Dodaj do ulubionych

The Voice of Poland

12.11.11, 20:56
Nie wiem co jest dzisiaj... Jury się zachwyca, a ja sie zastanawiam czym? Falszująca Kają? Teraz miauczy Mateusz Krau...cośtam.
Obserwuj wątek
    • lotta79 Re: The Voice of Poland 12.11.11, 21:16
      Dzieki, że to napisałaś, bo po skonfrontowaniu moich opini na kilka występów z opiniami trenerów już doszłam do wniosku że trza pędem biec do laryngologa. Niektórzy fałszują masakrycznie i się zastanawiam co robią tak daleko w tym programie. Poprzedni odcinek znacznie lepszy.
      • spinka0001 Re: The Voice of Poland 12.11.11, 21:25
        A jak nie fałszują to jurorzy, a szczególnie jedna jurorka po nich jadą. I tak też było tydzień temu.
    • nikka00 Re: The Voice of Poland 12.11.11, 21:50
      Też zaczęłam się dziś zastanawiać, czy nie pora na laryngologa, choć do tej pory uważałam, ze mam słuch niezgorszy. Panna śpiewająca "against all odds" wg. mnie zmasakrowała ten utwór, filip moniuszko bezbarwnie, antek i bezbarwnie i fałszywie, i mogę tak wyliczać... Mateusz za to pokazał brak klasy.
      Szkoda, ze na tym forum umarł już zwyczaj komentowania na żywo, lubiłam to :).
      • spinka0001 Re: The Voice of Poland 12.11.11, 21:54
        Teraz komentowanie na żywo przeniosło się na facebook'a.
        Mateusz po prostu brak pokory pokazał, ale to już było wiadomo było wcześniej, że taki jest. Ale jego wokalu będę dalej bronić.
      • lotta79 Re: The Voice of Poland 12.11.11, 21:54
        przepraszam ale musze, pozbawiona mimiki twarz Kayah mnie przeraża, co tez ona sobie zrobiła :{
        • kubissimo Re: The Voice of Poland 13.11.11, 02:11
          jak to co? kosmetyki AA ;)))
          • butters77 kubu :-))) n/t 13.11.11, 23:54
      • magisterium Re: The Voice of Poland 12.11.11, 21:55
        bardzo zdziwił mnie Piasek decyzją pozostawienia Kasi, która wg mnie jest najsłabsza z jego teamu.

Filip podobał mi sie ostatnio, teraz fałsz na fałszu.

czekam na grupe Nergala, będzie sie działo:-)
        • maniaczytania Re: The Voice of Poland 12.11.11, 22:29
          a kto odpadl z grupy Piaska, bo akurat przegapilam te kilka minut?
          • iwu Re: The Voice of Poland 12.11.11, 22:36
            Z grupy Piaska odpadł Rafał.
            Czekam na następny odcinek, bo moim zdaniem Ania i Nergal mają o wiele lepsze drużyny niż Piasek i Kaja.
            • sadosia75 Re: The Voice of Poland 12.11.11, 23:07
              O tak! Nergal ma świetną drużynę ale i Ani drużyna też niczego sobie. Piasek i Kayah to takie zapchajdziury niestety.
              Dziś powalił mnie Mateusz Kraucośtamcośtam. Ludzie mu dobrze radzą a ten wyskakuje jak gumka z majtek. Już dziadek z wermachtu był mniej idiotyczny niż to co dziś ten chłopak z siebie wydobył. O jego śpiewie się nie wypowiem bo ja w ogóle nie słyszałam co on śpiewa tylko jakieś jęki słyszałam.
              Najbardziej podoba mi się ta rudawa dziewczyna. Ona powinna śpiewać Florence + The Machine.
              Ale i tak to nie zmienia faktu, że niecierpliwie czekam aż zaśpiewa Monika. I to ona wg. mnie powinna wygrać. a reszta może jej buty czyścić przed występem :)
            • rodzynia Re: The Voice of Poland 13.11.11, 00:25
              iwu napisała:
              > Z grupy Piaska odpadł Rafał.
              odpadł Ian, a nie Rafał
              www.tvp.pl/rozrywka/programy-muzyczne/the-voice-of-poland/uczestnicy
              • iwu Re: The Voice of Poland 13.11.11, 18:26
                rodzynia napisała:

> odpadł Ian, a nie Rafał

Racja; było mi wszystko jedno który z nich odpadnie, może stąd pomyłka. :)
    • madziulka1982 Re: The Voice of Poland 13.11.11, 07:27
      to była rozmowa.. ale niestety ten ktoś przeszedł dalej głosami telewidzów

- A ja myślę, że masz ze mną prywatny problem, szczerze mówiąc - przerwał jej Krautwurst.

- Nie mam, dobrze ci się wydaje...

- Bo znam cię jako artystkę, znam twoją pierwszą płytę, znam twoją rolę w Idolu i wiem, że odpadłaś dość szybko i emocje i komentarze też były krytyczne, więc nie wiem, skąd jakiś problem.

- Wiesz, możesz mnie teraz próbować dotknąć prywatnie, ale to się nie uda. Ja tobie dobrze życzę, ale życzą ci dobrze muszę cię krytykować, bo uważam, że w tą stronę to donikąd zmierza, po prostu donikąd.

Sytuację poniekąd chciała załagodzić Kayah, ostatecznie jednak stanęła po stronie swojego podopiecznego:

Nie wolno ci się onanizować dźwiękami, masz wyśpiewać emocje. Moim zdaniem, mnie rozwaliłeś na połówki, i to trzy! - zachwycała się.
      • eo_wina Re: The Voice of Poland 13.11.11, 08:40
        A Ty w to nadal wierzysz, ze licza sie glosy telewidzow? Ze widzowie sa tak daremni, ze beda promowac pyskowki nadetego buca z, badz co badz jurorka czy tam trenerka? To zarzadowi TVP spodobalo sie to, bo podkreca ogladalnosc (paskudne slowo!) i postanowil puscic dalej Krautwursta, mimo calkiem przecietnego glosu. Chociaz mysle, ze gdyby Kayah miala decydowac - tez by go puscila. Tak jak w zeszlym tygodniu kosztem fajnego Macka ;-/
        Nie za bardzo rozumiem decyzji Piaska, ktory puscil Lisowska. W dogrywce powinna byc ona i Rooth. I to Ian mogl zostac.
        Co do Kai Dominskiej - jakos nie mogal zdzierzyc tego jej skrzeku, wiec nie placze, ze odpadla.
        • madziulka1982 Re: The Voice of Poland 13.11.11, 08:46
          A ja bardzo chcialam zeby w finale była Kaja Dominska i Sałapa niestety nie ma ich już

Jak można było temu w czapce (nie pamietam nazwiska) dac piosenke evanescence

I kiedy w koncu uslysze jak spiewa w tym programie NERGAL?
          • animetka Re: The Voice of Poland 13.11.11, 12:08

> I kiedy w koncu uslysze jak spiewa w tym programie NERGAL?

Nergal nie śpiewa,nie jest wokalistą. Muzyka,którą robi, to raczej nie śpiew. Z resztą czy musi śpiewać? Ma wystąpić ze swoim teamem,w zeszłym tygodniu grał na gitarze a występ teamu Nergala był THE BEST!
            • ibelin26 Re: The Voice of Poland 13.11.11, 12:18
              > I kiedy w koncu uslysze jak spiewa w tym programie NERGAL?

Tego akurat wolałabym nie słyszeć :)
    • kubissimo Re: The Voice of Poland 13.11.11, 12:59
      tym razem chyba nikt mi sie nie podobal :/
      przy czym nie wiem czy bardziej zawinili uczestnicy czy moze jednak trenerzy i ich nietrafiony repertuar :/
      bez irytacji (ale i zachwytu) odebralem tylko Rafala i Mateusza, chociaz ten drugi ewidentnie nie jest stworzony do mowienia, tylko do spiewania. Dyskusja z Ania byl tak zalosna, ze zepsul wrazenie po calym wystepie. A o ile Ania mnie denerwuje w tym programie, o tyle w tej dyskusji trudno nie przyznac jej racji.
      Rafal tez mnie zirytowal tym rozdawaniem maskotek (obawiam sie, ze wreczenia misia Nergalowi mialo byc zabawne), a co gorsza to przyklad tendecji, jaka powoli obejmuje wszystkich uczestnikow. Czy oni nie potrafia zaistniec samym spiewem? musza do tego sie calowac, obsypywac kwiatami, spelniac marzenia mamy o wielkiej scenie, itp? desperackie to i raczej niesmaczne :/
      • ibelin26 Re: The Voice of Poland 13.11.11, 13:32
        O tak, mama na scenie to było przegięcie. A drugie przegięcie to agresywna reakcja uczestniczki na uwagę Piaska o "wisience na torcie". Co innego jak laska (pomijam zasadność zapraszania mamy na scenę, bo moim zdaniem to nie miejsce ani czas) powiedziałaby, że zaprosiła mamę na scenę bo cośtam cośtam. A tak wyszło głupio i żenująca.
    • jolecka-22 Re: The Voice of Poland 13.11.11, 13:01
      Jeny... strasznie miałki był ten odcinek. Piosenki trochę kiepsko dobrane np. ta mdła M. Rozynka. Jedna wielka porażka.
      Kaja podobała mi sie na eliminacjach "w ciemno". Później ten jej głos staję sie trochę denerwujący. Przestaje byc oryginalny a zaczyna sprawiać wrażenie jakiejś cholernej maniery.
      Kraucośtam... bez komentarza. Chamski bufon. Chyba nie jest świadom jak wiele mu brakuje do Dabrowskiej. Ma zadatki na medialnego pajaca.
      • sabriel Re: The Voice of Poland 13.11.11, 13:58
        Nie podobał mi się specjalnie ten odcinek. Czekam na następny z udziałem drużyny Nergala. :)))
        Ogólnie odniosłam wrażenie, że jakoś większość niezbyt dobrze dzisiaj wypadła.
        Tak jak nie podobała mi się ostatnio Kasia z drużyny Piaska, tak teraz jej występ spodobał mi się najbardziej.
        Nie podobała mi się reakcja Edyty na słowa Piaska o wisience na torcie. Chyba nie zrozumiała kompletnie jego słów, stąd ta przesadna reakcja.I zgadzam się z wami, że za dużo tych kwiatów i misiów. Niech przekonują do siebie śpiewem, a nie rozdawaniem maskotek.
        • ewa_on Re: The Voice of Poland 13.11.11, 15:05
          Ja również uważam,że odcinek słaby,a najlepiej zaspiewał chyba Ian,który wypadł z programu:) - nie moja to muzyka,ale on w takim klimacie bardzo przekonujący i raczej nie fałszował...Natomiast bez żalu pożegnałam Kaję - okropnie wczoraj zaspiewała,a dostała taką łądną piosenkę. Reszta uczestników bardzo przeciętnie,może poza edytą,która jednak pogrążyła się mamą na scenie i reakcją na słowa Piaska. Mateusz = żenada.
          Tak jak większość czekam na drużynę Nergala i na Olę Galewską od Ani. Mam przeczucie,że oni poradza sobie nawet z nietrafnie dobranym repertuarem:).
          • sabriel Re: The Voice of Poland 13.11.11, 15:14
            Ja również Kaję pożegnałam bez żalu, dość już śpiewania w kółko tego samego.
            • mayme Re: The Voice of Poland 13.11.11, 15:37
              Na początku myślałam, że Ian dostanie rolę programowego pajaca. Na wcześniejszych etapach, w każdym programie tego typu, jest ktoś taki. Jednak zdziwiłam się jak bardzo się rozwinął. O ile piosenkę mojego ukochanego The Cure nieco zepsuł ;) tak wczoraj zaśpiewał świetnie. Łącząc jeszcze wokal z tańcem. Szkoda, że odpadł. Z drużny Piaska wyrzuciłabym dziewczynę od Against All Odds. Zupełnie bezbarwna.

Nie będę oceniać zachowania Krauwursta, ale jego głos jest piękny. Natomiast zupełnie nie rozumiem zachwytów nad tym chłopakiem z okropną fryzurą, który śpiewał beznadziejną piosenkę Rozynka. Tego nie dało się słuchać. Kto na niego głosuje?
              • kubissimo Re: The Voice of Poland 13.11.11, 16:44
                piosenke Against All Odds spiewala Kaja z druzyny Kayah i ona odpadla :)

i zgodze sie o ile chodzi o wystep Iana o tyle, ze faktycznie jak na wzglednie energiczne choreo zaspiewal przyzwoicie
                • maciej1909 Re: The Voice of Poland 13.11.11, 18:00
                  Normą staje się już że numery, w których występują drużyny Kayah i Piaska są dużo słabsze niż wykonania uczestników z drużyny Nergala i |Ani.
                  Wczoraj w pierwszym etapie podobał mi się tylko Rafał i bądź co bądź Edyta. W dogrywkach natomiast Kaja moim zdaniem kolejny raz pokazał mistrzostwo. Żałuję że Kayah się jej pozbyła, ale tym samym utorowała drogę do finału swojemu chłoptasiowi. Skoro wyrzuciła już Macieja i Kaję, którzy byli rewelacyjni nie będzie miała problemu z odstrzeleniem miałkiego Filipa i dobrej wokalnie acz strasznie irytującej Edyty. Tłumaczenie, że musieliby złamać Kaji kręgosłup gdyby została też do końca do mnie przemawia bo kto powiedział że artysta musi być wszechstronny? Ważne że była dobra w takim repertuarze jaki pewnie chce śpiewać w przyszłości.
                  Pyskówka Krautwursta żałosna...koleś strasznie sztuczny i denerwujący nie umie przyjąć krytyki od zawodowca, który osiągnął w branży wiele mimo tego że odpadła z Idola na samym początku. On odpadł już z jednego programu, nagrał płytę i nadal nic...
    • maniaczytania Re: The Voice of Poland 13.11.11, 18:40
      hmm, wczoraj ogladalam troche piate przez dziesiate, ale ogolnie odcinek byl raczej nudnawy. W zasadzie nikt mnie nie porwal, z tego, co wysluchalam lepiej - najmniej podobala mi sie Kaja (i tak za dlugo byla) i Filip (tragedia - zmasakrowal jedna z moich ulubionych piosenek), Mateusz dopiero jakby w drugiej polowie piosenki byl ok. Nie slyszalam i nie widzialam Edyty, Kasi i Iana, Rafal troche slabiej niz ostatnio, ale i tak w druzynie Piaska jest najlepszy, Antek - slabizna, a akcja z dziewczyna - dla mnie nie bardzo.
      Pyskowka niepotrzebna, aczkolwiek w programie jest wiele osob, ktore spiewaja duzo lepiej i sa bardziej profesjonalne od Ani, w tym Mateusz, rozumiem wiec, ze trudno przyjac im slowa krytyki akurat od niej.
      • kubissimo Re: The Voice of Poland 13.11.11, 18:59
        > Pyskowka niepotrzebna, aczkolwiek w programie jest wiele osob, ktore spiewaja d
        > uzo lepiej i sa bardziej profesjonalne od Ani, w tym Mateusz, rozumiem wiec, ze
        > trudno przyjac im slowa krytyki akurat od niej.

Moze gdyby to byl kompletny nowicjusz, to moze bylbym bardziej wyrozumialy. ale mowimy o czlowieku, ktory od dawna probuje wyplynac, ma na koncie plyte i... nic.
        Niestety dla mnie to byla erupcja kompleksow i jakiejs tam zawisci wzgledem Ani, ktora jednak calkiem skutecznie podbila rynek.
        • maniaczytania Re: The Voice of Poland 13.11.11, 19:19
          kubissimo napisał:

> Moze gdyby to byl kompletny nowicjusz, to moze bylbym bardziej wyrozumialy. ale mowimy o czlowieku, ktory od dawna probuje wyplynac, ma na koncie plyte i... nic.
          > Niestety dla mnie to byla erupcja kompleksow i jakiejs tam zawisci wzgledem Ani , ktora jednak calkiem skutecznie podbila rynek.

Hmm, po przeczytaniu niedawno tego wywiadu zaczelam sie zastanawiac wlasnie nad takim szybkim rozkwitem jej kariery.
          • kubissimo Re: The Voice of Poland 13.11.11, 19:30
            nie do konca rozumiem do czego pijesz :)
            • maniaczytania Re: The Voice of Poland 13.11.11, 19:41
              spuscmy na to zaslone milczenia ;)

co do Mateusza i ogolnie druzyny Kayah - najlepszy z niej odpadl i tak w pierwszym "live",
              bardzo ciekawa jestem, jak to sie dalej rozwinie i kiedy na zywo beda wszystkie druzyny.
              • dzika_rzeka Re: The Voice of Poland 14.11.11, 11:38
                Serio implikujesz, ze to dzieki Jozwickiemu Ania zrobila kariere? Jakie to niskie!

Jesli ktos odmawia Dabrowskiej talentu autorskiego, kompozycyjnego czy wokalnego, to najzwyczajniej kieruje sie li tylko zla wola.

Krautwurst jest ZENUJACY pod kazdym artystycznym i estetycznym wzgledem. Piosenka Edyty wyjeczana i "zagrana". Mam w ogole wrazenie, ze Kayah wybrala mu ten numer glownie dlatego, zeby zdobyc dodatkowe punkty na sentymencie ludzi wobec Bartosiewicz (oraz dlatego ze w teledysku do Ostatni wystepuje brat Kayah - nic na swiecie nie jest przypadkowe :) ) Fakt, ze nie zareagowala na chamowe wobec Dabrowskiej tez wiele mowiacy o poziomie "artystki mojego formatu".
                • pavvka Re: The Voice of Poland 14.11.11, 11:48
                  dzika_rzeka napisała:

> Serio implikujesz, ze to dzieki Jozwickiemu Ania zrobila kariere? Jakie to nisk
                  > ie!
                  >
                  > Jesli ktos odmawia Dabrowskiej talentu autorskiego, kompozycyjnego czy wokalneg
                  > o, to najzwyczajniej kieruje sie li tylko zla wola.

O to to. A poza tym Mateusz źle pamięta co było w Idolu. Ania nie odpadła, tylko sama się wycofała z programu w związku z podpisaniem kontraktu płytowego.
                  • gocha221 Re: The Voice of Poland 14.11.11, 13:30
                    Z tego co pamietam, to jednak odpadła...
                    Wycofała się chyba Hania Stach, bo dostała kontrakt. Ale Hania Stach to bardziej przypadek Krautwursta, kilka prób, tu i tam, i ciągle cisza.

Co do Dąbrowskiej i artykułu, to ja sądzę, że osobie, która wrzuciła link nie chodzi o to, że Dąbrowska jest beztalenciem, tylko o to, ze jednak łatwiej startować z facetem - właścicielem wytwórni, z wieloma kontaktami.
                    Osób utalentowanych jest b. wiele, udaje się tym, którzy trafili w odpowiednim czasie, w odpowiednie miejsce, na odpowiednie osoby.
                    Sam talent to już dawno za mało.
                    A odpadnięcie z Idola mogło jej nawet pomóc, nie była uwiązana beznadziejnym kontraktem, a profesjonalną opiekę i wsparcie i tak miała.
                    • pavvka Re: The Voice of Poland 14.11.11, 15:11
                      gocha221 napisała:

> Z tego co pamietam, to jednak odpadła...
                      > Wycofała się chyba Hania Stach, bo dostała kontrakt.

OK, może źle zapamiętałem. Ale tak czy inaczej wypominanie jej przegranej w Idolu jest lekko bez sensu, jeśli się porówna jej dokonania od tamtego czasu z osobami, które wygrały (Ala Janosz, Krzysztof Zalewski itd.)

> Co do Dąbrowskiej i artykułu, to ja sądzę, że osobie, która wrzuciła link nie c
                      > hodzi o to, że Dąbrowska jest beztalenciem, tylko o to, ze jednak łatwiej start
                      > ować z facetem - właścicielem wytwórni, z wieloma kontaktami.

Niewątpliwie ułatwiło jej to start, tak samo jak Mariah Carey małżeństwo z szefem Sony Music na pewno nie zaszkodziło w karierze ;) Ale to nie znaczy automatycznie, że nie zasługiwały na pozycję, którą osiągnęły na rynku.
                      • hermenegilda_zenia Re: The Voice of Poland 14.11.11, 16:16
                        Śmiem twierdzić, że bez pleców czy też wsparcia Jóźwickiego Dąbrowska miałaby jednak spory problem, żeby nagrać swoją muzykę, bez wcinania się ze strony wytwórni czy produkcji. Nie jest tajemnicą, że tym ostatnim chodzi przede wszystkim o wydawanie czegoś co się sprzeda, początkujący artysta niekomercyjny ma raczej nikłe szanse przebicia.
                        • pavvka Re: The Voice of Poland 14.11.11, 16:40
                          hermenegilda_zenia napisała:

> Śmiem twierdzić, że bez pleców czy też wsparcia Jóźwickiego Dąbrowska miałaby j
                          > ednak spory problem, żeby nagrać swoją muzykę, bez wcinania się ze strony wytwó
                          > rni czy produkcji. Nie jest tajemnicą, że tym ostatnim chodzi przede wszystkim
                          > o wydawanie czegoś co się sprzeda, początkujący artysta niekomercyjny ma raczej
                          > nikłe szanse przebicia.

Oczywiście, przecież to biznes, a nie działalność charytatywna. Ale pierwszy album Ani został złotą płytą, a 'Sama chciałam' było puszczane do bólu przez wszystkie stacje radiowe. Chyba nie bardzo pasuje do niego określenie 'niekomercyjny'?
                          • flyswatter Re: The Voice of Poland 14.11.11, 19:42
                            odcinek słabiutki czego znamiennym punktem kulminacyjnym był żenujący występ krautwursta
                            co do niego to nergal i ania mówią to,co ja wcześniej pomyślałam,ale jednak jest to trochę krytyka dla krytyki,no bo co ma chłopak zrobić?wystrugać sobie nagle osobowość? cha cha ta wystękana piosenka edyty b. to chyba była próba dodania sobie głębi xD

występy jurorów z zawodnikami były równie słabe jak cała reszta
                          • hermenegilda_zenia Re: The Voice of Poland 14.11.11, 19:46
                            Tak myślałam, że będzie czepianie się słówek. Zamień "niekomercyjny" na "nie mainstreamowy" i będzie dokładnie wiadomo, o co chodzi.
                            • pavvka Re: The Voice of Poland 15.11.11, 08:56
                              hermenegilda_zenia napisała:

> Tak myślałam, że będzie czepianie się słówek. Zamień "niekomercyjny" na "nie ma
                              > instreamowy" i będzie dokładnie wiadomo, o co chodzi.

Nie, to nie jest czepianie się słówek. Muzyka Ani jest ze zdecydowanie wyższej półki niż, dajmy na to, Gosi Andrzejewicz czy Dody, ale to nadal jest mainstreamowy pop, nie żadna awangarda.
                          • maniaczytania Re: The Voice of Poland 14.11.11, 20:03
                            pavvka napisał:

>Ale pierwszy album Ani został złotą płytą, a 'Sama chciałam' było puszczane do bólu przez wszystkie stacje radiowe. Chyba nie bardzo pasuje do niego określenie 'niekomercyjny'?

A teraz sprawdz, ilu z takich poczatkujacych artystow mialo taka mozliwosc, zeby ich piosenka byla 'puszczana do bolu przez wszystkie stacje radiowe'? Przeciez nie od dzis wiadomo, ze za to, zeby byly w radiu trzeba zaplacic niezla kase rozglosniom, stad m.in. byl kiedys bojkot Radia Zet przez Edyte Gorniak i cala afera z Kasia Klich.
                            Wlasnie o to mi chodzilo - najcelniej ujela to gocha221 - "Osób utalentowanych jest b. wiele, udaje się tym, którzy trafili w odpowiednim czasie, w odpowiednie miejsce, na odpowiednie osoby. Sam talent to już dawno za mało. " I tak, serio mysle, ze dzieki szefowi Sissy Records udalo jej sie zrobic kariere na taka skale. Miala po prostu dojscie do kontaktow i takich mozliwosci, o jakich inni artysci moga pomarzyc.
                            • dzika_rzeka Re: The Voice of Poland 14.11.11, 21:06
                              A o niejakiej Natalii Lesz slyszeliscie? Ma pieniadze i kontakty jakich tylko dusza zapragnie i co z tego? Nagrywa te swoje piosenusie, budzet teledyskow wyzszy niz przyzwoitosc nakazuje, stac ja na "przekupienie" wszystkich stacji radiowych i telewizyjnych i co? Nobody gives a flying fuck, ze tak dosadnie wyraze stosunek spoleczny. Bez talentu, osobowosci, bez pomyslu na wlasna tworczosc nikt nie osiagnie sukcesu na dalsza mete. Szczegolnie, ze rynek muzyczny w Polsce jest mikroskopijny wrecz i dosc miarowo przemiela jednorazowe produkty.

Za Ania Dabrowska stoi talent, osobowosc, charyzma, a ze dodatkowo madre wybory zyciowe, to chyba tylko kolejny plus, prawda? ;)
                              • kubissimo Re: The Voice of Poland 14.11.11, 21:23
                                > Bez talentu, osobowosci, bez pomyslu na wlasna tworczosc nik
                                > t nie osiagnie sukcesu na dalsza mete. Szczegolnie, ze rynek muzyczny w Polsce
                                > jest mikroskopijny wrecz i dosc miarowo przemiela jednorazowe produkty.
                                >
                                > Za Ania Dabrowska stoi talent, osobowosc, charyzma, a ze dodatkowo madre wybory
                                > zyciowe, to chyba tylko kolejny plus, prawda? ;)

słusznie prawisz :)
                            • sumire Re: The Voice of Poland 15.11.11, 07:45
                              tylko że te odrażające, brudne, złe stacje radiowe nie mają wpływu na to, czy ktoś przez kilka lat nagrywa dobre płyty, czy popelinę. podobnie niewielki wpływ na to ma fakt, z kim się sypia.
                              • flyswatter Re: The Voice of Poland 15.11.11, 19:06
                                no to teraz Mateusz powinien przespać się z Kayah i ma gwarantowane 3 płyty w Kayaxie i radio tez pewnie go na okrągło będzie grało jak Zakopowera xD takie to wszystko proste ....
                                • semijo Re: The Voice of Poland 15.11.11, 20:56
                                  A ja się trochę nie dziwie Mateuszowi. Bo jakby nie patrzec wokalnie stoi o klasę wyżej niż pozostali uczestnicy w grupie Kayah i Piaska. A tymczasem jury nie wiedząc czemu rozpływa się nad każdym a on dostaje po głowie. Rzeczywiście wygląda to troche jak coś osobistego...Nie ma charyzmy? A kto tam ma? Powiem szczerze, że z tych dwóch grup średnio kojarze kto jest w której i jak się nazywa. Po programie zapadną w niebyt. Najlepszą grupę ma Nergal - świetna Monika i Ewelina oraz charakterystyczni Damien i Ares. U Ani - Ola Galewska. Reszta, a zwłaszcza ten chłoptas z włosem nieciekawa.
                                  • gocha221 Re: The Voice of Poland 16.11.11, 08:00
                                    A ja uważam, że te jego osławione możliwości (jestem trochę przygłucha, więc trudno mi ocenić) są właśnie jego problemem.
                                    Chce je za każdym razem pokazać, wykazać się, przez co masakruje piosenki.
                                    Ostatnio zmasakrował piosenkę Bartosiewicz, kiedyś hymn USA.
                                    Im bardziej on się stara, tym bardziej niestrawne i wymuszone są jego interpretacje, tym bardziej jurorzy po nim jadą, za tą sztuczność, tym bardziej on się stara i tak do usranej.....

Możliwe, że on ma 100 oktaw, 20 barw i co tam jeszcze, ale mnie słuchanie tego chłopaka zwyczajnie męczy... Nawet nie chce sobie wyobrażać tortury w postaci słuchania całego albumu w jego wykonaniu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka