Dodaj do ulubionych

POKOLENIE 2000 w TVP2

IP: *.oliwa.gda.osk.pl 04.06.01, 23:10
ciekawy jestem co sadzicie na temat tego dokumentu Pieprzycy. Moim zdaniem ten
film powinno sie puszczac w kazdej szkole aby mlodzi ludzie mogli zobaczyc do
czego prowadzi zycie jakie wiekszosc z nich wybrala
Jestem w wielkim szoku po emisji tego filmu
Obserwuj wątek
    • Gość: marijka Re: POKOLENIE 2000 w TVP2 IP: 213.25.97.* 05.06.01, 09:04
      Rzeczywiscie robi wrazenie. Az strach miec dzieci jesli to tak wyglada :(
    • Gość: Beata Re: POKOLENIE 2000 w TVP2 IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 05.06.01, 09:46
      Gość portalu: Olo napisał(a):

> ciekawy jestem co sadzicie na temat tego dokumentu Pieprzycy.

To nie był dokument!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kiedy ogladałam "Inferno" zaraz przypomniał mi sie inny film o maturzystach
      dzisiaj 30letnich; chodzi o "Ostatni dzwonek" M. Łazarkiewicz. Właściwie można
      by pokusić się o porównanie może nie filmów, ale pokoleń... "Maturzyści 2000"
      (tak ich nazwijmy)sa tak samo wrażliwi, ale w dziwny sposób ładowani agresją
      krzywdzą wszystkich wokół siebie; tak jakby dotąd chronieni od problemów NAGLE
      zaczęli zdawać sobie sprawę z tego, ze życie polega na ich pokonywaniu. No i ta
      ich "chciwość" materialna.... Maturzyści z 1989 (to moje pokolenie)od poczatku
      otoczeni byli rozmaitymi trudnosciami i wbrew temu ich świat był był bardziej
      (hmmm, jak to powiedzieć?)czysty, dotykający sfer duszy, czucia i myslenia niz
      posiadania.
      • Gość: Olo Re: POKOLENIE 2000 w TVP2 IP: *.oliwa.gda.osk.pl 05.06.01, 12:48
        zgadza sie ze to nie byl dokument - zle sie wyrazilem - chodzilo mi o to ze
        ukazuje sytuacje prawdziwe takie o jakich mozna uslyszec w wielu miatach - w
        kazdym razie boje sie jesli swiat bedzie dalej szedl w tym kierunku
        • Gość: elle Re: POKOLENIE 2000 w TVP2 IP: 195.94.222.* 05.06.01, 12:53
          Wszystko na to wskazuje,że świat będzie szedł w tym kierunku. Film był naprawde
          bardzo dobry.
          • Gość: pippin Re: POKOLENIE 2000 w TVP2 IP: *.gazeta.pl 08.06.01, 11:01
            Film byl beznadziejny. Aktorzy grali jak w szkolnym przedstawieniu, postaci byly zupelnie niewiarygodne. Wszystko razem sztampowe, oklepane i plastikowe. I co gorsza - nie byl to zabieg zamierzony. Taniocha.
            Oprawa tego wszystkiego - te blokowiskowe imprezje czy co to bylo - na poziomie etiudy studenckiej z II roku filmowki (w zasadzie to przepraszam wszystkich studentow) albo polskich tzw. teledyskow z konca lat 80.
            Znam kilku maturzystow i sa normalnymi ludzmi. Glupie blondynki marzace o zdjeciach w "dziewczynie" rzadko miewaja takie kolezanki. Moznaby dlugo ale kazde zdanie uwagi nobilituje to poronione dzielo.
            • Gość: Olin Re: POKOLENIE 2000 w TVP2 IP: *.satkabel.com.pl 21.06.01, 12:34
              Troche starawy juz ten watek, ale co to szkodzi?... Wlasciwie ze znaczna czescia
              wypowiedzi Pippina moglbym sie zgodzic ale...

Gość portalu: pippin napisał(a):

> Aktorzy grali jak w szkolnym przedstawieniu, postaci byl
              > y zupelnie niewiarygodne.

Ze postaci niewiarygodne to juz wina rezysera czy scenarzysty, nie aktorow!
              Aktorzy zagrali poprawnie, solidnie, bez fajerwerkow, bo i role byly takie sobie!
              Odczepic sie od aktorow! :)))

> Wszystko razem sztampowe, oklepane i plastikowe. I co
              > gorsza - nie byl to zabieg zamierzony. Taniocha.

O tak. Racja, racja, tylko czy rzeczywiscie nie byl to zabieg zamierzony?...

> Oprawa tego wszystkiego - te blokowiskowe imprezje czy co to bylo - na poziomie
              > etiudy studenckiej z II roku filmowki (w zasadzie to przepraszam wszystkich st
              > udentow) albo polskich tzw. teledyskow z konca lat 80.

Hm... Naiwnie wierze, ze o to chodzilo rezyserowi, ale moge sie mylic... (Na
              pewno sie myle)

> Znam kilku maturzystow i sa normalnymi ludzmi. Glupie blondynki marzace o zdjec
              > iach w "dziewczynie" rzadko miewaja takie kolezanki.

No tak, ale czy ktos powiedzial, ze film ten mial byc uniwersalny? Pokazana
              zostala okreslena sytuacja i tyle. Byc moze mialo byc inaczej... (No pewnie mialo
              byc, ech)

> Moznaby dlugo ale kazde zd
              > anie uwagi nobilituje to poronione dzielo.

Czemu zaraz poronione? Czyzbys byl niespelnionym artysta, czy jak? :) Ja sie
              jednak ciesze, ze takie filmy jeszcze powstaja, chociaz 80% Polakow woli siodma
              czesc "Akademii Policyjnej"... A tak, moze doczekamy sie czegos genialnego.
              • Gość: p Re: POKOLENIE 2000 w TVP2 IP: 10.4.4.* / *.waw.cdp.pl 25.07.01, 00:00
                • Gość: b Re: POKOLENIE 2000 w TVP2 IP: *.waw.cdp.pl 25.07.01, 00:01
              • Gość: Anka Re: POKOLENIE 2000 w TVP2 IP: 10.20.0.* / 195.205.6.* 09.08.01, 14:29
                Gość portalu: Olin napisał(a):

> Czemu zaraz poronione? Czyzbys byl niespelnionym artysta, czy jak? :) Ja sie
                > jednak ciesze, ze takie filmy jeszcze powstaja, chociaz 80% Polakow woli siodma
                >
                > czesc "Akademii Policyjnej"... A tak, moze doczekamy sie czegos genialnego.

Właśnie lepsze coś takiego niż kolejna ekranizacja lektury szkolnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka