Dodaj do ulubionych

Marcin Pawłowski - dziś w TVN

IP: *.agh.edu.pl 16.08.04, 19:02
Bardzo źle wyglądał, mocno wychódł.

Marcin walcz!!!
I wygraj z chorobą, tego Ci życzę.
Obserwuj wątek
    • Gość: frutiss Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 19:10
      A moze wychudł debilu???
      • Gość: frutis Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.agh.edu.pl 16.08.04, 19:15
        > A moze wychudł debilu???
        skąd w ludziach tyle chamstwa, czasem się zastanawiam...
        • Gość: mar Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 19:29
          w Polsce chamstwo jest dziedziczne, on to ma w genach (dlatego mimo wysiłków -
          nie da się u nas zlikwidować chamstwa metodami wychowawczymi)
    • Gość: tekisk do " frutisa " IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.08.04, 21:19
      ty , to potrafisz człowieka podnieść na duchu .
      • the_dzidka Re: do " frutisa " 16.08.04, 22:31
        Gość portalu: tekisk napisał(a):

> ty , to potrafisz człowieka podnieść na duchu .

Czego chcesz od faceta?
        • el_la Re: do " frutisa " 17.08.04, 09:38
          Ja miałam to samo wrażenie ;)
          pewnie mówi do żony - biedactwo, jaka ty się robisz brzydka, stara, głupia i
          gruba, ale nie przejmuj się masz mnie !!
          a tak na marginesie - czy uważasz, że w poście frutisa NAPRAWDĘ zawarte były
          słowa otuchy dla Pawłowskiego ?
          • Gość: mika Re: Pawłowski IP: *.chello.pl 17.08.04, 12:23
            Z całym szacunkiem do jego choroby, ale będąc obiektywnym widzem, uważam, że
            prezenter w takim stanie nie powinien prowadzić wiadomości, po prostu
            przeraźliwie wygląda, jak śmierć dosłownie, to są media, głowny dziennik
            oglądany przez miliony Polaków, którzy patrząc na chorego ciężko człowieka nie
            słuchają co przekazuje, za dużą uwagę skupiają na nim samym i łapią się za
            głowę jak to on strasznie wygląda...nie powinno tak być.
            Prezenter po prostu musi być medialny, nie powinien wywoływać w widzach tego
            typu emocji, a Pawłowski wygląda już tak jakby był w hospicjum.
            • Gość: bleri Re: Pawłowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 12:35
              Zgadzam sie z mika. Chorych ludzi nie powinno byc w mediach, w ogole nigdzie
              nie powinni wychodzic. Na ekranach chce ogladac tylko pieknych, rzeskich i
              mlodych. Zadnych tam wychudzonych z jak to zgrabnie mika okreslila hospicjum.
              No bo jak to tak, ze on jest chory i smie pracowac i zyc normalnie, niech
              siedzi w domu jak mu fizys podupadl. Prawda, mika?
              Nie wiem do cholery, dokad ten kraj zmierza, w knajpach selekcjonerzy, jak nie
              jestes trendy to siedz w domu, jak jestes chory, siedz w domu. Wyeliminujmy tez
              z zycia spolecznego brodatych i wasatych, bo to takie niehigieniczne, pewnie
              zarazki tylko przenosza. I blondynki tez, bo moze glupota przenosi sie droga
              kropelkowa. Mika, jak u Ciebie z fryzura ?
              • Gość: mika Re: Pawłowski IP: *.chello.pl 17.08.04, 12:41
                skąd u ciebie ten jad??? nie zrozumiałaś mnie kompletnie, telewizja to
                telewizja - MUSI być medialna czy ty tego chcesz czy nie, dla mnie to proste i
                zrozumiałe, czy wolisz oglądać przystojnego prowadzącego czy np. chorego na
                AIDS zniszczonego chorobą?
                • Gość: bleri Re: Pawłowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 12:53
                  Mika, z calym szacunkiem, ale chorzy ludzie maja prawo zyc normalnie. Jezeli Ty
                  patrzac na prowadzacego Fakty Marcina Pawlowskiego myslisz tylko o jego
                  chorobie, a nie skupiasz sie na tresci, jak raczylas napisac wczesniej, to czy
                  to zle swiadczy o Pawlowskim czy o Tobie?
                  Pawlowski jest dziennikarzem telewizji komercyjnej, nie masz najmniejszego
                  argumentu na 'nie' za jego odejsciem z wizji, bo magiczne haslo 'place
                  abonament' w tym wypadku nie ma racji bytu. Prosze, daruj mi odpowiedzi na
                  pytania czy 'wole ogladac przystojnego prowadzacego' od nazwe to
                  eufemistycznie 'innego', bo jest ono ponizej wszelkiej krytyki. Wlaczam Fakty o
                  19 po to, zeby zobaczyc podsumowanie wiadomosci danego dnia, a nie zeby
                  ekscytowac sie wygladem prowadzacego. Jezeli praca daje Pawlowskiemu sile do
                  walki to NIKT nie ma prawa mu tego odbierac.
                  • Gość: olaw Re: Pawłowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 13:04
                    zgadzam sie z Mika! A gdyby rzecz miała się w radiu? Założmy, że świetny
                    radiowiec jest ciężko chory i powoli traci głos. Czy nadal mamy go słuchać mimo
                    że coraz mniej go rozumiemy i brzmi on fatalnie?
                    Ciężka choroba to tragedia, także dlatego że często traci się możliwość
                    wykonywania swojej pracy. Jak komuś urwało ręce, to nie może już pracować przy
                    taśmie produkcyjnej w fabryce. W pracy prezentera telewizyjnego wygląd i
                    prezencja to podstawowa sprawa. Wystarczy poczytać to forum, jak wszyscy
                    czepiają się najdrobniejszych rzeczy u prowadzących programy. Wtedy ludzi nie
                    rześkich, nie młodych, brodatych i wąsatych (patrz wpis bleriego) atakuje się
                    bez żenady.
                    Sprawa jest ciężka, bo dotyczy znanego i lubianego prezentera. Gdyby w ZUS-ie,
                    czy na Poczcie obsługiwała was ciężko chora osoba (nie tak sprawnie, jak
                    zdrowa) czy też byście stali po tej stronie, co w tej dyskusji?
                    I na koniec: nie chcę, żeby Marcina Pawłowskiego wysłać do domu, czy do
                    hospicjum. Co więcej skoro praca jest częścią jego terapii - niech pracuje,
                    przygotowuje Fakty, ale nie jestem pewien, czy powinien je prowadzić. Trzymam
                    kciuki za Marcina!!!
                    Odpowiadając na ostatni wpis! Masz racje to telewizja prywatna i nic nam do
                    tego, kogo zatrudnia. Wyrażam tylko swoją opinię. Nikt nie mówi, że Marcin
                    Pawłowski pracuje za nasze pieniądze.
                    • Gość: mika Re: jasne Olaw, zgadzam sie z tobą IP: *.chello.pl 17.08.04, 13:08
                      Nie mogłeś tego lepiej ująć, dzięki!
                    • Gość: Nona Re:Na kolana chamy!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 14:16
                      A czy uważasz, że dla dziennikarza najważniejszy jest wygląd? W jakim my
                      społeczeństwie żyjemy. Po śmierci Miłosza też zaczęli się do niego
                      przypieprzać, dajcie ludziom żyć. Pomimo ciężkiej choroby dostał prawo do
                      samorealizacji, powinniście mu bić brawa. Na kolana chamy!!!!!!!!!!!!!
                    • el_la Re: Pawłowski 17.08.04, 15:08
                      Wiecie co, jest to trochę niesmaczne.
                      Każdy z nas ma swoich ulubionych komentatowrów, ja np. z TVN-u nie lubiłam Lisa
                      za jego gwiazdorstwo, po prostu mnie irytował i nie lubię Pochanke za
                      przerywanie rozmówcom i kretyńskie pytania jakie im zadaje z miną
                      wszechwiedzącą. Panoramę przestałam oglądać po tym jak znikły z niej Czubówna i
                      Łagosz - Turski mnie potwornie irytuje - i nie ma to nic wspólnego z jego
                      profesjonalizmem. Drażni mnie jego tembr głosu, sposób intonacji itp. Po prostu
                      nie lubę go oglądać i wyłączam Panoramę tak samo jak wyłączamtvn podczas rozmów
                      Pochanke z zaproszonymi gośćmi.
                      Lubię natomiast krytykowaną Werner i Pawłowskiego, niezależnie od tego, czy
                      jest łysy czy chudy. I bardzo się cieszę, że wrócił do prowadzenia. I ja nie
                      życzę sobie, żeby zniknął, bo komuś się nie podoba, że chudy.
                      Ostatecznie każdy ma prawo wyboru a programów informacyjnych jest u nas od
                      dostatkiem.
                      Zresztą osoba Pawłowskiego budzi wiele pozytywnych emocji (patrz komentarze do
                      artykułu o awancjie czy zsyłce w tvp - onet.pl).
                      reasumując: jak człowiek czegoś nie lubi to nie ogląda i cześć.
                    • cze67 Re: Pawłowski 17.08.04, 15:11
                      Gość portalu: olaw napisał(a):
                      W pracy prezentera telewizyjnego wygląd i prezencja to podstawowa sprawa.

Kamel na prowadzacego program informacyjny!
                      • Gość: Polska Re: Pawłowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:24
                        Kamel to nawet się ogolić nie umie. Ja myślę, że jego gwiazdorstwo opiera się
                        na tym pedalskim wyglądzie, nie na rozumie. Zestarzeje sie i kariera runie.
                    • Gość: iwka Re: Pawłowski IP: *.wroc.zigzag.pl 19.08.04, 20:32
                      co za argumentacja!
                      Pawłowski to znakomity prezenter i świetnie prowadzi Fakty. Nie zauważyłam żeby
                      był "mniej sprawny" w wykonywaniu swojej pracy. Uważam że przykłady robotnika
                      przy taśmie bez rąk, czy niedołężnej pani w Zusie ,czy na poczcie -powołane
                      przez Olaw są w tej sytuacji nie na miejscu.
                  • Gość: mika Re: Pawłowski IP: *.chello.pl 17.08.04, 13:06
                    Wiesz co, bleri, tyle w tobie emocji, że jakoś trudno mi uwierzyć, po tym co
                    napisałaś, że podchodzisz tak "na zimno" do Faktów prowadzonego przez
                    Pawłowskiego...czyli z tego wnosek, że dla ciebie wszystko jedno kto je
                    prowadzi, tak? Aha i jeszcze jedno - nawet, jeżeli twoje emocje przesłaniają ci
                    oczy, to nie masz prawa mnie obrażać, tylko dlatego, że mam odmienne zdanie.
                    Nie wszyscy muszą sią z tobą zgadzać, moja droga, i zaakceptuj to wreszcie.
                    • Gość: Lapusz Re: Pawłowski IP: *.crowley.pl 17.08.04, 13:57
                      Mika, otóż ma znaczenie kto prowadzi Fakty! Akurat Pawłowski jest świetnym
                      redaktorem, Fakty przygotowuje i prowadzi w pełni profesjonalnie. I tego się
                      wymaga od człowieka, który ma porządnie przygotować obiektywne wiadomości.
                      Pawłowski robi to dobrze i niczego mo nie brakuje. To nie rewia mody, to są
                      profesjonalne wiadomości! Tutaj choroba w niczym nie wadzi. I nie porównuj
                      człowieka bez rąk na taśmie produkcyjnej do człowieka chorego na raka
                      przygotowującego serwisy informacyjne!
                  • Gość: 3x zaburzenie ... IP: *.local.pl / 62.233.183.* 22.08.04, 00:41
                    Przyznaję od razu. Każdy ma prawo do własnego poglądu.
                    Po co jest program informacyjny? By przekazac ludziom wiadomosci.
                    Po co jest prezenter? By odczytac te wiadomosci widzom.
                    Jaki powinien byc prezenter? Przezroczysty, niewidoczny, niesugerujacy zadnych
                    skojarzen.
                    W obecnej sytuacji TVN wykorzystuje nieszczescie dziennikarza, by poruszyc
                    widzow. Jest to niedopuszczalne.
                    Tyle na ten temat.
                • iskax Re: Pawłowski 22.08.04, 02:17
                  wiesz co, w d**** mam media i ta całą medialność. Ten człowiek na naszych
                  oczach gasnie (trzymam kciuki i z całego serca zyczę mu powrotu do zdrowia) a
                  ty mu odbierasz prawo prowadzenia programu.

Wszyscy znamy sytuację Pawłowskiego i wiemy że to nie jest choroba na jego
                  własne zyczenie. To przykry los który może się zdarzyć nawet w twojej rodzinie
                  czego ci nie zyczę. Jeżeli On chce i sprawia mu radość wystepowanie na wizji to
                  przełącz sobie na TVP1 tam zobaczysz MEDIALNEGO Tomka Kamela i ta przykrą
                  Mołek.
                  • tropiciel_blednego_aha Re: Pawłowski 22.08.04, 11:31
                    czytajac niektorych odnosze wrazenie ze chorzy maja chorowac, wycofac sie z zycia i siedziec w domach, szpitalach, hospicjach... koltunizm!! A JP II do hospicium!! On jest poprostu chudy, nic wiecjej...
              • Gość: Nona Re: Pawłowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 14:13
                Ty to jesteś matoł, od blondynów to ty się odchrzań. A że cię do klubu nie
                wpuścili za twarzowe to chyba lepiej. Pawłowski też nic ci nie zawinił nie
                chcesz, oglądaj wiadomości, informacje, dziennik, czytaj gazety, słuchaj radia,
                tylko tam też może się zdarzyć coś nie twarzowego. Takich jak ty to powinni
                odseparować.
            • uasiczka Re: Pawłowski 18.08.04, 10:25
              zgadzam się z tobą
              wczoraj własnie z mężem rozmawialiśmy że on po prosty "straszy"
              bardzo mi go szkoda i mam nadzieję że z tego wyjdzie ale
              wygląda "nieapetycznie" (że uzyję takiego określenia) i chyba przestanę oglądac
              fakty z nim.
            • Gość: iza Re: Pawłowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 16:50
              Najgorsze i najbrzydsze słowa cisną mi się do ust po przeczytaniu tego postu
              miki. Jak trzeba być dennym, żeby takie rzeczy pisać??? Okrucieństwo to czy
              głupota???
            • Gość: aga Re: Pawłowski IP: 212.69.68.* 13.10.04, 16:29
              Mika, a może Ty jesteś zbyt brzydka żeby chodzić po ulicach??
          • Gość: frutis Re: do " frutisa " IP: *.autocom.pl 17.08.04, 14:22
            Tak, nie napisałem: Marcinie ależeś wychódł. Te słowa nie były skierowanie do
            Niego.

Ale: Marcinie, walcz! - to były słowa otuchy!

Tak gwoli wyjaśnienia.
            • Gość: goguś Re: do " frutisa " IP: *.homeip.net / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 19:32
              Frutis wez w koncu slownik i zobacz jak się to pisze poprawnie bo naprawde
              jestes debilem.
    • Gość: Pop Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.star.net.pl 17.08.04, 15:48
      Jesteście żałośni,jak zresztą większość osób wypowiadajcych się na przeróżnych
      forach-Kamel na prowadzącego programy informacyjne,Pawłowski do domu-telewizja
      ma być właśnie prawdziwa a nie medialna,cokolwiek miałoby to znaczyć-jeżeli
      wszyscy myśleliby w ten sposób,to należałoby usunąć także programy w
      stylu "Interwencja" bo przecież tam często pokazuje się chorych,ubogich,a
      takich przecież wielmożne państwo oglądać nie chce-w wypowiedziach osób które
      są za pozostawieniem Pawłowskiego na wizji nie ma jadu,tylko brak akceptacji
      dla głupoty.
    • Gość: reporter Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.chello.pl 17.08.04, 17:24
      Chyba ktoś wreszcie musi to powiedzieć głośno - CHODZI O ESTETYKĘ!

Żal mi Pawłowskiego, że chory a raczej umierający, bo tak właśnie wygląda i nie
      mówcie mi że to bez znaczenia, ale na miłość boską! czy właśnie on musi teraz
      prowadzić Fakty?
      • Gość: gosia Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 18:24
        Nikt do tej pory chyba nie wziął pod uwagę jednej rzeczy - nie "MUSI",
        ale "CHCE", a to jest wielka różnica. A tak poza tym - uważam, że ta dyskusja
        jest w jakiś sposób nieetyczna... papa
        • riki_i Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN 17.08.04, 19:18
          Ależ On gaśnie w oczach! Wygląda dużo gorzej niż 2 tygodnie temu! To jest
          humanitarne, że pozwalamy człowiekowi prawie że umierać na wizji? Jak będzie
          jeździł na wózku, to też z tego wózka powinien jeszcze poprowadzić "Fakty"?

Całym sercem życzę mu zdrowia, ale jak Ktos tu zauważył, praca w tv nie musi
          oznaczać występów na wizji. Czułbym się bardzo podbudowany, gdybym zobaczył
          Jego nazwisko przy materiale filmowym lub w stopce końcowej jako redaktora
          wydania "Faktów". Jednak, gdy oglądam Go w zbliżeniu na żywo nie potrafię
          skupić sie na wiadomościach, myślę tylko o tym, że ten człowiek umiera (wiem,
          co mówię, pamiętam swojego wujka chorego na raka i kolejne etapy jego choroby)
          • Gość: atri Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: 204.52.187.* 20.08.04, 11:36
            Widzę, że jak przy niemal każdym temacie cokolwiek się nie napisze znajdą się
            tłymy krzykaczy walczących pod jakimś sztandarem. Tym razem najgłośniejsi są ci
            którzy wszystko sprowadzić muszą do kultu zdrowia i urody, przeciwnicy
            plastikowych i wyperfumowanych, wielbiciele śmierci i rozkładu w swojej
            prawdziwości itp... Ja włączyłam Pawłowskiego wczoraj po raz pierwszy od
            dłuższego czasu. I byłam autentycznie w szoku. Może dlatego, że taki widok jest
            jeszcze jedną z niewielu poruszających rzeczy. I to jest przykre, jego
            oglądanie naprawdę boli i nie rozumiem radosnych nastrojów tych co taki heroizm
            przyjmują ze spokojem. Wierzę, że dla redaktora Pawłowskiego ma znaczenie, bo
            jest, walczy, oby wygrał z chorobą, ale dla mnie jako widza ważniejsze jest to,
            że nagle w telewizji pojawia się coś czego nasza kultura się dawno wyzbyła,
            szczęśliwie. To ca ja widzę to komunikat w iście średniowiecznym stylu, memento
            mori, i tak kiedyś i tak każdy umrze, patrzcie jakie to realne. Straszne.
            • Gość: 3x Wyłączyłam Fakty IP: *.local.pl / 62.233.183.* 22.08.04, 00:17
              Darze szacunkiem człowieka, który walczy o swoje życie. Rozumiem. Wspieram.
              Szanuje. Mam jednak w ,,otoczeniu'' prawie identyczny problem i wyłaczyłam
              Fakty na jakies kreskówki, bo od prorgamu telewizyjnego oczekuje informacji,
              wylaczenia od problemow zycia codziennego. Oczekuje informacji, a nie kolejnej
              dawki bolu i heoicznego cierpienia. Przepraszam.
              Mnie to nie wzrusza, nie buduje, nie pozwala mi niczego zrozumiec.
          • ewosia Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN 21.08.04, 22:58
            Jak będzie
            > jeździł na wózku, to też z tego wózka powinien jeszcze poprowadzić "Fakty"?
            >

jak miałam wypadek i musiałam jeździć na wózku, to mi w pracy przestawili
            biurko, żeby było łatwiej. I dla mnie było cholernie ważne, żeby traktowali
            mnie normalnie.

Czułbym się bardzo podbudowany, gdybym zobaczył
            > Jego nazwisko przy materiale filmowym lub w stopce końcowej jako redaktora
            > wydania "Faktów".

Gówno prawda, nikt tego nie czyta

Dyskusja jest wulgarna. Jeżeli jest w stanie pracować i chce pracować, to
            powinien. Jak komuś się nie podoba, to może poczekać pół godziny i patrzeć na
            Pieńkowską albo wyczesanego Jeneralskiego. Ponadto, Riki_I - ty też nie
            będziesz cudownie wyglądać przez całe życie. Robisz wrażenie kogoś, kto zamknie
            swoich rodziców na starość w komórce, bo już nie będą spełniać wyśrubowanych
            norm estetycznych...
            • kraxa Czemu obrażasz Pienkowską lub Jeneralskiego 14.09.04, 15:20
              Jeśli brakuje Ci rzetelnych argumentów to się nie wypowiadaj, ale czemu
              napadasz na Pienkowską czy jeneralskiego. Co to za j..any ranking. My tu mówimy
              o morale stacji, której byc może Marcin P. przypasował do hasła "koniec
              grzecznej telewizji", a nie o TVP czy dziennikarzach w ogóle.
      • Gość: telewidzka medialny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 18:36
        Tak sobie myslalam dopisac sie czy nie dopisac bo to co chce powiedziec nie
        dotyczy samego Pawlowskiego a sytuacji ktora tu wywolaliscie. Wspolczucie to
        chyba adekwatne okreslenie do tego co odczuwam czytajac tutaj niektorych. Kult
        wygladu, urody, prezencji zle pojmowanej u niektorych z was przekroczyl juz
        chyba granice normalnosci. Lepsza nijaka np. pani Molek bo niebrzydka zdaniem
        niektorych, niz profesjonalista? Lepsze starszawe prezenterki stylizujace sie
        na nastolatki? Kazdy w telewizji ma byc cudny i mlody bo ma byc medialne?
        Medialny - slowo klucz. Nie dla kazdego to samo jest medialne , tak trudno to
        pojac?
        Absurdalne sytuacje w zyciu gdy 40 latek uwazany zaczyna byc za starca,
        puszysta za gorsza od chudej bezbiusciastej i bezpupiastej lalki, 20 letni
        kretynek z podstawowym wyksztalceniem lepszy od 35 latka z mgr? Nie
        dostrzegacie idotyzmu takiego myslenia? Tak to prawda. Trudno sie wypierac ze
        patrzac na pana Pawlowskiego mysli sie tez o jego chorobie. Problem polega nie
        na samym mysleniu tylko na tym co sie mysli. Ja na przyklad mysle sobie wtedy:
        brawo panie Marcinie. Nadal pan jest profesjonalista. Brawo panie Marcinie daje
        pan przyklad ze walczyc nalezy do samego konca, brawo panie Walter za
        dopuszczenie Pawlowskiego na wizje. A wy sobie myslcie co chcecie. Zycze wam
        zebyscie zawsze byli mlodzi, piekni i zdrowi bo jesli nie to co sie stanie z
        wami jesli w waszym otoczeniu znajda sie myslacy podobnie jak niektorzy z was??
        • the_dzidka Mam dość!! 17.08.04, 20:41
          Takie pytanko do (niestety) większości:
          Caly czas narzekacie na komercjalizację TV, na jej odosobowienie, na
          nieliczenie się z człowiekiem, wszystko ma się dobrze sprzedać, ludzkie uczucia
          są nic nie warte.
          A co sami robicie w tej chwili? Pawłowski wygląda jak szkielet - won z nim z
          wizji!! Niech gdzieś tam sobie pracuje, ale nich nie uraża naszych uczuć
          estetycznych... Wygląd sprawa najwazniejsza!! Co tam fakt, że on jest
          człowiekiem, o którego tak nie dba - wg Was - żadne medium!
          Jedno z dwojga: jesteście albo zwyczajnie cyniczni, albo zakłamani, albo
          zwyczajnie okrutni, albo... wszystko na raz.
          Ciekawe, co byście powiedzieli, oglądając np. program "Uwaga" o człowieku,
          któremu zakazano pracować w biurze, bo uległ oparzeniu i jego twarz może
          zniechęcić petenta.
          Pewnie to samo, co mówicie o łamaniu praw pracowniczych w marketach.
          To tez jest łamanie praw. Może nie pracowniczych. Zwyczajnie: ludzkich.
          • Gość: tekisk tfe_dzidko - masz rację IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.08.04, 20:56
            tylko , czy do tych ludzi coś dotrze ?
            • riki_i Re: tfe_dzidko - nie masz racji 17.08.04, 21:00
              Sprowadzacie rzecz do absurdu. To może na wybieg wyślijmy kuracjuszki wczasów
              odchudzających, na ring bokserski ludzi po przebytym zawale, a na kierowcę
              autobusu daltonistę?!
              • el_la estetyka ? 17.08.04, 21:22
                Mimo mojej sympatii do Pawłowskiego nigdy nie uważałam go za "ślicznego"
                mężczyznę. Raczej był po prostu sympatyczny i poczciwy ze swoją okrągłą buzią.
                Nie jestem w stanie zachwycić się Dowborem lub Kraśką czy Kamelem. Po prostu
                nie mogę. "Estetyka" znaczy dla mnie co innego ...
                Ale cóż wymagać od społeczeństwa, które wybrało prezydenta, bo się ładnie
                prezentował na tle niebieskiej szmaty.
                Idiotów nie sieją sami się rodzą.
                • Gość: ABW NARESZCIE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 23:20
                  ...ktoś coś mądrego napisał...
              • Gość: ewa Re: riki_i! to Ty nie masz racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 17:18
                riki_i nie masz racji, kuracjuszki wczasów odchudzających chodzą po wybiegach,
                są nawet wybory najpiękniejszej; ludzie po przebytym zawale uprawiają sport...
                Przerażające jest to, że wszyscy chcą respektowania swoich praw, ale tak
                głęboko w d...e maja innych.
                Mimo, że wygląd Marcina Pawłowskiego nie należy do medialnych (jak to ktoś
                określił), nie przeszkadza mi to. Bo facet ma coś ciekawego do powiedzenia
                zarówno jako dziennikarz, jak i człowiek. Dla mnie ważne jest co wyraża całą
                swoją osobą, jak sobie z tym radzi i podziwiam go za to. Jest tak samo
                nieestetyczny jak chociażby niewyraźnie mówiący, pokrzywiony z powodu
                parkinsona Jan Paweł II. Zaznaczam że nie chcę nikogo tu urazić porównując
                Pawłowskiego do Ojca Św., chodzi mi o sam fakt, że odzywają się głosy, że to co
                brzydkie, stare, chore czy zmęczone trzeba ukryć, "bo to takie przykre
                patrzeć".
                Jak chcę sobie pooglądać zgrabnych ludzi to oglądam słoneczny patrol lub
                chociażby relację z olimpiady, jak chcę posłuchać rzetelnych wiadomości to
                włączę fakty z Pawłowskim, jak chcę zweryfikować swoje życie, to posłucham co
                ma mi do powiedzenia Papież. I nie odwrotnie! W słonecznym patrolu nie będę
                doszukiwać się głębi, a od prezenterów faktów nie będę żądać, żeby paradowali w
                stringach!
                • irenka82 Re: riki_i! to Ty nie masz racji 21.08.04, 17:51
                  odpierdolcie sie wreszcie od Pawlowskiego!przeciez wyglada normalnie,nie rzyga
                  na wizji,nie broczy krwia,nie slini sie ani nic! ubrany normalnie,usmiechniety-
                  a ze chudy to co z tego.wczesniej byl grubiutki i tez mi sie podobal.skonczmy
                  juz z tym nudnym watkiem.
                • Gość: kelly Re: riki_i! to Ty nie masz racji IP: *.chello.pl 23.08.04, 11:13
                  Dlaczego uważasz że on ma coś do powiedzenia? przecież on tylko podaje
                  wiadomości nic nie dodając od siebie? czy czytanie tekstu przez niego jest aż
                  tak profesjonalne i wytłumacz mi proszę swój zachwyt nad nim, bo mam nadzieję
                  że nie jest to litość...
                  • marphi1 Re: riki_i! to Ty nie masz racji 23.08.04, 18:19
                    Gość portalu: kelly napisał(a):

> Dlaczego uważasz że on ma coś do powiedzenia? przecież on tylko podaje
                    > wiadomości nic nie dodając od siebie? czy czytanie tekstu przez niego jest aż
                    > tak profesjonalne i wytłumacz mi proszę swój zachwyt nad nim, bo mam nadzieję
                    > że nie jest to litość...

Prezenter w Faktach jest też wydawcą programu. Oznacza to ,że to on decyduje co
                    się w prgramie znajdzie a co nie, w jakiej kolejności i jak dany materiał
                    zostanie wprowadzony....takie własnie "drobiazgi" decydują o tym ,że Fakty ,
                    Wiadomosci i Informacje tak się róznią.
          • bokaj Re: Mam dość!! 17.08.04, 21:02
            no, znaleźli sie esteci!
            smutne to i aż żyć się odechciewa.
            ja chcę Marcina Pawłowskiego oglądac jak najdłużej, jak najdłużej - obojętnie w
            jakiej wizualnej postaci!

p.s. przepraszam za wielkie słowa, ale: Papież was nie nauczył, że CHOROBA tak
            samo należy do kultury jak napakowani sterydami bezmózgowi przystojniacy?

podziwiam Marcina, szanuję Go za Jego dzielność, trzymam kciuki!
            • Gość: Jola Re: Mam dość!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 08:19
              Oczywiście szkoda słów do ludzi, dla których przeżycia estetyczne przy
              oglądaniu tv są najważniejsze.
              Wszyscy, którzy mają choć trochę wrażliwości, rozumieją ile postawa Marcina
              wymaga odwagi.
              I jak wiele swoim zachowaniem daje wiary i siły innym.
              I jak wiele uczymy się wszyscy od Takich ludzi.
      • Gość: waga Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 16:58
        A jest obowiązek oglądania TV, jeśli taki jesteś wrażliwy? A ty myślisz, że
        zawsze będziesz młody i piękny, a inni też będą musieli na ciebie patrzeć.
        Boże,co się z nami porobiło?
    • Gość: asia Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.perfekt.pl 18.08.04, 08:20
      Mam nadzieję, że Marcin Pawłowski nigdy nie przeczyta tej dyskusji. Nie
      pozdrawiam.
    • Gość: Aga Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: 81.15.254.* 18.08.04, 09:01
      Jak go wczoraj zobaczylam, to lzy w oczach same stanęly. Podziwiam go za odwagę
      i determinację, z jaką walczy z chorobą. Jest niesamowity, z calego serca mu
      życzę, żeby wyzdrowial. Niech występuje w Faktach, ile tylko ma sil, skoro mu
      to pomaga! Jest mi przykro, że dla tylu osób jego wygląd jest ważniejszy od tak
      wspanialej postawy, no i od bycia fachowcem w swym zawodzie. Marcin, trzymaj
      się!!!
    • Gość: dżastina Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.04, 09:16
      Wszystkiego najlepszego dla Marcina!
      Podziwiam jego determinację i siłę ducha.
      Wiem, że uda Mu się!

ps. dla "niewtajemniczonych": po kolejnej dawce chemii NIKT NIE MA PRAWA
      wyglądac jak po 2 tyg. w Międzyzdrojach.
    • zuta Ale żenujące. 18.08.04, 10:09
      To jest przykład, jakie przeszkody musi przebyć ktoś, kto jest chory. I nie
      chodzi o samą chorobę, tylko o otoczkę i wspaniałe komentarze.
      Jeśli zwykłych ludzi chorych spotyka to samo (liczy się mechanizm, nie trzeba
      być spikerem czy aktorem), to jestem pełna podziwu za ich wytrwałość.

Idiotyczna w sumie wypowiedź frutisa powala na ziemię.

• bl.anka Re: Trzymaj się Alicjo! 18.08.04, 11:43
        Biedna Alicja Resich-Modlińska... Toż tego widoku wrażliwość pani redaktor
        już nie wytrzyma!
    • Gość: Pop Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.star.net.pl 18.08.04, 13:16
      już się wypowiadałam,ale musze to napisac:gdy patrze na Marcina to widze tego
      samego człowieka co przed chorobą,a jeżeli ktoś ma problem z oglądaniem go,to
      jestem ciekawa,jak się zachowa,jeśli kiedyś komuś z jego rodziny przytrafi się
      coś podobnego-RAK NIE WYBIERA!
      • irenka82 Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN 18.08.04, 13:41
        jestescie pierdolnieci. oby was nie dopadl rak w wieku 30 lat i obyscie nie
        musieli sluchac opini na temat swojego wygladu po dawce chemii.

Panie Marcinie zycze powrotu do zdrowia!!!
        • uasiczka Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN 18.08.04, 14:09
          dlaczego zaraz pierdolnięci - po prostu takie mam zdanie, nie chcę oglądac
          chorych osób - co innego osoby bliskie, które się kocha a co innego osoby obce -
          do tego nikt mnie nie zmusi tak jak do jedzenia flaków
          • Gość: abracadabra Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.chello.pl 18.08.04, 14:48
            Dokładnie. Wy chyba nadal nie rozumiecie o co tu naprawdę chodzi, te wszystkie
            emocje, naprawdę ludzie, zrozumcie w końcu jakimi prawami rządzi się telewizja!
            Program gównych wiadomości prowadzony przez umierającego na raka
            prezentera...to jakieś nieporozumienie.
            • el_la Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN 18.08.04, 15:34
              wydaje mi się, że Pawlowski budzi wiele życzliwości i wiele ludzi cieszy się,
              że wrócił na wizję. Gromadka niezadowolonych estetów może przestać oglądać
              Fakty i sądzę, że dużej szkody nie będzie.
              Miesiąc temu Pawłowski powiedział:
              "Winien jestem państwu słowo wyjaśnienia. Widzimy się po raz pierwszy po
              półrocznej przewie, trudno też nie zauważyć, że nieco się zmieniłem. To prawda,
              jestem chory, a ważną częścią walki z moją chorobą jest dla mnie praca, dlatego
              postanowiłem do niej wrócić. Rozumieją to moi lekarze, szefowie, koleżanki,
              koledzy. Mam nadzieję, że zrozumiecie także państwo".
              I szczęśliwie wiele ludzi to rozumie.
              A co właściwie macie do zarzucenia jego wyglądowi ?
              Że chudy ?

Myślę, że problem tkwi gdzie indziej. Myślę, że ci sfrustrowani po prostu się
              boją. Chcą wierzyc, że oni i ich najbliżsi zawsze będą zdrowi, piękni i
              nieśmiertelni. Tymczasem osoba pana Marcina przypomina o kruchości życia,
              cierpieniu i bezsilności wobec tego, co przyniesie los.

• Gość: iwka Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.wroc.zigzag.pl 19.08.04, 20:37
            To nie oglądaj.
          • Gość: KIRA Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.crowley.pl 20.08.04, 15:20
            MASZ WYBÓR MOŻESZ NIE OGLĄDAĆ, PRZEŁĄCZ W TYM CZASIE NA JEDYNKĘ I OGLĄDAJ MAJE
            I GUCIA!!!!
        • kraxa Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN 14.09.04, 15:26
          irenka82 napisała:

> że to nudny wątek, więc po co go ciągnie dodajac swoje kolejne wypowiedzi?
          Irenka sama jestes pierdolnieta i to w sam srodek czoła.
    • Gość: Arek Marcin - trzymaj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.babiedoly.net / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 14:47
      A ja się bardzo cieszę, że w końcu wróciłeś do pracy. Bo jesteś fachowym
      dziennikarzem i doskonałym prowadzącym główne wydanie "Faktów".
      Jak miałem kłopoty z chodzeniem, to największą pociechą było dla mnie to, że
      koledzy z drużyny koszykówki zawsze wpisywali moje nazwisko do meczowych
      protokołów, mimo że nie tylko nie byłem w stanie grać, ale nawet dotrzeć do
      sali na mecz. A na treningi jak juz zacząłem przychodzić, choc jeszcze i tak
      nie mogłem biegać to trener i tak kazał mi uczyć się taktyki i sprawdzał co
      zapamiętałem z treningów. I dlatego ośmielam się tak trochę poklepać cię po
      ramieniu, że sam wiem jak to jest wracać z dalekiej podróży.
      A nawet gdybym nie wiedział - to i tak jestem szarym widzem, którego cieszy
      powrót ulubionego dziennikarza na wizję.
      • aja10 Re: Marcin - trzymaj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.08.04, 15:03
        Do "estetów":
        tak trudno odwrócić głowę na czas zapowiadanego materiału? Czy może sam głos
        Marcina też Wam przeszkadza?

• uasiczka Re: Marcin - trzymaj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.08.04, 15:13
          po to mam oglądać żeby głowę odwracać? zdecydowanie łatwiej przełączyć kanał w
          telewizji i obejżeć sobie wiadomości.
          i dlaczego estetów w cudzysłowie? uważasz że On jest estetyczny a osoby które
          to negują są pesudo-estetami
          • bl.anka Re: Marcin - trzymaj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.08.04, 15:20
            OBEJRZY, analfabeto
            • uasiczka Re: Marcin - trzymaj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.08.04, 15:26
              no i co takiego się stało? nidgy od opuszczenie szkoły nie zrobiłś błędu?
          • Gość: bzzz Re: Marcin - trzymaj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 18.08.04, 15:23
            no właśnie, zgadzam sie z uasiczką.
            a po za tym niech się leczy, niech powraca do zdrowia ale czy wszyscy Polacy
            muszą na niego patrzeć akurat teraz, jak tak źle wygląda? To co najmniej
            dziwne...nie rozumiem tego kompletnie, są chyba jakieś granice, czy to oznacza,
            że niedługo zobaczymy innego prowadzącego chorego na AIDS, za którym np. będzie
            stała kroplówka?
            • Gość: Arek Re: Marcin - trzymaj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.babiedoly.net / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 15:36
              > dziwne...nie rozumiem tego kompletnie, są chyba jakieś granice, czy to
              oznacza,
              >
              > że niedługo zobaczymy innego prowadzącego chorego na AIDS, za którym np.
              będzie
              >
              > stała kroplówka?

I co by się stało?
              kroplówki nie widziałaś? czy chorego na AIDS?
              przełączcie TVN i nie pitolcie bez sensu
            • el_la Re: Marcin - trzymaj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.08.04, 15:45
              a jaki w tym problem ?
              czy jak widzisz człowieka na wózku to przechodzisz na drugą stroną ulicy ?
              czy swoich starych rodziców zamkniesz w jakimś "domu opieki", żeby na nich nie
              patrzeć bo starość jest taka nieestetyczna ?
              ludzie, opamiętajcie się, każy czy gruby czy chudy, wysoki czy niski w
              okularach czy bez ma prawo do życia w społeczeństwie i samorealizacji.
              w klasie mego syna dzieci zatruły zycie dziewczynce, bo zaczęła nosić okulary
              (a jeszcze na dokładkę była dość tęga).
              do czego my dojdziemy ? ludzie o takich poglądach właśnie tak wychowują dzieci.
              • Gość: kurde Re: Marcin - trzymaj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 18.08.04, 16:40
                Ludzie co wy chrzanicie??? Nie mam nic przeciwko ludziom chorym, kalekom,
                starcom itd. itd. ale to są przecież Wiadomości! jeszcze tego nie pojmujecie???
                sa przecież jeszcze jakieś kryteria pracy prezentera oprócz profesjonalizmu do
                cholery, jeśli dla was wygląd się zupełnie nie liczy, bo o nim tutaj jest mowa,
                jakby ktoś z was nie zauważył, to proszę bardzo - niech teraz Freddy Kruger
                poprowadzi Fakty, co wy na to?
                • Gość: Arek Re: Marcin - trzymaj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.babiedoly.net / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 17:22
                  Gość portalu: kurde napisał(a):
                  > jakby ktoś z was nie zauważył, to proszę bardzo - niech teraz Freddy Kruger
                  > poprowadzi Fakty, co wy na to?

zdrowo cię pojebało złotko.
                  Porównanie do FK, to już nawet nie jest cios poniżej pasa. To kliniczna
                  definicja głupoty.
                  To nie jest twoja właśność, to nie jest urząd publiczny, to jest prywatny
                  program, prywatnej telewizji, udostepniany tym którzy maja na to ochotę. Jak
                  nie masz ochoty popierać decyzji szefów telewizji i samego Pawłowskiego - nie
                  oglądaj.
                  I spierdalaj.
                  • Gość: moni Re: Marcin - trzymaj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.04, 17:58
                    nie unoś się,szkoda słów na debili.

A Panu Marcinowi życzę powodzenia.
              • kraxa Re: Marcin - trzymaj się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.09.04, 15:34
                el_la napisała:

> a jaki w tym problem ?
                > czy jak widzisz człowieka na wózku to przechodzisz na drugą stroną ulicy ?
                > czy swoich starych rodziców zamkniesz w jakimś "domu opieki", żeby na nich
                nie
                > patrzeć bo starość jest taka nieestetyczna ?
                >

Ciekawe czy jestes taka tolerancyjna rzeczywiście czy tylko w swoim forumowym
                zyciu. czujesz się swietnie myśląc o sobie jaka to jestes współczujaca. Założe
                się, że niepełnosprawnego/chorego w najblizszym otoczeniu olałabyś ciepłym
                moczem, bo to nie byłby nikt sławny. Ty i Tobie podobne hieny napawają się
                cierpieniem tego człowieka, myśląc sobie jakie to masz dobre serce, bo mu
                współczujesz.
          • Gość: moni Re: uasiczko poucz się ortografii!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.04, 17:55
            uważam,że osoby nie znające ortografii nie powinne pisać na forum.
            • Gość: lalamido Re: uasiczko poucz się ortografii!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 18.08.04, 18:46
              polonistka się znalazła! hehe
            • marphi1 Re: uasiczko poucz się ortografii!!!!!!!!!!!!!!!! 18.08.04, 19:48
              "pouczyć" to może policjant np. za przebieganie przez jezdnię. A ortografi to
              można się - ewentualnie - "nauczyć" pożal się boże polonistko.
              • el_la Re: uasiczko poucz się ortografii!!!!!!!!!!!!!!!! 18.08.04, 22:33
                za pozwoleniem ..
                ORTOGRAFII (przez dwa i na końcu).
            • uasiczka Re: uasiczko poucz się ortografii!!!!!!!!!!!!!!!! 19.08.04, 07:57
              w takim razie zlóż postulat do GW, żeby przy logowaniu robiła dyktanda, i
              żądała okazania wszystkich świadectw szkolnych z conajmniej 5 na kazdym
    • irenka82 Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN 18.08.04, 20:05
      zal mi was kretyni,nic wam sie nie podoba-werner jest za zimna,pawlowski
      straszy. to po jakiego c***a ogladacie? radia sobie posluchajcie.
      • Gość: ktos Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 20:29
        Cala ta dyskusje jest na zenujacym poziomie, dlatego zwrocilem sie do
        moderatora z prosba o usuniecie watku, o co i was prosze. Jestem bezsilny wobec
        takiej porcji glupoty, zlej woli i braku ludzkiego zrozumienia dla czyjegos
        nieszczescia. Jesli ten watek przeczytalaby jakakolwiek chora osobato mysle, ze
        poczulaby sie gleboko dotknieta i wrecz upokorzona. Nie choroba, ale 'ludzkim'
        poziomem co poniektorych.
        • Gość: . Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: 195.117.50.* 18.08.04, 20:56
          .
        • Gość: Goran Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.rene.com.pl 18.08.04, 22:55
          MAsz rację, ale czy z równym entuzjazmem apelujesz o kasowanie wątków w których
          wyklina się Jana Pawła II za zmaganie się ze starością, cierpieniem, chorobą.
          Żadają aby sobie poszedł - na zasłużoną emeryturkę, odpoczynek. Też uważają za
          żenujące pokazywanie go. Tymczasem od wielu chorych ludzi słyszałem, że Ojcic
          Święty swoją determinacją pozwala im lżej znosić ból. Jest potrzebny choćby im,
          chorym i cierpiącym. Nawet tym, którzy juz nie mają nadziei dodaje sił, i nawet
          u schyłku życia Papież jest wielu bardzo potrzebny. A oni mówią - żenujące.
          • Gość: Ania Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.acn.waw.pl 18.08.04, 23:23
            Czym innym jest starość, nawet schorowana , a czym innym młody człowiek
            umierający na raka. To tzw. ludożerka w dziennikarskim slangu. Jest chory i to
            widzowie TVN- i nie tylko- wiedzą. Na co Czekacie aż umrze na wizji??
            Teraz nie tylko wygląda źle, ale ma problemy z mową - ma zadyszkę, niewyraźnie
            mówi. Biorąc pod uwagę burzę jaką wywołało jego - kolejne podczas choroby -
            pokazanie się w tv nie sądzę by było to dobre.

Wielu z Was stając po jego stronie czuje, że wypełnia obowiazek bycia
            tolerancyjnym, ludzkim...., a może wstydzi się przyznać do tego ,że ciekawie
            jest widzieć umierającego w prograie na żywo. Może coś się wydarzy???
            To jest tak jak zwalnianie samochodem przy wypadku- nie dlatego, że ktoś chce
            pomóc, ale ZOBACZYĆ i opwowiedzieć. Nie jest tak z Pawłowskim? - Nie
            słyszeliście, lub nie zadaliście pytania- Widziałeś(aś)dzisiaj Pawłowskiego?
            Jaki chudy........itp.

Fakty to program informacyjny i takim powinien być. Oglądając powinniśmy się
            skupiać na wydarzeniach, komentarzach, a nie na wyglądzie prowadzącego.
            • bm_ka Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN 19.08.04, 00:23
              Gość portalu: Ania napisał(a):

> Czym innym jest starość, nawet schorowana , a czym innym młody człowiek
              > umierający na raka. To tzw. ludożerka w dziennikarskim slangu. Jest chory i
              to
              > widzowie TVN- i nie tylko- wiedzą. Na co Czekacie aż umrze na wizji??
              > Teraz nie tylko wygląda źle, ale ma problemy z mową - ma zadyszkę,
              niewyraźnie
              > mówi. Biorąc pod uwagę burzę jaką wywołało jego - kolejne podczas choroby -
              > pokazanie się w tv nie sądzę by było to dobre.
              >
              > Wielu z Was stając po jego stronie czuje, że wypełnia obowiazek bycia
              > tolerancyjnym, ludzkim...., a może wstydzi się przyznać do tego ,że ciekawie
              > jest widzieć umierającego w prograie na żywo. Może coś się wydarzy???

Jak możesz sugerować że Pawłowski umiera??????!!!!! Kto Ci dał prawo do takich
              sugestii?????? Uważasz że jestes bogiem? Że wolno Ci tak wyrokować o czyimś
              życiu?????? Brak mi słów na Twoją bezduszną głupotę, Aniu.

Marcin Pawłowski żyje i ma się coraz lepiej!

Skończmy ten żenujący wątek bowiem nie świadczy dobrze o nas, czytających
              i piszących na forum telewizja.
              • Gość: ania Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.acn.waw.pl 19.08.04, 07:44
                Nie podniecaj się i nie obrażaj mnie. Mam podstawy by tak napisać, a ty
                najwyraźniej wyrażasz pobożne życzenia. Oby się sprawdziły!
            • a_to_ja Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN 19.08.04, 00:34
              Wróciłam z urlopu, na którym nie oglądałam TV, nie kupowałam codziennej prasy.
              Jeśli "wiadomości" - to w radio, podczas jazdy samochodem . "Błoga niewiedza" -
              znacie pewnie takie stany.
              Włączam dziś TV o 19.00
              ...
              Pierwsza myśl - od której nie mogę się już uwolnić - to to, że ten człowiek po
              prostu ... gaśnie.
              I moja nadzieja na nic tu się nie zda ... .
              Przepraszam za te smutne wynurzenia.
              We "Wprost" z 15 sierpnia 2004 jest artykuł pt.:"Wiadomości kontra informacje"
              ze zdjęciami dziennikarzy z kilku stacji TV. Jest też i Marcin Pawłowski.
              Choroba jest mu o wiele mniej przychylna, niż innym "medialnym" postaciom (np.
              Kamilowi Durczokowi).
              Nie mogę patrzeć, jak ten człowiek umiera.
              Mogę nie włączać Faktów, ale to nie rozwiąże sprawy ...
              Nie bijcie piany.
              Dajcie spokój ...
              • Gość: mahoney Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 01:20
                trudno jest cokolwiek madrego napisac ale tez jeszcze trudniej przejsc do
                porazdku dziennego nad stanem zdrowai lubianego dzienniakrza ,, Mysle ze
                niektorzy z was neipotzrebnie przesadzaja zarzzucajac zla wole tym osobom ktore
                mowia tutaj o estetyce , Ja mam to samo no mzoe troche inaczej , nie boje sei
                tego powiedziec Marcin Pawlowski w faktach mnie po prostu przeraza , nie umiem
                tego ujac inaczej chocbym chcial , juz czuje wypierajace sie swoich uczuc hieny
                rzucajace sie na mnie . Przeraza i to bardzo . i tak wyglada jak smierc . Ale
                to jedna sprawa , druga to taka ze podziwiam tego dziennikarza za to ze stara
                sie jeszcze prowadzic dziennik . ze sie nie poddaje . CZy przeszkadza mi to jak
                wyglada ? przeszkadza , a moze sie boje , moze nie chce widziec ze takei rzeczy
                sie dzieja i ze to jest rzeczywistosc . Moze Marcin takze to chce nam
                przeklazac , przekazac tragedie tysiaca milionow innych lyudzi jak on ktorych
                nie widzimy na codzien . To bardzo trudna sprawa , nei rzucajcie sie na siebie
                jak hieny , bo naprawde trudno jest sobei z taka sprawa poradzic jak sie
                zacznie nad nia myslec , a myslec tzreba . Ja sam nie umiem sie ejszczev chyba
                ustawic , graja we mnie te dwie sprawy pzrerazenie i podziw i dochodzi jeszcze
                trzecia wspolczucie . W koncu sie przyzwyczaje ale to nie bedzie lattwe . Jak
                wszyscy chce by wyzdrowail i wrocil do pulchnej twarzy .
            • Gość: m Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.cst.tpsa.pl 19.08.04, 08:46
              kobieto ? zadyszkę-ty chyba głucha jesteś !. Wygląda inaczej, to fakt, ale
              wszystko inne pozostało takie same.
    • Gość: sffinx Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.core.lanet.net.pl 19.08.04, 02:29
      Jeżeli jego pokazanie się na wizji jest elementem terapii jak sam powiedział za pierwszy razem, to dobrze, że Firma to umożliwia.
      Z całego serca życze Mu powrotu do zdrowia. Uczciwie jednak należy przyznać, że jego wygląd, czy się chce czy nie, może rozpraszać uwagę telewidza i rodzić nie potrzebne reakcje.
      I to jest ta zła część terapii.
      • Gość: Jola Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 07:50
        > Jeżeli jego pokazanie się na wizji jest elementem terapii jak sam powiedział
        za
        > pierwszy razem, to dobrze, że Firma to umożliwia.
        > Z całego serca życze Mu powrotu do zdrowia. Uczciwie jednak należy przyznać,
        że
        > jego wygląd, czy się chce czy nie, może rozpraszać uwagę telewidza i rodzić ni
        > e potrzebne reakcje.
        > I to jest ta zła część terapii.

"rozpraszać uwagę telewidza"
        To niech ten "wrazliwy" telewidz sprasza sobie uwagę w TVP1 na Durczoku.
        Nie jestem agresywna, ale czytając takie głupoty nóż się w kieszeni otwiera.
        Koniec i bomba, nie czytam więcej szkoda nerwów.
        A Marcina lubię od zawsze, od czasu, kiedy prowadził Filmidło z Korwin
        Piotrowką, kibicuję, życzę zdrowia i niech rozprasza uwagę widza zawsze, bo
        jest wspaniałym dziennikarzem, odważnym człowiekiem, może to dotrze do
        niektórych rozproszonych telewidzów, chociaż wątpię.

• Gość: Marek - bardzo wulgarne pytanie IP: *.cst.tpsa.pl 19.08.04, 08:41
      ..dla wszystkich którym nie podoba się teraz Pawłowski i tych wrażliwych
      na "estetykę". : Czy masturbowaliście się podczas oglądania Lisa ?, czy w ogole
      robicie to tak często że wygląd jest dla was tak oczywisty, nawet w tv, kupcie
      sobie gazetke w kiosku a odp....cie się od człowieka który nadal profesjonalnie
      wykonuje swoją pracę.
      • ada16 jeszcze jedno pytanie 19.08.04, 09:49
        A może tvn podnosi oglądalnośc pokazując Marcina?
        • katee1 Re: jeszcze jedno pytanie 19.08.04, 12:05
          Wymiękam , nie mogę tego już czytać. Jesteście okrutni !

Panie Marcinie! Profesjinalizm nienaruszony! Pozdrawiam i zdrowia życzę !
    • wieslawa-siemiankowska Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN 19.08.04, 20:54
      szkoda Waszych nerwów, z tego co wiem Pawłowski ma już dosłownie przerzuty
      wszędzie, długo go nie poogladacie. Ja Faktów nie oglądam, własnie z jego
      powodu.
      Tyle ode mnie.
      • Gość: niedzisiejszy Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 19.08.04, 22:56
        No coż, nastały czasy tylko dla zdrowych, pięknych i bogatych. Dla reszty ludzi
        odbiegającej od tego wzorca, kilku lub kilkunastu forumowiczów powinno zawiązać
        komitet społeczny w celu aktywowania komór gazowych w Oświęcimiu (jest okazja,
        bo zbliża się 60. rocznica wyzwolenia obozu, więc będdzie medialnie). Jeśli się
        nie uda, to przynajmniej postarajcie się o getto,z kilku metrowym murem wokół,
        ozywiście nieprzezroczystym i dżwiękochłonnym co by nie było widać i słychać
        chorych , brzydkich i biednych.
        I zostawcie tam jedno miejsce dla mnie.
        • Gość: aga Dla mnie tez:( n/t IP: *.toya.net.pl 12.10.04, 18:02
    • Gość: dysan to niemoralne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 08:40
      Kiedyś był film "Śmierć na żywo". Czyżby tvn chciała zarobić w ten sposób?
      Wszystko jedno, jaki będzie finał zmagań M. Pawlowskiego - trzymam za niego
      kciuki z całego serca - to jest żerowanie stacji na czyimś nieszczęściu.
      • ada16 Re: to niemoralne! 20.08.04, 09:38
        Dokładnie to miałam na myśli.
        Nie wierzę w czystośc intencji tvn , pokazującej Marcina.
        • sarah75 bzdury! 20.08.04, 16:50
          wczoraj po raz pierwszy zobaczyłam Pawłowskiego w tv i pierwsza moja myśl
          to "kurcze jak fajnie że jest na tyle dobrze że moze pracować". Druga myśl "ale
          go choroba wyniszczyła", trzecia mysl "mam nadzieje że powrót do pracy na wizji
          to oznaka poprawy". I nie przyszło mi do głowy że to jakies nieestetyczne. Moja
          7 letnie córka zapytała się mnie dlaczego ten pan tak dziwnie wygląda i
          wytłumaczyłam jej. Zrozumiała, mam nadzieje ze dzieki temu iz ma "styczność"
          równiez z chorobą i cierpieniem bedzie bardziej tolerancyjnym człowiekiem w
          życiu dorosłym. Gratuluje tvn za podjęcie takiej decyzji a Marcinowi
          Pawłowskiemu zycze dużo sił na zmaganie się z choroba i nie przejmowanie sie
          nieczułymi idiotami.
          ps. w telewizji najwazniejsi sa widzowie i to czego oni chcą a jak widac
          większośc w programach w których wymagana jest inteligencja i profesjonalizm
          niekoniecznie ma ochote widziec pięknych upudrowanych strojnisiów nie
          grzeszących intelektem.

Panie Marcinie trzymam kciuki!:)
          • Gość: olaw Re: bzdury! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 17:12
            Wytlumaczyla Pani corce termin "nieczuly idiota"? Ciekawe, czy zrozumiala.
            Rozumiem, ze nie miesci sie Pani w glowie, ze mozna zyczyc wspanialemu
            dziennikarzowi powrotu do zdrowia i trzymac kciuki za niego, a jednoczesnie
            miec spore watpliwosci co do prowadzenia glownego programu informacyjnego przez
            okropnie zmieniona przez chorobe osobe.
            Tylko po co zaraz obrazac innych?
            • Gość: Edi Re: bzdury! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 00:53
              Nie chcę oglądać Pawłowskiego w TV! Sorry. Współczuję mu. Trzymam
              za niego kciuki. Życzę mu powrotu do zdrowia z całego serca, ale mam
              niejasne podejrzenia, że ktoś (TVN) chce na tym robić kasę i oglądalność.
              To szantaż emocjonalny. Oni to robią z prememdytacją. Grają skur...sysny
              na najniższych instynktach. Na pewno robią reportaż który puszczą -
              A. Jak przeżyje jako tryumf lub B. Wersja 2 jak umrze jako reportaż z frontu.
              To jest banda cynicznych łobuzów. Znam ich i im nie wierzę. Nie wierzę w
              czyste intencje ludzi z telewizji. Sprzedadzą własne dziecko za oglądalność.
              Ja przeżyłem coś takiego w tym roku (siostra) ze skutkiem negatywnym.
              Wiem jak to wygląda do końca i ten koniec trzeba wkalkulować w tę walkę.
              Mam świadomość, że człowiek umiera i jak to wygląda. Ale kiedy włączam
              Fakty czy Wiadomości, to chcę tylko zostać poinformowany o najważniejszych
              wydarzeniach na świecie. Jeśli stacja jest wobec niego lojalna, tym lepiej.
              Niech robią codzienny reportaż z jego walki i kto chce będzie oglądał ten
              pasjonujący spektakl. Jeśli facet nie ma świadomość tej manipulacji, albo
              jest niedoinformowany, to życzliwa osoba powinna mu o tym powiedzieć.
              Życzliwa mu osoba powinna mu także uświadomić, że sensem życia nie
              jest pokazywanie się w telewizji. A to jest moment, żeby zacząć myśleć
              w kategoriach transcendentalnych.
              • Gość: Mariuszsz STRACH? Tylko i wyłącznie. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.08.04, 02:53
                Choroba i śmierć jest częścią życia - to banał, ale w tej dyskusji widać jak
                bardzo wypiera się to ze świadomości.
                Gdybyśmy byli wychowywani w cieniu tej myśli, to dziś nikt nie szokowałby się
                ani brzydził widokiem prezentera chorego na nowotwór. Nie mam pretensji do
                tych, którzy odwracają głowy, bo do tego doszło w naszej kulturze, że chorych i
                umierających nie ma. I ci, którzy odwracają są po prostu produktem naszych
                czasów.
                Gdybyśmy częściej patrzyli na ludzi takich jak Marcin P. byłoby nam lepiej -
                choroba byłaby oswojona. Łatwiej chorym znosiłoby się chorobę. Nie jako
                straszne nieszczęście, ale odmienny stan, tak samo dobry jak zdrowie. Choroba i
                zdrowie - dwie strony tego samego medalu. Nie chcemy tego przyjąć do
                wiadomości, usuwamy z mózgu.

Wiecie skąd te protesty?
                To nie chodzi o "poczucie estetyki", o "obrzydzenie", o "szok" etc. Chodzi
                wyłącznie o STRACH. Estetyka, szok, obrzydzenie - to tylko powierzchnia. Tak
                naprawdę najwazniejszy jest pod tym neisamowity strach - ja też mogę
                zachorować, ja też mogę umrzeć. Och!

A powinnismy powiedzieć sobie nazwzajem: -Ej, ale masz farta, że się urodziłeś.
                Ja też mam. Jak fajnie, że ktoś nam dał jeszcze jeden dzień w zdrowiu.
                - No ale przecież możesz zachorować! Możesz umrzeć!
                - No to co? Nie planowałem swojego pobytu tutaj. Nie domagalem się, nie
                pukałem, więc jestem pogodzony z odejściem.
                Dla mnie urodzenie się człowieka to prezent od Losu/Boga/KogoTamChcecie. I
                właściwie powinniśmy być wdzięczni, że możemy tu być tyle ile nam pozwolą. Mamy
                żyć tylko 75 lat, bądźmy wdzięczni za 75. Mamy żyć 17? Bądźmy wdzięczni za
                17. "I tak dostałem dużo czasu na życie" - powiedział jeden umierający człowiek.
                Wszyscy jesteśmy na chwilę - wszystko jest zmienne - to dla mnie płynie, taki
                przekaz z ekranu, gdy patrzę na Marcina Pawłowskiego. Zyczę mu zdrowia i pogody
                ducha. Wierzę, że nawet w takim stanie można ją uzyskać.

reflexxx@wp.pl
                • Gość: stach Re: STRACH? Tylko i wyłącznie. IP: *.acn.waw.pl 21.08.04, 03:31
                  odwracanie zwroku od umierających to nie produkt naszych czasów! To po pierwsze.
                  Po drugie- masz rację to strach.
                  Ale właśnie dlatego, ze wielu z nas nie jest przygotowanych na widok
                  umierajacego człowieka, Pawłowski nie powinien prowadzić Faktów.
                  Nie każdy ma siłę by wejść do hospicjum............
                • Gość: dysan Etyka raczej, nie estetyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 11:04
                  Przecież mnóstwo ludzi ogląda go po to, żeby się karmić jego nieszczęściem. I
                  litować, jaki to on zniszczony tą chorobą. Wydaje mi się, że on sam - przez
                  osłabienie całego organizmu - nie do końca jest świadom wystawiania się na
                  widok "życzliwej" publiczności. I to wykorzystała tvn. Tylko gdzie jego
                  najbliżsi? Też miałam umierającego tatę, ale ani nam, ani jego samemu nie
                  przyszło do głowy pokazywać, co choroba może zrobić z silnym człowiekiem, po to
                  tylko żeby wzbudzać fałszywą litość i sensację przy okazji.
                  Wygląda na to, że ludzie nie muszą chodzić do hospicjum (bo im się nie chce),
                  tylko włączą telewizor i mogą się napawać widokiem cierpiącego chorego. Taki
                  nowy "Big brother". Obrzydliwość! Powtórzę jeszcze raz - "Śmierć na żywo" to
                  już nie tylko scenariusz filmu...
                  Panie Marcinie, dużo zdrowia i miłości życzę.
                  • katee1 Re: Etyka raczej, nie estetyka 22.08.04, 00:12
                    Mariuszsz... świetny post ! Piekne słowa, lepiej bym tego nie ujęła. To sztuka
                    tak trafnie nazwać rzeczy po imieniu.
                    PZDR
                    Katee
            • sarah75 Re: bzdury! 23.08.04, 14:10
              Gość portalu: olaw napisał(a):

> Wytlumaczyla Pani corce termin "nieczuly idiota"? Ciekawe, czy zrozumiala.
              > Rozumiem, ze nie miesci sie Pani w glowie, ze mozna zyczyc wspanialemu
              > dziennikarzowi powrotu do zdrowia i trzymac kciuki za niego, a jednoczesnie
              > miec spore watpliwosci co do prowadzenia glownego programu informacyjnego
              przez
              >
              > okropnie zmieniona przez chorobe osobe.
              > Tylko po co zaraz obrazac innych?

całe szczęście jeszcze nie musiałam, wystrzegam ja od takich osób.
              w jednym masz racje nie powinnam ogólnikowo stosowac tego określenia ale
              niektóre wpisy doprowadziły mnie do takiej konkluzji. W sumie to nie chciałam
              nikogo obrazic bo przeceiz nie o to chodzi w dyskusji.
              Mam w rodzinie osobe chorą czyli "inną" i zbyt dobrze wiem jak to wygląda na
              codzień, zmagac sie z nie zrozumieniem i brakiem tolerancji.
              pozdrawiam
        • Gość: Hydro To nie jest żerowanie na cudzym nieszczęściu!!! IP: *.tvn.pl / 217.153.35.* 12.10.04, 16:41
          Marcin chce pracować, praca pomaga mu wracać do zdrowia, zając się czymś innym,
          normalnym. Uważam, że to WSPANIAŁE, kiedy widzę Go prowadzącego Fakty. Oby jak
          najdłużej!
    • Gość: jolka Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 17:12
      Wstyd mi z powodu tej dyskusji. Aż tak okrutni jeseśmy? Kiedy wcześniej tego
      typu rozmowy słyszałam, myslałam, że są to wygłupy. A tu widzę, że ludzie są w
      stanie tak naprawdę myśleć. A jak długo wy będziecie piękni? Kiedyś z
      obrzydzeniem też ktoś się od was na ulicy odwróci. Lepiej byłoby, gdyby ten
      wątek tu się nie pojwił.
      • reniatoja Do Głupiej Hipokrytki Jolki 13.10.04, 17:16
        Jolka, skoro taka zazenowana jesteś tą dyskusja i w ogóle taki wstyd o tym
        rozmawiac to błagam Cie, powiedz mi po jakiego jasnego gwinta, wyciagnęłas ten
        watek gdzieś z gąszczu starych, spadłych w dół, zakończonych dyskusji. Prosze
        Cie zastanów się i odpowiedz szczerze. JAk wymyślisz cos sensownego to
        przeprosze za epitety, którymi Cię określiłam w tylule mojego postu.
    • Gość: raba Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.crowley.pl 13.10.04, 15:20
      Zabierając głos w sprawie Pana Pawłowskiego chcę powiedzieć,że serdecznie mu
      współczuję ale myślę że on będąc w tym stanie choroby powienien przebywać pod
      opieką lekarzy i mieć tzw.zwolnienie chorobowe L-4. Czy na zwolnieniu powinien
      pracować i jak się do tego mają ZUS-owskie kontrole chorych? Pan Pawłowski
      potrzebuje teraz troskliwej opieki bo jak zauważyłam nie tylko chodzi o jego
      wygląd ale wyrażnie widzę że mówi z dużą trudnością i jak myślę to potęguje
      jego cierpienie. Brawo TVN u was wszystko jest na sprzedaż nawet z cięzko
      chorego człowieka robicie sensację dla mas!!!
      • jhbsk Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN 13.10.04, 17:08
        Z tego co pamiętam p. Pawłowski wyjaśnił na wizji, że pracuje i robi to w
        uzgodnieniu z leczącymi go.
        • Gość: kangur Re: Marcin Pawłowski - dziś w TVN IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.10.04, 17:30
          A co mnie to obchodzi? Zycze mu zdrowia ale PASZOł WON z ekranu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka