Dodaj do ulubionych

Do fanow Lisa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 15:48
Pytanie: kto i o kim tak powiedzial?

"ocenił, że jest to osoba bez doświadczenia politycznego i zgłoszenie jej
jako kandydata na prezydenta mogłoby sprawić wrażenie, że Polska jest
krajem "operetkowym, niepoważnym"."

Pozdrowienia:)

Obserwuj wątek
    • Gość: kazzol Re: Do fanow Lisa IP: *.netten.pl 21.01.05, 15:52
      jeżeli cię to rajcuje to nie było Lisie.Nie wiem co Lis ma wspólnego z tą
      wypowiedzią??
      Żeby było jasne - Lis mi zwisa
    • Gość: P-77 Re: Do fanow Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 15:52
      > "ocenił, że jest to osoba bez doświadczenia politycznego i zgłoszenie jej
      > jako kandydata na prezydenta mogłoby sprawić wrażenie, że Polska jest
      > krajem "operetkowym, niepoważnym"."
      Z tego co pamiętam to powiedzial to śp. Jan Nowak Jeziorański o Jolancie
      Kwaśniewskiej - zresztą miał rację.
      co to ma wspólnego z Lisem?
      • Gość: kazzol Re: Do fanow Lisa IP: *.netten.pl 21.01.05, 15:56
        31.12.Warszawa (PAP) - Jolanta Kwaśniewska to osoba bez doświadczenia
        politycznego i zgłoszenie jej jako kandydata na prezydenta mogłoby sprawić
        wrażenie, że Polska jest krajem „operetkowym, niepoważnym” - uważa Jan Nowak-
        Jeziorański. W radiowej Trójce w ten sposób skomentował pytanie o to, jak
        ocenia sondaże, w których najpoważniejszym kandydatem na prezydenta jest J.
        Kwaśniewska. „Z punktu widzenia zagranicy, to mimo wszystko, powstaną jakieś
        pozory państwa dynastycznego i boję się trochę, przy całym szacunku i sympatii,
        jaką mam dla pani Kwaśniewskiej, że to sprawi wrażenie państwa operetkowego,
        niepoważnego. I dlatego sądzę, że byłoby lepiej jednak, gdyby znaleziony został
        inny kandydat” - powiedział Nowak-Jeziorański. Dodał, że Kwaśniewska zrobiła na
        nim wrażenie osoby, „która ma duże poczucie społeczne i właściwie prowadząc
        swoją działalność charytatywną, jako pierwsza dama, zachowuje się wzorowo, bo
        nie miesza się do polityki. (...) Ale mimo wszystko to jest ktoś, kto nie ma
        żadnego doświadczenia politycznego. Jej małżonek będzie suflerem, który będzie
        jej wszystko podpowiadał. On sam okazał się dobrym politykiem” - powiedział
        Nowak-Jeziorański. Jego zdaniem, na polskiej scenie politycznej jest
        dwóch „dość wybitnych” polityków, którzy mogliby kandydować na najwyższe
        stanowiska w państwie. „Jednym jest Lech Kaczyński (...), drugim Jan Rokita.

• Gość: P-77 Re: Do fanow Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 16:16
          Jego zdaniem, na polskiej scenie politycznej jest
          > dwóch „dość wybitnych” polityków, którzy mogliby kandydować na najw
          > yższe
          > stanowiska w państwie. „Jednym jest Lech Kaczyński (...), drugim Jan Roki
          > ta.
          Przy całym szacunku dla zmarłego - tu nie miał racji.
          • zbychooo Re: Do fanow Lisa 21.01.05, 16:38
            Gość portalu: P-77 napisał(a):

> Jego zdaniem, na polskiej scenie politycznej jest
            > > dwóch „dość wybitnych” polityków, którzy mogliby kandydować n
            > a najw
            > > yższe
            > > stanowiska w państwie. „Jednym jest Lech Kaczyński (...), drugim Ja
            > n Roki
            > > ta.
            > Przy całym szacunku dla zmarłego - tu nie miał racji.

Przy całym szacunku dla ciebie - On MIAŁ rację swoją, a ty masz swoją - to
            wszystko, więc nie neguj tylko lepiej powiedz że: nie zdadzasz się z jego
            poglądem poglądem na ten temat. Niby drrobna różnica, a jednak wcale nie taka
            bez znaczenia.
            Pozdrawiam.
        • Gość: m Re: Do fanow Lisa IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 21.01.05, 18:52
          kazdy ma prawo do pomylek i blednych typowan.
          naawet ci ktotych juz nie ma wsrod zywych...
    • Gość: P-77 Re: Do fanow Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 23:20
      To chyba jasne, że pisząc - "Jan Nowak Jeziorański nie miał racji" wyraziłem
      swój pogląd. Zresztą jak ktoś wykazał opinia pochodzi z 31 grudnia 2003 r. a
      wtedy wielu miało złudzenia do Rokity (dociekliwość w komisji śledczej) i Lecha
      Kaczyńskiego (wizerunek dobrego gospodarza stolicy). Ja zresztą też muszę
      przyznać, że o ile Kaczyńskich zawsze uważałem i nadal uważam za zamordystów, o
      tyle o Rokicie przed rokiem miałem lepsze zdanie niż obecnie. Toteż tamta
      opinia wielkiego Polaka była uprawniona wtedy, dziś została zweryfikowana.
      Pamiętajmy też, że sam Jeziorański bardzo negatywnie wyrażał się o Aleksandrze
      Kwaśniewskim gdy został on prezydentem, a później jak widzimy zmienił zdanie na
      jego temat. I zresztą tak jedna jak i druga opinia były uzasadnione - gdy
      Kwaśniewski obejmował prezydenturę ciążyły na nim PRL-owska przeszłość i
      historia z wykształceniem, ale urząd prezydenta pomijając kilka wpadek sprawuje
      w sumie godnie i z korzyścią dla Polski (zaznaczam, że nie głosowałem na
      niego).
      • zbychooo Re: Do fanow Lisa 24.01.05, 10:35
        Gość portalu: P-77 napisał(a):

>Ja zresztą też muszę przyznać, że o ile Kaczyńskich zawsze uważałem i nadal
        >uważam za zamordystów, o tyle o Rokicie przed rokiem miałem ,lepsze zdanie niż
        >obecnie. Toteż tamta opinia wielkiego Polaka była uprawniona wtedy, dziś
        >została zweryfikowana.

Dziś została zweryfikowana, ale przez ciebie, bo nie słyszałem aby J.N.
        Jeziorański zmienił zdanie na ten temat.

> Pamiętajmy też, że sam Jeziorański bardzo negatywnie wyrażał się o
        Aleksandrze
        > Kwaśniewskim gdy został on prezydentem, a później jak widzimy zmienił zdanie
        na jego temat. I zresztą tak jedna jak i druga opinia były uzasadnione - gdy
        > Kwaśniewski obejmował prezydenturę ciążyły na nim PRL-owska przeszłość i
        > historia z wykształceniem, ale urząd prezydenta pomijając kilka wpadek
        sprawuje w sumie godnie i z korzyścią dla Polski (zaznaczam, że nie głosowałem
        >na niego).

Nie bardzo rozumiem jaki związek ma ten przykaład z Kwaśniewskim, czyżbyś
        sugerował że na temat Rokity i Kaczyńskiego J.N. Jeziorański też zmienił
        zdanie? Jeśli tak, to mam propozycję, pogódź się z tym co powiedział
        Jeziorański i przestań naginać fakty do swoich teorii, bo co do tych dwóch osób
        J.N. Jeziorański ocen swoich nie zweryfikował, a twoje sugestie są co najmniej
        dziwne....
      • cockerofil Re: Do fanow Lisa 24.01.05, 10:51
        P-77 - szczegolnie godnie w Charkowie jak mial zespol goleni prawej...
        • Gość: P-77 Re: Do fanow Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:34
          Opinię na temat Rokity jako męża stanu zweryfikował on sam w ciągu minionego
          roku serią głupich wypowiedzi (z "Nicea albo śmierć" na czele) i zachowań. Co
          do rzekomej inteligencji Rokity - vide wyniki narodwoego testu z TVN.
          > P-77 - szczegolnie godnie w Charkowie jak mial zespol goleni prawej...
          Powiedzmy, że była to właśnie jedna z wpadek, choć ja pamiętam jak nieżyjący
          już poseł Sekuła miał problemy z mową i też sugerowano, że był pijany a w
          rzeczywistości był po silnym wylewie. Poza tym pewne schorzenia (np.
          nadczynność tarczycy) wywołują podobne objawy jak zespół uzależnienia
          alkoholowego. A. Kwaśniewski na pewno nie jest alkoholikiem, raczej nie jest
          też abstynentem, ale chyba nie byłby tak głupi aby wprawiać się w stan upojenia
          w takich okolicznościach.
          • Gość: eszte Re: Do fanow Lisa IP: *.welnowiec.net 24.01.05, 19:57
            > Opinię na temat Rokity jako męża stanu zweryfikował on sam w ciągu minionego
            > roku serią głupich wypowiedzi (z "Nicea albo śmierć" na czele) i zachowań.

Osobiscie uwazam, ze haslo niezle. Nie wiem tylko dlaczego zostalo potraktowane
            zbyt doslownie a nie jak zawolanie (cos na styl "do boju Polsko" :-)).

> Co do rzekomej inteligencji Rokity - vide wyniki narodwoego testu z TVN.

Narodowy test byl zabawa i mial tyle wspolnego z rzeczywistym testem na
            inteligencje co Kawasniewski z tytulem magistra.

> > Powiedzmy, że była to właśnie jedna z wpadek

Jedna z wielu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka