Dodaj do ulubionych

Oddajcie mi stare FAKTY!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 19:33
Smutne to co sie z Faktami stalo. Po odejsciu Tomasza Lisa poziom jeszcze
przez chwile trzymal Rymanowski. Potem dali rozpanoszyc sie Pochanke i
zapanowalo agresywne, FAKTowe dziennikarstwo. Coraz czesciej mam wrazenie, ze
UWAGA zaczyna sie juz o 19. Parafrazujac mamroczaca na ciemnej zakopiance
Renate Kijowska, jasno widac, ze nowe FAKTY pod przywodztwem Pochanke
postanowily wypiac sie na dotychczasowych widzow, prestiz rozmieniajac na
drobne...
Obserwuj wątek
    • Gość: tom18 Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.torun.mm.pl 28.01.05, 19:44
      mam takie same odczucia
      gdy chcieli coś mówić sensownych wydarzeniach to były 2 zdania od pochanke bez
      materiału, a dobił mnie Nowicki w swym materiale o popędach
      odglądaj więc polsat wydarzenia i wiadomosci
      ps Kijowska fatalnie wygląda, a sianecki na żywo też Beznadziejny
    • Gość: Bolo Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 19:59
      coz...cos mi "nie gralo" w Faktach juz od dluzszego czasu. Niestety musze Ci
      przyznac racje.
      • kamuii2 Re: Oddajcie mi stare FAKTY! 28.01.05, 20:01
        Fakty osiągnęły poziom Faktu...
        • Gość: . Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 20:11
          Fakt, faktycznie bez porównania lepiej było za czasów Lisa,nawet najlepiej w kraju.
      • ikaz Re: Oddajcie mi stare FAKTY! 28.01.05, 20:14
        Właśnie!-od dwóchtrzech tygodni zauważyłem
        że niema FAKTÓW bez ględzenia o dupiemaryni
        pod koniec wydania:-(
        Dzisiaj to już totalna klapa(vide-zakopane)
        chyba przeniosę się na POLSAT

----------

"Dziś jest pierwszy dzień, reszty twoich dni"

• Gość: digiman Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 10:04
          Ale zawsze przeciez na koniec programu były takie "lekkie" newsy. Wcześniej na
          to nikt nie zwracał uwagi, tylko teraz jakaś zaraza. A wzięło się od tych
          antyPochenake i fanatyków Wernerowej... Obsmrodzili całi Internet :)
          • Gość: etr Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.torun.mm.pl 29.01.05, 10:09
            ale zawse był tylko 1 lekki materiał a wczoraj ich było kilka
    • wuj.truj Re: Oddajcie mi stare FAKTY! 28.01.05, 20:22
      W dzisiejszych Faktach był naprawdę poruszający materiał Kajdanowicza o prawach
      człowieka w dzisiejszym świecie. Bardzo smutny i bardzo prawdziwy, dobitnie
      pokazujący tą całą hipokryzję jaka się wczoraj przelewała z ust "możnych tego
      świata". Dziesiątki "Aushwitz", większych lub mniejszych, dzieją się wokół, a
      my powtarzając "nigdy więcej" pozwalamy na Czeczenię, Chiny, Sudan , Bośnię...
      • Gość: Dyzi0 Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 20:33
        Tak, zgadzam sie. Tylko powiedz mi, jak czesto mamy okazje ostatnio takie dobre
        materialy ogladac? Zamiast nich serwowane nam sa tematy rodem z programu Pani
        Jaworowicz, czy tez ciekawostki z pierwszych stron brukowcow. Mnie FAKTY
        przyzwyczaily do wysokiego, rzetelnego i na pewno nie plytkiego dziennikarstwa a
        takze, a moze i przede wszystkim, swietnego doboru tematow. Dzieki temu,
        siadajac przed telewizorem o 19 zawsze wiedzialem, ze dostane porcje waznych i
        ciekawych faktow, podana tak, bym sam mogl sobie wyrobic zdanie o wydarzeniach
        mijajacego dnia. Teraz wloskie siatkarki goni material o popedach seksualnych, a
        wszystko zalane jest super ciekawymi relacjami takimi jak dzisiejsza Slapka o
        wyborze smiglowca dla Busha. Swoja droga, koles czytal tak wolno, ze mialem
        wrazenie ze jest po kilku glebszych i mysli tylko o tym, zeby mowic wyraznie...
    • Gość: kaseta89 Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.akk.net.pl 28.01.05, 20:26
      A w "Wydarzeniach" to co? Teamty na wysokim poziomie? Też nie. Również tania sensacja, i większość tematów społecznych. Do 19. jest dobrze, po 19. materiały o bzdurach, o tym że tyjemy bo mięso jemy :|, o zabójstwach... interwencja... Owszem, FAKTY zrobiły się bardziej sensacyjne, moze i poziom jest niższy, ale stoją dalej wysoko. Najrzetelniejsze i najmniej sensacyjne są WIADOMOŚCI -TVP1, 19:30, polecam.
      • Gość: pzpr Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.torun.mm.pl 28.01.05, 21:07
        ale przynajmniej 15min. jest dobre,a w faktach tylko5
        • Gość: Dziki Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 10:24
          Cokolwiek byście napisali, nie załapiecie się. Forum, i nic poza tym :))))
    • bryt.bryt szkoda mi Faktow 29.01.05, 11:17
      Ogolnie Fakty sie zmienily na gorsze (merytorycznie), ale moim zdaniem
      najwazniejsze jest "pietno" prowadzacego, ktory decyduje o sposobie przekazania
      informacji i wizerunku programu. Niestety tym prowadzacym jest glownie Pochanke
      i doszlo do tego, ze selekcjonuje wydania Faktow na te "z Pochanke" i te bez
      niej. Nie daje rady dluzej ogladac tej kobiety i jej sluchac. A czasem jej po
      prostu nie rozumiem, bo jej wstepy przed danym materialem to czasem wzorcowe
      przyklady efekciarskiej nowomowy. Przelaczam wtedy na koncowke Wydarzen,
      zalujac ominietych byc moze ciekawych materialow reporterow, w szczegolnosci
      Sekielskiego. Ale jest tez jasna strona medalu. Jesli Pochanke prowadzi Fakty,
      to nie prowadzi Magazynu 24 Godziny na TVN24. To sympatyczna perspektywa ... :-)
    • wieslawa-siemiatkowska Re: Oddajcie mi stare FAKTY! 29.01.05, 11:59
      Starych „Faktów” już nigdy nie będzie. Z nastaniem Justyny Pochanke już nic nie
      będzie takie jak kiedyś. Jest szansa na to, mówi się szeptem w TVN, wiem to od
      młodszej siostry, która ma etat w TVN 24, że pani Justyna odejdzie niedługo
      z „Faktów”. Podobno jest w ciąży i chce się oddać macierzyństwu. Po urlopie
      wychowawczym podobno ma pracować w news roomie jako wydawca.

Z poważaniem:
      Wiesława Siemiankowska

• Gość: Basketcase Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.icpnet.pl 29.01.05, 13:11
        Mam nadzieje ze to nieprawda. Bez Pochanke na ekranie bedzie mogiła. ;((((((((
    • Gość: lucek Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.kliny.net.pl / *.devs.futuro.pl 29.01.05, 13:03
      Jak Fakty prowadzi Pochanke telewizor wyłączam od razu. Jak Rymanowski- oglądam
      materiały Sekielskiego i Sianeckiego.Cała reszta to przeciętniactwo: takie samo
      jak w Wiadomościach czy Wydarzeniach.
    • Gość: lucek Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.kliny.net.pl / *.devs.futuro.pl 29.01.05, 13:03
      Jak Fakty prowadzi Pochanke telewizor wyłączam od razu. Jak Rymanowski- oglądam
      materiały Sekielskiego i Sianeckiego.Cała reszta to przeciętniactwo: takie samo
      jak w Wiadomościach czy Wydarzeniach.
    • Gość: Ania Re: Bezmyślność :-( IP: *.acn.waw.pl 29.01.05, 15:12
      Mnie we wczorajszych Faktach najbardziej ubodła bezmyślność wydawców. Co za
      idiota postawił dziewczynę w zaawansowanej ciąży na Zakopiance przy takim mrozie
      tylko po to, żeby powiedziała dwa zdania na temat kibiców jadących do
      Zakopanego? Szczyt paranoi i głupoty, jak dla mnie :-(
      • Gość: ee Re: Bezmyślność :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 15:22
        wszystkie spostrzezenia asa trafne,ogldam fakty regularnie ale ostatnio
        czesniej tez wydarzenia.bijaca z ekranu pochankei krzyczace Fakty juz nie
        odpowiadają tym rygorom,jakie na poczatku narzucili sobie tworcy
        • Gość: telewidz Re: Bezmyślność :-( IP: *.icpnet.pl 29.01.05, 18:47
          A moze to wynika z tego, ze ludzie maja absolutny przesyt informacji zwiazanych
          stricte z polityka? Nie pomysleliscie o tym? Warto by sie zastanowic nad geneza
          zmian, a nie besztac bez zastanowienia.
    • Gość: tragiczna baba Konkurencja Faktow zaciera rece... IP: 217.153.156.* 29.01.05, 20:34
      ...im wiecej Marzanny Zielinskiej na wizji, tym lepiej
    • Gość: Przemcio Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 20:50
      A mi pozostaje podpisac się pod powyższymi postami.

Anito wróć!!!!!!!!!!!!!!!!
      Uratuj FAKTY
      • Gość: ja Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:29
        Fakty wracaja do zrodel, od tego zaczynal je tworzyc Lis - od taniej sensacji.
        Nadal maja jednak dobry serwis zagraniczny. Czego nie mozna powiedziec o
        Wydarzeniach wlasne korespondecje zagraniczne maja slabe i sporadycznie. Tu
        lepsze sa materialy krajowe, szczegolnie te robione przez dziennikarzy dawnych
        Informacji.
        • Gość: kris Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 23:25
          może i dobrze że Anita już sie w tym dziadostwie nie tapla?...
    • Gość: anty Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 29.01.05, 23:38
      Szmatławiec FAKT i TVN-owskie FAKTY stają się niebezpiecznie podobne, winię tym
      jednoznacznie p Pochanke z tym koszmarnym karpiowatym nawykiem kłapania ustami
      po każdym wypowiedzianym zdaniu. To i tak szczęście że je zamyka gdyż drzewiej
      bywało że były rozwarte jak u ginącego karpia co mnie jeszcze bardziej
      zniesmaczało.Za zawartość programu odpowiada wyłącznie prowadzący i to
      prowadzący dobiera tematy, prawidłowość jest taka: Rymanowski - krótkie
      rzeczowe informacje/materiał filmowy- mało gadania więcej tematów, Kajdanowicz -
      podobnie, Pochanke - dramat - gada...gada...gada...materiały filmowe często
      bez sensu długie, tematy regułą już jest że oparte wyłącznie na sensacji, parę
      zdan refleksyjnych-nigdy- natomiast do licha i trochę tanich efekciarskich
      chwytów w postaci zawieszania głosu z rybim kłapnięciem na końcu, no bez sensu,
      anty wiadomości.Fakty lecą wyraźnie, moim (widza) zdaniem potrzebna jest
      operacja chirurgiczna polegająca na przemeblowaniu prezenterów z Rymanowskim i
      Kajdanowiczem w rolach głównych, a p Pochanke - no cóż nie musi koniecznie
      przekazywać, można pracować w redakcji na wiele sposobów ale nie muszą to być
      Fakty.Oglądam trochę trzy główne wydania magazynów informacyjnych w stacjach
      konkurencyjnych im ze smutkiem stwierdzam, że np publiczna zaczyna mieć
      zdecydowanie lepszy serwis,dobór tematyki osoby prowadzące itd.

• Gość: ewa Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 12:29
        za dobor materialow odpowiada przede wszystkim WYDAWCA, to on decyduje co i w
        jakiej kolejnosci idzie, nie zawsze jest nim prowadzacy.

• Gość: michal Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 12:50
          A w faktach prowadzący jest równocześnie wydawcą!!! i ma nawet czesto większy
          wpływ na zawartość merytoryczną programu!!!niż druga osoba która nie jest
          widoczna na ekranie. Poza tym przypomnę, że w tym wszystkim dużą rolę odgrywa
          pan pieczyński który jest mężem pani pochanke więc fakty, które mają poziom
          dziennika "fakt" to jest ich dzieło!!!
          I tak to jest, że na prowadzącemu zawsze spoczywa wieksza rola bo on odpowiada
          za to swoją twarzą.
          • kamuii2 Re: Oddajcie mi stare FAKTY! 30.01.05, 15:25
            Jeśli z Pochanke to prawda... To z jednej strony fajnie bo może jakimś
            kosmicznym cudem wroci Anita Werner ;)Na co jednak nie powinniśmy liczyć i moze
            się okazać że czeka nas klęska w postaci Faktów wydawanych przez Kajdanowicza
            albo jeszcze jakiegoś innego Automata - Grass, Jędrzejowska...
            • Gość: Ami Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.visp.energis.pl 30.01.05, 18:50
              Zupełnie nie rozumiem dlaczego ludzie zachwycają się Anitą Werner!!!! Przecież
              jak Ona przekazuje wiadomości to ma taką minę, że można od razu do grobu
              wskoczyć!!!! A co do Kajdanowicza to chyba Fakty w Jego wydaniu są najlepsze :)
              • Gość: Basketcase Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.icpnet.pl 30.01.05, 19:39
                dzisiejsze Fakty to moim zdaniem pełen profesjonalizm. Brawa dla Kajdana.
                Zazwyczaj ogladam wiadomosci dla porownania, ale dzis sobie podaruje bo
                prowadzi Wysocka. :] A od jutra Fakty przez cały tydzien z Rymanem, bosh...
                Trudno, zostaje nadzieja ze 24Godziny bedzie prowadzic Justyś. :P
                • Gość: tezurus Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 30.01.05, 20:44
                  poniedziałki Magazyn ma zawsze Piotrek Marciniak
                • Gość: Dyzi0 Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:53
                  ano, i to nawet bez Sekielskiego i Kunicy. Widac, jak duzo zalezy od
                  prowadzacego i jego pomyslu na zawartosc wydania.
              • Gość: Przemcio Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:04
                A ja właśnie za taką minę i za tą oziębłość Ją lubię.
                Anita,3maj się
                • Gość: Ami Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.visp.energis.pl 30.01.05, 21:19
                  A propos wypowiedzi Przemcia, hmm.....dziwne upodobania;))) Kajdan rulezzzz :)))
                  • Gość: e Re: Oddajcie mi stare FAKTY! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.05, 21:59
                    tej Pochanke nie da sie ani ogladac ..ta jej walka z ustami pod koniec kazdej
                    wypowiedzi czy je domknąc czy nie ,te nieruchome oczy i to cholernr dudnnienie
                    i mówienienie na jednym tonie jest nie doz niesienia.faktow juz nie ogladam .no
                    nie da sie i jeszce te komentarze..jakbym ja nie mogła miec własnego
                    zdania...maja pzrekazac informacje a nie mówić mi co ja mam myslec ,a już
                    komaentrze niewerbalne p.pochanke sa okropne.jeszce te mejkapy jednakowe dla
                    wszytskich kobiet.czemu im nikt nie mówi ,zeby byli naturalni?????zreszta z e
                    smouktunowicz to samo!!!!!
                    • Gość: lisa Oddajcie mi FAKY! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.01.05, 22:17
                      Mimo jadowitej sliny, którą wielu szasta na prawo i lewo to i tak, mimo
                      wszystko, uwazam, że Fakty sa the best. Miernoty z polszitu moga tylko pomarzyc
                      o takim dzienniku. Zasłanianie się Sobieniowskim i panią Smoktunowicz która na
                      zdjeciach wygląda jakby myslała tylko o jednym, to tak jakby żada widziała jak
                      konia kują i sama łapy wystawiała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka