do głupoty i chamstwa pani Richardson to proponuję to przeczytać: Ciekawa rozmowa bysterj Moni na FB.

Zreszta poświęcę się i zacytuję:
          |Nie, nie, panowie, to nie wypadek. Ta rozmowa miała być o kulturze i to był temat, do którego się przygotowałam. Postawa pana Krzysztofa oraz dramatycznie zmanipulowane statystyki, które przedstawił, by zrobić wrażenie na swoim elektoracie: elektoracie wykluczonych, sfrustrowanych, zagubionych ludzi bez pomysłu na siebie, niestety sprawiły, że nie udało się porozmawiać merytorycznie. Pierwszym obowiązkiem dziennikarza jest podważenie wiarygodności takiego "źródła" i tylko to mogłam w tej sytuacji zrobić. A pyskówki nie chciałam i ostrzegałam przed nią wydawców programu. Szkoda, że mnie nie posłuchali i zdecydowali się zaprosić kogoś, kto niestety narobi ludziom naiwnym wiele zamętu w głowach..."

"Ależ właśnie na temat, panie Janie, na temat bezprawnych wypowiedzi pana neofaszysty Bosaka w sprawie polskiej prezydencji w UE, która, gdyby jego poglądy podzielane były przez Polaków, nigdy nie stałaby się faktem."

Ha, gdyby nie bezprawne wypowiedzi Bosaka i jego dramatycznie zmanipulowane statystyki Monia prowadziłaby merytoryczną rozmowę o kulturze. Jednak to kobieta nie ma granic obciachu...
          • dona.a Re: Richardson vs Bosak w TVN 09.07.11, 10:47
            iuscogens napisał:

> A pyskówki nie chciał
            > am i ostrzegałam przed nią wydawców programu.

O ile dobrze pamiętam, to Richardson była zdecydowanie bliżej pyskówki niż Bosak, zacytowanym komentarzem jeszcze bardziej się pogrążyła, beznadziejna baba.
            • iuscogens Re: Richardson vs Bosak w TVN 09.07.11, 11:47
              No jeśli się odrzuci swoje uprzedzenia, to trzeba obiektywnie przyznac, że Bosak w żadnym wypadku pyskówki nie prowadził, prowadziła ją Richardson. Mnie rozwaliła to, że Bosak jej nie pozwolił jej prowadzić merytorycznej dyskusji, zastanawiam się czy ona udaje głupią czy naprawdę jest taka tępa.
    • adam81w Re: Richardson vs Bosak w TVN 11.07.11, 17:32
      Richardson smiala się jak głupia.
      • leon.lebiega Re: Richardson vs Bosak w TVN 12.07.11, 18:16
        To, że Richardson zwariowała po odstawieniu jej od kamery, wiedzą wszyscy na Woro, a jej wall na fb trzeba by pokazac psychiatrze, bo wyraźnie widac, ze kobita sobie nie radzi w zyciu. Jakies obrzydliwe jazdy po Resich-Modlinskiej ( widac MR nie moze sie pogodzic z tym, ze nigdy juz nie poprowadzi PnS),infantylne przechwalki, że wypoczywa na Belize, czy chamska krytyka innych prezenterek. Wszystko pisane przemadrzałym, protekcjonalnym tonem. Ot siedzi babina w domu, płacze za zlotymi czasami za Niny Terentiew i frustracje wylewa, gdzie popadnie.
        • dziala_nawalony Re: Richardson vs Bosak w TVN 12.07.11, 23:00
          leon.lebiega napisał:

> To, że Richardson zwariowała po odstawieniu jej od kamery, wiedzą wszyscy na Wo
          > ro, a jej wall na fb trzeba by pokazac psychiatrze, bo wyraźnie widac, ze kobit
          > a sobie nie radzi w zyciu./.../ Ws
          > zystko pisane przemadrzałym, protekcjonalnym tonem. Ot siedzi babina w domu, pł
          > acze za zlotymi czasami za Niny Terentiew i frustracje wylewa, gdzie popadnie.

..coz teraz moze jedynie wystapic przed kamerami cctv jak rzuci papierek na angielski trotuar..ha..ha. Kolejny raz okazuje sie jak bolesne jest rozstanie z celebrities family..loj boli,boli..
    • laura2808 Re: Richardson vs Bosak w TVN 06.02.12, 10:56
      Dwie dojrzałe, doświadczone (teoretycznie) dziennikarki zachowują się jak dziewczynki w przedszkolu , które próbują zdominować młodszego kolegę. Zdaje im się, że tyle już się nażyły i tyle wiedzą, że mają prawo do ignorowania i wyśmiewania młodszego pokolenia. Pamiętajmy, że wiek nie zawsze idzie równi z doświadczeniem i mądrością co mamy za przykład widzieć w tej konfrontacji. Obie Panie pokazały tylko brak doświadczenia i kultury.
    • antonio-pan-teraz Re: Richardson vs Bosak w TVN 06.02.12, 20:41

Jakby ktoś jeszcze chciał sobie obejrzeć - czynny link
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka