Gość: kael IP: *.lezajski.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 17:40 Kto jest za niech sie wpisuje !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evonka Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK 06.02.05, 17:46 właczyłam i właśnie to mówił.... niezłe i trafne.. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK 06.02.05, 17:48 aha a moze ktos napisze co mowil, nie wszyscy ogladali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezia Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 18:06 Ja bym proponowała za Kukizem adopcje na nieco mniejszą odległość np.w granicach naszego kraju.A gdzie i kiedy miał to powiedzieć jak nie dziś,może niektórym da to trochę do myślenia.Współczucie w światłach reflektorów. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 KIKIZ - skończony idiota 06.02.05, 18:14 Zachował się jak kretyn. Tam się wyadzryła ogromna tragedia - zgineło 290 tysięcy ludzi. Od kilku tygodni przygotowuje się tę akcję, ludzie wysyłają SMSy a on to wszystko przekreśla głupim gadaniem. Po co w ogóle się tam znalazł skoro tego nie popiera? Owszem, ludzie w Polsce są biedni, ale akcji dla nich jest bardzo wiele, choć nie tak spektakularnych. Zbiera Kościół, Caritas, fundacja Polsat, TVN, Jacka Kuronia. Na taką olbrzymią tradedię jaka wydarzyła się w Azji powinien reagować cały świat. Nam też w 1997 roku pomagała cała Europa! Kurde, na pewno się nachał i naćpał i pie.. pod jełopowatą publikę, która jak widać też się tam po części znalazła i zaczęła klaskać. Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: KIKIZ - skończony idiota 06.02.05, 18:17 też od razu mi to przemknęło przez myśl-chwali się,że skończył z chlaniem,ale dziś wyraźnie cos walnął,żeby wylecieć z takim tekstem.oszołom. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: KIKIZ - skończony idiota 06.02.05, 19:19 lezka_z_posen napisała: > też od razu mi to przemknęło przez myśl-chwali się,że skończył z chlaniem,ale > dziś wyraźnie cos walnął,żeby wylecieć z takim tekstem.oszołom. Może z chlania przerzucił się na co innego, w każdym razie ani na trzeźwego, ani na zdrowego nie wygląda. Jest wręcz tragiczny. I z wyglądu i z zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
veritas1 around_the_toilet 13.02.05, 22:14 around_the_sun napisała: > Może z chlania przerzucił się na co innego, w każdym razie ani na trzeźwego, > ani na zdrowego nie wygląda. Jest wręcz tragiczny. I z wyglądu i z zachowania. Pewnie sie przerzucil na czytanie madrych wpisow around_the_shit, ktora widac ma straszne problemy zwiazane z niechecia do osob publicznych. Ale nie martw sie, moja droga, tobie pozostanie osoba publiczna z gownem zamiast mozgu nie grozi. Skoro jestes rownie brzydka jak glupia, to zostalo ci tylko wylewanie zali i frustracji na forum. Baw sie dobrze, nieudacznico :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK IP: *.olsztyn.mm.pl 06.02.05, 18:38 Ja jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK IP: *.icpnet.pl 06.02.05, 18:43 Wiele racji w tym co powiedział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK IP: *.amsnet.pl 06.02.05, 19:12 Nie wiem, co powiedział Kukiz, nie oglądałam. Przypominam sobie jednak, że nie tak dawno był artykuł w GW, w którym ktoś ważny z organizatorów pomocy ofiarom tsunami (niestety, nie pamiętam nazwiska) mówił, że tej pomocy jest już stanowczo za dużo i na pewno spora jej część zostanie zmarnowana. Dlaczegóż więc, ciągle tę pomoc się organizuje? Adopcja na odległość to co innego, bo to pomoc konkretnym dzieciom i jest długofalowa. Natomiast, pomoc pieniężna nie ma już chyba sensu. No, ale jest rzeczywiście niezwykle medialna. A u nas w kraju dramaty dzieją się po cichu, a nie w świetle reflektorów. Czy dlatego ich nie zauważamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 20:00 po co sie tam pchal ? palnal glupote , populista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalique puenta P.KUKIZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 20:04 a co on takiego powiedział? Zamiast siedzieć przed telewizorem wybrałam się na molo w Sopocie, bo słonko ładnie świeciło, ale teraz jestem zaitrygowana tekstem pana Kukiza. No, co on tam zapodał?? Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: puenta P.KUKIZA 06.02.05, 20:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=20304391 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalique Re: puenta P.KUKIZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 20:13 dziękuję. teraz już wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Brawa dla Kukiza!!! Polska najważniejsza!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 01:24 Ja też uważam, że pan Kukiz miał 100% racji w tym co powiedział. A ludziom którzy tu wypisują, ze tam sie wydarzyla tragedia a on takie rzeczy wygaduje powiem jedno. do jasnej cholery Polska jest BIEDNA więc pomozmy najpierw sobie. Amyraka, Chiny,Japaonia i wiekszoc Europy jest o wiele lepiej rozwinieta gospodarczo od nas a my zamiast pomagac sobie zbieramy kase dla innych i sami klepiemy biede!Mam pytanie do ludzi ktorzy sie oburzyli slysząc wypowiedz Kukiza: jezeli ktos z Waszej rodziny bedzie potrzebowala pieniedzy np.na lekarstwa to Ty powiesz ,nie ,ja je dam na Azje bo tam sie wydarzyla wieksza tragedia??? WĄTPIE!!! W tym wypadku egoizm jest bardzo ważny i uzasadniony.Musimy najpierw uratować POLSKE!!!!!!!!!! I tak na marginesie potem większiść mlodych ludzi pieprzy ze nie ma u perspektyw i wyjezdza. Zadbajmy o siebie i kiedy juz bedziemy dobrze rozwinietym panstwem bedziemy z checia pomagac innym. Odpowiedz Link Zgłoś
rangarok1 Re: Brawa dla Kukiza!!! Polska najważniejsza!!!!! 07.02.05, 01:29 Pisząc Chiny miałaś oczywiście Tajwan na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Brawa dla Kukiza!!! Polska najważniejsza!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 01:34 Miałam na myśli te bogate Chiny :D Przeciez nie będę dokładnie wypisywala kazde rejony. Chodzilo mi o to ze Chiny mają najwiekszy i najszybszy wzrost gospodarczy na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew_eldtrich1 Re: jestem przeciw 07.02.05, 09:55 Paweł Kukiz powinien zapisać się do LPR Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK 07.02.05, 10:05 Widzialem wypowiedz Kukiza. Z gestykulacji wynikalo, ze nie tyle chodzi mu o sama pomoc dla Azji, co o pieniadze zmarnowane na oprawe. Wyraznie pokazywal scenografie itp. Ja jego przeslanie zrozumialem tak: szkoda, ze pieniadze wydane na organizacje tej imprezy nie poszly na polskich biednych. I pod tym ja sie podpisuje. A tak juz zupelnie BTW Kukiz ostatnio bardzo idiocieje... Gdzie ten facet sprzed 10 lat... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK 07.02.05, 10:26 Co jest w tym takie złego że telewizja publiczna zamiast nadawać telenowele, postanowiła zorganizować w niedzielę koncert na który mogli przejść się Warszawiacy i posłuchać muzyki a przy okazji dać trochę grosza na Caritas? Nie dajmy się zwariować. Nam też pomagano przypomnijcie sobie. Porównywanie polskiej biedy z ofiarami klęski żywiołowej tez jest nie na miejscu. Równie dobrze 7 lat temu mogłem powiedzieć nie dam na powodzian, bo w mojej okolicy też są potrzebujący. Zresztą ci co dają na tsunami i tak wspierają inne przedsięwzięcia charytatywne. A za polską biedę odpowiedzialni my jesteśmy sami, takich wybieramy polityków albo ich nie wybieramy, bo w niedzielę wolimy pojechać na grilla albo nad wodę zamiast pójść do lokali wyborczych i rozliczyć rządzących. Po prostu nie umiemy się rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaw Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK IP: 81.210.22.* 07.02.05, 11:30 NIE MA, NIE MA na świecie miejsca, gdzie nie ma chociaz skrawka biedy. Ameryka? Miliony bezdomnych. W Europie Zachodniej (gdzie tez sa bezdomni) cale getta biednych imigrantow. Kazdy wiec moze powiedziec: "rozwiazmy najpierw problemy u siebie", tylko ze wtedy nikt juz nie bedzie pomagac naprawde biednym i poszkodowanym. A tym, ktorzy wypisujecia, ze codzienna nasza rzeczywistoscia sa ludzie grzebiacy w smietnikach i zamarzajacy masowo na ulicach, polecam cos na uspokojenie, bo chyba nie zdaja oni sobie sprawy jaka na swiecie naprawde panuje bieda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Koncert "Adopcja na odleglosc" - puenta P.KUK IP: *.pl / 213.155.191.* 16.02.05, 16:51 cóz.. nikt nikogo do niczego nie zmusza.. kto chce ten pomaga, a kto nie chce lub nie może ten tego nie robi.. Wiadomo, pomoc jest potrzebna i nam, i im.. kazdy sam decyduje, kogo chce wesprzeć. Odpowiedz Link Zgłoś