Dodaj do ulubionych

CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJA !

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 14:40
To był prawdziwy sąd nad "Wyborczą"! Ostatnio regularnie najeżony i
napastliwy Wildstein, oskarżający wszystkich o kłamstwa i manipulacje,
nawrócona i przez to gorliwsza niż zwykle Staniszkis i jeszcze kilku
zacietrzewionych (włączając w to historyka Dudka z IPN-u, który nie potrafi
już ukryć swoich sympatii i zapatrywań), nie mówiąc o "przypadkowej"
publiczności w studiu. Wszyscy oni pod czujnym okiem Pospieszalskiego
przypuścili prawdziwy szturm na "Gazetę". Pospieszalski pospieszał
pospiesznie z atakami na Wrońskiego, co chwilę ciskał w niego Maleszką.
Wroński, spokojny człowiek, strasznie się zdenerwował, ledwie uszedł z życiem
biedak, musiał odpowiadać za wszystko co się stało przez 15 lat demokracji,
za nierozliczenie z przeszłością, a nawet wysłuchać znacznie gorszych
oskarżeń ("Ilu agentów pracuje w pana gazecie?!", "Kiedy ich ujawnicie!?").
Wszyscy, którzy nie zgadzali się z linią proponowaną przez większość,
znaleźli się w potrzasku. Smolar nie był w stanie wiele zdziałać, choć starał
się mówić rozsądnie, spokojny Wielowiejski był niezauważalny, a
dziennikarz "Przekroju" został zahukany, zresztą i tak był niezbyt pewny
siebie.
O obiektywizmie prowadzącego nie ma co pisać, bo coś takiego nie istnieje.
Pospieszalski nie rozmawia, jak to ma w tytule swojego programu, lecz
atakuje, molestuje swojego przeciwnika, a gdy widzi, że ten zaczyna mówić
przekonująco, przerywa mu, przewrotnie komentuje jego wypowiedź, tworzy z
nich własną puentę, nie przyjmuje do wiadomości itepe. Poziom emocji w studiu
był niewyobrażalnie wysoki, dawno już czegoś podobnego nie widziałem w
telewizji. Przy takiej gorączce nie rozum się liczy, intelekt, walka na
argumenty, lecz górę bierze siła głosu, agresywność, napastliwość,
zacietrzewienie, a także rzecz jasna nastawienie większości. Niby program był
o ujawnieniu listy przez Wildsteina, ale chwilami można było odnieść
wrażenie, że to "GW" znalazła się w centrum zainteresowania. I to jest
właśnie dla mnie najbardziej niezwykłe w tym wszystkim - że nienawiść części
ludzi w tym kraju, tej części, która coraz wyraźniej dochodzi do głosu, jest
skierowana nie w komunistów, którzy cały ten syf współtworzyli, ale w
ówczesną opozycję, która nie rozliczyła ich po 89 (w domyśle - bo sama jest
umoczona).
Jestem za lustracją, to wszystko powinniśmy mieć dawno za sobą, choć staram
się też rozumieć to, co mówi np. Wałęsa – że w tamtym czasie przeprowadzenie
lustracji czy dekomunizacji było niemożliwe. Niemożliwe, bo wybraliśmy inną
drogą, pokojową, bez rozlewu krwi, więc ryzyko, że cały komunistyczny aparat
znajdzie sobie miejsce w strukturach państwa, było wkalkulowane. „Wierzyłem w
mądrość narodu” – mówi Wałęsa. I ma rację. Gdyby tej mądrości było więcej, ci
ludzie nie mieliby dziś czego szukać np. w polityce.
Mam poważne obawy czy to, co się dzieje wokół listy Wildsteina, jest właściwą
metodą rozliczania z przeszłością. Oby tylko politycy nie zaczęli w tym
wszystkim grzebać, ale takie życzenie w roku wyborczym jest chyba pobożne...
Szykuje nam się gorący rok w polityce.
I jeszcze jedno – jakoś nie mam zaufania do Wildsteina.
Po tym co wczoraj zobaczyłem chyba przestały mnie dziwić bojkoty programu
Pospieszalskiego.
Powtórkę powinni dać w Jedynce o 20.10.
Obserwuj wątek
    • Gość: wera Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 14:47
      Chyba dwa różne programy oglądalismy lub po prostu łżesz w żywe oczy.
    • Gość: KIRA Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.crowley.pl 08.02.05, 15:31
      Pośpieszalski to taki pieprzony katolik - jego motto: zadreczyć, pomscić,
      przeinaczyć, skompromitować wszytkich którzy maja inne poglądy niż On.
      Przyczepili się do Maleszki jak by to była najwazniejsza sprawa na swiecie,
      rozumiem że był kapusiem i zrobił jedna z podlejszych rzeczy: donosił ale na
      miłośc boska mieli go za to zabić.
      Pomimo wszystko, po odsunięciu od pisania dali pracę i dla Niego to pewnie
      jakiś kac moralny też jest...........
      • egon.olsen Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 08.02.05, 15:45
        A ja się cieszę, że jest program, który się dystansuje od Jedynie Słusznej
        Prawdy objawianej przez Wyborczą. Byłem wiernym czytelnikiem Wyborczej od jej
        pierwszego numeru. Moje poglądy są liberalne, ale jak już niejednokrotnie
        mówiłem stanowczo się przeciwstawiam wyborczocentryzmowi. Żadna gazeta nie ma
        prawa głosić jedynie objawionych prawd. A to co robi Wyborcza to właśnie
        bezpardonowe niszczenie swoich oponentów. I dlatego jestem wdzięczny ludziom,
        którzy mają odwagę publicznie powiedzieć DOŚĆ!
        • Gość: kazzol Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.netten.pl 08.02.05, 15:49
          ok ale czemu on ma się dystansować za moje pieniądze?? Wyborczej jak nie chcesz
          nie kupisz a za abonament bulić jednak musisz.
          • egon.olsen Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 08.02.05, 15:53
            A to jest jedyny program publicystyczny w TVP?? Jakoś mi się nie wydaje. Zdaje
            się że jest taki jeden pan, który należał do betonu peerelowskiego razem z red.
            Tumanowiczem, który popierdzielał w gustownym mundurku od 1982 przed kamerami.
            I ten Pan też prowadzi publicystyczny program.
            • Gość: kazzol Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.netten.pl 08.02.05, 16:13
              czyli co, każdy kto nie popiera Pospieszalskiego to beton tak?? Wiesz wydaje mi
              sie, że można się nie zgadzać z tym panem i jednocześnie nie mieć poglądów
              lewicowych.Tworzenie tego typu podziałow jest chore.

Co do Pospieszalskiego: nie lubię go bo jest jak automat.Niezależnie od tematu
              programu i tego czy obejrzę dany program mogę ci powiedzieć co się w nim
              znajdzie: dopieprzy Wyborczej,wypowie się na temat aborcji ewentualnie pogrozi
              gejom.
              • egon.olsen Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 08.02.05, 16:26
                Wydaje mi się, że nie do końca rozumiesz co piszę.
                Napisałem jedynie że dla równowagi jest w telewizji redaktor, którego pamiętam
                z czasów jak z Tumanowiczem się prowadzał po TVP w czasach, gdy wszyscy uczciwi
                dziennikarze byli bezrobotni. Ergo: jest betonem. I to nie dlatego że ma inne
                zdanie od Pospieszalskiego, który, jak napisałem poniżej często gęst mnie
                spienia maksymalnie. Ale nie odbieram tego jako pretekstu do pisania pod jego
                adresem inwektyw.
        • Gość: KIRA Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.crowley.pl 08.02.05, 15:52
          a czy do tycj osób zaliczasz własnie Pospieszalskiego???????????
          Bo nie rozumiem jaka parwde On głosi? Jedyna i słuszna którą On uznaje czyli:
          zero tolerancji, skłonność do przeinaczania, i czepianie się wyborczej za
          maleszkę to takie szczeniece podrygiwania z piaskownicy.
          • egon.olsen Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 08.02.05, 15:56
            A przepraszam bardzo. W kwestii lustracji Wyborcza przyjęła takoż samoż
            doktrynę 'zero tolerancji', więc w postępowaniu Pospieszalskiego nie widzę nic
            niestosownego. Pospieszalski jaki jest każdy widzi. I co z tego? Można go nie
            oglądać jak się nie podziela jego poglądów. Mnie na przykład spienia jeśli
            chodzi o związki homoseksualne czy aborcję. Ale mam prawo do innego zdania i
            już.
            • Gość: KIRA Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.crowley.pl 08.02.05, 16:02
              Oczywiście że masz prawo do innego zdania, jak równiez ja również mam prawo do
              innego zdania prawda?
              • egon.olsen Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 08.02.05, 16:05
                Oczywiście. Zwłaszcza, że w publicystyce nie ma definicji 'prawdy obiektywnej'.
                Każdy ma swój subiektywny ogląd światai ma do tego pewne prawo. I prawo mają
                ludzie podzielający poglądy Pospieszalskiego do ogladania jego programu tak jak
                i ludzie o poglądach lewicowych mają prawo do oglądania programu tego pana co
                to od stanu wojennego w TVP robi.
          • Gość: mexx Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 16:04
            Nie wydaje mi się,żeby czepianie się Maleszki,który był wyjątkowo chetna do
            donoszenia UBecji kanalią i który przyczynił się do smierci Pyjasa było
            czepianiem sie jak dziecka w piaskownicy.Historia zawsze rozlicza
            szuje,zdrajców i morderców ,żeby nie wiem jak ktos starał się zaciemniać fakty
            i usprawiedliwiać biednego ,nieszczęśliwego Maleszkę.Trzeba zdać sobie sprawę z
            tego,że zawsze ponosi się konsekwencję swej nikczemności ,prędzej czy później.
            • Gość: boss Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 21:12
              "Nie wydaje mi się,żeby czepianie się Maleszki,który był wyjątkowo chetna do
              donoszenia UBecji kanalią i który przyczynił się do smierci Pyjasa..."
              wyluzuj chłopie.
              sam Wildstein ogłosił wszem i wobec, że za śmierć Pyjasa Maleszki winić nie można.
              pisząc takie kłamstwa pokazujesz, że bardziej jesteś za oczernianiem tych, których nie cierpisz, niż za sprawiedliwością.

i to jest pytanie: chodzi wam o to, żeby coś wyjaśnić, czy żeby komuś dowalić?
      • Gość: horus Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: 195.136.112.* 09.02.05, 12:18
        chciałbym zobaczyc twoją głupią gebę jakby przez donosy maleszki wylali cie z
        roboty, dzieciaczki zostały by bez zupki a jemu michnik dał pensję i robótkę
        to taka najprostsza scenka rodzajowa
        a co do innych prostych spraw to między innymi pospieszalski opowiada się za
        tym by jakiś pedał nie dymał twojego synka w pupe bezkarnie i w majestacie
        prawa a niewykluczone że do tego TW
      • Gość: Pop Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 10.02.05, 15:14
        Gość portalu: KIRA napisał(a):
        > Pośpieszalski to taki pieprzony katolik
        No sorry,jak kogoś nie lubisz to nie musisz od razu wyjezdzac z kwestią
        obrażającą znacznie więcej osób niż tylko Pospieszalskiego.
        • scoutek Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 10.02.05, 15:16
          bronisz pieprzonych katolikow?
          • flora1 Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 10.02.05, 15:18
            scoutek napisała:

> bronisz pieprzonych katolikow?

Scoutek, jesteś adwokatem KIRY, czy może tą samą osobą pod dwoma nickami? ;)
            • scoutek Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 10.02.05, 15:22
              flora1 napisała:
              > Scoutek, jesteś adwokatem KIRY, czy może tą samą osobą pod dwoma nickami? ;)

ani to ani to...
              a co, czyzby zdanie Kiry bylo w tej sprawie tak oryginalne, ze to niemozliwe by
              ktos mial takie samo?
              • Gość: KIRA Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.crowley.pl 10.02.05, 15:25
                no niemozliwe po ptrostu aby dwie osoby miałay podobne zdanie prawda,
                ech Wy zwolennicy teorii spiskowych
              • flora1 Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 10.02.05, 15:46
                scoutek napisała:

> flora1 napisała:
                > > Scoutek, jesteś adwokatem KIRY, czy może tą samą osobą pod dwoma nickami?
                > ;)
                >
                > ani to ani to...
                > a co, czyzby zdanie Kiry bylo w tej sprawie tak oryginalne, ze to niemozliwe
                by
                >
                > ktos mial takie samo?
                >

Nie o to chodzi, tylko pop pisał do KIRY, a ty wyskoczyłaś jak gumka z
                majtek ;)
        • Gość: KIRA Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.crowley.pl 10.02.05, 15:22
          Okresleniem pieprzony katolik, okreslam pseudo katolików dla których liczy się
          krzyczenie jak bardzo jestesmy wierzacy i kochający Boga, a najczesciej
          postepujący wbrew przykazaniom wiary.....
          • zdr1 Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 10.02.05, 16:20

> Okresleniem pieprzony katolik, okreslam pseudo katolików dla których liczy
            się
            > krzyczenie jak bardzo jestesmy wierzacy i kochający Boga, a najczesciej
            > postepujący wbrew przykazaniom wiary.....

Ach, znowu ta slynna hipokryzja :). To poprosimy o konkretne przyklady.

P.S. Czy wystepujesz tez przeciwko pseudo-kierowcom, ktorym zdarza sie
            zlamac przepisy ruchu drogowego, a ktorzy protestuja przeciwko tym,
            ktorzy chcieliby zlikwidowac ten kodeks? Przeciez mimo wszystko moga oni
            szczerze uwazac, ze taki kodeks jest potrzebny.
            • Gość: KIRA Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.crowley.pl 11.02.05, 10:16
              Ok jeżeli uważasz za katolika osobe, msciwą, nietolerancyjną, żuyjącą żądzą
              zemsty, to radzę Ci się człowieku na nowo zapoznac z wiara.
              Poza tym te twoje, dziecinne czepianie i naginanie moich wypowiedzi, to już
              jest po prostu nie eleganckie.
              WIESZ CZEGO NIE ROZUMIEM, DLACZEGO NIE DAJESZ NAM PRAWA DO INNEGO ZDANIA NIZ
              TWOJE???? Ponieważ nie możesz zrozumieć w swoim małym rozumku, że ktoś może
              mieć inne zdanie a przy okazji nie jest idiotką wychowana na kolorowych
              pisemkach.
              WYTONUJ i zapoznaj się ze znaczeniem słowa TOLERANCJA!!!!!!!!
        • henryk.log Słuszne "no sorry" :) - poprawnym jest - 12.02.05, 13:33
          Pośpieszalski to taki "pieprzony, polski- katolik". :-)

> Gość portalu: KIRA napisał(a):
          > > Pośpieszalski to taki pieprzony katolik
          > No sorry,jak kogoś nie lubisz to nie musisz od razu wyjezdzac z kwestią
          > obrażającą znacznie więcej osób niż tylko Pospieszalskiego.
    • dzika_rzeka Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 08.02.05, 15:43
      Powtórka dziś na TV Polonia o godz. 21.55
    • bm_ka Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 08.02.05, 16:09
      Nie trawię Pospieszalskiego i programów z jego udziałem. Ten wczorajszy był
      dokładnie ilustracją braku profesjonalizmu i tendencyjności Pospieszalskiego
      w tej dziedzinie.
      Nóż otwieral mi się w kieszeni kiedy go oglądałam, nie byłam w stanie śledzić
      dyskusji bez pstryknięcia pilotem na inny program żeby dać nerwom odpocząć
      od widoku tego nawiedzonego dyletanta sterującego nagonka psow gończych!
      Doskonała recenzja Orlanda oddaje nastrój jaki panowal w studiu.
      Obrzydliwe widowisko!
      • Gość: mexx Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 16:17
        Musisz byc bardzo młoda i niedouczoną historycznie osobą lub wprost
        przeciwnie,spędziłas młodośc i nalepsze lata swego życia na korzystaniu
        z "łaskawosci" komuny i czerpaniu pełna garścią z dobrodziejstw komuny.To
        właśnie Ty sprawiasz wrażenie strasznie zacietrzewionej osoby jesli dla Ciebie
        ktoś taki jak prof.Staniszkis jest psem gończym.Nienawiść zaślepia Ci
        oczy.Sądze,że nie chcesz nawet dopuścic do swej głowy,że ktoś może mieć
        tragiczne doświadczenia z lat 70-tych czy 80-tych.Ale pozwól życ ludziom o
        innych poglądach niż Twoje .
        • bm_ka Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 08.02.05, 16:42
          Gość portalu: mexx napisał(a):

> Musisz byc bardzo młoda i niedouczoną historycznie osobą lub wprost
          > przeciwnie,spędziłas młodośc i nalepsze lata swego życia na korzystaniu
          > z "łaskawosci" komuny i czerpaniu pełna garścią z dobrodziejstw komuny.To
          > właśnie Ty sprawiasz wrażenie strasznie zacietrzewionej osoby jesli dla
          Ciebie
          > ktoś taki jak prof.Staniszkis jest psem gończym.Nienawiść zaślepia Ci
          > oczy.Sądze,że nie chcesz nawet dopuścic do swej głowy,że ktoś może mieć
          > tragiczne doświadczenia z lat 70-tych czy 80-tych.Ale pozwól życ ludziom o
          > innych poglądach niż Twoje .

Twój post jest dowodem na to jak nienawiść może zaślepić nienawistnika i
          sprawic ze widzi on to chce widzieć.
          Nie mowiłam o prof.Staniszkis choc swoje zdanie na temat jej postępowania mam.
          Mówiłam natomiast o próbie wchodzenia w rolę 'sterownika gości' obecnych
          w studiu, wcielania się w naganiacza w celu osaczenia upatrzonej ofiary,
          niejakiego Pospieszalskiego. Widzisz różnicę czy też opaska nienawiści do
          mających odmienne od Twego zdanie nie pozwala Ci jej dostrzec?

ps. żadna z prób opisania mnie przez Ciebie nie jest trafiona i daruj je sobie,
          wracaj do meritum. :-)
      • olany_klient Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 08.02.05, 16:50
        bm_ka napisała:

> Nie trawię Pospieszalskiego i programów z jego udziałem. Ten wczorajszy był
        > dokładnie ilustracją braku profesjonalizmu i tendencyjności Pospieszalskiego
        > w tej dziedzinie.

To fakt, tak było, ale w ubiegłą niedzielę taki sam był program Żakowskiego i
        jakoś nie widziałem żebyś protestowała ty i inne osoby na forum....
        • Gość: Zak Program Żakowsjkiego to była czysta manipulacja IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 17:24
          i póba linczu na Wildsteinie. Uważam że za tem program to Żakowski jeszcze
          długo się będzie wstydził
          • olany_klient Re: Program Żakowsjkiego to była czysta manipulac 09.02.05, 10:32
            Gość portalu: Zak napisał(a):

> i póba linczu na Wildsteinie. Uważam że za tem program to Żakowski jeszcze
            > długo się będzie wstydził

Oj będzie, będzie.... w programie Skowrońskiego widać było jak marna jest jego
            argumentajca, pseudologiczne wywody i manipulowanie faktami.... wstyd panie
            Żakowki! wstyd!
    • Gość: Zak Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 17:34
      Nie zgodzę się co do sądu nad Wyborczą. Po prostu Wrońskiego wysłali chyba na
      odstrzał bo po tym jak próbował się tłumaczyć to widać że już żadnych
      argumentów nie ma. Najlepiej było to widać gdy człowiek z publiczności
      powiedział że na kapusia to macie kasę a na zatrudnienie dziennikarzy którzy
      byli w opozycji to nie. Cóż koleś Maleszka wyjątkowo wredna kanalia
      współpracująca za kasę z SB od lat 70-tych to w końcu koleś. Wroński miał się z
      czego tłumaczyć i nie potrafił i tyle.
      Pan z Przekroju też powinien tego dnia zostac w domu. Najwyraźniej jego biorytm
      miał wczoraj wyjątkowe minimum intelektualne.
      Wielowiejski chyba się trochę pogubił bo mam wrażenie że i chciałby i boi się.
      Smolar mógł sobie odpuścić udział w programie. Starał sie wspierać Wrońskiego,
      ale wyszedł z tego bełkot z którego nic nie wynikało.
      Najbardziej podobał mi się Dudek. Logiczny, precyzyjny, pragmatyczny. Jak by
      kiedyś chciał być premierem to ja jego partię poprę.
      Wildstein najwyraźniej ma dość popularnosci, wyręczała go Staniszkis, mam
      wrażenie że chce zemsty za program niedzielny.
      Pośpieszalski nie przeszkadał. Jeżeli widzę jakąś jego winę to doborze osób na
      widowni która była zdecydowanie bardziej na "prawo" niż średnia dyskutantów.
      • losice Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 09.02.05, 11:48
        Widocznie ogladalismy dwa rózne programy ... jesli facet z publicznosci
        czepiajacy sie Gazety że nie zatrudnia jego kolegów miał racje ... to dlaczego
        pospieszalski nie zatrudni go w swoim programie ... nienawidza GW a chca w niej
        pracować ... oj cos pachnie to wspólpracą z agenturą ... jak pieniążki to
        OK .. jak poglady to be ...
        .. Pospieszalski i obiektywizm ... to równie obiektywny jest ksiądz Rydzyk ...
        ... mamy chyba dwa różne programy I TVP
        • henryk.log Ni z gruchy ni z pietruchy ten mój wPiS ?? ;-) 12.02.05, 13:56
          "cyklista zFK napisał(a):

-"Dochodzimy do absurdalnego(?) wniosku, że zwolennicy GW czytają papier, a
          przeciwnicy wyżywają się on-line."

-"doczekaliśmy się gazety, która żyje z nienawiści swoich nie-czytelników."
      • henryk.log Panie" Zak"-Polskę chce Pan "wystrychnąć na Dudka" 12.02.05, 13:42
        -"Jak by kiedyś chciał być premierem to ja jego partię poprę."
    • panatha Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 08.02.05, 17:38
      nie chcesz nie ogladaj kup sobie NIE Urbana poczytaj Nasz dziennik lub
      poogladaj TV Trwam moze ci sie polepszy
      • czesiekkk Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 08.02.05, 18:36
        Sądzę że ten odcinek "Warto rozmawiać" był dobry. Na widowni byli i ci którzy
        poczuli się dotknięci rozpowszechnianiem listy w necie i oni zabrali głos jako
        pierwsi jak też i zwolennicy powszechnej lustracji.
        Po 1989 r. chciano uciec od przeszłości i to się nie udało przeszłość nas
        dogoniła.
    • gosia_chello Nie ogladalam ale obejrze 08.02.05, 19:59
      Tak mnie zacheciliscie, ze chetnie dzis obejrze ten program (bo nie mialam
      okazji).
      A ze potrafie, jak trzeba, patrzec obiektywnie (choc nie przepadam za Gazeta i
      jestem za Wildsteinem ;), wyraze z checia swoja opinie.

• Gość: dasdfas Semantyka "Listy Ubeckiej" IP: *.aster.pl 08.02.05, 20:00
      Najbardziej żenujący fragment to ten kiedy Smolar i Wroński próbowali tłumaczyć
      zwrot "Lista Ubecka" tzn. według nich lista sporządzona przez ubeków a nie
      lista ubeków i dlatego nie widzą nic złego w takim jej nazywaniu
      • avagarden Re: Semantyka "Listy Ubeckiej" 08.02.05, 20:26
        No coz za Pospieszalskim nie przepadam, jest troche tendencyjny ajak dyskusja
        wymyka mu sie na nieorzysc jego pogladow to ja przerywa, ale ostni program mi
        sie podobal, nie bylo tak tragicznie- ale byc moze to subiektywne spojrzenie-
        jestem Za Wildsteinem, pozdr dla Gosi chello
        • gosia_chello :) 08.02.05, 20:55
          Tez pozdrawiam
        • henryk.log Pocieszne-Pospieszalski "jest troche tendencyjny" 12.02.05, 13:59
          ;);)
      • Gość: kucio Re: Semantyka "Listy Ubeckiej" IP: *.icpnet.pl 08.02.05, 23:35
        I mieli rację
    • Gość: mędrzec Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 20:31
      Orland, jesteś wielki. Mędrzec Ci to mówi.
      • Gość: qwerty Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.it-net.pl 09.02.05, 00:06
        pospieszalski to medialny pajac, zauważcie jak jest sfilmowany w czołówce -
        jako zamyślony nad losami mędrzec, niby sam ojciec kościoła, zwróciłem też
        uwagę na jego gesty, np . jak usiłował pogodzić rozmówców wykonał zawoluowany
        znak krzyża - iście godne mistrza tymochowicza!!!!
    • gosia_chello Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 08.02.05, 22:09
      Na poczatek bardzo wywazone wypowiedzi ludzi z widowni.
      Zadnej tendencyjnosci. zobaczymy co bedzie pozniej...
      • gosia_chello Wlasnie ogladam powtorke 08.02.05, 22:20
        Po drugie: Wronski miota sie w zeznaniach.
        Jego tlumaczenia, poki co sa zalosnawe...
        • gosia_chello Re: Wlasnie ogladam powtorke 08.02.05, 22:33
          Po trzecie: prof. Staniszkis zalatwila Gazete na cacy. Ujawnila cala
          manipulacje Zakowskiego i samej Gazety dotyczącą jej osoby, potraktowanie jej
          instrumentalnie.
          • gosia_chello Re: Wlasnie ogladam powtorke 08.02.05, 22:53
            Po czwarte:
            Poki co bardzo wywazona dyskusja.
          • Gość: deczko Re: Wlasnie ogladam powtorke IP: *.chello.pl 09.02.05, 10:12
            gosia_chello napisała:

> Po trzecie: prof. Staniszkis zalatwila Gazete na cacy. Ujawnila cala
            > manipulacje Zakowskiego i samej Gazety dotyczącą jej osoby, potraktowanie jej
            > instrumentalnie.
            >

Faktycznie to podkopalo wyborcza i jeszcze ten pan co powiedzial, ze dla
            kapusia maja pieniadze, a dzialacze bezrobotni, mimo, ze tez umieja adjustowac
            teksty. I dzienikarzynanie umial nic na to odpowiedziec, zatkalo go.
            A czemu z GW nie przyszedl nikt starszy, tylko wyslali tego mlokosa?!
            Nie przelaczylam ani razu, bylo bardzo ciekawie, ogladalo sie ok.
    • Gość: ja Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:19
      Był to najlepszy program publicystyczny, jaki ostatnio oglądałam. Coraz
      chętniej oglądam Pospieszalskiego. Wszyscy ludxie u mnie w pracy też oglądali i
      chwalili.
      • Gość: Nina Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.05, 22:32
        Wlasnie leci powtorka na Polonii. Na razie jest spokoj.
        • Gość: iwo Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.icpnet.pl 08.02.05, 23:35
          Szczerze mówiąc, Wildsteina nie da się już słuchać. W kółko Macieju jedno i to
          samo gada - w każdym programie. Do wyrzygania. A Pospieszalski? To co ten facet
          wyprawia za mój abonament, przechodzi ludzkie pojęcie.
          Oto prawdziwe oblicze Prawdy Objawionej. Myślę, że nie tylko Wroński, ale i
          Wildstein był zaskoczony sposobem prowadzenia przez niego dyskusji.
          A argumenty Wildsteina były tak samo cieniutkie jak Wrońskiego. Uwagę o
          jajecznicy i rozbitych jajkach skomentował idiotycznie - że porównuje się go do
          bolszewików. Facet chyba nie rozumie po polsku.
          Błagam! Niech go już nie widzę w TV, nawet komercyjnej!
          • gosia_chello Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 08.02.05, 23:43
            Ja tez place abonament a takze za kablowke (a wiec za komercyjne programy) i
            chce go ogladac i sluchac.
          • piekielny.twist Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 08.02.05, 23:53
            Gość portalu: iwo napisał(a):
            >Szczerze mówiąc, Wildsteina nie da się już słuchać. W kółko Macieju jedno i to
            >samo gada - w każdym programie. Do wyrzygania.

nie dziwota :) przecież ostatnio mówi wciąż o tym samym problemie. Trudno, żeby
            za każdym razem mówił co innego.
            • Gość: iwo Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.icpnet.pl 08.02.05, 23:55
              nie CO INNEGO ale INACZEJ
              czytaj: żeby już nie przynudzał
              • piekielny.twist Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 09.02.05, 00:02
                Gość portalu: iwo napisał(a):

> nie CO INNEGO ale INACZEJ
                > czytaj: żeby już nie przynudzał

on już tyle razy mówił na ten temat, że mu się pewnie zasób porównań, anegdot i
                przykładów wyczerpał... to już chyba 10 audycja o 'liście' (nie licząc wywiadów,
                komentarzy, czy wypowiedzi)
    • gosia_chello Po powtorce POSPIESZALSKIEGO 08.02.05, 23:36
      Zupelnie nie rozumiem autora tego watku.
      To byla wywazona dyskusja z wieloma argumentami i opcjami.
      Glosy rozsadku, rozne aspekty sprawy. Pospieszalski nie wypadl zle, dal mowic.
      Jaki sad nad Wyborcza ? To fakt, ze rola Wyborczej w ostatnich wydarzeniach
      jest nieciekawa: sama sobie winna - manipulacja tytulem (teraz probuja to
      nieudolnie tlumaczyc), sprawa Maleszki, ataki na lustracje i Wildsteina.
      Niestety argumenty Wronskiego slabiutkie, a czesto wlasnie niedolne. Latwo je
      rozbijal dwukrotnie czlowiek z widowni.
      Smieszy mnie nieco, ze teraz wielu martwi sie o tych agentow, kapusiow. Biedni
      sa strasznie, przez dekady czy lata rzadzili Polska, nachapali sie na cieplych
      posadkach i jeszcze ich zaluja.
      Ogolnie biorac ciekawa dyskusja.
      • Gość: KIRA Re: Po powtorce POSPIESZALSKIEGO IP: *.crowley.pl 09.02.05, 10:50
        A mnie martwi ze wyciągneli wyborczej sprawe Maleszki, argument z widowni że na
        kapusiów macie pieniądze na działaczy nie. LUDZIE!!!!! opamietajmy się, po
        pierwsze maleszka jest skończony jako dziennikarz, jest kanalią ale dostał
        szansę na prace: a co mieli zrobić, zgnoić, zachowac się jak On - dokonali
        takiego wyboru, nie zapominajmy ze On był wczesniej uich znajomym,
        przyjacielem, to sa cholernie trudne wybory, bo z jednej strony facet jest
        kanalia bo donosi ale z drugiej strony przyjaźnili się z Nim przez tyle lat-
        kurcze gdybym miała taki przypadek w swoim otoczeniu decyjza nie byłaby dla
        mnie łatwa biorac pod uwage fakt że znam jego bliskich. Pomyslałby o tym
        Pospieszalski katolik.
        Po drugie co maja dawac ogłoszenie ze szukaja bezrobotnych zasłużonych
        działaczy opozycji do adiustowania tekstów???????
        Ludzie troche rozsądku.
        Dyskusja miała dotyczyc Wildesteina i tego co zrobił, jakie niesie to za soba
        konsekwencje.....
        • gosia_chello Re: Po powtorce POSPIESZALSKIEGO 09.02.05, 17:42
          Nie martwie sie o Maleszke, nawet nie dostal tego na co zasluzyl.
          Niestety po czyms takim nie powinien pracowac w mediach, nawet przy adiustacji.
          A konsekwencje powinna tez poniesc GW za sposob jaki relacjonowala cala sprawe
          Na ten temat wypowiedziala sie juz nawet Komisja Etyki Mediow.
      • www.pkb.nrd CO TY JESTEŚ CÓRKA POSPIESZALSKIEGO???? 09.02.05, 19:39
        ponieważ zachowujesz siębys miała klapki na oczach
        • gosia_chello Re: CO TY JESTEŚ z GW ? 09.02.05, 20:12
          To do mnie bylo ?
          Ja nawet jego programow specjalnie nie ogladalam. Predzej kiedys, za czasow
          afery Rywina. A teraz spojrzalam, bo uslyszalam, ze bedzie Wildstein i
          Staniszkis.
          I wyrazam w miare (bo nie ma ludzi calkiem obiektywnych i zwaz ze ty takim tez
          z pewnoscia nie jestes) obiektywna opinie. Nie jestem prawicowcem, moje poglady
          sa raczej centrowe.
          I uslyszalam w tym programie pare dosc rozsadnych glosow, popartych ciekawa
          argumentacja, optujacych za rozsadna lustracja, ktorych wczesniej nie slyszalam.
          Imputowanie mi czegos takiego, jest naprawde dziwne. I swiadczy o tym, ze to ty
          masz chyba klapki na oczach.
    • barbamama_2004 Lustracja - program Pospieszalskiego 09.02.05, 12:01
      Mili moi: to nie byla nagonka na Wyborcza. Sprawa jest prosta jak drut dla
      kazdego komu zalezy na tym kraju i dla kazdego, kto chce dla Polski jak
      najlepiej. Faktem jest, ze nie ujawnienie nazwisk "TW" i pracownikow owczesnych
      UB-SB daje duze pole do roznego rodzaju manilpulowania tymi ludzmi przez tych,
      ktorzy o ich "TW" wiedza i maja ich teczki. Dawni TW pracuja w: administracji,
      sadownictwie, w bankach, armii itd Wiadomo, ze czesc akt spalono, ale wczesniej
      je zmikrofilmowano i wywieziono do Moskwy. Tyle jesli chodzi o mozliwosci
      szantarzu przez rosyjskie sluzby specjalne. Z wlasnego podworka: wiadomo, ze
      czesc dawnych funkcjonariuszy SB utworzyla struktury de factio mafijne.
      Posiadanie teczek roznych obecnie wplywowych osob jest dla nich bardzo cenne.
      Mysle, ze kazdy kto o tym wie i komu dobro Polski lezy na sercu, nawet jesli
      jest "na liscie", opowie sie za lustracja.
      To by bylo na tyle
    • Gość: zdziwko Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: 195.136.112.* 09.02.05, 12:12
      nie dziw się człowieku niczemu, wszak to Adam michnik pierwszy zajrzał do
      teczek, to michnik obcinał jaja temu narodowi przez całe lata, to michnik pił
      wódkę urbanem i tworzył środowisko opiniotwórcze, to wreszcie słońce michnik
      chciał być sumuieniem narodu plując jadem z gazety na wszystko co mogło zburzyć
      stan rzeczy po grubej kresce i wreszcie umoczył na tym wszystkim dupę w aferze
      z kolesiami i rywinem i co dalej zdziwiony ze się naród wqrwia???????????????
      • Gość: niezdziwiony Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 12:41
        A teraz pierwsze co robi po powrocie na niewdzięcznej ojczyzny łono,to pędzi na
        obiad do chińskiej knajpy z Urbanem i jego "pokrzywdzoną" przez Wildsteina żoną.
        • titerlitury Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 09.02.05, 13:39
          do publiki: nie podoba sie Pospieszalski - nie oglądać
          do osoób publicznych: nie podoba się Pospieszalski - nie przyjmowac zaproszeń
          do studia

Ja jestem przeciwnikiem lustracji, tak jak jestem przeciwnikekm innych
          zastepczych teamtów, które elity rządzące rzucjaą masą na pożarcie, by odsunąc
          ich uwage od swojej indolencji.
          Co mnie obchodzi, że ktoś kiedyś donosił? Nic mnie to nie obchodzi. Moja Polsak
          to juz inna Polska. To Polska gdzie wszyscy muszą zakasać rękawy i pracować na
          przyszłośc, bo inaczej nie tylko ich ta przeszłośc dogoni, ale i zje (bo
          wyżywic, z pewnością nie wyżywi).
          Co do demonicznej roli GW, to smiesza mnie tego typu teorie - oto krwiożercza
          machina wysysa mózgi Polaków, ma rząd dusz i traktuje scenę polityczna RP jak
          swoje przedtsawienie tearu marionetek. Buuuhahahahah! Ludzie - czy GW za darmo
          rozdają? Czy wpychaja na siłę w każdym publicznym miesjcu? Czy czytywanie GW
          jest jakimś argumetem w rozmowach o pracę, na egazaminach ustnych itp? Lubię -
          czytuje, nie lubię - nie czytuję. A to, ze gazeta głosi dany światopogląd - nic
          w tym dziwnego, tak jest w innych krajach o ugruntowanej reputacji.

Obejrzałam ten program z wielkim zainteresowaniem. Był bardzo ciekawy, tyle, że
          wiele z niego ni wyniknęło, tak jak niewiele wyniknęło z każdej dyskusji na ten
          temat.

Zastanawiam się tylko kto skorzystał na sprawie Wildsteina i odpowiedź jaka się
          nasuwajest oczywsita: IPN. SLD napomkiwało o mozliwości jego zamknięcia, czy
          choćby ograniczenia wydatków, a tu nagle zastrzyk finansowy i dodatkowe etaty,
          że o czołowych miejscach w serwisach iformacyjnych nie wspomnę. Antoni Dudek
          spalił takiego raczka kiedy został zapytany kto Bronkowi liste dał, ze juz
          żadne sowa nie były potrzebne...

Zajmijmy się poważnymi sprawami, a nie wspomnieniami o przypalonych kotletach...

• olany_klient Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 09.02.05, 14:36
            titerlitury napisała:

> do publiki: nie podoba sie Pospieszalski - nie oglądać
            > do osoób publicznych: nie podoba się Pospieszalski - nie przyjmowac zaproszeń
            > do studia
            >
            > Ja jestem przeciwnikiem lustracji, tak jak jestem przeciwnikekm innych
            > zastepczych teamtów, które elity rządzące rzucjaą masą na pożarcie, by
            odsunąc
            > ich uwage od swojej indolencji.
            > Co mnie obchodzi, że ktoś kiedyś donosił? Nic mnie to nie obchodzi. Moja
            Polsak
            >
            > to juz inna Polska. To Polska gdzie wszyscy muszą zakasać rękawy i pracować
            na
            > przyszłośc, bo inaczej nie tylko ich ta przeszłośc dogoni, ale i zje (bo
            > wyżywic, z pewnością nie wyżywi).
            > Co do demonicznej roli GW, to smiesza mnie tego typu teorie - oto krwiożercza
            > machina wysysa mózgi Polaków, ma rząd dusz i traktuje scenę polityczna RP jak
            > swoje przedtsawienie tearu marionetek. Buuuhahahahah! Ludzie - czy GW za
            darmo
            > rozdają? Czy wpychaja na siłę w każdym publicznym miesjcu? Czy czytywanie GW
            > jest jakimś argumetem w rozmowach o pracę, na egazaminach ustnych itp? Lubię -

> czytuje, nie lubię - nie czytuję. A to, ze gazeta głosi dany światopogląd -
            nic
            >
            > w tym dziwnego, tak jest w innych krajach o ugruntowanej reputacji.
            >
            > Obejrzałam ten program z wielkim zainteresowaniem. Był bardzo ciekawy, tyle,
            że
            >
            > wiele z niego ni wyniknęło, tak jak niewiele wyniknęło z każdej dyskusji na
            ten
            >
            > temat.
            >
            > Zastanawiam się tylko kto skorzystał na sprawie Wildsteina i odpowiedź jaka
            się
            >
            > nasuwajest oczywsita: IPN. SLD napomkiwało o mozliwości jego zamknięcia, czy
            > choćby ograniczenia wydatków, a tu nagle zastrzyk finansowy i dodatkowe
            etaty,
            > że o czołowych miejscach w serwisach iformacyjnych nie wspomnę. Antoni Dudek
            > spalił takiego raczka kiedy został zapytany kto Bronkowi liste dał, ze juz
            > żadne sowa nie były potrzebne...
            >
            > Zajmijmy się poważnymi sprawami, a nie wspomnieniami o przypalonych
            kotletach..

Mamy za sobą 15 lat "życia PRZYSZŁOŚCIĄ" ale niestety jak pokazują największe
            afery ta PRZESZŁOŚĆ za nami się ciągnie.... Siatka starych układów i powiązań
            (rozgrywka wokół PKN Orlen), zbieranie haków na osoby publiczne (dzika
            lustracja Belki) i wiele, wiele innych przykładów, to wszystko co odsłaniają
            kolejne komisje śledcze i dochodzenia prokuratury, ma duży związek z
            nierozliczoną przeszłością. Dlaczego społczeństwo (nie politycy, oni wiemy
            dlaczego ;) właśnie teraz wyraża większe poparcie w sprawie otwarcia teczek,
            niż 5-10 lat temu? Dlatego, że widząc całą zgniliznę życia publicznego chce
            oczyszczenia. I to właśnie (jak pokazują sondaże), największe poparcie dla
            lustracji wyrażają młodzi ludzie, ci którzy z komuny niewiele pamętają.
            Przecież nikt nie twierdzi, że otwarcie teczek będzie lekiem na całe zło III
            RP, ale też nie można ignorować tego, że w archiwach SB zapisany jest kawał
            naszej najnowszej historii, nie można o tym zapomnieć, nie można wyciąć ze
            świadomości ludzkiej, nawet jeśli będzie to historia bardzo bolesna... Nacisk
            na rozliczenie się z Jedwabnym był ogromny, to potrafiliśmy zrobić i Wyborcza
            chętnie to popierała, ale rozliczyć się z PRL-em już nie jest tak łatwo...
            ciekawe dlaczego... czy dlatego że zbyt wielu żyjących ludzi jest ubabranych we
            współpracę z SB?
            Według mnie są to poważne sprawy, ale jak widzę ciebie to nie interesuje, że
            wspomniany tu Maleszka przez lata kształtował poglądy młodych dziennikarzy na
            lustrację robiąc im wodę z mózgu, że walczył z hipokryzją na łamach GW, że
            uczestniczył w publicznej debacie wypowiadając się jako autorytet, a w gruncie
            rzeczy bronił tylko swego tyłka, by prawda nie wyszła na jaw. Ja
            takich "autorytetów" nie akceptuję, nie chcę i mam nadzieję, że
            tacy "Maleszkowie" jak najszybciej znikną z naszego życia publicznego.
            • Gość: KIRA Re: MALESZKA IP: *.crowley.pl 09.02.05, 15:09
              Ale co się do jasnej cholery tak uczepiliscie Maleszki....właśnie ponosi
              konsekwencje swoich działań.
              Wildestein swoją lista rozjuszył takie psy pościgowe jak Pospieszalski, który
              mianuje się wielkim katolikiem a który zapomniał co to tolerancja,
              przebaczanie, sprawiedliwe osądy, czy własnie takie dyskusje jak ten program
              nie są skutkiem ubocznym działania Wildesteina??????? A własnie że są, teraz
              się poleją sądy na ubeków, TW przy okazji komus tam cos się pomysli a to ze
              ucierpia niewinni ludzie to mało kto już o tym wspomni.....
              Mam propozycje dokonajmy lustracji po ubecku, a co? Bedzie ubaw- po pachy Moi
              Mili.
              Jestem za lustracją, którą spokojnie i rzeczowo ujawni nam nasza historię i
              wiem że dla wielu bedzie to bolesne, róbmy to co trzeba zrobic a kąsajmy
              niepotrzebnie.
              Tak jestem za lustracją ale tak naprawdę na pierwszym planie mysle o czym
              innym, aby miec prace, mieszkanie, żeby słuzba zdrowią była słuzba zdrowią abym
              miała po prostu łatwiejsze zycie, nie do końca chce zyc przeszłością, chce zyćw
              normalnym kraju........
              • panatha Re: MALESZKA 09.02.05, 15:12
                Ale co się do jasnej cholery tak uczepiliscie Maleszki
                sprawa maleszki pokazuje jak dwulicowa jest wyborcza- niby ma korzenie
                soldarnosciowe a zatrudnia ubekow poza ty gloryfikuje jednych ubeków np
                kiszczaka a drugich pietnuje ile sie da
                • Gość: KIRA Re: MALESZKA IP: *.crowley.pl 09.02.05, 15:16
                  rece i nogi opadają po prostu....
                  zyjcie sobie tą nienawiścią do wyborczej do wszystkich ubeków,powodzenia życzę.
                  Mi by się po prostu nie chciało.

P.S. Nienawiść zaślepia = brak obiektynego spojrzenia=brak obiektywnych poglądów
              • panatha Re: MALESZKA 09.02.05, 15:19

właśnie ponosi
                > konsekwencje swoich działań.
                tak ponosi konsekwencje jakie ? ano pracuje sobie w domku dla agory

A własnie że są, teraz
                > się poleją sądy na ubeków, TW przy okazji komus tam cos się pomysli a to ze
                > ucierpia niewinni ludzie to mało kto już o tym wspomni.....
                to typowe twierdzenie dla lobby antylustracyjnego ze sie skrzywdzi niewinnych
                ludzi itd zauwaz ze staniszkis ktora jestna liscie (nie była ani agentem ani TW)
                dziekuje Wildsteinowi za to co zrobił pomimo ze jak sama stwiedziła sasiedzi
                sie od niej odwrócili
                > Mam propozycje dokonajmy lustracji po ubecku, a co? Bedzie ubaw- po pachy Moi
                > Mili

widac ze uwierzyłas w kłamstwo gazety ze to lista ubecka co jest załosnym
                bluznierstwem

chce zyćw
                >
                > normalnym kraju........
                ja tez chce ztyc w normalnym sprawiedliwym kraju w którym osadzeni zostana
                agenci którzy donosili na polaków na rzecz parszywych Ruskich
                • Gość: KIRA Re: MALESZKA IP: *.crowley.pl 09.02.05, 15:40
                  Myslałam że juz się nie ząłamię ale teraz jestem załamana totalnie, nie piszę
                  juz nic o Maleszce, bo widać jedynym rozsądnym uczynkiem dla Ciebie, byłoby
                  chyba zgnojenie gościa na maksa wtedy byłabys ustysfakcjonowana/y, czy
                  przeszkadzałoby Ci gdyby pracował równiez na parkingu a może w ogóle nie
                  powinnien pracować i nosić na sobie tabliczkę donosiciel!!!!!
                  Przykro mi że masz problem ze zrozumieniem mojego tekstu napisałam zróbmy
                  lustrację ( wedle waszego uznania) po ubecku - czyli straszmy ludzi, wrzucajmy
                  do jednego wora winnych i nie winnych.....
                  nie przypominam sobie abym napisała że lista jest ubecka......
                  Do tego własnie prowadzi nienawiść= brak obiektywnego osądu=brak zrozumienia
                  wypowiedzi osoby o innych pogladach
                  Ja chce zyc w kraju gdzie moge miec normalna pracę, mieszkanie, bede miała za
                  co utrzymać dziecko....to mnie bardziej obchodzi niz maleszka adiustujący
                  teksty wyborczej..........
                  • panatha Re: MALESZKA 09.02.05, 15:48
                    nie chodzi mi o zgnojenie maleszki bo nie jestem sadysta ale przykład ten
                    pokazuje jak nieuczciwie postepuje gazeta jednych agentow gloryfikuje drugich
                    potepia, maleszka niech pracuje tam gdzie chce ale jesli donosił kapował na
                    Polakow to chce o tym wiedziec

Przykro mi że masz problem ze zrozumieniem mojego tekstu napisałam zróbmy
                    > lustrację ( wedle waszego uznania) po ubecku - czyli straszmy ludzi,
                    wrzucajmy
                    > do jednego wora winnych i nie winnych.....
                    tak wlasnie zrobiła gazeta wmawiajac uporczywie ze lista widsteina jest lista
                    ubecka , potem wronski sie tlumaczył pokretnie ze tak ja nazywaja bo to lista
                    sporzadzona przez ubeków
                  • zdr1 Re: MALESZKA 10.02.05, 11:16

> Ja chce zyc w kraju gdzie moge miec normalna pracę, mieszkanie, bede miała za
                    > co utrzymać dziecko....to mnie bardziej obchodzi niz maleszka adiustujący
                    > teksty wyborczej..........

A teraz zyjesz w kraju, gdzie ubeckie lobby zbija fortuny twoim i twojego
                    dziecka kosztem , gdzie wiceminister spraw wewn. zostal skazany za
                    dawanie cynku gangowi, gdzie jak pisze dzisiejsza Rzepa ABW i WSI jest utytlana
                    w interesy mafii paliwowej, gdzie aparatczycy rozkradli prywatyzowany majatek,
                    gdzie cale zarzady miast trafiaja do wiezien itd. itp. Malo?
                    • Gość: KIRA Re: MALESZKA IP: *.crowley.pl 10.02.05, 11:36
                      Mój Drogi to nie tytlko ubeckie lobby jest utytłane w skandale, wszyscy inni sa
                      swieci Twoim zdaniem, Tych dobrych i tych złych znajdziesz po jednej i drugiej
                      stronie
                      • zdr1 Re: MALESZKA 10.02.05, 14:38

> Mój Drogi to nie tytlko ubeckie lobby jest utytłane w skandale, wszyscy inni
                        sa
                        >
                        > swieci Twoim zdaniem, Tych dobrych i tych złych znajdziesz po jednej i
                        drugiej
                        > stronie

Wlasnie o to chodzi w lustracji, aby sie wreszcie zorientowac ktora strona
                        jest ktora.
                        • scoutek Re: MALESZKA 10.02.05, 14:57
                          zdr1 napisała:
                          > aby sie wreszcie zorientowac ktora strona
                          > jest ktora.

kup se kompas....
                          • zdr1 Re: MALESZKA 10.02.05, 15:00
                            scoutek napisała:

> kup se kompas....

A ty se kup lewatywe, pedale.
                            • scoutek Re: MALESZKA 10.02.05, 15:02
                              jestem kobieta i wole chlopcow, wiec chyba jestem... pedalem?
                              • zdr1 Re: MALESZKA 10.02.05, 15:05
                                scoutek napisała:

> jestem kobieta i wole chlopcow, wiec chyba jestem... pedalem?

A to przepraszam. No ale...kobieta i chlopcy, fuj.
              • olany_klient Re: MALESZKA 09.02.05, 15:45

> Ale co się do jasnej cholery tak uczepiliscie Maleszki....właśnie ponosi
                > konsekwencje swoich działań.

Nie uczepiliśmy się Maleszki, tylko właśnie on jest doskonałym przykładem
                obrzydliwego donosiciela, któremu już udowodniono winę - to wszystko.

> Wildestein swoją lista rozjuszył takie psy pościgowe jak Pospieszalski, który
                > mianuje się wielkim katolikiem a który zapomniał co to tolerancja,
                > przebaczanie, sprawiedliwe osądy, czy własnie takie dyskusje jak ten program
                > nie są skutkiem ubocznym działania Wildesteina???????

Nie tylko Pospieszalski popiera przyspieszenie i rozszerzenie lustracji, oprócz
                niego chce tego wielu uczciwych i przyzwoitych ludzi, ja jeśli rzucasz już
                hasła: katolik, przebaczenie itp. to informuję cię, że Prymas Glemp też jest za
                ujawnianiem teczek:
                www.rzeczpospolita.pl/dodatki/dodatek2_050209/dodatek2_a_4.html

A własnie że są, teraz
                > się poleją sądy na ubeków, TW przy okazji komus tam cos się pomysli a to ze
                > ucierpia niewinni ludzie to mało kto już o tym wspomni.....

KAŻDE ludzkie działanie jest obciążone ryzykiem błędu, czy to znaczy że mamy
                nic nie robić, bo możemy kogoś przypadkiem skrzywdzić? nonsens.

> Tak jestem za lustracją ale tak naprawdę na pierwszym planie mysle o czym
                > innym, aby miec prace, mieszkanie, żeby słuzba zdrowią była słuzba zdrowią
                abym
                >
                > miała po prostu łatwiejsze zycie, nie do końca chce zyc przeszłością, chce
                zyćw
                >
                > normalnym kraju........

Przecież nikt nie karze ci żyć tylko przeszłością, ale zrozum że przeszłości
                nie można ot tak sobie wymazać i zapomnieć...
                Widzę, że chętnie odwołujesz się do terminologii chrześcijańskiej, piszesz o
                wybaczeniu itp. więc odpowiem ci słowami kardynała Wyszyńskiego: "Jako
                chrześcijanin wybaczam, jako człowiek będę pamiętał" i właśnie o to w tym
                wszystkim chodzi... żebyśmy pamiętali...
                • Gość: KIRA Re: MALESZKA IP: *.crowley.pl 09.02.05, 15:48
                  STARAJACIE SIE ZROZUMIEC CO NAPISAŁAM TYLKO O TO PROSZĘ!!!!!
                  Gdzie napisałam ze jestem przeciwko lustracji??????????????????
                  Napisałam żeby robic to ostrożnie to wszsytko.
                  Ale tak jak napisałam, nienawiśc zaslepia i nie ma checi na zrozumienie a
                  przede wszystkim zrozumienie co człowiek o innych pglądach chce przekazać
                  • olany_klient Re: MALESZKA 09.02.05, 16:08

> STARAJACIE SIE ZROZUMIEC CO NAPISAŁAM TYLKO O TO PROSZĘ!!!!!
                    > Gdzie napisałam ze jestem przeciwko lustracji??????????????????
                    > Napisałam żeby robic to ostrożnie to wszsytko.
                    > Ale tak jak napisałam, nienawiśc zaslepia i nie ma checi na zrozumienie a
                    > przede wszystkim zrozumienie co człowiek o innych pglądach chce przekazać

Jak możemy cię zrozumieć, kiedy ty sama jesteś mocno chaotyczna. Raz piszesz że
                    jesteś za lustracją, a zaraz potem że cie NIE INTERESUJE czy były agent nadal
                    pracuje w Agorze czy nie. Więc już nie wiem, czy nie interesuje cię tylko ten
                    jeden agent, czy może wszyscy byli TW są ci obojętni?
                    Powtórzę po raz kolejny, ja nie widzę nienawiści u red. Skowrońskiego, u
                    prymasa Glempa, u red. Wróblewskiego, u prof. Staniszkis, u Krzysztofa Krauze i
                    wielu, wielu, wielu innych znanych ludzi, kótrzy popierają Wildsteina.
                    Natomiast widzę potrzebę przyspieszenia i rozszerzenia lustracji i jest ku temu
                    wiele ważnych powodów.
                    • scoutek Re: MALESZKA 09.02.05, 16:19
                      Olany, to czy Kira jest za lustracja to jedno a to czy ci zlustrowani beda
                      pracowac i gdzie to drugie ..... wcale tu nie widze chaosu.... nawet
                      zlustrowani zyc przeciez musza... no chyba, ze ich od razu zlinczujemy.....
                      • olany_klient Re: MALESZKA 10.02.05, 11:47
                        scoutek napisała:

> Olany, to czy Kira jest za lustracja to jedno a to czy ci zlustrowani beda
                        > pracowac i gdzie to drugie ..... wcale tu nie widze chaosu.... nawet
                        > zlustrowani zyc przeciez musza... no chyba, ze ich od razu zlinczujemy.....

Co wy cały czas o tym linczu bredzicie? Czy ktoś tutaj powiedział że Maleszkę
                        trzeba zlinczować? Nie popadajcie w skrajne emocje, wystarczyło tylko Maleszkę
                        zwolnić z pracy, tak jak to zapowiadała Wyborcza - nic więcej. Czy zwolnienie z
                        pracy = lincz? Bez przesady, ile osób co miesiąc w naszym kraju traci pracę?
                        Czy jest to aż tak traumatyczne przeżycie i tragedia, że TW Ketman tego by nie
                        przeżył? Zapewniam was, że szybko znalazłby pracę przy zamiataniu ulic, czy
                        jako kasjer w supermarkecie. Znam wielu Polaków których trudna sytuacja życiowa
                        zmusiła do takiej pracy poniżej swoich kwalifikacji, czy Maleszka jest od nich
                        kimś lepszym i dlatego nie można go skazać na zamiatanie ulic? Czy TW Ketman
                        jest aż tak delikatną istotą że nie poradziłby sobie w supermarkecie? Bzdura.
                        Redaktorzy GW kipią z oburzenia bo Piotrowski pracuje w ŻW przy sprzedaży
                        powierzchni reklamowych, potwornie ich to zniesmaczyło i zbulwersowało - jak to
                        możliwe! To skandal! Wywalić na zbity pysk! Zero litości i chrześcijańskiego
                        miłosierdzia.... A przecież sytuację można odwrócić, skoro tajny współpracownik
                        SB, konfident, gnida jakich mało zasłużył na miłosierdzie, litość i pracę w
                        Agorze, to dlaczego człowiek skazany za zabójstwo, po odsiedzeniu kary nie
                        zasługuje na tę samą litość, miłosierdzie i pracę w ŻW? Ktoś powie tak, ale
                        przecież ciężar tych przestępstw jest nieporównywalny, z tym się zgodzę, lecz
                        skoro GW przystraja się w szatki miłosiernego chrześcijanina, to powinna
                        wybaczać WSZYSTKIM, a nie tylko SWOIM....
                        Jeśli chodzi o Pospieszalskiego, to ani on mnie ziębi, ani grzeje, najczęściej
                        nie oglądam żeby się nie denerwować ;-)
                        Roli GW nie demonizuję, w sprawie Rywina uważam że byli poszkodowaną stroną i
                        zawsze ich broniłem, ale histeria jaką rozpętali w przypadku „listy Wildsteina”
                        jest żenująca, podejrzana i po prostu głupia...
                        • olany_klient Re: MALESZKA 10.02.05, 15:43
                          Sory za pomyłkę, oczywiście miało być Leszek Pękala, a nie Piotrowski.

olany_klient napisał:

> scoutek napisała:
                          >
                          > > Olany, to czy Kira jest za lustracja to jedno a to czy ci zlustrowani bed
                          > a
                          > > pracowac i gdzie to drugie ..... wcale tu nie widze chaosu.... nawet
                          > > zlustrowani zyc przeciez musza... no chyba, ze ich od razu zlinczujemy...
                          > ..
                          >
                          >
                          > Co wy cały czas o tym linczu bredzicie? Czy ktoś tutaj powiedział że Maleszkę
                          > trzeba zlinczować? Nie popadajcie w skrajne emocje, wystarczyło tylko
                          Maleszkę
                          > zwolnić z pracy, tak jak to zapowiadała Wyborcza - nic więcej. Czy zwolnienie
                          z
                          >
                          > pracy = lincz? Bez przesady, ile osób co miesiąc w naszym kraju traci pracę?
                          > Czy jest to aż tak traumatyczne przeżycie i tragedia, że TW Ketman tego by
                          nie
                          > przeżył? Zapewniam was, że szybko znalazłby pracę przy zamiataniu ulic, czy
                          > jako kasjer w supermarkecie. Znam wielu Polaków których trudna sytuacja
                          życiowa
                          >
                          > zmusiła do takiej pracy poniżej swoich kwalifikacji, czy Maleszka jest od
                          nich
                          > kimś lepszym i dlatego nie można go skazać na zamiatanie ulic? Czy TW Ketman
                          > jest aż tak delikatną istotą że nie poradziłby sobie w supermarkecie? Bzdura.
                          > Redaktorzy GW kipią z oburzenia bo Piotrowski pracuje w ŻW przy sprzedaży
                          > powierzchni reklamowych, potwornie ich to zniesmaczyło i zbulwersowało - jak
                          to
                          >
                          > możliwe! To skandal! Wywalić na zbity pysk! Zero litości i chrześcijańskiego
                          > miłosierdzia.... A przecież sytuację można odwrócić, skoro tajny
                          współpracownik
                          >
                          > SB, konfident, gnida jakich mało zasłużył na miłosierdzie, litość i pracę w
                          > Agorze, to dlaczego człowiek skazany za zabójstwo, po odsiedzeniu kary nie
                          > zasługuje na tę samą litość, miłosierdzie i pracę w ŻW? Ktoś powie tak, ale
                          > przecież ciężar tych przestępstw jest nieporównywalny, z tym się zgodzę, lecz
                          > skoro GW przystraja się w szatki miłosiernego chrześcijanina, to powinna
                          > wybaczać WSZYSTKIM, a nie tylko SWOIM....
                          > Jeśli chodzi o Pospieszalskiego, to ani on mnie ziębi, ani grzeje,
                          najczęściej
                          > nie oglądam żeby się nie denerwować ;-)
                          > Roli GW nie demonizuję, w sprawie Rywina uważam że byli poszkodowaną stroną i
                          > zawsze ich broniłem, ale histeria jaką rozpętali w przypadku „listy Wilds
                          > teina”
                          > jest żenująca, podejrzana i po prostu głupia...
                    • Gość: KIRA Re: MALESZKA IP: *.crowley.pl 10.02.05, 09:03
                      Powtórze raz jeszcze tak jestem za lustracją przeprowadzona uczciwie bez
                      wylewania na siebie kubła pomyj.
                      Z drugiej strony sprawa Maleszki nie dotyka mnie osobiscie dlatego, napisałam
                      ze bardziej obchodzi mnie moje zycie, niż to czy siedzi on i adiustuje teksty
                      czy pracuje na parkingu.
                      Apeluje o rozsadek.
                      Rośmieszyła mnie gosia ona jest obiektywna, tak sama napisała czyli jej
                      argumenty sa właściwe, moje już nie, czy tylko dlatego że sa inne?????
                      Proszę zobaczcie cio się dzieje teraz: padł wniosek o udostępnienie teczek
                      pracodawcom w instytuacjach publicznych, przeciez to zakrwawa na polowanie na
                      czarownice.......
                      Wiele zarzuciliście mi, od razu podciągając mnie pod lobby antylustracyjne, to
                      własnie dowodzi, ze zyjąc chęcią zemsty nie rozumiecie tego co pisze....
                      jestem za lustracją przeprowadzona madrze,
                      jestem przeciwko nienawisci i zemscie
                      jestem przeciwniczką stylu Pośpieszalskiego, który nie rozumie innych
                      argumentów niz swoje......
                      • gosia_chello Re: MALESZKA 10.02.05, 20:54
                        Pierwsze zdanie tamtej mojej wypowiedzi brzmialo o ile pamietam: "Twoje
                        argumenty sa niewlasciwe".
                        To nie oznacza, ze moje sa jedynie sluszne (choc ja tak uwazam ;).
                        Jednak sadze, ze ci ktorzy sa za rozsadna lustracja maja wazkie powody (i
                        czasem potrafia je rozsadnie wyartykulowac).
                        Zacytuje siebie w tym temacie:
                        "uslyszalam w tym programie pare dosc rozsadnych glosow, popartych ciekawa
                        argumentacja, optujacych za rozsadna lustracja, ktorych wczesniej nie
                        sslyszalam."

Ty ganiac lustracje uzywasz niewlasciwych argumentow, bo "co sie uwzieliscia na
                        Maleszke", "trzeba wziac sie do pracy" (chyba to ty uzylas tego argumentu ?)
                        albo "kogo to teraz obchodzi", "ja sie martwie o dzien dzisiejszy" itd to nie
                        sa naprawde wlasciwe argumenty.
                        1. Maleszki absolutnie mi nie zal. I nie powinien dostac ZADNEJ pracy w mediach.
                        2. Obchodzi to jak widac wiekszosc spoleczenstwa.
                        3. O tym wzieciu sie do pracy juz pisalam (to dziala na mnie ja plachta na byka)
                        4. Spokoj to moze bedzie jak sie wyjasni wszystko i oczysci atmosfere.
                        Ja tez chce zyc w normalnym kraju, a teraz ten kraj nie jest normalny i nie
                        bedzie poki sie pewnych spraw nie zalatwi, a jedna z nich jest wlasnie
                        lustracja.
                        • Gość: KIRA Re: MALESZKA IP: *.crowley.pl 11.02.05, 08:58
                          Wolałabym dyskutowac na wyzszym poziomie niz wyrywanie sobie zdań z kontekstu i
                          przyklejanie im etykiety - to naparwde nie są wlasciwe argumenty, mówie to ja
                          jedyna madra gosia_chello.
                          Tak mnie nie obchodzi sprawa Maleszki, bo nie ma to nic wspolnego z moim
                          zyciem, rozumiesz, chce zyc w normalnym kraju bez nowych układów i układzików i
                          niestety to nie tylko Ci wszyscy zli ubecy je pozakładali.
                          Jak dla mnie to apeluje o troche wiecej rozsądku, Polska powinna uporać się ze
                          swoimi problemami równiez z lustracją ale mam nadzieje że bez takich pseudo
                          osobistości jak Pospieszalski, bo tacy to tylko zaszkodzą
                          • gosia_chello Re: MALESZKA to tylko przyklad 11.02.05, 17:50
                            > jedyna madra gosia_chello.
                            Skoro tak uwazasz, nie bede protestowac;)

> Tak mnie nie obchodzi sprawa Maleszki, bo nie ma to nic wspolnego z moim
                            > zyciem, rozumiesz

A myslisz ze ma cos wspolnego z moim zyciem?
                            Mnie obchodzi o tyle, o ile jest przykladem nierozliczenia agenta w dodatku w
                            srodowisku GW, ktora chce byc opiniotworcza.
                            Takich nierozliczonych agentow w Polsce jest bardzo duzo i powtarzam to do
                            zludzenia, wielu z nich w tej chwili rzadzi Polska - zasiadajac w radach
                            nadzorczych, spolkach, urzedach centralnych.
                            Trzeba ich rozliczyc z przeszlosci - tylko tyle. Bo to oni dlatego ze kiedys
                            byli kapusiami sa teraz u wladzy. Po to jest lustracja.
                            • Gość: KIRA Re: MALESZKA to tylko przyklad IP: *.crowley.pl 14.02.05, 09:55
                              Gośka, weź Ty sobie poczytaj od poacztaku raz jeszcze, czy ja powiedzialam że
                              jestem przeciwnikiem lustracji.
                              jezeli zawsze chcesz miec rację, to staraj się chociaż zauważać co inni piszą.
                              Ja po prsotu uwazam że nlezy przeprowadzać lustrację po ludzku, ostrożnie,
                              spokojnie, a nie puszczać tzw "baki" jak Maleszka - bo co to da jak bedziemy
                              się pienić na jego temat przez jakis jeszcze czas???? A maleszka był jednym z
                              głównych argumentów Pospieszalskiego przeciwko GW.
                              Zresztą jak zapewne zuwazyłaś, bo mienisz się jako osoba, wyważona , spokojna i
                              czujna:) że nasza krytyka dotyczy głównie POspieszalskiego i sposobu
                              prowadzenia przez Niego programu, doboru argumentów - tymczasem Ty i zdr1
                              zarzyciliscie że nam że jestesmy w lobby antylustracyjnym itp zreszta padly
                              gorsze epitety nie z Twoich postów co prawda.
                              Smutne jest to że zwolennicy lustracji _ czyli WY i tylko WY, naparwde nie
                              zrozumieli na jaki temat pisalismy i co mieliśmy do powiedzenia.
                              Jeżeli krytykujecie to najpierw prosze zauwazcie dokładnie co krytykujecie.
                  • gosia_chello Re: MALESZKA 09.02.05, 18:04
                    Argumenty, ktorych uzywasz sa niewlasciwe, ot co.
                    Lustracja to koniecznosc. Trzeba pewne sprawy wyczyscic.
                    Oczyscic atmosfere. Ludzie powinni wiedziec jak bylo.
                    I trzeba odsunac tych ludzi od wladzy, ktorzy dzialali przeciw spoleczenstwu,
                    czerpali z tego korzysci dla siebie, donoszac na innych.
                    Inaczej nienawisc bedzie dalej, a poki nie ma lustracji, jest frustracja.
                    Rola GW w calej sprawie listy Wildsteina jest naprawde nieciekawa i powinna
                    sobie z tego zdawac sprawe, a nie odwracac kota ogonem, bo to sie nie uda.
                    Kwestia Maleszki jest kluczowa dla zrozumienia zaklamania tej gazety i jej roli
                    w sprawie dzialan antylustracyjnych.
                    Ludzie nie sa naiwni, wszystko ludzie widza. I wyciagaja wnioski.
                  • zdr1 Re: MALESZKA 10.02.05, 11:22

> Napisałam żeby robic to ostrożnie to wszsytko.

Tak, najlepiej tak "ostroznie" zeby jej w ogole nie przeprowadzic.
                    Od 15-stu lat mamy taka "ostroznosc".
                    • Gość: KIRA Re: MALESZKA IP: *.crowley.pl 10.02.05, 11:34
                      przepraszam ale jak widac Ty tez masz problem ze zrozumieniem tego co piszę, no
                      ale skoro uwazasz ze homoseksualisci to zboczeńcy, to nie ma sensu Ci cokolwiek
                      wyjasniać
                      • zdr1 Re: MALESZKA 10.02.05, 14:34

> skoro uwazasz ze homoseksualisci to zboczeńcy, to nie ma sensu Ci cokolwiek
                        > wyjasniać

Tak, jak kazdy normalny czlowiek nie zaczadzony politpoprawnym oszolomstwem,
                        uwazam, ze pederastia to zboczenie. Jesli ktos uwaza inaczej, to faktycznie
                        nie ma o czym rozmawiac.
                        • Gość: KIRA Re: MALESZKA IP: *.crowley.pl 10.02.05, 14:39
                          Gratuluję uznania swoich poglądów za normalne!!!!!
                          Możesz tupac nóżkami, krzyczeć, drzeć włsoy z głowy ale niestety homoseksualizm
                          jest jedna z orientacji seksualnych, która podobnie jak heteroseksualizm nie
                          jest zboczeniem....
                          na czym opierasz swój "normalny pogląd"?????????????????????
                          • zdr1 Re: MALESZKA 10.02.05, 14:55

> ale niestety homoseksualizm jest jedna z orientacji seksualnych, która
                            >podobnie jak heteroseksualizm nie jest zboczeniem....

Buuuahahahaaaa, nie rozsmieszaj mnie. Do 1991r. pederastia byla uwazana (i
                            slusznie) za zboczenie. W tymze roku okazalo sie, ze pederasci zdobyli
                            akurat wiekszosc w ONZ-owskiej komisji zdrowia, uradzili wiec, ze akurat to
                            zboczenie, to nie zboczenie tylko "orientacja". Czekamy teraz, kiedy
                            zdegenerowanej tluszczy znudzi sie kopulacja z osobnikami tej samej plci
                            i powszechniejsze stana sie takie "orientacje" jak pedofilia, zoofilia,
                            nekrofilia i inne "filie". Kiedy zwolennicy tych "orientacji" zdobeda
                            odpowiednia liczbe glosow we wlasciwych forach, to tylko czekac, az pojawia
                            sie kolejne "dyskryminowane mniejszosci". Byc moze nawet pedofile beda
                            walczyc o adopcje dzieci... Coz, jesli ktos opiera swoje przekonania co do
                            normalnosci lub nie pewnych zachowan na podstawie chwilowych wiekszosci
                            w pewnych komisjach, to musi sie liczyc ze zmianami co kilka lat, no ale
                            na tym ponoc ta "nowoczesnosc" polega, nieprawdaz?
                            • scoutek Re: MALESZKA 10.02.05, 14:59
                              zdr1 napisała:
                              > Buuuahahahaaaa, nie rozsmieszaj mnie. Do 1991r. pederastia byla uwazana (i
                              > slusznie) za zboczenie. W tymze roku okazalo sie, ze pederasci zdobyli
                              > akurat wiekszosc w ONZ-owskiej komisji zdrowia,

i co? o tej pory tam sa wiekszoscia? calutki czas?
                              • zdr1 Re: MALESZKA 10.02.05, 15:04
                                scoutek napisała:

> i co? o tej pory tam sa wiekszoscia? calutki czas?

A co w tym dziwnego? Jak sie juz raz komus przekreci, to trzyma
                                caly czas.
                                • scoutek Re: MALESZKA 10.02.05, 15:05
                                  zdr1 napisała:
                                  > A co w tym dziwnego? Jak sie juz raz komus przekreci, to trzyma
                                  > caly czas.

no... jestes tego znakomitym przykladem....
                                  • zdr1 Re: MALESZKA 10.02.05, 15:08
                                    scoutek napisała:

> no... jestes tego znakomitym przykladem....

Przyganial kociol garnkowi, co?
                                    • scoutek Re: MALESZKA 10.02.05, 15:10
                                      skoro tak mowisz to pewnie masz racje... jak z tymi, no.....
                                      • zdr1 Re: MALESZKA 10.02.05, 16:50
                                        scoutek napisała:

> skoro tak mowisz to pewnie masz racje... jak z tymi, no.....

Zmadrzalas w koncu...nie wierze.
                                        • scoutek Re: MALESZKA 11.02.05, 08:48
                                          zdr1 napisała:
                                          > Zmadrzalas w koncu...nie wierze.

i slusznie... patrzac z Twojej strony "zmadrzenie" mi nie grozi, bo zamiast z
                                          Toba porzadnie porozmawiac zajme sie przegladaniem kolorowych pisemek dla
                                          idiotek....
                            • Gość: KIRA Re: MALESZKA IP: *.crowley.pl 10.02.05, 15:12
                              Czy Ty sie z giertychów wywodzisz człowieku???????
                              To zadne zboczenie powtarzam, homoseksualism był powszechny w staożytnym
                              Rzymie, zwierzęta tez są homoseksualne, to jest normalna orientacja.
                              Po prostu zwyciezono poglądy z ciemnogrodu, że homoseksualizm to zboczenie, to
                              jest zupełnie normalne!!!!!
                              • zdr1 Re: MALESZKA 10.02.05, 15:28

> Czy Ty sie z giertychów wywodzisz człowieku???????

Widze, ze jak kazdy politpoprawny idiota znasz tylko Giertycha, LPR
                                i Radio Maryja. Niezly ci z mozgu miszmasz zrobily postepowe media.
                                Tam rzeczywiscie w kolko na jedna melodie.
                                Zapamietaj wiec, takie poglady w tej kwestii, ma w Polsce wiele
                                innych srodowisk

> To zadne zboczenie powtarzam, homoseksualism był powszechny w staożytnym
                                > Rzymie,

Podobnie jak schizofrenia, i co z tego?

> zwierzęta tez są homoseksualne,

Nie rozumiem, chyba nie porownujesz pederastow do zwierzat?

> to jest normalna orientacja.

Rozumiem, ze to twoj aksjomat?

> Po prostu zwyciezono poglądy z ciemnogrodu, że homoseksualizm to zboczenie,
                                > jest zupełnie normalne!!!!!

Uwazaj, zeby cie jeszcze "ciemnogrod" w kozi rog nie zapedzil.
                                • Gość: KIRA Re: MALESZKA IP: *.crowley.pl 10.02.05, 15:37
                                  Nie obawiaj się nie zapędzi, nie ma to najmniejszych szans.
                                  Mam w sobie przeciwciała, na głupotę, ciemnogród i fanatyzm.......
                                  • zdr1 Re: MALESZKA 10.02.05, 15:40

> Nie obawiaj się nie zapędzi, nie ma to najmniejszych szans.
                                    > Mam w sobie przeciwciała, na głupotę, ciemnogród i fanatyzm.......

Jakos ci te "przeciwciala" nie pomogly w nalapaniu politpoprawnego
                                    zidiocenia.
                                    • Gość: KIRA Re: MALESZKA IP: *.crowley.pl 10.02.05, 15:49
                                      Czy to twoje ulubione słowo= politycznoprawne, nauczyłeś się go niedawno czy
                                      jak?????
                                      • zdr1 Re: MALESZKA 10.02.05, 15:59

> Czy to twoje ulubione słowo= politycznoprawne, nauczyłeś się go niedawno czy
                                        > jak?????

Jesli juz, to polityczno poprawne. Ktos nazywajacy innch ciemnogrodem
                                        powinien uwazac na takie rzeczy bo glupio wyglada. Ja uzywam okreslenia
                                        politpoprawne, bo tak by to zapisywali ci, ktorzy poprzednio byli najbardziej
                                        nowoczesni i postepowi.
                                        • Gość: KIRA Re: MALESZKA IP: *.crowley.pl 10.02.05, 16:05
                                          może i głupio ale bardziej głupio wygląda uznanie homoseksualismu za zboczenie,
                                          po prostu głupio głosic poglądy ze sredniowiecza nie mająć żadnych na to
                                          dowodów.
                                          Nie chce mi sie już z Toba dyskutować, bo jak mam Ci udowodnic ze czarne to
                                          czarne a nie białe jak Ty uważasz, bo tak po prostu jest!
                                          • zdr1 Re: MALESZKA 10.02.05, 16:13

> może i głupio ale bardziej głupio wygląda uznanie homoseksualismu za
                                            zboczenie,
                                            >
                                            > po prostu głupio głosic poglądy ze sredniowiecza nie mająć żadnych na to
                                            > dowodów.
                                            > Nie chce mi sie już z Toba dyskutować, bo jak mam Ci udowodnic ze czarne to
                                            > czarne a nie białe jak Ty uważasz, bo tak po prostu jest!

Nie chce ci sie dyskutowac, bo widzisz, ze przegrywasz. Nie wiesz jak mi
                                            masz "udowodnic" bo tego sie nie da udowodnic. Rownie dobrze moglabys
                                            "udowadniac", ze schizofrenia jest norma, bo regularnie przytrafia sie
                                            1% spoleczenstwa. W tym sensie jest norma, ze musimy sie liczyc z istnieniem
                                            takiej choroby. Normalne jest wiec, ze taka choroba sie pojawia, ale sama
                                            choroba norma nie jest. Podobnie jest z sodomia. Przepraszam bardzo, ale jesli
                                            wszystko jedno jak kto zaspakaja swoje potrzeby seksualne, to nie ma zadnej
                                            roznicy miedzy pederasta, a zoofilem czy nekrofilem. Bo dlaczego niby
                                            "dyskryminowac" tych ostatnich?
                                            • Gość: KIRA Re: MALESZKA IP: *.crowley.pl 11.02.05, 09:02
                                              Kurcze Ty jednak naparwde głupi jesteś, przeczytaj sobie dokładnie co pisałam
                                              wczesniej i co piszesz Ty- przestań bujac się na domysłach o tym co sądzę i jak
                                              sadzę, jaka jest róznico pomiedzy homo a zoofilem i nekrofilem, taka sama jak
                                              pomiedzy hetero a zoofilem i nekrofilem
                                • scoutek Re: MALESZKA 10.02.05, 15:37
                                  zdr1 napisała:
                                  > takie poglady w tej kwestii, ma w Polsce wiele
                                  > innych srodowisk

jasne... jest jeszcze kilku: Wrzodak, Bender.....

> Uwazaj, zeby cie jeszcze "ciemnogrod" w kozi rog nie zapedzil.

to Ty sie boj.... nas juz probuje.....
                                  • zdr1 Re: MALESZKA 10.02.05, 15:48
                                    scoutek napisała:

> jasne... jest jeszcze kilku: Wrzodak, Bender.....

Wrzodak i Bender, to dokladnie to samo srodowisko. Ale skad ty to
                                    bidulko mozesz wiedziec. W kolorowych pisemkach analizy polityczne
                                    musza byc sila rzeczy mocno uproszczone. Wystarczy, ze sie wybierze
                                    pare niemodnych osob i wytlumaczy jak zacofane sa ich poglady, a jakie
                                    powinny byc te nowoczesne.

> to Ty sie boj.... nas juz probuje.....

Was juz nie trzeba nigdzie zapedzac. Dawno jestescie zapedzone.
                        • Gość: Janka Jak myślicie, czy zdr1 jest gejem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 15:02
                          Zawsze jak widzę gościa z takim podejściem, to się zastanawiam: czy on jest
                          gejem? Najciemniej pod latarnią, jak mówią, he he. Może zdr1 i jemu podobni
                          mają jakiś uraz do gejów właśnie dlatego, że sami znajdują w sobie takie
                          skłonności? I wstydzą się tego przed otoczeniem. Nie ma się czego wstydzić
                          panowie, analna penetracja to nic aż tak zdrożnego!
                          • scoutek Re: Jak myślicie, czy zdr1 jest gejem? 10.02.05, 15:04
                            Janka, to tak jak w filmie American Beauty.... pamietasz? tak sie bal tych
                            sklonnosci u siebie, ze jak sie przyznal do tego to musial zabic....
                            a tak naprawde to masz racje, to ze strachu tak reaguja.....
                            • Gość: KIRA Re: Jak myślicie, czy zdr1 jest gejem? IP: *.crowley.pl 10.02.05, 15:13
                              Dokładnie, macie racje, wypiera i wypiera, zadziwiająco zajadły jest.
                              Idąc za ta myslą to może jest gejem-ubekiem???????????????
                              • zdr1 Re: Jak myślicie, czy zdr1 jest gejem? 10.02.05, 15:39

> Idąc za ta myslą to może jest gejem-ubekiem???????????????

Moja dobra rada : nie chodz wiecej za swoimi myslami.
                                • Gość: KIRA Re: Jak myślicie, czy zdr1 jest gejem? IP: *.crowley.pl 10.02.05, 15:39
                                  Jakbys czytał uwaznie a nie jak fanatyk żeby się byle przyczepić, że ta mysl
                                  nie była moja hahaha
                                  • zdr1 Re: Jak myślicie, czy zdr1 jest gejem? 10.02.05, 15:49

> Jakbys czytał uwaznie a nie jak fanatyk żeby się byle przyczepić, że ta mysl
                                    > nie była moja hahaha

Nie, a to kto mial za nia isc?
                                    • Gość: KIRA Re: zdr1 Czytaj ze zrozumieniem IP: *.crowley.pl 10.02.05, 15:52
                                      I dalej się kompromituj, mi się już nie chce udawać że możesz byc partnerem do
                                      dyskusji.........
                                      • zdr1 Re: zdr1 Czytaj ze zrozumieniem 10.02.05, 15:55

> I dalej się kompromituj, mi się już nie chce udawać że możesz byc partnerem
                                        do
                                        > dyskusji.........

Masz racje, sam nie wiem czemu dyskutuje z kims, kto tylko powtarza
                                        politpoprawne glupoty z mediow. Ten schematyzm myslenia jest meczacy.
                            • zdr1 Re: Jak myślicie, czy zdr1 jest gejem? 10.02.05, 15:35
                              scoutek napisała:

> Janka, to tak jak w filmie American Beauty.... pamietasz? tak sie bal tych
                              > sklonnosci u siebie, ze jak sie przyznal do tego to musial zabic....
                              > a tak naprawde to masz racje, to ze strachu tak reaguja.....

No prosze, wiec swoje madrosci zyciowe czerpiesz nie tylko z kolorowych
                              pisemek, ale tez z politpoprawnych produkcyjniakow z hollywood?
                          • zdr1 Re: Jak myślicie, czy zdr1 jest gejem? 10.02.05, 15:19
                            Gość portalu: Janka napisał(a):

> Zawsze jak widzę gościa z takim podejściem, to się zastanawiam

To nie ty sie "zastanawiasz", tylko inni sie za ciebie "zastanawiaja".
                            Ty po prostu powtarzasz tutaj pseudo-psychologiczne brednie z kolorowych
                            pisemek dla idiotek. Kiedys ogladalem u fryzjera, wiec mialem okazje
                            zobaczyc ile tam psychologicznej glebi. Jestes po prostu zalosnym
                            produktem popkultury. Takie bzdury pompuje sie ludziom do glowy po to,
                            aby zatkac usta normalnym, acz podatnym na wplywy i mode ludziom.
                            Acha, jeszcze jedno, ten angielski neologizm "gej" oznacza pederaste?
                            Cos mi sie kojarzy, ze tak i chyba tez podkreslac ma wesolkowata nature
                            takiego osobnika. W jezyku polskim podobna funkcje pelni
                            okreslenie "pedzio", wiec prosze nie zasmiecac jezyka politpoprawna
                            angielszczyzna.
                            • Gość: KIRA Re: zdr1 IP: *.crowley.pl 10.02.05, 15:23
                              Mocarz z Ciebie nie ma co.... zaczynam mysleć że nas podpuszczasz, jaja sobie
                              robisz prawda??
                              Albo zwyczajny ciemnogród..............
                              • zdr1 Re: zdr1 10.02.05, 15:32

> Mocarz z Ciebie nie ma co.... zaczynam mysleć że nas podpuszczasz, jaja sobie
                                > robisz prawda??
                                > Albo zwyczajny ciemnogród..............

To drugie. Tyle, ze temu "ciemnogrodowi" takie idiotki jak ty
                                wychowane na pisemkach typu Cosmopolitan, do piet nie dorastaja.
                                • Gość: KIRA Re: zdr1 IP: *.crowley.pl 10.02.05, 15:35
                                  Twoje argumenty są coraz bardziej powaląjące, jestem idiotką dlatego że uznaje
                                  homoseksualizm za normalna orientację seksualną???
                                  Tak wiec jestem idiotką i jestem z tego dumna!!!!!
                                  • zdr1 Re: zdr1 10.02.05, 15:52

> Tak wiec jestem idiotką i jestem z tego dumna!!!!!

Nie, jestes idiotka, poniewaz stosujesz argumentacje takie jak ta
                                    z powyzszego cytatu.
                            • Gość: Janka zdr1, wolisz chodzić do fryzjera czy do fryzjerki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 16:21
                              Taka niepozorna kwestia mnie zainteresowała, panie "Nieprzemakalny i Całkowicie
                              Niepodatny i Jedyny Myślący Na Tym Forum". Nie żebym się czepiała, bo znam
                              innych facetów o tej orientacji - też za żadne skarby nie pójdą do kobiety - to
                              jak to jest, co? Bo coś nam kolega ucieka z odpowiedzią - jest tym gejem czy
                              nie?
                              • zdr1 Re: zdr1, wolisz chodzić do fryzjera czy do fryzj 10.02.05, 16:28
                                Gość portalu: Janka napisał(a):

> Taka niepozorna kwestia mnie zainteresowała, panie "Nieprzemakalny i
                                Całkowicie

No tak, kwestia jest rzeczywiscie niepozorna. Usmialem sie serdecznie, czytajac
                                ten post, czego to ludzie sie nie przyczepia jak juz nie maja czego. Odpowiadam
                                wiec, chodze do najblizszego zakladu fryzjerskiego na moim osiedlu. Zaklad jest
                                akurat damsko-meski. Strzyze mnie fryzjerka. Lubie jak jej paluszki glaszcza
                                moja glowke. I tyle. Co do twoich zalosnych sugestii, to wyjasnialem je juz
                                wyzej, moze nie potrafilas znalezc tego postu?
                              • Gość: Niezalogowany Re: zdr1, wolisz chodzić do fryzjera czy do fryzj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 16:28
                                ha ha, ales mu dowalila janka, szacuneczek!!!!! tak swoja droga ciekawe co on
                                tam u tego fryzjera moze loczek sobie zawija na czole - zeby sie chlopakom
                                bardziej podobac.. nie ma jak napinacze z rodzimej prawicy. a moze ten zdr to
                                robcio strak pseudonim "konik garbusek", zatwardzialy kawaler i wieczny
                                onanista walczacy z silami wrogimi polskiej rodzinie?
                                • zdr1 Re: zdr1, wolisz chodzić do fryzjera czy do fryzj 10.02.05, 16:37
                                  Gość portalu: Niezalogowany napisał(a):

> ha ha, ales mu dowalila janka, szacuneczek!!!!!

Tak, tak, rzeczywiscie mi "dowalila" nie ma co. :))))

> tak swoja droga ciekawe co on tam u tego fryzjera moze loczek sobie zawija
                                  na czole - zeby sie chlopakom bardziej podobac..

Rozumiem, ze ty nigdy nie chodzisz do fryzjera? No ale tak, baranow sie nie
                                  strzyze, zapomnialem. A myjesz sie chociaz? A tak przy okazji, wyczuwam
                                  w twoim tekscie pewna pogarde dla pederastow. No, ze ja to rozumiem, ale u was,
                                  postępakow taki ton? Czyzby to ta slynna lewicowa hipokryzja?

• zdr1 Autopoprawka! 10.02.05, 16:45
                                    zdr1 napisał:

> No ale tak, baranow sie nie strzyze,

Oczywiscie barany tez sie strzyze, tyle, ze nie u fryzjera!
          • gosia_chello Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 09.02.05, 17:51
            >To Polska gdzie wszyscy muszą zakasać rękawy i pracować na
            > przyszłośc, bo inaczej nie tylko ich ta przeszłośc dogoni, ale i zje (bo
            > wyżywic, z pewnością nie wyżywi).

Wiesz, te teksty o zakasaniu rekawow, wzieciu sie do pracy a nie do
            politykowania, przypominaja mi najgorsze chwile pod rzadami Jaruzelskiego.
            90 (bodajze) dni spokoju i pracy itd itd.
            Przeszlosc niestety wplywa na przeszlosc, bo ci co wtedy donosili, byli
            agentami, obecnie sa (czesciowo) dalej w polityce, a nawet u steru wladzy, a
            ich mentalnosc niewiele sie od tamtych czasow zmienila.
            Wlasnie za to ze wtedy donosili, czerpali z tego profity, obrastali w dobra
            materialne, zostawali czlonkami rad nadzorczych, wyjezdzali na placowki itp.
    • zdr1 Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 09.02.05, 13:27
      Program p. Pospieszalskiego jest super. Nareszcie jakis swiezy powiew w
      politpoprawnej TVP. Rozumiem, ze ci ktorzy chcieliby monopolu informacyjnego
      wlasnej opcji nienawidza tego programu. Wzruszam na to ramionami.
      • Gość: Duncan Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 15:53
        Zgadzam się z Orlandem. Kapitalny post, panie !
        A tak naota bene. Gdyby gospodarzem takiego programu był jakiś były ubek, to
        czy też byłaby gadka - Nie podoba się to nie oglądać ?
        • zdr1 Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 09.02.05, 17:55
          Gość portalu: Duncan napisał(a):

> Zgadzam się z Orlandem. Kapitalny post, panie !
          > A tak naota bene. Gdyby gospodarzem takiego programu był jakiś były ubek, to
          > czy też byłaby gadka - Nie podoba się to nie oglądać ?

W TVP od ubekow i komuchow az sie roi, wiec nie udawaj glupiego.
      • Gość: Pulpet Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: 80.51.233.* 09.02.05, 19:56
        zdr1 napisała:

> Program p. Pospieszalskiego jest super. Nareszcie jakis swiezy powiew w
        > politpoprawnej TVP. Rozumiem, ze ci ktorzy chcieliby monopolu informacyjnego
        > wlasnej opcji nienawidza tego programu. Wzruszam na to ramionami.

A ja wzruszam ramionami na dyskusję o twoim rozumie.
        Żyjemy w państwie wyznaniowym moi mili katolicy.
        • zdr1 Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 10.02.05, 11:05
          Gość portalu: Pulpet napisał(a):

> A ja wzruszam ramionami na dyskusję o twoim rozumie.
          > Żyjemy w państwie wyznaniowym moi mili katolicy.

Niech ci bedzie, ze zyjemy w panstwie wyznaniowym. Takim jak ty nalezy
          przytakiwac dopoki nie skoncza terapii.
    • Gość: Orland RAZ JESZCZE W SPRAWIE, ALE SZERZEJ. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 17:03
      Większość głosów pełna emocji, jak to na forum, i skupia się na różnych
      szczegółowych sprawach. Ludzie w sprawie Wildsteina dzielą się dość wyraźnie,
      ale niektórym brakuje opamiętania, dystansu, i zwykłego umiaru w słowach.
      Przeważa gorączkowe dowodzenie racji, czasem nawet przy użyciu inwektyw.

Proponuję oderwać się na chwilę od tego konkretnego programu telewizyjnego, a
      nawet od konkretnego problemu lustracji. Warto poskładać w całość pewne rzeczy
      i przypomnieć sobie np. jakie poglądy mają nasi telewizyjni bohaterowie, żeby z
      kolei odpowiedzieć na pytanie, jaką Polskę chcieliby dla nas. I jakiej Polski
      sami chcemy. Czy chcemy państwa dożywocia za przerwanie "życia poczętego",
      zerotolerancyjnej polityki dla przejawów "zachodniej zgnilizny", Polski
      piętnowania pedałów, odmawiania godności kobietom, dwóch godzin religii
      dziennie dla dzieci i telewizji familijnej? Ojczyzny ciemnogrodu, porażającej
      hipokryzji i zawstydzającej dewocji? Albo może wieszania na gałęziach,
      polowania na agentów i wszelkich obcych, odchylonych, liberałów, lewicowców,
      Żydów, gejów, feministek? Państwa, w którym metodą naprawy jest
      formuła „Wyłuskać, napiętnować i zniszczyć”, wedle iście chrześcijańskiego
      klucza miłowania bliźnich? Jeśli ktoś myśli, że to wszystko się z sobą nie
      wiąże, jest w błędzie!
      Takie drogi na skróty, proste recepty i czarno-białe rozstrzygnięcia rodzą się
      w gorących głowach ludzi zaślepionych. Przekreślenie wszystkiego i budowa nowej
      Rzeczpospolitej to żadna metoda rozwiązania problemów. Nie tędy droga.
      Tych panów owszem, interesuje dobro i pomyślność tego kraju, ale dobro
      specyficznie pojęte. Celem ma być chyba ukształtowanie w XXI wieku, w środku
      Europy, jakiejś cudacznej ostoi dawnej Polski, jednorodnej pod względem
      religijnym i kulturowym, a może i etnicznym, państwa-skansenu, w którym religia
      i związany z nią światopogląd dominowałyby nad całością zjawisk. Byłaby to, jak
      sądzę, jakaś wersja, być może nieco bardziej postępowego państwa wyznaniowego.
      I tylko punktem wyjścia dla istnienia tego państwa byłoby odsunięcie wszystkich
      skalanych poprzednim systemem, przekreślenie ludzi współpracujących z
      komunistami, niezależnie od tego, dlaczego i jak współpracowali.
      Postawa niektórych „ludzi prawicy” to jakaś mutacja zdeformowanych legend
      pseudoromantycznych o bohaterstwie i osamotnieniu w walce z moskiewskim i/lub
      niewiernym wrogiem, kontrreformacyjnego zapału, endeckiego otumanienia. Po co
      to komu???
      Jak patrzę na Pospieszalskiego, z jego zaciętością, misyjnym posłannictwem
      głoszenia jedynej prawdy, to widzę AWS z lat 1997-2001. Był to czas także jego
      wzmożonej aktywności, czas „odnowy moralnej”, z którą szła do wyborów prawica.
      Wtedy nawet chwilami im wierzyłem, naiwny – jak większość społeczeństwa. Czym
      się skończyła odnowa moralna, nie muszę przypominać. Najlepszą recenzją jest
      to, co się później stało i ponowne dojście do władzy przegranych w ‘97
      komunistów...
      W sporze o ujawnienie listy i o lustrację nie chcę bronić "Wyborczej", ponieważ
      nie jest bez winy. To co się stało, można było przewidzieć, było nieuchronne.
      Pokojowa transformacja ok, ale nierozliczenie historii musiało się odbić
      czkawką. A z tą przeszłością TRZEBA się jakoś uporać, czego najwyraźniej
      w „Gazecie” nie rozumiano. Dziś i wy przegraliście, panowie i panie! Wasz
      autorytet ucierpiał jak nigdy dotąd.
      Ale to nie jest wyłącznie spór o dostęp do teczek, ale o kształt naszego
      państwa – czy chcemy Polski Pospieszalskiego czy
      Polski „Wyborczej”. „Wyborcza”, przy wszystkich wadach jakie posiada, błędach
      jakie popełniła w tej i w innych sprawach, zarozumialstwie i arogancji, której
      ma za dużo – jest mi bliższa. Nie idealna, bliższa.
      • Gość: fds Re: RAZ JESZCZE W SPRAWIE, ALE SZERZEJ. IP: *.aster.pl 09.02.05, 17:15
        kolei odpowiedzieć na pytanie, jaką Polskę chcieliby dla nas. I jakiej Polski
        > sami chcemy. Czy chcemy państwa dożywocia za przerwanie "życia poczętego",
        > zerotolerancyjnej polityki dla przejawów "zachodniej zgnilizny", Polski
        Człowieku, mówisz takie rzeczy

> piętnowania pedałów, odmawiania godności kobietom, dwóch godzin religii
        > dziennie dla dzieci i telewizji familijnej? Ojczyzny ciemnogrodu, porażającej
        > hipokryzji i zawstydzającej dewocji? Albo może wieszania na gałęziach,
        > polowania na agentów i wszelkich obcych, odchylonych, liberałów, lewicowców,
        > Żydów, gejów, feministek? Państwa, w którym metodą naprawy jest
        > formuła „Wyłuskać, napiętnować i zniszczyć”, wedle iście chrześcija
        > ńskiego

A przecież sam piszesz

> Większość głosów pełna emocji, jak to na forum, i skupia się na różnych
        > szczegółowych sprawach. Ludzie w sprawie Wildsteina dzielą się dość wyraźnie,
        > ale niektórym brakuje opamiętania, dystansu, i zwykłego umiaru w słowach.
        > Przeważa gorączkowe dowodzenie racji, czasem nawet przy użyciu inwektyw

Grubo przesadzasz, jakoś nie widzę tej dewocji, zgnilizny, nieposzanowania
        godności i takietam

• Gość: P-77 Re: RAZ JESZCZE W SPRAWIE, ALE SZERZEJ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 17:43
          Cały problem bierze sie stąd, że środowisko "pampersów" i środowisko "GW"
          wzajemnie sie nieniawdzią, ale "Agora" sam jest sobie winna, że teraz w tv
          publicznej chory Adam Michnik stał się dyżurnym chłopcem do bicia.
          Nie trzeba było wspierać latem ekipy pampersów gdy z błogosławieństwem
          prawicowca Dworaka odbijałą telewizję z rąk Ordynackiej. Teraz mogą sobie pluć
          w brodę, że w TVP swój stały program ma Pospieszalski a nie na przykład Bereś
          ze Skoczylasem.
          Choć sympatyzuję raczej z "GW" a nie z Dzikim Kamieniem tu jakoś mi ich nie
          żal.
      • gosia_chello Re: RAZ JESZCZE W SPRAWIE, ALE SZERZEJ. 09.02.05, 18:24
        W tym elaboracie piszesz tylko skrajnosciach.
        Gdzie w tym wszystkim umiarkowanie ? Umiarkowane poglady.

>Czy chcemy państwa dożywocia za przerwanie "życia poczętego",
        > zerotolerancyjnej polityki dla przejawów "zachodniej zgnilizny", Polski
        > piętnowania pedałów, odmawiania godności kobietom, dwóch godzin religii
        > dziennie dla dzieci i telewizji familijnej? Ojczyzny ciemnogrodu, porażającej
        > hipokryzji i zawstydzającej dewocji? Albo może wieszania na gałęziach,
        > polowania na agentów i wszelkich obcych, odchylonych, liberałów, lewicowców,
        > Żydów, gejów, feministek? Państwa, w którym metodą naprawy jest
        > formuła „Wyłuskać, napiętnować i zniszczyć”, wedle iście chrześcijańskiego
        >klucza miłowania bliźnich

Czy ktos z nas o tym wszystkim pisal ???

>Celem ma być chyba ukształtowanie w XXI wieku, w środku Europy, jakiejś
        >cudacznej ostoi dawnej Polski, jednorodnej pod względem religijnym i
        >kulturowym, a może i etnicznym, państwa-skansenu, w którym religia
        >i związany z nią światopogląd dominowałyby nad całością zjawisk. Byłaby to, jak
        > sądzę, jakaś wersja, być może nieco bardziej postępowego państwa
        >wyznaniowego. I tylko punktem wyjścia dla istnienia tego państwa byłoby
        >odsunięcie wszystkich skalanych poprzednim systemem, przekreślenie ludzi
        >współpracujących z komunistami, niezależnie od tego, dlaczego i jak
        >współpracowali.
        > Postawa niektórych „ludzi prawicy” to jakaś mutacja zdeformowanych legend
        > pseudoromantycznych o bohaterstwie i osamotnieniu w walce z moskiewskim i/lub
        > niewiernym wrogiem, kontrreformacyjnego zapału, endeckiego otumanienia. Po co
        > to komu???

To o czym piszesz, co nazywasz pseudoromantycznym skansenem, to wedlug mnie
        panstwo, w ktorym wazny by byl narod o wspolnych korzeniach. Historia, honor i
        patriotyzm (i nie jestem endekiem, bo oni byli prorosyjscy). I wazna rola
        religii, choc nie dominujaca. Choc u nas w historii to sie powtarzalo - jak
        trwoga to do Boga (czasy zaborow, wojen, Solidarnosci), a pozniej Bog juz
        niepotrzebny.
        Owszem rozliczenie z przeszloscia jest koniecznoscia i odsuniecie od wladzy
        tych ktorzy gnebili narod przez lat prawie 60, ktorzy po zmianie ustroju po
        1989 okopali sie w spolkach, radach nadzorczych, na placowkach, urzedach i
        ministerstwach i zyje im sie swietnie. I dotad nir zostali rozliczeni z
        przeszlosci z tego kim byli i co robili.
        Bez tego nie ma mowy o prawdziwej odnowie i o przyszłości.
        Bo jak mawia poeta - Przyszlosc to dzis, tylko cokolwiek dalej.

• zdr1 Re: RAZ JESZCZE W SPRAWIE, ALE SZERZEJ. 09.02.05, 18:35
        Gość portalu: Orland napisał(a):

>Czy chcemy państwa

MY to znaczy kto?

> dożywocia za przerwanie "życia poczętego",

Gdzie widziales taki pomysl?

> zerotolerancyjnej polityki dla przejawów "zachodniej zgnilizny",

A konkretnie o co chodzi?

> piętnowania pedałów,

Te, postepowiec ladnie to tak przezywac pederastow?

> odmawiania godności kobietom,

A co to znaczy?

> dwóch godzin religii dziennie dla dzieci

Gdzie widziales takie pomysly

> Ojczyzny ciemnogrodu,

Sam jestes ciemnogrod lewacki zbzikowancu.

> porażającej hipokryzji i zawstydzającej dewocji?

Na razie to poraza tylko twoja glupota i schematyzm oklepanych lewackich
        slow palek.

> Albo może wieszania na gałęziach, polowania na agentów i wszelkich obcych, >
        odchylonych, liberałów, lewicowców, Żydów, gejów, feministek?

Ale pieprzniety histeryk.

> jednorodnej pod względem religijnym i kulturowym, a może i etnicznym, państwa-
        skansenu,

A dlaczegoz to nie podoba ci sie jak mowisz ta kulturowa i etniczna
        jednnolitosc? Zapamietaj lewacki oszolomie, prawica nigdy niczego nie "buduje".
        "Budowac" zawsze chce lewica, to tutaj dzialaja rozmaici inzynierowie
        spoleczni, ktorzy teraz np. az przebieraja nogami, aby "budowac" tzw,
        spoleczenstwo wielokulturowe. Tylko czekac, az zaczna do nas sciagac
        talatajstwo z calego swiata.

> Byłaby to, jak sądzę, jakaś wersja, być może nieco bardziej postępowego
        państwa wyznaniowego.

To sobie sadz, nie bede tracil czasu na prostowanie delirycznych wizji kazdego
        oszoloma.

> I tylko punktem wyjścia dla istnienia tego państwa byłoby odsunięcie
        wszystkich
        > skalanych poprzednim systemem, przekreślenie ludzi współpracujących z
        > komunistami, niezależnie od tego, dlaczego i jak współpracowali.

Ach, tak, rozumiem, ze komunisci, ubecy i donosiciele to obroncy demokracji.
        Z jednej strony wybredzasz jakies histeryczne wizje, a z drugiej nie
        przeszkadzaja ci tacy, ktorzy wspolpracowali z komunistami "niezależnie od
        tego, dlaczego i jak współpracowali".

> – czy chcemy Polski Pospieszalskiego czy
        > Polski „Wyborczej”. – jest mi bliższa. Nie idealna, bliższa.

A mnie jest blizsza taka Polska, w ktorej szajbniete lewactwo nie bedzie sie
        wtracalo do zycia rodziny, pederasci nie beda mi wymachiwali przed nosem
        swoim zboczeniem jak sztandarem, a mlodziezy nie bedzie sie wyganialo z kraju,
        aby zrobic miejsce dla talatajstwa z calego swiata. Polska, ktora uniknie
        losu zgnilego-tak ZGNILEGO-zachodu, ktory ZGNIL tak bardzo, ze za 30-40 lat
        bedzie wprowadzal szariat. Chcemy o tym mowic, aby Polacy uczyli sie na bledach
        innych i uswiadomili sobie zagrozenia zanim bedzie za pozno. Wczesniej
        uswiadomili to sobie Amerykanie, stad konserwatywna kontrrewolucja lat 80-tych
        i 90-tych. I jeszcze jedno, historii nic nie zatrzyma, to Polacy w swej masie
        beda podejmowali decyzje, ale wybor powinien byc swiadomy. To politpoprawne
        oszolomstwo mialo monopol na informacje, i chce go miec w dalszym ciagu, co
        widac chocby po histerii, jaka wywolal jeden bardziej konserwatywny program w
        TVP. To wlasnie takie reakcje sa przeciwko wolnosci slowa i przeciwko
        demokracji.
      • Gość: Wiesiek Re: RAZ JESZCZE W SPRAWIE, ALE SZERZEJ. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 10:27
        Orlando - post trochę odbiegający od sedna, ale diagnoza Polski
        Pospieszalskiego trafiona! Czym będą żyć jak skończy się lustracja, jaki nowy
        cel obierze sobie ekipa Pana Janka - ciekawe. pozdrówka
      • Gość: Zagubiony! Jeśli nie Michnik to kto? Oto odpowiedź: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 10:56
        polityka.onet.pl/162,1215008,1,0,2490-2005-06,artykul.html
    • piotr33k2 Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 09.02.05, 18:21
      zgadam sie w pełni z autorem watku orlandem ,to było ponizej pasa ale to jest
      już od dłuższego czasu zorganizowana akcja na gazetę ,pospieszalski to
      łagodniejsza wersja czarnej skrajnie prawicowej sotni która nie dosyć że sama
      nic nie robiła dla wolności i demokracji (a często współpracowała aktywnie i
      jawnie z reżimem)to teraz robi wszystko aby zdewaulowac i zdeprecjonować
      środowisko uwczesnej opozycji demokratycznej której również dzisiejsza gazeta
      jest w pewnym sensie spadkobiercą i kontynuatorem mysli oraz wizji polski .
      • gosia_chello Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 09.02.05, 18:31
        >zdewaulowac i zdeprecjonować
        > środowisko uwczesnej opozycji demokratycznej której również dzisiejsza gazeta
        > jest w pewnym sensie spadkobiercą i kontynuatorem mysli oraz wizji polski .

Hmmmmm, dawniej tez tak myslalam. Z entuzjazmem podchodzilam do pierwszych
        numerow GW, jak sie ukazala. To byla "nasza" gazeta.
        Tyle tylko, ze gazeta zdradzila idealy Solidarnosci, odeszla od tamtych
        wolnosciowych pogladow, sprzymierzyla sie z oprawcami (vide przyjazn Michnika z
        Urbanem, czy poglady antylustracyjne), a nawet jak widac (Maleszka) nie
        rozliczyla z przeszlosci swoich wlasnych wspolpracownikow.
        Wizja Polski, ktora proponuje nam GW, nie podoba mi sie.
        I jak widac nie podoba sie wielu ludziom, ktorzy wreszcie przejrzeli na oczy.
        Nie o taka Polske walczyli ludzie Solidarnosci. Ja to pamietam.
        Miales chamie zloty rog.......

• bokaj Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 09.02.05, 19:52
          gosia_chello!
          cos jest istotnie na rzeczy - te romanse Michnika (którego bardzo poważam i
          szanuję) z Urbanem, Jaruzelem i in., niezrozumiałe dla mnie, to spowalnianie
          lustracji (a nie jej precyzyjne przemyślenie i wdrożenie) - to niepokoi w
          wizerunku GW.

o Maleszce - ani słowa: sam nie wiem co bym zrobił. to jest dylemat: jak
          postąpić z ludzką gnidą? gnidą obrosłą w niewinną żonę, jakieś dzieci itd.?
          no jak?

ale póki co, jest tak, jak napisał tu ktoś: nikt mi GW na siłę nie wpycha,
          spośród wszystkich dzienników ona i Rzepa trzymaja poziom, mam wrażenie, że
          czytając te dwa dzienniki nie kretynieję. wciąż w GW jest więcej dobrego niż
          bylejactwa.
        • Gość: Duncan Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 09:05
          gosia_chello napisała:

> Wizja Polski, ktora proponuje nam GW, nie podoba mi sie.

To po jaką cholerę udzielasz się na jej stronach ?
          • gosia_chello A co ma jedno z drugim wspolnego ?? 10.02.05, 21:11
            A co ma jedno z drugim wspolnego ?
            Tu byla juz na ten temat (albo na forum Kraj) dyskusja.
            Gdyby bylo inne forum tak dobrze zorganizowane, to bym pisala na nim.
            Ale poki co pisze tu, choc chyba zagladajac na to forum nie musze klekac przed
            jedynie sluszna linia GW, ani podzielac jej pogladow.
            • gosia_chello Re: A co ma jedno z drugim wspolnego ?? 10.02.05, 22:32
              To link do tamtej dyskusji o forum GW:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=20286298&a=20309712
    • umfana Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 09.02.05, 19:47
      Pośpieszalski to dno... Ciekawe że takiego szowinstę promuje TVP.
      A z resztą pasuje on do aktualnej ramówki: "Moda na Suces" czy "M jak miłość", etc
      • gosia_chello Re: CZY KTOŚ OGLĄDAŁ W NOCY POSPIESZALSKIEGO? JAJ 09.02.05, 20:18
        Nie ogladalam wielu programow Pospieszalskiego, ale ten ostatni (o nim moge sie
        wypowiedziec) byl bardzo daleki od szowinizmu.
        A z pewnoscia nie jest to "dno". Mianem "dna" to mozna bylo okreslic
        konferencje Urbana za czasow Solidarnosciowych

P.S. A od M j M na tym forum wara! M j Miloscia to forum stoi ;)
    • Gość: R2D2 Wild-Lustracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 10:32
      Ciekawie sie robi w temacie prof Kieres w telewizji wyglada na coraz bardziej
      zdenerwowanego, on juz sam chyba tego nie ogarnia. Ciekawe czy IPN zapanuje nad
      sytuacja. A co do goscia ktory przekazal informacje Wildsteinowi - panie
      Kieres, zapytaj pan wprost Dudka czy przekazal czy nie?
    • gosia_chello Wildstein w TVN24 10.02.05, 21:24
      Wildstein teraz w TVN24 (mowi o lustracji i sprawie procesu tego agenta,
      Karkoszki ?).
      Maria Nurowska zapytana mowi, ze popiera Wildsteina (i jest przeciw Gazecie,
      ktora rozpetala cala sprawe) choc jej nazwisko jest na liscie.
      Wildstein tu wcale sie nie powtarza (choc juz ktos cos takiego powiedzial w tym
      watku). Rozsadny facet, podziwiam go.
    • Gość: ddd Ten program jest w ogóle przesycony nienawiścią, IP: *.cst.tpsa.pl 11.02.05, 08:55
      i brakiem tolerancji dla innych poglądów niż ma Pospiech i niektórych ludzi.
      • Gość: Marych Wytłumacz to osobnikom typu gosia_chello i zdr1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:38
        Oni pójdą w ogień za Pospieszalskim. I jeszcze Cię zgnoją, bo czasu mają dość i
        żółci w sobie też.
        • gosia_chello Re: Wytłumacz to osobnikom typu gosia_chello i zd 11.02.05, 17:32
          Chyba nie czytales moich postow.
          W zaden ogien za Pospieszalskim nie pojde.
          Ja nawet rzadko ogladam jego programy. O tym wszystkim naprawde pisalam.
          Czym innym sa moje przekonania o koniecznosci lustracji, ktore z Pospieszalskim
          nie maja nic wspolnego.
          • gosia_chello Re: Wytłumacz to osobnikom typu gosia_chello i zd 11.02.05, 17:39
            A jesli chodzi o ostatni program Pospieszalskiego, (bo tylko na jego temat moge
            sie wypowiadac, bo juz od roku tego talk showu nie ogladalam. Nie wiem jak wiec
            bylo ostatnio) to naprawde nie byl w zaden sposob tendencyjny.
            Ludzie reprezentujacy rozne opcje mogli sie wypowiedziec.
            • Gość: Marych A to ci dopiero klopsik. Klops może... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 18:41
              Wobec takiej tezy pozostaje tylko złożyć broń. Dla pani "gosiaczello"
              prowadzący program musiałby rzeczywiście, dosłownie wyciągnąć nóż i rozpocząć
              rezanie wrogów politycznych (na co być może nawet i ma ochotę), żeby coś się
              działo, żeby pani "gosiaczello" obwieściła nam: "tak, przyznaję, rzeczywiście
              doszło do pewnego rodzaju naruszenia zasady obiektywności dziennikarskiej". Gdy
              tak jednak pomyślę nad tym dłużej, to faktycznie - była to swobodna wyważona,
              pozbawiona emocji dyskusja z udziałem gości, w której prowadzący sprawiedliwie
              i obiektywnie rozsądzał racje. Jak zawsze zresztą!
              • gosia_chello Re: A to ci dopiero klopsik. Klops może... 11.02.05, 18:56
                >prowadzący program musiałby rzeczywiście, dosłownie wyciągnąć nóż i rozpocząć
                > rezanie wrogów politycznych

Przesadzasz ;)

>"tak, przyznaję, rzeczywiście doszło do pewnego rodzaju naruszenia zasady
                obiektywności dziennikarskiej".

E tam, takich slow bym nie uzyla. Gdybym uwazala ze jest tendencyjny albo nie
                daje innym dojsc do glosu, to bym otwarcie to powiedziala.
                Ale naprawde po obejrzeniu TEGO JEDYNEGO programu nie moge powiedziec nic
                takiego.
                Jesli juz mnie zmuszacie, to moge obejrzec nastepny program (bo moze w tamtym
                powstrzymywal swoje emocje i agresje)i wtedy spojrze jeszcze raz na sposob
                prowadzenia dyskusji przez Pospieszalskiego.
                Moze tym razem, poniewaz bylam za lustracja i popieralam Wildsteina, nie moglam
                zachowac pelnego obiektywizmu. Choc przyznam, ze uslyszalam w tym programie
                wiele ciekawych sformulowan, ktore optowaly za rozsadna lustracja i podawaly
                logiczna argmentacje.

• Gość: Marych O!statkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:05
                  Ty tu mieszkasz, kobieto? Jesteś wszędzie, zawsze, czujna, rozmowna. Idę sobie
                  i nie wracam do poniedziałku.
                  • gosia_chello Re: O!statkiem 11.02.05, 19:21
                    Hehe, nie boj sie.
                    Przeciez w dzien (powszedni) i w nocy nigdy nie pisze.
                    A wieczorami czesto siedze przy kompie, bo szukam w internecie roznych
                    informacji potrzebnych mi do pracy i prywatnie, dlatego zagladam czesto na
                    forum.
                    A rozmowna jestem wtedy gdy jakis temat mnie pociagnie, ot co :)
                    I wszedzie nie jestem - tylko to forum i czasami choc rzadko forum Kraj.

Pozdr.
                    Gosia
      • Gość: Niezalogowany chrześcijanskie przeslanie Pospieszalskiego ha ha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:13
        problem polega na tym ze tych, którzy widza nienawisc i zaslepienie
        Pospieszalskiego nie trzeba przekonywac ze ona istnieje, a ci, co jej nie
        widza, i tak jej nie zobacza a jeszcze maja poczucie misji. jak ich telewizyjny
        bohater plus wildsztajn na dokladke plus ewentualnie forumowicz zdr1 (o
        gejowskich sklonnosciach) - jesli zdr1 nie jest jednym z wyzej wymienionych, bo
        tak tu siecze wszystkich rowno na forum, rozumy pozjadal, a wildsztajn tez tak
        ma...
        • flora1 Re: chrześcijanskie przeslanie Pospieszalskiego h 11.02.05, 12:52
          Albo Pospieszalski wziął sobie do serca te wszystkie protesty i słowa krytyki,
          albo niechcący mu tak wyszło, bo ten ostatni program był całkiem, całkiem...
    • Gość: Janka panie Pospieszalski, miej pan honor i odejdź ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 17:10
      Sam odejdź, zanim tak nie nawywijasz, że będzie smród i sami pana zdejmą.
      Dalsze pańskie trwanie u Dworakowego żłobka jest dalece szkodliwe!
    • Gość: smurf688 Wychodzą machloje komusze... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.05, 16:37
      ... i bardzo dobrze. Niech kapusie trzęsą dupami ze strachu. Brawo Wildstein!
      Pogonić czerwone barachło gdzie pieprz rośnie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka