Dodaj do ulubionych

Brenas przesadzil

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 21:41
Brenas przesadzil podczas rozmowy. Chlopie! Troche dyplomacji.

Czy widzieliscie jak poczula sie matka Lukasza? Nie chcialbym byc na jej
miejscu,
Obserwuj wątek
    • Gość: jajo Re: Brenas przesadzil IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 21:42
      zgadzam się. co jak co ale trochę kultury obowiązuje.
    • Gość: miki Re: Brenas przesadzil IP: 192.168.0.* 07.04.02, 21:43
      No może i przesadził, ale Kenowi naprawdę to się należało. Ten koleś aż się
      prosi o takie traktowanie.
      • Gość: bbp Re: Brenas przesadzil IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 21:44
        Ken sobie zasłużył, ale on tego nie słyszał, a jego matce współczułam...
        • vwdoka Re: Brenas przesadzil 08.04.02, 11:01
          Gość portalu: bbp napisał(a):

> Ken sobie zasłużył, ale on tego nie słyszał, a jego matce współczułam...

Witam,

Ja jej nie wspólczułem, ponieważ kenio jest taki jak i Ona. Z poprzednich rozmów
          z nią przebijała taka sama pycha i zadufanie jak i keniowa. Poza tym Ona cały
          czas ma pogardliwą dla innych minę hrabiny z Koziej Wólki po parcelacji!
          Przynajmniej usłyszała co o keniu myślą inni ludzie.
          Sambo był może mało delikatny, ale delikatnością z takimi ludźmni nic nie
          zdziałasz, bo dla nich jest słabością. Tylko kubeł zimnej wody może coś zmenić!

Pozdrawiam,
          vwdoka

• Gość: Metaxa Re: Brenas przesadzil IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 21:45
      Wiesz Maciek, jestem w stanie go zrozumieć.. on nie widział tych kwiatków
      kenia, które widzielismy my, więc dla niego to był w pewnym sensie szok..
      Ludzkie szmaty i depilacja nie mieści mu sie pod tą czarną czapeczką..
      Nie dziwię się, że nie poda ręki keniowi.. Jak myslicie, czy to własnie
      dlatego TVN nie wypuścił kenia dzisiaj, tylko przełożył to na jutro? ;)))
      • Gość: miki Re: Brenas przesadzil IP: 192.168.0.* 07.04.02, 21:47
        Dobra, dzisiaj tego nie usłyszał, ale wcześniej (oby) czy później to do niego
        dotrze. A jego mama? No cóż - rzeczywiście musiala się czuć nie najlepiej, Ale
        z drugiej strony - jego tatuś mówiący, jak to Ken odstaje poziomem od grupy.
        Żałosne.
        • Gość: magdalen Re: Brenas przesadzil IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 21:50
          no dobra - czy polska to kraj debili??? Ludzie i wy chcecie do Europy???
          Zachowując sie jak ruscy na bazarze!! Nie zrażają was wulgaryzmy, chamstwo???
          Jestem bezstronna jeżeli chodzi o Żołzę i Kena. Każde z nich ma cos na
          sumieniu. Ale błagam przestańcie chwalić te wylgaryzmy. Nie możemy tego
          tolerować!
          • Gość: Milka Re: Brenas przesadzil IP: *.dip.t-dialin.net 07.04.02, 22:07
            Gość portalu: magdalen napisał(a):

> no dobra - czy polska to kraj debili??? Ludzie i wy chcecie do Europy???
            > Zachowując sie jak ruscy na bazarze!! Nie zrażają was wulgaryzmy, chamstwo???
            > Jestem bezstronna jeżeli chodzi o Żołzę i Kena. Każde z nich ma cos na
            > sumieniu. Ale błagam przestańcie chwalić te wylgaryzmy. Nie możemy tego
            > tolerowac

Co wy ciagle z ta Europa! Czy Unia Europejska to obraz niewyslowionej kultury?
            Czy wszyscy "ruscy" to prymitywy?
            Jak to sie ma do BB?
            Wojtek powiedzial to co wielu mialoby tez ochote glosno powiedziec. To czy Keniu
            np maluje paznokcie ma on zapewne gleboko w swojej mocno owlosionej DUPIE.
            Najbardziej wkurzyla go wypowiedz Kenia o ludzkich szmatach.Reszta okrasil tylko
            swoja wypowiedz.I nie oburzajmy sie tak na slowo DUPA, sa gorsze.
            A co do matki Kenia i jej samopoczucia, to pomyslcie jak sie czuly matki
            wszystkich uczestnikow,kiedy dowiedzialy sie, ze w oczach Kenia to tylko szmaty.
            • Gość: Metaxa Re: Brenas przesadzil IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 22:28
              Brawo Milka :) gratulacje za trzezwośc osądu :)
              • Gość: kombajn Re: Brenas przesadzil IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 22:31
                Gość portalu: Metaxa napisał(a):

> Brawo Milka :) gratulacje za trzezwośc osądu :)

wiesz metaxa - śledzę twoje wypowiedzi na tym forum i dnoszę wrażenie że:
                1.albo dał ci kosza facet taki jak Ken
                2.albo chmm bez obrazy, jestes tak mało atrakcyjna i tak zakompleksiona że po
                prostu tylko czekałaś na pojawienie się osoby takiej jak Zołza która cię wybawi.

• Gość: siano Re: Brenas przesadzil IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 22:44
                  Gość portalu: kombajn napisał(a):

> wiesz metaxa - śledzę twoje wypowiedzi na tym forum i dnoszę wrażenie że:
                  > 1.albo dał ci kosza facet taki jak Ken
                  > 2.albo chmm bez obrazy, jestes tak mało atrakcyjna i tak zakompleksiona że po
                  > prostu tylko czekałaś na pojawienie się osoby takiej jak Zołza która cię wybawi
                  > .
                  >

To bardzo ciekawe, bo ja również śledzę wypowiedzi Metaxy i daleki jestem od
                  takich wniosków.

siano
                • Gość: Metaxa Re: Brenas przesadzil IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 22:47
                  Gość portalu: kombajn napisał(a):

>
                  > wiesz metaxa - śledzę twoje wypowiedzi na tym forum i dnoszę wrażenie że:
                  > 1.albo dał ci kosza facet taki jak Ken
                  > 2.albo chmm bez obrazy, jestes tak mało atrakcyjna i tak zakompleksiona że po
                  > prostu tylko czekałaś na pojawienie się osoby takiej jak Zołza która cię wybawi
                  > .
                  >

Wiesz kombajn, zdradze Ci w tajemnicy, ze takim facetom jak kenio to JA daje
                  kosza >:))))) bo jestem heteroseksualna, a to nie jest facet.. :)))

Ty masz chyba jakis kompleks Chrystusa z tym wybawianiem czlowieku??? :O
          • tassman Re: Brenas przesadzil 08.04.02, 09:40
            Gość portalu: magdalen napisał(a):

> no dobra - czy polska to kraj debili??? Ludzie i wy chcecie do Europy???
            > Zachowując sie jak ruscy na bazarze!! Nie zrażają was wulgaryzmy, chamstwo???
            > Jestem bezstronna jeżeli chodzi o Żołzę i Kena. Każde z nich ma cos na
            > sumieniu. Ale błagam przestańcie chwalić te wylgaryzmy. Nie możemy tego
            > tolerować!

Do jakiej k***** Europy??;)))

tassman:)

• Gość: Mobius Re: Brenas przesadzil IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 21:51
          Sterydy podobno dobrze robią na mięśnie. Na szare komórki wyraźnie jednak
          szkodzą. Wyobrażacie sobie społeczeństwo na wzór tego steryda-zabijaki?
          Toż to powrót do epoki kamienia łupanego. Zołza. Chciałem napisać ZGROZA.
      • Gość: siano Re: Brenas przesadzil IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 21:48
        Gość portalu: Metaxa napisał(a):

> Wiesz Maciek, jestem w stanie go zrozumieć.. on nie widział tych kwiatków
        > kenia, które widzielismy my, więc dla niego to był w pewnym sensie szok..
        > Ludzkie szmaty i depilacja nie mieści mu sie pod tą czarną czapeczką..
        > Nie dziwię się, że nie poda ręki keniowi.. Jak myslicie, czy to własnie
        > dlatego TVN nie wypuścił kenia dzisiaj, tylko przełożył to na jutro? ;)))

Witka!

No więc tak: zdecydowanie przesadził ale jest usprawiedliwiony. :)) Wiedział, że
        ma tylko chwilę a potem pewnie odbiorą mu głos więc powiedział dosadnie co o tym
        myśli. Swoją drogą, gadał do rzeczy :).

Żal dla matki? Hm... fakt, było jej napewno niemiło, ale z drugiej strony takie
        dziecko... to też jej zasługa. Chociaż może nie powinienem tego pisać.

Pozdrawiam
        siano
      • Gość: M. Re: Brenas przesadzil IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 07.04.02, 21:51
        Jak dla mnie to był popis wyjątkowego chamstwa,prostactwa i prymitywizmu.Takie
        komentarze to można wygłaszać w gronie bliskich ,a nie w studiu TV na oczach
        widzów i matki Łukasza.Jak ta kobieta się poczuła? Swoją drogą to mogę
        współczuć,żonie Wojtka,że siedzi pod jednym dachem z kimś takim.On mówi o
        Kenie"pustak",a jakie on sobie wystawił dziś świadectwo? Kompletnego ćwoka,
        chama i kołka.W ogóle dobraną parą byli z tą Zołzą.Ten sam poziom.
        • Gość: Maciek Re: Brenas przesadzil IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 21:55
          Ja sie dziwie.... jak taka ladna i inteligenta dziewczyna jest z takim chamem?
        • Gość: xyz Re: Brenas przesadzil IP: 192.168.0.* 07.04.02, 21:56
          No dobra - matka Kena czuła się źle, ale jak czuły się matki innych
          mieszkańców, kiedy usłyszały, że ich dzieci są szmatami?
          • Gość: siano Re: Brenas przesadzil IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 22:03
            Gość portalu: xyz napisał(a):

> No dobra - matka Kena czuła się źle, ale jak czuły się matki innych
            > mieszkańców, kiedy usłyszały, że ich dzieci są szmatami?

Cześć xyz!

Bardzo celna uwaga! Wszyscy współczujący matce Kenia niech również wyrażą wyrazy
            współczucia dla rodziców pozostałych mieszkańców - razem, i dla każdego z osobna.

siano
            • Gość: M. Re: Brenas przesadzil IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 07.04.02, 22:17
              Gość portalu: siano napisał(a):

> Gość portalu: xyz napisał(a):
              >
              > > No dobra - matka Kena czuła się źle, ale jak czuły się matki innych
              > > mieszkańców, kiedy usłyszały, że ich dzieci są szmatami?
              >
              > Cześć xyz!
              >
              > Bardzo celna uwaga! Wszyscy współczujący matce Kenia niech również wyrażą wyraz
              > y
              > współczucia dla rodziców pozostałych mieszkańców - razem, i dla każdego z osobn
              > a.
              >
              > siano

----------------------
              No nie wiem czy celna.Ken wyraził się bardzo ogólnikowo, mogło to dotyczyć
              każdego z nich, mogło dotyczyć jednej osoby.Jakoś nie zauważyłam,że ktoś poczuł
              się tam urażony.A Brenas powiedział przy wszystkich w studiu, nazwał tak
              konkretną osobę.To jest różnica.Chamisko i tyle.
              • Gość: siano Re: Brenas przesadzil IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 22:25
                Gość portalu: M. napisał(a):

> No nie wiem czy celna.Ken wyraził się bardzo ogólnikowo, mogło to dotyczyć
                > każdego z nich, mogło dotyczyć jednej osoby.Jakoś nie zauważyłam,że ktoś poczuł
                >
                > się tam urażony.A Brenas powiedział przy wszystkich w studiu, nazwał tak
                > konkretną osobę.To jest różnica.Chamisko i tyle.

Zostawiam na boku problem czy chamsko czy nie i skupię się na czymś innym. Nikt
                nie poczuł się urażony bo nikt tego nie słyszał - dopiero po wyjściu sobie
                oglądną i będzie im przykro. Nie mogło dotyczyć jednej osoby, jak piszesz,
                bo "szmaty" to przecież liczba mnoga. Czyli chodziło o co najmniej dwie. Idąc
                dalej, jak ktoś mówi że jest "otoczony" to raczej nie przez dwie, a więcej osób.

Brenes powiedział przy wszystkich w studiu w programie na żywo... A Ken przy
                wszystkich telewidzach. Przecież to prawie na jedno wychodzi. :)

pozdrawiam
                siano
              • Gość: xyz Re: Brenas przesadzil IP: 192.168.0.* 07.04.02, 22:26
                M.! Nikt nie mógł poczuć się urażony, bo nikt tego nie słyszał. Przecież Ken
                szeptał to namiętnie w mikroport, aby usłyszały to miliony, alew nikt z
                mieszkańców. Brenas obejrzał to dopiero z kaset, i nie dziwię się, że nim
                zatrzęsło.
                • Gość: M. Re: Brenas przesadzil IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 07.04.02, 22:34
                  Gość portalu: xyz napisał(a):

> M.! Nikt nie mógł poczuć się urażony, bo nikt tego nie słyszał. Przecież Ken
                  > szeptał to namiętnie w mikroport, aby usłyszały to miliony, alew nikt z
                  > mieszkańców. Brenas obejrzał to dopiero z kaset, i nie dziwię się, że nim
                  > zatrzęsło.
                  --------------
                  Mogło zatrzęść ,ale mimo wszystko uważam że ten tekst był chamski.Mógł to
                  powiedzieć Łukaszowi w 4 oczy.Jest dorosłym człowiekiem więc powinien wiedzieć co
                  mówi i umieć poskromić emocje.Co innego są te ich kłótnie w domu BB, a co innego
                  występ w studiu.Chuda Kasia też nie lubiła Kena,ale nic na jego temat nie
                  powiedziała.Ja na miejscu Łukasza i jego rodziny skontaktowała się z
                  prawnikiem.To co powiedział Wojtek jest normalnie publicznym zniesławieniem
                  ("pustak co goli dupę").Chamstwo to za mało powiedziane.

• Gość: Metaxa Re: Brenas przesadzil IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 22:40
                    Gość portalu: M. napisał(a):

> --------------
                    > Mogło zatrzęść ,ale mimo wszystko uważam że ten tekst był chamski.Mógł to
                    > powiedzieć Łukaszowi w 4 oczy.Jest dorosłym człowiekiem więc powinien wiedzieć
                    > co
                    > mówi i umieć poskromić emocje.Co innego są te ich kłótnie w domu BB, a co inneg
                    > o
                    > występ w studiu.Chuda Kasia też nie lubiła Kena,ale nic na jego temat nie
                    > powiedziała.Ja na miejscu Łukasza i jego rodziny skontaktowała się z
                    > prawnikiem.To co powiedział Wojtek jest normalnie publicznym zniesławieniem
                    > ("pustak co goli dupę").Chamstwo to za mało powiedziane.
                    >

Ależ M, jak niby miał to powiedzieć Keniowi w 4 oczy? przez ogrodzenie domu?
                    poza tym Kenio był rzeczywiście bardziej rycerski.. nie powiedział "szmaty"
                    ludziom, których to dotyczy, tylko wszystkim telewidzom.. głośno i wyraźnie.. to
                    jest dopiero dobre wychowanie!
        • Gość: Metaxa Re: Brenas przesadzil IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 21:57
          Hue hue.. oburzacie się tak, jakby program BB z założenia był czymś, co
          odbiega od poziomu jego uczestników >:) Nie przyszło wam do tych kulturalnych
          główek, że gdyby TVN chciał promować kindersztubę, inteligencję i inne tego
          typu wartości, to na castingu wybrałby wyłącznie osoby z wyższym
          wykształceniem i pochodzące z dobrych domów???? a może nawet te uczące sie u
          zakonnic >:)))
          • Gość: A Re: Brenas przesadzil IP: *.acn.waw.pl 07.04.02, 22:49
            witaj Metaxa:))
            gdyby TVN wybral samych takich... to dopiero bysmy mieli "jazde!":)))))))

co do brenasa... zrobil BARDZO DOBRZE! i wcale nie szkoda mi matki kena! wcale
            a wcale! tak jak juz ktos tu powiedzial (czyzbys to byla ty?:)) kazdy ma takie
            dziecko jakie sobie wychowa!:)
            i zdecydowanie wole zeby moja corka miala wdziek zolzy niz caloksztalt kena!:)
            hmm... tzn.... oj zrobie wszystko zeby byla dama w kazdym calu!!!:)))))))

co do ojca kena... ma racje... ken zupelnie odbiega poziomem od reszty... on po
            prostu jest "z innej bajki":) a raczej horroru o zniewiescialych, zaklamanych
            chlopcach:(

co do soltysika... nie sluchalam go dzisiaj dokladnie... ale cos mi sie wydaje
            ze ktos go ustawil... jakos nie uslyszalam zadnego glupiego tekstu z jego
            strony... moze faktycznie posluchal brenasa?:)

co do wyjscia... nic juz z tego nie rozumiem... kto i kiedy wychodzi?:)

pozdrawiam (na odleglosc bo zarazam pasqdnym katarem):))))
            • Gość: siano Do A IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 22:52
              Hejka!

Wreszcie się pojawiłaś! Już sie zdążyłem za Tobą stęsknić :)))

Szybkiego wyleczenia katarku życzę
              siano
            • Gość: Metaxa Re: A wróciła :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 23:01
              Witanko A :)) nareszcie jesteś, katary odrzuc w kąt, tam, gdzie ich miejsce :)
              Tak a propos Szołtysika, to niezły był tez tekst: dziś walka rozegra sie
              pomiędzy Lukaszem i pomiedzy Agnieszka " :))))))))
              • Gość: A Re: A wracam powoli:) IP: *.acn.waw.pl 08.04.02, 01:26
                dzieki za mile slowa metaxo i sianko:))
                katar juz powoli przechodzi... ale prawdziwym utrapieniem jest moja mala... ma
                pasqdna alergie ktora aqrat teraz sie odzywa:( no i ani nie poslucham BBB ani
                was nie poczytam... wtedy gdy sie produkujecie na zywo... stad moje lekko
                spoznione reakcje:)
                mam nadzieje... ze tak w BBB jak i u mojej corci jutro sie wszystko wyjasni:))
                ooo... wlasnie przyszla juz do mojego lozka:))))
                dobranoc:)
                pozdrawiam:))
    • zdzicha Ludzie... 07.04.02, 22:42
      ... strasznie emocjonalnie podchodzicie do sprawy. Tu nie chodzi o to co
      powiedział, ale że w ogóle udało mu sie pokazać na wizji i wywołac skandal oraz
      zestresować Sołtysika. Jak go rodina Kena czy sam Ken pozwie do sądu, to z
      pewnoscia przegra, bo co to niby za zniesławienie "pustak"? Gdyby powiedział,
      ze Ken ma małego fiutka, nie zaspokaja partnerów seksualnych, kłamie i
      kombinuje, żeby tylko zdobyć popularnosc, to wówczas byłaby podstawa do
      ciągania sie po sądach. Ale wcale nie do wygrania procesu... hehe.

zdrv
      zdzicha
      • Gość: MArgo O MAtaxie;) IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 07.04.02, 22:50
        Ja też ślędzę jej wypowiedzi na forum, jednak moje wnioski sa nieco inne.
        Nie sądze by była to osoba, która w ogóle chciałaby miec coś do czynienia z
        słodkim Keniem, w zwiazku z tym jakiekolwiek podejrzenia o to, ze ktoś w jego
        typie ją zranił co powoduje-że spececyfika jej wypowiedzi jest taka a nie inna,
        sa błędne.
        koniec rozprawy ;))
        pzd.
        • Gość: mysza Re: O MAtaxie;) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 23:01
          wszyscy znamy reguly programu i wszystkie rodziny zapewnw licza sie z tym ze
          na temat uczestnikow pojawia sie rozne opinie nie zawsze pochlebne wiec nie
          powinno byc nam zal matek siostr ojcow braci i calej reszty powinni to wliczyc
          w "koszty"uczestnictwa :)
      • Gość: Aqua Re: Ludzie... IP: *.tarczyn.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 22:57
        Brenas jest nieobliczalny. Jak tylko pojawił się w studiu obawiałam się co
        powie. No i dał popis... My tam nie siedzimy, nie wiemy jakie naprawdę są tam
        emocje i kto co naprawdę mówi. Widać Ken baardzo podpadł Brenasowi, ale w domu
        też się kilka osób odgraża, że znajdzie go po programie. Nawet grzeczna Barbi,
        więc coś jest na rzeczy. A Brenas to prosty chłop i mówi co myśli, widać ma
        gdzieś dyplomację. Ja żałuję, że nie spotkali się z Kenem w studiu, mogłoby
        być wesoło. Widać w każdej edycji musi być ktoś kontrowersyjny. Ale, aż strach
        pomyśleć, jak będzie się zachowywać (mówić) taka czarna owca w czwartej
        edycji, (jeśli taka edycja w ogóle będzie), bo widać emocje eskalują i
        znajdują coraz "lepszych" zawodników.
        Pozdr.
        Aqua
    • Gość: wiesia Re: Brenas przesadzil IP: *.telia.com 07.04.02, 22:56
      Przeciez to szumowina. Podaje sie za szlachcica.- Phiii... O zgrozo!!!...
      dzieki takim szlachetnym szlachcicom wlasnie doszlo do rozbiorow Polski. On i
      Zouza to dobrana para. PRYMITYW!!!
    • mallina Re: Brenas przesadzil 08.04.02, 01:51
      tez sadze ze bylo to zenujace..niesmiertelna koszulka i czapeczka i ten
      tekst"tylko andrzej nie spieprz tego" a o tej wygolonej dupie to po prostu
      prostactwo...no ale pewnie mial radosc ze mogl powiedziec w tv "dupa" na zywo...
      sadzilam ze troche ma facet hmm oglady..
      znajomi zolzy tez sie pokazali..takie gadki ze lepiej jak ktores z nich(ken lub
      zolza)wyjda bo moze cos zlego sie tam stac..
      oni sa jak dzieci....
      i zolza ktorej misja byla zmiana regulaminu domu bb...usmialam sie naprawde...

to oczywiscie moje zdanie...i wiem ze niektorzy inaczej widzieli dzisiejszy ring
    • eremka Re: Brenas przesadzil 08.04.02, 09:32
      Chamstwa nic nie usprawiedliwia, siano, A, Metaxo, margo. Pamietam, jak wcinały
      Wam się w dyskusję jakies eleMęty ludzkie typu Bernas i że byliscie oburzeni. A
      teraz usprawiedliwiacie jeszcze gorsze prostactwo. Czytam to forum i staram sie
      zrozumiec, ale to chyba błąd, bo jednak byt kształtuje świadomość.
      Ta edycja BB jest wyjątkowo żałosna, bo promuje prymitywizm i prostactwo
      (Hydro, Harnas, Magda Bernas, Zouza, łoj, chyba przestane wymieniać! et
      consortes), cwaniactwo i egoizm, brak skrupułów itd. itp. Chyba jedyna osobą,
      która ma jakieś dobre odruchy jest Pablo. Można by powiedzieć, że cała reeszta
      to odpadki, ale lepiej tak nie mówić, bo obraża to, tych co im kibicują. Już to
      napisałam, ale powtórzę - kiedy oglądam takie zachowanie jak Bernasowe czy
      Zouzy i widzę też ludzi, którzy im przyklaskują z całego serca, to ogarnia mnie
      przerażenie. Powiecie, że przesadzam, bo to tylko program tv? Ale oglądacie go
      wy, oglądają go "miliony", oglądają go tez dzieci, których rodzice nie mają
      czasu, aby sie nimi zająć, bo pracują, albo leżą pod stołem pijani, albo im się
      nie chce tymi dziecmi swoimi zresztą zająć. I widzą, co jest dobre - że lepiej
      byc agresywnym chamem niz kimkolwiek innym. Wczoraj po BB był program czołowego
      sępa tvn Wrony, jak to niechcący dwóch nastolatków zabiło, dziewczynę, bo
      przeszkodziła im w kradzieży. W Polscxe lepiej być nastoletnim mordercą niz
      depilowqac sobie dupę - co jest społecznie b. szkodliwe :)))
      • Gość: mysz Re: Brenas przesadzil IP: *.kopernik.gliwice.pl 08.04.02, 10:07
        Jaka wspaniała dysputa!!
        Słuchajcie, czemu Brenas niby jest chamem?? To prosty chłop który wali prosto z mostu co myśli ,
        nie jakieś tam ą ę i bułkę przez bibułkę. Kenio niby wykształcony, ale według niego wokół szmaty i
        prymitymy. Należało mu się niech to zobaczy w telewizji jak wyjdzie.
        Matki Kenia nie jest mi żal bo tak samo jak i jego ojciec są przekonani o wyższości rasy Kenia nad
        resztą mieszkańcow BB. Może do nich dotrze w końcu czemu go tak niecierpia mieszkancy. Nie
        dlatego ze jest piekny i gładki i goli sobie coś tam tylko dlatego że nazywa innych ludzi z którymi
        mieszka pod jednym dachem- szmatami.
        Wydaje mi się że wykształcenie to własnie jego powinno obligować do wyważonych wypowiedzi , ale
        nie skąd on, na co dzień nie rzuca mięsem on rzuci raz a dobrze, tak żeby każdy poczuł się źle.
        Więc zluzujcie z chamstwem Brenasa który jest budowlańcem, przyjrzyjmy się wyrafinowanemu
        chamstwu Kenia.
        • Gość: maga Re: Brenas przesadzil IP: *.lodz-wschod.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 10:16
          Gość portalu: mysz napisał(a):

> Więc zluzujcie z chamstwem Brenasa który jest budowlańcem, przyjrzyjmy się wyrafinowanemu
          > chamstwu Kenia.

to, że jest budowlańcem w niczym go nie usprawiedliwa; a co do Kena - prawda, jego chamstwo i
          prostactwo jest trudniejsze do zauważwnia na pierwszy rzut oka, ale po bliższym poznaniu wychodzi w
          całej okazałosci; mimo to, ja bym nie przeciwstawiała, ale stawiam ich wszystkich na tym samym,
          zenującym poziomie;
      • Gość: ok. Re: Brenas przesadzil IP: *.vx.pl 08.04.02, 10:08
        Brawo eremka.Czytajac taki glos wraca czlowiekowi nadzieja ze moze nie tylko on
        sam jest dziwny ze mysli inaczej.Juz myslalam ze zeby byc kochanym trzeba
        glosno wrzeszczec,przeklinacitp.niezaleznie od tego czy sie ma racje czy
        nie. Jednak wygrana Zouzy swiadczy o guscie rzeszy.
      • Gość: maga Re: Brenas przesadzil IP: *.lodz-wschod.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 10:09
        eremka trochę demonizuje, ale poza tym przyznaję jej rację, nie mozna gloryfikowac postępowania,
        które prowadzi do potencjalnego zagrożenia dobra innej osoby - czym innym jest publiczne lżenie (w
        wykonaniu Zołzy i Wojtka) oraz publiczne groźby skierowane pod adresem Kena (znów Zołza i tym
        razem słodka Barbie ze swoją żenującą wypowiedzią nt kwiatków z butelki); zresztą wypowiedzi Kena
        czule szeptane do mikroportu też podbadają pod kategorię lżenia - ta edycja jest naprawdę na
        zatrważającym poziomie moralnym i ja się zdecydowanie odcinam od kibicowania komukolwiek;
    • Gość: biedron Re: Brenas przesadzil IP: 167.76.120.* 08.04.02, 10:00
      a czy ktos moze mi powiedziec co on takiego powiedzial, musialo mnie zabraknac
      przez chwile przed telewizorem.
      • Gość: Zenada Re: Brawo Eremka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.02, 10:24
        Musze przyznac, ze chyba jestes jedna z nielicznych rozsadnych osob na tym
        forum. "Zachwyty" nad chamstwem, prostactwem i glupota (wiekszosc uczestnikow
        tego programu nie potrafi "sklecic" prostego zdania - dotyczy to zwlaszcza
        Wojtka), to dosc przykre "signum temporis" - czasow Lepera, Bubla, Switonia.
        W tym koncercie chamstwa jakie sie rozgrywa na naszych oczach Hydro czy Harnaś
        to calkiem dobrze ulozone osoby.
      • eremka Re: Brenas przesadzil 08.04.02, 10:24
        Ja tez sie odcinam, nie oglądam BB, żeby komus kibicowac, ale dlatego, że
        oglądają to "widowisko" inni ludzie. Duzo ludzi! Chcę mieć zdanie na ten temat.
        Od czasu do czasu cos mnie zbulwersuje i tyle.
    • Gość: maniek Re: Brenas przesadzil IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 10:26
      jak dla mnie nie przesadzil. przypomnijcie sobie jak Ken wypowiada sie o
      innych. rodzice Kena tez mowia, ze on jest madry, inteligentny a reszta nie. i
      jeden i drugi jest chamem
      • Gość: wiesia Re: Brenas przesadzil IP: *.telia.com 08.04.02, 10:31
        Co chcesz? Wala prosto z mostu. Mowia co mysla. Przeciez zwolennicy
        chamstwa "Brenasa" i "Zouzy" wlasnie to lubicie.
        • Gość: Zenada Re: trzeba wiedziec co sie mowi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.02, 10:40
          Co to za argument, ze mowi co mysli. Juz student I roku powinien wiedziec, ze
          nie jest cnota mowic co sie wie tylko wiedziec co sie mowi. Takich szczerych,
          otwartych mowiacych co mysla sa tysiace przed budkami z piwem, na stadionach
          pilkarskich, i niestety coraz wiecej w szkole a takze wsrod ludzi, ktorzy
          uwazaja sie za inteligentnych.
          Przestancie takze infantylnie podkreslac, ze jezeli Ken jest chamem to wszystko
          usprawiedliwia. Przypomina to bowiem komunistyczna propagande - gdy ZSRR
          zarzucano lamanie praw czlowieka to odpowiedz byl zawsze taka sama "a u was
          bija murzynow".
          • Gość: maga Re: trzeba wiedziec co sie mowi IP: *.lodz-wschod.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 10:47
            Gość portalu: Zenada napisał(a):

Przestancie takze infantylnie podkreslac, ze jezeli Ken jest chamem to wszystko usprawiedliwia.

otóż to - ani niczego nie usprawiedliwia, ani nie może byc przeciwwagą - jeszcze raz podkreslam:
            chamstwo i prostactwo jest zawsze tym samym, moze się tylko przejawiać na różne sposoby, ale to już
            nie zależy od wykształcenia, tylko raczej od wychowania;
          • Gość: wiesia Re: trzeba wiedziec co sie mowi IP: *.telia.com 08.04.02, 10:48
            To byla ironia. Nie odwracaj kota ogonem. Dobrze wiesz o co mi chodzilo.
    • Gość: dr know a propos IP: *.mitex.com.pl / 10.100.10.* 08.04.02, 11:02
      przemknął wczoraj na wizji taki siwy Pan (chyba Ojciec Kenza) i niejasno
      napomknął coś o wykształceniu (dobrym) Owego; mam pytanie: jakież to
      wykształcenie?

wdzięczny za odpowiedź
      dr know

• Gość: wiesia Re: a propos IP: *.telia.com 08.04.02, 11:05
        ...a Ty jestes doktorem medycyny czy chorob wazywnych??? :)))))
        • Gość: dr know droga (ob)wiesiu IP: *.mitex.com.pl / 10.100.10.* 08.04.02, 11:59
          zadałem konkretne pytanie, bez podtekstu - więc proszę o odpowieź na temat
          a Twoje wynurzenia mnie nie interesują

pozdr dr know
          • Gość: wiesia Re: droga (ob)wiesiu IP: *.telia.com 08.04.02, 12:06
            Jakos nikt sie nie kwapi... hmmm...
      • vwdoka Re: a propos 08.04.02, 13:59
        Gość portalu: dr know napisał(a):

> przemknął wczoraj na wizji taki siwy Pan (chyba Ojciec Kenza) i niejasno
        > napomknął coś o wykształceniu (dobrym) Owego; mam pytanie: jakież to
        > wykształcenie?
        >
        > wdzięczny za odpowiedź
        > dr know
        >

Witaj,

O ile mi wiadomo tp licencjat z ekonomii na jakiejś nie publicznej szkólce.

Pozdrawiam,
        vwdoka
        • Gość: dr know Re: a propos IP: *.mitex.com.pl / 10.100.10.* 08.04.02, 14:13
          dzięki!
    • valeria Niby w czym Brenas przesadzil? 08.04.02, 11:55
      Cóż takiego powiedział? Wygolona dupa?? Dlaczego odmawiacie dorosłemu
      człowiekowi prawa do ustosunkowania się -publicznego- do opinii o nim, którą
      też wygłoszono publicznie. A może tekst "ludzka szmata" jest tekstem
      kulturalnym i na miejscu? Może powinno się go "dyskretnie" przemilczeć, jako
      niewygodny? Ken ze swoimi opiniami, które głosi z dużym przekonaniem, jest
      czymś patologicznym i szkodliwym. Nie jest istotne, ma czy nie ma włosów na
      półdupkach.
      • Gość: maga Re: Niby w czym Brenas przesadzil? IP: *.lodz-wschod.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 12:10
        witaj Valerio
        nie wiem czy uważnie czytałas posty; po raz kolejny powtarzam, nie chodzi tylko o Wojtka, wypowiedzi
        Kena są bezspornie chamskie i nie na miejscu, ale czy to cokolwiek usprawiedliwia lub jest
        argumentem za - na korzysć Brenasa - wątpię
        i pozdrawiam :))
        • Gość: Metaxa Re: Niby w czym Brenas przesadzil? IP: 212.244.106.* 08.04.02, 12:51
          Gość portalu: maga napisał(a):

> witaj Valerio
          > nie wiem czy uważnie czytałas posty; po raz kolejny powtarzam, nie chodzi tylko
          > o Wojtka, wypowiedzi
          > Kena są bezspornie chamskie i nie na miejscu, ale czy to cokolwiek usprawiedliw
          > ia lub jest
          > argumentem za - na korzysć Brenasa - wątpię
          > i pozdrawiam :))

Nie usprawiedliwia Brenasa, tylko tłumaczy :) a to zasadnicza róznica, Mago :)

Pozdrawiam serdecznie :)
          • Gość: maga Re: Niby w czym Brenas przesadzil? IP: *.lodz-wschod.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 12:55
            ja już mam lekki mętlik w głowie (zwłaszcza, ze rozmawiam w kilku wątkach), ale wydaje mi się, ze
            osoba dorosła, na poziomie postępuje tak, żeby nikt nie musiał tłumaczyć jej zachowania zaistniałymi
            okolicznosciami (bo to = usprawiedliwianiu), chyba , że miałas na mysli tłumaczenie w sensie "co on
            chciał przez to powiedzieć" :))
            • eremka Re: Niby w czym Brenas przesadzil? 08.04.02, 13:01
              Popieram, mnie też sie tak wydaje.
            • valeria Re: Niby w czym Brenas przesadzil? 08.04.02, 13:44
              Hej,
              Powiem tak: co powiedział Brenas, każdy widział!
              Zgadzam się, że wypowiedź Wojtka nie należała do najdelikatniejszych, ale nie
              była jakoś specjalnie ordynarna. Sorry, dupa - ogolona, czy nie - nie jest dla
              mnie słowem najbardziej wulgarnym. W dzisiejszych czasach pop-kultury, jako
              słowo nadużywane w różnych mediach (w tvn też!) nie ma znaczenia już znaczenia
              obraźliwego. Nieporozumieniem jest zatem rozstrząsanie użycia słowa "dupa" i na
              tej podstawie wyciągania wniosków o czyimś chamstwie. Wojtek został poproszony
              o wypowiedzenie się na temat Kena, co wykorzystał ustosunkowywując się do
              najbardziej skrajnych Kenowych wypowiedzi, a miał do tego prawo! Być może była
              to jego ostatnia szansa, żeby zrobić to publicznie, jak publicznie on i
              pozostali mieszkańcy zostali obrażeni. Nie dziwi mnie, że poczuł się dotknięty
              i zniesmaczony hasłem o "ludzkich szmatach". Nie tłumaczę Wojtka, uważam że
              miał rację! Przepraszam bardzo, a co miał zrobić? Podziękować za trafne
              podsumowanie???
              • vwdoka Re: Niby w czym Brenas przesadzil? 08.04.02, 13:52
                valeria napisał(a):

> Hej,
                > Powiem tak: co powiedział Brenas, każdy widział!
                > Zgadzam się, że wypowiedź Wojtka nie należała do najdelikatniejszych, ale nie
                > była jakoś specjalnie ordynarna. Sorry, dupa - ogolona, czy nie - nie jest dla
                > mnie słowem najbardziej wulgarnym. W dzisiejszych czasach pop-kultury, jako
                > słowo nadużywane w różnych mediach (w tvn też!) nie ma znaczenia już znaczenia
                > obraźliwego. Nieporozumieniem jest zatem rozstrząsanie użycia słowa "dupa" i na
                >
                > tej podstawie wyciągania wniosków o czyimś chamstwie. Wojtek został poproszony
                > o wypowiedzenie się na temat Kena, co wykorzystał ustosunkowywując się do
                > najbardziej skrajnych Kenowych wypowiedzi, a miał do tego prawo! Być może była
                > to jego ostatnia szansa, żeby zrobić to publicznie, jak publicznie on i
                > pozostali mieszkańcy zostali obrażeni. Nie dziwi mnie, że poczuł się dotknięty
                > i zniesmaczony hasłem o "ludzkich szmatach". Nie tłumaczę Wojtka, uważam że
                > miał rację! Przepraszam bardzo, a co miał zrobić? Podziękować za trafne
                > podsumowanie???
                Jakie trafne podsumowanie, przez tą nadętą narcystyczną lalę, zakłamaną i pełną
                hipokryzji zwaną keniem? Nie żartuj.

Pozdrawiam bardzo serdecznie,
                vwdoka

• valeria Re: Niby w czym Brenas przesadzil? 08.04.02, 14:05
                  vwdoka napisał(a):

> valeria napisał(a):
                  >
                  > > Hej,
                  > > Powiem tak: co powiedział Brenas, każdy widział!
                  > > Zgadzam się, że wypowiedź Wojtka nie należała do najdelikatniejszych, ale
                  > nie
                  > > była jakoś specjalnie ordynarna. Sorry, dupa - ogolona, czy nie - nie jest
                  > dla
                  > > mnie słowem najbardziej wulgarnym. W dzisiejszych czasach pop-kultury, jak
                  > o
                  > > słowo nadużywane w różnych mediach (w tvn też!) nie ma znaczenia już znacz
                  > enia
                  > > obraźliwego. Nieporozumieniem jest zatem rozstrząsanie użycia słowa "dupa"
                  > i na
                  > >
                  > > tej podstawie wyciągania wniosków o czyimś chamstwie. Wojtek został popros
                  > zony
                  > > o wypowiedzenie się na temat Kena, co wykorzystał ustosunkowywując się do
                  > > najbardziej skrajnych Kenowych wypowiedzi, a miał do tego prawo! Być może
                  > była
                  > > to jego ostatnia szansa, żeby zrobić to publicznie, jak publicznie on i
                  > > pozostali mieszkańcy zostali obrażeni. Nie dziwi mnie, że poczuł się dotkn
                  > ięty
                  > > i zniesmaczony hasłem o "ludzkich szmatach". Nie tłumaczę Wojtka, uważam ż
                  > e
                  > > miał rację! Przepraszam bardzo, a co miał zrobić? Podziękować za trafne
                  > > podsumowanie???
                  > Jakie trafne podsumowanie, przez tą nadętą narcystyczną lalę, zakłamaną i pełną
                  >
                  > hipokryzji zwaną keniem? Nie żartuj.
                  >
                  > Pozdrawiam bardzo serdecznie,
                  > vwdoka
                  >

Ups.... Nie rozumiem???
                  Też pozdrawiam,
                  Valeria
                  • vwdoka Re: Niby w czym Brenas przesadzil? 08.04.02, 14:09
                    valeria napisał(a):

> vwdoka napisał(a):
                    >
                    > > valeria napisał(a):
                    > >
                    > > > Hej,
                    > > > Powiem tak: co powiedział Brenas, każdy widział!
                    > > > Zgadzam się, że wypowiedź Wojtka nie należała do najdelikatniejszych,
                    > ale
                    > > nie
                    > > > była jakoś specjalnie ordynarna. Sorry, dupa - ogolona, czy nie - nie
                    > jest
                    > > dla
                    > > > mnie słowem najbardziej wulgarnym. W dzisiejszych czasach pop-kultury
                    > , jak
                    > > o
                    > > > słowo nadużywane w różnych mediach (w tvn też!) nie ma znaczenia już
                    > znacz
                    > > enia
                    > > > obraźliwego. Nieporozumieniem jest zatem rozstrząsanie użycia słowa "
                    > dupa"
                    > > i na
                    > > >
                    > > > tej podstawie wyciągania wniosków o czyimś chamstwie. Wojtek został p
                    > opros
                    > > zony
                    > > > o wypowiedzenie się na temat Kena, co wykorzystał ustosunkowywując si
                    > ę do
                    > > > najbardziej skrajnych Kenowych wypowiedzi, a miał do tego prawo! Być
                    > może
                    > > była
                    > > > to jego ostatnia szansa, żeby zrobić to publicznie, jak publicznie on
                    > i
                    > > > pozostali mieszkańcy zostali obrażeni. Nie dziwi mnie, że poczuł się
                    > dotkn
                    > > ięty
                    > > > i zniesmaczony hasłem o "ludzkich szmatach". Nie tłumaczę Wojtka, uwa
                    > żam ż
                    > > e
                    > > > miał rację! Przepraszam bardzo, a co miał zrobić? Podziękować za traf
                    > ne
                    > > > podsumowanie???
                    > > Jakie trafne podsumowanie, przez tą nadętą narcystyczną lalę, zakłamaną i
                    > pełną
                    > >
                    > > hipokryzji zwaną keniem? Nie żartuj.
                    > >
                    > > Pozdrawiam bardzo serdecznie,
                    > > vwdoka
                    > >
                    >
                    > Ups.... Nie rozumiem???
                    > Też pozdrawiam,
                    > Valeria

Przepraszam, to ja się uniosłem po przeczytaniu o "podziękowaniu za trafne
                    podsumowanie", po prostu zagotowało się we mnie, nie dostrzegłem ironicznego
                    charakteru zdania. Przepraszam i pozdrawiam,
                    vwdoka

• Gość: Metaxa Re: usprawiedliwienie a tłumaczenie :) IP: 212.244.106.* 08.04.02, 14:04
              Gość portalu: maga napisał(a):

> ja już mam lekki mętlik w głowie (zwłaszcza, ze rozmawiam w kilku wątkach), ale
              > wydaje mi się, ze
              > osoba dorosła, na poziomie postępuje tak, żeby nikt nie musiał tłumaczyć jej za
              > chowania zaistniałymi
              > okolicznosciami (bo to = usprawiedliwianiu), chyba , że miałas na mysli tłumacz
              > enie w sensie "co on
              > chciał przez to powiedzieć" :))

Ja też się przyznaję do mętliku, szczególnie, że w kilku odcinkach męczymy ten
              sam temat... <:)

Róznicując usprawiedliwienie od tłumaczenia miałam na mysli to, że oczywiście
              zachowania Brenasa nie usprawiedliwia fakt, że jest budowlańcem. Moim zdaniem
              natomiast to wiele tłumaczy. Wykonując taki zawód człowiek obraca się w
              określonym środowisku, które jest zdecydowanie mniej wrażliwe na dźwiek
              słowa "dupa" niż my, szanowni telewidzowie i internauci ;) Poza tym Brenas jest
              osobą dorosłą i na poziomie... tylko innym poziomie niż ja czy Ty..

A usprawiedliwiać by go można w sytuacji, gdyby świadomie rezygnował z
              kulturalnego wyrażania się na rzecz prostych, dobitnych sformułowań.. :)

Pozdrawiam równie serdecznie :)
              • Gość: maga Re: usprawiedliwienie a tłumaczenie :) IP: *.lodz-wschod.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 14:11

Hej Metaxa :))
                dzięki za wyjasnienia, ale ja się chyba juz poddam, bo ta dysputa coraz bardziej odpływa w kierunku
                sofistyki, ale jedno w tym wszystkim jest pocieszajace: cos nas jeszcze jest w stanie zmusić do ciekawej
                rozmowy, bez koniecznosci uciekania się do argumentów zastepczych;
                duża buźka :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka