Dodaj do ulubionych

Utalentowany Pan Ripley dziś o 22:20 na TVP1

30.05.04, 19:33
mój Tato uwielbia "W pełnym słońcu" z famtastycznym A. Delonem, którego
(filmu, nie Delona :-)) mnie nie było dane zobaczyć. za
to "Utalentowanego..." oglądałam już kilka razy u mimo pewnych niedociągnięć
z przyjemnością siądę przed telewizorem po raz kolejny.
Obserwuj wątek
    • lipa55 Re: Utalentowany Pan Ripley dziś o 22:20 na TVP1 30.05.04, 19:35
      aaa!
      znakomity film
      (nawet Gwyneth jest całkiem niezła)
      • lunatica Re: Utalentowany Pan Ripley dziś o 22:20 na TVP1 30.05.04, 21:14
        Gwyneth, jak Gwyneth, no może odrobinę lepiej :-) lubię tę jej rolę Marge
        Sherwood, uwielbiam Jude Lawa w roli Dickiego Greenlifa, za to Matt Damon nie
        dokońca mi pasuje... no u fantastyczne postacie z drugiego planu: Merdith Logue
        (Cate Blanchett) i Freddi Miles (Philip Seymour Hoffman)... no i Włochy :-))
        • lipa55 Re: Utalentowany Pan Ripley dziś o 22:20 na TVP1 30.05.04, 21:35
          a mnie Damon pasuje niezwykle
          bo Law w roli znudzonego playboya taki trochę bez wyrazu
          natomiast w Damonie żądza pieniądza aż buzuje, widać pod tą grzeczną maską
          ogromne namiętności
          a Włochy niezwykle smakowite, w rzeczy samej
          jak ta kawa przy Schodach Hiszpańskich

swoją drogą, usiłuję przeczytać ksiażkę i jakoś nie potrafię jej namierzyć
          • lunatica Re: Utalentowany Pan Ripley dziś o 22:20 na TVP1 30.05.04, 21:49
            hmm. to ja zdecydowanie preferuję okrutnie znudzonego playboya, ach...
            • facecja Re: Utalentowany Pan Ripley dziś o 22:20 na TVP1 30.05.04, 21:54
              lunatica napisała:

> hmm. to ja zdecydowanie preferuję okrutnie znudzonego playboya, ach...

hihi ja też :) zdecydowanie za wcześnie w tym filmie ginie :/
              • lipa55 Re: Utalentowany Pan Ripley dziś o 22:20 na TVP1 30.05.04, 21:55
                a ja myślałam, ze dyskutujemy o aktorstwie, hihihi
                ;-PPPPPPPPP
                • lunatica Re: Utalentowany Pan Ripley dziś o 22:20 na TVP1 30.05.04, 22:03
                  o aktorstwie też :-) sama nie wiem, ale uwielbiam takie zblazowane typy na
                  ekranie... a J. Law poradził sobie z tą rolą doskonale. moim zdaniem Dicky
                  Greenleaf nie jest tak zły, jakim powinniśmy go widzieć. niektórzy od samego
                  początku kibicują Ripleyowi pomimo tego, że łamie wszelkie przyjęte prawa... we
                  mnie wzbydza obrzydzenie i przerażenie.
                  • lipa55 Re: Utalentowany Pan Ripley dziś o 22:20 na TVP1 30.05.04, 22:09
                    pewnie, że nie jest zły
                    to po prostu bogaty, zblazowany dzieciak, który popełnia takie proste męskie
                    życiowe błędy

a Ripleyowi się kibicuje, bo prezentuje bardzo ukryte marzenia niektórych -
                    wybić się za każdą cene ;-)
                  • ulster Re: Utalentowany Pan Ripley dziś o 22:20 na TVP1 30.05.04, 22:14
                    też uwielbiam J. Law'a, a widziałyście go w "Drodze do zatracenia" Sama Mendesa
                    w roli zawodowego mordercy-fotografa?
                    • lipa55 Re: Utalentowany Pan Ripley dziś o 22:20 na TVP1 30.05.04, 22:16
                      albo w "Stalingradzie",
                      niezły ten, no, tego, aktor ;-))))))))))))
                      • ulster Re: Utalentowany Pan Ripley dziś o 22:20 na TVP1 30.05.04, 22:41
                        a w Drodze do zatracenia dał się oszpecić, miał żółte popsute zęby w ogóle był
                        wstrętnym, prześladującym głównych bohaterów zbrodniarzem. coś pięknego :))))
                      • Gość: goa re: IP: *.gwardii.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 30.05.04, 23:44
                        w jakim "Stalingradzie"???????
                        Jude????

chyba raczej we "Wrógu u bram"
                        • lipa55 Re: re: 31.05.04, 07:45
                          ło matko,
                          pewnie, że tak
                          jestem skompromitowana na wieki
                          nie wychodzę spod biurka do przyszłego tygodnia
                      • kwiat_paproci Re: Utalentowany Pan Ripley dziś o 22:20 na TVP1 31.05.04, 21:10
                        lipa55 napisał:

> albo w "Stalingradzie",
                        > niezły ten, no, tego, aktor ;-))))))))))))

hyhy, widzę, że nie jestem sama w swym uwielbieniu dla Jude'a Law. Wg mnie też
                        za szybko zginął (potem to mi się troszkę film dłużył, nie wiedzieć czemu ;-)
                • facecja Re: Utalentowany Pan Ripley dziś o 22:20 na TVP1 30.05.04, 22:11
                  lipa55 napisał:

> a ja myślałam, ze dyskutujemy o aktorstwie, hihihi
                  > ;-PPPPPPPPP

no oczywiscie, a o czymże innym ;)

bo muszę przyznać uczciwie, że wzgórza nadziei wcale nie miałam ochoty oglądać -
                  aktorstwo, uroda nic Lawowi nie pomogły!! :)
          • Gość: ia2 Re: Utalentowany Pan Ripley dziś o 22:20 na TVP1 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.05.04, 00:38

> swoją drogą, usiłuję przeczytać ksiażkę i jakoś nie potrafię jej namierzyć

Wyjdzie w czerwcu w wydawnictwie noir sur blanc
    • lunatica halo! gdzie ten film? 30.05.04, 22:26

• Gość: ulster Re: halo! gdzie ten film? IP: 80.51.83.* 30.05.04, 22:30
        o 22.50
    • lunatica NO! Zaczyna się! Uczta kinomana! 30.05.04, 22:56

• Gość: Agi Re: NO! Zaczyna się! Uczta kinomana! IP: *.protonet.pl 30.05.04, 23:46
        Damon w tej roli - jest nieprzekonijacy zupełnie. Delon - ze swoim urokiem
        ososbistym mógł oszukać i nabrać parę osób, ale Damon??- Lubie Damona, ale to
        nie jego rola!!. Przed chwilą skończyłam oglądać "Toższmość Bourna", gdzie
        Bournem był również Damon. Porażka. Agentem tego formatu powinien być facet, a
        nie chłopak. W ogóle film do bani.
        • lunatica Matt Damon 30.05.04, 23:52
          ja generalnie nie rozumiem zachwytów nad jego aktorstwem. cóż, ani on
          przystojny, ani utalentowany - moim zdaniem oczywiście. żdana z jego kreacji
          nie została w mojej pamięci ze względu na kunszt aktorski. wybaczcie.
          • Gość: hopsa_hopsa Re: Matt Damon IP: *.kalisz.mm.pl 31.05.04, 00:45
            wybaczamy :)
          • bleri Re: Matt Damon 31.05.04, 02:24
            Naprawdę? A Buntownik z wyboru? Dobry film, dobre aktorstwo. :-)
            • Gość: 9ton Re: Matt Damon IP: *.wil.pk.edu.pl 31.05.04, 10:38
              a mi się ten film nie podobał. juz sam tytuł, w moim odczuciu infantylny,
              nastawił mnie do niego negatywnie. sam film, może i zrobiony profesjonalnie,
              ale wątek mnie okrutnie męczył - jakis taki ... (nie wiem jak go określić, ale
              najlepiej pasowałoby tu słowo odpychający). przez cały film miałem wrażenie, że
              za chwilę coś się wydarzy, a tu nic. po filmie pozostało jedno wielkie
              rozczarowanie.
              jednego jestem pewien nigdy więcej go nie oglądne...
              pozdr
              • bleri Re: Matt Damon 31.05.04, 11:56
                No, ale co się miało wydarzyć? Przecież to nie był thriller :-) Serio mówiąc:
                oglądałam ten film dobrych parę lat temu, sama będąc na "rozstaju dróg" i
                cząstkowo się z głównym bohaterem utożsamiałam. Nie oczywiście w dziedzinie
                geniuszu matematycznego, ale pamiętam, że jego rozterki poniekąd i mnie
                dotyczyły. Obejrzałam z przyjemnością jego walkę z własnym strachem i byłam
                usatysfakcjonowana zakończeniem. To był chyba jedyny film w którym Matt Damon
                naprawdę mi się podobał i przekonał - może dlatego, że sam dla siebie tą rolę
                napisał? :-) I jeszcze jedno: Robin Williams w Buntowniku... cudo!

pozdr.
                • lunatica bleri, ja mysle, że 9ton pisze o 31.05.04, 12:35
                  "Utalentowanym", a nie o "Buntowniku", chociaż kto go tam wie :-)
                  • dobbi kalambury 31.05.04, 17:40
                    a sprobojcie pokazac tytul tego filmu w zabawie w kalambury w dodatku po
                    pijaku:)))), chociaz pokazanie to pol biedy ale zgadnac gorsza sprawa, nam sie
                    udalo gdzies po 40 minutach
                    • Gość: ulster Re: kalambury IP: 80.51.83.* 31.05.04, 19:14
                      sto lat się nie bawiłam w Kalambury,
                      a to taka świetna zabawa,
                      dzięki dobbi za przypomnienie.
                      :)
                      • dobbi Re: kalambury 31.05.04, 19:20
                        alez proszsz
                  • Gość: 9ton Re: bleri, ja mysle, że 9ton pisze o IP: *.wil.pk.edu.pl 01.06.04, 08:40
                    oczywiście że pisze o "utalentowanym..."!
                    taki był temat wątku, no chyba że się mylę...
                    • lunatica tak, tak, ale bleri nawiązał/a chyba do 01.06.04, 12:20
                      Buntownika.
    • Gość: szamanka Re: Utalentowany Pan Ripley dziś o 22:20 na TVP1 IP: *.lodz.mm.pl 01.06.04, 21:05
      film świetny bejrzałam po raz kolejny, ale zakończenie dopiero teraz załapałam,
      ciarki przechodzą... słuszna teoria z tą piwnica.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka