Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o Kazi Szczuce?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 01:09
Chętnie poznam jakieś opinie na temat Kazi Sz. Musi budzić kontrowersje, skoro
powstają już nawet strony "antyszczukowe". Ja osobiście za Kazią przepadam.
Szkoda, że "Wydanie drugie poprawione" leci o tak nieludzkiej porze. Czyżby
się ktoś bał, że znowu będzie jakiś "zonk" na wizji?
Obserwuj wątek
    • tezurus Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? 04.02.05, 02:12
      ależ leci i o ludzkiej. Jeśli jesteś posiadaczką TVN24 to polecam w piątki o 17.

A co do osoby Kazi to bardzo ją sobie cenie i ogladam i czytam to co możliwe na
      jej temat. Ma kobieta wykształacenie, jest piękna i wyjątkowa jednocześnie.
      Potrafi każdego sprowadzićna ziemie i to inteligentnie. Potrafi nazwać rzeczy
      po imieniu i obronić imie swoje i innych. Poza tym reprezentuje pewne
      środowiska co też się ceni.
    • Gość: mietek Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? IP: *.aster.pl 04.02.05, 04:46
      Jak widzę to obrzydliwe babsko to mi się chce rzygać.Jak ma taką fizjonomię i
      wadę wymowy to niech pisze książki. Poza tym lesbą jest jak każda z IBL.
      • poziomka8 Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? 04.02.05, 04:58
        szanuj swoje zdrowie,po co masz rzygać...w każdym pilocie do telewizora jest
        taki przycisk,którym możesz zmienić program i po krzyku.
        A kwestia urody,hmmm... wszystko jest kwestią gustu,czy chciałbyś wokół siebie
        mieć same plastykowe barbie? A jak ty wyglądasz tolerancyjny mietku?
        • Gość: ja Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:49
          porównajcie sobie - jeden program o książkach prowadzi/ła Szczuka , drugi
          Wielka Dama B.TYszkiewicz( uroda, dykcja bez zarzutu). POrównajcie wypowiedzi ,
          zawartośc merytoryczną, inteligencje, oczytanie i refleks prowadzących i który
          lepszy. Wybór ? Ja wybieram Szczukę. Bezapelacyjnie
          • Gość: kuba Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 22:08
            ja tez wybieram Kazie Szczuke - za inteligencje i urode
            Tyszkiewicz miała urode chyba ze 30 lat temu
      • Gość: wons Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? IP: *.resetnet.pl 05.02.05, 10:58
        Mietek, lepiej zobacz jak twoja Maryśka wygląda.
        No, a teraz Kazie przeproś.
      • Gość: mędrzec Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 10:10
        Biedny Mietek. Akurat zderzyły mu się w mózgu jedyne dwie szare komórki.
        Powstał nagły impuls i Mietek postanowił wziąc udział w dyskusji internetowej.
        I w ten sposób powstał jego jakże światły wpis. Brawo Mietek! Tak trzymaj!
        Daleko zajdziesz!
    • Gość: Salseson Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:52
      Podobna bardzo kiepska w "tych" sprawach jest.
      • atlantis75 Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? 10.02.05, 16:55
        Gość portalu: Salseson napisał(a):
        > Podobna bardzo kiepska w "tych" sprawach jest.

Na widok takiego salcesonu każdej by się odechciało ;P

• konrad.boryczko Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? 04.02.05, 10:28
      Patrzec na kobite i sluchac jej nie moge. Nie trawie i juz.
      Ale nie moge tez odmowic jej ponadprzecietnej erudycji, oczytania czy
      wygadania. Oraz wybijajacej sie na tle innych "gwiazd" tv intelegencji (chociaz
      nie wybijajacej sie jednak).
      Pzdr.
      • egon.olsen Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? 04.02.05, 10:36
        Mówiłem sto raz powiem i sto pierwszy.

Pani Szczuka inteligentną kobietą jest. ALE!
        Byłem razu pewnego na panelu poświęconym patriarchatowi w trzech największych
        religiach monoteistycznych. I Pani Szczuka wraz z cooleżankami Panią Dunin i
        KilkomaMniejZnanymiFeministkami brały w tym czynny udział. Jedynym mężczyzną w
        gronie prelegentów był przedstawiciel islamu. I te panie ostentacyjnie olały
        faceta, a chyba tylko dlatego, że był facetem i żw miał odwagę publicznie
        powiedzieć co jego religia sądzi na ten temat. Panie sprawiały wrażenie jakby
        chciały zrewolucjonizować islam i namówić wszystkie kobiety na jedynie słuszną
        drogę feminizmu.

I jak dla mnie to jest powód, żeby nie traktować tej Pani poważnie. Bo jeśli
        ktoś nie ma w sobie na tyle rozumu, żeby wyobrazić sobie, że są różne wybory
        życiowe i nie ma jednej, uniwersalnej prawdy (no dobra, za wyjątkiem Korei
        Północnej) to nie zasługuje na to, żeby go brać poważnie.
        • kubissimo Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? 05.02.05, 11:52
          mialem podobne przejscie
          bylem na queerowej konferencji i tam Szczuka wespol z Agnieszka Graf (Graff?)
          niemalze rozerwaly na strzepy jedna pania, ktora osmielia sie miec czelnosc
          wyrazic poglad inny niz ten jedyny sluszny wyrazany przez Szczuke & Co.

ja rozumiem takie reakcje w programach z udzialem naszych politytkow masci
          wszelakiej, ale zeby 'elita intelektualna' tego kraju tak sie zachowywala to
          juz niesmaczne :///
    • Gość: widz Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.02.05, 10:42
      Ni jestem jej fanem, ale przyznam, ze ma cos w glowie i potrafi to ciekawie
      przekazac. Ogladanie jej programow to nie jest stracony czas (moze z wyjatkiem
      teleturnieju na TVN). Ponadto zaczyna mi sie podobac jako kobieta, na swoj
      sposob jest pociagajaca. :-)
    • lilith76 Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? 04.02.05, 13:46
      lubię ją.
      po przeczytaniu kiedyś w "Wysokich Obcasach" wywiadu z nią i jej opowieści o
      ojcu, nie dziwię sie, że jest cięta na facetów.
      co do urody - ten typ jest uniwersalny i nawet za 30 lat będzie mieć klasę bez
      liftingów i botoksu.
      • Gość: y Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? IP: *.crowley.pl 05.02.05, 05:17
        moze dla kobiet, bo jak na razie wsrod nich ma najwiecej wyznawczyn...

PS.
        jasne ze jest bardziej inteligentna od wiekszosci"gwiazd" TV, ale o to nie jest
        wcale tak trudno, a najwiecej szkody zrobila teleturniejowi na TVN, wystarczy
        porownac wersje polska z tym co leci na BBC Prime
        • czesiekkk Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? 05.02.05, 09:55
          A pokaż mi lepszy program o książkach od Wydania drugiego poprawionego (TVN24)?
          Szczuka jest osobowością telewizyjną, w dodatku barwną inaczej byśmy nie
          dyskutowali o niej.
    • Gość: Bolo to mysle: IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.02.05, 05:43
      www.cdmag.com/adventure_vault/e3_adventure_97_part1/shot2big.gif
      • Gość: sleep Re: to mysle: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 12:12
        z tego obrazka wynika ze nie myslisz...
        • Gość: un Re: to mysle: IP: *.icpnet.pl 05.02.05, 14:17
          A może jakieś dowody na rzekomą inteligencję Szczuki?
          • mali_bu Re: to mysle: 05.02.05, 15:28
            Problem tkwi w tym, że niektórzy mylą pojęcia inteligencja i wiedza.
            Jeśli ktoś ma wiedzę na jakiś temat, a sądze że Szczuka na temat literatuy i
            ogólnie ksiazek wiedzę ma, nie znaczy to że jest to od razu osoba inteligentna.

............
          • tezurus Re: to mysle: 05.02.05, 21:56
            Gość portalu: un napisał(a):

> A może jakieś dowody na rzekomą inteligencję Szczuki?

Prosze bardzo. Jest pracowanikiem naukowym PAN
            z wykształecenia histroykiem literatury oraz krtytkiem literackim .
            • jk Re: to mysle: 05.02.05, 21:57
              czy mozna byc z wyksztalcenia krytykiem literackim? :>
              bo hisorykiem literaury owszem, ale krytykiem?
              • tezurus Re: to mysle: 10.02.05, 00:56
                sorrrry. historykiem literatury a krytykiem została w programie DOBRE KSIĄŻKI
                zdjetego niedawno w TVP.
    • wieslawa-siemiatkowska Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? 05.02.05, 22:03
      Zmądrzeje jak się nawróci. Rozumu nabierze. Przytyje, wypięknieje, gdy bedzie
      miała męża i 4 dzieci i gdy domem się zajmie. A nie tylko głupoty w głowie.

--
      Z poważniem:
      Wiesława Siemiątkowska
      • Gość: hubi Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 23:38
        juz jest madra i piękna, nie musi piekniec i nabierac rozumu, ani tym bardziej
        rodzic dzieci, uwielbiam ja i marze o niej, jest szalenie pociagajaca
        • tezurus Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? 10.02.05, 00:58
          Gość portalu: hubi napisał(a):

> juz jest madra i piękna, nie musi piekniec i nabierac rozumu, ani tym
          bardziej
          > rodzic dzieci, uwielbiam ja i marze o niej, jest szalenie pociagajaca

dokładnie. Jej uroda również mnie przyciąga do jej osoby. Jest wyjątkowa pod
          każdym względem.I na zewnątrz i w środku:)
      • metalflower Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? 10.02.05, 00:19
        Czwórka dzieci, mąż i dom, w którym mogłaby harować: sprzątać, gotować obiadki i
        opierać wspomnianego męża, tudzież dzieci? Nie życzę tego Szczuce, bo nie wydaje
        mi się, by było to szczytem jej marzeń i aspiracji (nie wspominając już o
        możliwościach). Lepiej niech już Kazia pisze książki, prowadzi programy
        telewizyjne i spełnia się intelektualnie. Bo do tego najwyraźniej jest stworzona.
        • Gość: tulipan Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 08:26
          zapomniałeś jeszcze o prasowaniu:) ale ja takich skrajnosci - mąż czwórka
          dzieci i obsługa tej całej rodziny nieżycze zadnej kobiecie (szczególnie takiej
          wyjatkowej jak Kazia Sz.)- sa jeszcze stany posrednie
    • atlantis75 Re: Co sądzicie o Kazi Szczuce? 10.02.05, 16:54
      O Kazi nie dam złego słowa powiedzieć :) Cenię ją za inteligencję i odwagę.
    • zdr1 Szajbnieta lewaczka n/txt 10.02.05, 17:10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka