Dodaj do ulubionych

Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUKIZA.

IP: *.lezajski.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 17:40
Kto jest za niech sie wpisuje !!!
Obserwuj wątek
    • oto_nowy_login Jestem za. 06.02.05, 17:41
    • evonka Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK 06.02.05, 17:46
      właczyłam i właśnie to mówił.... niezłe i trafne..
      • kubissimo Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK 06.02.05, 17:48
        aha
        a moze ktos napisze co mowil, nie wszyscy ogladali
    • Gość: bezia Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 18:06
      Ja bym proponowała za Kukizem adopcje na nieco mniejszą odległość np.w
      granicach naszego kraju.A gdzie i kiedy miał to powiedzieć jak nie dziś,może
      niektórym da to trochę do myślenia.Współczucie w światłach reflektorów.
    • michal_82 KIKIZ - skończony idiota 06.02.05, 18:14
      Zachował się jak kretyn. Tam się wyadzryła ogromna tragedia - zgineło 290
      tysięcy ludzi. Od kilku tygodni przygotowuje się tę akcję, ludzie wysyłają SMSy
      a on to wszystko przekreśla głupim gadaniem. Po co w ogóle się tam znalazł
      skoro tego nie popiera?

Owszem, ludzie w Polsce są biedni, ale akcji dla nich jest bardzo wiele, choć
      nie tak spektakularnych. Zbiera Kościół, Caritas, fundacja Polsat, TVN, Jacka
      Kuronia. Na taką olbrzymią tradedię jaka wydarzyła się w Azji powinien reagować
      cały świat.

Nam też w 1997 roku pomagała cała Europa! Kurde, na pewno się nachał i naćpał i
      pie.. pod jełopowatą publikę, która jak widać też się tam po części znalazła
      i zaczęła klaskać.
      • lezka_z_posen Re: KIKIZ - skończony idiota 06.02.05, 18:17
        też od razu mi to przemknęło przez myśl-chwali się,że skończył z chlaniem,ale
        dziś wyraźnie cos walnął,żeby wylecieć z takim tekstem.oszołom.
        • around_the_sun Re: KIKIZ - skończony idiota 06.02.05, 19:19
          lezka_z_posen napisała:

> też od razu mi to przemknęło przez myśl-chwali się,że skończył z chlaniem,ale
          > dziś wyraźnie cos walnął,żeby wylecieć z takim tekstem.oszołom.

Może z chlania przerzucił się na co innego, w każdym razie ani na trzeźwego,
          ani na zdrowego nie wygląda. Jest wręcz tragiczny. I z wyglądu i z zachowania.
          • veritas1 around_the_toilet 13.02.05, 22:14
            around_the_sun napisała:

> Może z chlania przerzucił się na co innego, w każdym razie ani na trzeźwego,
            > ani na zdrowego nie wygląda. Jest wręcz tragiczny. I z wyglądu i z
            zachowania.

Pewnie sie przerzucil na czytanie madrych wpisow around_the_shit, ktora widac
            ma straszne problemy zwiazane z niechecia do osob publicznych. Ale nie martw
            sie, moja droga, tobie pozostanie osoba publiczna z gownem zamiast mozgu nie
            grozi. Skoro jestes rownie brzydka jak glupia, to zostalo ci tylko wylewanie
            zali i frustracji na forum. Baw sie dobrze, nieudacznico :-)
    • Gość: Asia Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK IP: *.olsztyn.mm.pl 06.02.05, 18:38
      Ja jestem za.
    • Gość: ktoś Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK IP: *.icpnet.pl 06.02.05, 18:43
      Wiele racji w tym co powiedział
      • Gość: jot Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK IP: *.amsnet.pl 06.02.05, 19:12
        Nie wiem, co powiedział Kukiz, nie oglądałam. Przypominam sobie jednak, że nie
        tak dawno był artykuł w GW, w którym ktoś ważny z organizatorów pomocy ofiarom
        tsunami (niestety, nie pamiętam nazwiska) mówił, że tej pomocy jest już
        stanowczo za dużo i na pewno spora jej część zostanie zmarnowana. Dlaczegóż
        więc, ciągle tę pomoc się organizuje? Adopcja na odległość to co innego, bo to
        pomoc konkretnym dzieciom i jest długofalowa. Natomiast, pomoc pieniężna nie ma
        już chyba sensu. No, ale jest rzeczywiście niezwykle medialna. A u nas w kraju
        dramaty dzieją się po cichu, a nie w świetle reflektorów. Czy dlatego ich nie
        zauważamy?
    • Gość: krzysiek Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 20:00
      po co sie tam pchal ? palnal glupote , populista
      • Gość: lalique puenta P.KUKIZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 20:04
        a co on takiego powiedział? Zamiast siedzieć przed telewizorem wybrałam się na
        molo w Sopocie, bo słonko ładnie świeciło, ale teraz jestem zaitrygowana
        tekstem pana Kukiza. No, co on tam zapodał??
        • pieskuba Re: puenta P.KUKIZA 06.02.05, 20:09
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=20304391
          • Gość: lalique Re: puenta P.KUKIZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 20:13
            dziękuję. teraz już wszystko jasne
            • Gość: nana Brawa dla Kukiza!!! Polska najważniejsza!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 01:24
              Ja też uważam, że pan Kukiz miał 100% racji w tym co powiedział. A ludziom
              którzy tu wypisują, ze tam sie wydarzyla tragedia a on takie rzeczy wygaduje
              powiem jedno. do jasnej cholery Polska jest BIEDNA więc pomozmy najpierw sobie.
              Amyraka, Chiny,Japaonia i wiekszoc Europy jest o wiele lepiej rozwinieta
              gospodarczo od nas a my zamiast pomagac sobie zbieramy kase dla innych i sami
              klepiemy biede!Mam pytanie do ludzi ktorzy sie oburzyli slysząc wypowiedz
              Kukiza: jezeli ktos z Waszej rodziny bedzie potrzebowala pieniedzy np.na
              lekarstwa to Ty powiesz ,nie ,ja je dam na Azje bo tam sie wydarzyla wieksza
              tragedia??? WĄTPIE!!! W tym wypadku egoizm jest bardzo ważny i
              uzasadniony.Musimy najpierw uratować POLSKE!!!!!!!!!! I tak na marginesie potem
              większiść mlodych ludzi pieprzy ze nie ma u perspektyw i wyjezdza. Zadbajmy o
              siebie i kiedy juz bedziemy dobrze rozwinietym panstwem bedziemy z checia
              pomagac innym.
              • rangarok1 Re: Brawa dla Kukiza!!! Polska najważniejsza!!!!! 07.02.05, 01:29
                Pisząc Chiny miałaś oczywiście Tajwan na myśli?
                • Gość: nana Re: Brawa dla Kukiza!!! Polska najważniejsza!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 01:34
                  Miałam na myśli te bogate Chiny :D Przeciez nie będę dokładnie wypisywala kazde
                  rejony. Chodzilo mi o to ze Chiny mają najwiekszy i najszybszy wzrost
                  gospodarczy na swiecie.
          • jhbsk Re: puenta P.KUKIZA 07.02.05, 07:29
            Prymitywne to było i tyle.
            • Gość: Fojtek jestem za:) IP: *.net.pulawy.pl 07.02.05, 09:50
              • andrew_eldtrich1 Re: jestem przeciw 07.02.05, 09:55
                Paweł Kukiz powinien zapisać się do LPR
    • konrad.boryczko Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK 07.02.05, 10:05
      Widzialem wypowiedz Kukiza. Z gestykulacji wynikalo, ze nie tyle chodzi mu o
      sama pomoc dla Azji, co o pieniadze zmarnowane na oprawe. Wyraznie pokazywal
      scenografie itp.
      Ja jego przeslanie zrozumialem tak: szkoda, ze pieniadze wydane na organizacje
      tej imprezy nie poszly na polskich biednych. I pod tym ja sie podpisuje.
      A tak juz zupelnie BTW Kukiz ostatnio bardzo idiocieje... Gdzie ten facet
      sprzed 10 lat...
      Pzdr.
      • czesiekkk Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK 07.02.05, 10:26
        Co jest w tym takie złego że telewizja publiczna zamiast nadawać telenowele,
        postanowiła zorganizować w niedzielę koncert na który mogli przejść się
        Warszawiacy i posłuchać muzyki a przy okazji dać trochę grosza na Caritas? Nie
        dajmy się zwariować. Nam też pomagano przypomnijcie sobie.
        Porównywanie polskiej biedy z ofiarami klęski żywiołowej tez jest nie na
        miejscu. Równie dobrze 7 lat temu mogłem powiedzieć nie dam na powodzian, bo w
        mojej okolicy też są potrzebujący.
        Zresztą ci co dają na tsunami i tak wspierają inne przedsięwzięcia charytatywne.
        A za polską biedę odpowiedzialni my jesteśmy sami, takich wybieramy polityków
        albo ich nie wybieramy, bo w niedzielę wolimy pojechać na grilla albo nad wodę
        zamiast pójść do lokali wyborczych i rozliczyć rządzących. Po prostu nie umiemy
        się rządzić.
        • Gość: olaw Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK IP: 81.210.22.* 07.02.05, 11:30
          NIE MA, NIE MA na świecie miejsca, gdzie nie ma chociaz skrawka biedy. Ameryka?
          Miliony bezdomnych. W Europie Zachodniej (gdzie tez sa bezdomni) cale getta
          biednych imigrantow.
          Kazdy wiec moze powiedziec: "rozwiazmy najpierw problemy u siebie", tylko ze
          wtedy nikt juz nie bedzie pomagac naprawde biednym i poszkodowanym.
          A tym, ktorzy wypisujecia, ze codzienna nasza rzeczywistoscia sa ludzie
          grzebiacy w smietnikach i zamarzajacy masowo na ulicach, polecam cos na
          uspokojenie, bo chyba nie zdaja oni sobie sprawy jaka na swiecie naprawde
          panuje bieda.
    • Gość: ehh Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK IP: *.pl / 213.155.191.* 16.02.05, 16:51
      cóz.. nikt nikogo do niczego nie zmusza.. kto chce ten pomaga, a kto nie chce
      lub nie może ten tego nie robi..
      Wiadomo, pomoc jest potrzebna i nam, i im.. kazdy sam decyduje, kogo chce
      wesprzeć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka