Dodaj do ulubionych

Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika

14.01.14, 10:16
Od dwóch dni mam telewizor. Wczoraj w programie TVN24 pokazywano kilka razy jakiegoś pana w czerwonych spodniach, który zapytany o rozliczenia wskoczył na stół i na czworakach zaczął czegoś szukać krzycząc: Gdzie ten słoik? Gdzie jest ten słoik z pieniędzmi? Nie wiem czy ktoś mu rzeczywiście ukradł lub schował jakiś słoik, czy też on nie wie gdzie zostawił słoik z pieniędzmi. A może po prostu szukał jakiegoś przyjezdnego osiadłego w miejscu zamieszkania pana w czerwonych spodniach (takich osobników przyjezdnych i osiadłych podobno ostatnio nazywa się słoikami), który jest bogaty albo zwinął mu kasę.
Zapytałem kilka mądrzejszych ode mnie i bardzo wykształconych znajomych kto to jest ten pan w czerwonych spodniach, ale nikt nie wiedział, bo nie mają telewizora i nie oglądają telewizji.
Więc pytam tutaj: O co chodzi? Kto to był?
Obserwuj wątek
    • pani_lovett Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 14.01.14, 18:38
      Pan w czerwonych spodniach to bardzo dobry człowiek, któremu chce się angażować w czynienie dobra, pomaganie innym, zwłaszcza tym najsłabszym, chorym. Pan w czerwonych uczy młodych ludzi patriotyzmu, postaw prospołecznych, uczy, bezinteresownego pomagania innym, uczy, że pomaganie innym może łączy się z radością, przyjemnością i zabawą.

Pan w czerwonych spodniach pomógł już bardzo wielu chorych ludziom, młodym, starym, wielu dzieciom i ich rodzicom ułatwił życie w chorobie i cierpieniu.

Niestety nie wszystkim ludziom podobają się działania pana w czerwonych spodniach i dobro, które czyni, co może budzić zdumienie. Źli ludzie co roku za wszelką cenę usiłują go zdyskredytować , co roku opluwają go, poniżają.

W tym roku zła wiedźma, apelowała z wyżyn swego swego stanowiska do ludzi o nieangażowanie się w działania pana w czerwonych spodniach, o niepomaganie mu, niewrzucanie pieniędzy do puszek, pomówiła też pana w czerwonych o fałszowanie rozliczeń, kradzież pieniędzy (jeśli ma na to dowody niech natychmiast odda je do prokuratury, niech prokuratura to zbada).

I dlatego pan w czerwonych spodniach, urażony do żywego tym kolejnym pomówieniem, musiał wskoczyć na stół i pokazać zebranym, że żadnych pieniędzy nie kisi na boku w słoiku.

> Zapytałem kilka mądrzejszych ode mnie i bardzo wykształconych znajomych kto to
      > jest ten pan w czerwonych spodniach, ale nikt nie wiedział, bo nie mają telewiz
      > ora i nie oglądają telewizji.

Myślę, że pewnego dnia, kiedy ci " bardzo wykształceni i mądrzy znajomi" dostaną solidnego kopniaka od życia i trafią do szpitala (czego im nie życzę, słowo), dowiedzą się kim jest pan w czerwonych spodniach i wtedy może mu nawet podziękują, szukając w drugą niedzielę stycznia wolontariuszy z puszkami.
      • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 14.01.14, 19:10
        "Myślę, że pewnego dnia, kiedy ci " bardzo wykształceni i mądrzy znajomi" dostaną solidnego kopniaka od życia i trafią do szpitala (czego im nie życzę, słowo), dowiedzą się kim jest pan w czerwonych spodniach i wtedy może mu nawet podziękują, szukając w drugą niedzielę stycznia wolontariuszy z puszkami."

Ojej, wyczuwam jakąś niezdrową agresję w tej przydługiej odpowiedzi. Tyle słów, a ja nadal nie wiem kto to był.
        A moi mądrzy znajomi to w większości lekarze, którzy codziennie poświęcają sie dla ratowania zdrowia innych i nic nie wiedzą o panu w czerwonych spodniach szukającym słoika...
        • pani_lovett Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 14.01.14, 19:36
          august.b-w napisał:

> "Myślę, że pewnego dnia, kiedy ci " bardzo wykształceni i mądrzy znajomi" dosta
          > ną solidnego kopniaka od życia i trafią do szpitala (czego im nie życzę, słowo)
          > , dowiedzą się kim jest pan w czerwonych spodniach i wtedy może mu nawet podzię
          > kują, szukając w drugą niedzielę stycznia wolontariuszy z puszkami."
          >
          > Ojej, wyczuwam jakąś niezdrową agresję w tej przydługiej odpowiedzi. Tyle słów,
          > a ja nadal nie wiem kto to był.

Ojej! Agresję? Mój Boże!?Gdzie? Co też Pan opowiadasz? Chyba za dużo przebywasz Pan na agresywnych forach?
          Toż ja tyle słów umieściłam w poście mając względzie na Pana błyskotliwą inteligencję!

Niech mnie Pan nie rozczarowuje!
          Może niech Pan przeczyta jeszcze raz?

> A moi mądrzy znajomi to w większości lekarze, którzy codziennie poświęcają sie
          > dla ratowania zdrowia innych i nic nie wiedzą o panu w czerwonych spodniach szu
          > kającym słoika...

Jezus Maria! Jeśli naprawdę ci mądrzy lekarze nie mają pojęcia , o tym, co się dzieje na świecie , to ja bym się bała być prze nich leczona.
          • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 14.01.14, 19:46
            "Toż ja tyle słów umieściłam w poście mając względzie na Pana błyskotliwą inteligencję!"

A po jakiemu to napisane?
            • pani_lovett Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 14.01.14, 19:51
              Wiedziałam, że Pan będziesz się czepić się literówek, błędów.
              Dobrej nocy.
              • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 14.01.14, 19:59
                Spokoju przede wszystkim życzę.
                Ale nadal nie wiem, kim był człowiek w czerwonych portkach...
                • pani_lovett Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 14.01.14, 20:15
                  Pan w czerwonych spodniach to bardzo dobry człowiek, któremu chce się angażować w czynienie dobra, pomaganie innym, zwłaszcza tym najsłabszym, chorym. Pan w czerwonych uczy młodych ludzi patriotyzmu, postaw prospołecznych, uczy, bezinteresownego pomagania innym, uczy, że pomaganie innym może łączy się z radością, przyjemnością i zabawą.

Pan w czerwonych spodniach pomógł już bardzo wielu chorych ludziom, młodym, starym, wielu dzieciom i ich rodzicom ułatwił życie w chorobie i cierpieniu.

Niestety nie wszystkim ludziom podobają się działania pana w czerwonych spodniach i dobro, które czyni, co może budzić zdumienie. Źli ludzie co roku za wszelką cenę usiłują go zdyskredytować , co roku opluwają go, poniżają.

W tym roku zła wiedźma, apelowała z wyżyn swego swego stanowiska do ludzi o nieangażowanie się w działania pana w czerwonych spodniach, o niepomaganie mu, niewrzucanie pieniędzy do puszek, pomówiła też pana w czerwonych o fałszowanie rozliczeń, kradzież pieniędzy (jeśli ma na to dowody niech natychmiast odda je do prokuratury, niech prokuratura to zbada).

I dlatego pan w czerwonych spodniach, urażony do żywego tym kolejnym pomówieniem, musiał wskoczyć na stół i pokazać zebranym, że żadnych pieniędzy nie kisi na boku w słoiku.
                  • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 14.01.14, 20:22
                    A, rozumiem. Ten pan to jakiś anonim. Bez imienia i nazwiska. W takim razie popieram, bo podobno prawdziwe miłosierdzie jest anonimowe. Tylko czemu robi tyle szumu wokół siebie?
                    • anmanika Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 15.01.14, 13:21
                      Nie wokół siebie, wokół sprawy, ale niektórzy skupiają się wyłącznie na nim.
                    • misiania Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 15.01.14, 13:41
                      Strasznie chcesz tego psa uderzyć, skoro aż tak się za kijem rozglądasz, uważam.
      • mur-grabia Re: Naiwna ... pani_lovett 19.01.14, 23:12
        pani_lovett napisał(a):

> Pan w czerwonych spodniach to bardzo dobry człowiek,

świetny poborca podatkowy ... w jedne dzień zebrać z rynku tyle kasy ...by sobie dobrze żyć na pensji 3X średnia krajowa - kasa pochodzi z datków WOŚP

niezalezna.pl/50803-zona-owsiaka-zarabia-w-wielkiej-orkiestrze-12-tysiecy-zlotych-miesiecznie
        > Myślę, że pewnego dnia, kiedy ci " bardzo wykształceni i mądrzy znajomi"
        > dostaną solidnego kopniaka od życia i trafią do szpitala (czego im nie życzę, słowo),
        > dowiedzą się kim jest pan w czerwonych spodniach i wtedy może mu nawet
        > podziękują, szukając w drugą niedzielę stycznia wolontariuszy z puszkami.

Tak ...dowiedzą się .... że z sprzętu nie można skorzystać,
        bo kasa sie skończyła w NFZ lub że jest przeznaczona do innych przypadków

Co taki pacjent będzie przezywał? : patrzy na sprzęt z którego nie może skorzystać .

A gdzie jest Rząd , nasze państwo ... w konstytucji jest zapis .. wstyd na cały świat ...

• emma-50 Re: Naiwna ... pani_lovett 20.01.14, 20:59
          Człowieku piszesz durnoty, powielane z prawicowych gazetek. Widać , że w ogóle nic nie przeżyłeś i o niczym nie masz pojęcia. Najwyraźniej los cię oszczędzał. Ale ja życzę Ci z całego serca, wszystkiego najgorszego, życzę ci, żebyś znalazł się w szpitalu, w sytuacji zagrożenia życia, tak jak ja się znalazłam, i żebyś po odzyskaniu świadomości zorientował się, że sprzęt, który uratował życie, oklejony jest serduszkami. Dopóki tego nie doświadczysz, to nie zrozumiesz i będziesz wypisywał te swoje gazetki agitacyjne, gdzie tylko się da. Żałosne teksty głupka, który nic nie przeżył...
          • mur-grabia Re: Naiwna ... pani_lovett 22.01.14, 19:47
            oj naiwna , naiwna trafisz ty na swego ...rubta co chceta ...

"traktor ma trzy dobre koła , jedno jest zepsute ..." jaki wniosek ?
            • emma-50 [...] 23.01.14, 19:08
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • grek.grek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 15.01.14, 16:02
      ten pan to Jerzy Owsiak.
      w kraju, w którym na codzień religią jest złodziejstwo, oszustwo i cwaniactwo - przez jeden dzien w roku, od 22 lat, ten człowiek prowadzi akcję charytatywną, dzięki której Polacy na chwilę zapominają o swoich narodowych sportach i przypominają z grubsza naród europejski i światły, a ostatnie miejsce w Europie pod względem poziomu kapitału społecznego - wywołuje niedowierzanie.

czerwone spodnie Owsiak Jerzy nosi dlatego, że lubi nosić czerwone spodnie.

Słoik z pieniędzmi", ktorego szukał Owsiak Jerzy odziany w czerwone spodnie - nie istniał, był on, wraz z poszukiwaniem jego, metaforą, w której czerwonospodni Owsiak odnosił się do zarzutów swoich krytyków, jakoby akcja charytytywna, którą prowadzi - była jednym wielkim oszustwem.

moim zdaniem, Owsiak Jerzy alias Pan Czerwone Spodnie, mógł po prostu odesłać do strony internetowej, na której wszystko jest napisane : ile zebrano pieniędzy, które szpitale otrzymały sprzęt medyczny [cel zbiórki chartytatywnej] zakupiony za te pieniądze, a także pełne rozliczenia finansowe, które nie pozostawiają wątpliwości, ze jest to akcja czysta jak łza i cnotliwa jak dziewica.
      z drugiej strony, rozumiem nerwowośc Pana Czerwone Spodnie - ja też nie lubię, jak się mnie cynicznie imputuje robienie czegoś, o czym nawet nie pomyślałem. powiedziałbym, że chodzenie po stole jest naprawdę łagodną formą wyrażania swojej dezaprobaty.

"Zapytałem kilku mądrzejszych ode mnie i bardzo wykształconych znajomych kto to jest ten pan z czerwonych spodniach, ale nikt nie wiedział, bo nie mają telewizora i nie oglądają telewizji".

pana znajomi najwyraźniej nie mają telewizora od 22 lat, bo co roku ten pan Owsiak występuje w czerwonych spodniach [i żółtej koszuli].

całośc tej historii przypomina mi "Underground" Kusturicy, w którym grupa schowanych pod ziemią ludzi nie ma pojęcia, że wojna dawno się skończyła. nie mają radia, żadnych mediów, więc są skazani na informacje od cwaniaka, który trzyma ich w tej pozycji przez wiele lat, samemu zarabiając na handlu bronią.

podejrzewam, że gdyby taka sytuacja miała miejsce w rzeczywistości, to ci ludzie wypuszczeni po latach i skonfrontowani ze światem wyglądaliby równie zabawnie jak ty w swoim wywodzie, i twoi znajomi razem z tobą.

• ruda-2255 Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 15.01.14, 19:05
      Nie rżnij głupa żałosny, stary człowieczku....
    • pepsic Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 15.01.14, 19:10
      Święty, nietykalny.
      • ruda-2255 Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 15.01.14, 19:25
        Jak to nietykalny? Przecież takie cuś jak "august.b-w" i wiele innych szumowin tyka go, gdzie tylko ma okazję...
        • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 15.01.14, 19:58
          "Jak to nietykalny? Przecież takie cuś jak "august.b-w" i wiele innych szumowin
          tyka go, gdzie tylko ma okazję..."

Dziękuję za miłe słowa, nikogo nie tykam, zadałem tylko proste pytanie: "Kim jest ten pan w czerwonych spodniach?". Do tej pory nikt nie odpowiedział, za to obrzucono mnie stekiem inwektyw. O co chodzi???
          • grek.grek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 16.01.14, 14:31
            "zadałem pytanie, do tej pory nikt nie odpowiedział"

nazwisko Owsiak padło już kilka razy.
            zachodzi więc podejrzenie, że poprosiłeś o informację, ale otrzymawszy ją buntujesz sie
            przeciw jej zawartości.

już twój tytułowy post zalatywał prowokacją i tak też został potraktowany.
            dalsze uprawianie tego ogródka jest już chyba zbyteczne, skoro musisz ciągnąć
            ten wózek za pomocą udawania, że jesteś ścianą, a my grochem o nią rzucanym.

a nie mogłeś mu po prostu dowalić ? tak po ludzku ?
            każdy by zrozumiał, w przeciwieństwie do silenia się na jakieś niezborne wygibasy.
        • pepsic Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 15.01.14, 20:55
          Przecież takie cuś jak "august.b-w" i wiele innych szumowin tyka go, gdzie tylko ma okazję..

Raczej jest na odwrót. To występujący tu interlokutorzy obrażają Augusta.b-w i szantażują emocjonalnie. Jeśli ktoś na konferencji prasowej skutek niewinnego pytania zachowuje się, jak wariat skacząc po stole i pokrzykując to powinien się liczyć z tym, że zostanie w konsekwencji wyśmiany.

Swoja drogą, jak można o o kimś napisać "takie cuś"?
          • anmanika Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 16.01.14, 13:45
            A na czym polega ten szantaż emocjonalny?
            • pepsic Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 16.01.14, 17:55
              Wybacz Lovett, muszę Cie zacytować:
              pewnego dnia, kiedy ci " bardzo wykształceni i mądrzy znajomi" dostaną solidnego kopniaka od życia i trafią do szpitala (czego im nie życzę, słowo), dowiedzą się kim jest pan w czerwonych spodniach i wtedy może mu nawet podziękują, szukając w drugą niedzielę stycznia wolontariuszy z puszkami.
              • pani_lovett Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 16.01.14, 21:11
                Pewnie, że Ci wybaczam!

Przy czym nie rozumiem, gdzie w tej mojej wypowiedzi jest szantaż emocjonalny!?

Wszyscy łącznie, nie wątpię w to, z Panem Augustem wiedzą przecież, czym się zajmuje Owsiak i gdzie szukać namacalnych śladów jego działalności.
                • pepsic Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 18.01.14, 13:23
                  W kontekście pani Lovett.
          • obraza.uczuc.religijnych Niewinne pytanie? 16.01.14, 14:08
            Raczej durne pytanie. takie mamy dziś dziennikarstwo, że pytają o takie pierdy jak wypowiedzi jakiejś Pawłowicz.
      • grek.grek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 16.01.14, 14:40
        Pepsic, ale o co chodzi ? :]

o to że na każdego można coś znaleźć, choćby nawet nie było to prawdziwe ? :]

wiesz, większości ludzi nie obchodzi specjalnie pan Owsiak, ludzie podłączają się do
        WOŚP, bo cel jest szczytny.
        a najważniejsze - ludzie chodzą po szpitalach i widzą, jak wiele jest urządzeń z
        nalepką WOŚP, wiedzą że ta kasa nie idzie na prywatne konta.

nie rozumiem, dlaczego ten gośc dostaje po tyłku ?
        za to, ze rozkręcił coś, co na zdrowy rozum nie miało prawa powstać w kraju, który
        dysponuje najniższym kapitałem społecznym w Europie, w którym narodowym sportem
        jest brak zaufania i dystans wobec drugiego człowieka ?

• pepsic Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 16.01.14, 17:45
          Już spieszę z odpowiedzią. To nie są prywatne pieniądze pana Owsiaka, bo uzyskane ze zbiórki publicznej, na dodatek masowo wspieranej przez liczne instytucje publiczne. Zatem darczyńca, czyli społeczeństwo ma prawo zapytać o ich rozliczenie za pośrednictwem dziennikarzy i oczekiwać na rzetelne i merytoryczne wyjaśnienie, a nie oglądać człowieka biegającego, jak błazen po stole wykrzykującego "gdzie jest słoik" rodzącego w tej sytuacji obawy o stan zdrowia tenże osobnika. Tym bardziej, że finanse WOŚP budzą u niektórych dziennikarzy, a także blogerów kontrowersje.
          • sztudent1 Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 16.01.14, 19:33
            pepsic napisała:

> Już spieszę z odpowiedzią. To nie są prywatne pieniądze pana Owsiaka, bo uzyska
            > ne ze zbiórki publicznej, na dodatek masowo wspieranej przez liczne instytucj
            > e publiczne. Zatem darczyńca, czyli społeczeństwo ma prawo zapytać o ich rozli
            > czenie za pośrednictwem dziennikarzy i oczekiwać na rzetelne i merytoryczne wyj
            > aśnienie, a nie oglądać człowieka biegającego, jak błazen po stole wykrzykujące
            > go "gdzie jest słoik" rodzącego w tej sytuacji obawy o stan zdrowia tenże osobn
            > ika. Tym bardziej, że finanse WOŚP budzą u niektórych dziennikarzy, a także bl
            > ogerów kontrowersje.

Oczywiście piździackie dziennikarzyny mają prawo do wszystkiego, bo podobnie jak Jarozbaw nie uznają instytucji tego Państwa. Nie uznają audytów przeprowadzanych przez niezależnych biegłych rewidentów zrzeszonych w Krajowej Izbie Biegłych Rewidentów, które to audyty są obowiązkowe dla OPP tej wielkości co WOŚP:
            poradnik.ngo.pl/x/425034
            Oczywiście piździactwo wie lepiej, nie zna się na finansach, a audyty niezależnych biegłych rewidentów ich nie interesują. Oni wiedzom swoje, oni wenszom, oni pytajom...
            • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 16.01.14, 20:36
              Kultura wypowiedzi godna "sztudenta"...
          • grek.grek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 17.01.14, 15:05
            wiesz, ja myślę, że dzieciakom [i dorosłym], którzy korzystają ze sprzętu zakupionego przez WOŚP, jest wszystko jedno, czy Orkiestra miała wsparcie publiczne i czyje :]

z tego co się orientuję, to WOŚP rozlicza się sumiennie z każdego grosza, na swojej stronie internetowej.

jakby jakiś dziennikarz albo bloger coś znalazł w tych sprawozdaniach, jakieś nieścisłości, i je pokazał palcem - wtedy bym rozumiał tę krytykę i naskok. jest zaś tak, że nikt niczego nie znalazł, ale mimo to WOŚP jest poddawana krytyce, w której prym wiodą insynuacje.

[btw, jesli ktoś coś ma, to powinien pójśc z tym do prokuratury; w weekend słyszałem wypowiedzi przedstawicieli kilku organizacji doglądających transparentności takich zbiórek pieniędzy i w ogóle funkcjonowania fundacji charaktatywnych i wszyscy potwierdzali, że WOŚP jest idealnie czysta, nie ma żadnych podejrzeń o nieprawidłowości. swoją drogą, trochę mnie razi, że w krytyce przodują środowiska, którym nie przeszkadza, że pieniądze swego czasu zbierane na ratowanie Stoczni - znikły jak kamfora :)]

moim skromnym zdaniem, Owsiak choćby na uszach stanął, to nie zadowoli drugiej strony, bo nie o to chodzi, by króliczka złapać, ale o to by gonić go :] WOŚP pokazuje, że bez Kościoła i rozmodlonych posłów prawicowych oraz zawodowych patriotów : kiboli i narodowców - mozna zrobic coś niezwykle dobrego. to kolejna odsłona zderzenia kultur w Polsce. szkoda, że akurat ta akcja nie została obdarzona immunitetem.

facet stracił nerwy. też uważam, że nie powinien ganiać po stole, ale rozumiem jego poirytowanie.

• pepsic Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 18.01.14, 13:19
              Ależ my tu nie rozprawiamy o szczytnym celu WOŚP, który dla każdego jest oczywisty, tylko o przejrzystym rozdziale środków publicznych, których dysponent masowo faworyzowany przez mainstream, media oraz administrację rządową i samorządową na konferencji prasowej strzela focha i zachowuje się, jak rozkapryszona primabalerina.
              Trudno, żeby ktoś na własnej stornie www. informował o jakichkolwiek nieprawidłowościach. Tymczasem dociekliwi dziennikarze oraz internauci piszą o jakich mrówkach, złotych melonach, tudzież przystanku Woodstock, na którym młodzież z dekoderami tvn-u zamiast mózgu tarza sie w błocie pod okiem prorządowych celebrytów. Zatem nie ma co skakać po stole, tylko siąść do niego i spokojnie wyjaśnić nawet najgłupsze, najbardziej nieprawdopodobne zarzuty i nie zasłaniać się chorymi dziećmi.

• grek.grek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 19.01.14, 17:13
                wiesz, jesli zarzut brzmi "Wy, Owsiak kradniecie pieniądze zbierane pod pozorem pomagania dzieciom", to w istocie trudno się do tego odnieść.

gdzie dowody ?
                gdzie konkrety ?
                na co on ma odpowiedzieć ?
                insynuacji nie da się odeprzeć rzeczową polemiką.

mnie tam skakanie w błocie nie przeszkadza :]
                przeszkadzają mi zamaskowani chłopcy, którzy na swoich stronach
                internetowych tworzą listy "żydów i komuchów" i zachęcają by ich nękać.
                przeszkadza mi ich nawoływanie do fizycznej agresji, przeszkadza
                mi kiedy kopią z półobrotu kobietę w plecy, przeszkadza mi kiedy plują
                na dziewczyny, przeszkadza mi kiedy krzyczą "pedały do gazu".
                przeszkadza mi, kiedy 10 sterydów musi się zebrać w kupę, żeby się
                odważyć pobić jednego "pedała" albo "żyda". przeszkadzają mi głupcy
                z biało-czerwonymi flagami, którzy palą Tęczę. przeszkadzają mi bardziej
                niż pan Trynkiewicz.
                • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 19.01.14, 18:19
                  Ojej, a czy Szanowny Pan sam sobie nie przeszkadza czasami...
                • pepsic Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 19.01.14, 19:23
                  W takim razie tylko czekać na argumenty Matki Kurka. To taki bloger, który w odpowiedzi na zapytanie o rachunki i faktury otrzymał pozew sądowy od Owsiaka, mimo że w statucie fundacji WOŚP, jak wół stoi:
                  "Posiadanie przez organizację statusu organizacji pożytku publicznego nakłada na nią obowiązki sprawozdawczości, aby wszyscy zainteresowani mogli uzyskać informacje, na co wydane zostały pieniądze przekazywane przez darczyńców".
                  Coś pan Owsiak nerwowy sie robi.

Ps. Nie bardzo widzę związek z prawicą, o czym wspominasz w poprzednim poście, teraz o chuliganach. Z całym szacunkiem, ale jak to kiedyś Siostra napisała: a u was Murzynów biją?
                  • grek.grek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 20.01.14, 13:12
                    niespecjalnie chce mi się wierzyć w to, że samo pytanie ktoś dostał
                    pozew. musiało być coś "dosypane" do tych pytań.

napisałaś :
                    "Tymczasem dociekliwi dziennikarze i internauci piszą o jakich mrówkach, złotych melonach, tudzież Przystanku Woodstock, na którym młodziez z dekoderami tvn-u zamiast mózgu tarza się w błocie pod okiem prorządowych celebrytów"

1. jesli ktoś ma dowody przestępstwa i nie idzie z tym do prokuratury, to sam swoje "odkrycia" dezawuuje i odbiera im choćby cień wiarygodności. przestaje uprawiać walkę o uczciwość, a zaczyna po prostu bić pianę, a mowiąc po ludzku : zadymę robi.

