Dodaj do ulubionych

'LOST' - zakochałem się !!!

IP: *.chello.pl 08.02.05, 21:36
Kilka tygodni temu moj kumpel polecił mi serial LOST. Zacząłem ściągać
odcinki ale powiedzialem sobie ze zacznę oglądac aż sciągne wszystkie które
dotychczas sie ukazały. No i wczoraj zaczałem, dziś skończyłem oglądaćte 13
odcinków.

Ludzie - REWELACJA ! Wiem że serial ten leci na AXN. Ja go jednak nie mam i z
tego co wiem to mało osób go posiada. Więc ściagajcie i ogladajcie! Właśnie
czytam wszystko co w necie dostepne na temat tego serialu tak mnie wzięło :P
Wycztyałem że bedzie 2.sezon. Coś mi mówi że zapowiada sie kolejny kultowy
serial.

Może ktoś też oglada? :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: oś Re: 'LOST' - zakochałem się !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.05, 21:50
      A można wiedzieć skąd go ściągnełeś? Z jakiejś konkretnej strony jesli tak to
      prosze o linka
      • Gość: harmful Re: 'LOST' - zakochałem się !!! IP: 80.55.5.* 08.02.05, 21:59
        spokojnie ...pilot moze byc ale potem cos mi sie wydaje ,ze scenarzysci maca
        sami nie wiedzac dokladnie co wymyslec no i akcja siada ... no ale lepsze to
        niz pedalskie 'desperate husewives'
        • Gość: zagubiony Re: 'LOST' - zakochałem się !!! IP: *.chello.pl 08.02.05, 22:15
          po pierwsze: sciągam z torrentów albo z eDonkey'a.

po drugie: nie obejrzałem tylko pilota tylko 13 odcinków i kazdy odcinek jest
          coraz lepszy (no, moze z wyjątkiem 13. który był nudny porównując go do
          poprzednich). zgadzam sie że po każdym odcinku powstają tylko nowe pytania a w
          zamian nie dostajemy zadnych odpowiedzi ale to nie swiadczy o tym że
          scenarzyści nie wiedzą co robia. twórcą serialu i jednym ze scenarzystów jest
          JJ Abrams (ten od Alias: Agentki o Stu Twarzach) i tan czlowiek na prawde zna
          sie na rzeczy. przeczytalem sporo wywiadów z tym gościem w których mowił że
          wszystko co sie dzieje na wyspie maja rozpracowane i stopniowo bedą wyjaśniać
          te sprawy.

A to że tak prawde mówiąc nie wiadomo kompletnie o co chodzi na tej wyspie jest
          najwiekszą zaletą tego serialu. Coraz bardziej wciąga i czekasz aż sprawy sie
          wyjaśnią. No i te historie o rozbitkach, coś genialnego!
    • jk Re: 'LOST' - zakochałem się !!! 08.02.05, 23:14
      mignal mi tutaj ten link:
      www.lost-zagubieni.prv.pl

:)
    • Gość: fds Re: 'LOST' - zakochałem się !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 23:34
      tez ostanio widzialem calkiem spox
      • Gość: tralala Re: 'LOST' - zakochałem się !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 03:01
        widzialem wszystkie ktore sie ukazaly w usa...
        sponio serial i jego klimat
        z niecierpliwoscia czekam na kolejne oecinki <tuptup> :)
        a nastepny juz DZIS <jupi>

---------------------------------
        tralalalalalalala
    • Gość: peen.doll Re: 'LOST' - zakochałem się !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 09:39
      Do pobrania filmowe zapowiedzi najnowszego odcinka (emisja w USA dzisiaj!):
      -> www.lost-mm.com/video/ep15promo1.mpg
      -> www.lost-mm.com/video/ep15promo2.mpg
      -> www.lost-mm.com/video/ep15promo3.mpg

No i straaasznie zła wiadomość. Pomiędzy odcinkiem 1x18 a 1x19 będzie sześć
      tygodni przerwy. :(

Najbliższe odcinki:
      1x15: Homecoming [Charlie] (emisja ABC: 09.02.2005)
      1x16: Outlaws [Sawyer] (emisja ABC: 16.02.2005)
      1x17: ...in Translation [Jin] (emisja ABC: 23.02.2005
      1x18: Numbers [Hurley] (emisja ABC: 02.03.2005)
      1x19: Deux Ex Machina [Locke] (emisja ABC: 13.04.2005)
      1x20: Do No Harm [Jack] (emisja ABC: 20.04.2005)
      1x21: Sides [Sayid] (emisja ABC: 27.04.2005)
      1x22: ??? [Kate] (emisja ABC: 05.2005)
      • Gość: zagubiony Re: 'LOST' - zakochałem się !!! IP: *.chello.pl 09.02.05, 12:00
        O BOŻE!!! aż 6 tygodni?! nieeeeeeeeeeeee............. ale dobrze że teraz 4
        odcinki z rzędu bez zadnej przerwy :)

dzieki za promo do dzisiejszego odcinka ;)
      • Gość: Jeff Re: 'LOST' - zakochałem się !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.05, 14:06
        Gość portalu: peen.doll napisał(a):

> No i straaasznie zła wiadomość. Pomiędzy odcinkiem 1x18 a 1x19 będzie sześć
        > tygodni przerwy. :(

Przeciez to normalne, ze po february sweeps jest dluga przerwa (od 4 tyg do 6)
        by potem juz odcinki lecialy in a row az do konca sezonu w maju. Nie ma co
        panikowac - kazdy serial bedzie mial teraz przerwe :))
        • ariwederczi Re: 'LOST' - zakochałem się !!! 09.02.05, 14:29
          A może drugi sezon puszczą dopiero od stycznia 2006, aby uniknąć takich przerw?
          W tym roku na taki krok zdecydowano się m.in. w przypadku "24", "Alias" i kilku
          nowych produkcji. :)
        • Gość: Andy Re: 'LOST' - zakochałem się !!! IP: *.chello.pl 09.02.05, 15:05
          na pewno oprócz '24' ktory w tym sezonie leci non-stop. a tak BTW to może mi
          ktoś wyjasnić co to są te 'february sweeps'? wiele razy na to trafiam czytając
          różne artykuły i nie mam pojęcia o co chodzi ...
          • jeff Re: 'LOST' - zakochałem się !!! 09.02.05, 19:04
            Mamy: november sweeps, february sweeps i may sweeps. Troche to podobne jak u
            nas, tylko za wyjatkiem fegruary sweeps. Po prostu w tych miesiacach ludzie
            ogladaja tele, i wtedy tez pojawiaja sie ciekawsze odcinki (wiecej akcji,
            jakies przelomowe historie, two partery itd) zeby miec jak najwyzsza
            ogladalnosc. Czesta ogladalnosc podczas february sweeps decyduje o tym czy
            serial bedzie odnowiony na kolejny sezon zaczynajacy sie w na przelomie
            wrzesnia/pazdziernika. Oczywiscie sa rozne wyjatki od reguly. Rozne stacje
            robia rozne sztuczki, zaczynaja seriale czasami juz nawet w sierpniu, niektore
            seriale maja pierwszy sezon krotszy, dlatego ze zaczyna sie od stycznia itp.
            Inna sprawa jest taka, ze np. seriale SG-1 i SGA pokazywane na kablowkowym
            kanale Sci-Fi maja inaczej sezon - w zime i w lato, a nie tak jak na
            bezplatnych (NBC, CBC, ABC, FOX i jeszcze slabsze sieci WB i UPN) jesien -
            wiosna (tak jak u nas). W ogole telewizja amerykanska jest dosc pokrecona i
            duzo moznaby tu pisac :)
            • ariwederczi Re: 'LOST' - zakochałem się !!! 09.02.05, 20:23
              Jeff, możesz śmiało pisać o amerykańskich telewizjach. Z chęcią poczytamy. :)
            • Gość: Andy Re: 'LOST' - zakochałem się !!! IP: *.chello.pl 09.02.05, 21:39
              dzieki za wyjasnienia :)

mi sie wlasnie wydaje ze tv amerykanska jest bardzo uporządkowana. wszystko
              podzielone jest na sezony, wiadomo kiedy co sie rozpoczyna, kiedy sie konczy i
              nie ma takiego balaganu jak u nas ze nigdy nic nie wiadomo co leci, jaki sezon
              i kiedy.
    • Gość: tralala Re: 'LOST' - zakochałem się !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 14:18
      no i jak sie Homecoming podobal? :/

troche bez sensu, ze zginal ten "kosmita" czy kimkolwiek tam byl :>
      ale pewnie scenarzysci mieli w tym jakis zamysl :)
      • ariwederczi Re: 'LOST' - zakochałem się !!! 11.02.05, 15:12
        Ethan na pewno nie był kosmitą. Był "innym".

Ethan Rom = Other Man
        • Gość: Andy Re: 'LOST' - zakochałem się !!! IP: *.chello.pl 11.02.05, 21:01
          wow! jak na to wpadłeś z OTHER MAN ? :) niezłe!
          • Gość: harmful Re: 'LOST' - zakochałem się !!! IP: 80.55.5.* 11.02.05, 21:11
            mam nadzieje, ze scenarzysci maja to jakos obmyslone, bo inaczej to ... odcinek
            mi sie srednio podobal ... tak w ogole to najlepsza scena dla mnie to jak
            zlapali sygnal od francuzki /3 odcinek?/ - magia! szkoda, ze film za bardzo
            idzie w 'psychologizowanie', no i muzyka moglaby byc troche mniej
            ilustracyjna ... ale sie czepiam, co? ;]
          • Gość: tralala Re: 'LOST' - zakochałem się !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 03:09
            uwaznie czyta TVTOME :)
            • Gość: zagubiony Re: 'LOST' - zakochałem się !!! IP: *.chello.pl 12.02.05, 13:19
              hehe, chyba tak :) wlasnie dzis to tam wyczytalem ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka