Dodaj do ulubionych

Program Lisa najlepszy!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 23:33
Mam nadzieję, że tym razem szczęki opadły wszystkim krytykantom Lisa. Oglądam
"Co z tą Polską " od początku. Cenię i szanuję dziennikarstwo Lisa, zauważam
tez jego wpadki i niedociągnięcia. Ale po kilku tygodniach, po porównaniu
programów publicystycznych róznych stacji można zdecydowwanie stwierdzić, że
liderem stał sie program Lisa. Wystarczy popatrzeć jakich gości jest w stanie
ściągnąć do programu Lis i jakich rozmówców sobie zapewnić. I oni wszyyyscy
przychodzą. Do tego dziadowskiego Polsatu dla kucharek. Przychodzą do Lisa!
Malkontenci! Przypomnijcie sobie, z kim rozmawiała Gawryluk? Z trzecim
garniturem polityków! Sądząc po ilości komentarzy na forum i emocjach jakie
wzbudza prowadzący o 21.35 pół Polski siada przed telewizorem i włącza Polsat.
Obserwuj wątek
    • Gość: super-duper Re: Program Lisa najlepszy!!! IP: *.chello.pl 04.11.04, 23:36
      ja piórkuję, Piotra Ikonowicz i Jaruga Nowacka!!! Rzeczywiście największych z
      największych zaprosił. rzeczywiście chłop jest genialny. Czekam Na Gabriela
      Janowskiego i Stefana Niesiołowskiego. Tomek, ty to masz łeb!
    • Gość: umi Re: Program Lisa najlepszy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 23:38
      Msza rację Malwinko.
      Z programu na progarm jest coraz lepiej.
      A ile internautów głosowała w sondzie...coś 20 tysięcy .. proszę prosze.. to
      coś oznacza.
      • Gość: Supa-kuppa Re: Program Lisa najlepszy!!! IP: *.chello.pl 04.11.04, 23:40
        za tydzień będzie Bush z Bin Ladenem. słyszałem też że Małysz sie pojawi
        • Gość: supa-supa-kuppa Re: Program Lisa najlepszy!!! IP: *.chello.pl 04.11.04, 23:41
          Lis sprawi że sie pogodzą
    • Gość: nippi Re:super- duper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 23:45
      Chłopie, w takim programie chodzi o dobór rozmówców.Lis umie ich dobrać, i w
      jego programie cos się dzieje. A Tobie proponuję występ u Drzyzgi jako eksperta
      od fryzur albo lepiej spróbuj sie tak uczesać jak Lis może Ci cos pomoże na
      kompleksy
      • Gość: suppa-duppa Re:super- duper IP: *.chello.pl 05.11.04, 00:11
        Ikonowicz vs Bochniarz - myślisz że nikt wcześniej na to nie wpadł? Uważasz że
        Tomek dzieki swojej fryzurze nie ma już komplexów?
    • Gość: piwo CIENIZNA IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.11.04, 00:41
      krzyki, Jaruga pieprzyła trzy po trzy
      w zasadzie jaki wniosek z tego programu popłynął ?????
      Ikonowicz pokrzyczał

pogadali sobie i tyle - ale o c w gruncie rzeczy chodziło tego nie wiem - nie
      zakocczyło się to iczym - to wogóle się nie zakończyło - program się urwał i
      wisi taki kikut

a te zachwyty to tylko z powodu tematu - jesli chodzi o pieniędze to w
      dzisiejszych czasach kazdy jest na nie w jakiś sposób wrażliwy i tylko tym mozna
      tłumaczyc uznanie tego gniota za NAJLEPSZY PROGRAM -

w zasadzie wszyscy chcieli aby w budżecie było jak najwięcej pieniędzy i to był
      taki priorytet i to u zespołu 1 i 2 - CO JEST JUŻ GŁUPOTA TOTALNĄ - bo obojetnie
      czy Jaruga czy Bochniarz - jeśli beda dożyc do tego celu to OBOJETNIE KTO TO I
      TAK MI ZABIERZE - ale to już problem Lisa, że takiego kretyństwa niewychwycił

ogólnie program cienki - nic nie wnoszący do sprawy, taki bylejaki i
      • poldek13 Re: CIENIZNA 05.11.04, 01:11
        myslę, że rzeczywiście - ogien był, ale nic się w nim nie wytopiło wartościowego.
        dokładnie: krwista pyskówka wiodąca do nikąd.
        uważam, że polemiści byli jednak źle dobrani. Lis nie jest debiutantem, zna temperament Ikonowicza, który zamącił wszystko swoim krzykiem.
        każdy tam gadał co uważał za słuszne - tylko się to w ogóle nie komponowało w rzeczową i rozjaśniającą nam cokolwiek wymianę poglądów.

raczej krzykliwe widowisko niż ciekawy program publicystyczny.
    • Gość: mag Re: Program Lisa najlepszy!!! IP: *.96.udn.pl 05.11.04, 15:18
      "Siadało" - przed TW Polsat, ale już siadać nie bedzie! Dziennikarz który na
      pierwszy pan wystawia swoje poglady nie jest powodem do opadania szczęk, ale do
      pożałowania.
      • Gość: Andrzej Re: Program Lisa najlepszy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 16:37
        Też się przychylam do opinii,ze program Tomasza Lisa to bez wątpienia najlepszy
        program publicystyczny w polskich stacjach tv.Jestem tylko nieco wściekły,że
        jest nadawany dokładnie w tym samym czasie co na TVP 1 inne też b.dobre
        programy publicystyczne-"Sprawa dla reportera" i także na żywo
        nadawana "Debata''/podobnie jak "Co z tą Polską"/.Dobrze że są powtórki
        programu Lisa.
        Najbardziej wczoraj trafne stwierdzenie p.Gudzowatego,to to że minimalne
        wynagrodzenie w kraju powinno być dużo,dużo wyższe niż aktualne 824 zł brutto
        by przynajmniej każdemu zapewnić jakieś minimum godności życia.
        Nie ze wszystkimi z kolei stwierdzeniami L.Balcerowicza się zgadzam,ale kilka
        rozsądnych uwag także klepnął.
    • Gość: Kama Re: Program Lisa najlepszy!!! IP: *.ae.krakow.pl 05.11.04, 17:01
      1.Gawryluk nigdy wlasnego programu nie miala.
      2.Co do garnituru gosci, to bywali u Gawrylukowej w Graffiti znaczacy politycy.
      3.Osobiscie nie trawie programow z teza Lisa. Program o polskiej zakladnice byl
      ciezkostrawny. Bylo wiadomo, ze wojna jest ok.
      4.Trudno porownywac te dwa programy. Podobnie jak porownywac LIsa i Durczoka. O
      Durczoku mialam dobre zdanie do wczoraj. On tez robi programy z teza.
      Tym dziennikarzom palma odbija. Uwazaja, ze cos wiedza i nie sluchaja
      rozmowcow. Pointe na koniec maja przygotowana, wyuczona i koncza program tak
      jak chca.
    • Gość: realista Re: Program Lisa najlepszy!!! IP: *.kolonianet.pl 05.11.04, 18:35
      Oglądałem tylko programy z ks. Jankowskim i Kwaśniewskim, ale w wolnej chwili
      czytam cotygodniowy zapis programu na portalu (...)-autocenzura;)

Jakoś mało kto na forum pamięta o czym dany gość mówił i nie dyskutuje o tym co
      mówili, bo nie oto w tego typu programie chodzi. Zapewne, zamiarem było
      stworzenie show na styl amerykański, gdzie prowadzący może wpływać oraz
      kształtować gusta i opinie bezkrytecznie gapiących się na niego z otwartą
      szczęką telewidzów. Ale aby to uczynić, potrzebna będzie bardzo duża
      oglądalność programu.
      Program bardzo dobry, podoba mi się, jednak jestem nieufny do poczynań Lisa, ta
      nazwa programu, taka jak tytuł książki - ukryta kryptoreklama. Lis szefem
      faktów nie był, a rządził. Jego znajoma ma prawie monopol na prowadzenie
      Wydarzeń...
      Po społeczeństwie, które bardzo łatwo ulego różnym wpływom tymińskomani, i
      innych współcześniejszych pseudopolityków, można się jeszcze nie raz zdziwić

Nie od dzisiaj mówi się, że Media to czwarta władza, więc nie bądzmy
      bezkrytyczni ani zbyt krytyczni.
      • titerlitury Co to było???? 05.11.04, 19:18
        Mnie się najbardziej podobało: "nie masz pan racjui, pani Ikonowicz, ile miał
        pan w sondażu? ułamek procenta! to milcz" - powiedział (mniej więcej tak)
        Tomcio Lis i zmina zadowolonego trzecioklasisty, co dowalił koledze, że jego
        mama sie "puszcza na mieście" nieomal nie zakrzyknął "A ja jaki miałam wynik?
        No jaki????"
        Czuję sie zażenowana faktem, że to oglądałam - ostatni juz raz...
    • Gość: kol.3 Re: Program Lisa najlepszy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 11:35
      Niestety Lis sam z siebie jest antypatyczny. Jako dziennikarz Faktów kreował
      się na wpływowego komentatora, z ogniem w oczach potępiał albo popierał. I to
      jego padanie na kolana przed wszystkim co amerykańskie. Przypomina młodego
      zaangażowanego działacza ZMP w czasach stalinowskich. Fryzurka w stylu lat 50
      jest bardzo a propos. Ambitny karierowicz i tyle.
      • Gość: Jaca Re: Ludzie!!!!!!!!!!! czyście ocipieli???????? IP: *.crowley.pl 08.11.04, 13:56
        Czy co tydzień będziecie omawiać każdy kolejny odcinek programu Lisa?????????
        To już chyba przegięcie!!!!!!! Co w sobie ma ten facet, że aż tak nim
        się "egzajtingujecie"!!???
        Ile można założyć wątków o tej osobie i w kółko wałkować ten sam temat!!???
        Ile razy się pomylił, jak był uczesany, kiedy zapinał marynarkę, a kiedy
        rozpinał, kogo zaprosił, a kogo nie itd. itd. Średno raz w tygodniu po każdym
        odcinku wybucha wielka burza, ciągle wałkowane są te same argumenty zwolenników
        jak i przeciwników, gdzie nikt nikogo nie przekouje do własnych racji, takie
        bezproduktywne pytlowanie jak w maglu!!! Czy już tak będzie do końca roku????
        Czy tylko jeden Lis wśród dziennikarzy telewizyjnych jest wart cotygodniowych
        omówień????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka