Dodaj do ulubionych

Krzysio pedofil?

IP: 193.0.117.* 19.07.04, 17:10

cytat z "Nie" -

"Sprawa siatki z Dworca Centralnego zmowa milczenia

Media opisały ją tak: policja trafiła na ślad pedofilskiej siatki dzięki
zeznaniom dwóch chłopców. Dobrze sytuowani starsi mężczyźni skonstruowali
system polowania na niewinnych nastolatków. W kręgu podejrzanych znaleźli się
m.in.: przedsiębiorca, polityk, producent muzyczny. Do prasy przeciekły
niektóre nazwiska. „NIE” podało, że jest wśród nich sławny reżyser filmowy,
współtwórca tzw. kina moralnego niepokoju, moralista o katolickim odchyleniu,
nazwijmy go iks. Wydawało się, że dziennikarze pociągną publikacje o
pedofilach z Dworca Centralnego, a iksa będą przedstawiać tak, jak teraz
przedstawiają Andrzeja S. Tymczasem temat wygasł. Jeden z podejrzanych –
zagraniczny biznesmen – zdołał wyjechać z Polski, drugiego zwolniono z
aresztu, a sąd rozbił sprawę na cztery odrębne wątki. O iksie ani słowa.
Dopiero niedawno wspomniał o nim znany dokumentalista Sylwester Latkowski,
który zapowiedział, że przymierza się do realizacji filmu o aferze z Dworca
Centralnego.

W śledztwie pojawiło się też nazwisko innego słynnego reżysera filmowego,
który w domu iksa miał uczestniczyć w „orgiach” z udziałem nastolatków.
Porozmawialiśmy z tym reżyserem:

– Dostałem zaproszenie na przyjęcie wydane z powodu jakiejś akcji promującej
artystów z republik byłego Związku Radzieckiego. Poszedłem do domu iksa,
który był inicjatorem akcji, ale gdy zobaczyłem, że zagraniczni artyści
składają się prawie wyłącznie z blond chłopców o twarzach aniołów, wypiłem
dwie wódki i wypadłem stamtąd jak wystrzelony z procy. Opowieści o
skłonnościach iksa do nastoletnich efebów krążą w środowisku od lat...

Wiemy o tym, że reżysera iksa rozpracowywali dziennikarze z telewizji i
jednego tygodnika. Wiemy też, że przestali się nim zajmować na polecenie
przełożonych. Doszło bowiem do zawarcia układu: wy nie ruszacie naszego
reżysera, a my nie ruszamy waszego człowieka z telewizji, też uwikłanego w
romanse z nieletnimi chłopcami. Kim są „my” i „wy”, domyślamy się oczywiście.
Był to pakt dwóch przeciwstawnych nurtów politycznych."

Ta telewizja to Polsat, a tygodnik to "Wprost".

www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=4005&zaznacz=iks
Obserwuj wątek
    • Gość: corgan Krzysio Z.? IP: 217.11.142.* 20.07.04, 19:31
      • Gość: Zygmuś Re: Krzysio Z.? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 22:23
        Ciekawe, czy dlatego "Iks" przestał pisywać feleitony dla tygodnika P.
        • Gość: kottletto mysl logicznie zygmuś, BARDZIEJ logicznie IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 21.07.04, 00:41
          • Gość: filet Re: mysl logicznie zygmuś, BARDZIEJ logicznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 00:47

A kiedy to niby Zanussi pisywał dla "Przekroju"?
            • magda.saracen Re: mysl logicznie zygmuś, BARDZIEJ logicznie 21.07.04, 15:56
              Gość portalu: filet napisał(a):

>
              > A kiedy to niby Zanussi pisywał dla "Przekroju"?

Zanunssi nie pisywał dla "Przekroju", a dla "Polityki". I powiem szczerze, że
              bardzo się z jego nieobecności cieszę, bo te jego wszechobecne "ja" nieźle mi
              na nerwy działało.
    • johnny_tomala Re: Krzysio pedofil? 21.07.04, 08:35
      Polasat? Kino morlanego niepokoju? wielki polski reżyser? wiem ! Okił
      Maschadow?
    • Gość: lutek A żona?... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 12:28
      A jego żona, to na pewno kobieta? Taki męski typ, ze mam wątpliwości.
      • Gość: nona Re: A żona?... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.07.04, 23:12
        Zgadzam się, to dragon w spódnicy.Jestem kobietą a przy niej nie czuję,że to ta
        sama płeć.To stary facet.
    • Gość: Kleryk Re: Krzysio pedofil? IP: *.zory.msk.pl 21.07.04, 17:56
      Ten znany reżyser jest nie do dotknięcia.
      Z Kurii i Watykanu dzwonili ...
      • Gość: bokaj Re: Krzysio pedofil? chyba nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:21
        przeczytajcie:
        www.super-nowa.pl/artyil.php?id=4565&curpg=3
        i co wy na to?
        • Gość: bokaj Re: Krzysio pedofil? chyba nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:30
          żeby wam ułatwić...
          mówi Tymochowicz:
          "W Polsce jest od czego odwracać uwagę. Żeby socjotechnicznie najskuteczniej to zrobić trzeba znaleźć kozła ofiarnego. A od czego to chcemy odwrócić uwagę? Od Dworca Centralnego, na przykład! Do tej pory ludzie nie poznali konkretnych nazwisk osób związanych z tą aferą. A wiemy, że są wśród nich bardzo znani politycy i dziennikarze. I jest reżyser. Zresztą - dość z hipokryzją - zapytajmy, kto to jest. Czy jest to A.W.? Wśród ludzi niedoinformowanych panuje fałszywe przekonanie, że chodzi o K.Z. To nieprawda, czy podejrzanym jest zatem nasz wielki reżyser narodowy?. Jeśli tak ujawnijmy jego nazwisko także. Dlaczego funkcjonuje ono na wielu salonach tak zwanej „warszawki”? a żadna z gazet nie podała jego nazwiska ? Zbyt silną pozycję ma ten człowiek? Silniejszą niż Andrzej S.?"
          (całość w podanym wyżej linku!)
          • kathy83 Re: Krzysio pedofil? chyba nie... 22.07.04, 13:18
            No bez przesady, podejrzenie , że Wajda jest pedofilem, jest tak absurdalne... :o)
            Chyba, że kiedyś miał jakas "przygode". Jeśli chodzi o Zanussiego, kto wie...
            Ale w latach 70 było tylu rezyserow z kregu "kina moralnego niepokoju", wiec nie
            rzucajmy bezpodstawnymi zarzutami, tylko dla sensacji. A Tymochowiczem sie brzydze.
            • Gość: KIRA Re: Krzysio pedofil? chyba nie... IP: *.crowley.pl 22.07.04, 13:24
              Pytam z ciekawości dlaczego jeżeli chodzi o Wajdę to uwazasz że absurd a
              Zanussiego że może może??????
              masz jakieś informacje nt?
              • Gość: pepe Re: Krzysio pedofil? chyba nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 17:56
                się zakręciłem
              • Gość: głos w sprawie ped ...ofilii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 22:15
                Ja akurat prędzej podejrzewałabym o pedofilię Wajdę niż Zanussiego, ale o nikim
                nie powiedziałabym,że to absurd. Mnie nic by nie zdziwiło.
          • Gość: Jacek Re: Krzysio pedofil? chyba nie... IP: 217.153.29.* 23.07.04, 07:55
            Bokaju, czy to nie ty ostatnio plules jadem, gdy ktos oskarzal kogos o
            pedofilie? Nawet jesli tamte podejrzenia byly glupie i wyssane z palca, to
            twoje powyzsze tez sa karygodne. Dowodow nie masz, a oczerniasz Wajde. Zastanow
            sie chwile piewco podwojnej moralnosci!
            • bokaj Re: Krzysio pedofil? chyba nie... 23.07.04, 20:24
              Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Bokaju, czy to nie ty ostatnio plules jadem, gdy ktos oskarzal kogos o pedofilie? Nawet jesli tamte podejrzenia byly glupie i wyssane z palca, to twoje powyzsze tez sa karygodne. Dowodow nie masz, a oczerniasz Wajde. Zastanow sie chwile piewco podwojnej moralnosci!

Jacku!
              moze nie zauważyłeś, że ja podaję tylko cytat z CUDZEJ wypowiedzi dostępnej otwarcie w internecie (link jest aktywny, można sprawdzić); motywacja była moja taka, żeby tym wszystkim, którzy insynuują różne rzeczy reżyserowi K.Z. pokazać, iż ktoś (konkretna osoba, przedstawiająca się z imienia i nazwiska - Piotr Tymochowicz) z przekonaniem głosi, iż podejrzenia wobec K.Z. są bezzasadne!
              fakt, iz można zarzucić, że Tymochowicz (a ja za Nim) zmierza bardziej do pogrążenia innej Osoby, niż obrony K.Z. - ale ta sprawa jest tak "zakręcona", że chcąc odsunąć podejrzenia od K.Z. trzeba było wskazac, kogo one bardziej dotyczą;
              zdaje się, że taka jest linia rozumowania Tymochowicza - cytując jego wypowiedź wpisałem się w to rozumowanie, fakt - ale wierz mi lub nie, chodziło mi o to, żeby poddać w wątpliwośc to głębokie przekonanie wcześniejszych "postowiczów", iz z całą pewnością pogłoski dotyczą K.Z. - bo przeczytawszy wcześniej (z okazji sprawy A.S.) wywiad z Tymochowiczem, nabrałem przeświadczenia, że te plotki -tutaj roztrząsane - wcale pana K.Z. dotyczyć nie muszą!
    • Gość: doradca Najpierw pomyśl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 09:35
      W tym materiale jest tyle prawdy ile w stwierdzeniu, że niejaki Jan Rem jest
      zeofilem i uprawia seks oralny i analny ze wszystkim co się rusza i na drzewo
      ucieka. Lepiej??? Dopóki nie będzie żelaznych dowodów i wyroku sądowego to naj
      akiej podstawie tak twierdzisz??? Chyba tylko dlatego, że Twoj dziadek był
      ukrytym funkcjonariuszem ORMO a babunia jako milicjantka kierowała ruchem
      ulicznym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka