Dodaj do ulubionych

Idol -ktos ogladał?

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 12:01
Hi
fajny wczoraj idol był znów ,) Góralka przeszła kolejne eliminacje(hipiska
chyba też) ,jury dało popis jak zwykle (trzy osoby do przodu ,państwo
przeszli..a reszta..no cóż..tez przeszła he,he )Aha okazało sie tez ze na
góralkę szanowne jury mówi buła ,).Nie podobał mi sie jedynie Wojewódzki który
wydaje nie kierować sie zdolnosciami wokalnymi startujacych a ich uroda no ale
ma byc kontrowersyjnie a nie cukierkowo co popieram!.
Pozdrow dla męczacych w dalszym ciagu BB.
Obserwuj wątek
    • siano01 Re: Idol -ktos ogladał? 27.04.02, 12:06
      Hejka fan!!

Oglądałem ale od połowy..... :( Ale obejrzę powtórkę (chyba w poniedziałek,
      prawda?).
      Co do Wojewódzkiego, to myślę, że on trochę sobie dworował wczoraj z całego
      jury jesli chodzi o tą "której zdjęcia, żołnierze będą przyszpilać do pryczy".
      Ale jest z niego taki super gość, że można mu wybaczyć kierowanie się urodą.
      Moim zdaniem jednak Agnieszka (chyba tak miała na imię) nie powinna przejść
      dalej. Obiektywnie patrząc lepiej dać szansę komuś bardziej uzdolnionemu
      wokalnie, a ładnych to i tak tam nie brakuje ;). Hiszpanka się dostała chyba
      prawda? No i kuuuuul ;)

Pozdrufki
      siano
      • Gość: fan? Re: Idol -ktos ogladał? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 12:16
        Pozdrówki
        W niedziele druga cześc eliminacji ,a góralka juz prawie rzuciła sie na jury ze
        szczęścia a miała spory kawałek ,)
        Fajnie że musieli spiewać to samo w trójkach ,teraz wychodzi kto ma głos a kto
        nauczył sie jednej piosenki.Hipiska, buła i hiszpanka chyba zwyciesko ale
        przekonamy sie w niedziele.
        • Gość: jacko Re: Idol -ktos ogladał? IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 12:41
          A czy ta gruba maciora (ala Manuela) tez przeszła bo jakoś mi to umknęło.Jest
          dobra.
          • Gość: fan? Re: Idol -ktos ogladał? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 13:07
            Jury nazwało ja chyba krówka z racji stroju (łaty jak u mućki) ale glos ma
            mocny .Pierwszy etap przeszła ,drugi w niedziele.
            • mmpm Re: Idol -ktos ogladał? 27.04.02, 13:31
              Ostatnio wygrała jedną z edycji "Szansy na sukces". Głos ma świetny! Idealnie
              nadaje się do śpiewania "czarnej" muzyki.
              • siano01 Re: Idol -ktos ogladał? 27.04.02, 13:39
                Ale wczoraj podobno wtopiła? Nie widziałem ale tak mi mówiono, że zawaliła
                piosenkę.
                • mmpm Re: Idol -ktos ogladał? 27.04.02, 13:42
                  Wczoraj nie odlądałem - ale jestem jej fanem!
                • Gość: pp Re: Idol -ktos ogladał? IP: *.tvsat364.lodz.pl 27.04.02, 13:58
                  kiedy dokladnie jest powtorka? bo przegapilem
                  • Gość: Margaret no,,,krówka wtopiła :( IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 27.04.02, 15:47
                    polubiłam tą pulchną babkę ;wczoraj wyglądało to tak, że pierwszy etap
                    przeszła , a drugi nie..Tzn-wtedy kiedy kazano im śpiewać Annę JAntar,
                    niestety -głos jej się nieco podłamał. Zresztą -komentarz Wojewody wyglądał
                    mniej wiecej tak "james brown jest u niej świetny, ale niestety...dzisiaj
                    zaspiewała zle (itp itd).." , no i jeszcze powiedzielie, że ona ma to
                    przekonanie, że jest idolem, a to bardzo dobrze,..no ale...wtopiła.. niestety :(
                    a Góralka to żywioł straszny, no i nie wiem czy widzieliście- z bliżniaczek
                    blondynek tylko jedna przeszła i ta jedna właśnie zrezygnowała z udziału , bo
                    bez siostry ani rusz..Miłe to, ale czy logiczne?
                    pozdrawiam
                    • Gość: ziótek Re: no,,,krówka wtopiła :( IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.04.02, 17:50
                      Gość portalu: Margaret napisał(a):

> polubiłam tą pulchną babkę ;wczoraj wyglądało to tak, że pierwszy etap
                      > przeszła , a drugi nie..Tzn-wtedy kiedy kazano im śpiewać Annę JAntar,
                      > niestety -głos jej się nieco podłamał.

Skomentowali to tak:"Wystartowała jak rakieta,ale jej drugi człon nie odpalił".
                      Może to i racja?
                      Babka jest dobra,ale śpiewa ciągle TAK SAMO.
                      Ma świetny głos,tylko,czy kupilibyście płytę,no monotonną?
                      Zdaje się,że trafiła do grupy ostatnie szansy.
                      z.
                      • siano01 Re: no,,,krówka wtopiła :( 27.04.02, 17:59
                        w każdym razie uważam, że jeśli ona nie przejdzie, a załapie się Agnieszka (ta
                        ładna, która nie wstrzeliła się w tonację, hihi) to będzie to mocno
                        niesprawiedliwe.
                  • fan? Re: Idol -ktos ogladał? 29.04.02, 12:21
                    powtórki sa w poniedziałek i srodę o 16 30 .
            • n0name Re: Idol -ktos ogladał? 27.04.02, 16:02
              Gość portalu: fan? napisał(a):

> Jury nazwało ja chyba krówka z racji stroju (łaty jak u mućki) ale glos ma
              > mocny .Pierwszy etap przeszła ,drugi w niedziele.

z tego co pokazywali w mojej kablowce, jasno wynikalo, ze laciata nie przeszla...
              moze zmienic operatora? :D
              • Gość: Nina Re: Idol -ktos ogladał? IP: 213.77.45.* 27.04.02, 22:06
                Dla mnie najlepszy jest ten czarny długowłosy facet który wygląda jak z zespołu
                rockowego.
                • n0name Re: Idol -ktos ogladał? 27.04.02, 22:16
                  Gość portalu: Nina napisał(a):

> Dla mnie najlepszy jest ten czarny długowłosy facet który wygląda jak z zespołu
                  >
                  > rockowego.

a dla mnie duet Wojewodzki i Leszczynski (ze wskazaniem na Wojewodzkiego) :D

• fan? Re: Idol -ktos ogladał? 29.04.02, 11:51
                  Pani Zapendowska z jury powiedziała o jego śpiewie że jest takie z "miesem" i
                  zrobiła do tego taki gest jakby chciała złapac hot-doga w poziomie ,) reszta
                  jury usmiechneła sie wtedy pod nosem ,))))
                  • Gość: Margaret Re: Idol -ktos ogladał? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 29.04.02, 11:52
                    fan? napisał(a):

> Pani Zapendowska z jury powiedziała o jego śpiewie że jest takie z "miesem" i
                    > zrobiła do tego taki gest jakby chciała złapac hot-doga w poziomie ,) reszta
                    > jury usmiechneła sie wtedy pod nosem ,))))

hahaha :))))))))))
                    dobre..

• fan? Re: Idol -ktos ogladał? 29.04.02, 12:22
                Może cosik mi sie pomyliło ???? ale mucke trudno pomylić ,zobaczymy przy
                nastepnym odcinku.
    • Gość: ziótek Re: Idol -ktos ogladał? IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.04.02, 17:40
      Gość portalu: fan? napisał(a):

Nie podobał mi sie jedynie Wojewódzki który
      > wydaje nie kierować sie zdolnosciami wokalnymi startujacych a ich uroda no ale
      > ma byc kontrowersyjnie a nie cukierkowo co popieram!.
      > Pozdrow dla męczacych w dalszym ciagu BB.

Bo Wojewódzki jest od obrazu medialnego klienta\ki.
      Nie chodzi o to,żeby wybrać osobę która dobrze śpiewa,ale taką,która dobrze
      śpiewa,dobrze wygląda na okładkach,klipach,rozkładówkach,itd.
      Żeby małolaty sikały na jej koncertach,kupowały koszulki,znaczki,płyty,plakaty i
      inne barachło,które sprzedaje się z tej okazji.
      I on ma taką osobę wyłuskać.

• mysz_ Re: Idol -ktos ogladał? 27.04.02, 17:57
        ciekawe czy ta grupa zuwazylaby Bajora??
        • Gość: ziótek Re: Idol -ktos ogladał? IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.04.02, 19:26
          mysz_ napisał(a):

> ciekawe czy ta grupa zuwazylaby Bajora??

Żartujesz?
          Bajor jest niszowy a Idol to inna bajka.

• Gość: Marat Re: Idol -ktos ogladał? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 27.04.02, 18:43
        Gość portalu: ziótek napisał(a):

> Gość portalu: fan? napisał(a):
        >
        > Bo Wojewódzki jest od obrazu medialnego klienta\ki.
        > Nie chodzi o to,żeby wybrać osobę która dobrze śpiewa,ale taką,która dobrze
        > śpiewa,dobrze wygląda na okładkach,klipach,rozkładówkach,itd.
        > Żeby małolaty sikały na jej koncertach,kupowały koszulki,znaczki,płyty,plakaty
        > i
        > inne barachło,które sprzedaje się z tej okazji.
        > I on ma taką osobę wyłuskać.
        >
        No właśnie, a mućki chyba na koszulkach nosić nie będziecie! Jakkolwiek 2
        tygodnie temu byłoby to nie do pomyślenia, to teraz w niedzielę oglądam Idola do
        końca, a BBB schodzi na drugi plan. To jest naprawdę świetny program!!! W
        porównaniu z "Drogą do gwiazd" to naprawdę mistrzostwo, mimo, że to narazie
        eliminacje. A swoją drogą BBB jest już męczący (bez sensu jest się napychać
        pizzą, jak nie jest się już głodnym)

• Gość: Margaret Re: Idol sie popsuł ;) IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 27.04.02, 20:06
          Tak skomentowałyśmy wczoraj z kumpelą program. Ona- "eee...idol sie popusł,
          jury juz nie jest takie zlośliwe, bez sensu -mówi ( z dziką pasją-
          uśmiechnięta). -ja "noooo, my to dopiero dałybyśmy im popalić "
          ;)
          Swoją droga, te komentarze, to jest między innymi to na co czekamy (CI , którzy
          oglądają :)}i bez nich program straciłby naprawdę dużo na atrakcyjności.
          pozdraawiam
          • mysz_ Re: Idol sie popsuł ;) 27.04.02, 22:21
            widziałam ten program raz i wiecej mi sie nie chce i to wlasnie przez te
            zlosliwe uwagi
            jakies tam zepsute wyswiechtane "góru" polskiej muzyki wychodzi i depcze po
            młodych wrażliwych ludziach i zostawia tych młodych bezczelnch i przebojowych
            nikt nie ma prawa chamsko oceniac ludzi ktorzy probuja cos robic, moga
            powiedziec dziekuje nie w tym programie albo innym razem ale nie depcze sie po
            mlodych ludziach bo sie zabija w nich wiare
            swoja droga dzieki takim bucom ktrzy maja recepte na polski rynek muzyczny,
            wszystko leci w dół
            nie wazne ze ma interesujacy charakter czy ciekawy sposob interpretacji wazne
            ze jest niezla dupa albo cos tam innego
            nie trafiaja dobrze, nie trafiaja celnie
            zespoły ostatnich lat ktore notuja najwieksza sprzedaz i popularnosc to takie
            ktore sie wypromowaly same no Golce czy tez Arka Noego
            wiec ich dobre samopoczucie i zadufanie ogolnie mnie dziwi bo moze powinni
            jednak oddac sie refleksji na temat
            ogolnie odrazajace i odrzucajace
            • n0name Re: Idol sie popsuł ;) 27.04.02, 22:47
              mysz_ napisał(a):

> widziałam ten program raz i wiecej mi sie nie chce i to wlasnie przez te
              > zlosliwe uwagi
              > jakies tam zepsute wyswiechtane "góru" polskiej muzyki wychodzi i depcze po
              > młodych wrażliwych ludziach i zostawia tych młodych bezczelnch i przebojowych

przesada... tepili tam miernoty, a nie jedynie "mlodych i wrazliwych". i juz na
              pewno nie po to, zeby pozostawic tylko "bezczelnych i przebojowych". trudno
              odmowic wojewodzkiemu, cyganowi czy leszczynskiemu (milej pani w okluarach
              niestety nie znam) braku kompetencji, wiec nie wiem skad te "wyswiechtane guru".
              a ze swoje oceny wyrazaja w ten a nie inny sposob... coz... a co innego mozna
              byloby tam ogladac, przynajmniej na tym etapie programu, gdyby nie ich zabawne,
              zlosliwe komentarze? to jak kilka (-nascie?- dziesiat?) tysiecy ludzi popisuje
              sie czesto watpliwym talentem, bedac przekonanymi o tym, ze kiedys rzuca tlumy na
              kolana??

> nikt nie ma prawa chamsko oceniac ludzi ktorzy probuja cos robic, moga
              > powiedziec dziekuje nie w tym programie albo innym razem ale nie depcze sie po
              > mlodych ludziach bo sie zabija w nich wiare

a moze dobrze, ze "mlodym ludziom" ktos brutalnie powie prawde... (tak, wiem - to
              nie "prawda" tylko "subiektywna oczena wyswiechtanych guru"). moze nie wiare w
              nich zabijaja a zludzenia, ktorymi sie niepotrzebnie karmili?

> swoja droga dzieki takim bucom ktrzy maja recepte na polski rynek muzyczny,
              > wszystko leci w dół

??

> nie wazne ze ma interesujacy charakter czy ciekawy sposob interpretacji wazne
              > ze jest niezla dupa albo cos tam innego

moim zdaniem - przesadzasz

> nie trafiaja dobrze, nie trafiaja celnie
              > zespoły ostatnich lat ktore notuja najwieksza sprzedaz i popularnosc to takie
              > ktore sie wypromowaly same no Golce czy tez Arka Noego

i jaki z tego wniosek? ze te tysiace same maja sie wypromowac??
              zreszta - sam jestem przeciwnikiem takiego sposobu lansowania "idola" -
              wyprodukuja kolejna mydlana pop-gwiadke w stylu jakiegos ich troje...

> wiec ich dobre samopoczucie i zadufanie ogolnie mnie dziwi bo moze powinni
              > jednak oddac sie refleksji na temat
              > ogolnie odrazajace i odrzucajace

???
            • Gość: Pointer Re: Idol sie popsuł ;) IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.04.02, 22:52
              Popieram w całej rozciągłości - nic dodać, nić ująć! Bravo za celne
              podsumowanie programu, a raczej ludzi zasiadających w jury - banda
              miernot i kabotynów - że Jacek Cygan sie godzi brać w czymś takim udział,
              pojąć doprawdy NIE POTRAFIĘ!

pozdrawiam
            • Gość: ziótek Re: Idol sie popsuł ;) IP: 62.87.216.* 27.04.02, 22:54
              mysz_ napisał(a):

> widziałam ten program raz i wiecej mi sie nie chce i to wlasnie przez te
              > zlosliwe uwagi
              > jakies tam zepsute wyswiechtane "góru" polskiej muzyki wychodzi i depcze po
              > młodych wrażliwych ludziach

To niech się odwrażliwią.
              Życie to nie jest spacerek po parku przy trelach słowika.
              Zauważ,że młodzi wrażliwcy sami tam przyszli.
              Chcieli się poddać osądowi to mają.

>i zostawia tych młodych bezczelnch i przebojowych
              > nikt nie ma prawa chamsko oceniac ludzi ktorzy probuja cos robic,

A co mają mówić jak wychodzi jakaś nawiedzona pannica,albo niekumaty osiołek bez
              talentu i głosu?
              Ze byli świetni?
              Nawet jak byli żałośni?

moga
              > powiedziec dziekuje nie w tym programie albo innym razem ale nie depcze sie po
              > mlodych ludziach bo sie zabija w nich wiare

Wiarę w co?
              Czasami lepiej dostać porządnego kopa i ochłonąć niż słuchać bzdur od cioci
              Jadzi: Ona taka zdolna,taka utalentowana,pięknie śpiewa,tylko ludzie się nie
              znają!

> swoja droga dzieki takim bucom ktrzy maja recepte na polski rynek muzyczny,
              > wszystko leci w dół
              > nie wazne ze ma interesujacy charakter czy ciekawy sposob interpretacji wazne
              > ze jest niezla dupa albo cos tam innego
              > nie trafiaja dobrze, nie trafiaja celnie
              > zespoły ostatnich lat ktore notuja najwieksza sprzedaz i popularnosc to takie
              > ktore sie wypromowaly same no Golce czy tez Arka Noego
              > wiec ich dobre samopoczucie i zadufanie ogolnie mnie dziwi bo moze powinni
              > jednak oddac sie refleksji na temat
              > ogolnie odrazajace i odrzucajace

Nauczyliśmy się,że każdy,kto wystąpi w durnowatym programie,zostaje gwiazdą,a
              publika wyje na jego widok.
              Aż tu nagle szok:ktoś głośno powiedział,co myśli.
              No jakto tak!
              Tak nie można!
              Młodzież się stresuje!
              Trzeba głaskać i dopieszczać,prowadzić za rączkę i usuwać przeszkody!
              I broń Boże nie mowić prawdy.
              Tak myślisz?
              z.

• mysz_ Re: Idol sie popsuł ;) 27.04.02, 23:28

> To niech się odwrażliwią.
                > Życie to nie jest spacerek po parku przy trelach słowika.
                > Zauważ,że młodzi wrażliwcy sami tam przyszli.
                > Chcieli się poddać osądowi to mają.

Wiesz z tym spiewaniem jest tak jak ze wszystkim innym , nikt nie ma kompletnego
                prwa powiedziec drugiej osobie ze sie do czegos nie nadaja, przypomina mi sie od
                razu opowiesc Agaty Mlynarskiej ktorej pani z sredniej szkoły powiedziała ze jest
                dnem z polskiego i ze pewnie nie zda nawet matury . agata nie dosc ze zdała to
                jeszcze poszła na polnistyke i ukonczyła ja ze specjalnym wyroznieniem rektora.
                Tak samo tutaj, ktos mial zły dzien , albo za bardzo mu zalezało, a moze sie
                okazać że spiewanie to jest wlasnie jego powołanie. Ale młodzi ludzie maja taka
                ceche, że łatwo ich zdpetać. Nawet jednym złosliwym komentarzem na antenie.

> >i zostawia tych młodych bezczelnch i przebojowych
                > > nikt nie ma prawa chamsko oceniac ludzi ktorzy probuja cos robic,
                >
                > A co mają mówić jak wychodzi jakaś nawiedzona pannica,albo niekumaty osiołek be
                > z
                > talentu i głosu?
                > Ze byli świetni?
                > Nawet jak byli żałośni?
                >

Słyszałam jak wlasnie taka pania chcieli zostawic i chyba nawet zostawili bo była
                ładna a spiewała tak ze nawet ja slyszłam jak fałszuje
                > moga
                > > powiedziec dziekuje nie w tym programie albo innym razem ale nie depcze si
                > e po
                > > mlodych ludziach bo sie zabija w nich wiare
                >
                > Wiarę w co?
                > Czasami lepiej dostać porządnego kopa i ochłonąć niż słuchać bzdur od cioci
                > Jadzi: Ona taka zdolna,taka utalentowana,pięknie śpiewa,tylko ludzie się nie
                > znają!
                >

Jasne kopy dla baranów, niech wiedza co to twarde życie i zcznijmy od osmieszania
                ich marzeń na oczach milionow

> > swoja droga dzieki takim bucom ktrzy maja recepte na polski rynek muzyczny
                > ,
                > > wszystko leci w dół
                > > nie wazne ze ma interesujacy charakter czy ciekawy sposob interpretacji wa
                > zne
                > > ze jest niezla dupa albo cos tam innego
                > > nie trafiaja dobrze, nie trafiaja celnie
                > > zespoły ostatnich lat ktore notuja najwieksza sprzedaz i popularnosc to ta
                > kie
                > > ktore sie wypromowaly same no Golce czy tez Arka Noego
                > > wiec ich dobre samopoczucie i zadufanie ogolnie mnie dziwi bo moze powinni
                >
                > > jednak oddac sie refleksji na temat
                > > ogolnie odrazajace i odrzucajace
                >
                > Nauczyliśmy się,że każdy,kto wystąpi w durnowatym programie,zostaje gwiazdą,a
                > publika wyje na jego widok.
                > Aż tu nagle szok:ktoś głośno powiedział,co myśli.
                > No jakto tak!
                > Tak nie można!
                > Młodzież się stresuje!
                > Trzeba głaskać i dopieszczać,prowadzić za rączkę i usuwać przeszkody!
                > I broń Boże nie mowić prawdy.
                > Tak myślisz?
                > z.
                >
                Akurat nie kazdy kto wystapi w takimj programie zostaje super gwiazda, tak bylo
                na samym pocztku szansy na sukces. Teraz nie przebija sie juz nikt bo szanowni
                guru juz nie potrafia wybierac kogos ciekawego. Ostatnio wyszedł taki zespol Łzy,
                ktry lubie czasami posluchac. Wyszli sami i znowu na nic eksperci, pewnie
                wokalistka dla nich byłaby zbyt malo reprezetacyjna.
                Osobiscie znam dziewczyne ktora wygrała szanse na sukces pewnie dlatego ze uczyła
                sie za ciezkie pieniadze u samej Zapedowskiej spiewu.
                i nie osiagnela nic, jest nijaka , nie ma nic przyciagajace i magnesujacego w
                spiewie.
                Tak uwazam ze trzeba mlodziez glaskac bo ci mlodzi ludzie kiedys beda tez miec
                dzieci beda miec do czynienia z mlodszymi od sibie i dobrze zeby mieli jakis
                korzystny wzorzec. Poza tym ja uwielbiam mlodziez za ich zbuntowanie i wiare w to
                ze moga zmienic swiat i pogladu swojego nie zmienie

• siano01 Re: Idol sie popsuł ;) 27.04.02, 23:16
            Gość portalu: Margaret napisał(a):

> Swoją droga, te komentarze, to jest między innymi to na co czekamy
            > (CI , którzy oglądają :)}i bez nich program straciłby naprawdę dużo na
            atrakcyjności.

Witaj Margaret ;)

Jest dokładnie tak jak piszesz. Jury to fantastyczni ludzie. Zupełnie nie
            rozumiem skąd się biorą głosy krytyki. Zapewne tak jak mysz_ niektórzy oglądnęli
            program raz i to nie pierwszy czy drugi odcinek, w którym zaprezentowano jury i
            wykazano jego kompetencje. Złośliwe uwagi? I owszem, ale zawsze na temat, a nie
            wydumane. Wydumane to były czasem komentarze ale podnoszące na duchu - na
            przykład Zapendowskiej do gościa z wąsikiem i długimi włosami, który
            beznadziejnie wykonał numer Stachurskiego (już Sewioło lepiej to zaspiewała).
            A "pani Ela" na koniec powiedziała mu coś miłego, żeby już całkiem chłopak nie
            spłynął....

Wojewódzki i Leszczyński to dla mnie objawienia. Co prawda Leszczyńskiego
            czytałem czasem w GW, ale wiadomo że to nie to samo. A na dodatek to on się chyba
            Wam dziewczyny podoba? ;) O Wojewódzkim nigdy nie słyszałem ale zostanie chyba
            moim idolem za niesamowite poczucie humoru i teksty trącące wręcz lingwistyczną
            wirtuozerią ;)))

Pozdrawiam
            siano
            • Gość: Margaret Re: Idol sie popsuł ;) KRytyka zła??\9do myszy) IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 27.04.02, 23:28
              To -powiedz, jakimi słowami oni mają ich krytywkować,...przecież to jest
              program rozrywkowy. Mają mówić, "kochanie nie przejmuj się, nie wyszlo,ale
              innym razem?.."-i tak ileś tysięcy razy... Wybacz, ale czasami i tuta zgadzam
              sie z przedmówcami, potrzebny jest mocny kop w tyłek .Rozumiem, że lepsze mają
              byc złudzenia, że "potrafię śpiewać, ale mi nie wyszło, itp itd".???
              Poza tym, bez przesady, naprawdę dokuczliwą krytykę usłyszeliśmy dwa razy. Ja
              piałam przed Tv kiedy na castingu pojawił sie ten gosciu dziwnie przeciągający,
              mówiąćy-zachowujaćy sie jak stereotypowy gej z filmów w rodzaju "Klatka na
              ptaki", a oni-zachowali stosowną powagę.
              pzd.
              • mysz_ Re: Idol sie popsuł ;) KRytyka zła??\9do myszy) 27.04.02, 23:37
                czy uwazasz ze wokalista z Dire Strights ma swietny głos i jest piekny??
                Prawda ze nie??
                ale on chce cos przekazac, w jego glosie slyszy sie dusze
                dla całe to jury powinno sobie poszukac innego zajecia :-_)
                • Gość: Margaret Re: Idol sie popsuł ;) KRytyka zła??\9do myszy) IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 27.04.02, 23:40
                  o..HOLA HOLA
                  A głos faceta z kaczuszkĄ?On nie jest typowo piękny,ale....
                  • mysz_ Re: Idol sie popsuł ;) KRytyka zła??\9do myszy) 27.04.02, 23:47
                    a ta dziwczyna która zalewała sie łzami bo miała zły dzień pewnie też usłyszała
                    potem w tv jakis niewybredny komnetarzyk
                    mam przeczucie ze te bufony nie potrafia nawet wykreowac polskiej Britney Spears
                    • Gość: Margaret Re: Idol sie popsuł ;) KRytyka zła??\9do myszy) IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 27.04.02, 23:49
                      Nie usłyszała żadnego niewybrednego komenatarzyku, przy okazji-za nie
                      przejściem tej dziewczyny juz w PIERWSZYm etapie był JAcek Cygan. W ciagu
                      całego trwania programu nie rzucił ani jednym wrednym komentarzem, jego tez
                      uważasz za bufona?
                      pzd :)
                      • mysz_ Re: Idol sie popsuł ;) KRytyka zła??\9do myszy) 27.04.02, 23:52
                        pisałam juz ze widzialam ten program wczoraj i juz wiecej mi sie nie chce bo
                        ini sie zbyt dobrze bawia kosztem ludzi
                        swoja droga szanowe bufony w kolejnych programach probuja kogos wypromowac ale
                        jakos im nie idzie, moze jednak zgubili cos po drodze, moze jakas swiezośc i
                        powinni sie od tej mlodziecy tez czegos uczyc
                • siano01 Re: Idol sie popsuł ;) KRytyka zła??\9do myszy) 27.04.02, 23:52
                  mysz_ napisał(a):

> czy uwazasz ze wokalista z Dire Strights ma swietny głos i jest piekny??
                  > Prawda ze nie??
                  > ale on chce cos przekazac, w jego glosie slyszy sie dusze
                  > dla całe to jury powinno sobie poszukac innego zajecia :-_)

Przede wszystkim "Dire Straits". Po drugie Mark Knopfler ma bardzo
                  charakterystyczny i naprawdę dobry głos. Że coś przekazuje i że głos pełen jest
                  ekspresji - pełna zgoda.
                  A jury wykonuje swoją pracę - a jego zadaniem jest wybrać 48 potencjalnych idoli,
                  którzy porwą tłumy. Twoje zarzuty są nietrafione, bo nie wybierają przecież tylko
                  ładnych i zgrabnych, ale przede wszystkim umiejących śpiewać... Przykład
                  Agnieszki (tej ładnej co zafałszowała)jest tylko wyjątkiem potwierdzającym
                  regułę! ;))))

Pozdrawiam
                  siano

• Gość: Margaret Re: Idol sie popsuł ;) DO MYSZY IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 27.04.02, 23:58
                    Ok, ok..zróbmy założenie; program jest do bani, jury do bufony, a przychodzący
                    tam ludzie, to młodziez tchnąca świezosćią (takkkk,wiem , że nie o to Ci
                    chodziło, ale jednak- krytykować ich nie wolno w sposób ostry?..tak?)...
                    Jak sobie wyobrazasz organizację tego programu-w taki sposob by przyciągnąl on
                    widzów? Druga "Droga do gwiazd"?. W jaki sposób krytykowac, poza tym, Droga
                    Myszo, wystarczy odrobina samokrytyzymu, o programi IDOl mozna było poczytac ,
                    znim takowy w ogóle powstałw POlsce. PRzecież Ci którzy tam poszli, NA BOGa,
                    wiedzili co ich czeka. Wiedzieli, że wystawiają sie na krytyke, na co wiec
                    liczyli?A dwa,-to nie tylko specyfika polskiego przemysły rozrywkowego, że
                    prawdziwe talenty trudno wypromowac, jeżeli nie ma kogoś, kto by się tego
                    podjał.Stąd ten boom-sprzedajnych, ale miernie utalentowanych Britneyek. Aha,
                    EWelina ma piękny głos- i mam nadzieję, że uda się jej osiągnąc sukces.Sama sie
                    nie wypromowała, mimo iż spiewa od dawna (z tego co słyszeliśmy), więc.. Nie
                    uważasz, że ten program jest dla takich jak ona szansą?
                    pozdrawiam
                    • mysz_ Re: Idol sie popsuł ;) DO MYSZY 28.04.02, 00:12
                      ok, zobaczymy czy narodzi sie idol-wątpię, ale postaram się obejrzeć jedank ten
                      program jeszcze raz zeby udowodnic wam ze mam racje:-))
                      w stanch np. łowcy talentów chodza po klubach i sluchaja i patrza jak reaguje
                      publicznosc. W nas sie utarło ze wypromowac sie mozna tylko przez jakis drętwy
                      program. To ze wygrany nawet nagra plyte nie znaczy ze bedzie idolem. Co sie
                      stalo z tym gosciem co wygrał droge do gwiazd?
                      Spiwa czasami w TVN i tyle, nie jest gwiazda choc słucha sie go bardzo
                      przyjemnie to brakuje mu tego czegos co porywa tłumy, co trafia do serca, do
                      duszy
                      Z tym kregiem promotorow mlodych talentow to w Polsce jest tak jak z aktorami.
                      Do znudzenia bedziemy ogladac Linde Pazure i Kondrata.
                      Nikomu nie przyjdzie nawet do glowy zeby zatrudnic jakiegos mlodego gniewnego i
                      zdolnego.
                      Jak juz pisalam troche sie otarałam o kregi osob probujacych spiewac, mniej
                      wiecej to samo
                      pozdrawiam
                      • siano01 Re: Idol sie popsuł ;) DO MYSZY 28.04.02, 00:20
                        mysz_ napisał(a):

> W nas sie utarło ze wypromowac sie mozna tylko przez jakis drętwy
                        > program. To ze wygrany nawet nagra plyte nie znaczy ze bedzie idolem.

No i właśnie okazało się, że nie "czujesz" programu Idol. To tak sprytnie
                        nastawiona maszynka, że gwarantuje wygranemu sukces: bo to nie jury zadecyduje o
                        tym kto wygra a telewidzowie. To pozwla wypromować osobę, która włąsnie
                        publiczności się podoba!

W Wielkiej Brytanii zwycięzca w ciągu tygodnia sprzedał milion płyt, bo dzięki
                        programowi zdobył fanów, którzy tę płytę potem kupili. Czyż to nie sprytne
                        posunięcie? Wybierzcie sobie tego, którego piosenek chcecie słuchać! Mechanizm
                        jest więc zupełnie inny od tego z innych programów........

siano
                        • mysz_ Re: Idol sie popsuł ;) DO MYSZY 28.04.02, 00:24
                          pożyjemy zobaczymy czy odsiew był zrobiony słusznie czy zostali idole :-)
                  • mysz_ Re: Idol sie popsuł ;) KRytyka zła??\9do myszy) 28.04.02, 00:18
                    siano01 napisał(a):

> mysz_ napisał(a):
                    >
                    > > czy uwazasz ze wokalista z Dire Strights ma swietny głos i jest piekny??
                    > > Prawda ze nie??
                    > > ale on chce cos przekazac, w jego glosie slyszy sie dusze
                    > > dla całe to jury powinno sobie poszukac innego zajecia :-_)
                    >
                    > Przede wszystkim "Dire Straits".

czemu od razu przede wszystkim skoro wiesz o kogo chodzi :-)
                    Po drugie Mark Knopfler ma bardzo
                    > charakterystyczny i naprawdę dobry głos.
                    Naprawde i moze spiewa w 3 skalach??Ż
                    e coś przekazuje i że głos pełen jest
                    >
                    > ekspresji - pełna zgoda.
                    > A jury wykonuje swoją pracę - a jego zadaniem jest wybrać 48 potencjalnych idol
                    > i,
                    > którzy porwą tłumy. Twoje zarzuty są nietrafione, bo nie wybierają przecież tyl
                    > ko
                    > ładnych i zgrabnych, ale przede wszystkim umiejących śpiewać

jestes o tym przekonany?
                    ,a moze wybieraja tych co potrafia spiewac dobrze ale w gruncie rzeczy nijako,
                    nie odstajac za bardzo od schematu?
                    >

• Gość: Margaret Re: Idol sie popsuł ;) Do MYszy IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 28.04.02, 00:24
                      Tak, owszem, chyba w podobny sposób została wypromowana Anastasia (najpier
                      śpiewała w klubach, pubach-itp), ale jak sobie to wyobrażasz w Polsce? Przecież
                      u nas cholernie trudno o takie śpiewanie w klubiku....-za to trzeba zapłacić
                      (co śmieszne, nie pub-wokaliście, ale odwrotnie itp), a ja szczerze mówiać,
                      bardzo chętnie poszłabym do knajpki takiej jak w Ally MCbela ze śpiewająćą
                      vondą Shepard :).
                      Czasami owszem, klubiki wynajmują kogoś do śpiewania, ale z reguły to takie
                      mdły artysta co by był dobrym "podkładem" pod posiłki i rozmowy ;).-a nie żeby
                      rozruszać.
                      pzd.
                      • mysz_ Re: Idol sie popsuł ;) Do MYszy 28.04.02, 00:28
                        mi kiedys udałosie byc na takim koncercie jazzowym ktory powalil mnie z nog.
                        Chlopcy oczywiscie nie sa znali i pewnie nie bede ale co tam poogladajmy tego
                        nieszczesnego idola i zobaczymy co tez chca nam pokazac szanowni spece od
                        biznesu
                        • Gość: Margaret Re: Idol sie popsuł ;) Do MYszy IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 28.04.02, 00:30
                          Droga Myszo, ja wcalę nie zakładam, że oni wybiorą kogoś kto powali WSZYSTKICh.
                          Muszę wybrać kogoś, kto trafi do JAK NAJWIĘKSZEJ ilośći ludków, ale
                          niekoniecznie-np do nas.Aczkolwiek sam program i pomysł-mi się podoba. I
                          trzymam kciuki za Ewelinę...bardzo bardzo lubię wokal,a jej wzbudził małe
                          drżenie mego serca...Podobnie jak gosciu z Kaczuszką ;)
                          pzd
                          • Gość: ziótek Re: Idol sie popsuł ;) Do MYszy IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.04.02, 17:09
                            No właśnie
                            Teraz trzeba będzie zobaczyć w którą stronę pójdzie Idol.
                            Czy będą kreowali takie łątki jednodniówki jak Britney czy Ricky Martin,czy
                            raczej prawdziwe gwiazdy (no powiedzmy gwiazdki).
                            Parę osób jest już zauważonych.Na pewno ludzie będą pamiętać Joplin,Łaciatą czy
                            tą taką małą z ciepłym głosem.
                            Może nie zrobią karierska,ale....
                            Kto wie?
                            z.
                            • Gość: kkk Łaciata IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 19:38
                              Ludzie z Polsatu jezdzą po POlsce i urządzaja castingi(do jakiejs bazy
                              internet.).a wsrod tych ludzi jest Łaciata!
                            • Gość: fan? Re: Idol sie popsuł ;) Do MYszy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.02, 10:37
                              To MY czyli widzowie mamy sobie tego idola wybrac ,wiec nikt z jury juz nie
                              bedzie nikogo promował (oni mieli zrobić tylko odsiew bo trudno żeby głosowac
                              na pare tysiecy kandydatów),a na kondydatów mozemy sobie popatrzec w internecie
                              na IDOLu (chyba interia).
                              Pozdrow,
                              • Gość: ziótek Re: Idol sie popsuł ;) Do MYszy IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.04.02, 16:31
                                No możemy.
                                Tylko,że za kase.
                                A co mi z popatrzenia? Wolę posłuchać.
                                Program ma 55 minut,minus z 25 na reklamy i bleblanie,wychodzi,że na każdego z
                                uczestników przypadnie jakieś 30 sekund.Nie wiem,czy to nie za mało,żeby
                                posłuchać każdego.
                                I czy nie okaże się,że mają w zanadrzu jeszcze jakieś fajerwerki.
                                z.
                                • Gość: fan? Re: Idol sie popsuł ;) Do MYszy IP: *.as.net.pl 29.04.02, 18:58
                                  Pewnie że za mało,ale tak juz nas raczą we wszystkich programch tego
                                  typu:reklamy,powtórki,zapowiedzi i troszeczke programu.
                                  Ale ponoć pozostałe edycje to bedą już tylko prezentacje
                                  uczestników,zobaczymy.Smaka narobili.
                                • mmpm Re: Idol sie popsuł ;) Do MYszy 29.04.02, 19:04
                                  Gość portalu: ziótek napisał(a):

> Program ma 55 minut,minus z 25 na reklamy i bleblanie,wychodzi,że na każdego z
                                  > uczestników przypadnie jakieś 30 sekund.Nie wiem,czy to nie za mało,żeby
                                  > posłuchać każdego.

I w końcu wychodzi, że najlepiej zaprezentowała się parka z zajawek sponsora
                                  (Rexony chyba). Ich można było posłuchać jak na chyba najdłużej ze wszystkich...

• Gość: Idol Re: Idol -ktos ogladał? IP: *.ipartners.pl / *.skydive.pl 29.04.02, 09:52
      Idol jest de best BB może u niego sprzątać
      • Gość: lisa Re: Idol -ktos ogladał? IP: *.acn.waw.pl 29.04.02, 19:47
        A mi się bardzo podoba głos Pauli ( tej co rozbił się słonik przynoszący
        szczęście), tylko, że dziewczyna trochę rozchwiana emocjonalnie - ciągle
        płacze. No i hipiska oczywiście. Świetny był Sławek (?) Konik ( ten piłkarz
        od stachurskiego )- jak mówił przed castingiem, że "zamiłowanie do muzyki
        przyszło w marcu - żem wysłał esemesy i tak zaczęła się kariera " - i tak
        strasznie się cieszył , że przeszedł - nie wiem tylko czy do ścisłego
        finału ??? napiszcie jak wiecie!
        • Gość: ziótek Re: Idol -ktos ogladał? IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.04.02, 19:31
          Chyba tak.Gdzieś mi mignęła jego gęba.
          Sam jestem zdziwiony,że przeszedł,.Niby śpiewa poprawnie,ale Idol?
          No chyba,że zaczyna się dopiero rozkręcać.
          z.
          • Gość: bobik Re: Idol -ktos ogladał? IP: *.devs.futuro.pl 01.05.02, 13:49
            Ewelina jest super!!!!!!!!!I goralka, i ten maly w czapce, co spiewal "Chlopaki
            nie placza".
            Ale dlaczego przepuscili Agnieszke? Tą pseudo Jenifer Lopez w czerwonym
            skafandrze?
            Głos jak u kotka-mamrotka. A moze dlatego ze ma "oczi cziornyje" i zgrabna
            dupcie?
            No, ale ja chce kupowac plyty Idola, ktory spiewa ustami, nie dupcia!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka