Dodaj do ulubionych

Stary program rozrywkowy

24.04.12, 18:41
Pamiętam program z Polsatu 2 (prawdopodobnie), ale nie mogę znaleźć, bo nie pamiętam tytułu. Działy się tam różne głupie rzeczy.

Pamiętam takie odcinki:
1) Dzieci-wynalazcy opowiadają o swoich wynalazkach. Dziennikarz pyta się "Co byś chciał wynaleźć?", na co dzieciak "Ja chciałbym coś takiego wynaleźć, co jak się pływa pod wodą, to się tym oddycha", na co tamten: "Ależ Jacusiu, takie coś już zostało wynalezione". Na co dzieciak "A właśnie, że nie!"
2) Inny odcinek: chodzi facet z lupą i ogląda różne drzewa. Potem pojawia się na dole ekranu podpis: "Szuka drzewa genealogicznego".
3) Jeszcze inny: facet myje nogi w miednicy, a żona mówi, żeby przestał. Na co on: "Nic z tego. Ślubowałem czystość do końca życia".
4) Kolejny: przychodzi ktoś (chyba kobieta) do lekarza i widać, że ma odciśnięte dłonie na brzuchu. "Co pani dolega?" - pyta się doktor, a ona odpowiada: "Głód mnie ścisnął".

Strasznie głupie to było, ale momentami śmieszne. Nie jest to "Beczka śmiechu", "Śmiechu warte" ani "Skibomagiel". Na 90% z Polsatu 2 w latach 1999-2003 mogło lecieć.
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Stary program rozrywkowy 01.05.12, 22:36
      Pachnie mi Mannem i Materną, ale nieoryginalnym .. może KOC?
      • jedzoslaw Re: Stary program rozrywkowy 02.05.12, 12:44
        KOC nigdy nie leciał na Polsacie. Mnie to pachnie "Jaja szoł", ale to emitowano na Polsacie naziemnym kilka lat wcześniej. Być może na Polsat 2 była po prostu powtrórka.
        • wositelec Re: Stary program rozrywkowy 16.07.12, 11:09
          Masz może więcej info odnośnie tego "Jaja szoł"? Wiele wskazuje na to, że może to być właśnie ten program. Przydałby mi się chociaż jeden krótki filmik do tego.
          • jedzoslaw Re: Stary program rozrywkowy 16.07.12, 23:24
            wositelec napisał:

> Masz może więcej info odnośnie tego "Jaja szoł"? Wiele wskazuje na to, że może
            > to być właśnie ten program. Przydałby mi się chociaż jeden krótki filmik do teg
            > o.

Nie mogę znaleźć niczego w necie na ten temat, ale pamiętam, że "Jaja szoł" był emitowany na Polsacie dokładnie między 1996 a 1998 rokiem. Było to coś w rodzaju KOC-a, choć to taki KOC w wersji biedniejszej: dominowały dowcipy słowne, głównie oparte na wieloznaczności wyrazów, ale i nie tylko. Były też i piosenki (zapamiętałem np. refren "W Acapulco można dostać kulką" ). Autorzy tego programu nosili pseudonimy: jeden z brodą przedstawiał się jako Wowo Ludens,a drugi, bez brody jako Stefan Rekin. Parodiowali tam też reklamy i programy TV, np. "Na każdy temat"- talk-show Mariusza Szczygła (a tam m.in. zamiast zapowiadanego w czołówce programu Szczygła "helikoptera, który wylądował na dachu Polsatu i wyszedł z
            niego Mariusz Szczygieł, prowadzący ten program" było coś o autobusie, który zderzył się z piwnicą studia Jaja Szoł ). Najbardziej jednak rozpoznawalną twarzą programu był Maciej Zembaty, który na ciemnym tle kręcił się na obrotowym fotelu w kłębach dymu, prowadząc poważnym głosem absurdalny monolog W jednym odcinku spadł nawet z fotela. Generalnie, wobec KOC-u "Jaja szoł" było wtórne, ale nawet zabawne :)
    • 8macek Re: Stary program rozrywkowy 16.07.12, 17:30

"wiesio szoł"
      z arkadiuszem jakubikiem.
      proszę:
      www.youtube.com/watch?v=CuFAqws_-KQ
      • wositelec Re: Stary program rozrywkowy 19.07.12, 09:47
        8macek napisał:

>
        > "wiesio szoł"
        > z arkadiuszem jakubikiem.
        > proszę:
        > www.youtube.com/watch?v=CuFAqws_-KQ

Nie, to na pewno nie jest "Wiesio Szoł", ale właśnie wspomniane powyżej "Jaja szoł", o których nie ma zbyt śladu w sieci. Faktem jednak jest, że Arkadiusz Jakubik prowadził również "Niezakazane reklamy", coś podobnego do "Wiesio Szoł" i bardzo dużo śmiesznych rzeczy się tam działo. Najbardziej zapamiętałem jednak wspomnianą powyżej lekcję języka angielskiego. Pamiętam też konkurencję pt "rzut młotem w publiczność" :D A co do programu "Jaja szoł", to ciężko będzie znaleźć cokolwiek, ale to na 99% właśnie to. Polsat 2 nadawał przecież kiedyś wiele powtórek.

Pytanie do wszystkich - trochę z innej beczki:
        - Czy Polsat 2 jest dostępny dla kogoś np. z pakietem platynowym Vectry, czy jest on dostępny jedynie dla kogoś z dekoderem Polsatu ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka