Dodaj do ulubionych

Perfekcyjna Pani Domu

29.02.12, 15:35
Czy ktoś oglądał? Moim zdaniem Małgorzata Rozenek dała radę.
Obserwuj wątek
    • abrakadabraaa Re: Perfekcyjna Pani Domu 29.02.12, 16:32
      Ogladałam i nawet mi sie podobało. Cieszę się z wygranej tej młodej dziewczyny, ma sympatyczną rodzinę. Tylko na nagroda mi nie pasuje, mogliby dać cos bardziej przydatnego.
      A prowadząca o wiele ladniejsza od pierwowzoru ;-)
    • pawel-strzalka Re: Perfekcyjna Pani Domu 29.02.12, 17:38
      Moim zdaniem dała radę o tyle, że nadaje się do tv. Natomiast dla mnie jest kompletnie niewiarygodna w tej roli. Podobno poświęciła się wychowaniu dzieci pisząc przy okazji doktorat, a pracę zawodową odłożyła na potem. Zatem instrukcje w stosunku do pracującej matki z czworgiem dzieci jak sobie radzić z domem trochę nie leżą. Pewnie pani Rozenek jak pójdzie do pracy to wynajmie nianię i gosposię i dalej będzie miała krany myte nasączoną octem ściereczką :)
      • muza24 Re: Perfekcyjna Pani Domu 02.03.12, 17:46
        a kuchnie będzie dezynfekowała w kombinezonie i maseczce :-))

P.
    • ls48 Re: Perfekcyjna Pani Domu 02.03.12, 18:16
      Wszystki ładnie mi sie podobalo, ale ten stroj raczej domowy nie był,tylko jakiis wizytowy i przez to wydawała mi sie kobieta nie na tym miejsce. Może marudzę, ale tak uwazam.
      • kawa48 Re: Perfekcyjna Pani Domu 03.03.12, 01:20
        Mi też wystrojona prowadząca w eleganckich sukienkach, wyfryzowana w butach na obcasie jakoś mi się gryzła z panią domu. Ciężko mi uwierzyć żeby nawet "perfekcyjna pani domu" latała ze szmatą w pełnym make up'ie i szpilkach.
        Chociaż największym dla mnie szokiem jest to jak można doprowadzić dom do takiego stanu w jakim mieszkały te kobiety. Nie moge tego ogarnąć. I jak nie wstydziły się zaprosić ekipy telewizyjnej i pokazania jakimi są flejami. Ja by się wstydziła wyjść na ulice po pokazaniu w jakim syfie mieszkam.
        • pawel-strzalka Re: Perfekcyjna Pani Domu 03.03.12, 11:21
          A to już inna kwestia. W którymś odcinku tego programu o sprzątaniu na tv4 była para, która miała jeden pokój w gratach, sami nie wiedzieli co tam jest, a w czasie sprzątania okazało się, że połowa rzeczy jest obsrana przez koty. To jest dopiero patologia!
    • kelle1986 Re: Perfekcyjna Pani Domu 03.03.12, 16:42
      Kiedy to leci i gdzie? Mozna to obejrzec w necie?
    • bene_gesserit Re: Perfekcyjna Pani Domu 03.03.12, 21:16
      O takich paniach mowiło się kiedys 'wyfiokowana'.
      Otoz wyfiokowana sliczna pani z ultramisterną fryzurą w roli ekspertki od sprzątania albo pani w rownie misternej fryzurze i sukience od znanego projektanta piekąca costam czy gotująca jest imo co najmniej niewiarygodna. A jesli istotnie sprząta i gotuje w takich strojach, makijazu bucikach i fryzurze, to raczej nie powinna uchodzić za wzór. Odkurzanie na obcasach? Nie, dziękuję.

Poza tym kontrast miedzy blokowymi mieszkaniami uczestniczek i designerską wywaloną-w-kosmos chałupą prowadzącej był co najmniej przygnębiający. Ich posprzątane mieszkanka wyglądaly w najlepszym razie jak zapewne jej garaż ew. piwnica.
      • iwu Re: Perfekcyjna Pani Domu 03.03.12, 21:32
        Zgadzam się z Bene. Ja tam się trochę boje takich Bree Van De Kamp. Ździebko psychopatyczne mi się wydają. ;)
      • dona.a Re: Perfekcyjna Pani Domu 04.03.12, 10:02
        bene_gesserit napisała:

> Poza tym kontrast miedzy blokowymi mieszkaniami uczestniczek i designerską wywa
        > loną-w-kosmos chałupą prowadzącej był co najmniej przygnębiający. Ich posprząta
        > ne mieszkanka wyglądaly w najlepszym razie jak zapewne jej garaż ew. piwnica.

Dokładnie tak, też na to zwróciłam uwagę, mimo, że oglądałam tylko jakąś zajawkę, albo coś w tym rodzaju. Nawet Anthea Turner nie miała takiej chałupy, raczej estetyczny duży dom, który nie wpędzał w kompleksy, mimo, że to również była wysoka półka. Tak jakby miał to być komunikat do szołbizowego środowiska - niech sobie nie myślą, a co;)
        • marittkaa Re: Perfekcyjna Pani Domu 04.03.12, 23:11
          Tylko,ze to nie byl dom pani Rozenek.To wynajety na potrzeby nagran przez TVN dom i to jest dla mie zenada bo pani Rozenek w DDTVN oprowadzalaekipe i chwalila sie wszystkim(m.in wciskajac kity o konfiturach z 2007 roku hahah).I po co to oglupianie ludzi?Zeby zazdroscili?
          • greglis Re: Perfekcyjna Pani Domu 05.03.12, 12:45
            pani prowadząca Musi być wyfiokowana, Musi mieć super dom i Musi sprzatać w szpilkach ( choć te uwagi sa bez sensu, może ktoś lubi w nich sprzatac i nic nam do tego w jakich ciuchach)Wszystko być Musi bo to kalka zagramaniczego programu. taka jego konwencja i koniec i te dysputy czy miała odpowiednią fryzurę do sprzatania ( rozumiem że osoby którym to przeszkadza specjalnie przez tydzień włosów nie myją żeby pasowało )są niepotrzebne , bo w scenariuszu pewnie tak było
            www.wstyluretro.blogspot.com
            • bene_gesserit Re: Perfekcyjna Pani Domu 06.03.12, 20:07
              greglis napisała:

> pani prowadząca Musi być wyfiokowana, Musi mieć super dom i Musi sprzatać w szp
              > ilkach ( choć te uwagi sa bez sensu, może ktoś lubi w nich sprzatac i nic nam d
              > o tego w jakich ciuchach)Wszystko być Musi bo to kalka zagramaniczego programu.
              > taka jego konwencja i koniec i

Nie jest to prawdą, niestety.
              Tzn, owszem, PPD to format, ale w brytyjskim oryginale prowadząca nie onieśmielała ciuchami za trzy pensje swoich gości - zazwyczaj nosiła się sportowo i bezpretensjonalnie - nawet jesli to byly drogie ciuchy, wyglądały jak te z sieciówek. Jej czy 'jej' dom, acz wielki i otoczony hektarami ogrodu, byl urządzony jak dwugwiazdkowy hotel, dosc bezosobowo i w zadnym wypadku nie w stylu 'paczcie, na ile mnie stać'.

i te dysputy czy miała odpowiednią fryzurę do spr
              > zatania ( rozumiem że osoby którym to przeszkadza specjalnie przez tydzień włos
              > ów nie myją żeby pasowało )są niepotrzebne , bo w scenariuszu pewnie tak było

Format mozna w pewnych granicach zmienić. TVN to zrobil z efektem jak widać, czyli kiepskim - marnie się to ogląda. A tak całkiem poza tym, to jesli w sygnaturce reklamujesz swojego lub zaprzyjaznionego bloga, to tego typu aroganckie uwagi i krytyka aluzyjna zupełnie nie zachęcają do odwiedzin - przeciwnie. Fu.
              • lilith76 Re: Perfekcyjna Pani Domu 07.03.12, 11:34
                Stylizacja na Bree van De Kamp, która była zapewne stylizowana na gospodynie domowe z lat 50tych.
                Efekt przerażający, coś jak "stepfordzka żona" albo robot :)
              • najbecia Re: Perfekcyjna Pani Domu 07.03.12, 18:57
                kim jest ta pani rozenek? nie chce mi sie szukac po googlach, ale podobna do beaty pawlikowskiej. ogladalam kilka minut programu, koncowke. kobieta radzi sobie niezle, tylko jest niesamowicie chuda, wrecz anorektyczna :( anthea wygladala bardziej naturalnie w roli ppd i miala dar zjednywania sobie ludzi. przyjemnie bylo popatrzec i co nieco podpatrzec ;)
                • dona.a Re: Perfekcyjna Pani Domu 07.03.12, 22:47
                  najbecia napisała:

> tylko jest niesamowicie chuda, wrecz anorektyczna :(

Widywałam czasami panią Rozenek w telewizji śniadaniowej jako ekspertkę od czegośtam, była ładną, apetyczną, seksowną kobietką, podejrzewam, że wpadła w ręce jakiegoś nawiedzonego stylisty, który kazał jej zrzucić trochę kilogramów, niestety z dużą szkodą dla jej urody i kobiecego wdzięku, wygląda źle, to już nie ta sama kobieta, niestety:/
    • margarita123 Re: Perfekcyjna Pani Domu 07.03.12, 15:39
      Nie raziłam mnie stylizacja pani prowadzącej, nie raził mnie jej przepiękny dom.
      Raził mnie za to przeogromny bałagan w domach pań, o ile można zrozumieć tą młodą mamę czwórki dzieci, to w głowie mi się nie mieści syf u drugiej pani.Być może tak duży bałagan został zrobiony specjalnie na potrzeby programy?

Rozśmieszyło mnie za to bardzo, sprzątnie kuchni z kombinezonie przeciw promieniowaniu radioaktywnemu :)
    • princessofbabylon Re: Perfekcyjna Pani Domu 26.08.12, 18:24
      Oglądając ten syf w tych domach mam wrażenie, że patrzę na jakąś ostatnią patologię. Jak można tak zapuścić dom, nie sprzątać, być fleją i brudasem i jeszcze iść z tym do telewizji? Gdyby mój partner życiowy poszedł do telewizji i pokazał jaki syf ma w chacie, to bym chyba ze wstydu się spaliła. Albo te brudasy są podstawione, albo im tak dużo zapłacili. Innego wytłumaczenia nie widzę. Jak można nie umieć ogarnąć tak banalnej rzeczy w życiu jaką jest bałagan? Nie dotknęłabym i nie zjadła niczego w takim chlewie. I to sami młode osoby tam są. Urodziła dziecko i od tamtego czasu nie umie kurzu zetrzeć z szafy. I jeszcze leci z tym do tefałenu i wypłakuje się na ramieniu pani Rozenek zamiast wziąć ścierę w łapę i posprzątać. Porażka jakaś.
      • tiresias Re: Perfekcyjna Pani Domu 27.08.12, 09:39
        wiele formatów toleruję, niektóre mnie drażnią, ale ten to już absolutne, ciepłe i parujące gó... na mojej krętej ścieżce oglądacza.
        omijam powstrzymując oddech i nie oglądając się biegnę dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka