Dodaj do ulubionych

Jak sie podobała "Wizyta starszej pani" na TVP1?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 23:06
Czy ktos z was oglądał dzisiejszy teatr na jedynce?
Rewelacyjna obsada.
Zastawiam się czy dzisiaj znalazłoby się takie miasteczko, które sprzedaje
życie jednego człowieka za pieniądze (nie mówiąc o bliskich)?
Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: ogladalam Re: Jak sie podobała "Wizyta starszej pani" na TV IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 09:15
      fantastyczne. I ta walka wewnetrzna.
    • uasiczka gdyby nie Janda... 01.02.05, 10:03
      Gość portalu: teatr napisał(a):

> Czy ktos z was oglądał dzisiejszy teatr na jedynce?
      > Rewelacyjna obsada.
      > Zastawiam się czy dzisiaj znalazłoby się takie miasteczko, które sprzedaje
      > życie jednego człowieka za pieniądze (nie mówiąc o bliskich)?
      > Co wy na to?

miałam na to ochotę i chętnie bym obejżała - ale niestety nie mogłam znieść
      Jandy
      może kiedyś mi się uda kogo innego w tej roli zobaczyć
      • kubissimo Re: gdyby nie Janda... 01.02.05, 10:08
        hmmm, dziwne
        uwazam, ze Janda byl swietna
        a przede wszystkim po raz pierwszy od dawna zagrala kogos innego, bo mam
        wrazenie, ze od pewnego momentu miala pasmo takich samych rol

a o tym, ze spektakl mi sie podobal moze siwadczyc, ze obejrzalem go po raz
        drugi, bo przeciez juz raz lecial w teatrze tv
    • paool BARDZO 01.02.05, 10:11
    • paool PS 01.02.05, 10:14
      A i jeszcze krew mnie zalewa, gdy takie uasiczki mówią " gdyny nie Janda..."
      Nie wiem co w tych glowach siedzi... Jak sobie ktos zakoduje jakąś rolę, to
      szuka odniesień do niej w innych rolach tej samej aktorki. No i uasiczka
      znalazła. Janda przeciez tak nerwowo poliła papierosy w Człowieku... i tu
      paliła cygara. Tak?
      • Gość: wrocławianka Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:08
        tez jestem uprzedzona do Jandy ale w tej roli zaskoczyła mnie zupełnie. Nie
        było tych jej denerwujących tików, potrząsania głową jak znerwicowana kura i
        histerycznego skrzypiącego głosu. Za to kamienna twarz-maska, głeboki głos, i
        nieugiętość charakteru - Janda przypomniała sobie że jest aktorką a nie tylko
        gwiazdą. Pierwsza KLasa.
        No i większośc obsady z Wrocka - to miło.
      • uasiczka Re: PS 01.02.05, 15:49
        paool napisał:

> A i jeszcze krew mnie zalewa, gdy takie uasiczki mówią " gdyny nie Janda..."
        > Nie wiem co w tych glowach siedzi... Jak sobie ktos zakoduje jakąś rolę, to
        > szuka odniesień do niej w innych rolach tej samej aktorki. No i uasiczka
        > znalazła. Janda przeciez tak nerwowo poliła papierosy w Człowieku... i tu
        > paliła cygara. Tak?

absolutnie nie - po prostu jej nie lubię (tak jak boskiej britnej i budki
        suflera) i niczego się nie doszukuję bo ja po prostu omijam...
    • lilith76 Re: Jak sie podobała "Wizyta starszej pani" na TV 01.02.05, 13:12
      Janda świetna.

> Zastawiam się czy dzisiaj znalazłoby się takie miasteczko, które sprzedaje
      > życie jednego człowieka za pieniądze (nie mówiąc o bliskich)?

"poczekam" jak powiedziała Klara. bardzo skuteczny w każdym miasteczku chwyt.
    • Gość: victoria Re: Jak sie podobała "Wizyta starszej pani" na TV IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 01.02.05, 18:47
      Nie tylko obsada, ale i niedoceniony świetny rezyser filmowy Waldemar Krzystek!
      • Gość: ja Re: Jak sie podobała "Wizyta starszej pani" na TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 13:27
        Krzystek jest świetny też w teatrze
    • iwka901 Re: Jak sie podobała "Wizyta starszej pani" na TV 02.02.05, 12:11
      Świetne !
    • Gość: cwirruss Re: Jak sie podobała "Wizyta starszej pani" na TV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.05, 13:56
      mnie rowniez bardzo sie podobalo,zwlaszcza koncowa rezygnacja glowonego
      bohatera i uznanie "sprawiedliwosci". Poza tym fantastyczne przemowienie
      burmistrza na konferencji ,przypominajace zaklamane perory dygnitarzy rodem z
      poprzedniego ustroju i rowne zaklamane reakcje publicznosci. sztuka byla zle
      oceniana przez krytyka (?) z gazety wyborczej,dzieki czemu juz wiem,ze nie
      nalezy sie kierowac cenzurkami,a ogladac i dobierac wszytsko wedle wlasnego
      uznania . podsumowujac jeszcze raz wspomne,ze bardzo mi sie podobalo:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka