ceziko 02.03.13, 18:48 Ktoś ma zamiar oglądać? moim zdaniem dobrze, że zmienili trenerów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dona.a Re: Voice of Poland 02.03.13, 21:34 Niestety manieryczność Steczkowskiej jest dla mnie mocno irytująca, pozostali jurorzy/trenerzy jak najbardziej OK. Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Voice of Poland 02.03.13, 21:56 Myślałem, że zmiana jurorów zaszkodzi, ale jest chyba lepiej. Jednak najbardziej nie pasuje mi to, że jeden juror się odwróci, a zaraz za nim cała reszta. W pierwszej edycji było tak, że jurorzy mieli swoje zdanie i jeden juror potrafił wybrać jedną osobę, a reszta nią nie była zainteresowana. Tutaj zauważam coś takiego, że jeden chce to zaraz chce reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.inkwizytor Re: Voice of Poland 02.03.13, 22:58 Gdy dowiedziałem się, że jurorem będzie Steczkowska, podjąłem decyzję, że nie będę oglądać. Mam alergię na tę panią. Po co mam zatem chorować? Wolę być zdrowy niż chory. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Voice of Poland 02.03.13, 23:23 stary.inkwizytor napisał: > Gdy dowiedziałem się, że jurorem będzie Steczkowska, podjąłem decyzję, że nie b > ędę oglądać. > Mam alergię na tę panią. Po co mam zatem chorować? Wolę być zdrowy niż chory. Słuszna decyzja:) Te jej, zupełnie niepotrzebne, teatralne gesty "przeżywania" są sztuczne do bólu. Może dlatego, że specjalnie nic ciekawego nie ma do powiedzenia, więc czymś musi nadrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.inkwizytor Re: Voice of Poland 03.03.13, 11:57 Mnie ta pani kojarzy się głównie z jej strojami: www.pudelek.pl/artykul/43381/najlepsze_zdjecie_w_karierze_steczkowskiej_/ Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Voice of Poland 03.03.13, 13:26 Jurorzy jak najbardziej w porzadku. Madry Piekarczyk, fajni chlopcy z Afromental, Markowska lubie od zawsze. Oprocz! No wlasnie oprocz Steczkowskiej, ktora irytuje mnie do granic mozliwosci. Po co te jej piski, te spiewy, ta egzaltacja i przeszkadzanie innym w wypowiedziach? Chce blyszczec, a tylko drazni. Mam wrazenie, ze Markowska patrzy z zazenowaniem na ten jej spektakl. Poza tym Kammel sie tam kreci jak piate kolo u wozu. Wystarczyloby to malo znane dziewcze z warkoczykami i smiszny Musial. Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Voice of Poland 03.03.13, 14:17 To mało znane dziewcze to przecież wokalistka Marika. Ja tam ją dobre znam. ;) Marika - Moje Serce Odpowiedz Link Zgłoś
ceziko Re: Voice of Poland 04.03.13, 23:34 nie rozumiem czemu tak jedziecie po Steczkowskiej. wygłupia się, racja. ale umie ocenić kandydata moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Voice of Poland 05.03.13, 09:39 ceziko napisał(a): > nie rozumiem czemu tak jedziecie po Steczkowskiej. wygłupia się, racja. ale umi > e ocenić kandydata moim zdaniem To prawda, nie można powiedzieć, że nie zna się na rzeczy, ale po co te wygłupy? Ujdą jeszcze Anderszowi z GTD, chociaż nawet on nie ma tak przerysowanej mowy ciała. Piekarczyk i Markowska są bardzo stonowani, naprawdę profesjonalni, fajnie się ich słucha i ogląda, panowie z Afromental trochę więcej dowcipkują, ale to jeszcze nie drażni (chociaż też niebezpiecznie zbliżają się do granicy) tylko Steczkowska wymyśliła jakiś nietrafiony sposób na siebie. Pamiętam jak w programie GTnL skutecznie hamowała jej lansiarskie zapędy Doda (co nie znaczy, że mi się podobało) tu Dody nie ma więc "Jusia" szaleje;) Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Voice of Poland 05.03.13, 11:07 > ceziko napisał(a): > > > nie rozumiem czemu tak jedziecie po Steczkowskiej. wygłupia się, racja. a > le umi > > e ocenić kandydata moim zdaniem Ja absolutnie nie umniejszam jej profesjonalizmu, ale w tego typu programach wolalabym wiecej merytorycznosci, a nie samolansowania sie. Poza tym (ale zaznacze, ze to moja prywatna, osobista uwaga) mnie taka maksymalna egzaltacja u artysty drani niemozliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 05.03.13, 15:50 już pod koniec pierwszej edycji mówiłem, że dobrze byłoby zmienić trenerów, żeby uniknąć odgrzewania kotleta. I trochę tvp poszło mi na rękę, ale niestety nie do końca. W przeciwieństwie do innych osób ja mam straszną alergię na Markowską. Być może to sympatyczna osoba, jednak jej przykład pokazuje, że z dobrym nazwiskiem i układami nawet miernota zrobi jakąś tam karierkę. Nie do konca tez rozumiem rozmnożenie jurowrów na jednym fotelu. Czy Ci panowie zawsze i wszedzie są razem? Nierozerwalny duet? Związek partnerski? Dziwne to. Może trzeba było wstawić zamiast fotela kanapę i posadzić cały zespół? Natomiast duży plus za Steczkowską i plus jeszcze wiekszy za przypomnienie publiczności Marka Piekarczyka :) Podoba mi się zmiana prowadzących, a przynajmniej 2/3 (Marika i Musiał). Kammel jak na razie niepotrzebny, ale być może błyśnie w koncertach na żywo. Zobaczymy. Piosenka jurorów koszmarna. Nie bardzo rozumiem czemu Kościkiewicz tak sie nią chwali. Ja tam bym się wstydził :/ I chyba bym wolał, żeby oni po prostu zaśpiewali jakiś cover. Mogliby też w sumie nie śpiewać. Mimo wszystko to nie jest program o nich. Natomiast już pierwszy odcinek z castingami przypomniał mi, czemu tak lubię ten format - tu nie ma żałosnego żerowania na tych wszystkich świrach i nieszczęśnikach pozbawionych krytycyzmu. Mam nadzieję, że zbiorą jeszcze lepszą ekpię niż w pierwszej edycji :) ps. za chwilę wychodzi płyta Oli Galewskiej. Bardzo jestem jej ciekaw :) Odpowiedz Link Zgłoś
k-aba Re: Voice of Poland 06.03.13, 00:03 pewnie że dobrze, teraz mamy trenerów z prawdziwego zdarzenia, a nie po prostu celebów. Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Voice of Poland 06.03.13, 09:44 Piasek, Ania Dabrowska, Kayah i Nergal - no jednak to byli muzycy, a nie celeby czy jak to sie tam odmienia. Obecne jury niezłe, chociaż Steczkowska mnie drażni niemiłosiernie, a do tego nie mogę jej darować, ze zmarnowała swój talent. Ja bym chciała mieć czego słuchac po obiecującej Dziewczynie szamana, a IMO potem zupełnie się pogubiła i niczego ciekawego nie zaprezentowała. Markowska - sympatyczna, przepiękna kobieta, niezła wokalistka, ale muzycznie to Himalaje nie są niestety. Afromentale - milo na nich się patrzy, zabawni są, zespół ma dobrą energię (znaczy muzyka zespołu), ale też nie rozumiem, po co znowu aż dwaj??? Piekarczyk - legenda, klasa, mądrość, pełen zachwyt jeśli chodzi o mnie. Mam nadzieję, ze przy tej okazji (nie wiem, jak to zrobią) pozwolą młodym ludziom poznać trochę muzykę TSA. Trochę mi p. marek nie pasuje do tego pajacowania calej reszty jury, bo niestety moim zdaniem strasznie pajacują, za bardzo. Te licytacje, kogo ma wybrać uczestnik - okropne to. BTW szkoda mi Filipa Rychcika. Los go nie obdarzył aparycją, ale śpiewa naprawdę fajnie. Szczerze mówiąc było tam kilka osób, które nie wzbudziły we mnie zachwytu, a odwracali się wszyscy jurorzy. A Filip, dla którego, zdawałoby się, ten format powinien być błogosławieństwem, znowu przegrał. Nie rozumiem tego, uważam, ze chłopak jest naprawdę dobry. I zauważcie, chyba był jedyną osobą w pierwszym odcinku, która nie została wybrana :( Aha, mam nadzieję, ze trochę rozjaśnią reguły gry w dalszych odcinkach. Te dziwne kombinacje z decyzjami trenerów, to było jedyne, co mnie drażniło w tym programie. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Voice of Poland 07.03.13, 13:37 > BTW szkoda mi Filipa Rychcika. Los go nie obdarzył aparycją, ale śpiewa naprawd > ę fajnie. Szczerze mówiąc było tam kilka osób, które nie wzbudziły we mnie zach > wytu, a odwracali się wszyscy jurorzy. A Filip, dla którego, zdawałoby się, ten > format powinien być błogosławieństwem, znowu przegrał. Nie rozumiem tego, uważ > am, ze chłopak jest naprawdę dobry. I zauważcie, chyba był jedyną osobą w pierw > szym odcinku, która nie została wybrana :( Eee, jesteś pewna, że nie było tam więcej osób, których występy nie zostały pokazane? Filip nie był zły, ale żeby mnie rzucił na kolana to też nie... Natomiast zupełnie absurdalna była sytuacja z dziewczyną od 'Nightfall', kiedy nikt się nie obrócił, a po piosence wszyscy jurorzy zaczęli ją przekonywać, że była fantastyczna i nie mają pojęcia czemu jej nie wybrali :-/ W ogóle, jak już ktoś wcześniej napisał, jurorzy w tej edycji (no, może poza Piekarczykiem) wydają się nie mieć własnego zdania i głównie oglądają się na siebie żeby zobaczyć czy ktoś inny obróci się jako pierwszy :( I w ogóle wyłamię się z chóru forumowiczów w tym wątku i powiem, że mnie jury z pierwszej edycji podobało się znacznie bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Voice of Poland 07.03.13, 13:38 Oczywiście miało być 'Skyfall', nie 'Nightfall' :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 07.03.13, 15:46 hmmm, albo niedzielna powtorka byla skrocna, albo im sie odcinki popieprzyly i puscili cos innego. W niedzielnej powtorce nikt nie spiewal Skyfall. Pana Rychcika tez nie bylo. Dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Voice of Poland 07.03.13, 16:43 Dziewczyna śpiewająca Skyfall była w drugim z sobotnich odcinków, tym z Poznania. Rychcik z kolei w pierwszym, warszawskim. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Voice of Poland 07.03.13, 16:54 voice.tvp.pl/aktualnosci/marcelina-kopyt-jak-adele-10268660/ Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Voice of Poland 07.03.13, 17:41 były dwa odcinki, rozdzielone reklamami. Też nie zauważyłam początkowo. W powtórce też były dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 07.03.13, 18:34 wiem, ze byly dwa, bo dwa obejrzalem. Ale ewidentnie musieli je przyciac. w sumie to troche mnie dziwilo, że pokazywali wylacznie tych, ktorzy przeszli dalej. No nic, tzeba będzie nagrywać sobotnie odcinki Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Voice of Poland 11.03.13, 09:33 No niech ktoś wreszcie temu pieprzonemu żyri powie żeby nie rozmawiało o uczestnikach podczas ich występów :-/ To ma być suwerenna decyzja każdego jurora! Niestety coraz bardziej mam wrażenie, że nowi jurorzy są pozbawieni własnego zdania. Przez cztery odcinki nie pojawiła się ani jedna drobna różnica opinii między nimi - jak to, do jasnej, możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 11.03.13, 10:08 a jakie konkretnie roznice chcialbys zobaczyc? bo tu w sumie moga kogos chciec, lub nie. ciezko tu o spektakularne roznice zdan ;) powoli zaczynaja sie pojawiac sytuacje, ze nie wszyscy sie odwracaja, albo odwraca sie tylko jedna osoba, ale generalnie mam wrazenie, ze poszedl tu jakis odgorny przykaz, ze ma sie odwrocic wiekszosc i to uczestnicy sami sobie wybieraja opiekuna. A te nieliczne odrzucone osoby pewnie i tak wroca w dogrywce. Troche mnie dziwia niektore reakcje jurorow, np. euforia po Isn't She Lovely, ktore bylo li i jedynie ok. Na pewno nie bylo znakomite, jak to probowali nam wmowic. Zreszta sam wykonawca jak dla mnie irytujacy - uwielbiam doroslych facetow, ktorzy lepiej wiedza od reszty swiata czego ten swiat powinien sluchac. Bardzo to... licealne. Dziwi mnie tez udzial Magdaleny Tul. Tzn nie dziwi mnie, ze ona chce tu wystapic, ale dziwie sie, ze ja przyjeli. Nie cierpie Jaka to melodia, wiec nie wiem czy ona tam jeszcze spiewa, ale nawet jezeli nie, to i tak jej 5 sekund slawy bylo calkiem niedawno i to troche nie fair wzgledem innych uczestnikow. W poprzedniej edycji Fleszar wracal po dekadzie niebytu, ale Tul moim zdaniem jest zbyt rozpoznawalna osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Voice of Poland 11.03.13, 10:25 kubissimo napisał: > a jakie konkretnie roznice chcialbys zobaczyc? > bo tu w sumie moga kogos chciec, lub nie. ciezko tu o spektakularne roznice zda > n ;) Ale w innych programach, czy nawet w poprzedniej edycji tegoż jednak różnice się często pojawiały. Jeden juror się zachwyca występem, a drugi mówi, że do niego to nie trafia. A ci zachwycają się jak na komendę, zawsze tym samym i tak samo. Dla mnie jest w tym coś mało wiarygodnego... A co do faceta o 'Isn't She Lovely' (swoją drogą ten występ wcale szczególnie rockowy nie był) i Magdaleny Tul pełna zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 11.03.13, 13:23 no ale skoro w tym formacie pomijaja pierwsza selekcje i pokazuja tylko ludzi, ktorzy umieja spiewac, to ciezko miec tu kontrowersje. Mysle, ze temperatura w programie (i u nas w wątku) skoczy jak zacznie się ring i trenerzy beda musieli wywalac ludzi, ktorych przyjeli. Trzeba tylko przeczekac przesluchania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Voice of Poland 18.03.13, 10:57 Ale w ostatnich odcinku jakieś drobne różnice opinii zaczęły się ujawniać. Tym niemniej nowe jury coraz bardziej mnie wkurza, a w dodatku tym razem żaden z uczestników mnie nie zachwycił. Odpowiedz Link Zgłoś
ceziko Re: Voice of Poland 18.03.13, 14:01 a czym ma zachwycić? nie sądzę, że tak dobrze znasz się na emisji głosu, że potrafisz to ocenić. więc zapewne kierujesz się wykonywanymi utworami, zgadza sie? Odpowiedz Link Zgłoś
de_mo_lka Re: Voice of Poland 18.03.13, 15:30 a ja nie mogę juz patrzeć jak ci jurorzy mizdrzą sie do tych wykonawców, jak się poniżają i proszą weź mnie, a fuj, a ostatnio ten Piekarczyk po co stanął przy tym kolesiu który i tak wybrał Afromental, totalna żenada Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Voice of Poland 18.03.13, 16:21 ceziko napisał(a): > a czym ma zachwycić? nie sądzę, że tak dobrze znasz się na emisji głosu, że pot > rafisz to ocenić. Sugerujesz, że nieprofesjonalista nie jest w stanie zachwycić się śpiewem? To kto w ogóle wg Ciebie kupuje płyty, tylko zawodowi muzycy? Odpowiedz Link Zgłoś
whisky_fudge Re: Voice of Poland 19.03.13, 00:07 mnie w ostatnim odcinku też nikt specjalnie nie zachwycił ale w poprzednich jak najbardziej. oczywiście, że nie trzeba być specem od emisji głosów ! nie każdemu musi podobać się to samo po prostu ;). Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Voice of Poland 19.03.13, 10:21 whisky_fudge napisał(a): > mnie w ostatnim odcinku też nikt specjalnie nie zachwycił ale w poprzednich jak > najbardziej Dokładnie tak jak mnie. Miałem wrażenie jakby wszystkie największe indywidualności puścili na przesłuchania na początku. A w odcinkach z ostatniej soboty... nie powiem, było trochę ludzi śpiewających dobrze, ale ani jednego który by mnie porwał i rzucił na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 19.03.13, 22:21 mnie tam sie dziewczyna od Chaki Khan podobala :) i koleś od Zauchy Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Voice of Poland 20.03.13, 09:00 Nie powiedziałem, że nikt mi się nie podobał, tylko że nikt nie zachwycił. To zasadnicza różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
panpietruszka Re: Voice of Poland 20.03.13, 10:36 kubissimo napisał: > mnie tam sie dziewczyna od Chaki Khan podobala :) > i koleś od Zauchy No mi też ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bizuerat Re: Voice of Poland 25.03.13, 15:55 Dlaczego jury bez przerwy głupio powtarza, że źle wybrali piosenki? A przecież uczestnicy SAMI NIE MOGĄ WYBIERAĆ I NIE WOLNO IM O TYM MÓWIĆ!!!! Jakiś złośliwiec wybrał idiotyczną piosenkę dla tego Mateusza - tenora. Szok! Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 25.03.13, 21:44 a serio tak jest? W poprzedniej edycji faktycznie zbyt wiele piosenek sie dublowalo, zeby to byla kwestia przypadku. Tutaj jest solidny rozstrzał, wiem mam wrazenie, ze oni sami sobie wybieraja. Ale jak wiesz cos wiecej, to powiedz Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 22.04.13, 11:15 Bożesztymoj, jakże udana jest ta edycja w porownaniu z niemilosiernie meczącym XF. Nie bylem przekonany co do calego jury, ale nawet Markowska mnie do siebie troche przekonala*. Nie wiem z czego wynika wyzszosc tego programu. Zasady ma chyba najglupsze na swiecie. Juz w pierwszej edycji marudzilismy na malo przejrzyste zasady, wiec pewnie dlatego w biezacej edycji te zasady... jeszcze bardziej skomplikowali. Te kradzieze, te nokauty... Nie wiem czemu to ma służyć, na pewno nie zwieksza to moich edycji jako widza. No ale plusem jest to, ze niektorzy troche dluzej nam pospiewali. Repertuar w sumie zblizony do XF, znaczy sie tez glownie zgrane do imentu klasyki, a jednak oglada sie, a przede wszystkim slucha sie tego o niebo lepiej. Byc moze to kwestia bandu, bo na etapie bitwy wszyscy juz maja muzę na żywo. A moze po prostu jurorzy dokoali o niebo lepszej selekcji uczestnikow. Niektore decyzje jurorow troche mnie zdziwily w ostatnich odcinkach (Justyna Panfilewicz? Bartek Kawałek??), ale w zdecydowanej wiekszosci sa to bardzo dobrzy wokalisci. I niecierpliwie czekam na pierwszy koncert na zywo :) * Choc nie ukrywam, ze jak w sobote powiedziala komus, ze ma głos, talent i urode, czyli wszystko, co jest niezbedne do bycia na scenie, to tak sie zastanowilem, co w takim razie ona robi na scenie? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Voice of Poland 22.04.13, 14:11 kubissimo napisał: > Bożesztymoj, jakże udana jest ta edycja w porownaniu z niemilosiernie meczącym > XF. > Nie bylem przekonany co do calego jury, ale nawet Markowska mnie do siebie troc > he przekonala*. Ja ciągle nie jestem fanem jury. W programach TVN-u i Polsatu denerwują mnie jurorzy lansujący się poprzez znęcanie się nad uczestnikami, ale tu jest przegięcie w drugą stronę, czyli nadmiar lukru, pochwał i mizdrzenia się. IMO wyższość VoP wynika głównie z poziomu wokalnego uczestników oraz z tego, że jest tam mimo wszystko więcej muzyki, a mniej łzawych historyj uczestników i innych elementów nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Voice of Poland 23.04.13, 16:38 A wracając jeszcze do Markowskiej: ona sprawia wrażenie sympatycznej osoby, ale dla mnie nadal ma jeden zasadniczy mankament jako jurorka; po prostu nie jest wystarczającym autorytetem muzycznym. Ja w każdym razie postrzegam ją jako nijaką wykonawczynię nijakiej pop-rockowej muzyki. Dość popularną, ale artystycznie b. średnią, i o ile wiem jedynie odtwórczynię - sama muzyki nie tworzy, nie produkuje itp. To już Piasek, co do którego też miałem wątpliwości, miał o niebo lepsze kwalifikacje do zasiadania w jury. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Voice of Poland 24.04.13, 08:48 Także przekonałam się do Markowskiej. Wcześniej byłam gorzej nastawiona, ponieważ nie podobają mi się jej piosenki, tego, w jaki sposób śpiewa, więc uważałam, że nie powinna siedzieć w jury. Z drugiej strony osoby śpiewające w tym programie są utalentowane, w miarę już ukształtowane, więc pewnie i tak od jury wiele się nie nauczą, a przynajmniej Patrycja widać, że jest sympatyczną, wyluzowaną osobą. Co do Justyny Steczkowskiej, to mam mieszane uczucia. Jest bardzo, bardzo irytująca, w pierwszym momencie wydaje się być fałszywa, czasem przesadnie lukrująca, udająca kogoś kim nie jest, przerysowana. Ale znam bardzo podobną z zachowania osobę, której na początku nie lubiłam, myślałam, że pod uśmiechem czai się wiedźma, a potem przekonałam się, że ta osoba naprawdę taka jest, bez fałszu, z sercem na dłoni, zawsze służąca pomocą. Myślę, że z Justyną może być podobnie, choć nadal ten rodzaj osobowości mnie przerasta ;). Podoba mi się to, że dzięki Markowi Piekarczykowi możemy słuchać polskich utworów. Trochę dziwi mnie jego postępowanie... choćby to, że na początku bitew zestawił ze sobą Dorotę i Natalię, które wg mojej opinii były najlepsze w jego drużynie. Niestety, ja jestem wredniejsza i zestawiłabym każdą z nich z kimś słabszym, dzięki temu zwiększyłabym szansę na wygraną komuś z moich, szczególnie, że te słabsze osoby i tak nie mają raczej szans na wygraną, więc po co ich siłą trzymać w programie. Dziwi mnie też, że wywalił Dorotę, bo wg mnie ładniej zaśpiewała, Natalia trochę skrzeczała. Dziwi mnie też to, że potrafi wywalić naprawdę nieźle śpiewającego wokalistę, twierdząc przy tym, że i tak nie jest w stanie niczego nauczyć. I chyba teraz wszystkie babki żałują, że są w drużynie Justyny, bo ze dwa razy już powiedziała, że woli facetów ;)). Chłopaki z Afromental są spoko ;)). Ten z dredami ma śliczny uśmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 24.04.13, 09:22 dla mnie Dorota jest bardzo irytujaca. BARDZO. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Voice of Poland 24.04.13, 09:29 a dla mnie wręcz przeciwnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 24.04.13, 13:12 juz chwile po pierwszym wystepie na przesluchaniach wykupila duze ogloszenie w Wyborczej reklamujac swoj koncert i okreslajac sama siebie jako "Gwiazda The Voice". A to tylko jeden z przykladow na jej zmysl handlowy. Utrata wzroku to zawsze tragedia, ale niektorzy calkiem zrecznie umieja to sprzedac. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Voice of Poland 25.04.13, 13:43 Ale niezależnie od całej otoczki śpiewa znakomicie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 25.04.13, 16:18 Mnie aż tak nie urzekła. Ale pewnie jestem uprzedzony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Voice of Poland 26.04.13, 15:05 Mnie urzekła wykonaniem tylko jednego utworu "I'm calling..." i to by było na tyle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Voice of Poland 26.04.13, 15:42 aguszak napisała: > Mnie urzekła wykonaniem tylko jednego utworu "I'm calling..." i to by było na t > yle ;-) Jednego z dwóch które do tej pory zaśpiewała... 50% to całkiem niezły wskaźnik urzekalności :) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Voice of Poland 29.04.13, 11:01 Wskaźnik wzrósł po ostatniej piosence - to było niesamowite wykonanie i technicznie i emocjonalnie - prawdziwe! Podczas słuchania, nie mogłam oddychać, serio! Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 25.04.13, 12:00 oj tam, dopoki nie ma lukru na poziomie Ewy Bem w programie tvn (Droga do gwiazd?) to mnie nie boli :) Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Voice of Poland 24.04.13, 13:09 mam podobne spostrzeżenia co do XF i VoP. Chyba przewaga tego drugiego polega na tym m.in, że jest wszytsko bardziej naturalne. Kiedy na scene wychodzi uczestnik XF w programach live to aż zgrzyta całkowita sztuczność, w wizerunku, wykonaniu, wszystko! Najbardziej to widać IMO u Hyżego i Mettlera - chłopaków wcisnęli w takie gorsety, że zabili ich największą zaletę - luz i naturalność. Piękna i naturalna, eteryczna Klaudia Gawor stała się plastikową lalą. Jedyny uczestnik, który chyba się poprawił to Ezzat (super wykonanie Beatlesów, fajne Depeche Mode, gdyby nie strój i cała strona wizualna). W VoP bardziej moim zdaniem stawiaja na muzyke i nie starają się na siłę formować uczestników. Może trochę za dużo jest lukru, ale za to całe morze świetnych wykonań. Na przykład Billie Jean (nie znałam tej aranżacji, ale powalił mnie duet Natalii i Kamila, ich diametralnie różne głosy idealnie współgrały). Pomyślcie, co by w XF zrobili z tego młodego z lokami, zapomniałam nazwiska :( Aha, Sobierajski. No przecież strach pomysleć Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 25.04.13, 11:57 umowmy sie, Sobierajski co najwyzej doszedlby do boot campu w XF ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 26.04.13, 15:38 ciekawe, dla mnie jest dosc bezbarwny, ale ja w sumie widzialem oceniam tylko to, co widzialem w The Voice. Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Voice of Poland 26.04.13, 23:15 hmmm Jurand ma aż tylu fanów? :) Jestem trochę zdziwiona. Ja prawie w ogóle nie słyszę, jak śpiewa. Jego głos jest jakis taki matowy, niesłyszalny. Barwa może i ciekawa, ale co z tego skoro z trudem przebija się na pierwszy plan? Mnie jest trudno wybrać faworyta, jest tak wiele świetnych osób. Ale wg mnie najlepsi to: Michał Sobierajski, Mateusz Grędziński, Michał Jabłoński, Dorota Osińska. Lubię też Monikę szczot i Natalię Nykiel. Nie weim na arzie co mysleć o Natalii Sikorze, ale z pewnością intryguje. Kiedys pewnie bym kibicowala Bartkowi Zawadzkiemu, ale trochę mi przeszło zauroczenie takimi głosami. Skandalem jest wg mnie odpadnięcie Magdy Wasylik i Magdy Tul (jedna z dwóch najlepszych bitew tej edycji), Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Voice of Poland 26.04.13, 15:40 Trzeci post na temat Juranda w tym wątku od trzeciego nieznanego mi nicka... Z ciekawości aż popatrzyłem na inne posty tych osób... bardzo ciekawe: martakora29 zbyszekkiecka gab-bi Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Voice of Poland 26.04.13, 22:39 Jeśli chodzi o Juranda, to ma on powiązania z Markiem Piekarczykiem poprzez jednego z członków zespołu Kreuzberg, a takie koligacje nie powinny mieć miejsca w konkursach. Odpowiedz Link Zgłoś
zupelnie.bezstronny Re: Voice of Poland 27.04.13, 11:05 Do tej pory nie oglądałem talent show w telewizji. Ot - myślałem - czy jest możliwe, by wystąpił tam ktoś warty oglądania? Wszystko zmieniło się, gdy, myląc przycisk na pilocie, natknąłem się na Juranda. Od tego czasu nie wyłączyłem telewizora, nie śpię, ani nie jem posiłków, bo boję się przegapić kolejny występ tego fenomenalnego wokalisty, któremu kibicuję. Odpowiedz Link Zgłoś
calkowicie.obiektywna Re: Voice of Poland 27.04.13, 11:16 W gimnazjum naśmiewałam się z koleżanek, które zakochiwały się w telewizyjnych idolach. "Głupie wy, głupie" - mówiłam - "ani to prawdziwe idole, ani zakochanie. Młode jesteście, siano w głowie macie; dorośniecie - to wam przejdzie". Dzisiaj wstydzę się tych pochopnych słów. Gdy tylko zobaczyłam Juranda w programie Voice of Poland, zrozumiałam, co czuły moje koleżanki. Bardzo kibicuję Jurandowi, prawdziwemu mężczyźnie (nie facetowi) na polskiej scenie muzycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
biedne.dzieci.z.bieszczad Re: Voice of Poland 27.04.13, 12:35 Program "The voice of Poland" oglądałyśmy dla naszego najukochańszego kozła ofiarnego - Tommasza Kammela. Oj tak, kochamy go za kontrakty gwiazdorskie, finansowane z naszych podatków. Kochamy go za to, że umie mówić na każdy temat wyduszając z siebie maksimum entuzjazmu i minimum treści. Lubimy patrzeć jak pajacuje i robi z siebie błazna, najwyraźniej uważając, że nikt mu tego nie zapamięta. Otóż - zapamięta. Wyjemy z zachwytu gdy po raz n-ty wykrzykuje "let's get ready to rumble!" z miną arcykawalarza. Bardzo mu życzymy, by czuł podobne upodlenie, jak my odbierając pensję kilkadziesiąt (czasem kilkaset) razy mniejszą od niego, za pracę kilkanaście razy cięższą i kilka tysięcy razy bardziej potrzebną. I musząc opłacać abonament, by Pan Tommasz miał za co demonstrować swój entuzjazm. Niemniej, to nie Pan Tommasz dostarczył nam największej ekstazy. Gdy tylko usłyszeliśmy Juranda, zrozumieliśmy, że blichtr i głupota wylewająca się z telewizora ma swoje uzasadnienie. Że nawóz, który nieustannie wylewa się ze stacji radiowych puszczających "największe przeboje", a który produkuje m.in. jedna z jurorek, służy nie tylko do dostarczania nam intensywnych doznań w miejscach publicznych, ale również do powstania takich głosów, jak Jurand. Już nie żal nam płacić abonamentu na gwiazdorskie kontrakty ludzi wyglądających ładnie, a wyrażających się beztreściwie. Nie żal nam nawozu w radio (entuzjastycznie zapowiadanego przez wesołkowatych matołków). Chętnie dołożymy się do warszawskiego Stadionu Narodowego. Przy słuchaniu Juranda, pielenie sosenek, wypalanie węgla drzewnego oraz sadzenie ziemniaków będzie dla nas przyjemnością. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania kilka luznych refleksji przed pierwszym "live" 27.04.13, 17:23 - poza kilkoma innymi ten program ma jedna zasadnicza przewage nad innymi talent showami (i nie, nie jest to Jurand ;) ) - grajacy po prostu rewelacyjnie 'zywy' band. Panowie graja doskonale (w koncu to top muzykow sesyjnych), slucha sie tego z prawdziwa przyjemnoscia. Do tego z prawdziwa przyjemnoscia slucha sie wokalistow (choc bylo i pare pomylek moim zdaniem). - tydzien temu 'obrazilam' sie na program za to, ze odpadly Sabina i Magda Tul (tym bardziej, ze przez to przeszla dalej Anna Ozner, ktora mnie sie w ogole nie podoba), ale i tak bede ogladac dalej ;) - jurorzy ogolnie mnie troszke denerwuja, zwlaszcza 'nie-do-konca-dobrze-slyszacy' Marek, tu racje ma Justyna - albo ktos spiewa czysto, albo nie i koniec! - mam swojego cichego faworyta, ktorego wystepy sa dla mnie bardzo emocjonalne, ale na razie go nie zdradze. Ale wymienie kilku innych, ktorzy sa moim zdaniem swietni i ktorym bede kibicowac - Beata Dobosz, Michal Jablonski (ech, ale ma fajna barwe!), Magdalena Baldych i Michal Sobierajski; - zadziwiajacy tu na forum wysyp fanow Juranda; slyszalam o wykupywaniu pakietow smsowych w glosowaniach na wybranego kandydata do wypromowania, ale takiej dzialalnosci jeszcze tu chyba nie bylo; Szanowni Panstwo z jakiejs wynajetej agencji - tymi wpisami, skadinad dosc sympatycznemu chlopakowi, przysporzycie wiecej zlego niz dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo pierwszy live 28.04.13, 21:33 ehhh, nie jestem zadowolony. Nie podoba mi sie kolejna zmiana zasad z pierwszego sezonu i zrobienie tego koncertu na chybcika ze wszystkimi druzynami w jednym odcinku. Piosenki przycieto, jeden wykonawca deptal drugiemu po pietach, nic tam nie wybrzmialo tak jak by moglo. No bo i nie mialo szansy - 24 piosenki w 2,5 godziny?? Szkoda. Wielka szkoda. Pomniejsze minusy to: - prowadzacy (jedna tylko Marika daje rade) - grupa Volt (w dwoch tylko piosenkach ich udzial mial jakikolwiek sens) - wspomniany juz poziom slodzenia. Poziom koncertu byl wysoki, ale jurorzy mogliby byc choc troche bardziej kreatywni jezeli chodzi o ich wypowiedzi. Ale z drugiej strony... jestem bardzo zadowolony. Wiekszosc wykonawcow stanela na wysokosci zadania, a niektorzy byli wrecz genialni. Gdybym ja mial komponowac trojki do nastepnego odcinka to wygladaloby to tak: 1. Druzyna Patrycji - w sumie jedyna grupa gdzie zgadzam sie z werdyktem. Panie wypadly znakomicie. Nawet Justyna Panfilewicz, w ktora do tej pory nie badzo wierzylem. 2. Druzyna Marka - na pewno wzialbym dalej Basie, ktora zrobila swietna rzecz z Czerwonych Gitar (szczerze mowiac zgadzam sie z tym co powiedzieli bodajze Tomson i Baron - po raz pierwszy zwrocilem uwage na tekst tej piosenki). Do tego oczywiscie Natalie, chociaz IMO to nie byl jej najlepszy wystep. I w sumie moglbym tez wziac Juliusza, chociaz jego wystep byl cokolwiek dziwny, na pograniczu kiczu i komedii. 3. Druzyna Justyny - na pewno Michal Sobierajski (piekny aranz!). Beata Dobosz całkiem ok, chociaż liczyłem na coś więcej (i inną piosenkę). Monika Szczot jest urzekajaca w swej lekkosci spiewania, ale mam wrażenie, że ona już pokazała wszystko co ma i umie, więc chyba jednak skłaniałbym się ku Michalinie. To nie był dobry występ, ale pokazała fajny odcień swojego głosu i dałbym jej szansę. 4. Drużyna Tomsona i Barona - Dorocie w koncu udalo sie mnie kupic, wiec nie dziwi mnie jej przejscie dalej. Michal jest swietny, wiec pomimo koszmarnej inscenizacji tej piosenki tez bym go zabral dalej, ale zamiast bezbarwnej Kasi Dereń dalej zabrałbym Mateusza. To swietny wokalista ze znakomitym glosem. No ale chlopcy zadecydowali inaczej. Szkoda. Mam nadzieje, ze za tydzien tempo troche spadnie i bedzie mozna na spokojnie posluchac koncertu (oby rownie udanego) :) Odpowiedz Link Zgłoś
p_estka1 Re: pierwszy live 28.04.13, 21:50 Nie podzielam zachwytu, co do Michała Sobierajskiego, jest jakiś taki bezbarwny. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.p6 Re: pierwszy live 29.04.13, 11:04 Zacznę od minusow: -stylizacje wykonawców , miało być światowo wyszło tandetnie, tanio, kiepsko np. Natalia Nykiel śpiewiała przepięknie a ja nie mogłam oprzeć się wrażeniu że wygląda jak kurczak, dalej: Beata Dobosz, Kasia Dereń jak dla mnie skrzywdzone nieudaną stylizacją - temo wykonań faktycznie zawrotne, nie pozwalające się skupić na osobie. Ocena drużyn: -Patrycja: zamiast niesympatycznej (ok, ok wiem że to nie konkurs symaptii:) Justyny powinien zostać Janek , - Justyna: szkoda mi Bartka, barwę głosu ma przepiękną i lubiłam go słuchać, wykonanie ala Bieber nie było udane to fakt. - Marek: nie mam zdania _Cłopaki: zamiast Michała chciałabym Mateusza, ten chłopak zchwycił mnie swoją energią i głosem, baaaardzo żałuję! Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: pierwszy live 29.04.13, 14:06 monika.p6 napisała: > Natalia Nykiel śpiewiała przepięknie a ja nie mogłam oprzeć się wrażeniu że w > ygląda jak kurczak Coś w tym jest :D Ale niezależnie od stylizacji, Natalia jest IMO jedną z największych indywidualności tej edycji. Nie tak oczywistą jak Dorota Osińska albo Juliusz Kamil, ale jest naprawdę znakomita, i mam wrażenie, że bardziej wszechstronna od nich - taka niby subtelna, ale kiedy trzeba, potrafi i dać czadu. Do tego potrafi za każdym razem zupełnie inaczej wyglądać, no i ma niezłe nogi :) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: pierwszy live 29.04.13, 11:09 kubissimo napisał: > ale zamiast bezbarwnej Kasi Dereń Zgadzam się z Tobą Kubu, we wszystkim, oprócz jednej rażącej różnicy w naszych osądach: dla mnie Kasia, a dokładnie mówiąc jej głos, ma tysiąc barw! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: pierwszy live 29.04.13, 11:11 a nie, jeszcze jedno: Michała wymieniłabym na Mateusza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: pierwszy live 29.04.13, 11:29 tym bardziej, że mam porównanie wykonania Mateusza "Cry Me a River" i wykonania Filipa Metlera z XFactora - chociaż ten drugi urzekał mnie wiele razy swoimi wykonaniami, to ta piosenka wypadła naprawdę blado, a Mateusz dał świetny występ śpiewając tę piosenkę! Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: pierwszy live 29.04.13, 14:03 no ale poczatek Mateuszowi nie bardzo wyszedl. myslalem, ze calosc bedzie slaba, na szczescie sie rozkrecil :) ale zgodze sie z tym, ze powinien pojsc dalej, tyle ze kosztem Kasi D ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: pierwszy live 29.04.13, 16:39 moje wrazenia: 1 rzeczywiscie pierwszy live nie wypadl najlepiej, za szybko, za duzo, za duzo reklam reklamodawcow ;), tez nie podoba mi sie zmiana zasad (czyli to, ze odpadly po dwie osoby); 2 same wystepy - prawie wszystkie - swietne! Druzyna Patrycji - ku mojemu zdziwieniu ;) odpadl Jurand, ale wytypowalam trojke dokladnie; Druzyna Justyny - tez trojke wytypowalam idealnie, nie szkoda mi ani Michaliny ani Bartka - jakos obydwoje nie przypadli mi do gustu, a Monika Szczot, mam nadzieje, jeszcze Was zaskoczy :) Pieknie zaspiewala! Druzyna Marka - bardzo chcialam, zeby przeszedl Kamil (chociaz tez bardzo nie podobala mi sie zagrywka z dziewczyna) i zeby odpadla Basia; z pozostalej trojki, kto by nie wszedl do cwiercfinalu byloby dobrze, Natalia - swietnie, troche zal Magdy Baldych, bo to swietna dziewczyna, z takim luzem scenicznym, z ktorym tzreba sie urodzic po prostu :) Druzyna Tomsona i Barona - podobnie jak niektorzy wymienilabym Kasie Deren na Mateusza w pierwszym odruchu, ale potem pomyslalam sobie, ze jednak nie, on spiewal dosc nieczysto, choc fajne show robil i milo sie na niego patrzylo; wystep Kasi po raz pierwszy mi sie podobal. Dorota przepieknie, a Michal jest, ech, no co tu duzo gadac, prawdziwym mezczyzna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: pierwszy live 29.04.13, 22:00 a co masz do Basi? ona mi sie bardzo podobala w bitwie i w sobotnim koncercie. bardzo bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: pierwszy live 29.04.13, 23:11 sama nie wiem tak do konca, nie umiem okreslic. Nie podobala mi sie juz na castingu. Poza tym takich dziewczyn, spiewajacych jak ona jest juz u nas dosc. Natalia Sikora (mnie tez sie kojarzy "mesko" ;) ) np. ma zdecydowanie cos w sobie, cos - jakis taki ogien wewnetrzny, niepokoj, brak pokory, ktory sprawia, ze jest interesujaca (Basia jest dla mnie bezbarwna); poza tym to, na co zwrocila uwage Patrycja Markowska - Natalia spiewa tak w starym dobrym stylu - "nieintrowertycznej" gwiazdy rocka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: pierwszy live 29.04.13, 17:41 wg mnie Mateusz wypadł po prostu fantastycznie. Użył w tej piosence kilku takich barw swojego głosu, jakich wczesniej nie było u niego słychać. Zwyczajnie mi szkoda, że nie będzie więcej okazji go posłuchać i ... popatrzeć. na scenie w utworze Timberlake'a wyglądał świetnie - ruch, ekspresja, nie ma porównania z tym, co z tym samym kawałkiem zrobił Filip w XF (nawiasem mówiąc mój niedawny faworyt, ale nawet z niego zrobili nie wiadomo co w tamtym programie) Odpowiedz Link Zgłoś
ksionzka Moje wrażenia. 29.04.13, 16:03 1. TVoP Jeden z lepszych programów muzycznych. Stawiam go nawet wyżej od MBTM ( które urzekło mnie masą zespołów z własną twórczością i które z edycji na edycje jako chyba jedyne kreuję jakiegoś wokalistę czy zespół). 2. Wysoki poziom uczestników, lepsi trenerzy w porównaniu z pierwsza edycją acz nie bez wad i fajna atmosfera mimo zbyt dużej ilości cukru i małej ilości konstruktywnych uwag. 3. Program na żywo z wpadkami no ale może to kwestia pierwszego odcinka. 4. Pan kulisowy raczej zalicza same wpadki ale myślę, że to kwestia braku obycia, niech wiec zdobywa doświadczenie - gdzieś musi. Jeśli chodzi o uczestników to: - Zdenerwowały mnie występy w drużynie Justyny. W sumie moim zdaniem najsłabsza drużyna ale..nie znaczy że nie mogłaby pokazać efektu wow. A tu Beata Dobosz - co to było? Kiecka z Eurowizji, jakieś cuda wianki..gdzieś się zawieruszyła w tym wszystkim nie mówiąc już o tym, że pojechało kiczem. To samo Michalina - mogła dużo więcej pokazać a skopiowała oryginał głównie wizualnie - No ludzie no. Nie wiem jaki wpływ na dobór repertuaru mieli trenerzy ale jak nawet same se wybrały to trener winien im pokazać dobrą drogą a nie wspierać w złej. Justyna wielkie rozczarowanie. Lubie patrzeć na Monikę Szczot nie wiem czemu. Występ wspólny Alleluja - podobało mi się. - Nie podobało mi się zagranie z Juliuszem Kamilem. Zagranie pod publikę - w sumie wiedzieli jak zagrać gdyby mu powiedzieli, ludzie mogli by to odebrać źle, wiec zrobili to za jego plecami. Mi i tak się to nie podobało. Tak się nie robi. Jedni się produkują, drudzy jadą na jakimś ckliwym przedstawieniu. Od razu wiedziałam, że przejdzie. Szkoda bo wokalnie mnie zaskoczył na plus. - Szkoda wielkie Basi Janygi. - Osińska - no ciary były, ma ten talent do wzruszania. - Sikora - może i ma talent ale mnie irytuje, jest mi obojętna, może inny występ mnie przekona. - Kasia Dobosz - pierwszy raz spodobało mi się jak śpiewa. Resztę mam jak za mgłą wiec... Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Moje wrażenia. 29.04.13, 17:39 A juz występ Michaliny w tych szorcikach i opasce do Hallelujah, to ... bez komentarza. Beata Dobosz jakoś zorientowała sie, ze do tego rodzaju utworu należałoby włożyć coś innego na siebie. Mnie się image beaty podobał, gdzie ta kiecka Eurowizją trąciła??? Nie bardzo za nią przepadałam jak dotąd, ale tym razem bardzo mi sie podobalo, jak zaśpiewała Odpowiedz Link Zgłoś
kkokos Re: Moje wrażenia. 29.04.13, 18:03 spacey1 napisała: > A juz występ Michaliny w tych szorcikach i opasce do Hallelujah, to ... bez kom > entarza. Beata Dobosz jakoś zorientowała sie, ze do tego rodzaju utworu należał > oby włożyć coś innego na siebie. a ty naprawdę sądzisz, że występujący mają COKOLWIEK do powiedzenia w sprawie stroju czy piosenki, którą śpiewają? a ty naprawdę nie zauważyłaś, że michalina była cała w logo pumy i jakiś zapach pumy sponsoruje generalnie ten program? pewnie obrandowanie któregoś wykonawcy było w kontrakcie i tyle, nie było mowy o zdejmowaniu tego stroju do kolejnej piosenki. można tylko współczuć michalinie, że na nią padło. Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Moje wrażenia. 29.04.13, 21:30 COŚ to chyba jednak mają, bez przesady. Czemuś jednak Beata się przebrała. Pozwolili jej łaskawie? Zapewne masz rację z Pumą, ale jednak to przesada. Swoje już ulokowali w pierwszej piosence, we właściwym kontekście, to drugie to już był zgrzyt Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Moje wrażenia. 29.04.13, 21:56 nie no, to wygladalo tak strasznie glupio, ze naprawde podejrzewam, ze nie pozwolili jej sie przebrac, bo logo sponsora ma byc widoczne :/ kilka osob sie przebralo ze strojow ladnych w ladne, a ją jedną przetrzymali w tych koszmarnych szortach. To brzmi jak klasyczne "lokowanie produktu" w tvp2 :/ (szczytem chamstwa w tej materii jest Rodzinka.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Moje wrażenia. 29.04.13, 22:22 Tez mam maly problem z Sikorą. Jak ja widze poza scena to mam przebitke na Hilary Swank w Million Dollar Babe. I nie chodzi o to, ze kojarzy mi sie z piekna aktorka, tylko z meska bokserką przed walką. Nie upieram sie, ze kobieta ma byc omdlewajacym kobieciatkiem, ale jest w Natalii cos bardzo meskiego. A jak juz jestesmy przy skojarzeniach, to Justyna Panfilewicz przypomina mi Grumpy Cata. Ten sam rodzaj radosci z zycia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Moje wrażenia. 30.04.13, 09:23 kubissimo napisał: > Tez mam maly problem z Sikorą. > Nie upieram sie, ze kobieta ma byc omdlewajacym kobieciatkiem, ale > jest w Natalii cos bardzo meskiego. Jestem skłonny się zgodzić, że coś takiego w niej jest, ale nie rozumiem dlaczego to problem. Odpowiedz Link Zgłoś
gamma76 Re: Moje wrażenia. 30.04.13, 09:48 Wg mnie Sikora- REWELACJA. Może wyglądać jak chce, robić miny jakie chce, jest po prostu niesamowita jak śpiewa. Nie wiem może to sentyment do tych piosenek, które ona akurat śpiewa, ale mnie rzuca na kolana. Strasznie szkoda, że odpadł Mateusz, jego występ oglądam już nałogowo i na prawdę takiego głosu u faceta nie słyszałam jeszcze, a poza tym jak on wygląda......mhmmm. Dla mnie mogliby zostać Sikora, Mateusz i Osińska, reszta nudna, nijaka, takich piosenkarek jak Dobosz, Kasia Dereń u nas na pęczki. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Moje wrażenia. 30.04.13, 10:38 tez nie rozumiem, ale nie zmienia to faktu, ze mam z tym problem :) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Moje wrażenia. 30.04.13, 11:27 To ja mam całkiem odwrotnie, androgyniczne osoby wydają mi się interesujące :) A Natalia po prostu rewelacyjnie śpiewa, pod każdym względem - barwy, mocy, czystości dźwięku, feelingu - już w ogóle abstrahując od jej kobiecości czy też jej braku. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Moje wrażenia. 30.04.13, 14:19 Ja w sumie tez lubie klimaty transgenderowe. Duza czesc moich ulubionych filmow ma takie tropy. Jednak w Natalii cos mnie odpycha. W sumie podobne odczucia mialem przy Michale Szpaku. Chociaz to zdecydowanie nie ta sama liga. btw z kogo/czego ten cytat w sygnaturce? Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Moje wrażenia. 30.04.13, 14:22 kubissimo napisał: > Jednak w Natalii cos mnie odpycha. W sumie podobne odczucia mi > alem przy Michale Szpaku. Chociaz to zdecydowanie nie ta sama liga. No dobra, Szpak dla mnie też był wkurzający, ale to raczej przez swój manieryzm/ pretensjonalność, a nie brak męskości jako taki. A Natalia nie pozuje, ona po prostu taka jest. Nie mówiąc o tym, że wokalnie jest o kilka lig wyżej. > btw z kogo/czego ten cytat w sygnaturce? twitter.com/shitmydadsays Odpowiedz Link Zgłoś
ksionzka Re: Moje wrażenia. 30.04.13, 12:24 Problem nie problem, osoby z taką osobowością, stylem bycia mogą być dla sporej części otoczenia mocno drażniące mimo, że talenty się im nie odmawia. Z tegoż powodu nie wróżę jej wygranej. Ludzie tego nie kupią. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulka1982 Re: Voice of Poland 30.04.13, 21:28 Wolałam pierwsze Jury ale cóż.. Najbardziej irytuje mnie Kammel który robi z siebie błazna, a jak słyszę jego "let's get ready to rumble!" to mam odruchy wymiotne. Pani Marika jest śliczną i bardzo sympatyczną kobietą, fajnie prowadzi, szczerze sie usmiecha i mowi z jakąś taką wrodzoną naturalnością - lepsza od poprzedniczki. Denerwowało mnie w poczatkowych odcinkach to, że jurorzy obracali się wszyscy albo żaden. I to spijanie sobie z dziubkow - troche za duzo tego lukru. Brakuje mi konstruktywnych wypowiedzi typu tu i tu zafałszowałeś, albo że np refren Ci lepiej wyszedł niż zwrotki itd. Ciagle słychac ze wszystko bylo perfekcyjne a odpada Pan X tylko dlatego ze ma jeszcze czas na kariere. Patrycja raz chyba powiedziala ze zostawia Pana Y bo ma to coś. I powiedzmy, że to rozumiem. Ale też nie można cały czas pleść tego samego tekstu.. Nie jestem przekonana czy M.Musiał sie nadaje do tego programu, jakoś średnio potrafi przyciagnac moja uwage. Nawet jak jezdził i rozdawal bilety to jakies to bylo sztuczne. Dorota Osinska ma piękny glos - podczas ostatniego odcinka widac bylo ze trzyma sie na uboczu od reszty, ciekawe dlaczego. Moją faworytką jest Natalia Sikora. Kompletnie natomiast nie rozumiem zachwytow nad łysym panem z białymi zębami :) Aha na koniec dodam ze irytowala mnie sytuacja z tym, że Piekarczyk jest dłużny za bilet komuśtam dlatego go wybiera. Aż nóż mi sie otwiera w kieszeni za takie durne teksty. Przecież on ma oceniac i mowic o swojej ocenie profesjonalnie, żeby ktoś kto nie zna się na muzyce - conieco zrozumiał, nauczył się, wyniósł coś dla siebie- a nie słuchał jakiś tanich tekstów a'la Beta Tyszkiewicz czy Z Wodecki w Tancu z gwiazdami.. Odpowiedz Link Zgłoś
iontichy Re: Voice of Poland 03.05.13, 08:50 A ja Sikorę przestałem lubić. Po wywiadzie mam wrażenie, że megalomanka - nie dlatego, że nadużywa słowa "mega". I chłopaków bije :-(. Megaodważna. muzyka.onet.pl/inne/the-voice/laska-z-podziemia,3,5484653,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
zupelnie.bezstronny Re: Voice of Poland 01.05.13, 00:50 Oszukali Juranda! Innym uczestnikom to zapewnili niepasujące układy choreograficzne (M. Jabłoński dostał nawet panie tańczące na rurze), kicz emocjonalny (J. Kamil), lub chociaż wizualny (M. Sobierajski). Nie wspominając, że niektórzy uczestnicy zamiast piosenki do śpiewania dostali utwór podczas którego trzeba dziarsko maszerować od czasu do czasu wznosząc okrzyk (N. Sikora). Ale nie Jurand. Jurandowi nie tylko poskąpiono na tancerki, ale nawet pożałowano garderoby. Najwyraźniej musiał sam skompletować przyodziewek tuż przed występem - i stąd te żałośnie niedopasowane buty, wymaltretowana koszulka (dźwiękowiec nie chciał puścić), kurtka z oderwanym rękawem (kamerzysta nie puścił). Mam jednak nadzieję, że zobaczymy go w którymś z przyszłych odcinków, choćby w Red Roomie, i że zakulisowy prowadzący przeprowadzi z nim podobnie cudny wywiad, jak ten cytowany poniżej: Występują: ZP - Zakulisowy Prowadzący U1 - Uczestniczka nr 1 U2 - Uczestniczka nr 2 Akt I ZP: Cześć dziewczyny. U1: Cześć. ZP: Co tam u was? U1: Wszystko dobrze. U2: Znakomicie. ZP: Jak się bawicie? U1: Świetnie. U2: Wyśmienicie. ZP: Super. Wspaniale wyglądacie. [...] Kurtyna (milczenia) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo drugi live 05.05.13, 15:02 bardzo fajne otwarcie koncertu przez Marikę. powiedzialbym, ze na swiatowym poziomie, ale ponoc to oznacza kompleksy, a ja takowych za bardzo nie mam ;) ale bylo naprawde super druzyna Justyny: Beata - slaby repertuar, kiepska stylizacja. Zabawny foch po decyzji Justyny, kiedys schodzac ze sceny Beata ostentacyjnie odwrocila glowe od swojej trenerki. Monika - zaskakujaco fajnie. Tydzien temu mowilem, ze chyba juz nas niczym nie zaskoczy. Zaskoczyla :) Michal - wszystko wspolgralo. Piekna aranzacja. Z jednej strony chcialbym, ze wygral ten program, chociaz nie jestem pewien czy wrzucony w tryby wytworni dalby rade obronic siebie. druzyna Patrycji: Justyna - IMO porazka repertuarowa. Justyna robila co mogla, ale i tak z calego wystepu najfajniejsi byli tancerze ;) Żaneta - tym razem mi sie nie podobało. Trochę wiało nudą. Natalia - nie żebym krytykował, ale liczyłem na trochę więcej. Aczkolwiek fajnie, że zaśpiewała po swojemu, bez podszywania się pod Sinead. Drużyna B&T Kasia - chyba po raz pierwszy naprawdę mi się podobała. Tak na 100%. Ale wzięła fajny kawałek, świetnie go zaśpiewała, a do tego dostała fajną oprawę. Znaczy się można :) Michał - kolejna porażka repertuarowa, a do tego trochę zabawny te występ, którego dramaturgia oparła się o zrzucenie płaszcza. Jeżeli Michał chciał się pochwalić sylwetką, mógł po prostu nie zakładać płaszcza i tyle. A tak, wyszło komicznie. Dorota - dobrze zaśpiewane, ale występ mi się nie podobał. Ani to przejście z jednego mikrofonu na drugi, ani wyjście dziecka na scenę. Jeżeli dobrze śpiewasz (a Dorota śpiewa), to nie trzeba takich słabych chwytów pod publiczkę. Drużyna Marka: Wojtek - zaskakujący wybór repertuaru. Koleś, który na castingach zapowiadał rewolucję i kształtowanie gustów muzycznych Polaków nagle sięga po ukochany kawałek radia Złote przeboje i śpiewa go tak... poprawnie. Dziwne. Kamil - zaskakująco dobrze. Pierwszy raz mi sie podobał. Natalia - Mam wrażenie, że po znakomitej Joplin na castingu, każdy kolejny występ jest słabszy i słabszy. Tym razem nie podobała mi się w ogóle. Zaśpiewała to potwornie manierycznie. Gdyby brać pod uwagę tylko ten odcinek, to w sumie ona powinna odpaść z drużyny :/ Występy juroroów nie podobały mi się w ogóle. I chyba wolalbym jednak, żeby śpiewali ze swoimi drużynami. Albo żeby zrezygnować z tych wystepów, a zaoszczędzony czas możnaby na wykonanie CAŁYCH piosenek przez uczestników. No i najchętniej wywaliłbym wszystkie te przejścia na backstage. Musiał robi sie coraz bardziej irytujący, a jego "wywiady" z uczestnikami, tancerzami, choreografem, radiowcem i butelkami perfum biją rekordy głupoty :/ Szkoda, bo miałem do niego całkiem pozytywne podejście, dziś budzi tylko irytację. Moje typy na finał: Michał Natalia M Kasia Natalia S (aczkolwiek z dużym kredytem zaufania) Odpowiedz Link Zgłoś
jahreshka Re: drugi live 05.05.13, 19:27 Mam podobne uwagi, jak kubissimo. Będę jednak broniła tych bzdurnych przejść na backstage - zauważ, że ten program nie ma przerw reklamowych. Leci ciurkiem przez bite dwie godziny. Taki Must be the music czy X-Factor mają ten "komfort" i są pocięte, ponad granice wytrzmałości widza. To daje prowadzącym oddech (chciałam pierwotnie napisać "chwilę oddechu", ale "chwila" w odniesieniu do przerw reklamowych to złe określenie). I gdzieś te lokowane produkty trzeba niestety upchnąć. Sponsor oczekuje, a bez sponsora - cóż... Owszem, można by to zrobić lepiej, mądrzej, bardziej profesjonalnie. Może w następnej edycji? :) Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: drugi live 05.05.13, 21:18 Podpisuję się pod Kubissimo. Z jedną małą uwagą: niezmiernie irytują mnie trzy osoby, mianowicie Michał Sobierajski, NAtalia Sikora i Dorota Osińska. Ta ostatnia w szczególności. Może oni i dobrze śpiewają, a ja się nie znam, ale u Sobierajskiego nie bardzo rozumiem, co może zachwycać, oprócz tego, że sam sobie akompaniuje. Głos zupełnie zwyczajny. Sikora fajnie wypadła IMHO jedynie w piosence Joplin, potem równia pochyła, a wczoraj wydawała z siebie wręcz skrzek. I Osińska - może i ma rozpiętość, ale mnie wyjątkowo mierzi gdy ktoś się tak niemożliwie wydziera i piszczy. Chciałabym, żeby wygrała Kasia Dereń. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Re: drugi live 07.05.13, 03:48 Drugi odcinek live zdecydowanie słabszy od pierwszego i chyba nikt (może prócz Kasi Dereń) nie przebił swojego ostatniego występu. Drużyna Justyny zdecydowanie najsłabsza od samego początku. Michał jest ok, ale nie za Chiny jego głos nie pasuje do piosenki "Jej portret" Drużyna Patrycji trochę lepsza...wszystkie dziewczyny śpiewają ok, ale brakuje im tej charyzmy potrzebnej do wygrania...Natalia najlepsza z nich, ale Nothing Compaers 2 U w pierwszej edycji wykonane przez Kaję Domińską było o niebo lepsze. Drużyna Barona i Tomsona zaskakująco słabo wypadła... wielbiona wszem i wobec Dorota tak zawyła że biedna Whitney chyba się w grobie przewróciła :/ Niech NIKT nie tyka jej piosenek bo jak widać nie ma takiej drugiej... Drużyna Marka niezmiennie najlepsza, co było widać już w bitwach i co potwierdza się też w live'ach. Sikora może skzrzeczeć i fałszować a mnie i tak kupuje swoją charyzmą i tym jak wspaniale potrafi przekazać emocje...ciary za każdym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
kkokos Re: drugi live 07.05.13, 08:50 wyjście dziecka na scenę. Jeżeli dobrze śpiewasz > (a Dorota śpiewa), to nie trzeba takich słabych chwytów pod publiczkę. święte słowa!!! taniutkie to było. wyłania się z tego kawał kutej na cztery nogi baby, która próbuje wygrać jeżdżąc na zdecydowanie pozamuzycznych emocjach. a jeśli to nie ona cwaniaczy, tylko ktoś z otoczenia, zdecydowanie powinna tego kogoś wymienić. > Moje typy na finał: > Michał > Natalia M > Kasia > Natalia S (aczkolwiek z dużym kredytem zaufania) nie licz na to. w finale będą osińska i sikora oraz ktoś traktowany jak tło dla pojedynku tych dwóch. oczywiście wygra osińska, bo bardziej mainstreamowa, a poza tym przecież przy niej serca widzów po prostu pękają ze wzruszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
jahreshka Re: drugi live 07.05.13, 12:04 kkokos napisała: > oczywiście wygra osińska, bo bardziej mainstreamowa, a poza tym przecież > przy niej serca widzów po prostu pękają ze wzruszenia... Ja niestety też mam obawy, że wygra Dorota. A potem i tak nikt nie kupi jej płyty... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: drugi live 07.05.13, 15:02 hmmm, a czy ktoś kupił płytę powszechnie chwalonego Ukeje? Albo Galewskiej, Strzyckiej, czy Brzozowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: drugi live 07.05.13, 22:35 kubissimo napisał: > hmmm, a czy ktoś kupił płytę powszechnie chwalonego Ukeje? > Albo Galewskiej, Strzyckiej, czy Brzozowskiego? Brzozowskiego ktos jednak musial ;) Sam na platyne nie dalby chyba rady ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: drugi live 07.05.13, 23:33 moje pytanie bylo podyktowane ciekawoscia, a nie zlosliwoscia :) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: drugi live 09.05.13, 13:48 kubissimo napisał: > hmmm, a czy ktoś kupił płytę powszechnie chwalonego Ukeje? > Albo Galewskiej, Strzyckiej, czy Brzozowskiego? Panowie wydali płytę, to fakt, ale... te w/wym. panie też? Nawet o tym nie słyszałam... ;-) A panów w TV parę razy nawet widziałam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: drugi live 09.05.13, 13:59 Już sobie znalazłam i sama sobie odpowiadam ;-) natemat.pl/50059,dzwieki-z-tej-plyty-sa-do-wylapania-uchem-aleksandra-galewska-finalistka-the-voice-of-poland-wydaje-plyte Swoją drogą, nie moge się nadziwić, jak plastyczną buzię ma Galewska. Za każdym razem metamorfoza i za każdym razem muszę się dopatrywać, czy to rzeczywiście ta Ola z programu. I jeszcze jedno: taki ostry ma charakter, że Kaja ją wyrzucili z Kajaxu? (czyt. Kaja jej nie mogła zdzierżyć?...) A edyty Strzyckiej nawet nie pamiętałam... ale jeszcze płyty nie wydała! www.rmf.fm/muzyka/biografia,13793,Edyta,Skrzycka,.html Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: drugi live 09.05.13, 15:09 A tutaj o powodach rozejścia z Kayaxem: aleksandragalewska.natemat.pl/59695,zlote-przeboje-z-kayaxem Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: drugi live 09.05.13, 18:56 oj chyba jednak wydała ;P merlin.pl/Edyta-Strzycka_Edyta-Strzycka/browse/product/4,1036873.html?place=suggest Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: drugi live 09.05.13, 18:58 a co do Galewskiej, to mialem ją zalajkowaną a fb, wiec na biezaco dostawalem newsy o jej przejsciach (a nawet bylem na b. udanym koncercie w Łazienkach). Ale plyta jednak mnie nie usatysfakcjonowała :/ Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: drugi live 10.05.13, 12:50 Należę do nielicznej rzeszy osób wykluczonych - nie ma mnie na FB ;-) ;-P Ech... ale brak już tych emocji, które wstrząsały nami za czasów Idola, nieprawdaż? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: drugi live 10.05.13, 18:03 czy ja wiem? na pewno te programy juz sie nam opatrzyly, my sie postarzelismy ;) ciezko odnalezc w sobie mlodziencze emocje ;) niemniej co jakis czas trafia sie w takich programach osoba, badz wykonanie, ktore mię porusza. A ze nie chce mi sie o tym pisac? No coz... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: drugi live 09.05.13, 08:20 Kurcze, no mnie absolutnie nie biorą wykonawcy w typie Osińskiej. I serce wcale mi nie pęka. Tak jak nie pękało w przypadku śpiewających "sierotek", np. Kulawik. A dziecko - no po co to było? A, zapomniałam, że niektórych to "bierze". Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: drugi live 07.05.13, 14:49 sie powtórzę, ale już tu pisałem, że ze źródeł zblizonych zawodowo do pani Osińskiej wiem, że ona potrafi bardzo sprytnie rozgrywać swoja trudna sytuacje zyciowo. Ciekaw jednak jestem co jeszcze zrobi w finale? Dramatycznie zaslabnie na scenie? Straci glos? Potknie sie o schodek? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: drugi live 07.05.13, 14:50 życiową ofkors ;) szkoda, że tu nie można edytować swoich wpisów Odpowiedz Link Zgłoś
rosemadder Re: drugi live 07.05.13, 15:21 na przesluchaniu w ciemno Dorota mnie zachwyciła po dwóch live'ach trochę znudziła w ostatnim odcinku nie podobało mi się jej zachowanie trakcie wypowiedzi jurorów nie wysłychała tego co mają do powiedzenia tylko zajmowała się dzieckiem, robiąc niepotrzebne zamieszanie Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: drugi live 10.05.13, 10:58 Bravo kubissimo, w końcu ktoś napisał to, o czym nikt nie ma odwagi ze względu na sytuację D.O. Podobno mówi się też o jej bliskim związku z kimś z branży... Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: drugi live 10.05.13, 16:13 ja tam lubię jak śpiewa dorota i nie ma to nic wspólnego z jej stanem zdrowia. A takie gadanie "mówi się" i "z kimś z branży" to zawsze mnie mierzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ksionzka ostatni live, drugi w sensie. 10.05.13, 16:13 Mam jakiś dziwny stosunek do Natalii Sikory a drugi dzień bez przerwy słucham " nie widzę cię w swych marzeniach" w jej wykonaniu. Podobała mi się Żaneta i Run baby run. A tak serio chyba mi się ta piosenka po prostu podoba. No i Kasia Dereń - miło było, fajnie było. Osińska - ziew. Manipulują nią czy co. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Osińska 11.05.13, 20:28 Oj, chyba coś było nieczysto dziś w Various Manx , i jak dla mnie - to za wysoka tonacja :-( Nie jestem jej fanem, no niestety . Z wystepów w VoP podobało mi się tylko "I'm calling you" czyli pierwszy występ . Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: Osińska 11.05.13, 20:32 Dziwny aranż "Niech żyje bal", drą się wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
darkness99 Re: Osińska 11.05.13, 21:29 Strasznie przewidywalny odcinek dziś co wyników, ale można było się tego spodziewać. Generalnie mam wrażenie, że większość uczestników live'ów najlepszy występ zaliczyło na przesłuchaniach, a później niczym szczególnym nie zabłysnęli, poza wyjątkami (jak np. Natalia Nykiel, której szczerze kibicuję). "Święta trójca" VoP - Sikora, Sobierajski i Osińska mnie, szczerze mówiąc, irytuje. Sikora na blind'ach była rewelacyjna, w bitwie z Osińską również, ale od odcinków na żywo ma moim zdaniem jakąś tragiczną manierę, nie da się jej lubić, a i jej wykonania nie były wg mnie powalające. Sobierajski nigdy nie był ani bliski mojej stylistyce muzycznej, ani osobowością mnie nie przekonuje. Jest to dobry głos, ale na litość boską, niech nie siedzi ciągle przy fortepianie. Z resztą mam wątpliwości czy na ten moment da sobie radę w branży - wydaje mi się oszołomiony i zagubiony. Z kolei pani Osińska nie kupiła mnie już na przesłuchaniach, a swoimi trikami na liveach utwierdziła mnie w przekonaniu, że nie jest taką słodką, zagubioną dziewczynką, tylko wyrachowaną kobietą. Nie kupuję tego. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: Osińska 11.05.13, 21:44 darkness99 napisał: > "Święta trójca" VoP - Sikora, Sobierajski i Osińska mnie, szczerze mówiąc, iryt > uje. Mnie też. > Sikora na blind'ach była rewelacyjna, w bitwie z Osińską również, ale od o > dcinków na żywo ma moim zdaniem jakąś tragiczną manierę, nie da się jej lubić, > a i jej wykonania nie były wg mnie powalające. Zachowuje się trochę jakby ten... no... nie całkiem równo pod sufitem... Ale głos ładnie zgrzyta :) > Sobierajski nigdy nie był ani bl > iski mojej stylistyce muzycznej, ani osobowością mnie nie przekonuje. Jest to d > obry głos, ale na litość boską, niech nie siedzi ciągle przy fortepianie. Mnie nawet głosem nie przekonuje. > Z kolei pani Osińska nie kupiła mnie już na przesłuchani > ach, a swoimi trikami na liveach utwierdziła mnie w przekonaniu, że nie jest ta > ką słodką, zagubioną dziewczynką, tylko wyrachowaną kobietą. Nie kupuję tego. I tak brzydko rozdziawia się... Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Osińska 11.05.13, 23:55 jak lubię Dorotę, a właściwie jej śpiewanie, tak dzisiaj byłam za Kasią Dereń. Wielka szkoda, że nie przeszła. Takich wokalistek nie ma w Polsce, świetna dziewczyna! Mam nadzieję, że niebawem coś nagra i będzie można jej słuchać dalej. No i drugi nieodżałowany wg mnie to Mateusz Grędziński. Ciekawe, co wynika z tego, że zostanie tym głosem, który najbardziej porusza (BTW co to za durne podrygi Musiała przy komentowaniu tego plebiscytu???). Może chociaż dadzą mu zaśpiewać w odcinku finałowym? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Osińska 13.05.13, 11:03 > jak lubię Dorotę, a właściwie jej śpiewanie, tak dzisiaj byłam za Kasią Dereń ja również. Naprawdę świetnie zaśpiewała. Odpowiedz Link Zgłoś
never_never Re: Osińska 16.05.13, 18:15 a ja nie rozumiem, co Osińska robi w takim programie pamietam ją od lat, jeszcze jak Korcz się nią zachwycał i obiecywał, że będzie dla niej komponował nagrała płyty, śpiewa w Rampie teraz się zachwycacie, ale wkrótce skończą się dobre covery, a trzeba będzie śpiewać własne piosenki i co wtedy... jakoś dotąd rynku muzycznego nie zawojowała Odpowiedz Link Zgłoś
gamma76 Re: ostatni live, drugi w sensie. 11.05.13, 22:36 Wyniki przewidywalne, ale chyba nie mogły być inne (biorąc pod uwagę tę ósemkę, bo ja wciąż nie mogę odżałować Mateusza). Natalie obie fantastyczne wg mnie, Michał ma w sobie coś fajnego, ciekawego, lubię go za tym fortepianem, taki polski Elton John :). Osińskiej już mam dość, faktycznie niech śpiewa w teatrach, kto zechce to pójdzie jej posłuchać na spektakl. Muszę tylko napisać, że straszne były dzisiaj choreografie, te panny tańczące w tych okropnych majtach, wijący się u nóg faceci w maskach (WTF??) budziło po prostu zażenowanie, a dirty diana? po prostu masakrycznie straszne to było, Michael się chyba w grobie przewracał! Oby finał był lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo trzeci live 13.05.13, 12:11 no to skład finału przewidziałem w 75%, ale to nie była trudna robota ;) B&T Kasia Dereń świetna (chociaż kilka dzwieków jej nie wyszlo, no ale za dwa tygodnie mam zamiar sprawdzić jak Beyonce śpiewa na żywo, może też nie trafia). Szkoda jej, bo w ostatnich dwóch tygodniach bardzo poprawiła notowania w moich oczach. Osińska za to pogrążyła się kompletnie tą zawodzącą wersją varius Max. Nic mnie do tej pani nie przekona. Mam nadzieje, że to jednak nie ona wygra finał, chociaz pewie wytoczy działa najcięższe. Duet im nie wyszedł. Nie upieram się, że ta piosenka ma być śpiewana jak najbliżej wersji Maryli, ale koncepcje obu pan nijak nie współgrały :/ Steczkowska Monika kolejny raz bardzo mile mnie zaskoczyła. Nie był to może najlepszy cover Respect, jaki słyszałem, ale bardzo udany. Michał zaskoczył mnie jeszcze bardziej, bo podwójnie - po pierwsze wyborem piosenki i tym co z niej zrobił, a po drugi energią, o którą bym go nie podejrzewał. Ich duet dla odmiany BARDZO mi się podobał. Szkoda, że nie zaśpiewali całości, ale i tak to był pierwszy jak na razie udany cover tej piosenki, bo choć jest dość prosta, to jak na razie nikomu nie udało się odtworzyć takiego klimatu, jaki był między Jantar i Hołdysem. Piekarczyk Juliusz przyjemnie mnie zaskoczył, ale mimo wszystko nie wiem czy widzę go na naszej scenie. Wiem, że gra na fortepianie, ale nie wiem co pisze/chciałby sobie napisać. Natalia była niezła w Deep Purple, ale właściwie nie wiem czy poza coverami rockowych gigantów ona mogłaby zaproponować coś ciekawego polskiej publiczności. A jednak kariera na coverach to chyba nie jest coś wartego uwagi :/ Do tego jej artystowska otoczka troche mnie bawi ;) Duet był udany. Tym razem Piekarczyk nawet poskromił trudną podopieczną ;) Markowska Bardzo udany występ Żanety. Chyba pierwszy w tym programie, który mi się podobał. Ale też bardzo pomogła jej cała inscenizacja tej piosenki. Za to Natalia powinna się obrazić na producentów, albo przynajmniej wykazać sie większą asertywnością. Nie mam pojęcia o co chodziło z tą uprzężą na głowie połączoną z indiańskim łapaczem snów. I jeszcze ten balet od czapy... Miałem wrażenie, że ktoś jej próbuje bardzo zaszkodzić. Na szczęście widzowie pamiętali poprzednie występy i jeżeli sie nie mylę, to ona chyba ugrała najlepszy wynik ze wszystkich finalistów. Nie przeszkadzałoby mi, gdyby wygrała też finał, ale o tym dowiemy sie za tydzień :) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: trzeci live 13.05.13, 13:19 Z tego zestawu tylko Natalia Nykiel! Nawet z dwoma antenami na głowie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: trzeci live 13.05.13, 17:46 Też kibicuję Natalii N., nie obraziłbym się również gdyby wygrała druga Natalia. Ale prognozuję zwycięstwo Doroty... Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: trzeci live 13.05.13, 18:23 Szkoda mi Kasi Dereń. Kibicuję Natalii Nykiel, ale i tak wygra Osińska. Niestety :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: trzeci live 14.05.13, 17:24 Co Juliusz Kamil chciałby nagrywac i śpiewać, to mniej więcej wiadomo. Wystąpił z tym w poprzedniej edycji Must be the music i było to bardzo, bardzo słabe. Jury też tak uważało. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: trzeci live 14.05.13, 20:36 aha, no to ja jednak dziekuje panu :) MBTM nie sledze, wiec nie wiedzialem, ze tam byl Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: trzeci live 14.05.13, 23:06 Szkoda, że nie śledzisz. To jedyny program, gdzie się nie gra głównie coverów. I chyba jedyny obecnie, ktorego laureaci robia faktycznie karierę. Pewnie właśnie dlatego, ze nie dysponują wyłącznie dobrymi głosami, ale czyms jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: trzeci live 15.05.13, 10:19 spacey1 napisała: > Szkoda, że nie śledzisz. To jedyny program, gdzie się nie gra głównie coverów. > I chyba jedyny obecnie, ktorego laureaci robia faktycznie karierę. Pewnie właśn > ie dlatego, ze nie dysponują wyłącznie dobrymi głosami, ale czyms jeszcze. Generalnie zgoda, ale z tej edycji oglądałem tylko finał i miałem wrażenie, że tym razem poziom nie był rewelacyjny. I inwazja uczestników jadących na współczuciu tam też dotarła. Zespół Czarno To Widzę to owszem, sympatyczni i pozytywni ludzie, ale darujcie, strasznie to słabo było zaśpiewane, naprawdę nie wiem co oni robili w finale. A Osińska jednak poza brakiem wzroku muzycznie też coś do zaoferowania ma. Odpowiedz Link Zgłoś
muneca.brava Re: Voice of Poland 15.05.13, 12:53 namowiona przez Kubu w sasiednim watku o XF nadrobilam zaleglosci w VoP. tam juz sie podzielilam swoja opinia, to jeszcze pozwole sobie tutaj :) jako wielbicielka formatu XF w wydaniach brytyjskim, amerykanskim i australijskim, z przykroscia stwierdzam, ze jest to kolejny format koncertowo spieprzony przez TVN. i na jego tle i tak znakomity VoP wypada jeszcze lepiej. nie emocjonowalam sie tak uczestnikami od starych, dobrych czasow Idolowych :) poprzednia edycje VoP porzucilam po etapie "blajnd edyszyn" (kopyrajt baj Marika i chyba, zaraza, wszyscy jurorzy, niestety), i zapamietalam z nich tylko to, ze nie podeszlo mi jury ani prowadzacy. w tej edycji prowadzacy sa nadal raczej do bani (pozdrowienia dla Tomasza "Letsgetreadytorumble" Kammela...), za to jurorzy/trenerzy przekonali mnie do siebie. nie zmienia to faktu, ze sa rzeczy, ktore mnie irytuja niemozebnie, glownie niekonsekwencja (uzywanie argumentu: "jestes artysta kompletnym" zeby raz kogos przepchnac dalej, a raz odwalic, to samo z argumentem "jestes mlody, niedoswiadczony, mozesz sie jeszcze wiele nauczyc") i nieustanne przepraszanie i chlipanie nad koniecznoscia dokonywania wyborow miedzy uczestnikami - no chyba zasady nie byly dla nich tajemnica, kiedy podpisywali kontrakty jurorskie...). mimo wszystko jednak jurorstwo z innych talent szolow do piet temu zestawowi nie dorasta. w moim prywatnym rankingu bije ich tylko jury pierwszych edycji Idola. pojawilo sie kilka osob, ktore podbily moje serce, niestety, wiekszosc z nich odpadla na trasie. najbardziej odzalowac nie moge Magdy Tul, poza nia kibicowalam Kasi Deren, Monice Szczot, Michalowi Sobierajskiemu i Natalii Nykiel. przy takim jaki jest skladzie finalowym, mam serce podzielone na pol, ale chyba ze wskazaniem na Natalie N. Dorota Osinska zawojowala mnie wykonaniem "Calling You", ale potem w kazdym kolejnym wystepie coraz wyrazniej bylo widac, ze nawet majac gigantyczne mozliwosci, mozna sie przecenic. jej kompleks wyzszosci, nieprzyjmowanie do wiadomosci, ze ma jednak ograniczenia i brak skrupulow w handlowaniu zyciowa tragedia i prywatnoscia totalnie mnie do niej zniechecily. no, ale polski narod, jak to juz ktos wyzej napisal, lubi "sierotki" i Dorota pewnie wygra. ku mojemu zalowi, bo na wygrana w moim odczuciu z calego skladu finalowego zasluguje najmniej. moim dotychczas ulubionym momentem w calym programie byla bitwa miedzy Magda Tul i Magda Wasylik i ich wspolne wykonanie Rihanny. i jeszcze dwie uwagi totalnie od czapy: jak nie lubie Steczkowskiej, tak jakos kurcze mnie przekonala do siebie w tym programie. i jestem fanka usmiechu Barona :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: Voice of Poland 15.05.13, 16:44 muneca.brava napisała: >mimo wszystko jednak jurorstwo z innych talent > szolow do piet temu zestawowi nie dorasta. w moim prywatnym rankingu bije ich t > ylko jury pierwszych edycji Idola. Napiszę to w zwolnionym tempie, cedząc słowa - WHAT ------THE--------FUCK ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Voice of Poland 15.05.13, 17:07 Też się zastanawiam co w nich aż tak zachwyca, zwłaszcza, że Muneca spisała całą listę zarzutów, a ani jednego konkretnego powodu z którego ich lubi... no, poza uśmiechem Barona, który to powód potrafię zrozumieć, ale jest jednakowoż mało merytoryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
nickname22 Re: Voice of Poland 15.05.13, 17:58 A co się stalo z tą Magdą Tul? Przeciez ona wygrala bitwę z Magdą Wasylik no więc to znaczy ze przechodzi do oedcinkow na zywo prawda? A tu nie ma jej. Odpowiedz Link Zgłoś
muneca.brava Re: Voice of Poland 15.05.13, 21:20 konkretnie - sa merytoryczni i maja pojecie co robia. widac to w doborze repertuaru (owszem, zaliczaja wpadki, ale nie tak, jak jury w XF, ktore wlasciwie nie ma zadnego pomyslu na to, co ze swoimi podopiecznymi zrobic i wtapia wlasciwie raz za razem); widac to w zajawkach z prob, gdzie wskazowki, ktore daja jako trenerzy, sa konkretne i sensowne; czasem nawet - choc tu przynaje, najmniej - widac to w komentarzach do wystepow (glownie Steczkowska). nie zajmuja sie po pierwsze, po drugie i po trzecie samymi soba, nie odnosi sie wrazenia, zeby ktores z nich napawalo sie brzmieniem wlasnego glosu i delektowalo wlasna elokwencja. nie stosuja jakichs dziwnych gierek, wojenek podjazdowych, a poza kilkoma momentami w czasie przesluchan w ciemno w wykonaniu Steczkowskiej nie robia slabego teatru. najslabszym ogniwem, ze wzgledu na krotka tak naprawde obecnosc na polskiej scenie muzycznej, jest Patrycja Markowska. ale ona nie udaje kogos, kim nie jest, nie probuje nikomu wmawiac, ze zna sie na wszystkim, przyznaje otwarcie, ze jej domena nie jest technika, tylko interpretacja. i last but not least, to jury jest tez zwyczajnie sympatyczne. a to wcale nie jest takie calkiem bez znaczenia, bo to jednak jest program rozrywkowy. moim osobistym zdaniem, z ktorym przeciez nie ma obowiazku sie zgadzac (i, jak rozumiem, inaczej niz za pomoca WTF wyrazic sie tego nie da), na tle innych zestawow jurorskich w innych programach tego typu, ktore mialam okazje ogladac, to jest po prostu najbardziej sensowne. nie jest idealne, ale kurcze, po raz pierwszy od czasow Idola ogladam tego typu show i panel jurorski nie wywoluje we mnie uczucia zazenowania czy niesmaku. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 15.05.13, 23:43 dobrze mowi, dac jej wódki! ale jakby co może też być mały flejm ;) jak rozumiem wyrobiłaś już pińcet procęt normy i jesteś na bieżąco na chwile przed finałem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
muneca.brava Re: Voice of Poland 16.05.13, 07:53 ta, z okazji wypadku corki, przy ktorej musialam siedziec caly weekend i pilnowac, zeby sie nie ruszala ;) nadrobilam zaleglosci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: Voice of Poland 16.05.13, 10:33 Ja naprawde nie wiem w jakim sensie jury z pierwszego Idola kogokolwiek "bije". Mowimy o ludziach, ktorzy na finalowa trojke wybrali Alicje Janosz, Eweline Flinte i Szymona Wydre. Ppomijajac juz fakt, ze w pierwszej dziesiatce byly takie tuzy polskiej piosenki jak Patrycja Wodz, Mike Zawitkowski, Kuba Rutkowski, Pawel Nowak, itd ktorzy ze spiewaniem maja tyle wspolnego co magiel z praniem. Pamietam tez, ze to wybitne jury w odcinku z piosenkami dance zarzucilo Ani Dabrowskiej kiepska choreografie ukladu tanecznego! Mowimy o ludziach, ktorzy wybierali ladne buzie ponad talent, tancerzy ponad wokalistow, aparycje ponad charyzme. Dopiero trzecia edycja Idola w postaci Malenczuka w jury wylonila zwyciezce, ktory osiagnal rzeczywisty sukces zarowno komercyjny, jak i muzyczny. I to chyba ostatecznie wyjasnia kompetencje "jury z Idola." W kwestii Voice of Poland - mojboze. Steczkowska obraza mnie nieustannie swoim jednoosobowym teatrem uwielbienia i wzdychania nad wlasna doskonaloscia, szczegolnie, ze ostatnie jej sluchalne dokonania datuja sie na poprzedni wiek. Marek Piekarczyk jakos melancholijnie spoglada na calosc z boku, double guys irytuja przesadna ekscytacja, acz doceniam ucho i wiedze Tompsona (?). To jury ma kompletnie inne zalozenia niz ich poprzednicy z pierwszej edycji programu, to oczywiste, ale jest jedna rzecz, ktora mnie uderzyla - ci ludzie, poza doublami, nie sluchaja muzyki! Piosenki wybierane dla uczestnikow jaskrawo to uwypuklily. Steczkowska slucha pewnie tylko siebie, bo dla innych wybiera repertuar Tiny Turner i Cher, Piekarczyk tylko klasycy rocka, a Markowska glownie hity z radia. Jedynymi zorientowanymi w muzyce wspolczesnej mainstreamowej sa panowie z Afromental. Nie wiem, widzialam w calosci tylko 2 ostatnie odcinki, poprzednie wlacznie z przesluchaniami przyprawialy mnie o zazenowanie tak silne (te blagania uczestnikow o bycie wybranym i "spontaniczne" wycieczki na scene oraz lzy, jak najwiecej lez!), ze sie wylaczalam z uczestnictwa. Nie wiem, moze poziom obciachu mam za nisko ustawiony. Odpowiedz Link Zgłoś
muneca.brava Re: Voice of Poland 16.05.13, 11:06 no niestety, te programy nie ksztaltuja artystow, artysta musi uksztaltowac sie wlasnymi silami. z wieloma wyborami i ocenami jury Idola sie nie zgadzalam, jednak sam program jakos ogladalo sie bez zazenowania. a moze moj prog odpornosci na zenade byl wtedy inny ;) nie ogladalam wszystkich talent szolow, jakie w ostatnich latach zaserwowala nam TV, ale jednak spora ilosc "zaliczylam" i, mimo wszelkich zastrzezen, jesli mam wybierac, to najlepiej mi sie oglada wlasnie jury tej edycji VoP. innym nie musi. wszak gdyby wszystkim podobalo sie to samo, to kazdy chcialby miec zone bacy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Voice of Poland 16.05.13, 11:45 Co do aktualnego żyri VoP mam podobne odczucia. I nie rozumiem licznych pochwał pod ich adresem w tym wątku - w dalszym ciągu uważam, że to z pierwszej edycji było o niebo lepsze pod względem zasług muzycznych, merytoryki wypowiedzi, elokwencji i każdym innym. Najbardziej wciąż mi przeszkadza brak jakichkolwiek merytorycznych uwag. Każdy jest cudowny i najwspanialszy, jeśli odpada, to tylko dlatego, że np. jest artystą kompletnym i nie jest się go w stanie już niczego nauczyć, lub coś równie nieszczerego. No naprawdę, jeśli ci kandydaci mają się w programie czegoś nauczyć, to chyba wypada im powiedzieć co robią nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: Voice of Poland 16.05.13, 13:24 pavvka napisał: > Co do aktualnego żyri VoP mam podobne odczucia. I nie rozumiem licznych pochwał > pod ich adresem w tym wątku - w dalszym ciągu uważam, że to z pierwszej edycji > było o niebo lepsze pod względem zasług muzycznych, merytoryki wypowied > zi, elokwencji i każdym innym. Najbardziej wciąż mi przeszkadza brak jakichkolw > iek merytorycznych uwag. Każdy jest cudowny i najwspanialszy, jeśli odpada, to > tylko dlatego, że np. jest artystą kompletnym i nie jest się go w stanie już ni > czego nauczyć, lub coś równie nieszczerego. No naprawdę, jeśli ci kandydaci maj > ą się w programie czegoś nauczyć, to chyba wypada im powiedzieć co robią nie ta > k... Kto z poprzedniego jury miał większe zasługi muzyczne od Marka Piekarczyka? słucham. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: Voice of Poland 16.05.13, 14:30 > Kto z poprzedniego jury miał większe zasługi muzyczne od Marka Piekarczyka? słu > cham. A to sie da jakos zmierzyc? Dla jednego wybitnym osiagnieciem jest platynowa plyta, dla innego 7 zlotych, a dla kolejnego glowna rola w musicalu. Kazdy ocenia wedlug siebie. Wszystkie postaci z jury obecnego i poprzedniego maja na koncie niekwestionowane muzyczne zaslugi, kwestia indywidualnej interpretacji ktore uznac za wazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: Voice of Poland 16.05.13, 16:00 To może pavka niech odpowie skoro twierdzi, że pierwsze jury miało większe załugi muzyczne... dlaczego tak twierdzi? jaką miara mierzy? Zasługi w muzyce, to mnie nowa jakość- tak jak the Beatles było czymś nowym czy potem Pink Floyd. A co do Piekarczyka- dla mnie jest to ikona- na scenie muzycznej od 69 r. - zrobił bardzo wiele dla muzyki. TSA to prekursor polskiego heavy metalu- czyli wnieśli nową jakość do polskiej muzyki- to jest zasługa, prawda? Czyms nowym była tez w latach 80-tych rock opera. Pamietam jak ciężko było dostać bilety na Jesus Christ Superstar- grali to kilka lat przy pełnej widowni. To był ogromny sukces Gruzy, Piekarczyka i TSA. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 16.05.13, 21:45 merytoryka wypowiedzi jurorów z pierwszej edycji? może jakies przykłady? Bo ja pamietam tylko Dąbrowską wchodzącą w pyskówki z jedną ze swoich uczestniczek, Kayah, która sprawiała wrażenie ostro upalonej (równie "merytoryczna" była wcześniej w Fabryce gwiazd), Nergala zainteresowanego lansem swojej licealno-mrocznej strony i Piaska, którego merytoryka ograniczała się do padania na kolana przed niektórymi uczestniczkami. Ale ok, pamięć wybiórczą jest, więc chętnie sobie przypomnę chwile, kiedy było rzeczowo i na temat :) I żeby nie było - jury z pierwszej edycji było ok, znaczy się program fajnie sie oglądało, tylko tej merytoryki jakos nie pamiętam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 16.05.13, 21:55 glupiutka ta Twoja argumentacja (widac czujnik poczucia obciachu zawodzi). Po pierwsze w Idolu juz od etapu klubowego jurorzy nie mieli wpływu na to, kto przechodzi dalej. Więc trudno im zarzucać skład finałowej trójki pierwszej edycji. Z tego samego powodu ciężko się czepiać całej finałowej dziesiątki, ale jeśli bardzo chcesz, to zapominasz, że były tam też tak niebanalne osoby jak Ania Dąbrowska czy nieodżalowana Gosia Stepień. z Twoimi "argumentami" o VoP ciężko dyskutowac, skoro sama przyznajesz, ze nie widzialas, wiec sie wypowiadasz... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
muneca.brava Re: Voice of Poland 16.05.13, 22:11 ech, Gosia Stepien i Gosia Kunc... gdzie one sie podzialy... Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: Voice of Poland 17.05.13, 14:04 Nie badz naiwny prosze, twierdzac ze jurorzy Idola nie mieli wplywu na ostateczny ksztalt glosowania telewidzow. Cala 10 uczestnikow z programow na zywo zostala wyloniona przez 4 ludzi w fotelach jurorskich. I jak juz pisalam wczesniej - Anie Dabrowska zauwazyli, ale gownie z powodu jej kiepskiej choreografii do piosenki YMCA, po ktorym to Ania z programu odpadla. VOP ogladalam 2 odcinki i do tych wlasnie sie odnioslam. Poprzednie musialam wygaszac w trakcie, nie znieslam. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 17.05.13, 22:14 skoro wpadamy w protekcjonalne tony, to nie bądź naiwna, ale jaki sens ma przepychanie przez jurorow, tudziez stacje telewizyjna, uczestnikow, którzy nie będą generowali zysków pod postacią smsów od widzów? Bo mowimy tu o kompletnie nieznanych twarzach, a nie celebach w tańcu z gwiazdyma, którzy tyle tańczyli, na ile byli zakontraktowani. Jurorzy oczywiście mogą sobie dorabiac ideolo do swojej pracy, ale w takich programach przede wszystkim (wyłącznie?) chodzi o zysk dla stacji. I przepychanie do kolejnych odcinków osób, których popularność nie przekłada się na smsy jest po prostu bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: Voice of Poland 18.05.13, 19:29 kubissimo napisał: > skoro wpadamy w protekcjonalne tony, to nie bądź naiwna, ale jaki sens ma przep > ychanie przez jurorow, tudziez stacje telewizyjna, uczestnikow, którzy nie będą > generowali zysków pod postacią smsów od widzów? > Bo mowimy tu o kompletnie nieznanych twarzach, a nie celebach w tańcu z gwiazdy > ma, którzy tyle tańczyli, na ile byli zakontraktowani. Jurorzy oczywiście mogą > sobie dorabiac ideolo do swojej pracy, ale w takich programach przede wszystkim > (wyłącznie?) chodzi o zysk dla stacji. I przepychanie do kolejnych odcinków os > ób, których popularność nie przekłada się na smsy jest po prostu bez sensu. Potwierdzasz moja pierwotna teorie, ze 'bijace innych' jury z idola nie kierowalo sie wzgledami artystycznymi tylko komercyjnymi, co dzieje sie w wiekszosc talent-programow. Ameryki nie odkrywamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Voice of Poland 18.05.13, 22:36 Hę? Mam wrażenie, że któreś z nas czyta/pisze bez zrozumienia, bo zdecydowanie się z Twoją pierwotną teorią nie zgadzam. Po pierwsze łaskawie zauważ różnicę między jury a producentem. Trudne słowa, ale może się uda. Jurorzy mogą mieć przeróżne powody, żeby brać udzial w takich przedsięwzięciach i szukać w nich różnych osób/rzeczy. Producent chce tylko zarobić. Po drugie jurorzy w Idolu nie raz i nie dwa byli zdziwieni, czy wręcz zszokowani werdyktem publiczności. I to głównie dlatego, że odpadał jakiś dobry zawodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: Voice of Poland 18.05.13, 23:11 Kuba, puszczaja Ci nerwy, a ja pogadac chcialam. Kiedy indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
zacha56 Re: Voice of Poland 17.05.13, 17:12 Natalia Sikora górą www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lA016Tv-HwQ Odpowiedz Link Zgłoś
deczko Re: Voice of Poland 18.05.13, 21:43 zawsze wiedzialam, ze ten baron i faraon, to pajace, ale czegos tak strasznego dawno w tv nie widzialam, ta laska wybronila sie jedynie, ze ma super sluch i glos, niestety ten niby spiewajacy pajac strasznie falszowal. Steczkowska pokazala klase. Markowska spiewa gorzej od swojej uczennicy, ale dobrze wyglada, nie jest taka toporna jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo finał 18.05.13, 23:00 Hesus, ale się naspiewali. Produkcja chyba chciała zajeździć finalistów ;) ale oczywiście to nie zarzut :) Szkoda tylko, że koncert był tak ustawiany pod Natalię S i Dorotę. Bo trochę nie chce mi się wierzyć, że całkiem ambitna Natalia N tak sama z siebie wybrała zajeżdżone przez wszystkich Imagine, a potem jeszcze Braci :/// Michal z Audiofeels też tak sobie, Rihanna troche lepiej, ale jednak było to słabe w porównaniu z zeszlotygodniowym Modjo. No ale nic, wynik ostateczny i tak mnie cieszy, bo to jednak mniejsze zlo ;) A polski rynek muzyczny wzbogaci się o kolejną artystkę ds. coverow ;) tzn ja nie wiem, i chętnie się dowiem, czy Natalia Sikora ma jakąś twórczość własną, ale obawiam się, że nawet jeśli tak, to jest to też coś mocno osadzonego w estetyce lat 70tych i niekoniecznie trafi do publiczności poza programem :/ Luźne impresje: - nie podobały mi się występy z zaproszonymi gwiazdami (no może tylko Sikora i Soyka się obronili), za to całkiem udane występy z jurorami. Zabrakło jednak tego, co było fajne w finale pierwszej edycji - własnych piosenek finalistów, które pokazałyby, w którą stronę oni tak naprawdę chcą iść. - Dorotka poległa na Jaskółce i... bardzo mi się ten występ podobał. Pokazała, że nie jest wokalnym cyborgiem, nawet jakąś chrypkę u siebie znalazła. Nawet jeżeli ona nie jest z tego zadowolona, to wyszło fajnie. - Natalia S. w wersji glam robiła wrażenie, chociaż daleko jej do androgynicznej sylwetki Davida B. ;) za to Egurola zepsuł cały występ tą durną inscenizacją w tle. - w kolejnej edycji poproszę o zastąpienie Musiała kimś innym. Niech nie męczy ani siebie, ani nas. Po Kammelu też bym nie płakał. - i oczywiście poproszę o zmianę jury, bo choć było bardzo dobre, to myślę, że fajnie będzie, jeśli dla każdego z jurorow to będzie jednorazowa przygoda. - desperacki był ten product placement coca-coli. Swoją drogą ciekaw jestem, co by zrobił Musiał, gdyby któryś z uczestników powiedział przed kamerą "weź, nie pij tego świństwa" ;) - ciekaw jestem jakie wyniki osiągnęła ta edycja Wojsa. W końcu wiadomo, że tylko to zadecyduje o powstaniu kolejnego sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: finał 18.05.13, 23:42 > - desperacki był ten product placement coca-coli. Swoją drogą ciekaw jestem, co > by zrobił Musiał, gdyby któryś z uczestników powiedział przed kamerą "weź, nie > pij tego świństwa" ;) Nic nie przykryje product placement Pumy. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: finał 19.05.13, 01:46 no ale Puma konsekwentnie się "lokowała" od początku programu, a CC nagle się zorientowała w finale, że jest taki program :))) swoją drogą reklama Pumy zadziałała - będąc w drogerii rzuciłem nosem na te nowe zapachy. wszystkie beznadziejne :) Odpowiedz Link Zgłoś