2. jednak wyraziłaś dośc jednoznaczną opinię o uczestnikach Woodstocku :]

chciałem to jakoś skomentować, a cóż można innego napisać poza próbą
                    zwrócenia Twojej uwagi na to, że o ile Woodstock może estetycznie nie
                    odpowiadać Twoim gustom, to on i jego uczestnicy są problemem daleko
                    mniejszym od faszystowskich bojówek z kamieniami w rękach, które chętnie
                    rozbiją głowę każdemu, kto myśli inaczej, mówi inaczej, wygląda inaczej i
                    miał wuja stryja pradziadka z matki strony wacka szwagra psa kuzyna... w
                    PZPR.

jesli pachnie to "murzynami", to już trudno. biorę to na klatę :]
                    jakkolwiek, nie postrzegam błotnych kąpieli jako problemu, więc podłoże do
                    "a u was murzynów biją" jest siłą rzeczy jakieś takie wątłe.

• pepsic Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 20.01.14, 18:50
                      Greku, tym razem to ja nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi. WOŚP jest organizatorem festiwalu Woodstock, zatem ściśle wiąże się z Owsiakiem i jego działalnością, tudzież finansami. Dlaczego nie miałam wyrazić opinii? Nota bene nie chodzi li tylko o estetykę, lecz podlizywanie sie rządzącym. Eh, gdzie te czasy, kiedy młodzież się buntowała.

Ps. Pan Matka Kurka na swoim blogu sporo merytorycznej uwagi poświęca temu zagadnieniu. Coś czuję, że nie tematu odpuści.
                      • grek.grek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 21.01.14, 14:00
                        1. wedle danych potwierdzanych przez odpowiednie ministerstwa : 92 % srodków z WOSP idzie na zakup sprzętu medycznego

2. na oficjalnej stronie WOŚP - o Przystanku Woodstock napisane jest, że "Pieniądze dzięki którym organizowany jest Przystanek Woodstock, pozyskiwane są dzięki sponsorom i środkom środkom uzyskanym w ciągu całego roku. Oznacza to, że środki zebrane w ramach styczniowej kwesty są w całości przeznaczane na realizację tematu Finału, czyli zakup sprzętu medycznego".

a zatem, wg mnie - znaczyłoby to tyle, że WOŚP jest organizatorem, ale pieniędzy na Przystanek nie bierze z puli ogólnej, tylko ze specjalnego funduszu, na którym wpłacają chętni sponsorzy.

z tego, co wiem, to na PW odbywają się panele dyskusyjne. młodzież może skrytykować albo polemizować z zaproszonymi politykami.

wiesz, Jarocin przed laty spotykał się dokładnie z taką samą krytyką, jaką Ty wyrażasz wobec Przystanku :] ortodoksyjni punkowcy nie jeździli tam, bo dla nich był to komercyjny badziew, na dodatek : organizowany i nadzorowany cichcem przez komuchów, którzy w ten sposób kanalizowali w bezpiecznej formule młodzieżowe nastroje kontestacyjne :] szczytem buntu kiedyś było odmawianie pracy, picie jabola i głośne puszczanie bąków ;] Punkowcy tak własnie "olewali system". przyznam Ci się, że wolę te dzisiejsze formy działania : dyskusję i polemikę zamiast gestów i znakow.
                        • pepsic Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 21.01.14, 21:33
                          Wąpliwości Matki Kurka odnoszą się częściowo do Twoich tez postawionych w postach.

Panele dyskusyjne? Niech zgadnę, z politykami jednej opcji i dziennikarzami na ich pasku?

Reasumując: nadal nie rozumiem faworyzowania Pana Owsiaka, którego postawa ideologiczno-polityczna budzi kontrowersje, tym bardziej, że istnieją inne cenne inicjatywy i organizacje.
                          • grek.grek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 22.01.14, 16:38
                            inne opcje nie chcą tam przyjechać :]
                            wybierają inne miejsca skupienia i inną publiczność.

społecznicy są zawsze w cenie.
                            Owsiak organizuje największą akcję, o największym oddźwięku, także
                            wśród Polakow zagranicą, jest medialny, dociera do młodzieży - ja bym
                            postawił na to, że on sam się "faworyzuje" w ten sposób :]

• mur-grabia Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 22.01.14, 19:54
                              grek.grek napisał:

> Owsiak organizuje największą akcję, o największym oddźwięku, także
                              > wśród Polakow zagranicą,

Osiak to najskuteczniejszy poborca podatkowy . W jeden dzień zebrać z rynku tyle kasy ...

Wyszedł poza granice , bo w Polsce zrobiło mu się duszno ... coraz więc dusz zorientowało się co on robi , jak żyje z tych datków ( zarobki 3 X średnia krajowa ok 14.000 zł/m-c) a takich pracowników jest wielu bardzo wielu w fundacji
                              • emma-50 Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 23.01.14, 19:06
                                mur-grabia napisał:

> Osiak to najskuteczniejszy poborca podatkowy . W jeden dzień zebrać z rynku tyle kasy ...
                                > Wyszedł poza granice , bo w Polsce zrobiło mu się duszno ...

A ty ały skarłowaciały polaczek jesteś....
                            • pepsic Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 24.01.14, 19:58
                              Oddźwięk zawdzięcza darmowemu i szerokiemu dostępowi do pasm telewizyjnych, a faworyzowany jest dzięki układowi medialno-politycznemu.
                              • obraza.uczuc.religijnych Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 28.01.14, 08:59
                                Czyli w latach 2006 i 2007 był w układzie medialno-politycznym z PiSem.
                                • pepsic Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 28.01.14, 19:29
                                  Jak widać, nawet PiS, którym straszy się dzieci nie dał rady układowi.
    • sztudent1 Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 15.01.14, 19:38
      august.b-w napisał:
      > Od dwóch dni mam telewizor.

To dziwne, kłamco i krętaczu, bo już w 2004 r. pisałeś:
      >Jako wzorowy telewidz abonament opłacam od zawsze za rok z góry
      forum.gazeta.pl/forum/w,14,10507656,14431885,SZANOWAC_WIDZOW_PRZEDE_WSZYSTKIM_.html
      Pisowska obrzydliwa mentalność i żenada.
      • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 15.01.14, 19:55
        No i przez kolejne siedem lat nie miałem telewizora...
        • sztudent1 Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 16.01.14, 12:19
          august.b-w napisał:

> No i przez kolejne siedem lat nie miałem telewizora...

WOŚP działa od 1993 roku, więc nie rżnij głupa, albo idź leczyć demencje starczą .
          • grek.grek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 16.01.14, 14:26
            weź tę deklarację na poważnie, wtedy dopiero robi się śmiesznie :]
        • pani_lovett Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 16.01.14, 15:27
          august.b-w napisał:

> No i przez kolejne siedem lat nie miałem telewizora...

A ten Teatr Telewizji, cośmy o nim dyskutowali rok czy dwa lata temu, to pewnie u sąsiadki oglądałeś? Przez jej dziurkę od klucza? ;)
          • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 16.01.14, 20:35
            Tak, prawie, czasami bywam u znajomych lub rodziny i coś oglądam...
            • pani_lovett Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 16.01.14, 21:12
              :)
    • enter123 Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 17.01.14, 16:26
      august.b-w napisał:

> Zapytałem kilka mądrzejszych ode mnie i bardzo wykształconych znajomych kto to jest ten pan w czerwonych spodniach, ale nikt nie wiedział

Hahahaaha, z pewnością nie trudno znaleźć kogoś mądrzejszego od ciebie, ale jeśli bardzo wykształceni twoi znajomi nie wiedzą, kto to jest Owsiak, to zakładam, że ty skończyłeś podstawówkę, a ci baaaaardzo wykształceni pokończyli co najwyżej zawodówki, pracują na budowach lub żyją w kanałach, odcięci od rzeczywistości w okresie ostatnich 20 lat.

Jak to ktoś napisał: chciałeś dowalić, to miej odwagę dowalić, nie będziesz ani pierwszy, ani ostatni, ale nie rżnij głupa...

• mur-grabia Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 19.01.14, 18:29
        enter123 napisał:

> Jak to ktoś napisał: chciałeś dowalić, to miej odwagę dowalić, nie będziesz ani
        > pierwszy, ani ostatni, ale nie rżnij głupa...

za 14000 brutto na miesiąc przez cały rok + żona drugie tyle
        i to z datków ciemnogrodu ...

to i ja będę głupa rżną ...
        • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 19.01.14, 19:54
          "Nie chcem, ale muszem" zacytować fragment artykułu Pani Dominiki Wielowieyskiej z sobotniego wydania najlepszego, moim zdaniem, europejskiego dziennika satyrycznego czyli "Gazety Wyborczej":

"<<Wprost>> wypomniał, że Fundacja ma drogi samochód terenowy. Ale Owsiak i jego ludzie sporo jeżdżą w teren."

Genialne...
        • enter123 Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 19.01.14, 21:27
          No to jak już się przedstawiłeś, to może sobie głupie poczytasz to:
          A jaki jest zarobek samego Owsiaka? Zarząd Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy: Jerzy Owsiak, jego żona Lidia Niedźwiedzka-Owsiak oraz dr Bohdan Maruszewski zarabia niespełna 150 tys. zł rocznie, czyli 4136 zł na osobę miesięcznie

www.fakt.pl/Zarobki-Jerzego-Owsiaka-to-nie-kokosy,artykuly,195266,1.html
          • mur-grabia Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 19.01.14, 21:33
            Żona Owsiaka zarabia w Wielkiej Orkiestrze 12 tysięcy złotych miesięcznie

- W Fundacji, żeby było jasne, ludzie nie zarabiają więcej niż trzykrotność przeciętnej pensji w Polsce, czyli maksymalnie 3 x 3,8 tys. zł brutto - zdradził Owsiak.

A więc pracownicy Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, żyjący z wpłat Polaków, mogą dostawać nawet 11 tys. zł brutto.

niezalezna.pl/50803-zona-owsiaka-zarabia-w-wielkiej-orkiestrze-12-tysiecy-zlotych-miesiecznie
            • enter123 Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 19.01.14, 21:56
              Niezależna.pl to u nie w ubikacji wisi. Jeszcze mi coś z Terlikowskiego albo Karnowskich zacytuj... :)
              • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 19.01.14, 22:32
                enter123 napisał:

> Niezależna.pl to u nie w ubikacji wisi. Jeszcze mi coś z Terlikowskiego albo Ka
                > rnowskich zacytuj... :)

Nerwy puszczają czy kultury i argumentów brak?
              • mur-grabia Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 19.01.14, 22:59
                enter123 napisał:

> Niezależna.pl to u nie w ubikacji wisi.
                > Jeszcze mi coś z Terlikowskiego albo Karnowskich zacytuj... :)

a ty wiesz co to jest ta ubikacja
                przecież u ciebie jest tylko wygódka i ...internet

PRAWDA jednak zabolała ...
                • enter123 Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 20.01.14, 19:19
                  mur-grabia napisał:

>
                  > PRAWDA jednak zabolała ...

Ta "PRAWDA" zabolała mnie tak samo, jak "PRAWDA", ile to miał Turski % we krwi, kiedy Panoramę prowadził. Kto szmatławcem wojuje, od szmatławca ginie...
          • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 19.01.14, 22:36
            enter123 napisał:

> No to jak już się przedstawiłeś, to może sobie głupie poczytasz to:"

Wolę to:

"- Jestem pacyfistą, ale mogę teraz z "baśki" przyłożyć. Niech tylko Wałęsa wskaże komu - powiedział Jerzy Owsiak podczas oficjalnej konferencji prasowej dot. tegorocznego Przystanku Woodstock."
            • grek.grek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 20.01.14, 13:49
              no to mamy przyczynę całego zamieszania :]

Owsiak to złodziej i przekrętas, bo chciał z "baśki" bić :]

sąsiad podpadł, więc zamiast wyjśc z nim na solo - rozpowiadam po
              okolicy, że jego piękna i wykształcona zona, to "ku..rwa", co sie puszcza
              w parku - tak to wyglądało w tym roku w wykonaniu tych, którzy czuli, że
              to im Owsiak chętnie by z "baśki" załadował.

jak to mówią, uderz "baśką", a nożyce zaskrzeczą :]
              • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 20.01.14, 16:47
                grek.grek napisał:

> no to mamy przyczynę całego zamieszania :]
                >
                > Owsiak to złodziej i przekrętas, bo chciał z "baśki" bić :]
                >
                > sąsiad podpadł, więc zamiast wyjśc z nim na solo - rozpowiadam po
                > okolicy, że jego piękna i wykształcona zona, to "ku..rwa", co sie puszcza
                > w parku - tak to wyglądało w tym roku w wykonaniu tych, którzy czuli, że
                > to im Owsiak chętnie by z "baśki" załadował.
                >
                > jak to mówią, uderz "baśką", a nożyce zaskrzeczą :]

Kobieto, wyluzuj...
                • grek.grek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 20.01.14, 17:50
                  chyba z "baśki" ktoś cię gwizdnął.

az ci się homoseksualizm przypomniał.
                  od swojej natury nie uciekniesz.
                  • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 20.01.14, 17:57
                    grek.grek napisał:

> chyba z "baśki" ktoś cię gwizdnął.
                    >
                    > az ci się homoseksualizm przypomniał.
                    > od swojej natury nie uciekniesz.

Kultura wypowiedzi odwrotnie proporcjonalna do zakompleksienia.
                    A swoją drogą takie celne trafienie czasami bardziej cieszy niż szóstka w totku...
                    • grek.grek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 21.01.14, 13:41
                      kultura i sztuka nawet.
                      jak się widzi taką sztukę jak ty, to trudno zachować kulturę.
          • grek.grek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 20.01.14, 13:26
            ciekawe, że te nadęte jak królik afrykański gazetki oburzają się, że Owsiak nie chodzi bosy, nie mieszka w lepiance i nie je korzonków na obiad, ALE nie przeszkadza im że polscy biskupi i inni księża rozbijają się limuzynami, mieszkają w pałacach i traktują wiernych jak dojną krowę :]

Owsiak pracuje dla wspólnego dobra.
            WOŚP zasila szpitale licznym sprzętem medycznym, który ratuje ludziom życie.

co dla dobra ludzi robi Kościół Katolicki i biskupi ?
            może ktoś wymienić JEDNĄ pożyteczną rzecz, która by usprawiedliwiała to, że
            z datków wiernych żyją i zachowują się jak panowie feudalni ?

i kto tu , krucafaks, ślubował ubóstwo ? :]

• august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 20.01.14, 13:53
              grek.grek napisał:

> ciekawe, że te nadęte jak królik afrykański gazetki oburzają się, że Owsiak nie
              > chodzi bosy, nie mieszka w lepiance i nie je korzonków na obiad, ALE nie przes
              > zkadza im że polscy biskupi i inni księża rozbijają się limuzynami, mieszkają w
              > pałacach i traktują wiernych jak dojną krowę :]
              >
              > Owsiak pracuje dla wspólnego dobra.
              > WOŚP zasila szpitale licznym sprzętem medycznym, który ratuje ludziom życie.
              >
              > co dla dobra ludzi robi Kościół Katolicki i biskupi ?
              > może ktoś wymienić JEDNĄ pożyteczną rzecz, która by usprawiedliwiała to, że
              > z datków wiernych żyją i zachowują się jak panowie feudalni ?
              >
              > i kto tu , krucafaks, ślubował ubóstwo ? :]

AMEN i kropka (nad i)
            • pepsic Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 20.01.14, 18:34
              te nadęte jak królik afrykański gazetki oburzają się, że Owsiak nie chodzi bosy, nie mieszka w lepiance i nie je korzonków na obiad,
              Tyle, że zarobki szanownej współmałżonki Lidii, członka zarządu wynoszące co miesiąc
              12 000 zł brutto, tudzież prezesa Jerzego Owsiaka w granicach kilka tysięcy zł podała gazeta wyborcza, której niezawodna aktywistka A. Kublik przeprowadziła rozmowę z szefem WOŚP. Portal niezależna.pl tylko cytował słowa pana Owsiaka.

Swoją drogą, jak na filantropa całkiem niezły wynik:)

• emma-50 Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 20.01.14, 21:04
                pepsic napisała:
                > Swoją drogą, jak na filantropa całkiem niezły wynik:)
                >
                A czytałaś, jak filantropijny potrafi być Caritas? Tam pensje pewnie niższe.... :)
                www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/caritas-dostal-dom-i-odsprzedal-za-bezcen-wiceszfowej,124854.html
                • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 21.01.14, 08:49
                  Nie ma się co licytować. Złoty melon wymiata...
                  • scoutek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 21.01.14, 13:56
                    dla równowagi do poczytania, to Stankiewicz wymiata
                    ale nie tylko ona
                • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 21.01.14, 20:50
                  Inaczej mówiąc mrówka cała na chińskim ręczniku wydoi złoty melon...

www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=newssearch&cd=1&cad=rja&ved=0CCkQqQIoADAA&url=http%3A%2F%2Fwiadomosci.onet.pl%2Fkraj%2Fniezalezna-pl-owsiak-kupil-115-metrowe-mieszkanie-na-luksusowym-osiedlu%2Fk70f3&ei=lM7eUqfbHMmU4ATio4CwDA&usg=AFQjCNFkppJFBpZHeZulSnzMrD0i86Q5tw
                  • pepsic Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 21.01.14, 21:37
                    August.b-w napisał

Dziwne, dopiero co wykrzykiwał, że mieszka w bloku.
                    ??
                    • victor.von.frankenstein Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 22.01.14, 17:18
                      przecież apartamentowiec to też blok, a że mieszkanie warte tyle co willa z ogrodem to już są nieistotne szczegóły :)
              • grek.grek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 21.01.14, 13:47
                czy jest napisane, za co są te pieniądze ?

wiesz, jak ja widzę niektórych poslów w Sejmie, ktorzy co miesiąc dostają coś ponad 10
                tys., to mam znacznie większe poczucie marnotrawstwa :]

ja nie mam nic przeciwko, kiedy ktoś zarabia godziwie za dobrą pracę.
                czy 12 tys. to w sam raz czy za dużo - nie mam pojęcia, nie wiem co ta pani
                robi i czy jest to warte tej sumy.
                wszelako, zdaję sobie sprawę z tego, że WOŚP to spore przedsięwzięcie, trzeba się nieźle
                natachać, żeby to działało i oni się tym zajmują okrągły rok cały.

btw, według danych, które podano do publicznej wiadomości i potwierdzono -
                92 albo 93 % wpływów do WOŚP jest przeznaczanych na zakup sprzętu medycznego.
                pozostaje zatem 8 % na obsługę tej całej akcji plus zarobki ludzkie.
                wg mnie, nie są to kwoty przesadne.

• scoutek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 21.01.14, 13:57
                  grek.grek napisał:
                  > wg mnie, nie są to kwoty przesadne.

a nawet - w ocenie księgowej, z którą rozmawiałam - minimalne
                  • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 21.01.14, 20:52
                    Inaczej mówiąc mrówka cała na chińskim ręczniku wydoi złoty melon...

www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=newssearch&cd=1&cad=rja&ved=0CCkQqQIoADAA&url=http%3A%2F%2Fwiadomosci.onet.pl%2Fkraj%2Fniezalezna-pl-owsiak-kupil-115-metrowe-mieszkanie-na-luksusowym-osiedlu%2Fk70f3&ei=lM7eUqfbHMmU4ATio4CwDA&usg=AFQjCNFkppJFBpZHeZulSnzMrD0i86Q5tw
                • pepsic Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 21.01.14, 21:05
                  Niech sobie Owsiak zarabia ile chce, niech mu darczyńcy płacą za 25 godzin na dobę, tylko umówmy się, niech nie robi wody z mózgu, że działa charytatywnie.

Ps. He, he, ja nawet wyżej, ponad sejm sięgam:)
                  • grek.grek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 22.01.14, 16:41
                    niech nie robi.
                    a druga strona, niech mu nie imputuje, że on jakieś cięzkie fortuny zbija na
                    WOŚP i że cała ona jest przykrywką pod którą Owsiak buduje pałac w Dubaju :]
                    • pepsic Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 24.01.14, 19:55
                      Matkę Kurka (sorry, ze się tak uczepiłam) trudno posądzać o sympatie prawicowe, a już w szczególności do PiS.
                      • scoutek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 25.01.14, 10:45

pepsic napisała:

> Matkę Kurka (sorry, ze się tak uczepiłam) trudno posądzać o sympatie prawicowe,
                        > a już w szczególności do PiS.

to chyba nie zauważyłaś zmiany w poglądach Matki Kurki
                        • pepsic Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 25.01.14, 11:47
                          Przed paru laty pluł anty pisowskim jadem, teraz przejrzał na oczy (lepiej późno, niż wcale), ale nadal nazywa prezesa PiS nie inaczej, jak Kaczor. Dobre i to, choć dość kuriozalny wyraz sympatii. Swoja drogą, jak tylko przeczyta "Resortowe dzieci" zapała doń bezgraniczną miłością;)
                          • scoutek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 25.01.14, 12:41
                            a jednak zauważyłaś zmianę

i nie wiem czy przejrzał, właśnie mam wrażenie, że go oślepił geniusz wielkiego stratega
                            • pepsic Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 25.01.14, 13:33
                              A może prawdę dostrzegł i zachowuje sie uczciwie wbrew sympatiom?
                              • scoutek Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 25.01.14, 15:20
                                hahahahahahaha
                                prawdę :)))))))))))))
    • victor.von.frankenstein Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 23.01.14, 10:57
      Na Zachodzie prowadzeniem fundacji charytatywnych zajmują się bogacze, tacy którzy nie muszą zatrudniać w nich własnych żon, żeby sobie mogły dorobić.
      • emma-50 Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 23.01.14, 19:10
        Chyba znasz Zachód tylko z opowieści w niezależna.pl....
        • mur-grabia Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 23.01.14, 22:12
          emma-50 napisała:

> Chyba znasz Zachód tylko z opowieści w niezależna.pl....

a ty emma-50 znasz fiordy norweskie z wokandy cmentarnej ... i wycieczki rowerowej z Owsiakiem
          • emma-50 Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 24.01.14, 16:45
            mur-grabia napisał:

> a ty emma-50 znasz fiordy norweskie z wokandy cmentarnej ... i wycieczk
            > i rowerowej z Owsiakiem

Aleś mi dowalił... :)))))))))))))) Co głupi nie doczyta, to sobie dopowie...
            • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 24.01.14, 17:49
              emma-50 napisała:

"Aleś mi dowalił... :)))))))))))))) Co głupi nie doczyta, to sobie dopowie..."

Poziom polemiki godny guru w czerwonych gaciach...

• mur-grabia Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 25.01.14, 20:04
              emma-50 napisała:

> mur-grabia napisał:
              >
              > > a ty emma-50 znasz fiordy norweskie z wokandy cmentarnej ...
              > > i wycieczki rowerowej z Owsiakiem
              >
              > Aleś mi dowalił... :)))))))))))))) Co głupi nie doczyta, to sobie dopowie...

Nie było moją intencja komukolwiek dowalać ... bo chore osoby takie jak Ty trzeba leczyć.... najlepiej w zamknięciu, bo koszty są niskie, a wyzdrowienie pewne ...
              • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 25.01.14, 20:58
                Paranoidalną obsesję na punkcie guru w czerwonych gaciach raczej trudno uleczyć autoterapią. Potrzebna jest raczej terapia szokowa...
                • anmanika Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 27.01.14, 09:39
                  august masz rację, twoją obsesję na temat czerwonych spodni trudno będzie leczyć...
                  • august.b-w Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 27.01.14, 14:51
                    kolejna anmaniaczka...
                    • anmanika Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 28.01.14, 08:18
                      Kolejna obsesja? Coraz trudniejszy przypadek do leczenia...
    • misiania Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 30.01.14, 09:47
      Setka moja :)
      • misiania Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 31.01.14, 17:54
        Teraz :)
        • mur-grabia Re: Człowiek w czerwonych spodniach szuka słoika 01.02.14, 22:37
          to o to wam chodzi... . czyje kogo ...
          otwarcie na nową setkę
          • gazetaklamst tam słoik,on ma ręczniki Louis Vuitton w łazience 04.02.14, 22:51
            widać w filmiku z jego mieszkania :) ponad to ma ogromną kolekcja sztuki nowoczesnej... na pewno dużo kosztowała. Dobrze, że zbiera na szpitale ale mogłby mniej obnosić się z kasą. (Land rovery, Louis Vuitton w kibelku, dizajnerskie (b.drogie) wyposażenie "skromnego" apartamentu w najdroższej części Warszawy :) Trochę jest jak taki Ruski-nowobogacki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka