Dodaj do ulubionych

37.1.2.3.5.6 ----> 7

25.10.11, 22:19
Cześć,
Pytanie odnosiło sie do sytuacji w pracy, jest napięty okres i czy wynikną z tego jakieś zmiany. O ile 37 jest dość jasne i mówi o funkcjonowaniu w grupie ludzi jaką moze być dział/środowisko pracy, o tyle nie rozumiem 7 w tym kontekście. Czy to oznacza że będzie dużo pracy i należy zebrać siły i zmobilizować środki oraz narzucić swoją wolę, ale nie będąc agresywną, czy też zupełnie ma to inne znaczenie? Z góry bardzo dziękuję :)

I mam jeszcze jedno pytanie :) Gdy zadaję pytania odnoszące się do pracy itp, zazwyczaj odpowiedzi-wylosowane heksagramy, nie sprawiają dużych problemów w interpretacji ( z małymi wyjątkami). Natomiast w przypadku pytań natury uczuciowej, osobistej - odpowiedzi iching to dla mnie kompletna zagadka, nic nie potrafię z nich wywnioskować, odpowiedzi nie umiem dopasować do własnej sytuacji, zupełna abstrakcja. Z czego to może wynikać ? Może źle zadaję pytania księdze? :)

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • transwizje Re: 37.1.2.3.5.6 ----> 7 27.10.11, 14:13
      Czy twoja praca w jakiś sposób jest związana z domem, rodziną, krajem ojczystym, branżą zawodową, określonym środowiskiem, może to firma rodzinna, itp?
      5 linii zmiennych, rzecz dziejąca się szybko, wymagająca decyzji na szczeblu oficjalnym lub szefa.
      Mam wrażenie, że dobrze interpretujesz 7 w tym wypadku. To wzmożona mobilizacja i wytężona praca nad jakimś celem, może prestiżowym i ważnym na przyszłość w sensie rywalizacyjnym np.

Co do drugiego pytania.
      Pewnie nie masz dystansu do ludzi, związków i uczuć, stąd brak logicznej odpowiedzi. Pamiętaj, że Księga jest jak lustro. Odbija stan twojego umysłu w tej dziedzinie. Jeśli ty nie chcesz znać prawdy, nie będzie ci jej pokazywać, jedynie iluzje, fale na wodzie...
      Pozdrawiam
      Ewa S.
      • pianolala Re: 37.1.2.3.5.6 ----> 7 27.10.11, 22:33
        dziękuję za odpowiedź :)
        pracuję w duzej firmie nierodzinnej, spędzam tam więcej czasu niż w domu ;) - może o to księdze chodziło.... Jestem w nowym dziale od niedawna, w którym muszę się odnaleźć. Bardzo często wypadają mi w zwiazku z pracą heksagramy związane ze znalezieniem miejsca, pozycji z grupie w hierarchii ( nie pamietam który to jest, nie zapisałam sobie). Więcej skojarzeń z rodziną w tym przypadku nie mam, hmmm nie wiem co sugeruje księga...
        W przypadku 7 rzeczywiście to co napisałaś pasuje...jest cel od szefów, właściwie nierealny do zrealizowania i w związku z tym wzmożona mobilizacja, ponad siły - ale też obawa że cel nie będzie zrealizowany.

Tak, dystans mi się wyłącza w sprawach uczuciowych zazwyczaj. Tzn uważasz że księga może mi odpowiadać ilustrując moje obawy, to co mi się wydaje itp? Hm w sumie to by pasowało ...:)

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka