Gość: Jagna IP: 81.186.226.* 14.01.05, 21:50 Dziś leciał na Pulsie. Świetny film, znakomita Kalina Jędrusik, a w Łapickim prawie sama się zakochałam ;)Oglądał ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: moomoo Re: Lekarstwo na miłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 21:58 Dziś nie, ale parę tygodni temu przypadkiem obejrzałam ten film na Kino Polska. Moim zdaniem UROCZY !!!! Monologi wewnętrzne Kaliny ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Lekarstwo na miłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:11 ogladalam - swietny:) zreszta jak wszystko spod piora pani Chmielewskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matti Re: Lekarstwo na miłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:22 Mnie akurat zdarzyło się czytać pierwowzór ("Klin") i musze przyznać, że film o niebo lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miska Re: Lekarstwo na miłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:25 tez czytalam Klin, film niby na podstawie a jednak roznice sa znaczne podoba mi sie to i to :) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Lekarstwo na miłość 14.01.05, 22:30 i Krystyna Sienkiewicz tam jest niezłą babeczką-qrcze,latka lecą:) Odpowiedz Link Zgłoś
lisa_simpson Re: Lekarstwo na miłość 14.01.05, 23:56 Wszystko mi jedno jak wygląda...Babeczka przeurocza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kua Re: Lekarstwo na miłość IP: *.icpnet.pl 15.01.05, 00:10 Film - super!!!! Sienkiewicz chyba lepsza od Jędrusik. No i Czechowicz w typowej gangsterskiej roli z lat 60. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Lekarstwo na miłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 09:01 Sienkiewicz swietna a w jej koronkowej sukience to sie zakochalam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Lekarstwo na miłość IP: *.p / 195.205.170.* 15.01.05, 14:56 A ja wlasnie teraz ogladam,ktorys juz raz zreszta,zrzucilem filmik z emule - polecam. Rola Jedrusik - jak juz ktos zauwazyl monologi super,to samo zabiegana kokietka Sienkiewicz...No i Lapicki,Czechowicz,mlody Fedorowicz... Fajne filmiki.Zaraz po puszczam Pociag - Kawalerowicza.Jak oceniacie ten film ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Lekarstwo na miłość IP: *.p / 195.205.170.* 15.01.05, 16:29 Jeden ze szczegolow - Lapicki wchodzi do domu Joanny - na drzwiach tabliczka Joanna Chmielewska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekarstwo na miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:58 NIestety - to jedyna udana adaptacja ksiązki Chmielewskiej,. Wszystkie następne próby to dno i dwa metry mułu ! Odpowiedz Link Zgłoś
wiewior1 Re: Lekarstwo na miłość 24.01.05, 12:04 Czytałam w "Autobiografii", że Chmielewska nie była zadowolona z tego filmu. Nie pamiętam o co dokladnie chodziło ale chyba nie mogła się dogadać z reżyserem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagna Re: Lekarstwo na miłość IP: 81.186.226.* 24.01.05, 11:50 a dziś znowu o 20:00 na Pulsie będzie!!! nagrywam :) Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Lekarstwo na miłość 24.01.05, 11:56 Najlepsza dla mnie jest Warszawa z tamtego okresu, te walki o telefon, lymuzyny smigajace na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pop Re: Lekarstwo na miłość IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 24.01.05, 12:00 Joanno..cudny film,co ja bym dała żeby mieć to na kompie.. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Lekarstwo na miłość IP: *.chello.pl 24.01.05, 19:00 Bardzo fajny film. Swietny Lapicki (zakochac sie mozna, ten usmiech, te oczy i glos...), dobre Jedrusik i Sienkiewicz. Stare czarnobiale filmy sa super. Mam swoje ulubione takie jak: Pociag (Kawalerowicza), Deszczowy lipiec (gory), Smarkula (super ! Prucnal, swietny Wollejko, jak ja go kocham !), Upior z Canterville (tez Wollejko !), Maz swojej zony, Przygoda na Mariensztacie (chyba to juz kolor), Skarb. Zreszta przedwojenne tez lubie (Smosarska ! Bodo !) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Lekarstwo na miłość IP: 195.205.170.* 25.01.05, 11:43 Dorzuc jeszcze : "Gangsterzy i Filantropi" - swietna obsada , "ORP Orzel" , "Zawsze w niedziele" i wiele wiele innych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alectra Re: Lekarstwo na miłość IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.05, 19:14 Kalina Jędrusik - REWELACJA. Najlepsze są te ich sukienki, podobno pani Sienkiewicz osobiście szyła.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagna Re: Lekarstwo na miłość IP: 81.186.226.* 24.01.05, 19:57 Uwaga, jeszcze tylko 3 minuty... ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Lekarstwo na miłość IP: *.chello.pl 24.01.05, 21:46 Nie no, ten film jest super. Smialam sie przez caly czas. I z zaciekawieniem patrzylam na obrazki ze stara Warszawa. Lapicki, Jedrusik, Sienkiewicz i cala szajka z Czechowiczem i Fedorowiczem swietna. Swietne teksty - np. telefony do wlascicieli Nowofunlandow (perelka), jej monologi, rozmowy itd. po prostu bomba ! Moge to ogladac setki razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: Lekarstwo na miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 23:42 obie kobitki powinny dostać oskary za te role! monologi wewnętrzne joanny, dialogi.. miód malyna dla mnie strzał w dziesiątkę! wyraz twarzy ćwierćinteligenta z bandy, piękny.. ciekawa jestem dlaczego ten film tak rzadko puszczają:-( "I want a black rolls royce. These diamonds are too small" :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Lekarstwo na miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 00:53 qrcze,miałam oglądac i... zapomniałam. tzn. oglądałam kiedys, ale lubie ten film. to w nim chodza po banknotach zeby nie wyglądały zbyt młodo, prawda? bo kojarzę taka scene z jakiegos polskiego filmu i na 99% to był własnie klin, ale cholerka, pewności nie mam. ten czy nie ten? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagna Re: Lekarstwo na miłość IP: 81.186.226.* 25.01.05, 01:10 Tak. "Można patynować!" powiedziała Joanna chyba Czechowiczowi przez telefon (to jeden z moich ulubionych momentów tego filmu, obok sceny w kawiarni - "czy ma pan zapałki?", tynkiem w herbacie, makietą osiedla i tylu innych ;)) A swoją drogą, za każdym razem, kiedy widzę w filmie Czechowicza, wydaje mi się, że zaraz wykrzyknie: "Zawartość cukru w cukrze, Marysiu!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Lekarstwo na miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 01:12 strasznie, strasznie go lubię:) od misia uszatka przez kabaret starszych panów do poszukiwanego, poszukiwanej. jakos tak mi się jedynie miło i przyjemnie kojarzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagna Re: Lekarstwo na miłość IP: 81.186.226.* 25.01.05, 01:28 O, właśnie! z Misiem Uszatkiem kojarzy mi się najbardziej! i jeszcze z Szatanem z 7 klasy (film mojej, hmmm, BARDZO wczesnej młodości, Adaś Cisowski to była moja pierwsza miłość ;)), gdzie też grał rzezimieszka przecie. No i stryj Szawełło z Czterech pancernych... Czechowicz był świetnym aktorem, miał znakomity, charakterystyczny głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Lekarstwo na miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 01:35 prawda? ja mam tez słabość ogromną do michnikowskiego. i do przybory... jakoś tamci aktorzy bardziej są pamiętliwi (w sensie, że zapadaja w pamięć), nie wiem, czy bardziej charakterystyczni byli czy co? i aktorki takie bardziej wyraziste - nie tylko ze względu na ubiór ale i na treść. chyba dzis jednak przerost formy dominuje, szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Lekarstwo na miłość IP: *.chello.pl 25.01.05, 19:55 Mis Uszatek jest THE BEST. A zawartosc cukru w cukrze - z tym tez sie Czechowicz kojarzy. Sympatyczny przestepca ;) O wielu starych cz.-b. filmach oczywiscie jeszcze zapomnialam wspomniec. Na przyklad: "Prawo i piesc" (Andrzeju Koenig ! Andrzeju Koenig ! a w nim kilka dobrych rol, w tym Holoubek jako bialy charakter i m.in. Pietruski jako czarny - te czarne skorzane rekawiczki oraz piosenka spiewana niskim glosem Fettinga) czy "Noz w wodzie" lub "Rejs"... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Lekarstwo na miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 20:06 krótkie perełki - dziewczyny do wzięcia, wniebowzięci, kazdy odcinek wojny domowej, tez taka seria kiedys była - półgodzinne chyba filmiki na pograniczu thrila i horroru (film grozy to się wtedy nazywało czy jakoś tak) - np. odcinek o pogozelcu (o ile nic nie kręcę;))... i mój (jeden z wielu) ulubiony film - hydrozagadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Lekarstwo na miłość IP: *.chello.pl 25.01.05, 20:51 Jak moglam zapomniec o Dziewczynach do wziecia. Przeciez to Hit ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
bumbecki Re: Lekarstwo na miłość 26.01.05, 08:13 pamiętam tę serię (nazwy już nie) i tekst z któregoś odcinka - Panie "Jakiś Tam" Pan tu dziewki obraca a ja GORE!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brian Re: Lekarstwo na miłość IP: *.defbank.com.pl 26.01.05, 10:04 to był cykl ( nie seria, bo każdy odcinek miał innych bohaterów i był zamkniętą całością ) pod tytułem "Opowieści niesamowite". ( mam nadzieję , że nie przekręciłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaprysia Re: Lekarstwo na miłość 26.01.05, 14:30 bumbecki napisała: > pamiętam tę serię (nazwy już nie) i tekst z któregoś odcinka - Panie "Jakiś > Tam" Pan tu dziewki obraca a ja GORE!!! :))) > Nie, nie aż tak:) "Pan panie Pogorzelski robisz swoje - a ja gorę":))) Bardzo to było fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Lekarstwo na miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 14:37 no, widzę że jest pamięć w narodzie;) fajny byłby taki cylk z filmami z lamusa - jakis film, komentarz dotyczący filmu, anegdoty z nim związane, jakieś smaczki... a na marginesie ktos ma kino polska? ja mialam jakiś czas temu - jak startowało i pozostały mi mieszane uczucia, teraz mam tylko 'zestaw obowiązkowy' i czasem jak przeglądam program to trochę żałuję... Odpowiedz Link Zgłoś
kaprysia Re: Lekarstwo na miłość 26.01.05, 15:43 Mam w Aster i bardzo sobie chwalę:) Marzę, żeby ejszcze seriale nadawało...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIRA Re: Lekarstwo na miłość IP: *.crowley.pl 26.01.05, 09:02 bardzo lubię ten film i zawsze oglądam jak mogę, uwielbiam scene jak Jedrusik czeka na Łapickiego i mówi a włąsnie że bedę nie moralna, a własnie ze bede! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekarstwo na miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 10:23 A mi sie zawsze podoba wytworna herbata ,ktorą Jędrusik serwuje Łapickiemu. Dobry test dla nowego faceta ; ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Lekarstwo na miłość 26.01.05, 11:29 a mnie powala opis kostiumu (przez telefon) w wykonaniu p. Sienkiewicz i wyraz twarzy p. Łapickiego, który tego słucha :))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIRA Re: Lekarstwo na miłość IP: *.crowley.pl 26.01.05, 11:42 taaak boskie, i wiesz guziki cała masa guzików, każdy inny - cudowne,cudowne, cudowne..... Rozmowy gangsterów tez sa niezłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekarstwo na miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 12:04 i jeszcze młodziutki Fedorowicz w roli seks-erotomana z tekstem " Ładna? bo jak ładna to szkoda zabijać ?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Lekarstwo na miłość IP: *.chello.pl 26.01.05, 17:54 Zakatrupic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pop Re: Lekarstwo na miłość IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 26.01.05, 20:44 Gość portalu: Gosia napisał(a): > Zakatrupic :) a nie ukatrupić?? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Lekarstwo na miłość IP: *.chello.pl 26.01.05, 20:49 O sorki. Patrzcie Panstwo.. faktycznie sie przejezyczylam. Mialo byc łukatrupić ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Lekarstwo na miłość 27.01.05, 09:24 A moja ulubiona scena to ta, w której Joanna umawia się z Łapickim telefonicznie, a Sienkiewicz pokazuje jej na migi "Krokodyla" i "Świteziankę". Za każdym razem powala mnie ze smiechu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pop Re: Lekarstwo na miłość IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 26.01.05, 20:46 Kino Polska to naprawdę porządny kanał,filmy dokumentalne które pokazują to też czasami prawdziwe perełki.I żeby jeszcze seriale puścili...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Lekarstwo na miłość IP: *.chello.pl 26.01.05, 20:51 A ja niestety nie mam ani Kino Polska ani Ale kino i ubolewam nad tym :( Czasem tam tak dobre filmy leca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Lekarstwo na miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 01:02 właśnie na kino polska kiedyś leciał taki film esd - eksperymentalny sygnał dobra, czy jakoś tak, na podstawi książki musierowicz. no całkiem dobry film tzw. młodziezowy. aż mnie cholera bierze, że teraz tylko młode wilki i inne dla takich czternasto - pietnastolatków robią. a może się mylę i jest jakies 'kino młodziezowe' w polsce uprawiane? ekranizacji lektur oczywście do tego nurtu nie zaliczam... i tęskno mi trochę;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Lekarstwo na miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 01:06 no właśnie ja też juz nie mam i też zaczynam (coraz bardziej po lekturze wypowiedzi posiadaczy) ubolewać... ale telewizja publiczna ma w końcu misję:) i może kiedys się obudzi i zamiast kolejnych powtórek albo premier telewizyjnych filmów prod. usa sprzed 5 lat sięgnie do przepastnego archiwum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pop Re: Lekarstwo na miłość IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 27.01.05, 14:14 Gość portalu: ana napisał(a): zamiast > kolejnych powtórek albo premier telewizyjnych filmów prod. usa sprzed 5 lat > sięgnie do przepastnego archiwum... Właśnie,a archiwum ma przecież przebogate-w dodatku podobno utrudnia do niego dostęp innym stacjom-wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
berecik_pazdziocha Re: Lekarstwo na miłość 26.01.05, 21:47 Super film. Żałuję, że tym razem go nie obejrzałam (mogłam powiesić nad telewizorem wielką kartkę z datą i godziną emisji - to chyba jedyny dla mnie sposób, aby nie przegapić). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Lekarstwo na miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 09:45 a dzis o 20.00 człowiek z m3;) Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.102 Re: Lekarstwo na miłość 22.06.05, 11:05 dziś znowu "Lekarstwo" - o 20 na tv4! Odpowiedz Link Zgłoś
feber Re: Lekarstwo na miłość 23.06.05, 08:52 przegapilam, a tak lubie :( moze jakas powtorka bedzie? wie ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-czyli-nie-ty Re: Lekarstwo na miłość 22.06.05, 21:55 Oj fantastyczny ten film, oglądałam już kilka razy ciągle bawi :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Lekarstwo na miłość 25.06.05, 11:26 no nie dwa razy lecialo w tv i przegapilem uwielbiam ten film, a Kalina zachwycajaca zreszta Sienkiewicz rowniez (opisywanie bluzeczki przez telefon) miodzio :) Odpowiedz Link Zgłoś
allaxx2 będzie 3 lipca o 18.00 na TV4 27.06.05, 13:21 Polecam--ja oglądałam juz chyba 20 razy a ciągle mnie pasjonuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: będzie 3 lipca o 18.00 na TV4 27.06.05, 13:25 to jedyna udana ekranizacja ksiązki Chmielewskiej , wszystko inne pod trwamwaj podłożyć !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
allaxx2 jest jeszcze "Skradziona kolekcja" 27.06.05, 14:00 na podstawie "Klina" tez miodzio:) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: będzie 3 lipca o 18.00 na TV4 27.06.05, 14:04 > to jedyna udana ekranizacja ksiązki Chmielewskiej , wszystko inne pod trwamwaj > podłożyć !!!! tak jak spora czesc jej tworczosci, nie liczac AUTOBIOGRAFII od daaaaaaaaaaawna juz nie napisala dobrej ksiazki :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: będzie 3 lipca o 18.00 na TV4 27.06.05, 15:03 zgadzam sie, Chmielewska skończyła sie jakieś 12-15 lat temu. toco teraz "produkuje" to słabe, wysilone, produkcyjniaki ciachane z taśmy , dla kasy .Brak klasy i świetnego warsztatu. Ostatni pomysł, suplement do suplementu Autobiografii to już bezczelność. Ze też ludzie jesze dają jej zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: będzie 3 lipca o 18.00 na TV4 27.06.05, 15:10 ja tez parsknelam smiechem przy tych"guziczkach a kazdy inny" i ten blogi usmiech Krysi i opadnieta szczeka faceta:D:D:D a chmielewskiej ksiazki - b lubilam wlasnie do autobiografi (tez zreszta fajnie napisanej) a cala reszta potem bleee, lacznie z ostatnim gniotem pt"koty w worku" takie tam popluczyny po "wszystko czerwone":(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś