IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 16:52
też ciekawy przykład na włazidupstwo.jest na malediwach, czy gdzies tam,
gdzie stalo sie to nieszczescie. jak to jest ze w 40 milionowym kraju relacje
z najwazniejszych wydarzen dla naszego globu musi przeprowadzac ten
sepleniący gamoń ? czy dawni bonzowie telewizyjni naprawde nie maja
zdolniejszego potomstwa ... ? ratunku, ratunku.
Obserwuj wątek
    • malagowy Re: Kraśko 28.12.04, 17:02
      Sam jesteś gamoniem, w dodatku do kwadratu. Nawet nie dorastasz do pięt
      Piotrkowi.
      • Gość: lu Re: Kraśko IP: *.adsl.proxad.net 30.12.04, 15:06
        Ta "relacja" ktora nam dzis zafundowal moglaby byc zrobiona na rondzie de
        Gaulla gdzie stoi - co prawda lysa - ale palma albo (zeby efekt byl
        identyczny jak ten osiagniety przez "specjalnego wyslannika TVP) z
        najblizszej warszawskiej oranzerii.

Krasko + palmy.... oraz dramatyczna relacja, ze jest strasznie i ze szpitale
        przepelnione. To wszystko to juz chyba nawet dzieci wiedza... "Reporter"
        dorzuca do tego wczorajsza opowiesc o malym Szwedzie rozpoznanym przez
        internet... Coz za kunsz dziennikarski! Jakie swieze spojrzenie! Jaki wklad
        wlasny! W koncu korespondent polecial biznesklas, TVP zaplacila za relacje i
        przeslanie jej laczami satelitarnymi, a my widzowie wreszcie sie czegos
        dowiedzielismy... Brawo mistrzu! Z pensja gdzies w okolicach 40 tys
        miesiecznie...

Jaki jest sens wysylania tak "utalentowanych" gwiazd na drugi koniec swiata,
        skoro niczego wlasnego zrobic nie potrafia????
        • Gość: Poll Re: Kraśko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:55
          Ciekawe czy Ty mundralo , bohaterze, byś poleciał na wyspy nawet biznesklas.
          Pewnie zesrałbyś sie ze strachu na Okeciu przy odprawie tak jak większość z nas
          i załoze sie że nawet na Radzie DeGola nie potrafiłb ys nagrać stendapera o
          niczym ważnym. Naj naj bardziej jednak kole cię w oczy te 40tys.
          Piotra znam i wady wymowy nie ma , ma za to lekkiego strita.
          • Gość: lu Re: Kraśko IP: *.adsl.proxad.net 31.12.04, 00:03
            Inwektywy to jedyna bron jaka operujesz, Poll? Jestes wielki, naprawde! Jak
            bohater tego watku.
            • Gość: Poll Re: Kraśko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 00:52
              Wolno mi . Na inwektywy - inwektywami
              • Gość: lu Re: Kraśko IP: *.adsl.proxad.net 31.12.04, 00:57
                Wskaz choc jedna inwektywe w moim poscie, na ktory zechciales tak subtelnie
                odpowiedziec!
                • Gość: Poll Re: Kraśko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 01:03
                  Inwektywy w stosunku do bohatera. A czy mże jest pisanie: "utalentowana"
                  gwiazda?
                  • Gość: lu Re: Kraśko IP: *.adsl.proxad.net 31.12.04, 01:21
                    Widze, ze nie najlepiej u Ciebie z wyr.obcego pochodzenia. A zatem podaje za
                    Kopalinskim (to taki autor sl. wyr. obcych): "inwektywa - obelga, zniewaga
                    słowna". Okreslenie "utalentowana gwiazda" to byla ironia. Ty natomiast uzyles
                    inwektyw wobec mnie i innych osob na forum.
                    Zwykle na brak argumentow ludzie odpowiadaja agresja...
                    • Gość: Poll Re: Kraśko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 01:35
                      I co , bedziemy teraz pisać czy to jeszcze była drwina czy już obelga.
                      Nie jestem agresywny "...agresywność jeden..." natomiast wiem że na brak
                      argumentów ludzie odpowiadają "odwracaniem kota ogonem" lub odbiegaja od tematu.
                      • Gość: lu Re: Kraśko IP: *.adsl.proxad.net 31.12.04, 01:51
                        Na tak sformuowana argumentacje moge tylko zareagowac smiechem!
          • Gość: M Re: Kraśko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 17:24
            Strita to on ma POTĘŻNEGO człowieku!!! Gołym okiem to widać, jak przedstawia te
            swoje szopki przez wideotelefon. Nic wtedy nie widać, TYLKO tego strita. A
            słychać nosowe, pedałowate ględzenie o niczym.
            Milewiczowska maniera robi z niego żałosnego głupka. I pedziowatego.
            Milewic z to był ktoś.
            Kraśko to żałosny NIKT
    • Gość: Gosia Re: Kraśko IP: *.chello.pl 28.12.04, 17:53
      Mnie tez to dziwi. A w dodatku hipokryzja do kwadratu, zwlaszcza jak go widze w
      Watykanie.
    • Gość: aniamango@gazeta.p Re: Kraśko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.04, 18:09
      Też uważam, że facet nie grzeszy osobowością, ale dlaczego zaraz o bonzach. To
      nie jest takie bagno, jak się wydaje. K. to niezły rzemieślnik. Nie artysta.
      • Gość: ten co widzi Re: Kraśko IP: *.acn.waw.pl 28.12.04, 18:41
        Facet leci na urlop, widzii co sie dzieje i wali na miejsce tragedii, żeby
        kazdy z was marudy miał info z pierwszej reki. Zapomnijcie na krotka chwile o
        tej waszej okropnej krytykanckiej manierze, i posluchajcie co i jak mowi
        Kraśko. To sa naprawde dobre relacje. A poza tym gdyby byl taki bezbarwny, nie
        zawracalibyscie sobie nim glowy na tym koszmarnym forum, koszmarnym glównie
        przez Wasza zajadlosc.
        • Gość: piecyk gazowy Re: Kraśko IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.12.04, 18:54
          Bronisz prezentera z WADĄ WYMOWY? Kto go w ogóle zatrudnił?!

Ja wiem, że teraz jest bardzo modna tolerancja i takie tam farmazony, ale bez
          przesady!
          • Gość: Poll Re: Kraśko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 21:26
            Co Ty pie..sz jaka wada wymowy? Fajny gość , na miejscu i poprawnie.
        • Gość: lu Re: Kraśko IP: *.adsl.proxad.net 31.12.04, 00:06
          Dziecko, tu nie chodzi o Kraske i jego wade wymowy. Ale jak jakikolwiek
          dziennikarz ma stac pod palma, by TYLKO pokazac swoje oblicze, to moze stanac
          na rondzie de Gaulla. Nie musi nigdzie leciec. Zdjecia ma z przekazow. A jak
          juz polecial, to niech tam cos ZROBI!
          • Gość: Poll Re: Kraśko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 00:38
            Tu właśnie o Piotra chodzi bo zdjecia z przekazów międzynarodowych maja wszyscy
            dziennikarze , wszyscy dziennikarze się fotografują na Phuket pod palma albo
            koło fragmentu hotelu , wszyscy mówią wkoło to samo , te same liczby podaja ,
            obrazek i dzwiek jest tak samo do dupy i wszyscy dziennikarze podają odgrzewane
            newsy w stylu chłopca z internetu (nawet CNN) ale krytyka dopada tylko Piotra.
            • Gość: lu Re: Kraśko IP: *.adsl.proxad.net 31.12.04, 00:54
              Nooo pewnie... a swistak siedzi i zawija w sreberko... To w sprawie "wszystkich
              dziennikarzy co stoja pod palma". Reportezy jezdza po to by robic materialy, a
              nie stac pod palma! Jak by wszyscy stali pod palma i pokazywali swoje slawne
              oblicza, to bys nie wiedzial jak wyglada swiat!

Poza tym chodzi o to, zeby korespondent robil cos innego niz zdjecia z
              przekazow. Takie zdjecia to ma kazdy dziennikarz telewizyjny w Wawie czy
              Londynie. I nie musi nosa wysciubiac z domu, ani robic za specjalnego
              wyslannika, co bohatersko potrafi stanac przed kamera. Jak wiesz, st-upa to
              niemal kazdy przeszkolony czlowiek zdobi. Chyba, ze ma wade wymowy i zeza...
              Stad zapewne Twoj podziw dla Kraski. Uzasadniony?
              • Gość: Poll Re: Kraśko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 01:10
                Przeciez TVN ma swojego specjalnego wysłannika i robi dokładnie to samo. To w
                sprawie "świstaka"
                Piotra nie podziwiam tylko nie uważam zeby był gorszy od innych bo to to czy
                tamto, że zarabia ile zarabia, że ma wade wymowy czy (IMHO) nie ma , że
                włazidupa, że troche inny itd. itp.
                Czy to co on mówi jest nieprawda , coś zataił, przemilczał?
                • Gość: lu Re: Kraśko IP: *.adsl.proxad.net 31.12.04, 01:27
                  TVN nadaje relacje zakonczone st-upami lub rozmowe z korespondentem jako wstep
                  do materialu WLASNEGO. TVP pokazuje gwiazde w krzakach.

Nie ma sensu wysylac gwiazdy, by pokazywala sie pod palma a materialy filmowe
                  robic w Wawie. Niech gwiazda nadaje z ronda de Gaulla jak juz jakas sila kaze
                  jej zaistniec (z zezem i wada wymowy).
                  • Gość: Poll Re: Kraśko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 01:39
                    Tak tak . Miałem okazje to właśnie pare minut temu jeszcze raz zobaczyć - MV
                    własny TVN. Zartujesz chyba
                    • Gość: lu Re: Kraśko IP: *.adsl.proxad.net 31.12.04, 01:42
                      Znawca jestes?
                      • Gość: Poll Re: Kraśko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 01:43
                        A Ty robiłeś kidyś WŁASNY MV????
                        • Gość: lu Re: Kraśko IP: *.adsl.proxad.net 31.12.04, 01:47
                          :))))))) Rozbawiles mnie do lez tym rozbrajajacym pytaniem. Ale gdzie odpowiedz
                          na moje? Nie wiesz, ze niegrzecznie jest odpowiadac pytaniem na
                          pytanie? :)))))))))))

A tak serio: takie prywatne rozmowy toczy sie na priwach, a nie na forum.
                          • Gość: Poll Re: Kraśko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 01:50
                            Na priwach nie bywam
        • Gość: marzycielka:) Re: Kraśko IP: *.swic.dialup.inetia.pl 01.01.05, 02:48
          Eeee, tam, Kraśko jako latający reporter jest beznadziejny. Ja go nie znam, może jest super człowiek, ale do takiej reporterskiej pracy się nie nadaje, moim zdaniem, i z tego, co widzę. I tak sobie myślę, że telewizja - a może on sam - nie ma pomysłu, co z nim zrobić.
          pozdrawiam wszystkich w Nowy Rok, i sepleniącego Kraśko ;-)
    • Gość: GOŚĆ Re: Kraśko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 19:03
      POPIERAM!!!
    • hanka4 Re: Kraśko 28.12.04, 22:40
      Potwierdzam, że ma wadę wymowy, moja babka z logopedii na studiach nawet mówiła
      jaką, ale nie pamiętam. Jest beznadziejny.
      • witek18 Re: Kraśko - czy to wada wymowy? 29.12.04, 16:58
        nie wiem czy to wada wymowy? ale bardzo trudno mnie go zrozumieć choć się
        bardzo wsłuchuję i nie mam żadnych kłopotów ze słuchem,ale napewno mówi bardzo
        niechlujnie?
        • Gość: Monster Re: Kraśko - czy to wada wymowy? IP: *.ab / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 19:41
          A jak inaczej nazwać seplenienie jeśli nie wadą wymowy? A że Kraśko sepleni
          każdy chyba słyszy.
          • Gość: 6 Re: Kraśko - czy to wada wymowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 00:33
            jak ktos moze bronic tego pedala z plecami?
            chyba tylko inne geje ustawione przez starych ...
            • Gość: ewa Re: Kraśko - czy to wada wymowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 10:12
              problemem P Kraski jest to ze nawet jak sie teraz bardzo stara to i tak pamieta
              sie go glownie z programu "oblicza mediow' w ktorym demonstrowal wielkie
              przywiazanie do prezezesa Kwiatkowskiego. No i jeszcze ten beznadziejny program
              reklamujacy UE, w ktorym pana Piotr glownie reklmowal siebie.
              • Gość: ikaz Re: Kraśko - czy to wada wymowy? IP: *.crowley.pl 30.12.04, 12:18
                Właśnie! - dobrze to opisałaś.
                Za to Go nie cierpię!
                Już myślałem że w Watykanie skończy do
                emerytury, ale gdzie tam, otwieram lodówkę...

------------------

"Dziś jest pierwszy dzień, reszty twoich dni"
    • Gość: Kejt Re: Kraśko IP: *.ols.vectranet.pl 30.12.04, 15:15
      Wyprowadźcie mnie z błędu, jeśli się mylę, ale czy nasz Czarny Piotruś nie jest
      spokrewniony z Niną Terentiew? Zresztą ona to temat na osobny wątek. Jedno co
      ich łączy, to niedopuszczalna wada wymowy!
      • Gość: Pop Re: Kraśko IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 30.12.04, 16:17
        Gość portalu: Kejt napisał(a):
        czy nasz Czarny Piotruś nie jest
        > spokrewniony z Niną Terentiew? Zresztą ona to temat na osobny wątek. Jedno co
        > ich łączy, to niedopuszczalna wada wymowy!
        Na pewno jst kuzynem M.Richardson a więc rodziną B.Pietkiewicz a to już coś ;-)
        • Gość: g Re: Kraśko IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 30.12.04, 17:06
          oj ludzie ludzie. mama piotra kraśki jest p. barbara pietkiewicz, ale ta
          z "polityki" itd. mogą chyba istnieć dwie barbary pietkiewicz? nie wiem tylko,
          czy sa ze soba spokrewnione. ojcem biologicznym pana piotra jest zas gilbert
          becaud - bardzo jest z reszta do niego podobny.
          ze ma wade wymowy - no dobrze. ale do tego cos w glowie i kulture osobista, a
          to juz duzo w naszej tv.
          • Gość: Jewropa Re: Kraśko - Becaud?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 17:22
            Jaja sobie robisz? Ja myślałem, że ojcem Kraśki jest Wincenty Kraśko, członek
            KC PZPR w czasach Gomułki, były dziennikarz.
            • Gość: g Re: Kraśko - Becaud?! IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 30.12.04, 18:20
              no pewnie wychowywal go p. krasko, ale raczej nie ten z pzpr, bowiem, o ile mi
              wiadomo, jego ojciec obracal sie w sferach rzadowych po roku 1989. zas ojcem
              biologicznym jest becaud, o czym zdaje sie, wiele lat temu, sam p. piotr gdzies
              mowil. wiele by na to wskazywalo.
          • Gość: Pop Re: Kraśko IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 31.12.04, 10:48
            > oj ludzie ludzie. mama piotra kraśki jest p. barbara pietkiewicz, ale ta
            > z "polityki" itd. mogą chyba istnieć dwie barbary pietkiewicz?
            Więc jest spokrewniony z obiema bo kuzynem Richardson jest a Pietkiewicz jest
            jej matką.
            • Gość: . Re: Kraśko IP: *.adsl.proxad.net 01.01.05, 01:36
    • Gość: non_toxic Re: Kraśko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.04, 00:18
      Nie chodzi o wade wymowy czy te nieszczesne 40 tys tylko o niegdysiejsze
      wlazenie do dupy Kwiatkowskiemu - czyli o tzw wiarygodnosc, ktora jest raczej
      potrzebna dziennikarzowi. A pozatym on ma taki profesorski sposob mowienia -
      wlasciwie nie mowi a prawi, nie idzie a kroczy. Myle sie?
    • Gość: tomm Re: Kraśko IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 31.12.04, 01:12
      Pamietam jedna z relacji Kraśki robioną na żywo z placu po sfałszowaniu wyborów
      na Ukrainie. Oprócz wady wymowy, doszedł mróz i nie mogłem zrozumieć całych
      zdań.
    • druidka Re: Kraśko 31.12.04, 02:05
      Ciekawy i merytoryczny watek na ten sam temat jest na forum prasa i media:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=18970401&v=2&s=0
    • Gość: frank Re: Kraśko IP: 81.15.170.* 31.12.04, 09:12
      Nie wiem, o co tyle piany. Forum służy do wyrażania swoich opinii, także tych
      całkowicie subiektywnych. Ja sam też przyłączam się do krytyki TVP za
      promowanie Kraśki, podobnie jak nie mogę znieść widoku Kamela w ogóle, a
      w "Teleexpressie" w szczególności. Obaj panowie są pozbawieni wyrazu i przede
      wszystkim jakiejś podstawowej wiarygodności dziennikarskiej, popartej jakimś
      rzetelnym doświadczeniem. Wygłupiać się przed kamerą każdy potrafi, a na
      wizerunek dobrego, rasowego dziennikarza/reportera trzeba zapracować zaczynając
      od np. reportaży o dziurach w drogach. Patrząc na Kraśkę i Kamela mam po prostu
      wrażenie, że ktoś próbuje z nich zrobić na siłę wielkich dziennikarzy, a to
      sztuka chyba niemożliwa...
    • Gość: zero the hero Kraśko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 10:09
      zakładając posta próbowałem zwrócić uwagę na kraśkę i jego brak kompetencji.
      jako pracodawca mam pełne prawo nazwać pracownika z którego roboty nie jestem
      zadowolony-gamoniem. inna sprawa, że większą krzywdę kraśce robią władze TVP,
      od dłuższego czasu usiłując nim wypełnić niszę po śp.milewiczu. problem w tym,
      że kraśko nie potrafi być sobą, a co dopiero kimś innym. i z tego, plus z
      wszędobylstwa medialnego czynie mu główny zarzut. w zdrowej telewizji wyrzucono
      by tego gamonia już po programach publicystycznych, jakie prowadził.
      kraśko, tak jak kammel, młynarska, terentiew są już praktycznie niezatapialni.
      • Gość: ewa Re: Kraśko IP: 212.87.3.* 31.12.04, 12:11
        Krasko nie jest wybitnym dziennikarzem ale tez nie jest miernota. Jego materialy
        z Ukrainy byly calkiem dobre (ja tam tej wady wymowy nie slysze, a merytorycznie
        byly calkiem poprawne) z Tailadii sa duzo gorsze ale to chyba nie jest do konca
        tylko jego wina. W rejonie kataklizmu znalazl sie przypadkiem (polecial na
        wakacje), zdaje sie ze do dzis nie doslano mu kamery i opertora (bo telewizja
        oszczedza?). Robi co moze w tej sytuacji. To ze jest go pelno w TVP to tez nie
        do konca jego wina, Wiadomosci za czasow rzadow Slawinski-Pienkowski-Janiowa tak
        wyczyszczona z doswiaczonych dziennikarzy ze teraz nie ma kogo wysylac w
        awaryjnej sutuacji.
        Jego problemem jest jednak wiarygodnosc, ktora moco zostala nadszarpnieta w
        czasach Kwiatkowskiego. Jego zachowanie bylego tym dziwniejsze ze nie musial
        robic tego co robil. W przeciwienstwie do wielu zastraszanych mlodych
        dziennikarzy on juz miala dosc silna pozycje by powiedziec NIE.
        • riki_i Cosik z forum Aktualności 01.01.05, 23:01
          Niejaki Ptysio wrote:

Tajlandia, tsunami i Kraśko
          Autor: Gość: Ptysio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Data: 27.12.2004 21:31 + dodaj do ulubionych wątków

--------------------------------------------------------------------------------
          Wróciłem z Tajlandii 3 tygodnie temu, byłem m.in. na Phuket. Znam ciut
          topografię kraju, drogi (jeździliśmy tam wynajętym autem) i rozkład wysp.
          Wbrew zapewnienieniom Telewizji Polskiej, wyspa Ko Samui, na którą udał się p.
          Piotr Kraśko nie znajduje się ani w pobliżu Phuket, ani nawet w tej samej
          zatoce, co dotknięte kataklizmem wybrzeża i wyspy, znajduje się ona bezpieczna
          w Zatoce Tajlandzkiej, po przeciwnej stronie półwyspu, gdzie fale są jakie
          były, a życie nadal płynie niezmącone choćby jednym fałdem tsunami. Ciekawe,
          że Telewizja Polska, wysyłając formalnie Kraśkę na wakacje, bo o misji
          dziennikarskiej trudno tu mówić, próbuje nam wmówić, że ów Kraśko, pragnący
          przejąć schedę po Milewiczu, na którego ostatnio pozuje tak tonem wypowiedzi
          jak i próbami relacji z "naprawdę gorących" miejsc na ziemi, otóż że ów Kraśko
          JEST W CENTRUM WYDARZEŃ! Przecież to jest jawna kpina. Młody cwaniak,
          karierowicz, śliski piskorz udaje, że relacjonuje coś dla nas, pokazując
          zdjęcia z Reutersa i wmawiając, że z Ko Samui lepszy widok... Dla mnie wstyd i
          żenada. Wstyd za TVP, wstyd, że Kraśko się byczy, pieprząc coś o ludzkiej
          tragedii... Uważni niech spojrzą na mapę. No ale kariera przede wszystkim:
          "Byłem tu, widziałem to, relacjonowałem tamto. Max Kolonko się chowa, bo
          jestem większy luzak, Milewicz precz, bo ja się bardziej narażam. Dla państwa
          z Tajlandii mówił Piotr Kraśko".

Chociaż co do jednego muszę się zgodzić - na Ko Samui jest faktycznie gorąco,
          średnio 32 stopnie w cieniu.

• Gość: Poll Re: Cosik z forum Aktualności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 23:26
            Skoro powrócił 3 tyg. temu to skąd wie jakie fale były tydzień temu???
          • Gość: ewa ... tylko jak to robic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 00:07
            ...tylko ze nadawac 'lifa' bez tzw 'flaja' a tego on nie ma, mozna tylko z feed-
            pointow, czyli z wyspy gdzie wlasnie jest Krasko. Duzym problemem w TVP jest
            brak 'szybkiego reagowania' ktore umozliwi wysylanie dziennikarzy w 'gorace'
            miejsca i zapewnienie im takich warukow pracy zeby te ich wyjazdy mialy sens.
            • Gość: pik Re: ... tylko jak to robic IP: *.adsl.proxad.net 05.01.05, 00:08
              I co, nadaje jeszcze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka