Dodaj do ulubionych

Fronczewski

04.02.05, 00:12
Od razu zastrzegam, że bardzo lubię Fronczewskiego, to jeden z moich
ulubionych aktorów. Mam tylko taką wątpliwość, po kiego narząda męskiego
opowiedział tę swoją historyjkę u Lisa, do tego w dość nerwowej konwencji z
bezpośrednim cytowaniem wulgarnych wyrazów? Czyżby "uderz w stół..."? Lekki
dysonans poznawczy odczułem, jak go oglądałem... :-/
Obserwuj wątek
    • loken Re: Fronczewski 04.02.05, 00:13
      ...
      • Gość: Salseson Re: Fronczewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:50
        loken napisał:

> ...

Wiekopomne słowa loken!
        Inna możliwość, to popsuła ci się klawiatura (czynny tylko klawisz z kropką).
        Mogę ci tanio sprzedać nową. Daj jakiś namiar ....
        • Gość: maxi Re: Fronczewski IP: 195.116.207.* 05.02.05, 21:22
          > Wiekopomne słowa loken!

• Gość: Duncan Re: Fronczewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 08:16
      Opowiedział tę historię ponieważ Lis poprosił go, aby ten wyjaśnił jak znalazł
      się na liście Wildsteina. Proste.
      • Gość: npi Re: Fronczewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:54
        Nie chodzi o sama historie, ktora jest wiarygodna i nikt chyba nie oskarza PF o
        bycie TW. Raza uzyte przez niego wyrazenia "zajebali mi prawo jazdy" i "ni
        ch..a". Juz wole, zeby PF byl TW, niz prostakiem.
    • Gość: cwirruss Re: Fronczewski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.05, 10:05
      mowil tak poniewaz byl zdenerwowany,a jak wiadomo,wulgarne slowa pozwalaja w
      jakis sposob odreagowac.juz rozumiesz? kazdy klnie,bo to sa tylko slowa,a slowa
      sa po ty by ich uzywac!
      • Gość: wy_komp_any Re: Fronczewski IP: 195.205.201.* 04.02.05, 11:10
        Gość portalu: cwirruss napisał(a):

> mowil tak poniewaz byl zdenerwowany,a jak wiadomo,wulgarne slowa pozwalaja w
        > jakis sposob odreagowac.juz rozumiesz? kazdy klnie,bo to sa tylko slowa,a
        slowa
        >
        > sa po ty by ich uzywac!

Ale dlaczego był zdenerwowany drobnostką, która wydarzyła się ponad 20 lat temu?
        • Gość: kazzol Re: Fronczewski IP: *.netten.pl 04.02.05, 11:18
          zależy dla kogo propozycja donoszenia jest drobnostką
          • Gość: wy_komp_any Re: Fronczewski IP: 195.205.201.* 04.02.05, 11:41
            Gość portalu: kazzol napisał(a):

> zależy dla kogo propozycja donoszenia jest drobnostką

Przecież się nie zgodził. Odmowę określił nawet mocnym słowem. Więc o co
            chodzi? Faktem natomiast pozostaje, że jako jeden z bardzo nielicznych
            czołowych aktorów polskich odmówił bojkotu telewizji w stanie wojennym. Może to
            zaczęło uwierać?

• Gość: lelek Re: Fronczewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 11:52
              No , Franek Kimono pojawiał sie wyjatkowo często.
            • Gość: kazzol Re: Fronczewski IP: *.netten.pl 04.02.05, 14:17
              ja wogóle nie rozumiem istoty tej dyskusji.Przeklnął i tyle.A co do Lisa to
              Fronczewski opowiedział swoje przygody z ubekami a Lisek wykorzystał to pod
              swoją tezę.I tyle.
      • Gość: cwirruss Re: Fronczewski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.05, 12:43
        wsponienia potrafia wyzwolic emocje,nawet bardzo odlegle wspomnienia.poza
        tym,jak napisales,uzyl MOCNYCH slow,a te odpowiednio akcentuja sytuacje
    • Gość: reg Re: Fronczewski IP: *.proxy.lucent.com 04.02.05, 13:20
      Fronczewski coś kręci. Jego historia jest zupełnie niewiarygodna. A tylko winni
      się tłumaczą. Nie mówiąc o Olbryskim, który ma coś na sumieniu i dlatego
      zaatakował Bronka w myśl zasady, że najlepszą obroną jest atak.
      • Gość: Duncan Re: Fronczewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 13:35
        Chciałem zauważyć, iż był to Olbrychski.
    • Gość: Zan A mnie bardziej nie podobało się to IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.02.05, 15:13
      że panowie artyści mają zwyczaqj jeździć po alkoholu. Bo do tego przyznał się
      Fronczewski a chwilę później w studiu Olbrychski. I jakoś nikt tego nie
      zauważył. A oni sami też nie czuli się zażenowani. Potem się dziwimy że co
      tydzień policja łapie 600-800 osób prowadzących po alkoholu.

A to że panowie artyści prezentowani, aczkowlwiek wielcy i zasłużeni, super
      kulturalnymi i dobrze wychowanymi ludźmi nie są, też widać było. Ale trzeba być
      gotowym na takie rozczarowania jak się komediantów na piedestał wciąga
      bezwarunkowo. Niestety.
      • Gość: x0man Re: A mnie bardziej nie podobało się to IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 05.02.05, 18:05
        on przyznal sie do jednego kieliszka koniaku, a to jest na granicy 0,2 promila. Wszystko zalezy ile czasu minelo od wypicia. Poza tym nalezy sie zastanowic, czy w styczniu 1982 roku istnialo takie samo prawo co do 0,2 promila co dzisiaj.
        • Gość: Zak Re: A mnie bardziej nie podobało się to IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 11:02
          skoro mu zatrzymali prawko to na pewno nie bez powodu. Myślę że to nie chodziło
          o jeden koniaczek, bo mu zdjęcie zrobili a do tego nie mieli byargumentu by
          nakłonić go do współpracy
    • Gość: e Re: Fronczewski IP: 212.87.3.* 04.02.05, 16:09
      nie warto oceniac aktorow przez pryzmat rol ktore graja, nawet glupek moze byc
      na scenie Enstainem, a latawica swieta Teresa. Fronczeski aktorem jest wybitnym,
      ale z tego co piszecie (programu nie ogladalam) malym czlowiekiem, szkoda
      • Gość: Zan on nie jest małym człowiekiem IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.02.05, 16:16
        Po prostu po programie trudno go nazwać "Magistrem elegancji". W ogóle od osób
        publicznych, zwłaszcza tak wybitnych, człowiek podświadomie oczekuje tego że
        będą miały klasę. I niestety te oczekiwania nie zostają spełnione.

A tak w ogóle gdyby Polsat dodał parę "piiii" to by się to oglądało z mniejszym
        zażenowaniem
    • xcx Re: Fronczewski 04.02.05, 20:10
      frank_76 napisał:

> Od razu zastrzegam, że bardzo lubię Fronczewskiego, to jeden z moich
      > ulubionych aktorów. Mam tylko taką wątpliwość, po kiego narząda męskiego
      > opowiedział tę swoją historyjkę u Lisa,

Po to , zeby sie publicznie oczyscic

Czyżby Prof. Staniszkis podejrzewała Balcerowicza o agenturalną przeszłość?

• Gość: pokrybala Re: Fronczewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 22:35
      Dla człowieka, który w duzym stopniu zarabia na zycie swoim wizerunkiem, takie
      umieszczenie na liscie wildsteina jest duzym problemem. Wyobraź sobie aktora,
      ktory wychodzi na scene w teatrze i widzi, że ludzie patrza na niego jak na
      potencjalnego kapusia. A jezeli ktoś "dowcipny" teatralnym szeptem coś na ten
      temat powie, to przedstawienie załatwiano. Dobrze sie mówi, że taka lista to
      zaden problem, że przecież każdy się oczysci itp. Kiedy? Jak? Co taki
      Fronczewski ma w teatrze przy kasie powiesic jakieś zaświadczenie?
    • bm_ka Re: Fronczewski 05.02.05, 22:53
      Noooo.. , miał gostek pecha ... po prostu.
      A teraz trzeba jakos z tego TW wybrnąc, no nie? jedni robią to tłumacząc sie ,
      inni milcząc, inni klnąc na wizji. Ot i wszystko.
      Smutne, szczególnie u Pana Piotrusia, kochanego niegdyś bożyszcza. :-(
      • Gość: wilma Re: Fronczewski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.05, 19:06
        w latach 80-tych zarzucano mu krygowanie się na salonach Tv ,
        kiedy jego koledzy byli internowani lub bojkotowali media.
        On tłumaczył sie tym,że musi utrzymać rodzinę.
    • Gość: e Re: Fronczewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 19:36
      Co do Fronczeskiego jazde samochodem po pijannemu i bycie prostakiem uwazam za
      bardziej kompromitujace niz podpisywanie jakis lojalek w socjalizmie
    • Gość: baku Re: Fronczewski IP: *.chello.pl 06.02.05, 19:43
      Mnie najbardziej wnerwialo slowo "ciecie!!" :) Reszta, zenada...
      • Gość: zenadaaa Re: Fronczewski IP: *.man.bydgoszcz.pl 07.02.05, 11:08
        fakt, najłatwiej krytykowac

:)
        pzdr
        www.zobacz.glt.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka