Dodaj do ulubionych

The Voice of Poland 05.11

05.11.11, 23:37
nie jestem jakos szalenczo zachwycony tym odcinkiem.
podobaly mi sie wystepy Moniki, Damiana (chociaz nie cierpie tej piosenki), Eweliny.
Ola i Karolina w sumie nie byly zle, ale tu czepialbym sie repertuaru.
Ewa w sumie tez zaspiewala ok, ale jest w niej cos podobnego do Mateusza z druzyny Kayah - ich wystepy sa tak dopracowane, ze znika z nich caly spontan i jakas odrobina szalenstwa. Na szczescie w dogrywce Ewa poszla na calosc (co ladnie skwitowal Jóźwicki) i bylo troche lepiej.
Piotrek zadziwiajaco blado w TAKIM samograju.
Reszta w ogole mi sie nie podobala. Matt Dusk tez nie :/
Za to podobal mi sie Nergal (choc czasami strasznie jedzie Wojewodzkim) i Hubert, ktory powoli odrabia straty po etapie przesluchan w ciemno.
Obserwuj wątek
    • gonitwa Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 00:57
      Monika wymiotła dziś całą stawkę :) Ależ ona ma GŁOSISKO! No i fantastyczny warsztat, ale to było wiadomo już wcześniej. Brawa dla Nergala za nieoczywiste wybory repertuaru, w przypadku Moniki dało to spektakularny rezultat :)
      Fajnie zaśpiewali też Ewelina i Damian.
      Nie mogę za to odżałować mojej największej sympatii, Filipa Sałapy. Fakt, że wypadł dziś najsłabiej z całej drużyny, zrobił coś bardzo dziwnego z tego kawałka Depeche Mode, ale mimo wszystko zgodziłabym się z Hołdysem, że z racji potencjału powinien zostać w programie, a wypaść Ares. Nie twierdzę, że Filip wygrałby The Voice, ale chociaż jeszcze ten jeden lub dwa odcinki mógłby zostać, no!

Z drużyny Ani najbardziej podobały mi się Ola Galewska (pomimo słabo dobranego kawałka) i Ewa (ale zgadzam się z Kubu, że jej występy są zawsze tak dopracowane, że przez to jakoś odhumanizowane i mało autentyczne, ma się wrażenie, że to nie śpiewa człowiek tylko automat).
      Piotrek Niesłuchowski z odcinka na odcinek podoba mi się coraz mniej, mam wrażenie, że pokazał już wszystko co miał na przesłuchaniach, a teraz będzie już tylko gorzej.
      Karolina zaśpiewała ok, tak jak zawsze, ale do mnie ona nie trafia i nie sądzę, by to się zmieniło. Słuchanie jej mnie nudzi i męczy.
      Kasia Klimczyk odpadła zasłużenie, była najsłabsza.
    • w_miare_normalna Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 01:29
      Damian nr. 1
      Monika nr. 2 (nie pałam do niej sympatią,a le głos ma to trzeba jej oddać)
      Ewa nr. 3
    • maaryniaa Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 10:05
      Monika była zdecydowanie najlepsza, nie zdziwię się jak wygra.
      Podobał mi się też Damian i Ewa.
      Nie oglądałam końcówki, ale z tego co widzę to z drużyny Nergala odpadł Filip...moim zdaniem niesprawiedliwie, bo faktycznie ma duży potencjał i można było coś jeszcze z niego wyciągnąć, a Ares pokazał już chyba wszystko co potrafi.
    • tawananna Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 10:44
      Mnie podobał się Damian, Ewelina i, o dziwo, Ola Galewska, która jakoś wcześniej nie do końca do mnie trafiała. I oczywiście występ Moniki robił wrażenie.

Kasia Klimczyk odpadła zasłużenie - niepotrzebnie została wybrana do tego etapu. Zgadzam się też z decyzją Nergala - jakkolwiek Filip Sałapa był muzycznie lepszy od Aresa to moim zdaniem właśnie on wyczerpał już swój potencjał w programie. Dla mnie to jedna z mniej charakterystycznych postaci - wyróżnia go niby rodzaj wykonywanej muzyki i sposób śpiewania, ale takich osób poza programem nie brak. W Filipie nic mnie nie intryguje, wiem mniej więcej, jak śpiewałby do końca programu - a Ares jednak ma w sobie "coś", jak zauważyli jurorzy (choć trudno powiedzieć, czym to "coś" jest).

Z innych obserwacji:
      - po raz kolejny Mielcarz bawi się w przeprowadzanie wywiadów, których połowa widowni nie zrozumie... Tak się zastanawiałam, co myślały sobie te osoby, kiedy nagle w połowie wywiadu Mielcarz zaczęła pozdrawiać Olsztyn ;). Warto by wziąć przykład np. z Wojciecha Manna, który po rozmowie po angielsku nie zapomina podać sedna informacji po polsku (i to w sposób interesujący również dla tych, którzy zrozumieli oryginał :)).
      - czy mi się wydaje, czy było mniej Red Roomu? Jakoś tak mniej mnie raził tym razem. Dobry pomysł z zaangażowaniem Maćka. A ten główny reporter chyba trochę stonował.
      - minus za pokazywanie zapowiedzi wyników z procentami włącznie - znacznie obniża to ogólne napięcie.
      - no, i tradycyjnie powtarzanie piosenki w dogrywce to średnie rozwiązanie (choć czasem zaskakująca bywa różnica między oboma wykonaniami). Dobrze, że tym razem oszczędzono nam powtarzania piosenek z eliminacji :))
    • maniaczytania Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 11:31
      Wczoraj najlepsi byli Damian (w sumie moglby wygrac - brakuje takiego glosu na polskiej scenie), Ewa i Monika. Ewa byla znakomita, a juz zwlaszcza w dogrywce, gdzie potrafila dac z siebie jeszcze wiecej. Nie podobalo mi sie, jak wypowiadala sie o niej Ania D. w tych zdjeciach z prob.

Najbardziej nie podobal mi sie Piotr i Ares z Filipem - dla mnei nei powinni w ogole byc w tym etapie.

Red roomu troche mniej i dobrze, rzeczywiscie wyniki czastkowe obnizaja napiecie, ale co mnie najbardziej denerwuje - to, ze po tej krotkiej przerwie nie ma od razu zamkniecia linii sms, tylko dalej jest jakies dziwne przeciaganie czasu, ble ble, bla, bla i dopiero potem, wlasciwie nie wiadomo dlaczego akurat w tym momencie - bach, zamykamy.
      • kubissimo Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 13:12
        > Wczoraj najlepsi byli Damian (w sumie moglby wygrac - brakuje takiego glosu na
        > polskiej scenie)

no halo. przeciez to Szymon Wydra 2 :)
        • maniaczytania Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 15:50
          e no, helol, gdzie Szymonowi do Damiana ;)
          • kubissimo Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 15:52
            przy calej mojej niecheci do Szymona musze przyznac, ze spiewac to on akurat umie. Moim zdaniem Damian brzmi jak brat blizniak. Pozostaje miec nadzieje, ze zrobi z glosem cos lepszego :)
        • jowita771 Re: The Voice of Poland 05.11 07.11.11, 10:24
          > no halo. przeciez to Szymon Wydra 2 :)

Tak samo mi się kojarzy.
    • eo_wina Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 11:47
      A czy nikt nie zauwazyl, ze Mielcarz sie machnela w podawaniu adresu internetowego i zamiast thevoice.tvp.pl powiedziala thevoice.TVN.pl - az sobie przewinelam, zeby sprawdzic, ale nie, sluch moj doskonaly mnie ie mylil :-)
      Poza tym najfajniej - Monika, najslabiej Kasia.
      I ja tam nie wiem, moze i glos ma dobry, ale jakos tej Oli nie lubie.
      Procentowe podawanie wynikow przed zakonczeniem glosowania - kto wpadl na ten durny pomysl?
      Brawa dla Nergala-gentelmana od bialych roz :-)
      • sabriel Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 12:13
        Jak dla mnie ten odcinek stał na wyższym poziomie od poprzedniego.
        Bardzo podobał mi się występ Damiana, Moniki oraz Ewy. Myślę, że ostateczna rozgrywka rozegra się między Damianem, a Moniką.
        Całkiem nieźle wypadła też Ewelina. Z drużyny Ani Dąbrowskiej zdecydowanie Aleksandra Galewska. Wyglądała na bardzo smutną i te dziwne komentarze Dąbrowskiej pod jej adresem.
        Bardzo podobał mi się też występ drużyny Nergala. :))))
        • maciej1909 Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 14:39
          Zgadzam się, że ten odcinek był na wyższym poziome niż poprzedni. Zdecydowanie wymiotła wszystkich Monika, która jest czarnym koniem do wygrania programu. Na wielki plus także Ewelina, Damian i Ola.

Coraz mniej podoba mi się Ania Dąbrowska jako jurorka, którą bardzo lubiłem na etapie przesłuchań. Teraz jest dziwna, a jej wypowiedzi są często irracjonalne. Krytykuje dwoje najbardziej charyzmatycznych i utalentowanych członków swojej grupy (to jej niedowierzanie kiedy pokazano cząstkowe wyniki wskazujące przewagę Oli i Piotra), a promuje średniaków (3 pozostałe panie z jej drużyny).

Śmiało można powiedzieć że na najwyższym poziomie jest grupa Nergala, a nie zapowiadało się na to. Występ wspólny to było mistrzostwo.
          • kubissimo Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 15:34
            > Śmiało można powiedzieć że na najwyższym poziomie jest grupa Nergala

ja tam nie mam takiej smialosci. W kazdej grupie (z wyjatkiem ekipy Piaska) mozna wskazac mocnego lidera, kilka naprawde dobrych glosow i jakies tam zapychacze. Nie inaczej jest u Nergala. Poziom calkiem wyrownany.
          • maniaczytania Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 15:52
            maciej1909 napisał:

> Coraz mniej podoba mi się Ania Dąbrowska jako jurorka, którą bardzo lubiłem na etapie przesłuchań. Teraz jest dziwna, a jej wypowiedzi są często irracjonalne. Krytykuje dwoje najbardziej charyzmatycznych i utalentowanych członków swojej grupy (to jej niedowierzanie kiedy pokazano cząstkowe wyniki wskazujące przewagę Oli i Piotra), a promuje średniaków (3 pozostałe panie z jej drużyny).

Zamienilabym Piotra na Ewe i wtedy moglabym sie z powyzszym zgodzic.
            Piotr nie podoba mi sie od samego poczatku, pseudo-luzak, brr
          • pochodnia_nerona Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 21:39
            A. Dąbrowska przede wszystkim zaprzecza samej sobie. Podczas przesłuchań w ciemno, A. powiedziała, że pozwoli Oli robić to, na co ma ochotę, że nie będzie jej przeszkadzała. A tu nagle jakieś pretensje, że Ola nie daje sobą kierować. Noż kurde, jak się mówi A, to trzeba powiedzieć potem B!
    • hermenegilda_zenia Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 14:57
      W tych dwóch drużynach są zdecydowanie ciekawsi uczestnicy, więc poziom był o wiele lepszy niż w ostatnim tygodniu. Być może wpływ miało też lepsze dobranie utworów pod wykonawców. Natomiast jeżeli jeszcze raz zobaczę Karolinę Charko w jakiejś melancholijnej, omdlewającej piosence to chyba się porzyg...m. Czy ona nie umie śpiewać piosenek, które są bardziej optymistyczne albo trochę szybsze - wszystko zawsze na jedno kopyto. Ja chcę widzieć i słyszeć, że uczestnicy są wokalistami, którzy mogą zaśpiewać wszystko, a nie klepać wciąż to samo. Ten sam zarzut mam do Kai Domińskiej - wciąż od nowa męczenie konia smutami. Na drugim biegunie jest Monika Urlik, która ma głos i nie boi się wyzwań - może śpiewać Iron Maiden i Szła dzieweczka do laseczka. Nie wyobrażam sobie Domińskiej ani Charko śpiewającej Maidenów i to wszystko w tym temacie.
      • mayme Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 15:14
        Mnie natomiast występ Karoliny się podobał. Pięknie zaśpiewała Fade into you. Ale może moja ocena wynika z tego, że wcześniej jej nie słyszałam i nie zdążyła mi spowszednieć w takim repertuarze ;)

Natomiast dziewczyna od Iron Maiden niesamowita! I ten chłopk, który śpiewał pierwszy ma również coś charyzmatycznego w głosie.

Grupowy występ drużyny Nergala - świetny ;)
      • kubissimo Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 15:40
        z punktu widzenia show oczywiscie lepsi sa wszechstronni wokalisci, jesli jednak ma to byc punkt startowy dla zaistnienia na rynku, to ja chyba wole uksztaltowanych wokalistow, ktorzy ida w konkretna strone, niz zrecznych wokalnych akrobatow, ktorzy zaspiewaja wszystko.

zreszta nie wiemy tak naprawde jak w tym programie wyglada dobor repertuaru. moze wszystko jest narzucone przez produkcje i nie ma dyskusji?
      • maciej1909 Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 17:08
        Kto i kiedy powiedział, że wokalista musi być wszechstronny i musi śpiewać każdy rodzaj muzyki?? Nie przepadam za Karoliną, ale akurat ona jest dobra w tym czym śpiewa i niech tego się trzyma. To samo tyczy się Kai która zresztą jest jedną z moich faworytek.
        • flyswatter Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 19:14
          poziom był zdecydowanie wyższy niż tydzień temu
          nie nudziłam się nawet na dogrywce,bo ewa i ares zaśpiewali dużo lepiej niż na livie (wcześniej byłam za tym by odpadł ares,ale drugim występem mnie kupił,w przeciwieństwie do filipa,który okazał się za słaby na depeche mode - jedyna dobra rzecz w jego występie to ten końcowy wrzask)

mniej "ledlumu"? nie odniosłam takiego wrażenia,a już produkty Sony pojawiły się 187654 razy
          rozumiem reklamę sponsora,ale dżizas... :/

magda mielcarz i "voice.tvn.pl" bezcenne! jeśli dziś sobota jesteśmy w tefałenie xD
          • sabriel Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 19:41
            Wrzeszczeć mógł sobie na początku. Później, jak słusznie stwierdziła Dąbrowska, staje się to już nudne. Nic nowego ani ciekawego nie pokazał, do bólu przewidywalny, a utwór Depeche Mode zrąbał.W sumie dobrze Hołdys powiedział jak pokazywali przygotowania Filipa w studiu, że jak posłucha ich rad to dobrze na tym wyjdzie, a jak zrobi po swojemu to przegra.
        • hermenegilda_zenia Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 20:25
          Nikt nie powiedział, że musi być wszechstronna, ale pani Charko jest niestety do bólu jednowymiarowa i jej dobry głos wystarcza na dwa występy, natomiast co gorsza sprawia wrażenie osoby totalnie autystycznej na scenie. Ktoś, kto chce śpiewać dla ludzi i występować powinien umieć nawiązać kontakt z publicznością, a ona nie dość że najwyraźniej potrafi odnaleźć się tylko w jednym rodzaju reperaturaru to jeszcze jest totalnie zamknięta w sobie. Nikt mi nie powie, że Monika Urlik nie jest ukształtowaną i świadomą wokalistką, ale naprawdę potrafi zaśpiewać wszystko. Zresztą taki pomysł na siebie - wiecznie to samo - to jest pomysł na sprzedanie jednej płyty. Prawda jest taka, że kto chce trwale zaistnieć na rynku musi mieć wizję siebie, która nie sprowadza się do kopiowania w kółko Macieju tego samego. Każda piosenka w jej wykonaniu brzmi tak samo...nudno.
          • maciej1909 Re: The Voice of Poland 05.11 06.11.11, 21:52
            Czy od Ani Dąbrowskiej też oczekujemy śpiewania skocznych wesołych piosenek?
            • tawananna Re: The Voice of Poland 05.11 07.11.11, 00:22
              Nergal też raczej nie słynie z wszechstronności muzycznej :).

Żeby odnieść sukces na rynku muzycznym nie trzeba być wszechstronnym - wręcz przeciwnie, trzeba mieć swój własny styl. Oczywiście wszystkie piosenki nie mogą brzmieć tak samo, bo wtedy faktycznie można zanudzić i zniechęcić słuchaczy, ale przesadny rozrzut wcale nie jest wskazany - w końcu chcemy artysty, który śpiewa "co mu w duszy gra", a nie sprawnego rzemieślnika, który zaśpiewa wszystko, co mu każą.
              • maciej1909 Re: The Voice of Poland 05.11 07.11.11, 15:20
                zgadzam się absolutnie :)
                • flyswatter Re: The Voice of Poland 05.11 07.11.11, 19:44
                  ja też wolę charakterystycznych od uniwersalnych czytaj nijakich,ale karolina charko jak na razie jest straszliwie nudna i jednowymiarowa

monika urlik mnie zachwyciła na castingu,wiec poszukałam w sieci jej wcześniejszych dokonań i niestety przestałam jej kibicować
                  obawiam się,że jej płyta byłaby strasznie słaba,ale chętnie odszczekam jakby co

podoba mi się ola galewska,aczkolwiek jej występu w Szansie na sukces wolałabym nie widzieć :D
    • dzika_rzeka Re: The Voice of Poland 05.11 07.11.11, 09:36
      Slowem wstepu o jurorach - dla mnie program The Voice calkowicie obnazyl brak osobowosci piosenkarki Kayah. Cokolwiek Kayah mowi, ja slysze "blablabla". Jest calkowicie nieinteresujaca, nudna i brak jej polotu, hej. Ja wiem, ze to "wielka wokalistka jest", ze biznesmenka pelna geba i ze wypracowala sobie pozycje na scenie muzycznej ciezka, mozolna praca, ale slodki jezu, jaka to przezroczysta, irytujaca, banalna osoba! Wybrala se tych wszystkich znajomkow do druzyny, daje im te wszystkie oczywiste mainstreamowe hity (golden eye, come on!), te "stresy", te dramaty, te trudne wybory! A na koniec se bierze mialkiego Krautwursta ponad ciekawego Macka, ktorego 5 minut wczesniej wychwalala ze lzami w oczach. Zaprawde mit "artystki mojego formatu" wyrznal lbem o glebe i kwiczy.

Na drugim biegunie jurorskich zmagan jest Nergal i Ania Dabrowska. Oboje bardzo konsekwentnie prowadza swoje druzyny, wybrali charakterystycznych spiewakow i za kazdym razem maja cos ciekawego do powiedzenia. Ogladam ich i z slucham z przyjemnoscia.

Co do samego programu - odcinek z druzynami Kayah i Piaska byl jakies 3 balkony nizej od sobotniego. Podobnie jak wystepy druzyn z jurorami. Kazdy widzial, to i przytaknie.

U Nergala wiadomo, Monika zmiazdzyla system, ale czy jest to na tyle charakterystyczna barwa by sie utrzymac na rynku? Czy ona pisze sama, komponuje? Skala glosu nie zapewni jej repertuaru, a tylko tym moze naprawde wygrac w ostatecznym rozrachunku.
      Poza tym Damian byl fajny, Ares tez, chociaz powinien pocwiczyc przed lustrem mimike twarzy podczas wystepow, bo mialam spory dyskomfort patrzac na niego. Ta blondi spiewajaca Winehouse wygladala jak kelnerka w podrzednym peepbarze, a wykonanie do zapomnienia.

U Ani nieustannie kibicuje Oli, to jest przepiekna barwa oraz zadziorna, charakterna osobowosc. W nadchodzacej przyszlosci wyczuwam zdemolowane pokoje hotelowe.
      Mam tez pewna niepopularna opinie, ze Kasia Klimczyk jest bardzo ciekawa i zal mi, ze odpadla. Co z tego, ze jej nutki uciekaly, co z tego ze nie trafiala z dzwiekami niektorymi, skoro ma fajna barwe, wielka charyzme oraz jakis rodzaj intrygujacego smutku. Plus jak sie okazuje pisze swoje piosenki. Moze powtorzy casus Ani Dabrowskiej - wczesnie odpadla, najwiecej ugrala.
      Reszta z druzyny Ani mnie jakos w ogole nie obchodzi - ta od Black Velvet wygladala jak Bonnie Tyler z wielkim cycem, a spiewanie bylo nudnawe, ten chlopczyk z grzywka to nawet mi sie nie chce, a Karolina mnie nie porwala, choc moze wkrotce, kto wie?

Podsumowujac przydlugi ow monolog - podoba mi sie to, ze program zdaje sie stawiac na osobowsc (ironicznie, zwazywszy na jego nazwe), mowie "nie" przykrywajacym wykonawcow chorkom oraz Kayah jest bez sensu.
      • kkokos Re: The Voice of Poland 05.11 07.11.11, 21:03
        dzika_rzeka napisała:

> Mam tez pewna niepopularna opinie, ze Kasia Klimczyk jest bardzo ciekawa i zal
        > mi, ze odpadla. Co z tego, ze jej nutki uciekaly, co z tego ze nie trafiala z d
        > zwiekami niektorymi, skoro ma fajna barwe, wielka charyzme oraz jakis rodzaj in
        > trygujacego smutku. Plus jak sie okazuje pisze swoje piosenki.

kasia klimczyk ma niestety jedną wadę - jest potwornie irytującą, antypatyczną babą. jest w niej coś bardzo odpychającego. brrrrr! ja tam po niej nie płaczę.

• kubissimo Re: The Voice of Poland 05.11 08.11.11, 00:33
        > Na drugim biegunie jurorskich zmagan jest Nergal i Ania Dabrowska.

co do Dabrowskiej to ja akurat mam duuuuzo zastrzezen.

> Oboje bardzo konsekwentnie prowadza swoje druzyny

no nie wiem, tym razem druzyne Nergala bardzo ladnie poprowadzil Holdys i Ula (?)

(...)

> Podobnie jak wystepy druzyn z jurorami. Kazdy widzial, to i przytaknie.

widzialem i nie przytakne. Rehab druzyny Ani to byla jakas pomylka. Kompletnie bez pomyslu, tekst podzielony przypadkowo, odspiewany w sposob szkolny (piekne usmiechy i dyganie to w lewo to w prawo)
        druzyna Nergala tez mnie nie przekonala. Nawet jesli traktowac to jako zart, to i tak niebezpiecznie blisko estetyki Ich Troje :/

moim zdaniem grupowe wystepy z pierwszego lajfu byly o niebo lepsze
        • tawananna Re: The Voice of Poland 05.11 08.11.11, 13:11
          Mnie się wykonanie grupy Nergala nawet podobało pod względem muzycznym. Estetyka - mniej(zwłaszcza stroje i zakończenie). Natomiast "Rehab" nie zrobił na mnie wrażenia - zgadzam się całkowicie z Twoją opinią.
    • de_mo_lka Re: The Voice of Poland 05.11 07.11.11, 21:00
      Dlaczego Nergal nie śpiewał ze swoją drużyną, tak jak zrobili to pozostali trenerzy?
      • johanka79 Re: The Voice of Poland 05.11 08.11.11, 12:56
        bo nie umie śpiewać:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka