Dodaj do ulubionych

Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM SERIA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 00:16
Moje trzy typy na początek:

1. Henio Gołębiowski - brzydki, sepleniący, genialny, zarówno
w "Podróży..."jak i "Tolku Bananie"

2. Mateusz Damięcki - w serialu "Matki, żony, kochanki". Bardzo lubiłam jego
sceny z Anną Romantowską, serialowa mamą, kiedy rozmawiali, żartowali,
kłócili sięczy gniewali. Był bardzo naturalny i przekonujący.

3. Chłopiec, który grał Marka Karwowskiego w "Czterdziestolatku".

Sami chłopcy. Dziewczynki zawsze były jakieś takie nienaturalne i egzaltowane.
Obserwuj wątek
    • rzeznia_nr_5 Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM 09.01.05, 00:18
      No wiadomo że Maciuś w Klanie.
    • Gość: frygija Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 01:07
      Ja tam lubialam Filipa Lobodzinskiego :)

• Gość: skakanka Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: *.pl 09.01.05, 04:37
      Darek z serialu "Siedem życzeń".
    • Gość: Jola Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: *.aster.pl 09.01.05, 08:08
      Sergiusz Żymełka z Rodziny zastępczej
    • Gość: me Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: *.nwn.pl / *.nwn.pl 09.01.05, 08:35
      Bożenka z klanu
    • umfana Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM 09.01.05, 08:39
      dziewczynka z filmu Tato
    • Gość: FigoFago Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: 80.51.233.* 09.01.05, 08:51
      Henryk Gołębiewski w każdej dziecięcej roli.
      A propos: od 20 lat nie widziałem dobrego filmu dla dzieci i młodzieży.
      • Gość: wera Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 10:18
        Andżelika ze "Złotopolskich"- nie znam nazwiska, b. fajna postać
    • Gość: Martini Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.05, 10:46
      Piotruś z Kogla Mogla :) Hmmm, ale to film...
      No to Darek z Siedmiu życzeń i brat Kasi w Zmiennikach.
    • Gość: gosiik Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 12:28
      tak, tak - junior Kozakiewicz był jako Dariusz super :)
      i Andżelika też jest dobra - wyszczekana, ale nie sztuczna
      i jeszcze Janek Prosiński /teraz to już prawie facet/
      i Obuchowicz w "Cwale", a jeszcze lepszy ten jego kolega-syn-partyjniaka /nie
      mam pojęcia jak ten chłopak się nazywa, kiedyś czytałam z nim wywiad, robi
      dubbingi/
      • Gość: jasiu Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: *.master.pl / *.master.pl 09.01.05, 12:34
        1) Piotr Kąkolewski (Marek Karwowski z 40-latka) rola rewelacyjna
        2) Henryk Gołębiewski (Stawiam na Tolka Banana, Podroz za jeden usmiech,
        Wakacje z duchami)
        3) Sergiusz Lach (Filipek ze Stawiam na Tolka Banana)
    • Gość: helga Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 12:41
      Najfajniejsze są dzieciaki z Rodziny zastępczej. Filip jak był mały. Te dwie
      małe czarownice z diabelskim błyskiem w sprytnych oczkach. POczciwy Romek.
      Bardzo fajny serial.
      • irenka82 Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM 09.01.05, 13:53
        Henryk Golebiewski,Bable z Rodziny Lesniewskich.z obecnych lubie tylko Tomka z
        Na Wspolnej.reszta won
        • Gość: Zack Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: *.aster.pl 09.01.05, 15:02
          > reszta won

Irenka - czy twoj kucyk nie jest zbyt mocno naciagniety?

I nie pytam o tego na biegunach, naturalnie.
          • Gość: arek Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 15:34
            Marek Karwowski z 40-latka faktycznie świetny. Pamiętam scenę jak wracali z
            ojcem z seansu "Bolek i Lolek na Dzikim Zachodzie" bodajże a on mówi: "Ja to
            bym chciał obejrzeć Ostatnie Tango w Paryżu" :-))

Mimo wszystko ta dziewczynka co grała córkę Halskiego w Extradycji-dialogi
            miała manieryczne ale jeśli porównać jej grę z dziećmi-miernotami z Klanu itp.
            to inna galaktyka. A teraz ładna z niej panienka wyrosła, foto jest na stronie
            agencji aktorskiej Gudejko.

Jak obejrzałem pierwsze 4-5 odcinków Rodziny Zastępczej (więcej nie dałem rady)
            to jedyne pozytywne wrażenie pozostawił na mnie właśnie ten chłopaczek Filip.
          • irenka82 Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM 09.01.05, 18:12
            mam krotkie wlosy:) przepraszam za wyrazenie z poprzedniego posta
    • Gość: cvn Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: *.awnet.one.pl / *.acn.waw.pl 09.01.05, 17:13
      Dziewczynka z "Tato"!

Poza tym: Filipek z "Tolka Banana" i Andzelika ze "Zlotopolskich" :)
    • Gość: kubissimo Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: *.chello.pl 09.01.05, 17:59
      cala dziecieca obsada rodziny zastepczej
      swietne dzieciaki

no i andrzej maleszka ma dobra reke do dzieci
      np. dzieci z maszyny zmian byly fajne
      • Gość: tom18 Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: *.torun.mm.pl 09.01.05, 18:25
        wniosek:lepsi aktorzy dziecięcy byli kiedyś
        • Gość: Jo-jo Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.01.05, 20:34
          W tym wątku jest tylko póki co 21 wpisów, w wątku o najgorszym aktorze
          dziecięcym - 50.

Wniosek: Polacy umieją tylko krytykowac i wybrzydzać.
          • jelonka32 Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM 09.01.05, 21:02
            jest jeszcze Wojtuś z Pierwszej Miłości. Nowy, zobaczymy czy sie sprawdzi.
          • Gość: RR Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.01.05, 00:27
            Eee, no nie przesadzaj, ten wątek ma dopiero 1 dzień, a tamten juz kilka dni
            wisi, to i wpisow więcej.
    • oleena Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM 09.01.05, 21:25
      nic nowego nie powiem, niestety:
      H. Gołębiewski- każda jego rola dziecięco- młodzieżowa
      dzieciaki w Rodzinie zastępczej, gdy były dzieciakami
      Marek w 40- latku
      chłopak z "Dziewczyna i chłopak" wg Ożogowskiej
    • Gość: fusik Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 10:14
      A czy ktoś widział i pamięta małego Mareczka Kondrata i Piotrusia
      Fronczewskiego, kiedy grali w filmach w swoim dzieciństwie ?
      • kaprysia Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM 10.01.05, 12:15
        Oczywiście Gołebiewski (w duecie z Łobodzińskim jako Duduś i POldek, dzieci u
        Nasfetera, mała z "Tato", dziewczynka z "Rodziny Leśniewskich" (potem grała też
        w "Janku Serce" dziecko Kociniaka i Nehrebeckiej). I to wszystko, dzieci w
        polskich filmach i serialach grają tragicznie (może wzorem filmów
        przedwojennych po prostu przebierać dorosłych;))?
        • anmanika Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM 10.01.05, 12:28
          Golebiewski + Lobodzinski - duet nie do pobicia.
          Rodzina zastepcza - "blizniaczki" sa swietne.
    • Gość: YANE Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 13:42
      Zdecydowanie dzieci z seriali, kiedy wiekszosci z nas nie bylo jeszcze na swiecie albo przemierzalismy ow swiat na czworaka ;) : Golebiewski, Lobodzinski, blizniaki z "Dziewczyny i chlopaka", Karioka (poza strasznym glosem) z "Tolka Banana", Marek z "40-latka", Bable z Lesniewskich, maly Olaf Lubaszenko w "Zyciu Kamila Kuranta" i pewnie jeszcze o kilku zapomnialam. Teraz rzadko ogladam seriale, wiec nie wiem jak dzieci graja. Ale jak mi sie zdarza juz rzucic okiem na produkcje telewizyjne to odnosze wrazenie, ze chyba rodzice za bardzo nabili malym aktorom glowy gadaniem, ze moga zostac gwiazda i na starcie dzieciaki sa zmanierowane.
      • kaprysia Re: Dla odmiany-NAJFAJNIEJSZY DZIECIAK W POLSKIM 10.01.05, 14:21
        Wtedy dzieci inaczej trafiały do filmu: Gołębiewski opowiadał, że NAsfeter go
        po prostu wypatrzył na podwórku. TEraz gros dzieciaków grajacych w serialach i
        telenowelach to albo dzieci aktorów albo innych osób pracujących przy produkcji
        (stąd takie kurioza jak Oleńka z "LAbiryntu" czy mała Biedrzyńska). Jeśli
        dziecko weźmie się normalnie z castingu to przeważnie gra nieźle. I chyba
        reżyserzy też już się tak nie pochylają nad małymi aktorami.

Z dobrze grających dzieci przypomniały mi się jeszcze dziwczynki z "Wron"
        Kędzierzawskiej
        • vanila_sky a pamiętacie 10.01.05, 14:29
          taki serial na TVN z Kowalewskim jako dziadkiem. Dziewczynka, która grała jego
          wnuczkę była bardzo fajna, nie wiem jak się nazywała. W tym serialu grała
          jeszcze Olszówka.

Konie i jeździectwo
          >
          • lezka_z_posen Re: a pamiętacie 10.01.05, 14:41
            to była Julcia z Leśnej Góry,czyli Sara Mulldner-teraz raczej irytująca.
            • Gość: Zojka Re: a pamiętacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 14:47
              To nie była Sara M. Ona miała na imię Aleksandra.
              • lezka_z_posen Re: a pamiętacie 10.01.05, 14:50
                nie??a mnie się wydawało,ze tam Julcia grała.ale na 100% pewna nie jestem,więc
                się nie upieram.
                • Gość: belluna Re: a pamiętacie IP: *.crowley.pl 10.01.05, 15:11
                  julcia z ndinz grala z kowalewskim w "palce lizac", a z kowalewskim i olszowka
                  rzeczywiscie grala inna dziewczynka - olszowka grala jej opiekunke, a
                  kowalewski dziadka. tytulu nie pamietam ;-(
                  • Gość: - Re: a pamiętacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:55
                    To był serial "Rodziców nie ma w domu". A grała Ola Dymitruk.
        • Gość: gosia u Kędzierzawskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:12
          Właśnie - dzieci u Kędzierzawskiej są świetne /np. "Diabły, diabły"/, ale kiedyś
          czytałam krytyczny artykuł o metodach pracy reżyserki z dziećmi /zmuszanie do
          płaczu, etc./
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka